AKTÜEL-“Her yerin profesör olsa ne yazar”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Süheyl Batum’a sert çıkarak, “Senin her tarafın anayasa profesörü olsa ne yazar” dedi. Erdoğan konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Halkı küçümseyenler her zaman darbe şakşakçılığı yapmamıştır. Ana muhalefet eskiden olduğu gibi darbe şakşakçılığından vazgeçmemiştir. Bakıyorsun anayasa hukukçusu olan bir kişi kalkıp neler söylüyor. Senin her tarafın anayasa profesörü olsa ne yazar.”
“ABD için oymuş oymuş diyerek orduyu Amerika’nın güdümüne sokuldu demek suçtur. Ve ben de buradan suç duyuusunda bulunuyorum. Ve Zonguldak’ta savcılar harekete geçti. eğer bu karşılıksız kalırsa TSK ile futbol topu gibi oynarlar. Ve bunun bedeli ödenmelidir. Hiç kimse TSK’yı herhangi bir ülkenin yönettiği bir duruma düşürmeye prim veremeyiz.”

“Biz otoriter tejimlere karşı olduğumuz gibi vesayetçi anlayışlara da karşıyız. Şimdi kalkmış islamla demorkasinin bir araya gelemeyeceğini ileri sürüyorlar. Demokrasi havarisi olan insanların konu ortadoğu olunca yan çizmesi üzüntü verici bir durumdur. Demokratik düzenlerde hoşgörüsüz rejimler iktidara gelemezler.”

Hukukçular Birliği Vakfı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Zonguldak’ta, asker için ”Meğer kağıttan kaplanmış” demişti.