AKTÜEL-Boşanma davasında HSBC bombası patladı

Sinagog ve HSBC Bankası bombalamaları 8 yıl sonra bir boşanma davasına şoke edici bir iddia ile konu oldu. Kimyager eşine şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açan kadın, eşinin HSBC bombasını hazırlayan bri olduğunu iddia etti, savcılık harekete geçti.

İstanbul’da 20 Kasım 2003’te düzenlenen bombalı saldırılarda 64 kişi yaşamını yitirdi. Ve tam 8 yıl sonra bir boşanma davasında bombalamalara ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 15 yıllık evli iki çocuk sahibi çiftin boşanma davasında A.O. Kimyager olan eşini kendisine ve çocuklarına kötü davranmakla suçladı. Eşinin kendisine ve çocuklarına sürekli hakaret ettiğini maddi ve manevi açıdan mağdur ettiğini anlatan A.O. eşi S.O.’nun evde bomba yaptığınıda iddia etti. Eşim kimya mühendisi HSBC Bankası’nın bombalanmasında parmağı var, yardım edenler arasındadır” dedi.

Velayet kararı için toplanan heyet şoka uğradı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Kimyager S.O. ise ‘terörle işim olmaz’ diyerek kendini savundu.