SPOR-Schuster zor gider

Senelik 2.6 milyon euro alan Schuster’in sözleşmesinde, “Sezon ortasında gönderilirse alacaklarının tamamı iki katıyla ödenir” maddesi yer alıyor. Beşiktaş’ta üst üste gelen mağlubiyetler, tüm hesapları alt üst ederken, yönetimin Schuster’in arkasında durma sebebinin ‘tazminatı’ olduğu ortaya çıktı.

Camia bastırıyor ama..
Beşiktaş’ta üst üste gelen mağlubiyetler, tüm hesapları alt üst ederken, yönetimin Schuster’in arkasında durma sebebinin ‘tazminatı’ olduğu ortaya çıktı. Beşiktaş’tan yıllık 2 milyon 600 bin euro alan Alman hocanın sözleşmesinde, sezon ortasında görevden alınırsa 2 yıllık alacaklarının tamamı ‘iki katıyla’ ödenir maddesi bulunuyor. Aynı sözleşmede “Schuster görevi kendisi bırakırsa sözleşme bitimine kadar olan alacakları da sıfırlanır” yazılı.

Ödemezsen yanarsın
Beşiktaş’tan kazandığı yıllık 2.6 milyon euro’yu, 650 bin euro’luk 4 eşit taksitte alan Schuster’e şimdiye kadar 1 milyon 300 bin euro ödendi. Beşiktaş, şu anda Schuster’i gönderirse 7 milyon 800 bin euro gibi inanılmaz bir tazminat vermek zorunda kalacak. Yönetimin Schuster’in alacaklarını yavaşlatmayı düşündüğü ancak aylık olarak bir geciktirmenin söz konusu olmadığı, çünkü faizin % 8 gibi çok yüksek bir rakamda tutulduğu öğrenildi.
FOTOMAÇ