AKTÜEL-Mevlit Kandili’nde Sevgililer Günü kutlanır mı?

Diyanet İşleri Başkanı: “Sevgililer Günü ve Miraç Kandili’nin aynı güne denk gelmesi ne güzel bir tesadüf veya tevafuk. Biz kendi kültürümüzde sevgili peygamberimize ‘Sevgililer Sevgilisi’ adını veriyoruz. İki günün tesadüf etmesini bir güzellik olarak görüyorum.”

canlı yayınında NTV’nin Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtlayan yeni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl Sevgililer Günü’yle aynı gün kutlanacak Miraç Kandili’ni değerlendirdi.

Nilgün Balkaç’ın “Herkes çok merak ediyor, 14 Şubat tarihi Sevgililer Günü ve aynı zamanda bu yıl Mevlit Kandili. Farklı çözümler bulunmaya çalışılıyor, Sevgililer Günü’nün önceden kutlanması gibi. Sizin bu konudaki yorumunuzu alabilir miyiz?” şeklindeki sorusuna Prof. Görmez şu yanıtı verdi:

“Ne güzel bir tesadüf veya tevafuk. Çünkü biz kendi kültürümüzde ve medeniyetimizde sevgili peygamberimize ‘Sevgililer Sevgilisi’ adını veriyoruz. Hem de bütün sevgilerin kaynağı yaratıcımıza olan sevgimizi de gösterir, böyle bakıyoruz. Bizim kültürümüzde peygamberimize çok farklı bir sevgimiz var.

Dolayısıyla bu iki günün bu sene tesadüf etmesini bir güzellik olarak görüyorum. Biz hem hep birlikte ‘Sevgililer Sevgilisi’nin doğum gününü kutlarız, mevlidi çok daha canlı yaşarız hem de ‘Sevgililer Sevgilisi’nden aldığımız sevgiyi kendi sevgililerimize de en güzel şekilde ifade etmiş oluruz.”