AKTÜEL-Bahar havası sürüyor

İstanbullular bahar havasına uyandı ancak hava sıcaklığı, Marmara ile Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt) ile Ordu, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, batı kesimlerde ara sıra orta kuvvette esecek.

– KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Rize çevrelerinde yağmur, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kar şeklinde görülecek yağışların kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Su baskını, heyelan, ulaşımda aksama vs.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

– SİS, BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI-

Trakya ile iç ve doğu bölgelerde sabah ve gece saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Tarımsal ürünlerde zarar, ulaşımda aksama vs.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

– ÇIĞ TEHLİKESİ-

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ riski olduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ulaşımda aksamalar, mal ve can kaybı vs.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

– BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İstanbul: Az bulutlu ve açık.(12)

ANKARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.(6)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(17)

Antalya: Az bulutlu ve açık.(17)

Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu.(12)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı kar yağışlı geçecek. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde sis hadisesi bekleniyor.(-2)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.(8)

– BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Trakya ile bölgenin güneydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) ile Ordu çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, kuzeyi çok bulutlu, Ardahan çevresinde kuvvetli olmak üzere Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.