AKTÜEL-Heykele yıkım kararı çıktı

‘Ucube’ heykelin akıbeti belli oldu… Başbakan Erdoğan’ın “ucube” heykel olarak nitelendirdiği Kars’taki İnsanlık Anıtı için Kars Belediyesi yıkım karar verdi. NTV’ye göre, Belediye Meclisi, 11 Ak Parti ve 8 MHP’li üyenin “evet” oylarıyla heykelin yıkılması kararı aldı. 4 CHP’li üye ise ret oyu kullandı.

Erdoğan, İnsanlık Anıtı’na ‘ucube’ diyerek tartışmayı başlatmıştı. Erdoğan şunları söylemişti: “Hasan Harakani’nin türbesinin yanına bir ucube koymuşlar, garip bir şey dikmişler. Oradaki tüm vakıf eserlerinin, o sanatkârane eserlerin olduğu yerde böyle bir şey olması düşünülemez. Konuyla ilgili olarak belediye başkanımız görevini süratle yerine getirecektir. Bunu süratle bekliyoruz. İnşallah ilk gelişimizde bunu da göreceğiz. O bölgeyi de gayet güzel bir park haline belediye getirecektir.”

Mehmet Aksoy heykelin yıkılmasıyla ilgili daha önce şöyle konuşmuştu:

”Bu fiziki olarak tabii ki yavaş yavaş yıkılabilir. Ama büyük ihtimalle bu çok uzun zaman sürecektir. 1 yılı, 2 yılı bulacaktır. O kadar zaman içerisinde de bütün dünyada ses getirecektir. Bunun yapılmaması gerekir. Türkiye’nin dünyaya böyle bir imaj vermemesi gerekir. Bu çok üzücü bir şeydir. Yetkililerin, kurumların bu sorumlulukta olmaları gerekir. 3 sene içerisinde bir Koruma Kurulu 5 karar değiştirir mi? (Yıkım kararı var) deniyor, ben buna inanmıyorum. Böyle bir karar yoktu. Bir anda nereden çıkartıldı, imzalandı.”