SPOR-“Bizim ligimiz Avrupa”

Schuster, Dinamo Kiev’in 3 aydır lig maçı oynamıyor olmasının avantaj olduğunu söylerken, “Avrupa’daki rakiplerimizin oyun tarzı bize yakın olduğu için, bu ligde daha iyi oynuyoruz” dedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Bernhard Schuster, Dinamo Kiev maçı için düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Ligi’ndeki iyi sonuçlara bir yenisini eklemek istediklerini söyledi. Alman teknik adam, “Dinamo Kiev iyi bir ekip. Ancak liglerinin tatilde olması nedeniyle 3 aydır ciddi maç yapmamış olmaları bizim avantajımız” dedi. Ferrari’nin hazır durumda olduğunu kaydeden Schuster, alternatif olarak onu düşünebileceğini kaydetti.

Yenilere zaman lazım

Yeni transferler, Almeida, Simao ve Fernandes’in uyum zorlukları yaşadığını anlatan Schuster, “Devre arası yapılan transferlerde bu durum hep olabilir. Zamanla bu sorunlar ortadan kalkacaktır” diye konuştu. Ligdeki rakipler ile Avrupa’dakiler arasında fark olduğunu kaydeden Alman çalıştırıcı, “Avrupa Ligi’ndeki takımların tarzı ve anlayışı bize yakın. Bu nedenle bu maçlarda daha iyi oynadığımızı söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

Üzülmez’e alternatif şart

Schuster, Üzülmez’in gönderilmesine ilişkin, “Bu doğru bir karardı. Böyle şeylerin bir daha olmaması için yaptık. Kısa zamanda ona alternatif bulamayız. İsmail’in küçük bir sakatlığı var. Sağ kanatta oynayan futbolcuları solda kullanabiliriz” dedi.
FOTOSPOR