SPOR-”O tekmeler olmasa liderdik”

Başkan Demirören ve yöneticiler ile sohbet eden Bernd Schuster, “Quaresma ve Guti’nin ayakları krampon çivileri ile delinmeseydi, ligde lider olurduk.” diye konuşup dert yandı. Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, sezon başından bu yana antrenör Tayfur Havutçu, futbolcular ve medya ile konuşmuyordu. Başkan Yıldırım Demirören bu konuda kamuoyunda yapılan eleştirileri önemsemedi ama bir durum olup olmadığını öğrenmek için harekete geçti. Ümraniye’de futbol komitesi başkanı Serdar Adalı’ya ait odada çay içme bahanesi ile hem sohbet edildi hem de sorunlar konuşuldu.

Schuster, belki de sezon boyunca ilk kez böyle konuştu. Alman hoca; ”Türkiye’deki hakemlerden şikayetçi değilim ama rakip takım oyuncularının futbolcularımın bacaklarına bıraktıkları krampon izlerinden şikayetçiyim. Hakemler, gördüklerini çalsınlar yeter. Hiçbir oyuncum antrenmanda sakatlanmadı. Hepsi saha içinde savaşırken, krampon darbeleri ile sahayı terk etti. Takımda kimin ayağında top varsa, o hafta sakatlar arasına katılıyor.Özellikle bu olaya dikkat çekmek istiyorum. Quaresma ve Guti’nin ayakları krampon çivileri ile delinmeseydi liderdik. Eğer bu kadar sakatlık yaşamasak, ligde lider olabilirdik. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yine de Türkiye’yi Avrupa’da biz temsil ediyoruz. Süper Lig’deki maçlarımızda rakiplerimizin yüzde 90’ı kapanıyor. Biz futbol oynamak istiyoruz. Rakipler tamamen kapanıp kontratakla gol bulma peşindeler. Bunu da futbol zaferi olarak görüyorlar. Hem izleyenlere hem de oynayanlara yazık değil mi?” diye konuştu.

Alman teknik adam; ”Beşiktaş, takım olarak hem çok koşuyor, hem pas yapıyor hem de gollük pozisyonlar oluşturuyor. Mağlup olabilir, puan kaybedebiliriz ama rakip kale önünde oluşturduğumuz tehlikeler de benim için gol kadar değerli. Ligde hiçbir takımdan çekinmiyorum. Sonuçlara bakın, hep alt sıralardaki takımlara kaybettik. Kimse, G.Saray karşısında eksik kadromuza rağmen aldığımız galibiyeti konuşmadı.” diyerek dert yandı.