KENT: Abbasağa sakinleri okulunu geri istiyor

Beşiktaş’ın mahallelerini gezerek sürdürdüğümüz ‘Beşiktaş Buluşmaları’ Abbasağa Mahalle Muhtarı Yüksel Sağat’ın Abbasağa Mahallesi ile ilgili özel açıklamalarıyla ve vatandaşların görüşüyle devam ediyor. Mahalle sakinleri, trafik ve son günlerde sık yaşanmaya başladı dedikleri elektrik kesintilerinden ve atıl durumda olan okullarından şikâyet ediyorlar.

Beşiktaş’ın merkezi yerleşim alanlarından bir tanesi olan Abbasağa Mahallesi 6000 nüfusu ile Beşiktaş’ın vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. Abbasağa Mahallesi sakinleri, Beşiktaş’ın birçok mahallesinde rastladığımız trafik sorunundan ve son günlerde sık yaşanmaya başladı dedikleri elektrik kesintilerinden kaynaklanan şikâyetlerini dile getiriyorlar. Abbasağa Mahallesi Beşiktaş’ta en eski ve köklü mahallelerinden olma ünvanını taşısada yinede bazı sorunlarına çözüm arayan mahallelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Yine her zaman ki gibi mahallleyi önce muhtarına ardından mahalle sakinlerine sorduk. Abbasağa Mahalle Muhtarı Yüksel Sağat ilk olarak muhtarlığa nasıl başladığının ilginç hikayesini anlatıyor ve mahallesinde yaşadıklarını dile getiriyor.

KENDİSİ YOKTU MUHTAR OLDUM
Mahallesine muhtar oluşunun hikayesini ilginç bir tesadüf sonrası gerçekleştiğini söyleyen Abbasağa Mahalle Muhtarı Yüksel Sağat, “Ben mahallemde 4 dönemden bu yana muhtarlık yapmaktayım. Bundan yaklaşık 10 sene önce mahallemin muhtarlığına işim düştü ve o dönemin muhtarını yerinde bulamayınca mahalleme muhtar adayı olmaya karar verdim. Daha sonra seçimlere girdim ve başarılı olup mahalleme muhtar olaum. Mahalleme muhtar olduğum dönemde birçok altyapı problemi vardı mahallemizin ve bu problemler zaman içerisinde çözüme kavuştu. Ancak bugün için her sorunumuzu bitti demekte mümkün değil mahallemiz için” diyor.

HAVAİ HATLAR SORUN YARATIYOR
Mahallesinin bir çok sorununda bulunduğunu ifade eden Muhtar Yüksel Sağat, “Mahallemizin altyapı eksiklikleri vardı ve bu eksiklikler zaman içerisinde tamamlandı. Ancak bugün en önemli sorunlarımızdan bir tanesi mahallemizde bulunan havai hatlar. Elekrtrik kablolarımız yeraltına alındı ancak hala bazı hatlarda sorunlar sürüyor. Sorunun çözümü için TEDAŞ’a dilekçe verdim kablolar dışarıda çirkin olarak sarkıyor diye ancak sorun çözülmüş değil. Maşuklar Yokuşu, Yıldız Caddesi, Jandarma Mektebi ve Fulyadere sokaklarımızın asfaltı ve kaldırımı yapılamadı. Buralarda çukurlar var ve bazı araçlar camlara taş fırlatıyor. Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Hüseyin Zorlu bu sene yaz aylarında sorunun çözüleceği sözünü verdi. Bu sözün yerine gelmesini bekliyoruz” diyor.

VATANDAŞLAR BAŞKANA ULAŞAMIYOR
Mahallesinde yaşayan vatandaşların belediye çalışanları ve mümkünse başkan İsmail Ünal ile birebir iletişim kurmak istediğini ve seçimden seçime kendilerinin hatırlandığını söyleyen Sağat, “Mahallemizde yardımlaşmalar sürüyor ve biz ihtiyaç sahipleri kişileri ilgili kurumlara yönlendiriyoruz. Mahalle sakinleride yardımlaşma kunusuna önem veriyor. Vatandaşlar bu konudan memnun ancak belediye yetkililerine ulaşamamaktan yana şikâyet ediyorlar. Bana gelerek başkana ulaşamıyoruz sorunlarımızla ilgilenmiyorlar diyorlar. Biz yöneticilerimizi sadece seçimden seçime değil her zaman yanımızda görmek istiyoruz kapımız ardına kadar açık” diye konuştu.

MUHTARLIK BİTTİ
Sağat sözlerini şu cümlelerle sürdürüyor, “Belediyemizin kültür etkinlikleri güzel ancak çoğu vatandaş farkında değil. Mahallemizin trafik sorunu çözülmeli. Mahallede hırsızlık çok gündüz vakti bile soyulan evlerimiz var. Emniyete bildiriyoruz, emniyet önlem olması için tedbir broşürlerini vatandaşa dağıtmamızı istedi. Yöneticilerimizi seçimden seçime değil sık sık aramızda görmek istiyoruz. Her zaman kapımız açık. Muhtar olarak en azından 6 ayda bir toplanalım muhtarlar olarak başkana sıkıntılarımızı anlatalım. Ulaşımla ilgili sorun parklanmadan kaynaklanıyor. Buraya bir otobüs verildi ancak parklanma sorunu bu otobüsü aldı. Zabıtamız merkezle uğraşıyor burayla hiç ilgilenmiyor. Hasan Rıza Paşa Çeşmesi için her türlü başvuruyu yaptım ancak bir sonuç alamadım. Muhtarların geliri bitti. Muhtarlar zamanla ben muhtarlık yapamam deyip patlayabilirler. Muhtar pasifize oldu artık angarya işleri yapıyoruz”
 

Abbasağa Mahallesi sakinlerinin görüşleri ise şöyle:

“ZABITA GÖREVİNİ YAPMALI”
“Yola park eden araçlar Abbasağa’nın trafiğini alt üst ediyor. Mahallede başıboş sokak köpekleri bazen çevreye zarar veriyorlar. Zabıta görevini yerine getirse mahallemde bir çok sorun son bulur.”
                                                                                                                                    Tülay Erer

“PARKIMIZA RAHAT GİDELİM”
“Mahallemin parkı çok güzel ancak bu parka rahat bir şekilde gitmek mümkün değil. Sokak köpeklerine sahip çıkılmıyor maalesef. Geçenlerde bir arkadaşımızın elini bile ısırdılar.”
                                                                                                                                 Şükrü Uysal

“SORUNLAR ÇÖZÜLSÜN”
“Mahallemiz çok güzel bir mahalle ve bu mahalleye elbirliği ile sahip çıkmalıyız. Mahallemizin bazı sorunları var elbette bu sorunların çözülmesi en büyük dileğim. Umarım çözülür sorunlar.”
                                                                                                                              Şükrü Süvari

“ERKENDEN YAKIYORLAR”
“Trafik sorunu, yolların işgal edilmesi gibi sorunlar var ve bu sorunların bitmesini diliyorum. İlginçtir gündüz vakti elektrik direği lambası yanıyor, ama elektrik kesintileride oluyor maalesef.                                                                                                           Dursun Aksu

“BİRAZ DUYARLILIK”
İnsanlarımızın duyarlı olması sorunların çözülmesini sağlar. Mesela çöpünü çöp kovasına değilde dışarı bırakanlar var. MOBESE olmayan yerlerde ne yazık hırsızlık olayları daha sık yaşanmakta”
                                                                                                                                Fatih Boztaş

“TRAFİK FELAKET”
Trafik sorunu özellikle esnafı zor durumda bırakıyor. Müşterilerimiz park edecek yer bulamayınca başka işyerine yöneliyorlar. Mahallenin meydanına konan MOBESE yaşanan hırsızlıkları azalttı.”
                                                                                                                                 Aziz Dükel

“OKULUMUZU KURTARALIM”
“Mahallemizde bulunan okul atıl durumda bir an evvel değerlendirilmeli. Belki otopark sorunuda çözülür bu sayede. Mahallemizi seviyoruz ancak sorunlarınında bir an evvel çözülmesini diliyoruz.”

                                                                                                                             Göksel Akdöv

“OKULUMUZA SAHİP ÇIKILMALI”
“Mahallemizin parkına hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bunun yanısıra başıboş sokak köpekleri sorunu çözülmeli. Atıl durumda olan okulumuzda bir an değerlendirilmeli.”
                                                                                                                        Hasan Köseoğlu

“OKUL EN ÖNEMLİSİ”
“Mahallemiz güzel bir mahalle olmasına rağmen sorunlarıda var maalesef. En büyük sorun trafik sorunu. Atıl olan okulumuz faaliyete geçerse bu iki sorunda azalır diye düşünmekteyim.”
                                                                                                                      Mehmet Baykan

(15/02/2011)