SPOR- Seba’dan altyapı sitemi

Beşiktaş Spor Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, Türk futbolunun geçmişte alt yapıdan yetişen futbolcular ile ciddi başarılar elde ettiğine dikkat çekerek, “Şimdi dünyanın parası verilerek getirilen futbolcuların bazılarından randıman alınıyor ama bazılarından alınamıyor. Biz geçmişte yetiştirirdik, şimdi ise bir yerlerden getirilenler sonradan Türk yapılıyor” dedi.
1984-2000 yılları arasında Beşiktaş Kulübü Başkanlığı yapan Beşiktaş Spor Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, Karadeniz Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği’nin açılışı ve kuruluş yıldönümü kutlama gecesine katılmak üzere Ereğli’ye geldi. Dernek Başkanı Tarkan Adik ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından açılış öncesi konaklayacağı otelin önünde karşılanan Seba, bir süre Başkan Adik ve yöneticiler ile sohbet etti. Beşiktaş Spor Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, konakladığı otelde gazetecilere yaptığı açıklamada, 60’lı yıllarda Zonguldak’a geldiğini Ereğli’ye ise ilk kez gelme şansı bulduğunu belirterek, “Beni Ereğli’ye davet eden sayın başkan Tarkan Adik’in şahsında herkese teşekkür ediyorum” dedi.

SEBA’DAN, YILDIZ YETİŞTİRİLEMEMESİ SİTEMİ
Beşiktaş’ın iyi transferler yaptığını ligin ikinci yarısının ileriyi görme açısından belirleyici olacağını söyleyen Seba, özellikle bir alt yapıya önem verilmesinin altını çizdi. Türk futbolunun geçmişte alt yapıdan yetişen futbolcular ile hem takımlar hem de Milli Takımlar düzeyinde ciddi başarılar elde ettiğini belirten Seba, “Tüm kulüpler altyapılarına önem vermeli. Biz geçmişte çok yıldızlar yetiştirdik. Şimdi dünyanın parası verilerek getirilen futbolcuların bazılarından randıman alınıyor ama
bazılarından alınamıyor. Biz geçmişte yetiştirirdik, şimdi ise bir yerlerden getirilenler sonradan Türk yapılıyor” diye konuştu.

DİGER KULÜPLERE EMSAL OLUN
Beşiktaş Spor Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, 4 Kasım 2009 yılında kurulan Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği’nin yeni dernek lokalinin açılışını yaptı. AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, ZERÇEV Başkanı Cevat Kır’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli ve tanınmış simanın katıldığı açılışın sonrasında lokali gezen ve Dernek Başkanı Tarkan Adik’ten bilgiler alan Seba, “Burada görev alan arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu güzellik, diğer kulüplere de emsal teşkil edecektir. Dernek Başkanı Tarkan Adik ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarını kutluyorum, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

SEBA, FUTBOL İÇİN BARCELONA İLE REAL MADRİD’İ ÖRNEK GÖSTERDİ
Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Seba, son dönemlerde yeniden gündeme gelen şiddet olaylarına ilişkin bir soruya yanıt verdi. Seba, kendi döneminde bu tür şiddet olaylarının olmadığını kaydederek, “Futbol temaşa olayıdır, kavga ve patırtı ile oynanacak bir oyun değildir. Yaşanan şiddet olaylarını görüp, duydukça üzülüyorum. Geçenlerde Barcelono ile Real Madrid maçını seyrettik. Futbolun ne olduğunu onlardan öğrenmek lazım” ifadelerini kullandı.
Dernek açılışı sonrası Salon Bağlık’ta Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği’nin, 1.Kuruluş Yıldönümü gecesi düzenlendi. Beşiktaş Spor Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, Belediye Başkan Vekili Hasan Pınarcık, bazı belediye meclis üyeleri, spor camiasının tanınan isimleri ve çok sayıda Beşiktaş taraftarı katıldı. Gecede Dernek Başkanı Tarkan Adik’in elinden gecenin anısına kendisi için hazırlanan şildi alan Seba, burada yaptığı kısa konuşmada, “Bana bu güzelliği yaşatan sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Adik, düzenlenen gecedeki konuşmasına, böylesi bir gecede kendilerini katılımları ile mutlu eden Seba’ya teşekkür ederek başladı. Başkan Adik, “Bizim için asıl olan 1903’de doğan bu renklere olan aşkımızın hizmete dönüşmesi, ülke sınırları ve dışında yaşanıp yaşatılması için projeler üretmektir” dedi.

Siyah ve beyazın ayrılmazlığını yaşamak, camianın Beşiktaş menfaatleri için bütün olmasını sağlamak düşüncelerini de benimsediklerini söyleyen Adik, “Dernek binamızı yeniledik. Çok güzel işler yaptığımızı düşünüyorum ama daha yorulmadık. Birlikte daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Azim ve kararlılıkla alnımız ak bir şekilde derneğimizi yücelttik. Bundan sonra da Beşiktaşlı saygınlığımızı yitirmeden yolumuzda yürümeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Düzenlenen gecede Beşiktaşlı taraftarlar müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Yapılan çekilişler sonucu çok sayıda taraftar geceden hediyeleri ile ayrılırken, Beşiktaş’ın iki yıldızı Guti ve Quaresma’nın formaları açık arttırma ile satıldı. Quaresma formasını Metin Köse 3 bin, Guti formasını ise İsmail Hakkı Demircin 2 bin TL’ye satın aldı.