AKTÜEL-Beşiktaş Adliyesi’nde yer sıkıntısı

Adalet mekanizmasında yaşanan sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde yaşanan yer yokluğu sorunu davaları olumsuz yönde etkiliyor. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi 8 Nisan’da yapılacak olan Kafes Eylem Planı’na ilişkin davayı 11 Nisan’a erteledi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanıkların olduğu 10 dava duruşmasının “yer yokluğu” nedeniyle yapılamamasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.

Türkiye’nin gündemine oturan Kafes Eylem Planı’na ilişkin 7’si tutuklu 69 sanığın yargılandığı dava için iki gün ayıran mahkeme yer yokluğu nedeniyle değişiklik yaptı. 6 ve 8 Nisan’da yapılması planlanan duruşmanın günü değiştirildi. Duruşmanın 8 Nisan’da yapılacak bölümünde adliyede diğer 3 mahkemenin de duruşmasının olması ve fazla salon bulunmaması nedeniyle duruşma 11 Nisan’a ertelendi.

Adliyedeki dördüncü salonu göz önüne alarak 8 Nisan gününü veren mahkeme, idari işler müdürünün bu salona yerleşmesi nedeniyle değişiklik yaptı. Tutuklu sanıkların yargılandığı 10 davanın ertelenmesine neden olan kriz nedeniyle duruşma gününü 2 ay öncesinden değiştiren mahkeme bu sürede değişikliği sanıklar ve avukatlarına da bildirecek.

MAHKEME SALONU MÜDÜRE TAHSİS EDİLDİ

Geçtiğimiz hafta Adalet Bakanlı Bakanlığı’ndan 6 müfettiş, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görevlendirildi. Ancak adliyede müfettişlere tahsis edilecek boş oda olmaması nedeniyle ilginç bir olay yaşanmıştı. Adliyede İdare İşler Müdürlüğü görevini yürüten personel, müfettişler için 4.kattaki odasını boşaltmak zorunda kalmıştı. Odasını boşaltan İdari İşler Müdürüne ise duruşma salonu ve sorgu odası olarak kullanılan salon tahsis edildi. Bu salonun müdüre tahsis edilmesi nedeniyle yargılamada aksaklık yaşanıyor