SPOR-Uefa’da zorlu sınav

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında bugün Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımıyla karşılaşacak. Siyah-Beyazlılar, bu sezon Avrupa kupalarında başarılı bir grafik çizdi. Siyah Beyazlılar, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı ön eleme ve grup maçlarında sadece 1 kez yenildi. 6’sı ön eleme, 6’sı da grup maçı olmak üzere toplam 12 karşılaşmaya çıkan ekibimiz, sahadan 9 kez galip ayrılırken, 2 kez berabere kaldı, 1 kez de mağlup oldu.

Faroe Adaları’ndan Vikingur, Finlandiya’dan HJK Helsinki takımlarını hem İstanbul’da hem de deplasmanda yenmeyi başaran Beşiktaş, Çek Cumhuriyeti’nden Viktoria Plzen ile deplasmanda 1-1 berabere kalıp evinde 3-0 galip geldi. Siyah Beyazlılar, grup maçlarında da Bulgaristan’ın CSKA Sofya takımını 1-0 ve 2-1, Avusturya’nın Rapid Wien ekibini ise 2-1 ve 2-0 yenmeyi başardı.

Beşiktaş, bu sezon tek yenilgisini ise Porto karşısında 3-1’lik skorla aldı. Bu karşılaşmanın rövanşında ise Beşiktaş ile Porto 1-1 berabere kaldı.

26 GOL ATIP, 7 GOL YEDİ

Beşiktaş, Avrupa kupalarında oynadığı 12 maçta toplam 26 gol atarken kalesinde sadece 7 gol gördü. Viktoria Plzen, Rapid Wien ve CSKA Sofya maçlarında birer, Porto ile yapılan 2 maçta ise 4 gol yiyen Siyah Beyazlılarımız, diğer 7 karşılaşmada ise rakip forvetlere geçit vermedi. Bu sezon Vikingur ve HJK Helsinki’yi 4-0’lık skorlarla geçen Beşiktaş, farklı galibiyetlere de imza attı.

BU SEZONKİ MAÇLAR

Beşiktaş’ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön elemeleri ve grupta oynadığı maçlar ve sonuçları şöyle:

Beşiktaş-Vikingur……: 3-0
Vikingur-Beşiktaş……: 0-4
Viktoria Plzen-Beşiktaş: 1-1
Beşiktaş-Viktoria Plzen: 3-0
Beşiktaş-HJK Helsinki..: 2-0
HJK Helsinki-Beşiktaş..: 0-4
Beşiktaş-CSKA Sofya….: 1-0
Rapid Wien-Beşiktaş….: 1-2
Beşiktaş-Porto………: 1-3
Porto-Beşiktaş………: 1-1
CSKA Sofya-Beşiktaş….: 1-2
Beşiktaş-Rapid Wien….: 2-0