SPOR-Hakemi bırak, hocaya bak

Siyah-beyazlı yönetimde Schuster konusunda çatlak sesler yükselmeye başladı. Adalı’nın basın toplantısına karşı çıkan bazı yöneticiler, “Hakem iki taraf için de kötü yönetti. Ama Schuster’in hiç mi suçu yok? Bu kadro Türkiye’de hangi hocada var?” diye tepki gösterdiler. Beşiktaş’ın Karabükspor karşısındaki beraberliği, siyah-beyazlıları karıştırdı. Siyah-beyazlılarda çoğunluk M.Kamil Abitoğlu’na yüklenirken, yönetim içindeki bazı yöneticilerin ise Abitoğlu dışındaki diğer suçlunun da Schuster olduğunu söyledikleri öğrenildi.
Başkan Yıldırım Demirören’in maçtan sonra çok sinirlendiği ve çevresine ertesi gün bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi bildirildi. Başkanın sinirli halini gören diğer yöneticilerin ise Demirören’i sakinleştirdiği belirtilirken, toplantının Futbol Komitesi Başkanı Serdar Adalı tarafından yapılmasının kararlaştırıldığı vurgulandı.

‘Toplantıya gerek yok’
Bu gelişmelerin yaşanması üzerine bazı yöneticilerin ise, “Böyle bir toplantıya hiç gerek yok. Tamam, hakem maçı çok kötü yönetti. Ama sadece bizim değil Karabükspor’un da canını yaktı. Hakemi bırakalım da biraz hocaya bakalım. Schuster’in hiç mi suçu yok? İstanbul Büyükşehir Belediye ve Karabükspor maçlarında sadece hakemler mi suçlu? Bu kadro Türkiye’de hangi hocada var” diye konuştukları öğrenildi.
Schuster’in kadro kurmada ve futbolcu tercihlerinde, doğru seçim yapmadığını ve rakip takımları dikkate almadığını savunan idarecilerin, sezon sonunda üç kulvarda da ellerinin boş kalmasından korktuklarını birbirlerine söyledikleri bildirildi. Beşiktaş’ın, ligdeki kötü gidişin devam etmesi ve Avrupa’da da Dinamo Kiev’e elenmesi halinde, Bernd Schuster’e muhalif olan yöneticilerin, Alman teknik adam konusunda Başkan Yıldırım Demirören’e baskıda bulunacakları ifade edildi.

Kongre haftaya
Beşiktaş’ın Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı, dün yapılması gerekirken, çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Genel Kurul, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nde, 13 Şubat Pazar günü çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek.

MİLLİYET