AKTÜEL-10 bin personel alınacak

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, adliyelere bu ay içerisinde 10 bin eleman alacaklarını açıkladı. Ergin, adliyeleri rahatlatmak için attıkları adımlara devam ettiklerini belirtti. Meclis Genel Kurulu’nda 2011 bütçesi üzerine konuşma yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, önemli bir bilgi verdi. Türkiye’de yargının daha verimli çalışması için önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Ergin, personel artışına değindi.

Bakan Ergin, “Bugün itibarıyla yüzde 50’inin üzerinde personel artışı sağlanmış durumda. Bu ay içerisinde 10 bin civarında yeni bir personel alımına daha çıkılıyor. Ceza infaz koruma memuru, zabıt katibi, şoför gibi eleman alışı için sınava çıkıyoruz. Bu da önemli ölçüde adliyelerimizi rahatlatacak adım olacak. Hakim ve savcı sayısını artırmak için de çalıştıklarını söyleyen Ergin, “AKP hükümetleri döneminde kurulan Türkiye Adalet Akademisi ile yargı çalışanlarına verilen eğitim çalışmalarının kalitesi arttırıldı” dedi.

2 comments
  1. Sn. Bakanım siz benim babamı 82 aydır mahkemelerde emekli edemiyorsunuz! Hani nerde adalet? Ş.Urfa iş Mahkemesi,Yargıtay,SGK ve Meclis arasında 6 yıl 10 aydır gidip geliyoruz. Babam maaşını alamıyor, ben yerinizde olsam istifa ederdim. 0532 718 40 63 MERSİN

Comments are closed.