AKTÜEL-Karabulut davasında ‘oyalama’ endişesi

Etiler’de bir çöp konteynerinde kafası vücudundan ayrılmış bir şekilde bulunan Münevver Karabulut’un öldürülmesiyle ilgili davaya dün Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Cem Garipoğlu katılmadı. Münevver Karabulut’un öldürülmesiyle ilgili davanın dünkü duruşması, mahkemeyle cezaevi arasındaki koordinasyonsuzluk yüzünden Cem Garipoğlu olmadan görüldü. Mahkeme Başkanı Mustafa Günaydın, tutuklu sanık Cem Garipoğlu’nun getirilmeyiş sebebinin bildirilmediğini söyledi. Ayrıca, baba Nida Garipoğlu’nun işyerinden alınan hard disklerin TÜBİTAK tarafından ‘gerekli altyapı birim ve uzman personeli bulunmuyor’ diyerek geri gönderildiği ortaya çıktı

Etiler’de bir çöp konteynerinde kafası vücudundan ayrılmış bir şekilde bulunan Münevver Karabulut’un öldürülmesiyle ilgili davaya dün Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Cem Garipoğlu katılmadı.

Sanığın akli dengesinin yerinde olduğu belirtilen Adli Tıp Kurumu raporunu yetersiz bulan Garipoğlu’nun avukatı daha ayrıntılı bir rapor istedi.Bu talebin davayı uzatmaya yönelik olduğunu ifade eden Karabulut ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir ise, “Rapor alınmasına gerek yok. Ayrıca bu zamana kadar tanıklar Mustafa Şarman ve Barış Akto’nun ifadelerin dava sonucunu etkilemeyeceğinden dolayı dinlenilmesini vazgeçilmesini talep ediyoruz” dedi.‘Kötü niyetli talep’Avukat Epözdemir, duruşma sonrasında yaptığ ıaçıklamada, “Tanıkların tekrar gelmesi davayı iki-üç celse daha uzatır. Sanık bir yıl 4 aydır tutuklu. 3 yıl 8 ay kadar karar verilmez ve kesinleştirmezse CMK 102. Maddesi’nin yürürlüğe girmesiyle Cem Garipoğlu tahliye olacak. Bu kötü niyetli bir taleptir. Soruşturmayı ve yargılamayı sürüncemede bırakacak taleplerin sayın mahkemece değerlendirilmemeli ve reddedilmesi gerektiğin düşünüyoruz” dedi.