SPOR-Vakit tamam

Beşiktaş’ta “sarı-lacivert” darbe yaşanırken, bu konuda en zor durumda kalan isim, Teknik Direktör Bernd Schuster oldu. Ankaragücü maçıyla lige iyice havlu atan, UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev karşısında 4-1 yenilerek rövanşta turu imkansız hale getiren siyah-beyazlılar, son olarak Fenerbahçe derbisini de kaybetti. Kiev karşılaşması sonrasında taraftara yönelik küfrü ve söylemleriyle Beşiktaş Yönetimi’nin desteğini kaybeden Schuster, dünkü yenilgiyle iyice çıkmaz sokağa girdi. Tutunacak tek dalın Türkiye Kupası olduğunu bilen Alman çalıştırıcının, bu süreçte koltuğunu koruyup koruyamayacağı bile netlik kazanmadı.
Fenerbahçe derbisinde Ferrari’nin yaptığını, “İhanet” ve “Takımı satma” olarak değerlendiren yöneticiler, diğer yandan da Schuster’i Sivok nedeniyle topa tuttu. Defansta başarılı görünen oyuncunun ilk 18’de bile bulunmamasının büyük hata olduğuna vurgu yapan yöneticiler, bunun hesabını Alman hocadan sormaya hazırlanıyor.
Yayıncı kuruluş Lig TV’ye konuşan Schuster ise, “Yarından (Bugün) itibaren ciddi kararlar alabiliriz. Önümüzdeki günlerde, gelecekteki planlarla ilgili, hiç olmadığı kadar çok ciddi kararlar alacağız” demesi ise kafalarda soru işareti bıraktı.

Lugano varsa…
Schuster, maç sonrasında yaptığı basın toplantısında da Ferrari’nin gördüğü kırmızı kartla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:
“Görüntüleri izlemek lazım. Sahadan pek bir şey göremedik ve yorum yapamıyorum. O pozisyonda Ferrari’nin topu kurtardığını gördük. Kontratak pozisyonu vardı onu takip ediyorduk. Ben de çok merak ediyorum. Pozisyonu görmediğim için bir şey diyemeyeceğim. Lugano’nun orada olduğunu söylüyorsunuz, eğer Lugano varsa orada çok ciddi bir provokasyon vardır.”

Günah çıkardı
Dinamo Kiev maçının ardından taraftara yönelik konuşmasıyla tepki alan Teknik Direktör Bernd Schuster, olaya açıklık getirdi ve günah çıkardı.
O sözlerinin aslında futbolcuları ıslıklayan taraftara yönelik olduğuna vurgu yapan Alman çalıştırıcı, “Beni ıslıklamaları sorun değil ve ben bunlara alışığım. Ancak futbolcularımı ıslıklarlarsa karşılarında beni bulurlar. Taraftar oyundan memnun olmadığı zaman beni protesto etsin, oyuncuları rahat bıraksın. Çünkü sorumlu benim” diye konuştu.
MİLLİYET