AKTÜEL-Belgesel günleri sürüyor

Beşiktaş Belediyesi’nin Belgesel Sinemacılar Birliği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin desteğiyle Şubat 2010’da başlattığı ‘Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit’ etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliğin bu haftaki bölümünde ‘Ve Taşlar Tanıktır’ isimli Diyarbakır belgeselinin gösterimi yapıldı. Levent Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe belgeselin yönetmenleri Hasan Özgen ve Savaş Güvezne’yle birlikte Prof. Dr. Metin Sözen konuk oldu.

Bilimsel Danışmanlığını Prof. Dr. Metin Sözen, özgün müziklerini ise Nadir Göktürk’ün yaptığı ‘Ve Taşlar Tanıktır’ belgeselinde izleyiciler Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kalbi Diyarbakır’da bir yolculuğa çıkıyorlar. Belgesel, Diyarbakır’ın yeteri kadar tartışılmamış tarihsel ve kültürel zenginliklerine ışık tutuyor. Sayısız kültürün izlerinin üst üste biriktiği, Dicle nehrinin kenarına kurulu bu önemli kenti ve çevresini anlatıyor.

Belgesel hakkında
Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli yerleşimlerinden Diyarbakır’ın yeteri kadar tartışılmamış tarih ve kültür zenginlikleri üzerine yapılmış bir çalışma. İzlerini koruyabilmiş sayısız kültürün üst üste biriktiği bu Dicle başkentini, çevresiyle anlatan belgesel.