SPOR-Q7’den çarpıcı açıklamalar

Beşiktaş’ta taraftarların gözbebeği Ricardo Quaresma, Arjantin ile önceki akşam oynadıkları hazırlık maçı için gittiği İsviçre’de Portekizlilerin adeta hücumuna uğradı. Taraftarların, Cristiano Ronaldo kadar Quaresma ve Almeida’ya da büyük sevgi gösterilerinde bulunmaları dikkatlerden kaçmadı.

Portekiz’in, Cenevre’de yaptığı ilk antrenmanı yaklaşık 5 bin Portekizli taraftar izledi. Kartal’da idmanların neşe kaynağı olan Q7, milli takım kampında da etrafına pozitif enerji saçtı. Maç organizasyonunu düzenleyen Gamasport şirketinin aldığı olağanüstü güvenlik tedbirleri nedeniyle Portekizli futbolculara bir adım bile yakalaşamayan Portekiz basını bu duruma adeta isyan ederken, kamptaki tek özel röportajı Milliyet gerçekleştirdi.

“CRİSTİANO 1 NUMARA”
Portekiz Milli Takımı oyuncuları, Avrupa medyasından kaçmak için kamp yaptıkları Intercontinental Genevre Oteli’ne mutfak kapısından girerken, Ricardo Quaresma, Milliyet ekibini bir anda karşısında görünce her zamanki mütevazı tavrıyla röportaj isteğimizi geri çevirmedi.

Milli takımda yer almasının kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Beşiktaşlı yıldız, “Milli maçları hem ülkem hem de formasını giydiğim kulüp için oynuyorum. Cenevre’de daha önce Çek Cumhuriyeti’ne karşı gol atmıştım. Bu nedenle Cenevre benim için çok anlamlı bir şehir” diye konuştu.

Quaresma devre arasında Simao, Almeida ve Fernandes’i kadrosuna katan Beşiktaş’ın büyük bir iş başardığına dikkat çekerek, takım içindeki arkadaşlık ve sevgi ortamının daha da büyüdüğünü dile getirdi. Portekizli yıldız, “Beşiktaş’ta tıpkı milli takımdaki gibi sıcak ve güçlü bir arkadaşlık ortamı var. İstanbul’da hiç yalnızlık çekmiyorum. Şampiyonluk şansımız azaldı, ancak kalan maçlarımızın hepsini kazanmak istiyoruz. Gelecek için amacımız öncelikle takım olmak ve buna her geçen gün daha çok yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ricardo Quaresma, “Ronaldo mu, Messi mi?” sorusuna ise “Bence farklı özellikleri olan oyuncular, ama benim için her zaman 1 numara Cristiano’dur” yanıtını verdi.

ÖZEL UÇAKLA DÖNDÜLER
Ricardo Quaresma ile Hugo Almeida, İsviçre’de oynanan karşılaşma için İstanbul’dan kalkan özel uçakla Cenevre’ye gitmişti. Portekizli yıldızlar dün yine özel uçakla Türkiye’ye döndü. Quaresma ve Almeida bugün takım antrenmanına katılacaklar.

MESSİ İLE BULUŞTU
Portekiz-Arjantin maçı, Ricardo Quaresma ile Lionel Messi’nin buluşmasına da sahne oldu. Messi, Quaresma’nın, Barcelona’da top koşturduğu yıllarda, Katalan ekibinin altyapısında yer alıyordu. Arjantinli süper yıldız maçtan sonra Quaresma ile bir araya gelerek hasret giderdi. Samimi bir havada kısa süre sohbet eden ikili birbirlerine başarı diledi.

HER YERDE ASSOLİST!
Beşiktaş’a geldiğinden beri idmana en son çıkan, takım otobüsüne en son binen ve inen, soyunma odalarından en son ayrılan Quaresma bu özelliğini milli takım kampında da devam ettirdi. Q7, son antrenmana Cristiano Ronaldo ile birlikte en son çıkan oyuncu oldu.

MİLİYET