SAYI 18

EYLÜL 2001, SAYI 18

İLÇENİN SORUNLARINI HÜKÜMETE AKTARDIK

Beşiktaş DSP İlçe Başkanlığı’ndaki toplantıda milletvekillerini yakalayan muhabirlerimiz ilçenin tüm sorunlarını ortaya koydular
DSP’nin ilçe binasında yapılan toplantıyı izlemek için giden gazete BEŞİKTAŞ muhabirleri, milletvekillerinin talebi üzerine ilçenin tüm sorunlarını masaya yatırdı. DSP ilçe binasında muhtarlar ve Gazete BEŞİKTAŞ muhabirleriyle bir araya gelen DSP İstanbul milletvekillerinden Ahmet Güzel ve Hüseyin Mert muhabirlerimizin, Beşiktaş’ın, trafikten, kanalizasyon sorununa, tarihi eserlerlerden, yanmayan sokak lambalarına varıncaya kadar bütün aksaklıklarını enine boyuna bilmesinden hayrete düşüp, Ankara’ya her ay bir Gazete BEŞİKTAŞ gönderilmesini rica ettiler.
Öte yandan, toplantıya katılan muhtarlar da ilçenin sorunlarını tek tek aktardı. Beşiktaş’ta Emniyet Müdürü ve Milli Eğitim Müdürünü de ziyaret eden Güzel ve Mert, amaçlarının, saha çalışması denilen bir uygulamayı faaliyete geçirip, toplumu Ankara’da yapılanlar hakkında bilgilendirmek olduğunu söylediler. Bu uygulamada halkın her türlü sorununu, isteğini raporlayıp Genel Merkez’e ve Örgüt Kurulu’na gönderdiklerini dile getiren DSP milletvekilleri, Beşiktaş’a olan ilgilerinin süreceğini belirttiler.

Dikkat! Beşiktaş pilot bölge

Küçük yaşta çocuk çalıştıranlara bu aydan itibaren büyük cezalar geliyor. Denetimlere Beşiktaş’tan başlanacağı açıklandı
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan bir ekiple sokakta çalıştırılan çocukların tespiti için çalışma yapılıyor. Ayrıca karakollar ve emniyet müdürlükleri de bu konuda Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü elemanlarına katkıda bulunuyor.
Valilik, genelgesiyle çocukların sokakta çalıştırılmasını suç sayılmıştı. Çocuklarını okutmayıp çalıştıran ailelere hapis cezası verilmesi de kolaylaşmıştı. İstanbul’da aileleri tarafından sakakta çalıştırılan çocuk sayısında düşüş yaşandığını belirten Genelgenin, çocukları sokakta çalıştırmayı suç saydığına dikkati çeken Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kahraman Eroğlu, “İstanbul’da 270 çocuğu okula kaydettirdik.”dedi.
Müdürlük, Beşiktaş’la birlikte, Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş, Kadıköy, Mecidiyeköy, Bakırköy ve Fatih’i de bu çalışma olarak pilot bölge seçti. Beşiktaş’taki konu hakkında Beşiktaş Kaymakamı Mehmet Emin Avcı ise şunları söyledi:
“Biz yapılan çalışmayı yetkilerimiz dahilinde destekliyoruz. Karakollar ve Emniyet Müdürlüğü de bu konuda bize yardımcı olmaktadırlar. Ancak bize en büyük yardımı, bu çocuklardan bir şeyler satın alan vatandaşlar yapacaktır.”
Öte yandan, Beşiktaş Emniyet Müdürü Cambazoğlu’da, sokak çocukları için çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı.

Utanç tablosu

İstanbul’da 2 bin kahvehane 25 tiyatro sahnesi olduğu açıklandı. Beşiktaş’ta da durumun farklı olmadığı öne sürüldü
İstanbul’da 2 bin adet kahvehane var. 25 adette foksiyonel tiyatro salonu var. Türkiye’de 94 bin adet ruhsatlı kahvehane var, Türkiye’de 41 tane fonksiyonel sahne var.
“İstanbul’da kahvehane, body salonu adedi tiyatrodan fazla ise gelişmeden söz edilebilir mi?” diyen Şehir Tiyatroları Genel Müdürü Muharrem Ergül “İstanbul’da 2 bin adet kahvehane var. 25 adet te foksiyonel tiyatro salonu var. Türkiye’de 94 bin adet ruhsatlı kahvehane var, Türkiye’de 41 tane fonksiyonel sahne var. Tam bir rezillik” şeklinde konuştu.
Kültüre önem vermeyen toplumların yüreğinde bu durum, depremlerden daha büyük yaralar açar. Eskiden kentleşme olgusu daha güçlü idi… Evler yapılırken, okulu, zaman ölçüm yeri, çeşmesi, çınar ağacı, hamamı, camisi ve de kültür merkezi bu plan içinde yer alırdı. Şimdi durum tamamiyle değişti. Şehirlerin tahribatı da kültürel mekanların eksikliğiyle doğru orantılıdrır. Şehre yabancı insan, şehri tahrip eder, kendini şehre ait eden ise, ona sahip çıkar. Tiyatro salonlarının artması ve kültürel mekanların çokluğu, şiddetide azaltır. Ama bakıyorum, tiyatroya ilgi az, Uzakdoğu sporlarına çok. Öte yandan üniversite ve konservatuarlardan mezun olanlar iş bulamıyor.Yasal düzenleme gerekiyor. İl ve ilçe belediyelerine tiyatro açma zorunluluğu getirilsin, o zaman tiyatrolar ve konservatuar mezunu bir çok genç işe girer. Sahne sayısı artar. Ayrıca kültüre de geniş katkı yapılmış olur. İstanbul’da 32 belediye var. Bu da 32 tiyatro demektir. Türkiye geneline bu rakamı yayarsak, olayın önemi ortaya çıkar. Ayrıca sivil toplum örgütleri de kalıcı sanat kurumları yapmalı, geçiçi gösterilere ve şhov’a dönük gösterilerle bir yere varamayız. Sanat kurumları o kentin ve beldenin estetik yanını da güçlendirir. Unutmayalım toplumun çimentosu sanattır.

Beşiktaş Emniyeti uyardı

“Kendini alışverişe, çantanı hırsıza kaptırma”

Araştırmalarda hırsızlık olaylarına daha çok halk pazarlarında rastlandığı açıklandı
Beşiktaş İlçe Emniyeti, vatandaşların güvenliği için kapkaçcılara karşı pazarlarda broşür dağıtıp, güvenliği sağlıyor. Beşiktaş Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu halkın en yoğun olduğu bölgelerde, vatandaşların huzurla dolaşabilmeleri için yoğun çaba gösterdiklerini söylüyor. Canbazoğlu, “Biz vatandaşlarımızın eğlenmek için gittiği turizme yönelik yerlerde daha güvenli olması için çalışıyoruz.” dedi. Sürekli vatandaşlarla toplantı yaptığını açıklayan Cambazoğlu daha çok şikayetin; deniz kenarlarında uygunsuz hareketler yapan, donla denize giren, barlardaki gürültülerden ve kapkaç olaylarından geldiğini söyledi. Canbazoğlu Beşiktaşlılar’a hırsızlardan korunmaya yönelik şu ipuçlarını verdi: “Uzun süre evde olmadığınız zamanlar kapı önündeki paspasa ayakkabı bırakın. Posta kutularını dolu tutmayın tanıdığınız biri içini sürekli boşaltsın. Sağlam kilit taktırın. İmkan varsa da kapalı devre kamera sistemi kullanın.”

Beşiktaş’tan Sorbonne’a

Avukat olmak isteyen Özge Dilsiz Fransa’da hukuk eğitimi alacağını açıkladı

Beşiktaş Kavram Dershanesi öğrencisi Özge Dilsiz, büyük bir başarı göstererek Fransa’nın dünyaca ünlü eğitim kurumu “Sorbonne Üniversitesi”ne girmeye hak kazandı. Beş yıl aradan sonra Sorbonne’a kabul edilen ilk Türk olan Özge, burada hukuk eğitimi alacak. Babası da avukat olan başarılı öğrenci, sorularımıza şu yanıtları verdi:
– Sorbonne’a kadar olan eğitiminizden bahseder misiniz?
– Ben ortaokul ve liseyi köklü bir eğitim kurumu olan Galatasaray Lisesi’nde bitirdim. Galatasaray Lisesi’nin Fransızca eğitim vermesi Sorbonne Üniversitesi’ne girmemde bana çok yardımcı oldu. Üniversite sınavlarına da Kavram Dershanesi ile hazırlandım.
– Peki Sorbonne fikri nereden çıktı?
– Şöyle anlatayım: Lise 1. sınıfta okulumuzun düzenlediği kompozisyon yarışmasını kazandım ve ödül olarak lisem beni Paris’e gönderdi. Orada Sorbonne Üniversitesi’ni gezdiğimde inanılmaz derecede etkilendim ve bir gün ben de burada okuyacağım dedim. Çok çalışarak da bunu gerçekleştirdim.
– Sorbonne’a giriş şartları nelerdir?
– Öncelikle, Fransızca eğitim almış öğrenciler buraya girişte tercih ediliyor. Öğrencinin lisedeki derslerinin not ortalamasının yüksek olması da önemli bir etken. Ayrıca referanslar ve kazanılmış başarılar da göz önünde bulunduruluyor.
– Sorbonne Üniversitesi hakkında bildiklerin neler?
– Dünyanın en ileri hukuk eğitiminin Sorbonne’da verildiğini biliyorum. Hocaları dünyaca tanınıyor ve eserleri bir çok yerde okutuluyor, değer buluyor. Kütüphanesinin çok geniş olduğunu da duydum. Orayı gezdiğimde de ortamdan oldukça etkilenmiştim.
– Bir hukukçu adayı olarak ülkemizdeki adalet sistemi hakkında görüşlerin nasıl?
– Çok fazla şey söylemek istemiyorum ama iyi işlemediğinin zaten çoğu kimse farkında.
– Hobilerinden bahseder misin, bize?
– Tabii. Ben altı sene bale eğitimi aldım. Bunun dışında yüzme ve dans kurslarına da gittim. Tiyatro ve dj’lik yaptım. Anlayacağınız çok çok fazla ders çalışmadım; düzenli olarak çalıştım. Kendime vakit ayırmasını hep bildim.
– Gelecekte neler yapmayı düşünüyorsun?
– Hukuk eğitimimi tamamlayıp “Uluslararası Avukat” olmak istiyorum. Türkiye’nin AB’ye gireceğinden umutlu olduğumdan, bu niteliğe sahip insanlara ülkemizin gelecekte ihtiyaç duyacağını düşünüyorum.
– Öğrencilere söylemek istediklerin var mı?
– Başarılı olmak istiyorlarsa; sosyal hayatlarını sıfırlamasınlar, sistemli olarak çalışsınlar. Başarı gelecektir.

Beşiktaş’ın başarı oranı oldukça yüksek

Yapılan araştırmada Çatalca, Eminönü, Beşiktaş, Bahçelievler ve Beyoğlu’nda da başarılı öğrencilerin yetiştiği ortaya çıktı
İstanbul’un en temebl öğrencileri, Sultanbeyli’de, en çalışkan öğrencileri Çaalca’da bulunuyor. İstanbul’da ortaöğretimde bulunan 328 bin 693 öğrencinin yüzde sekizi başarısız olarak sınıfta kalıyor.
Genel ortaöğretimde başarı oranı en düşük ilçeler Güngören, Zeytinburnu, Şile, Silivri ve Beykoz. Eyüp, Zeytinburnu, Büyükçekemce ve Sultanbeyli’de ise mesleki teknik ortaöğretimde eğitim gören öğencilerin sınıf tekrarı yapma oranı diğerlerine oranla daha yüksek. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul’un tüm ilçelerinde yaptığı istatistik çalışma sonucunda, 999-2000 öğretim yılında resmi, özel okullarda sınıfta kalma ve geçme oranlarını belirledi. Bu tabloya göre, Sultanbeyli’deki tembek öğrencileri Şile, Silivri, Zeytinburnu, Güngören izliyor. En başarılı öğrenciler ise Çatalca, Eminönü, Beşiktaş, Bahçelievler ve Beyoğlu’nda.

Yağmur yağdı böyle oldu

Her yağmur yağdığında yaşanan manzalar yine gözler önüne serildi.Yetersiz altyapı nedeniyle geçtiğimiz ay birkaç gün ve birkaç saat yağan yağmur yine yolları sularla doldurdu. Yayalar yürümekte güçlük çekerken, araçlarda adeta nehrin içinde yol aldılar.

Bu saat kırk yıldır çalışmıyor, ilgilenen yok

Gazete BEŞİKTAŞ’ın ilk sayısında ve birinci sayfasında yer alan bir haber yine gündeme geldi. Tam 40 yıldır çalışmayan ve adeta bir süs gibi birinci Levent’in en güzel yerlerinden birini süsleyen saat yine çalışmıyor. Birinci Levent Muhtarı Muzaffer Türk “bu saat ya yapılsın, ya da kaldırılsın” dedi.

Koruma kulübelerinden bizi kim koruyacak ?

Beşiktaş’ta özellikle Levent çevresinde yoğunlaşan koruma kulübeleri tepki çekiyor. Konsolosluk, özel villalar veya gece kulüplerinin önündeki yaya kaldırımına inşa edilen güvenlik kulübelerinden yaka silken semt sakinleri, yaya kaldırımlarından yürümenin imkansız olduğunu belirtiyor.

Laila kuyruğuna polis el attı

Son günlerin en popüler ve en sansasyonel mekanı Laila’nınönünde sıkışan trafiği çözmek için İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir duruma el koydu. Özdemir, özel bir talimat vererek, bir çok polisi mekanın önünde görevlendirdi. Trafik polisleri mekanın önünde içeri girmek için bekleyen müşterilerin trafiği altüst etmemesi için kapının önünde yanyana durarak güvenlik hattı oluşturdu.

Fotoğraf çetesine tutuklama

BEŞİKTAŞ-Çırağan Oteli’nin fotoğrafçılığını yapan Bülent Bilge’yi, işini kendilerine devretmeleri için tehdit ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 9 kişi DGM’ye sevk edildi. Çek ve senet tahsilatından da sabıkalı olan zanlılardan İsmail Gül, İsmail Seyhan ve Murat Erciyas tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Sünnet belgeseli çekildi

4.LEVENT-Kanada’nın Life Network kanalında görev yapan kadın televizyoncu Asia Nelson,dünyanın pek çok ülkesinin kültürünü inceleyen ” My Global Adventure ” adlı programına,Türkiye’deki sünnet geleneğini de kattı. Kemal Özkan’ın 4. Levent’teki Sünnet Sarayı’na 4 kişilik ekibiyle gelen Asia Nelson,Kameraman Trevor Bennet’le birlikte,sünneti tüm yönleriyle görüntüledi.

Bu sefer iyi oldu

Barboros Bulvarı’nın asfalt çalışmasını okullar açılmadan tamamlayan İsfalt AŞ geçer not aldı
Her yıl okullar açılmadan başlayan ve tam zamanında bitirilemediğinden trafik sıkışıklığına neden olan asfalt çalışması bu dönem tam zamanında yapıldı. İsfalt A.Ş tarafından yapımı gerçekleştirilen Barbaros Bulvarı’ndaki asfalt çalışmaları hakkında Genel Müdür Hasan Arpacı, Gazete BEŞİKTAŞ’a özel bilgi vererek, “Barbaros Bulvarı’nda çok özel bir çalışma yaptık. Tüm yolun eski asfaltını söktük. Yüzde 5 eğim verdik ve tüm trafik sıkışıklığına rağmen süratle yaptık” dedi. Genel Müdür Arpacı, çalışmanın uzun süre Beşiktaşlılar’a hizmet verebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Bebek’teki çelik halatlar hayat kurtarıyor

Sahil boyunca denize uçan araçların önüne geçebilmek için çekilen çelik halatlar can kurtarıyor. İsfalt Genel Müdürü Hasan Arpacı yaptığı açıklamada sahile çekilen çelik halatlardan sonra denize uçan araç olmadığı ve can kaybının önüne geçtiklerini söyledi. Arpacı, bundan dolayı da sevinçli olduklarını bildirdi.

Baz istasyonundan kurtuluş yok

Gayrettepeliler baz istasyonlarından yana oldukça dertli… Muhtar Özden Gönül baz istasyonlarının kaldırılması için defalarca dava açtıklarını ancak davaların sonuçsuz kaldığını söyledi. Gönül, “Mahallemizde 5 adet baz istasyonu var. Bazıları apartmanların çatılarında, bir tanesi ise müstakil bir evin tepesinde yerden sadece 2.5 metre yükseklikte, uzansanız tutabilirsiniz. Para için insanların hayatlarını kimsenin tehlikeye atmaya hakkı yok. Bundan sonra davaları, baz istasyonlarını koyduran vatandaşlara açacağız.” dedi.

Tarihi semtin iki yüzü

Kuruçeşme tarihi yönü kadar boğaza nazır konumu ile de İstanbul’un en önemli semtlerinden biri… Ancak Kuruçeşme sırtlarında bulunan gecekondu görüntüleri bu semte hiçte yakışır bir görünüm içinde değil… Bir tarafta deniz manzarası ve muhteşem bir boğaz görüntüsü, diğer tarafta derme çatma gecekondular ve kaçak yapılaşma Kuruçeşme’yi kuşatmış halde… Ağaçlar yeşillenince ise, bu çirkin görüntü ortadan biraz olsun kalkıyor.

Kuruldan izin çıktı, yeni bina yapıldı!

Beşiktaş’ta tahtalarla örtülü bir halde duran yapı yüzünü gösterdi. Tarihi yapıyı aslına uygun olarak onardığını belirten Hulusi Keleşoğlu, buranın kuyumcu olacağını söyledi.

Sosyete pazarı yeni yerine alışmaya çalışıyor

Halk arasında sosyete pazarı olarak bilinen Pazar yeni yerine alışıyor Akmerkez-Zincirlikuyu yolunun yapımına başlanması nedeniyle, Pazar geçtiğimiz ay belediye tarafından Arnavutköy Yolu üzerindeki bir yere taşınmıştı. Özel servisleri, güvenlik kuvvetleri ve soyunma kulübeleri olan pazar, diğer pazarlar içinde yine ilkleri oluşturdu.
Hüseyin TEZCAN: “Esnaf arasında yer sorunları henüz tam anlamıyla halledilmemiş olsa bile buradan memnunuz.”
Deniz EKŞİ: “Servis hizmeti çok iyi oldu. Yoksa bu yokuşları çıkmamız çok zordu. Fiyatlar biraz pahalı.”
Baki GÖKYILDIRIM: “Müşteri tam olarak yerimizi bilmiyor, servislerimiz yardımcı oluyor.”

Telekom çalışıyor

GAYRETTEPE-Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, 65 yaş üstü ve özürlü vatandaşların telefon ile iligili tüm işlemleri evlerden telefonla yapabilecek. “444 1 444” nolu özel hizmet numarasını arayarak tesis, nakil gibi talepleri karşılanacak, bu talepleri ile ilgili yasal belgeler elemanlarımız taraffından Telekom Müdürlüğüne gelmeden evlerinde kendilerine imzalatılacaktır. Ayrıca “444 1 444” nolu özel servis numarasını arayan tüm müşteriler,benzer konularda birçok hizmet alabilecekler. Öteyandan, 02.07. 2001 tarihinden itibaren peşin kontör alımı uygulamasını başlatıldığıda açıklandı.
Belirli satlerden sonra indirimli tarife üzerinden ücretlendirme yapılacağı bildirildi. Buna göre:
Şehir içi ve dışı tüm görüşmelrde hafta içi her gün 07.00-08.00 saatleri ve 20.00-22.30 saatleri arasında %30, 22.30-07.00’ye kadar ki tüm görüşmelerde ise %40 indirim uygulanmaktadır.
Cumartesi günleri şehiriçi ve dışı tüm görüşmelerde 07.00-22.30 saatleri arasında %30, Cumartesi 22.30’dan Pazartesi 07.00’ye kadarki tüm görüşmelerde ise %40 indirim uygulanmaktadır.
Resmi tatil ve bayram günlerinde şehir içi ve dışı tüm görüşmelerde %40 indrim uygulanmaktadır.
Uluslar arası görüşmelerde hergün 22.00-09.00 saatleri arasında ve Pazar günü gün boyunca %35 indirim uygulanmaktadır.

Çırağan’a helikopter pisti

BEŞİKTAŞ-Çırağan oteline helikopter pisti yapıldı. Şehrin merkezindeki ilk ve tek helikopter pistinin açılışını Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu yaptı.

Swissotel 10 yaşında

BEŞİKTAŞ-Kaliteli hizmet anlayışını 1991’den beri yaşatan SwissOtel İstanbul-The Bosphorus, bu sene 10. yılını kutluyor. Swiss Otel, kuruluşunun 10.yıl kutlamaları çerçevesinde Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği Bolluca’dan gelen ve yaşları 8 ila 15 arasında değişen yaklaşık 50 çocuğu çoşkusuna ortak ettı.

Beşiktaş’ta korkutan yangın

BEŞİKTAŞ-Altı katlı apartmanın 5. katında yangın çıktı. Yangının kısa sürede büyümesi üzerine , binanın 5. ve 6.katında oturan 5 kişi, çatı katına çıktı. Yangın merdivenine ulaşmaya çalışan bu kişiler , apartman içindeki yoğun duman nedeniyle güç anlar yaşadı. Daha sonra yangın merdivenine ulaşan 5 kişi, merdivenden inerek kurtuldu. Yangın, maddi hasara yol açtı.

Mühendis canına kıydı

ORTAKÖY-İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği son sınıf öğrencisi Gürkan Tatlıağaç (24), geçen ay Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçerken, Boğaziçi Köprüsü’nün ortasında taksiden indi. Köprü koruma görevlilerinin “İntihar etme, bir sorunun varsa yardımcı olalım” önerisine “Hayır hiçbir derdim yok!” yanıtını veren Tatlıağaç, müdahale edilmesine fırsat vermeden çantasını bırakarak köprüden atladı.

Köprüde intihar şovu

ORTAKÖY-Kız arakadaşı tarafından terk edilen Hüseyin Aslankıran ile birlikte üç gece önce Boğaziçi Köprüsü’nün korkuluklarına çıkarak “intihar şov” yapan Hayrullah Özen, önceki gece yanına aldığı iki farklı arakadaşı ile ilgili haber yayınlanan basın kuruluşlarına tepki gösteren Hayrullah Özen, aniden kendisini jiletlemeye başladı. Özen, yanındaki iki arkadaşına “Beni yakalmaya çalışırlarsa kendinizi aşağı atın” dedi ve uzun süre polislerle basın mensuplarına küfür etti.

Yanlışlıkla basmışlar!..

BEŞİKTAŞ-Swissotel baskını nedeniyle yargılanan 13 sanıktan Muhammet emin Tokcan”Kapıda dur “dediler. KGB sanıp otele girdik.Yüksa Türkiye’de eylem yapmaya niyetimiz yoktu”dedi.Duruşmaya Muhammet Emin Tokcan’ın yanısıra,Ali Toakçan, Emin Taş, Ramazan Karabulut, Yalçın Şahin, Yüksel Özdemir, Fahri Demir, Hayri Kadı, Hayati Ak, Atilla Kivik, Bünyamin Kivik,Serdal Seferoğlu ve Mehmet Yapıcı katıldı.

YILDIZ PARKI’NDA Nargile keyfi

Yıldız Parkı kır kahvesi dolup dolup taşıyor. Her yaştan insanın geldiği belirtilen kır kahvesinde gözleme yemek ve nargile keyfinin ise bir başka olduğu kaydedildi

Beşiktaş’taki muhteşem Yıldız Parkı yepyeni bir mekana kavuştu. Yıldız Parkı içindeki kır kahvesine büyük ilgi olduğu açıklandı. Kır kahvesi dolup dolup taşıyor. Her yaştan insanın geldiği belirtilen kır kahvesinde gözleme yemek ve nargile keyfinin ise bir başka olduğu kaydedildi. Yetkililer okulların açılması ile birlikte ilginin daha da artacağını kaydetti.

Yıldız korusunda kır kahvesi

Yetkililer konu hakkında şu bilgileri verdi:
“Kır kahvesinin açık ve kapalı mekanları bulunuyor. Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri toplam 600-700 kişiyi ağırlamak zorunda kalıyoruz. Misafirlerimize gözleme, çay, nargile, yayık ayran, mantı, çiğ börek, soğuk-sıcak mezeler sunuyoruz. Çadır hariç açık alanda 30 masamız bulunmaktadır. 10 adette sinimiz vardır. Açık alanlarla birlikte, ayrıca iki kapalı mekanımızın da tamamı Osmanlı Dönemi’ne ait döşenmiştir. Kır kahvemiz bir anda toplam 180 kişi alabilir. Çadırımız kıldan yapılmış ve birçok özelliği birden taşımaktadır. Yaklaşık 60 sirkilasyonunu kendisi sağlamaktadır. Örneğin yağmur yağdığında gerilerek, su geçirmez bir duruma gelmektedir. Öte yandan çadırın içinde osmanlı dönemine ait sedir ve minderler bulunmaktadır. Bu üstün özellikleri nedeniyle misafirlerimiz tarafından ilgi görmektedir. Nargile keyfini bir otantik çadırda yaşamak isteyenler adeta sıra olmaktadır. Yıldız Korusu, içindeki kır kahvemiz, tarihi asırlık ağaçlar arasında sessiz sakin bir ortamda olmak isteyenlere bulunmaz bir fırsat sunuyor.” dedi. Bulduk, “İstanbul’un gürültüsünden ve trafik karmaşasından kurtulmak isteyenler için burası adeta bir nimet. Herkesin yararlanmasını isteriz. Fiyatlarda oldukça makul”
Kırkahvesi saat 08.30 ve 22.00 arası açık. Fiyatların bazıları ise şöyle; Gözleme 900 bin lira ile 1milyon 100 bin lira arası, çay 500 bin lira, nargile 2 milyon 500 bin lira, yayık ayran 900 bin lira.
Tel: 258 94 53-93

Fair-play sözde kalmasın

Bir televizyon programında biraraya gelen üç başkan, camiaları arasındaki asırlık dostluğun daha da pekiştirileceğini belirttiler
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş kulüplerinin başkanları Aziz Yıldırım, Mehmet Cansun ve Serdar Bilgili geçen ay Lig Tv’de canlı yayınlanan spor programında biraraya geldiler.
Yönetime şeçildikten sonra, çalışma arkadaşları ile birlikte F.Bahçe Kulübü’nü ziyaret eden G.Saray Başkanı Mehmet Cansun, “Bizler savaşmıyoruz. Rekabet ediyoruz. Bu dostluk tüm takımlara örnek olacak” derken, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım da, en kısa zamanda G.Saray kulübünü ziyaret edeceklerini söyledi.
Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili de “Kulübümde çeşitli kademelerde görev yaptığım 10 yıl boyunca, şu an üç büyük kulübün içinde bulunduğu yakınlığı hiçbir dönemde görmedim. Bu gelişme taraftarlara da yansıyacak.” dedi.
Ancak kulüplerin bu iyiniyet gösterilerinin üzerinden çok değil, bir ay geçmesine rağmen, maçlarda yine olaylar çıkıyor. Yine yumruklar konuşuyor, taşlı bıçaklı saldırılar oluyor, camlar çerceveler iniyor.

Ulusoy sert çıktı
Öte yandan, Ulusoy da küfüre savaş açtığını söyledi. Hakemlere maç tatili yetkisi verdiklerini açıklayan Ulusoy, sonra 100 milyar lira para cezasını gündeme getirdi. Ardından, son bomba da patladı: “Kulüplerin tescilini bile iptal edebiliriz.” Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, stadyumlarda kötü tezahüratı önlemek için getirilen yeni önlemlerin titizlikle uygulanacağını söyledi. Ulusoy, “Kötü tezahürat önlenemeyince disiplin yönetmeliğinde değişiklik yapmak zorunda kaldık. Bundan böyle, iki anonsun sonunda küfür devam ederse hakemler maçı tatil etme yetkisini kullanacak.”

Puan da silinecek
Federasyon Başkanı, artık kulüp başkanları ve yöneticilerinin de seyircileri kontrol etmeleri gerektiğini belirterek, “Bundan böyle sadece seyirciye değil, kulübe de ceza vereceğiz. Burada olayın şiddetine göre takımın puanı da silinecek.” dedi.

Küfürü tartıştılar
SPOR YAZARLARI NE DİYOR?

Liglerin başlaması ile birlikte yine futbol tutkunu onbinler tribündeki yerini aldı. Futbol arenaları yine heyecanlı dakikalara sahne olacak, taraftarlar tuttuğu takımları çılgınca destekleyecek. Ancak bu yıl sahalrımızda özellikle taraftarların dikkat etmesi gereken bir kural var: Hakemin iki kez anonslu uyarısına rağmen devam edilen küfürlü tezahüratlarda maçın tatil edilebilecek olması.
Bu yeni kural spor çeverlerinde çok tartışıldı, tartışılmaya da devam ediliyor. En son Akşam Gazetesi spor yazarı Kazım Kanat’ın, “Federasyon diyor ki; küfretmeyin, centilmen olun… Hayat pahalı. Maç bileti pahalı. Ayrıca, hakem penaltıyı da vermiyor. Peki söyleyin; tarftar ne yapsın?” ifadeleri ise bu tartışmaya yeni bir boyut kattı.
İspanya ve İtalya’daki futbolseverlerin Türkiye’deki futbol tutkunlarından çok daha fanatik olduğuna dikka çeken Kanat, köşe yazısında vurgulamak istediğini şöyle özetledi: “Tek eğlencesi maça gitmek olan, her ürlü sorunla boğuşan, ekonomik sıkınttı çeken, her türlü sıkıntıdan arınmak için maça giden adamın tek pretostosu küfür oluyor. Ülkeyi kötü yönetenlere tepkisini hakeme yöneltiyor. İnsanın, küfür etmesini doğal karşılamak gerkir.”
Fenerbahçeli ünlü spor yazarı Ziya Şengül, bu sözleri desteklerken; bir diğer ünlü spor yazarı Turgay Şeren ise karşı çıkıyor. Şengül, stadlarda koro halinde küfür edilemsini “Federasyon çok güzel bilboardlar hazırlatmış. Ancak ne küfür kalksın demekle küfür kalkar ne de ekonomik kriz bitsin demekle küfür kalkar ne de ekonomik kriz biter. Maça giden insanın neler çektiğini ve neden küfrettiğini anlamak lazım” biçiminde değerlendirdi. Küfre tepki gösteren Şeren ise “Hakeme ya da rakip takımın oyuncusuna küfür etmenin hiçbir getirisi yoktur. İnsanların heyecanla “Yuh!” demesini anlarım ama ana-avrat sövmelerini anlayışla karşılamam. Deşarj olmak istiyorsak hep beraber dağa çıkıp bağıralım.” dedi.

Şifo Mehmet’in heykelini dikin

Geçen ayda felçli bir çocuğu ayağa kaldıran Mehmet örnek davranışlarıyla herkesin sevgilisi oldu
Gazete BEŞİKTAŞ olarak öneriyoruz. “Şifo Mehmet’in heykelini dikin.” BJK kulübü veya Beşiktaş Belediyesi’ne duyurulur… Kulüp soğuk durmayı bıraksın, belediyede proje hazırlasın… Geçtiğimiz ay yapılan muhteşem jubile hala belleklerde. Toplanan yüz milyarlarca lira Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na aktarılıyorsa, üstüne üstlük tüm ülke bu konuyu konuşuyorsa, bunda Mehmet Özdilek’in katkısı çok büyüktür. Bu nedenle Mehmet’in heykelini Beşiktaş’ın en güzel meydanlarından birine dikin. Dikin ki, herkes baktığında, eğitime ihtiyacı olan çocukları unutmasın. Sporcularda, bir futbolcunun top oynamaktan başka görevleri de olacağını hatırlasın. Şifo geçen gün bir güzellik daha yaptı. Felçli bir çocuğu ziyaret etti ve onu ayağa kaldırdı. Yine bizi duygulandırdı. Şartlar ne olursa olsun, çocukları güldürebiliyorsak, iyi bir iş yapmış sayılırız. Böylesine önemli işleri başaran bir kişinin Beşiktaş’tan çıkması ise ayrı bir önem taşıyor. Bu nedenle vakit geçirmeyin ve Şifo’nun heykelini dikin. Hem de Beşiktaş’ın en güzel yerine…

Üç büyüklere markaj

Futbol Federasyonu,hesaplarını yanlış bildiren kulüplere gözdağı verdi.
Futbol Federasyonu, Hakan Bayraktar, Ümit Karan, İlhan ve Tümer’in transfer bedellerinin farklı bildirilmesi durumunda kulüplere küme düşme cezası verilebileceği uyarısında bulundu.
Futbolun transfer piyasasında dönen para bu sezon maziyi aratıyor. Bir yıl önce 5 milyon dolardan kapıyı açan kulüpler, bu sezon biraz da FIFA’nın bonservis ücretini kaldıracağını açıklamasıyla büyük indirim yapmak zorunda kaldılar. Yine de ekonomik krizin bunalttığı Türkiye’de futbolda dönen 1 – 1,5 milyon dolarlık bonservis ücretleri hala önemli rakamlar.
Her transfer döneminde konuşulan, manşetlere çıkan müthiş ücretler, kağıt üzerinde kuşa dönüyor. Futbol Federasyonu’na bildirilen rakamlar üzerinden ödenen vergiler de öyle… Ancak artık Futbol Federasyonu müthiş denetim yetkileriyle donanıyor. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da yeni sezonda kuralları harfiyen uygulayacaklarını söyleyerek kulüplere adeta gözdağı veriyor.

Ağır Ceza Geliyor
Futbol piyasasındaki transfer rakamlarını kamuoyunun çok yakından takip ettiğini belirten Ulusoy, “Zaman zaman bize bildirilen rakamlar ile yöneticilerin ağzından medyaya yansıyan bedeller arasında uçurumlar oluyor. Bu yıldan itibaren bu tür çelişkiler olmayacak. Çünkü UEFA kararlarına göre artık kulüplerin mali durumları, defterleri federasyonlar tarafından incelenecek. Eğer bu incelemeler sırasında farklılık görürsek en ağır cezayı vereceğiz” dedi. UEFA’nın Ağustos 2002’de üye 51 federasyonda ulusal boyutta başlatacağı uygulamalarda 2003-2004 sezonu için lisanslar Haziran 2003’te verilecek. Lisans almak için stadyumdan altyapıya, idari yapılanmadan finans durumuna kadar birçok kritere uymak gerekecek. Bunların uyulup uyulmadığını da ulusal federasyonlar denetleyecek. Bunun için de kulüplerin defterleri yakından kontrol edilecek. UEFA’nın hazırladığı yeni yönetmelik, federasyonlara kriterlere uymayan kulüplere lisansının iptaline kadar giden cezalar verme yetkisi tanıyor. Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, Hakan Bayraktar, Ümit Karan, İlhan ve Tümer gibi yıldız futbolcuların transferlerde kulüplerine ödenen rakamların farklı bildirimi durumunda kimseye ayrıcalık tanınmayacağını söyledi. Ulusoy Şöyle devam etti: “Hem kulüplere hem de futbolculara ne kadar ödeme yapıldığını gayet iyi biliyoruz. Bizim bildiğimiz ve kamuoyuna da yansıyan bu trilyonluk rakamlardan farklı bir bildirimde bulunulması halinde yönetmeliğin bize verdiği en ağır cezayı uygulayacağız. İşte Fransa’da dönemin en büyük takımı şampiyon Marsilya nasıl küme düşürüldüyse bizde gerekirse aynısını yaparız.”

Amatör kulüp tanıtımlarına başlıyoruz

Ekim sayısından itibaren amatör kulüplere spor sayfalarımızı açıyoruz. Amatör kulüpleri fotoğrafları ve özellikleri ile tanıtacak, sorunlarını sayfalarımıza aktaracağız. Sizde bu sayfada yer almak istiyorsanız, Gazete BEŞİKTAŞ’ın (0212) 236 80 81 ve (0212) 236 80 82 numaralı telefonlarını arayabilir, (0212) 261 20 34 numaralı telefona faks geçebilirsiniz. veriajans@turk.net adresine e-mail gönderebilirsiniz.