SPOR-Üzülmez’in ardından ne dediler?

Beşiktaş camiasında büyük tartışma konusu olan Beşiktaş kaptanı İbrahim Üzülmez’in takımdan gönderilmesi tartışmaları sürüyor. İbrahim Üzülmez haklı mı, değil mi tartışması spor yazarları ve spora gönül verenler tarafından değerlendirildi:

“DEMİRÖREN HAİNLİK YAPTI”
CELAL KOLOT (Beşiktaş Eski Yöneticisi) :
İbrahim Üzülmez’in yaptığı tamamen yanlıştır. Ancak yönetimin yaptığı daha da büyük bir yanlıştır. Bu tür olaylar kazanma hırsından, şampiyonluk sevdasından, geride kalmanın vermiş olduğu üzüntüden ortaya çıkıyor. Ancak Yıldırım Demirören, kanının son damlasına kadar mücadele eden futbolcuları, teknik direktörleri ve yöneticileri Beşiktaş’tan kovuyor. İşin açığını söylemek gerekirse bu duruma da şaşırmadım. Göndermek Beşiktaş’a yapılmış en büyük hainliktir.

EMRE TİLEV (Spor Spikeri) :

“İBRAHİM ÜZÜLMEZ KAPTANLIĞIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAMIŞ”
Yaşanan çok tatsız bir olay. Tüm sporcuların ifadelerini okudum. Haklı olmak ile haksız olmak arasında ince bir çizgi var. Yine haklı kalmak ile haklı kalmamak arasında da ince bir çizgi var. İbrahim Üzülmez, haklı olup, haklı kalamamış. O taşınan kaptanlık pazubandının bir ağırlığı var ve bu ağırlığı taşıyamamış İbrahim Üzülmez. Schuster Alman disiplini ile yetişmiş disiplinsiz bir teknik adam. Kendi futbolculuğu döneminde de bu gibi hadiselerin içinde bulunmuş ve İbrahim Üzülmez’i en iyi anlayan kişi olması gerekiyor ki, sonrasını hesap ederek, yönetime durumu iletmiş ve kadro dışı bırakılmasını istemiş. Fakat yönetim kurulunun 37 yaşındaki emektar kaptanına bu şekilde bir cezalandırma yapmaması gerekiyordu. Kendisine sezon sonu için jübile teklif edilebilir eğer kabul etmezse, o zaman serbest bırakılabilirdi. Bunca yıllık hizmete karşılık iyi bir jübile yapılmalıydı.

NEDİM SARSMAZ (Beşiktaş Eski Yöneticisi) :

“BİZE DÜŞEN YÖNETİME DESTEK VERMEKTİR”
“Bu yaşanan olayın bir benzeri benim de yöneticilik yaptığım dönemde olmuştu. Bu konu yönetime geldiğinde bizler, Beşiktaşlılık duruşuna ve ahlakına yakışmadığına kanaat getirerek iki oyuncuyu da kadro dışı bırakmıştık. Bu olay üçüncü kez oluyor. Bu sefer teknik direktör Schuster ve antrenör Tayfur Havutçu’nun yanında oluyor. Bu konuda bize düşen yönetime destek vermektir. Kol kırılır yen içinde kalır mantığı ile hareket edip,olayı daha fazla irdeleyip Beşiktaş’a zarar verilmemelidir.”

SERGEN YALÇIN:
“YAZIK OLDU”
“Çok ani ve geniş kapsamlı düşünülmeden verilmiş bir karar. İbrahim hakkında verilen bu kararın sağlıklı olmadığına inanıyorum. Kendisi emektar bir futbolcu ve Beşiktaş için anlam ifade eden bir oyuncudur. Çabuk verilen bu karar ile İbrahim’e yazık oldu.”

KORAY AVCI:
“HATALAR İNSAN İÇİNDİR”
“İbrahim Üzülmez’in hak etmediği bir tutumla karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, “Ben her iki oyuncuyu da yakından tanıyorum. İkisi de düzgün insanlar ve iyi profesyonellerdir. Olaydan sonra her ikisiyle de konuştum. İkisi de çok üzgün. Böyle bir olayla anılmak, kendilerini son derce rahatsız ediyor. Ancak hatalar insanlar içindir. Bir anlık bir hata sonucu yaşanmış bir olay olarak görüyorum. Ben İbrahim Üzülmez hakkında ani bir karar verildiğine inanıyorum. Verilen bu karar ile İbrahim’in adını lekelendiğini düşünüyorum. Zaten futbol yaşantısının sonuna gelmişti. Daha sağlıklı bir karar verilebilirdi. Bence İbrahim Üzülmez hak etmediği bir tutumla karşı karşıya kaldı. O’na sahip çıkılabilirdi.”