AKTÜEL-Beşiktaşlıya yeni sergi

Beşiktaş Belediyesi, sanatseverleri yeni bir sergiyle buluşturdu. Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binası’nda yer alan Beşiktaş Sanat Galerisi 1 – 26 Şubat 2011 tarihleri arasında Mahmure Özçelik’in Resim sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Sergi, Pazar hariç her gün 11.00 – 18.30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

SANATÇI HAKKINDA:

İstanbul’da doğan sanatçı S.K.M.L. Resim Bölümü mezunudur. Resim yapmaya 1945’de öğretmeni Kemal Zeren ile başladı. 1946’da Londra Uluslararası Resim yarışmasında birincilik aldı. Daha sonra uzun yıllar İbrahim Çallı, Zeki Kocamemi, Prof. İlhami Demirci ve Orhan Ersoy atelyelerinde çalıştı. Sulu boya kökenli çalışmalarıyla başlayan sanatçı 1980’den sonra yağlı boya çalışmalarına büyük hız verdi. 23 kişisel ve yüzün üzerinde grup ve karma sergilerine katıldı. Yedi kez katıldığı büyük yarışmalarda başarı aldı. İki kez UNİCEF dahil bağış kampanyalarına katıldı.

Yapıtları T.A.P. Vakfı tarafından tebrik kartı yapıldı. Yapıtları Kültür Bakanlığı, Müzeler, Banka Genel Müdürlükleri, Belediye ve Üst Düzey Koleksiyoncular, sergi yaptığı galeriler gibi yurtiçi ve yurtdışında pek çok sanatseverde bulunmaktadır.
Özçelik Güzel Sanatlar Birliği, Ressamlar Derneği, Ankara Kadın Sanatçılar Derneği ve A.B.D. Ulusal Kadın Sanatçılar Müzesi (The National Museum of Women the Arts) üyesidir.
1990’dan beri yaz aylarını geçirdiği Didim’de resim dersleri veren ilk eğitmen olup çalışmalarını doğadan aldığı güç ile sürdürmektedir.