SPOR-BG Goettingen:81 – Beşiktaş Cola Turka:69

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, Eurocup B Grubu’nda kural hatası yapılması nedeniyle tekrarı oynanan maçta, BG Goettingen’e deplasmanda 81-69 mağlup oldu. Siyah-Beyazlılar Almanya’da oynanan karşılaşmaya Ignerski’nin basketiyle başladı. Bir süre karşılıklı basketlerle üstünlük el değiştirirken, ev sahibi ekip etkili hücumlarıyla üst üste sayılar bularak 6. dakikada 15-8’lik skoru yakaladı. Beşiktaş Cola Turka, Ignerski’nin üst üste basketleri sonrasında bitime 1,5 dakika kala 15-16’lık skorla yeniden öne geçti; ancak Alman takımı ilk çeyreği 19-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda Ogilvy’nin basketiyle başlayan Beşiktaş Cola Turka, Ignerski ve Mustafa Abi’nin basketleriyle BG Goettingen’in basketlerine cevap verdi. Hücum ribauntlarında etkili olan ev sahibi ekip, tarftarlarının da desteğiyle etkili hücumlar gerçekleştirdi. Bitime 2 dakika kala 42-30’luk skorla 12 sayı geriye düşen Siyah-Beyazlılar’da Hemofarm Stada mücadelesinde 43 sayı atan Mire Chatman gününde değildi. İlk devreyi BG Goettingen 45-35 önde tamamladı. İlk yarıda Ignerski 12, Likholitov 8, Cüneyt Erden 6, Mustafa Abi ve Bekir Yarangüme 3’er, Ogilvy 2 ve Mire Chatman ise 1 sayı ile oynadı.

Trenton Meacham’ın basketiyle üçüncü periyoda iyi başlayan ev sahibi ekip, iyi savunma yaparak Siyah-Beyazlıların sayı bulmasını zorlaştırdı. Top kayıpları ve hücumlardaki şanssızlıkları iyi değerlendiren BG Goettingen, üçüncü periyodu 62-48 üstünlükle tamamladı.

Son periyotta ilk dakikalarda sayı bulmakta zorlanan Siyah-Beyazlılar karşısında BG Goettingen, daha iyi bir oyun sergiledi. Alman temsilcisi hücumda üst üste basketler bularak bitime 5 dakika kala 73-53’lük skorla 20 sayılık fark yakaladı. Mire Chatman, son periyotta açılırken, Beşiktaş Cola Turka son dakikalarda hem hücumda hem de savunmada toparlandı ve farkı 11 sayıya kadar indirdi. Siyah-Beyazlıların tüm çabalarına karşın BG Goettingen, mücadeleden 81-69 galip ayrıldı.

Ignerski’nin 20 sayı ile oynadığı maçta Chatman 16, Likholitov 15, Ogilvy ile Cüneyt Erden 6’şar, Bekir Yarangüme ve Mustafa Abi de 3’er sayı kaydetti.