SPOR-Ferrari: “Lugano’yu dava edeceğim”

Beşiktaş’ın İtalyan futbolcusu Matteo Ferrari isyan etti. İtalya ve İngiltere gibi büyük liglerde forma giydiğini ve kariyerinde ilk kez böyle bir kırmızı kart gördüğünü belirten Ferrari, maç bitimine kadar beklediği soyunma odasında Beşiktaş’ın tek İtalyanca bilen oyuncusu Quaresma’ya derdini anlatmaya çalıştı.

Lugano’nun maç boyunca kendisine İtalyanca küfür ettiğini, bunu F.Bahçe’den Emre’nin de duyduğunu ve Lugano’yu birkaç kez uyardığını söyledi. Lugano’nun Emre’nin uyarılarını göz kırparak karşılık verdiğini hakemin Lugano’nun yaptığı hiçbir hareketi görmediğini belirtti.

Ferrari, Lugano’nun kendisine dahil tüm ailesine küfür ettiğini, sadece İtalyanca değil İspanyolca, Portekizce hatta İngilizce bile sürekli küfür ettiğini, kendisini kışkırtmak için her yolu denediğini iddia etti.

Ferrari, Lugano tarafından sürekli yumruk ve çimdik darbeleri aldığını, kollarının ve vücudunun üst kısmının bu darbeler sonucu mosmor olduğunu söyledi.

Ferrari, eğer Emre takım arkadaşını korumazsa Lugano’yu dava etmeyi bile düşündüğünü çünkü kimsenin bu kadar abes küfürlere maruz kalıp sabır edemeyeceğini iddia etti. Quaresma ise küfürleri duyduğunu ve böyle bir dava açılması durumunda İtalyan oyuncu lehine ifade vermeye bile hazır olduğunu söyledi.

Beşiktaşlı diğer oyuncular da Ferrari’yi destekledi. Schuster ise “Ferrari’ye senin haklı olduğunu biliyorum” diyerek destek verdi.

Ferrari’nin direkt kırmızı kartı
Matteo Ferrari, kariyerindeki ikinci doğrudan kırmızı kartı gördü. İtalya’da oynadığı süre boyunca 3 kez kırmızı kart gören Ferrari, Roma’da 1, Genoa’da isi iki kez kırmızı kart gördü. Bu kartların üçünü de ikinci sarı karttan gördü. Ferrari, kariyerindeki ilk direkt kırmızı kartı, geçen sezon Kasımpaşa maçında gördü. Maçın 87. dakikasında Cenk’i gole giderken düşüren Ferrari oyundan atıldı. Beşiktaş maçı 2-1 kazandı.
FOTOMAÇ