AKTÜEL-Unat’a onur ödülü

Beşiktaş Kent Konseyi ‘Onurlu Yaşam Ödülü’nü Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Aldı. Beşiktaş Kent Konseyi tarafından bu yıl ilki verilen ‘Onurlu Yaşam Ödülü’nü Türkiye’de iletişim bilimlerinin oluşumuna büyük katkı sağlayan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat aldı. Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine Beşiktaş Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı İsmail Ünal ve Unat’ın Boğaziçi’nden eğitim görevlisi arkadaşları da katıldı. Unat, bu yıl itibariyle her yıl düzenli olarak verilecek olan ödülü İsmail Ünal’ın elinden aldı.

Prof. Dr. Nermin Abadan Unat şunları söyledi:

“Beşiktaş Belediye Başkanı Sayın İsmail Ünal’a ve Beşiktaş Kent Konseyi’ne teşekkürlerimi sunmak isterim. Burada olmayan iki kişiye daha teşekkür etmek istiyorum. Eski eşim Prof. Dr. Yavuz Abadan ve eski eşim Prof. Dr. İlhan Unat. Benimle gurur duyarlardı. Benim için çok anlamlı ve değerli bir ödül bu. ”
Geceye katılan Beşiktaş Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı İsmail Ünal ise şunları söyledi:
“Beşiktaş Belediyesi olarak Türkiye’de iletişim bilimlerinin oluşumuna önemli katkı sağlayan Sayın Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’a ‘Onurlu Yaşam Ödülü’nü vermekten mutluluk duyuyoruz. Ülkemizde bilimin gelişimine katkıda bulunmak için, bu gelişime emek veren isimleri her yıl ödüllendirmeye devam edeceğiz.”

‘Hocaların Hocası’ Unat
Yazar, çevirmen, hukukçu, sosyolog, siyaset ve iletişim bilimci Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, Türkiye’de iletişim bilimlerinin oluşumuna katkıda bulunan öncü isimlerden biridir. ‘Public Opinion’ın dilimizdeki karşılığı olan ‘Kamuoyu’ sözcüğünü Türkçe’ye kazandırmış olan Unat, ‘Public Relations’ teriminin Türkçe karşılığı olan ‘Halkla İlişkiler’i literatürde ilk kez kullanan kişidir. Deniz Baykal ve Ertuğrul Özkök gibi isimlerin hocası olan Unat, Türkiye’nin ilk siyaset bilimcisi olmasının yanı sıra ilk kadın gazetecilerinden ve senatörlerindendir. Uluslararası alanda tanınan bir akademisyen olan Unat’ın makaleleri ve kitapları yabancı dillere çevrilmiştir. İngilizce, Almanca, Fransızca, Macarca ve Türkçe bilen Unat dünyanın dört bir yanında konferanslar ve seminerler vermektedir.