SPOR-“Bu maç bizim için çok önemli”

Final müsabakasında yarın Kadir Has Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek iki takımın başantrenörleri ile birer basketbolcusu, düzenledikleri ortak basın toplantısında son değerlendirmeleri yaptılar. Beşiktaş Cola Turka Başantrenörü Ergin Ataman, yarın oynayacakları final karşılaşmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

39 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye Kupası’nda final oynayacaklarını belirten Ataman, şunları söyledi:

”39 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye Kupası’nda final oynuyoruz. Bu fırsatı iyi değerlendirmek istiyoruz. Önemli bir süreçten geçtik. İlk turda çok önemli bir rakip olan Efes Pilsen’i yendik. Dünkü Trabzonspor maçında da çok iyi oynadık. Şimdi karşımızda çok güçlü bir takım var. Geçen yılın lig ve kupa şampiyonu olan Fenerbahçe, Euro League’de de en iyi 2-3 takımdan biri. Bizim için zor bir maç olacak. Ancak, kadromuzdaki eksiklikleri büyük ölçüde giderdik ve son dönemde toparlandık. Fenerbahçe’yi yenip kupayı ilk kez müzemize götürmek istiyoruz.”

Yarı finalde Türkiye’nin 4 büyük kulübünün mücadele ettiğini, salonda Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının yoğunlukta olduğunu anlatan Ataman, Beşiktaş seyircisinden yarınki final maçında takımlarını yalnız bırakmamalarını istedi.

-”YARIN ZOR BİR MAÇ OLACAK”-
Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Neven Spahija ise finale çıkmayı başardıkları için oyuncularını kutladı.

Beşiktaş’ı da Efes Pilsen gibi güçlü bir takımı yendiği ve Trabzonspor’u eleyerek finale kaldığı için tebrik eden Spahija, ”Daha önce de Beşiktaş’a karşı oynadık. Ancak bu sefer karşımızda farklı bir takım var. Hem oyuncu olarak hem oyun anlayışı olarak değişiklik yaptılar. Yarın zor bir maç olacak. Fenerbahçe olarak ilk iki maçta iyi oynadık. Yarınki maçta daha iyi oynayarak kupayı almak istiyoruz” dedi.

Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu Ömer de bu tür turnuvalarda ilk maçların daha zor olduğunu belirterek, final maçında daha az hata yaparak galip gelen taraf olmak istediklerini kaydetti.

Beşiktaş Cola Turkalı Cevher ise Kayseri’ye gelirken kendilerine kupa hedefi koyduklarını, bu hedefe ulaşmak için ellerinden gelen en iyi mücadeleyi ortaya koyacaklarını söyledi.

Basın toplantısının ardından antrenörler ve oyuncular, yarınki final maçında galip takımın müzesine götüreceği kupa ile gazetecilere poz verdi.

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde, Beşiktaş Cola Turka ile Fenerbahçe Ülker takımları yarın saat 15.00’te Kadir Has Spor Salonu’nda karşılaşacak.

AJANSSPOR