SPOR-“Çok iyi bir takıma sahibiz”

Beşiktaş’ın Portekizli oyuncusu Ricardo Querasma, çok iyi bir takıma sahip olduklarını ve bütün oyuncuların Dinamo Kiev maçına hazır olduğunu söyledi. Quaresma, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında, Avrupa kupaları ile Türkiye Ligi’nde alınan farklı sonuçlarla ilgili bir soruya, ”Avrupa Ligi maçları Türkiye Ligi maçlarından farklı oluyor. Çok iyi bir takıma sahibiz, bütün oyuncularımız yarın için hazır. Seyircimiz önünde oynanması bizim için daha önemli kılıyor bu maçı. Türk takımları çok agresif ve futbol oynatmamaya çalışıyor. Yarın farklı olacak ve tüm gücümüzü sahaya yansıtacağız” diye yanıt verdi.

Rakip takımın yıldız futbolcusu Andriy Shevchenko ile ilgili bir soru üzerine Quaresma, ”Shevchenko çok saygı duyulması gereken bir futbolcu. Yaşı ilerlemesine rağmen çok büyük başarılara imza attı. Ona saygı göstermeliyiz” diye konuştu.

”ÇETE LİDERİ DEĞİLİM”

Quaresma, 8 aydır İstanbul’da olduğunu hatırlatarak, ”Hem Türkiye’de hem de Beşiktaş’ta olmaktan mutluyum. Beşiktaş için elimden geleni yapmaya hazırım. Kendimi evimde hissediyorum” dedi.

Beşiktaş’a ilk geldiğinde takım için kanını akıtacağını söylediğini, bunun hala geçerli olduğunu dile getiren Portekizli futbolcu, taraftarların yakıştırdığı ”Q7 ve Çetesi” benzetmesi için de ”Onların verdiği destek beni çok mutlu ediyor. Ben hiçbir çetenin lideri değilim. Sadece çok önemli Portekizli futbolcularla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

”KAPTAN OLMAK İSTERİM”

Beşiktaş’ta yeni bir kaptanlık yapılanmasına gidileceğinin belirtilip, kaptan olmayı isteyip istemediğinin sorulması üzerine Quaresma, ”Beşiktaş’ın kaptanı olmayı çok isterim. Bu çok önemli ve gurur verici bir şey. Herkes için önemli bir görev, benim için de” şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun, ”Fenerbahçe maçına kaptan olarak çıkmak istediğin duyumunu aldık” demesi üzerine de Portekizli futbolcu, ”Beşiktaş’ın kaptanı olmak farklı bir duygudur. Bu sadece Fenerbahçe maçı için değil her maç için böyledir” dedi.

”HAZIR OLDUKLARINDA DAHA KUVVETLİ OLACAĞIZ”

Quaresma, devre arasında takıma gelen Portekizli futbolcularla ilgili olarak da ”Çok kısa süredir bizimle beraberler. Adaptasyon süreci var. Tam olarak hazır olduklarında çok daha kuvvetli bir ekip olacağız. Beşiktaş’ın kupalar kazanması için buradayız. Umarım tüm arkadaşlarımla birlikte bunu başaracağız” ifadelerini kullandı.

Saha içinde yaptığı göze hoş gelen hareketlerle ilgili soruya Quaresma, ”Sahaya futbol oynamak için çıkarsınız. Ben bunları zevk aldığım için yapıyorum. Bunlar güzel olduğunda da seyirciyi mutlu ediyor. Seyirci mutlu olduğunda da ben mutlu oluyorum. Bu hareketlere devam edeceğim” yanıtını verdi.

Son olarak yarınki maçın hakemlerinin Portekizli olmasının kendileri için avantaj olup olmadığı sorusuna önce gülerek ”Öyle olmasını ümit ediyorum” diyen Quaresma, ”Hakemler hakkında konuşmayı seven biri değilim. Lig boyunca hakemlerden çok canımız yandı. Ama şu an hakemleri düşünemeyiz ve kendi yolumuza devam etmeliyiz. Sahada tek avantaj bire bir diyaloğa girebilecek olmamdır” diyerek sözlerini tamamladı.