AKTÜEL-Polise dayak soruşturması tamamlandı

Barda polise dayak davasında 4 zanlıya 5 yıl hapis talebi. İstanbul Ortaköy’de Supper Clup isimli barda aralarında tartışma çıkarak Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Fadıl Doğan’ı darp eden dört kişi hakkında “yaralama” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede ifadesine yer verilen Fadıl Doğan, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğinde polis memuru olarak 5 yıldır görev yaptığını ve suç tarihinde gece saatlerinde Ortaköy’de bulunan Supper Clup isimli gece kulübüne gittiğini anlattı. Doğan beklediği arkadaşının gelmemesi üzerine yaklaşık yarım saat tek başına mekanda takıldığını bir ara ayakta beklediği sırada kendisini daha başka bir olaydan tanıdığı şüpheli Ali Hacısüleymanoğlu’nun yanına gelerek bir anda kendisine yumruk attığını ifade etti. Doğan 2007 yılında Reina gece kulübündeki tehdit olayıyla alakalı olarak hakkında işlem yaptığı için tanıdığı şüphelinin kendisine neden yumruk atmış olabileceğini bilmediğini söyledi.

Mekanda bulunan güvenlik görevlilerinin kendisini kolundan tutup dışarı çıkardıklarını belirten Doğan otoparkta arabasına doğru yürüdüğünü, arabasının paspasının altında bulunan tabancasını beline taktığını amacının biran önce olay yerinden uzaklaşmak olduğunu anlattı. Doğan, gece kulübünün işletme müdürü Tarkan Ahmet ile güvenlik müdürü Hakan Sayın’ın yanına geldiğini, içeride ne olup bittiğini sordukları sırada şüpheli Ali Hacısüleymanoğlu ve tanımadığı 4-5 kişinin kendisine saldırarak tekme tokat dövdüklerini daha sonrada silahının cebinde olamadığını fark ettiğini anlattı.

Barın mesul müdürü Mehmet Kılıç alınan ifadesinde olayın kız meselesi yüzünden çıktığını anlattı. Diğer üç şüpheli ise ifadelerinde silahın olay yerinde yerde bulunduğunu ve oradaki görevlilere teslim edildiğini ayrıca kavgaya karışmalarındaki sebebin alkolün etkisiyle arkadaşlarına destek amacıyla gerçekleştiğini anlattılar. Savcı dört şüpheli hakkında TCK 86/2-3-c maddesi gereğince “basit yaralama” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

4 polis açığa alındı

Olayda kavga yaşanırken 2 sivil komiser ile 2 polisin olaya müdahale etmedikleri öne sürülmüştü. Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın kavga sırasında olay yerinde bulunanan ancak olaya müdahale etmeyip tutanak tutmayan 2 sivil komiser ve 2 polis hakkında işlem yaparak açığa alınmalarını sağlamıştı.

Elif ALTIN /VATAN