AKTÜEL-Resitaller Cihat Aşkın’la başladı

Fulya Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ilk resitalde dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın klasik batı müziğinin en güzel örneklerinin yanı sıra, Anadolu ezgilerinden de örnekler sundu. İstanbul’un çağdaş ve aydınlık yüzü Beşiktaş, Kasım ayında açılışını yaptığı Fulya Gösteri Merkezi ile sanata ve sanatçıya katkıda bulunmaya devam ediyor. 19 Şubat Cumartesi günü Cihat Aşkın konseri ile başlayan ” Fulya Sanat Resitalleri ” sene boyunca ülkenin tanınmış Virtüözleri ile sanat severleri bir araya getirmeye devam edecek.

Dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın, batı müziği ve Anadolu ezgilerinden oluşan bir repertuar ile sanat severle buluştu. Konser, Mevlevi müziği ve etkilerine mükemmel bir örnek oluşturan Abdülbaki Nasır Dede’nin Acembuselik yürük semaisi, Beethoven’in Atina Harabeleri sahne müziğinden Dervişler Korosu ve Türk Marşı eserleriyle açıldı.
Fazıl Say’ın Op.7 keman ve piyano sonatı ile devam eden konserde, Ekrem Zeki Ün’ün Yudumluk adlı eserinden ikili Prokofiev’in op.80 keman ve piyano sonatı Verda Ün anısına seslendirildi. Ayrıca tarihteki ilk keman müziği bestecilerinden Biagio Marini’nin sonatı, misafir sanatçı Cenk Öztürk’ün katılımıyla çalındı.Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan konser, Sabri Tuluğ Tırpan’ın Keman ve Piyano için 3 dansı ile sona erdi.

Fulya Sanat Resitalleri Şubat, Mart ve Nisan aylarında aşağıdaki programlarla devam edecek;

26 Şubat Cumartesi 20.00 Borusan Quartet
5 Mart Cumartesi 20.00 Suna KAN
26 Mart Cumartesi 20.00 Şefika KUTLUER
2 Nisan Cumartesi 20.00 Şirin PANCAROĞLU
16 Nisan Cumartesi 20.00 Burçin BÜKE