SPOR-Üzülmez: Saygı duyarım

Beşiktaş Yönetimi dün sürpriz bir karara imza attı, Kaptan İbrahim Üzülmez’in sözleşmesini feshetme kararı aldı. Bir yandan Futbol Federasyonu’na savaş açan, diğer yandan sportif başarı için çabalayan siyah-beyazlılarda dün yönetim acil olarak bir araya geldi. Ankaragücü maçının devre arasında, İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman arasında yaşanan olayları tartışan siyah-beyazlılar, Teknik Direktör Schuster’in raporu doğrultusunda tecrübeli futbolcuyla yollarını ayırma kararı aldı.
Olay şöyle gelişti:
Ankaragücü maçının devre arasında soyunma odasına giden İbrahim Üzülmez, “Bana kimse küfür edemez” diyerek bağırır. İbrahim Toraman’ın kendisine küfür ettiğine inanan tecrübeli oyuncu, bu nedenle Toraman’a yumruk atar. Bunun üzerine soyunma odası karışır. Araya girenlerin müdahalesi de sonucu değiştirmez.
Karşılaşmanın ardından Teknik Direktör Bernd Schuster, yönetim kuruluna, “Bunların ikisi bu takımda bir arada oynayamaz” raporu verir ve Üzülmez’in gitmesini ister. Bunun üzerine Başkan Yıldırım Demirören, tesislere giderek acil bir toplantı yapar. Daha sonra da evinde yönetimle buluşur, durumu tartışır ve Üzülmez’in sözleşmesinin feshedilmesine karar verir.
Yönetimin, Toraman’ın küfür edip etmediğini diğer futbolculara sorduğu, olumsuz yanıt karşısında İbrahim Üzülmez’in gönderildiği belirtildi. Tecrübeli oyuncunun da, yönetime, verilecek karara saygı duyacağını açıkladığı ifade edildi.
Bilindiği gibi, iki futbolcu da önceki sezon kampta kavga etmiş, kadro dışı kalmış ve kaptanlıkları alınmıştı. Daha sonra affedilen ikiliye, Mustafa Denizli döneminde de kaptanlıkları geri verilmişti.

BİLAL MEŞE