AKTÜEL-”Dört tekerine fren takılmış araba”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İzmir’i dört tekerine fren takılmış arabaya benzeterek, “İzmir’e bir şeye engel olma zihniyeti, çözümün bir parçası olmakdan dana öne geçiyor” dedi. Ege Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ESİAD) konuğu olarak geldiği İzmir’de ilginç açıklamalarda bulunan Çelik, İzmir’den armoni değil kakafoni çıktığını ileri sürdü. İzmir’e, Kayseri ve Konya’yı örnek veren Çelik, şunları söyledi:

“Türkiye’de Kayseri örneği var. Kayseri’den cumhurbaşkanı var, milletvekilleri, sanayi ve ticaret odaları, esnaf ve sanatkarlar odaları, barosu, borsası, stk’ları mahalli yönetimi, mülki idaresi merkezi idaresi öyle saat gibi bir işliyor ki Kayseri mesafe alıyor. Konya’da öyle. Konya’da gecekondu bulamazsınız. İzmir’de de bazı evler gecekondu değil. Kenti gecekondu sarmış ve ortak paydalarda buluşarak kentlilik bilinciyle İzmirlilik ortak paydasıyla o eksende buluşarak İzmir’de ciddi bir hamle yapılamadı.”
Hüseyin Çelik, İzmir’in Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olduğunu hatırlatarak, “Modernizmi temsil eden kent, Türkiye’nin fihristi, tarım, turizm kenti. Ama ben İzmir’i şuna benzetiyorum. Pırıl pırıl nur topu gibi bir çocuk ama burnu akmış kir pas içinde. Yüzünü, gözünü temizlediğiniz zaman güzelliği ortaya çıkar. İzmir dört tekerine fren takılmış araba gibi. Bir şeye engel olma zihniyeti çözümün bir parçası olmaktan daha öne geçiyor” dedi.