SPOR-Beşiktaş Cola Turka finalde

Beşiktaş Cola Turka , MP Trabzonspor’u 90-88 mağlup ederek Spor Toto Türkiye Kupası’nda finale yükseldi. Karşılaşmaya Andrew Ogilvy’nin basketiyle hızlı başlayan Beşiktaş, ilk dakikayı da 2-0 önde geçti. Goran Cakic’in pasında Ersin Görkem ile üç sayılık basket bulan Medical Park Trabzonspor, Beşiktaş Cola Turka’nın top kayıplarını Ali Karadeniz ile değerlendirerek durumu 2-7’ye getirdi. Serhat Çetin’in üç sayılık basketiyle hücumdaki suskunluğuna son veren Siyah Beyazlılar, Ogilvy’nin de turnikesiyle farkı yeniden iki sayıya indirdi (7-9). Temponun yükseldiği bu bölümde iki takımda hücumda skor bulmakta zorlanmadı. Alvin Snow’un devreye girdiği son dakikada Medical Park Trabzonspor, Ali Karadeniz’in de turnikesiyle ilk periyotu 19-22 önde tamamladı.

İkinci periyotun ilk dakikasında iki takımda karşılıklı top kayıpları yaparken, Ersin Görkem’in üç sayılık basketiyle Karadeniz ekibi farkı 6 sayıya çıkarttı (19-25). Serkan Erdoğan’ın iki asistinde önce Chatman ardından da Ogilvy ile basketler bulan Siyah Beyazlılar, durumu da 23-27’ye getirdi. Hücumda Serkan’ın devreye girmesiyle skor bulmakta sıkıntı yaşamayan Beşiktaş, Cevher Özer’in de üç sayılık basketiyle skorda 14.dakikada eşitliği yakaladı (31-31). Mola alan ve alan savunmasına dönen rakibine Milosevic ile karşılık veren Medical Park Trabzonspor, Serkan Erdoğan’ı ise durdurmakta zorlandı. Son dakikaya Ali Karadeniz’in serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle üstün giren Karadeniz ekibi, devre sonunda da soyunma odasına 42-44 üstün girdi.

Üçüncü periyota Mire Chatman’ın basketi ile başlayan Beşiktaş Cola Turka skorda dengeyi yakalarken, bir hücum sonrasında da Cevher Özer ile durumu 46-44’e getirdi. Goran Cakic ve Igor Milosevic ile ikinci yarıdaki ilk sayılarını bulan Medical Park Trabzonspor, buna karşın savunmada Marcelus Kemp’in sayılarına engel olamadı. Temponun bir kez daha yükseldiği bu dakikalarda Ersin Görkem’in üç sayılık basketiyle skora denge geldi (55-55). Ali Karadeniz ve Andrew Ogilvy’nin karşılıklı basketleriyle geçilen son bölümde, 63-63’lük eşitlik bozulmadı. Son dakika içerisinde Ali ile pota altını etkili kullanmayı sürdüren Medical Park Trabzonspor, periyotu da 63-66 önde tamamladı.

Mücadelenin final periyotunda Rasic’in pasını sayıya çeviren Hadi Özdemir, skoru da 63-68’e getirdi. Bu basketin hemen sonrasında Serhat Çetin ve Andrew Ogilvy ikilisiyle Beşiktaş Cola Turka farkı bir sayıya indirdi (67-68). Alan savunmasına karşı ilk hücumda Aleksander Rasic ile süre dolarken üç sayılık basket bulan Karadeniz ekibi, durumu da 67-71’e getirdi. Savunmasını sertleştiren ve Michal Ignerski ile Cevher Özer ikilisiyle dört sayı birden bulan Beşiktaş Cola Turka, skorda da dengeyi yakaladı (71-71). Savunmaların ön plana çıktığı son bölümde Hadi Özdemir’in turnikesiyle Karadeniz temsilcisi 38.dakikaya 76-79 üstün girdi. Serkan Erdoğan’ın üç sayılık basketi ve bir hücum sonrasında da turnikesiyle beş sayı birden bulan Siyah Beyazlılar, durumu da 83-81’e getirdi. Mola alan Medical Park Trabzonspor, Milosevic ile skoru eşitlemesine karşın, Beşiktaş Cola Turka, Ogilvy’nin pota altı sayısıyla durumu 86-83’e getirdi. Medical Park Trabzonspor, taktik fauller sonrasında bitime 3.1 saniye kala Obasohan’ın üç sayılık basketiyle fark 1 sayıya indi (89-88). Chatman’ın serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabetle Beşiktaş Cola Turka karşılaşmadan 90-88 galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş Cola Turka, Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Galatasaray Cafe Crown – Fenerbahçe Ülker maçının galibiyle 13 Şubat Pazar günü saat 15.00’te Kadir Has Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek.

SALON: Kadir Has Kongre Merkezi Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Aytuğ Ekti – Zafer Yılmaz

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (90): Serkan Erdoğan 18 (1 ribaund- 5 asist), Mustafa Abi (2 ribaund), Hüseyin Beşok 2 (2 ribaund), Serhat Çetin 7 (1 asist), Michal Ignerski 5 (2 ribaund- 1 asist), Marcelus Kemp 19 (1 ribaund- 3 asist), Mire Chatman 11 (7 ribaund- 5 asist), Cevher Özer 7 (6 ribaund- 1 asist), Andrew Oglivy 21 (4 ribaund- 2 asist)

MEDİCAL PARK TRABZONSPOR (88): Igor Milosevic 16 (2 ribaund- 4 asist), Aleksandar Rasic 5 (1 ribaund- 3 asist), Ali Karadeniz 22 (6 ribaund), Hadi Özdemir 12 (6 ribaund- 1 asist), Ersin Görkem 15 (8 ribaund- 2 asist), Goran Cakic 4 (3 ribaund- 3 asist), Derrick Obasohan 9 (1 asist), Alvin Snow 5 (1 ribaund- 4 asist)

1.PERİYOT: 19-22
2.PERİYOT: 23-22
3.PERİYOT: 21-22
4.PERİYOT: 27-22