AKTÜEL-Zanlılar Adliye’ye sevk edildi

İstanbul’da kamu ve özel şahıslara ait bina, işyeri ve araçlara molotofkokteylli ve taşlı saldırıda bulunan, araç kundaklama eylemlerini organize eden ve bu eylemlere katılan 44 kişi gözaltına alındı. Şahıslara yönelik çeşitli adreslere düzenlenen helikopter destekli operasyon polis kamerasıyla da saniye saniye kaydedildi.

Operasyon düzenlenen adreslerde ve şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 1 adet şarjör, 4 adet 7.65 mm çapında fişek, 1 adet sahte kimlik, 20 litre yanıcı madde, tutuşturucu malzemeler, 7 adet hard disk ve 5 adet lap top bilgisayar, çok sayıda örgütsek dokuman ve eylemde kullanılacağı değerlendirilen hafıza kartının ele geçirildi. Yakalanan zanlıların 16 Mart 2009 tarihi 9 Şubat 2011 tarihine kadar 20 ayrı olaya karıştıkları öğrenildi.

Emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 5’i tutuklandı. Bu kişilerin araç yakarken suçüstü yakalandıkları öğrenildi. Şüphelilerden 11’inin sorgusu devam ederken, 2’si kadın 24 kişi ise bugün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.