BJK’tan ses yok!..

ismail bastugAsıl konuya geçmeden geçen sayı yazdığım soruna değineyim: Hani kulüp bir basın tanışma yemeği yaptı da, Beşiktaş Gazetesi’ni çağırmadı ya… Onunla ilgili bir gelişme yok. Zaten beklemiyordum da… Böyle durumlarda bazı kurumlar ve kişiler sessiz kalarak, ya önemsemediklerini belirtirler ya da unuttururlar olayı çünkü… Halbuki cevabı yapıştıracaksın anında… Herkesin bir yoğurt yiyişi var anlayacağınız ve biz bunun adına iletişim diyoruz.
Bu hafta yazacaklarıma gelince; ne olur şahsi bir konu diye bakmayın. Yazmam lazım, sonra ne olur ne olmaz!.. Zaten yaz diyen bir tavır bu!…
BJK seçim öncesi; bir ortak dostumuz Metin Keçeli ‘yi sordu. Düşüncelerime önem vermiş demek ki… “İletişim açısından iyi olacaktır” dedim. Akıllıdır… Yönetim konusuna girmediğimi fark etti.. Ve konu kapandı.
Seçim oldu… Keçeli 2. Başkan şimdi… Keçeli’yi Yusuf Namoğlu’nun Belediye Başkanlığı’ndan bu yana tanırım … O zamandan bu zamana tüm gelişmeleri de yakından bilirim. Gazetemizde yazıyordu. Radyoda da seçim öncesi görüşmüştük. Tebrik için gitmemek olmaz yani… Gitmişken, boş oturacak halimiz yok, Beşiktaş Gazetesi’nin bir sıkıntısını da dile getirdim.
Konu şudur: Gazetenin ismi basın kanunu gereği verilmiş ve korunuyor. Bağımsız siyasi bir kent gazetesi… “Beşiktaş Hobi Merkezi, Beşiktaş Kültür Merkezi, Beşiktaş Tercüme Bürosu, Beşiktaş Beltaş Vakfı” gibi isimlere patent yönünden itiraz yok. Belgeleri ben de… Bir tek bize itiraz ediyor çalıştıkları şirket vasıtasıyla kulüp… Hem de 30 sayfa gerekçeyle…
Bu saçmalığı Keçeli’ye anlattım, hatta yazılı verdim. O da şaşırdı ve “Yıllardır çıkan bir siyasi gazete bu. Kulüple ne ilgisi var. Böyle şey olur mu?“ dedi. İlgileneceğini söyledi. Aradan geçti aylar… Ama hala ne ses var ne seda… Acil işlem yapmalıyız. Telefon açtım, yine yanıt yok!…
Bir ortak dostumuz seçim öncesi beni arayıp fikirlerimi sorunca; yöneticilikten anlamam ya, onun için bir şey dememiştim … Ama iletişim, yani Beşiktaşlı’nın derdini anlatma, birlik beraberlik, kaynaşma gibi yönlerden ümitliydim!..
Demek ki; hala öğreneceğim çok şey varmış!.. Ne diyeyim; bu da bana ders olsun!…
Ha şunu diyebilirim: Çok meraklıysanız, Beşiktaş Gazetesi’ni size vereyim, yayınlayın… Yok bizim işimiz değil bu, diyorsanız… Ki örnekler ortada… O zaman gölge etmeyin, başka ihsan istemez!..