AKTÜEL-Kırmızı Bültenle aranıyordu Bebek’te yakalandı

Bulgaristan’da ünlü bir işadamının 14 yaşındaki kızına tecavüz ettiği gerekçesiyle aranan ve hakkında Interpol’ün kırmızı bülten çıkardığı Burukov Seyhan M. İstanbul’da yakalandı. 5 yıldır sahte pasaport ve kimlikle İstanbul’da yaşadığı belirlenen tecavüzcü Bulgaristan’a teslim edildi. Burukov Seyhan M.’nin yakalanma öyküsü Beşiktaş Meydanı’nda bir araçtan havaya ateş edildiği yönündeki ihbar üzerine başladı.

Lüks cipten havaya ateş açıldığı bilgisini alan Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, cipi Bebek’te durdurdu. İçinde beş kişi bulunan cipte yapılan aramada 9 mm çapında Smith Wesson marka ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 7 mermi ele geçirildi.

Şüpheliler GBT (Genel Bilgi Tarama) kayıtlarına bakıldıktan sonra Arnavutköy Polis Merkezi’ne getirildi. Tek tek el swapları alınan şüphelilerden gemi kaptanı Canip İ.’nin silahı ateşleyen kişi olduğu tespit edildi. Canip İ., alkollü olduğunu ve silahla havaya ateş ettiğini kabul etti.

Türkiye’ye giriş kaydı çıkmayınca

Bu arada şüpheliler arasında bulunan ve üzerinde Serkan Burukov adına düzenlenmiş pasaport bulunan kişinin Türkiye’ye giriş çıkış kayıtlarını incelemeye alan Arnavutköy Polis Merkezi ekipleri, söz konusu kişinin ülkeye giriş kaydının bulunmadığını tespit etti. Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı ile irtibata geçen ekipler, parmak izi kayıtlarını gönderdiği kişinin Bulgaristan’da bir işadamının 14 yaşındaki kızına tecavüz eden Burukov Seyhan M. olduğunu belirledi.

Kırmızı bültenle aranıyordu

İnterpol’ün hakkında kırmızı bülten çıkardığı Burukov Seyhan M.’nin, 2004’te yaşanan tecavüz olayının ardından 5 yıl önce Türkiye’ye kaçtığını ve İstanbul’da sahte kimlikle kaldığı belirlendi. Hakkında çeşitli suçlardan kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan şüphelinin ülkesinde ayrıca sahte evrak düzenlemek, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından da arandığı öğrenildi. Burukov Seyhan M. emniyetteki sorgusunun ardından Bulgaristan’ın yetkili makamlarına teslim edildi.
HÜRRİYET