SAYI 65

GAZETE BEŞİKTAŞ

SAYI:65, 31 MART 2004

SAYFA 2

Seçimi yorumladılar

Yerel seçimlerin ardından partileri adına yarışan adaylara seçim sonuçlarını sorduk. Oldukça ilginç yorumlar aldık. İşte seçimin ardından ilk demeçler…

Cumhuriyet Halk Partisi
İsmail Ünal:
“Sonuç beklediğimiz gibi oldu”

Anavatan Partisi
Yusuf Namoğlu:
“Katılım beklediğimizden çok az oldu”

Adalet ve Kalkınma Partisi
Şahin Özer:
“Yapılanmamızı gözden geçirmeliyiz”

Doğru Yol Partisi
Nursan Ünal:
“Vatandaş nedense sandığa gitmedi”

Demokratik Sol Parti
Hakan Sıvacı:
“Bunlar gerçek oylar değil”

Sosyal Demokrat Halk Partisi
İlhami Göğüş:
“AKP korkusu insanları CHP’ye yöneltti”

Yeni seçilen muhtarlar

Levent Mahallesi Muzaffer Türk, Konaklar Mahallesi Oya Çolpan Akyüz, Etiler Mahallesi Emmar Ekşi, Bebek Mahallesi Aydın Onar, Sinanpaşa Mahallesi Zeki Bölükbaşı, Dikilitaş Mahallesi Abdullah Sızmaz, Vişnezade Mahallesi Reyhan Cinyusuf, Balmumcu Mahallesi Cüneyt Doğan, Muradiye Mahallesi Cengiz Hacıömeroğlu, Arnavutköy Mahallesi Sedef İrteş, Kültür Mahallesi Dursun Gül, Gayrettepe Mahallesi Necla Başar, Nispetiye Mahallesi Ayşe Şirinler, Akatlar Mahallesi Tayfun Kirmanlı, Ulus Mahallesi Kadir Gedikli, Ortaköy Mahallesi Refik Mamunlu, Mecidiye Mahallesi Sabit Akgün, Levazım Mahallesi Ziya Uygur, Kuruçeşme Mahallesi Adnan Soysal, Türkali Mahallesi Ahmet Bayraktar, Abbasağa Mahallesi Yüksel Ağat, Cihannüma Mahallesi Ahmet Üstüner, Yıldız Mahallesi Şevki Yıldırım.

SAYFA 3

Beşiktaş’ın markaları var

Beşiktaş, geçmişten bugüne uzanan ve adeta hepsi birer marka olmuş mekanlarıyla tüm İstanbulluların özel bir tercih yeri olma özelliğine sahip. Öyle ki, Beşiktaş’a gelindiğinde mutlaka uğranan belli yerler, kendilerine özel ve başka hiçbir yerde olmayan tatlarıyla, koca bir asırdır ayakta durmanın haklı gururunu yaşarlar. Kaymakçısı, köftecisi, şekercisi, turşucusu ile Beşiktaş esnafı ve semtin havası apayrıdır. Köyiçi’nin bu ünlü mekanları hala dolup taşar ve hala özlemle anılır, ziyaret edilir. Biz de sizlere, Beşiktaş’ın bu markalaşmış yerlerini tanıtalım istedik…
Tam 107 senedir rakipsiz kaymakçı: Pando
Pando’nun yeri ya da Bulgar’ın yeri olarak belleklere kazınmış, tam bir asırlık bir yerden söz ediyoruz. 1925 doğumlu Pandori, babasından devraldığı ve tam 107 senedir açık olan bu dükkanın dünyaca ününden bahsederken, Beşiktaş semtinin eski havasını anlatmaya başlıyor:
“Doğma büyüme Beşiktaşlıyız. Beşiktaş, eskiden bahçelerden oluşurdu. Her taraf öyleydi. Beşiktaş’ta bizim dükkanla yaşıt bir yer yoktur çünkü, hepsi kapandı. En eski yer burası. Aynı yerinde devam ediyor. Ama kendi mandıramız vardı, sütümüz yoğurdumuz oradan gelirdi. Nerede derseniz, Emirgan’da Lale Bahçesi denilen yerdeydi”
Her türlü ihtiyacınıza burada yanıt var. İçinizi ısıtacak sıcak bir süt ya da taptaze kaymak ve bal, veya sizi sıcak ve samimi bir ortamda karışlayan hoş sohbet bir dost… Süleyman Seba’yla çocukluk arkadaşı olan Pandori, Beşiktaş’ta herkes tarafından tanınmasının onu memnun ettiğinden de bahsediyor. Beşiktaş takımının efsane olmuş ismi olan Hakkı Yeten’in müdavimi olduğu Pando’nun yerinde, Baba Hakkı sıkı bir kahvaltıyla ve sıcak sütle kendine gelir, Pando’nun hoş sohbetiyle sıkıntılarından arınırmış.
“Süleyman Seba benim çocukluk arkadaşım. Hakkı Yeten de, zamanında, gelir burada kahvaltı yapardı. Kaymak ile gül reçeli yerdi…Hep aynı masada otururdu. Şimdi, bir yeğeni var o geliyor buraya onun oturduğu masaya oturup, dua yapıp gidiyor. Eskiden insanlar kim olursa olsun hepsi birdi. Rum, Ermeni, Türk hep arkadaştı. Cami ve kilise yan yana yaşanıyordu. Sonradan ortalık karıştı. Hiç yoktan her şey, dünya da insanlar da bozuluyor”
Dünya değişti,
işler karıştı
“Bütün her şey birbirine girdi. Örneğin fırın ekmek satar değil mi, ama şimdi içinde poğaça, kurabiye, dondurma, pasta her şey var. Mesela ben kaymak satıyorum ama şimdi her yerde var. Biz de zeytin peynir koyduk. Eskiden kahvaltıda gül reçeli veriyorduk şimdi bal veriyorum. Karışıyor ortalık yani. Burası biraz da kalabalık oldu mu insanlar hemen kaymak satmaya başlıyor yani bir şey var sanıyorlar. Oysa burası on kişi geldi mi doluyor. Dağıtıyorlar, işin esası, doğrusu gidiyor. Adam yalnız kazancına bakıyor, bakmıyor servisine ya da malının kalitesine. Örneğin bende kaymak 20 milyon ama, buralarda 10 milyona da satan var, 15 milyona da. Sonuçta adı ne? Kaymak. Ama yediğin şey ne? Neticede burada eğri bir şey yok. Ben aldığım ürünlerin denetimlerini yaptırıyorum. Dalavere olmasın diye”
3 tane çocuğu olan Pandori 107 senelik bu dükkanın ömrünün kendi ömrü ile sınırlı olduğunu söylüyor. En başından beri kirada olduklarını belirten Pando, “Dükkan sahipleriyle birbirimizle hoş sohbetiz. Biz eski olduğumuz için vefa gösteriyorlar” diyor.
Medyatik bir dükkan olan Bulgar’ın yerinin, dergilerde televizyonlarda tanıtımları oluyor. Pandori bu ilgiyi şöyle anlatıyor:
“İnsanlar okuyor gazeteden mesela, telefon ediyor kahvaltıya gelelim mi? diye. Bir gün biri aradı, ‘Biz Swiss Otel’deyiz, kahvaltı için geleceğiz’ dedi. Şaşırıyorum ben de böyle olunca. Yine bazen arıyorlar, deniz görüyor mu? Asansörü var mı?diye soruyorlar. Dikkat çekiyor anlayacağınız. Çünkü burada konuşarak hizmetimiz var. Örneğin, çocuklar geliyor, kahvaltı yapmaya, eğleniyorlar da. Paşa sütü yapıyorum onlara, çocuk bardağına koyuyorum, hoşlarına gidiyor, aileleri şaşırıyor. Çünkü kandırmaca yok burada, hoş sohbet var tatlı dil var… Kalmadı tabii artık böyle şeyler… Anı ise çok. Mesela, eskinin talebeleri geliyor. Tabii şimdi hepsi yaşlanmış, eskiden kahvaltı ettikleri yeri görmeye geliyorlar, anıları tazeleniyor. Hoş oluyor. Sonuçta burada bir tarih anlatılıyor”
65 yıllık emek,
Şöhretler müzesi
Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlıların buluşma noktası Şöhretler Köftecisi, geçmişten geleceğe bir miras olma özelliğini taşıyor. Çünkü eski Beşiktaş amigosu Sabahattin Çayır, hazırladığı resimlerle, orayı adeta bir müzeye çevirmiş. Tam 65 senedir biriktirdiği fotoğrafları Şöhretler restoranında sergileyen amigo Sabahattin, benden sonraki kuşaklara hatıram olsun, diyerek Beşiktaşlılığını şöyle anlatıyor:
“Gözümü açtım Beşiktaş’tayım. Biz aile olarak tam 200 senelik Beşiktaşlıyız. Ben, Beşiktaşlı olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü, Beşiktaşlı olmak çok güzel bir olay, Beşiktaş beni mutlu ediyor. Beşiktaş, halk takımı. Gerçekten de takımımız, halkın içinden, onun desteğiyle buralara kadar geldi. Beşiktaş semti insanları, hep takımına sahip çıkar. Ben 50 senedir Beşiktaş kongre ve divan üyesiyim. Her şey, Beşiktaş’ın iyiliği için…”
Kendini, hasta Beşiktaşlı olarak tanımlayan 72 yaşındaki Amigo Sabahattin, kendisine verilen kafa lakabının ise futbol oynadığı dönemde toplara kafayla çıkmasından geldiğini belirtiyor. Kafa Sabahattin, eskiden Beşiktaş maçlarındaki ortamı ve tribünleri şöyle anlatıyor:
“Beşiktaşlı olmak ayrıcalıktır. O günleri özlemle anıyoruz. Beşiktaş gene de güzel. Sadece, Beşiktaş taraftarı olmakla döner bıçaklarını bir arada asla düşünemiyorum. Maç içinde olan maçta kalmalı. Örneğin ben, Beşiktaş’ın oynadığı Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarından sonra eğer Beşiktaş galip gelmişse hemen bir tabut hazırlatırdım. Yenilen takımın adını taşıyan tabutlarla bütün İstanbul’u dolaşırdım. Klarnet ve cümbüşler eşliğinde tabutları taşırken ne kimse döner bıçağı çekerdi ne her hangi bir sorun yaşanırdı.”
Kafa Sabahattin, Beşiktaş galip geldiğinde tüm İstanbul’u dolaştıkları zaman tezahüratlarını ise şöyle olduğunu dile getiriyor:
“Hakkı’nın şutuna dağlar dayanmaz,
Şeref’in golüne ağlar dayanmaz
Hakkı soldan ortalar, Şeref bombalar,
Bunu gören Cihat durmadan ağlar
Hey gollere bak hey gollere bak”

SAYFA 4

Çağdaş uygulama

Işıkkart ile öğrenciler daha rahat
Işık Üniversitesi’nden üniversite bünyesinde gündelik hayatı kolaylaştıran teknolojik bir atılım daha. Bugüne değin yaptığı çeşitli projeler ile diğer üniversitelere de örnek olan Işık Üniversitesi, bu kez hizmetlerden kısa sürede, en rahat şekilde yararlanılması için Işıkkart’ı hayata geçirdi. Akıllı kart diye bilinen kartların özelliklerine sahip olan Işıkkart, gerek öğrenciler için gerek akademik personel gerekse diğer çalışanlar için büyük bir kolaylık. Proje ise, Işık Üniversitesi bünyesinde tasarlanmış.
Işıkkart ile sıra yok, zaman kaybı yok
Üniversite bünyesinde yer alan Enformatik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Işık kart adlı akıllı kart ile tüm hizmetler istediğiniz an avucunuzun içine sunuyor. Şile Kampusünde başlayan uygulamada tüm öğrenciler, akademik personel ve çalışanlar bu akıllı kartın sağladığı kolaylıkla ne sıra bekliyor ne para taşıyor… Işık Üniversitesi Maslak Kampusünde de uygulamaya konulacak bu sistemi ve Işıkkartı, Enformatik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Selahattin Kuru, şöyle anlatıyor:
“Bu bir akıllı kart uygulaması, içinde esasında bilgisayar olan bir kart diyebiliriz. Bu sistemi şu an, Şile Kampusünde çeşitli servislerde elektronik ödeme amaçlı olarak kullanıyoruz. Yemek servislerinden bir çok servise kadar üniversite hizmetlerimizde kullanılabilen bir kart. Başka bir deyişle, kampus içinde para kullanımını kaldırdık. Öğrenciler bu ışık kart ile alışverişlerini rahatlıkla yapıyorlar”
Işıkkart kullanımı nasıldır?
“Işıkkart, diğer benzeri kartlar gibi bir görünüme sahip. Bu kartı, okuyabilen tanıyabilen makineler vardır. Diyelim ki, öğrenci kafeteryaya gitti, yemek yiyecek, kartını okutur sistem kendisini, öğrenciyi kartından tanır, uzaktan veya dokundurarak okuması suretiyle karta, alınan ne ise yediğini kayda geçirir. İçinde bunun bir bilgisayar yani çip vardır. Barkodlu değildir. İçinde yer alan bir kod değildir. Radyo dalgası ile dışarı ile haberleşir. Barkodlu okuma veya manyetik bandın yer aldığı kartlar eski teknolojilerdir ve günümüzde artık güvenli değildir. Bilgisayarlı kartlar, ya belli bir mesafeden ya da dokundurarak okutulabilir”
Bizim şu an kullandığımız, dünyanın en güvenli teknolojisi
“Işıkkart ile kullanılan teknoloji, açıkçası dünyanın en güvenli teknolojisi. Bu kartların ayrıcalığı şudur, üzerinde ayrıca bir kod vardır. Bu kartları ancak ve ancak belirli okuyucular okuyabilir. Onlarda da bir kod vardır ve karşılıklı bunların tutması gerekir. Güvenli bir kullanım için, kartla okuyucular arasında bir ilişki kurarsanız, bu kartı okuyabilecek, bu kartın üzerinde bilgiyi değiştirebilecek okuyucuları, yazıcıları belirlersiniz. Onlar sadece sizin yerleştirdiğiniz okuyucular, yazıcılardır artık. Başkaları okuyup yazamaz. Aynı zamanda Işıkkart kullanımının da raporlama sistemi vardır, takip edilebilir, kontrol edilebilir.
Öğrenci, bu kartı nasıl alabilir?
“Işıkkart’ı, üniversitenin sağladığı çeşitli imkanlardan yararlanılması için oluşturuldu diye de ifade edebiliriz. Bunun türleri var. Öğrenciler için, tam zamanlı personeli, misafir, akademisyenler için, ayrıca kartlarımız vardır. Kişisel bilgiler, zaten veri ambarımızda yer alıyor ve bu sistem karta dönüştürülmüş şekli. Bizim burada entegre bilgi alt yapımız var. Bu sistemler için tek başına her seferinde yapmadığımız, ortak olarak zaten kurduğumuz veri – bilgi alt yapısı var”
Güvenlik için Işıkkart modeli uygulanabilir mi?
“Elbette uygulanabilir. Işık Üniversitesi’nde şu anda fonksiyonel bir güvenlik sistemi zaten mevcut. Işıkkartı, güvenlik için henüz kullanmıyoruz; henüz işleme almış değiliz ama ışıkkart projesinin bir parçası da giriş -çıkış kontrolü dediğimiz bir uygulamadır. Şile kampusünde böyle bir uygulama var ancak bunu biz Işıkkart ile entegre etmek istiyoruz. Aynı kart ile bir çok işlem bir arada yapılabilme olanağını artırmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu gerçekleşecek.”
Işık mezunları veya üniversite dışından ziyaretçileriniz için Işık kart kullanımı nasıl olacak?
“Işıkkart ile ilgili olarak, bizim bir misafir kartımız var. Bir nedenle her hangi bir zamanda gelen misafirlerimiz için düşünülmüş iki ayrı kartımız var. Biri tek fonksiyonlu misafir kartı, biri imtiyazlı misafir kartı. İmtiyazlı misafir kartına sahip olanlar, üniversitenin çeşitli imkanlarından da yararlanabilme olanağına sahip olabiliyorlar”
Harcanacak olan miktar, Işık karta nasıl yüklenebilir?
“Sanıldığı gibi bir banka yoluyla elektronik para diye de nitelendirdiğimiz bu akıllı karta yüklemler gerçekleşmiyor. Çok daha pratik. Bünyemiz içerisindeki cihazlardan gerçekleşiyor. Karta para yükleme makineleri denilen cihazlarımız var. Bu makineler, elektronik olarak parayı tanıyor ve haznesinden atılan para miktarı ne kadar ise o kadarı akıllı karta işlenebiliyor.”
Bu sistem ne zaman uygulamaya geçti?
“Öncelikle, Şile Kampusünde uygulamaya başladı. Peşi sıra merkez Maslak’ta da bu uygulama gerçekleşecek. Bahar döneminin başında öğrencilerimizle, saha kurmalarını yaptık. Geliştirdik. Biz bu projeyi, Enformatik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yaptık. Dönem arasında gerekli cihazları kurduk, kartları ürettik. Kartı okuyan cihazın yazılımını biz hayata geçirdik. Kartların tasarımını, baskısını yaptık. Kart tasarımında elektronik bir seçim sistemi kurduk, bunun ile karara bağladık. Işıkkart’ın bugünkü yüzü, üniversitemizde elektronik olarak görüş beyan etmiş herkesin bir belirliyiciliği ile gayet modern bir anlayışla gerçekleşmiştir. Öncesinde de birkaç kart tasarımı arasında örnekleyici olması bakımından yapmıştık. Oylama sonunda, Işıkkart belirlenmiş oldu.”

Şile’de müzik sesleri

118 yıllık eğitim geleneğine sahip Feyziye Mektepleri Vakfı’nın kurmuş olduğu Işık Üniversitesi Şile Kampusu’nda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği ve Türk Müziği korolarının konseri büyük beğeni ile izlendi.
Şubat ayından bu yana her dalda müzik türünün en güzel örneklerini öğrencileri ile birlikte Şile halkıyla da paylaşan Işık Üniversitesi müziğin evrensel sesini Şile’den duyurmaya devam ediyor.
24 Mart 2004 Çarşamba günü Işık Üniversitesi Şile Kampusu’nda saat 20:00-21:15 arasında düzenlenen Şef Adnan ATAMAN yönetimindeki İstanbul Universitesi Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu ile Şef Rıza RİT yönetimindeki Türk Müziği Korolarının konseri, Üniversite öğrecileri ile Şile Halkının büyük beğenisini toplamıştır.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
DEVLET KONSERVATUVARI TÜRK MÜZİĞİ İCRA HEYETİ:
Türkiye’nin ilk konservatuvarı olan İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda faaliyet gösteren ve varlığı 1916’da kurulmuş olan Darül-Erhan’a kadar dayanan Türk Müziği İcra Heyeti, 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarına bağlanmış ve onun amaçlarıyla bütünleşmiş olarak, toplumun sanat kültürüne hizmet etmek amacını taşıyan bir kuruluştur.
Kuruluşundan bu yana Türk Müziğinin çok önemli isimlerinin şeflik yaptığı heyet, Almanya, Yugoslavya, Suudi Arabistan ve Mısır’da takdirleri Dışişleri Bakanlığımıza ulaşan başarılı konserler vermiştir.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
DEVLET KONSERVATUVARI HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU:
Üç ses ve beş saz sanatçısı ile çalışmaya başlayan daha sonra on üç kişiye çıkan bu heyetin ilk şefi , kurulmasında büyük payı olan Sadi Yaver Ataman’dır. Halk Müziğimizin sözlü ve enstrümantal her türlü ezgilerini koro ve solo olarak halka sunan bu topluluk 1986 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde Adnan Ataman yönetiminde çalışmalarını sürdürmektedir.

Sanatla içiçe

Musiki tarihinde çeşitli dönemlerde Eyüp’te faaliyet gösteren musiki derneklerinin son temsilcisi olarak 1984 yılında Eyüp Musiki Derneği adı ile kurulan, daha sonra vakfa dönüşerek türk müziğine hizmet vermeye devam eden Eyüp Musiki vakfı kuruluşunun 20. yılını görkemli bir konser programı ile kutladı.
Geçtiğimiz günlerde, Eyüp Belediyesi’nin Sultan Center’da bulunan kültür merkezindeki büyük salonunda, vakıf bünyesinde yetişen çocuk korosu, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği enstrüman dinletilerinin yanısıra Türk müziğinin önde gelen seçkin sanatçılarının da yer aldığı büyük bir konser programı düzenlendi.
Bugüne kadar Eyüp musiki Vakfı’na gerek hoca olarak, gerekse sesiyle-sazıyla hizmet veren birçok sanatçıya 20.yıl hizmet ödüllerinin de verildiği gecede, İstanbul’un tüm Türk müziği dernekleri, TRT’nin ses ve saz sanatçıları ile bestecileri katıldı. Bu isimler arasında; başta Prof. Dr. Aleaddin Yavaşça, Avni Anıl, Süheyla Altmışdört, Turhan Taşan, Nejdet Tokatlıoğlu, Mediha Şen Sancakoğlu, Melihat Gülses, Umut Akyürek, Serap Mutlu Akbulut, Yıldırım Bekçi, Zekai Tunca, Alp Arslan, Meral Mansuroğlu, Melda Kuyucu, Faruk Salgar ve Hatice olmak üzere daha bir çok ses ve saz sanatçısı geceye renk kattı.

Sıkça sorulan sorular
MEDLINE Sağlık Hizmetleri

KADIN SAĞLIĞI
Hamileliklte Doğal
Besinlerden Bol Bol
Vitamin Alın….
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Alper, bebeğin gelişiminde vitaminlerin rolünün önemine değinerek, sinir sisteminin gelişiminde önemli rol oynayan folik asidin gebelik öncesi alınması gerektiğini kaydetti. Hamileliğin 3. ayına kadar folik asit alımına devam edilmesi gerektiğini ve 3. aydan sonra demir alımına başlanabileceğini ifade eden Alper, “Hamilelikte folik asit ve demir dışında diğer vitaminlerin doğal yollardan alınması daha yararlıdır. Sağlıklı ve düzenli beslenen bir anne adayı doğal gıdalardan gerekli vitaminleri alacağı için, ilaç olarak almasına gerek yoktur” diye konuştu.
Kalsiyum ilaçları yerine de bol bol süt ve süt ürünleri tüketilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Alper, bir tablet kalsiyum ilacı yerine bir bardak süt veya iki kase yoğurdun da aynı işlevi göreceğini kaydederek, “İlaç yerine doğal gıdalardan alınan vitamin ve kalsiyumdan bebek daha çok faydalanıyor. Annenin beslenme problemi yoksa doğal gıdalar tercih edilmeli ama her şeyde olduğu gibi beslenmede de aşırılıktan kaçınılmalıdır” dedi.
A VİTAMİNİ
Hamilelikte fazla A vitamini kullanımının bebekte gelişimsel bozukluklara yol açtığının bilinen bir gerçek olduğunu belirten Tayfun Alper, A vitamininin yağda eridiğini ve aşırı alınması durumunda vücutta depolandığını ifade ederek, bunun risk oluşturduğunu söyledi. Doğal yollardan alınan A vitamininin risk oluşturmadığını, bu riskin hap olarak alınanlar için geçerli olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. Alper, B grubu vitaminlerin de suda eriyen vitaminler olduğu için fazlasının vücuttan atıldığını ve bu grubun risk oluşturmadığını belirtti.

SAYFA 5

Çocuklar bayılacak!

Akatlar Kültür Merkezi’nde sahne alan bir çocuk tiyatrosu, Panorama. Çocuk tiyatrosu topluluğu, merkezde ilgi gören oyunlardan biri. 3-6 yaş arası minikler için oyunlarını sergileyen Panorama grubu, bu denli bir ilginin kaynağını dikkatli ve özenli çalışma anlayışına ve iyi bir tiyatro geçmişine bağlıyor. Topluluğun hikayesi, tiyatro sevdalıları için bilinen bir hikaye. Başka meslek gruplarından olmalarına rağmen, sahne tozu yutup vazgeçemeyenlerden. Ancak içlerinde akademik olarak tiyatro sanatçılığı yapanlar da var. Panorama adlı topluluğun yönetmeni Ceyda Alpak, festival sonrasındaki oyunları öncesi bizimle heyecanını paylaşıyor ve başlıyor anlatmaya…
“Biz ilk olarak 1994 yılında bir araya geldik. O zamandan bu yana çehremiz elbette değişti, bir çok arkadaş ile birlikte çalıştık. Sürekli kabuk değiştirdik, daha da renklendik. Şimdi aynı kadro değiliz. Değişime uğradık zamanla. Çekirdek kadromuz 5 kişiden oluşuyor, kimler var derseniz, Sarıyer Sanat Tiyatrosu’ndan ve çeşitli merkezlerden gelen arkadaşlarımız ile birlikteyiz. Aramızda Pera mezunun bir oyuncumuz da var. Tiyatro bizi buluşturdu. Daha önceki arkadaşlarımızın giderken bize bıraktığı miraslar var”
Panorama topluluğu çocuk tiyatrosunda taşıdıkları misyonun her şeyden önce yanlış bir mesaj olmamalı diye altını çiziyor. Oyunlarda konulara ve ifadelere, yalınlığa ve doğru anlaşılır olmasına dikkat edilmesi gerekir, diyen topluluk üyeleri sözlerine şöyle devam ediyor:
“Bizim gözlemlediğimiz kadarıyla çocuk tiyatrosunda dikkat edilmesi gereken en önemli husus şu, argo. Kelimelerin nasıl ve ne şekilde kullanıldığına dikkat etmek gerekiyor. İfademize özen gösteriyoruz. Neyi nasıl anlatmak gerektiğine, özellikle yanlış mesajlar vermemek adına çok dikkat ediyoruz”
Oyunun yönetmeni Ceyda Alpak, bu durumu şöyle örnekliyor:
“Bir sene kadar önce bir çocuk tiyatrosu izlemiştim. Oyunda, bir hırsız eve geliyor, hırsızı eve alıyor, oyunun sonunda da çocuk annesine “anneciğim hırsız bizde kalabilir mi, artık?” diye finale gidiyor. Bence bu yanlış bir mesajdır, bu şu anlama geliyor, çocuğum sen herkese kapıyı aç onunla dost olursun. Yaşamın gerçek yüzü böyle değil. Belli bir bilinçlenme gerek, ancak bu sonraları ayırt edilebilecek bir şey”
Akatlar Kültür Merkezi’nde çok beğenilen Panorama topluluğu, bu sefer yalanı konu ediyor. Pinokyo’yu sahneye taşıyan grup, çocukları büyülüyor.
Oyunun yönetmeni Ceyda Alpak 33 yaşında, Esra Aytan 22 yaşında, Doruk Danışman 25 yaşında, Selahattin Onan 34 yaşında, Mustafa Kemal Bayrak 34 yaşında.

Dişiniz mi ağrıyor? Ambulans kapınızda

İhtisas hastanelerinin yaygınlaşması gerektiğini açıklayan Dr. Mehmet Ali Özer, “çağdaş ve sağlıklı hizmet sunmak için kolları sıvadıklarını” bildirdi. Beşiktaş’ta kurduğu Dentistanbul adlı diş hastanesi ile adından sıkça söz ettiren Dr. Mehmet Ali Özer, ihtisas hastanelerinin iş kaybını önlediğini, zamandan tasarruf sağladığını, yapılan işin daha sağlıklı olduğunu kaydetti. Kaliteli ve çağdaş hizmet anlayışının Türkiye’de yaygınlaşması gerektiğinin altını çizen Dr. Mehmet Ali Özer, “müşterilerimizin, hastalarımızın rahatı ve sağlığı için yepyeni uygulamalar yürütmekte olduklarını” söyledi. Dr. Mehmet Ali Özer, bu uygulamalardan birinin de gerektiğinde dişi ağrıyan hastanın ayağına kadar ambulans göndermek olduğunu vurguladı.

SAYFA 6

Yaz renkli geçecek

Önümüz bahar ancak, yaz mevsimi için şimdiden gardroplarınızı hazırlayabilirsiniz. Birbirinden değişik renklerde ve çeşitli modellerdeki trençkotlar, yaz mevsiminin vazgeçilmeziniz olacak. Bu sezon İpekyol beyaz ve bej renkleri üzerinden sizi donatacak. Ayrıca çeşitli aksesuarlarla süslenmiş olan trençkotları da tercih edebilirsiniz.
İpekyol’da beyaz ve bej renkler hakim
Sülfür, fuşya, bej ve beyaz renkli trençkotların fiyatları 275 milyon 950 bin ile 235 milyon 950 bin ile 235 milyon 950 bin lira arasında değişiyor. Hakan Yıldırım’ın metal aksesuar kullanmadan tasarladığı trençkotların düğmeleri de kemer tokası da kumaşla aynı renkte.
Sezon için bir diğer marka ise, Burberry. Bej ve siyah tonlarında trençkotları bulabilirsiniz. Dilerseniz pembe yeşil ve mavileri de sizin için vitrinlerde.
Burberry rengarenk
İlkbahar- yaz sezonunu açan Teşvikiye Burberry Mağazasında klasik bej ve siyah trençkotların dışında mavi pembe ve yeşiller de var. 1-2 milyar arasında.
Cazip imkanlar
MaxMara’da
Teşvikiye’deki MaxMara mağazası sezonu yaklaşık olarak üç hafta önce açtı. İlkbahar – yaz kreasyonunun en gözde parçaları ise, trençkotlar. Bu senenin modası trençkotlar, anında tükeniyor. Üstelik fiyatları da oldukça uygun.
En yeni modeller Zara’da
Moda olanı ucuza satmasıyla tanınan Zara, kırmızı, beyaz ve siyah renkte trençkot üretti. Kemer tokası ve kollarında metal aksesuarları olan bu yeni modellerin fiyatları ise, 119- 199 milyon arasında değişiyor.
Atalar yine fark yaratıyor
Bej, kemik rengi, yeşil, turuncu, lacivert ve siyah renkli trençkotların fiyatı 229 ile 299 milyon arasında değişiyor. Kapüşonlu trençkot nasıl olur diye merak ediyorsanız, mutlaka Atalar’a uğrayın. Bu sene benzersiz modelleriyle Atalar, fark yaratacak.
Faik Sönmez ayrıcalığı
Büyük bedenli kadınları giydiren Faik Sönmez’de iki grup trençkot var. Birinci bölümde ince nefes alan su geçirmeyen kumaşlarla üretilenler yer alıyor. Bej, kemik, açık yeşil, siyah ve lacivert gibi renkleri olan trençkotların fiyatı 175-395 milyon arası. İkinci bölüm trençkotlar kaplamalı ve yıkamalı ketenden üretilmiş. Renkleri mavi, pembe ve gri. Fiyatları ise ortalama 325 milyon lira. Her iki grupta da bedenler 40’tan başlıyor 52’ye kadar çıkıyor.

H.S.E’den coşkulu karşılama

İlkbaharı karşılama heyecanını yaşadığımız şu günlerde giyim firmaları yeni koleksiyonlarını müşterilerinin beğenisine sunma telaşında. Rahat giyimi ve kaliteyi hayat tarzı olarak benimseyenlerin tercihi H.S.E’nin ilkbahar/yaz sezonu modellerini de yurt çapındaki mağazalarında görebilirsiniz.
İlkbaharın ılık güneşini ve serinliğini hissettiğimiz şu günlerde günün her saati rahatça giyilebilen mevsime uygun özel tasarımlı bayan ve erkek koleksiyonlarından kendiniz için mutlaka bir şeyler bulabilirsiniz. Geniş bir ürün yelpazesine sahip H.S.E sizleri yepyeni modelleriyle bahar coşkusunu birlikte paylaşmaya davet ediyor.

OTOMOBİL

Audi TT 3.2 göz kamaştırıyor

Audi TT Coupe ve Roadstar modellerinin en üst versiyonu olan TT 3.2, 6 ileri manuel şanzımanla donatıldı. 250 HP’lik maksimum güce sahip otomobil, bu sayede daha sportif bir kullanıma olanak tanıyacak. Yeni şanzımanla donatılmış olan Audi TT 3.2 quattro, 0’dan 100 km/s hıza 6.5 saniyede çkabiliyor.

TANITIM

Ece Bar/KURUÇEŞME
Kuruçeşme’nin en şım, en ünlü mekanlarından Ece Bar. İstanbul’da gece hayatının müdavibi olup da Ece’ye hiç gitmemişe zor raztlanır. Sahibi Ece Aksoy’un kişiliğiyle müsemma olduğundan da özellikle ünlü okur yazar diyebileceğimiz kesimin uğrak yerlerindendir. Yazları açılan terasında çiçekler arasında şahane mezelerle rakı fasılları da yapılır, ama barı çok ayrıdır Ece’nin. Burada hareket saat 18.00 sularında işten çıkan müdavimlerin Boğaz’a karşı ilk içkilerini söylemeleri ile başlıyor. Fonda çalınan hafif müzik eşliğinde etraf kalabalıklaşırken siz de bardaki yerinizi sağlama almaya bakın, her an kapılabilir.
Tramvay cad. No: 11 Kuruçeşme, Tel: 0212 265 96 00

Hayal Kahvesi/ORTAKÖY
Hayal Kahvesi Taksim’de yarattığı patlama ile Çubuklu’ya şube açmış, ama denize sıfır Çubuklu Hayal, Taksim’dekinden biraz daha farklı biçimde kendi imajını ve kitlesini yaratmıştı. Arkadan öğrencileri hedefleyen Eskişehir Hayal geldi ve sonra da bir durgunluk başladı. Yasa kadar Beyoğlu Hayal eleştiriden başka bir şey almadı neredeyse. Çubuklu yazın bu hali azıcık düzeltir gibi oldu ama esas imaj tazelemesini Ortaköy Hayal Kahvesi yaptı. Yepyeni bir mekanda, içine başka mekanları da alarak açılan Hayal Kahvesi, bir zamanlar çok popüler olan Rock house’un yerinde hizmet veriyor. Ortaköy Şubesi, evrimleşen bir Hayal Kahvesi’ni çok iyi yansıtıyor. Çok amaçlı mekan anlayışı kapsamında bar, kafe, alışveriş noktası, konser ve performansı alanı olarak tasarlanan hayal Kahvesi, iyi müzik, iyi yemek ve sıkı eğlenceyi hedefliyor. konser alanı dışında Ortaköy Hayal Kahvesi içerisinde La Dolce Vita Pizzeria, Model’s İstanbul, Rock House Tex Mex Restaurant ve College Cafe bulunuyor.
2500 kişilik konser alanı olan ve bu aralar All Night Long partileri ile hem yurt dışından hem de Türkiye’den çok iyi DJ ve grupları ağırlayan Hayal Kahvesi, bu partiler ile rock ve blues dışında elektronik müziğe de yer vermeye başladı. Partilerin fiyatları değişiyor ama mekanda kredi kartı geçiyor.
Dereboyu Cad. No:36/38 Ortaköy Tel: 0212 259 89 11

SAYFA 7

SİNEMALAR

Çılgın Cuma
Yönetmen: Mark S. Waters, Oyuncular: Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Mark Harmon.
Dr. Tess Coleman ile 15 yaşındaki kızı Anna arasında sürekli anlaşmazlığa dayalı bir anne-kız ilişkisi vardır. İkisi arasındaki anlaşmazlık bir Perşembe akşamında zirve noktasına varır. Müzikal beklentilerinin annesi tarafından yeterince desteklenmemesi nedeniyle Anna çok kızgındır. Dul bir psikolog doktor olan Tess ise çok sevdiği nişanlısı Ryan ile (Mark Harmon) evlenmek üzeredir. Düğün töreninin bir gece öncesinde gittikleri Çin Lokantasında iki şans kurabiyesinin yarattığı karışıklığın ardından mistik birtakım gelişmeler sonucunda herşey değişmeye başlar.

Babasının kızı
Yönetmen: Kevin Smith, Oyuncular: Ben Affleck, Liv Tyler, Raquel Castro, Jason Biggs, Jennifer Lopez.
Ollie başarılı bir müzik prodüktörüdür. İşine fazla düşkün, ağzı laf yapan, gazetecileri istediği gibi yönlendiren bir yöneticidir. Üstelik hayatının aşkıyla evlenmiştir ve bir de bebek beklemektedirler. Ama, işte bir anda olaylar tersine döner. Ollie, kendini bebeğe bakmak zorunda kalan yalnız bir baba olarak bulur. Ollie’nin iş yaşamı özel hayatındaki bu değişikliklerden etkilenecektir. İşini kaybeder. Doğup, büyüdüğü New Jersey’in kenar mahallelerine döner. Babasının yanına yerleşir. Çocukluğunun geçtiği bu mahallede tanışacağı yeni bir arkadaş ona hayata tekrar sarılma isteği verecektir.

SPOR YAZILARI

SAYFA 10

Kartal coştu

Beşiktaş, İnönü Stadı’nda ortaya koyduğu hırslı ve istekli futbolla “şampiyonlukta ben de varım” dedi. Gaziantepspor’u 4-1 yenen Kartal, taraftarlarından büyük alkış aldı.

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: İsmet Arzuman xx, Adil Sinem xx, Mustafa Emre Eyisoy xx
GOLLER: Ahmed Hassan (Dk.7), Devran (Dk.11), Pancu (Dk.14), Tümer (Dk.29), İlie (Dk.89)
BEŞİKTAŞ: Cordoba xx, Emre xx, Ahmet Yıldırım xxx, Zago xx (Dk. 60 Sergen x), Tayfur xxx, Yasin xxx, Giunti xx, Tümer xxx (Dk. 61 Ilie xx), İbrahim xx, Pancu xxx, Ahmed Hassan xxxx (Dk. 77 Ümit xx)
GAZİANTEP: Ömer xx – Bouazizi xx, İbrahim x, Mehmet x, Sedat xx, Bülent x, Şevki xx, Johnson x (Dk. 60 Hasan xx), Yusuf xx (Dk. 84 Erhan ?), Devran xx, Lazarov xx (Dk. 74 Erdal x)
SARI KARTLAR: Ahmet Yıldırım, Giunti (Beşiktaş)

Beşiktaş, Gaziantep’i evine 4 golle uğurlarken, oynadığı futbolla da “Ben daha bu yarıştan kopmadım. Ayaklar denk alınsın” mesajı verdi: 4-1
Siyah-Beyazlılar defansta az hatayla oynadılar. Orta saha savaştı, tüm takım kazanma arzusuyla doluydu. Yardımlaşmada üst seviyede olunca Kartal maçı rahatça kopardı, hem de Antep gibi dişli bir rakip karşısında.
7.dakikada Pancu’nun ara pasıyla ceza alanında buluşan Ahmed Hassan perdeyi açtı: 1-0. 4 dakika sonra Lazarov’un ceza alanına kadar getirdiği top İbrahim’den sekip Devran’ın önüne düştü. Bu oyuncu da Cordoba’yı avladı 1-1.
14. dakikada Ahmed Hassan ortaladı, Tümer topukla kaleye gönderdi, paralel giden topa Pancu ayak koyunca Beşiktaş yeniden öne geçti: 2-1.
29.dakikada Tümer farkı ikiye çıkardı: 3-1. 49.dakikada Ahmed Hasan’ın vuruşunda top üst direkten döndü. 89.dakikada İlie aşırtma bir vuruşla maçın skorunu ilan etti: 4-1.

GÖRMEDİKLERİNİZ DUYMADIKLARINIZ

Sergen yedekti
Beşiktaş Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Gaziantep maçında İlie, Sergen ve Ümit’i yedek soyundurdu. Bu futbolcuların yerine ilk 11’de Ahmed Hassan, Tümer ve Yasin’e yer verdi. Forvette de Pancu-Ahmed Hassan ikilisi görev yaptı.
Okan Koç yine yoktu
Tümer forvetin arkasında oynarken, sağ kanatta yine kaptan Tayfur forma giydi. Siyah-Beyazlılar’da sakatlıkları süren ronaldo ve Kaan Dobra’nın yanı sıra Okan Koç da maç kadrosunda yer almadı.
Gaziantep eksikti
Gaziantepspor maça üç as oyuncusundan yoksun çıktı. Kırmızı Siyahlılar’da sarı kart cezalısı Jaziri ve sakat olan İlhan ve Hakan Bayraktar oynamadı.
Fenerbahçe aleyhine tezahürat
Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesinde futbolcular ve teknik heyete sevgi gösterilerinde bulunurken, Futbol Federasyonu ve hakemler ile ezeli rakipleri Fenerbahçe aleyhine tezahürat yaptı.
Kutsal ittifak pankartı
Aleyhte tezahüratlar sürerken, numaralı tribünde Fenerbahçeli futbolcular ve hakem Cem Papila’nın birlikte yer aldığı ve altında “kutsal ittifak” yazısı yer alan dev bir pankart açıldı. Pankart güvenlik güçleri tarafından kaldırtıldı.
Basına güvenlik önlemi
Karşılaşmayı 15 bine yakın sporsever izledi. Eski açık tribünde 25 kadar da Gaziantepli taraftar vardı.
Kapalı tribünde taraftarlara yakın olan basına ayrılan yerde geniş güvenlik önlemleri alındı. Bu tedbirin olası bir kötü sonuçta taraftarın basın mensuplarına saldırmamaları için alındığı öğrenildi.
Kartal PAF’larda da galip
PAF Ligi’nde yapılan maçta Beşiktaş, Gaziantepspor’u 3-1 yendi. Bahçelievler Stadı’ndaki karşılaşmada Kartal’ın gollerini Yasir 2 ve Hakan kaydetti.
Emre’ye uyarı
Yan hakem Mustafa Eyisoy’a Zago ve Emre devamlı konuşup itiraz edince, Lucescu Feyyaz’ı kenara kadar gönderip bu iki futbolcuyu uyardı. Lucescu ikisine de “konuşmayın topunuzu oynayın” uyarısında bulundu.
Futbolculara alkış
Futbolcular devre arasında soyunma odasına alkışlarla gitti.. çarşı grubu “Böyle oynayın canımızı verelim” diye bağırdı. 1 nolu anons yapılırken numaralıda kavga çıktı.
Tayfur: gücümüzü gösterdik
Beşiktaşlı taraftarlar “I love you luce” diye bağırdılar.. Ayrıca Tümer’i de oyundan çıkarken alkışladılar.
Beşiktaş kaptanı Tayfur, “Bir boşluğa düşmüştük Antep galibiyetiyle buradan çıktığımızı gösterdik. F.Bahçe ve Trabzon bizden önce oynayıp kazandılar. Bu bizi dahada hırslandırdı. Şampiyonluk yarışında bizde varız. Artık puan kaybına tahammülümüz yok. Az hata yapan ipi göğüsleyecek” dedi.
Lucescu: Çok keyifliydi
Gaziantep galibiyetinden sonra Beşiktaş Teknik Direktörü Lucescu çok keyifliydi. Defansı uzun zamandır ilk defa bu kadar organize gördüğünü belirterek söze başlayan Lucescu şöyle konuştu: “İlk yarıda ikinci devreye oranla daha iyi oynadık. Çok hırslıydık. Ancak ikinci yarıda skoru korumak için fazla risk almadık ve kontrollu oynadık. Ancak hala kafamızın rahat olmadığını görüyorum. Çünkü çok agresifiz ve çok faul yapıyoruz. Galibiyeti hatederek aldık. Ligin sonuna kadar bu etiple oynayacağız. 14 futbolcumu da gördüm, mutlu oldum. Ahmed Hassan’ı ise sakatlanmasın diye oyundan aldım.”

Gürtuna Beşiktaş kulübünü ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Beşiktaş yönetimini ziyaret etti. Başkan Serdar Bilgili Gürtuna’ya Beşiktaş’ın Akatlar’daki tesislerine ve Türk sporuna olan katkılarından dolayı bir plaketle teşekkür etti.

SAYFA 9

Ballı Fenerbahçe

STAT: 5 Ocak
HAKEMLER: Serdar Tatlı x, Şahan Yılmaz xx, Nihat Mızrak xx
GOLLER: Murat Özatak (Dk.2), Nobre (Dk. 22 ve Dk. 55)
ADANASPOR: Serkan Kırıntılı xx, Timur xx, Güngör xx, Serkan Bekiroğlu xx, İlker xx (Dk. 86 Gökmen ?), Ercan x, İbrahim xx, Murat Özatak xxx, Ümit Ozan xx, Ümit Bilican x (Dk. 71 Ali Asım x), Yusuf xx (Dk. 79 Lalik x)
FENERBAHÇE: Volkan xx, Luciano xx, Fatih xx, Ümit Özat xx, Tomas x (Dk. 36 Rebrov xx), Nobre xxx, Aurelio xx, Mahmut Hanefi xx, Hooijdonk xx, Selçuk x, Ali Güneş xx
SARI KARTLAR: İbrahim, Ümit Ozan, Serkan Bekiroğlu (Adanaspor)

Fenerbahçe sapır sapır döküldüğü maçta 3 puanı önce Adanaspor’a sonra da Nobre’ye borçlu. Adana maçın başında öne geçmesine ve 4-5 net yüzde yüz gollük pozisyon yakalamasına rağmen bunları gole çeviremeyince, Kanarya Nobre’nin gayretiyle kazanıp yoluna devam etti. 2.dakikada lig sonuncusu Adana öne geçti. Ümit Ozan’ın uzattığı topu yakalayan Murat Özatak çaktı, Volkan çeldi, boşta kalan meşin yuvarlağı Murat filelere gönderdi: 1-0. 22.dakikada Hooijdonk’un kullandığı faul atışında topu iyi takip eden Nobre kafayla skoru eşitledi. 55.dakikada bir kez daha sahneye çıkan Nobre kornerden gelen topu ikinci kez ağlara yolladı: 2-1. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca Kanarya Adana’dan mutlu ama düşünceli ayrıldı.

Hagi ne yapsın?

Fatih Terim’in Ç.Rize maçıyla G.Saray’a vedasının ardından teknik direktörlük görevine gelen Hagi de ilk maçında sahadan boynu bükük ayrıldı. Cim-Bom, Samsun deplasmanında da üç puan bıraktı: 1-0. Karşılaşmanın ilk yarısında taraflar tribündeki seyircileri adeta uyuttu. Bu yarıda etkili görünen ve pozisyon yakalayan taraf Samsunspor’du. Celil, Galatasaray’ın sağ kanadını otobana çevirirken, 37.dakikada Serkan Aykut yüzde yüz bir golü harcadı. İkinci yarıda heyecan arttı. 49.dakikada Caner çaktı, top Galatasaray kalesinin direğine ve Mondragon’a çarparak kornere gitti. 65’te Mehmet nas ortaladı, Evren önüne düşen topa gelişine vurdu: 1-0. 75’te Sabri’nin ceza alanının dışırdan vuruşunda Göksel’i geçen meşin yuvarlak direkten döndü. 85’te Şenol ceza alanı içinde Hakan şükür’ü indirdi. Hakem Bülent Uzun penaltıyı es geçince, yıldız futbolcu itiraz etti. Hakan önce sarı sonra da ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Maçı da 1-0 Samsun kazandı.

SAYFA 8

Hoppala
BEŞİKTAŞ: 69 B. KOLEJ: 72

Favori takımları bir bir yenerek şampiyonluğa oynadığını gösteren Beşiktaş, Büyük Kolej’e 72-69 yenilerek taraftarlarını şaşkına çevirdi.

BEŞİKTAŞ:69 – B.KOLEJ:72
SALON: Süleyman Seba
HAKEMLER: Recep Ankaralı xxx, Tolga Tuser xxx, Serhat Büker xxx
1.PERİYOT: 16-15
DEVRE: 29-32 (B.Kolej lehine)
3.PERİYOT: 47-53
5 FAUL: Nedim 38.05 (Beşiktaş)
BEŞİKTAŞ: El Amin xxx 26, Nedim xx 4, Faruk x 2, Mustafa x 3, Ayuso xx 16, Ruzic xx 8, Hüseyin xx 5, Barış x 5
BÜYÜK KOLEJ: Özgür xx, Onur x, Murat xx 6, Arda xxx 7, Gazi xxx 12, Tunç xxx 8, Adem xxx 15, Marsh xx 7, Felton xxx 17

Türkiye Basketbol Ligi’nde yapılan maçta küme düşmemek için uğraşan Ankara Büyük Kolej, deplasmanda Beşiktaş’ı 72-69 yendi.
Maça Felton’un skorer oyunuyla başlayan Ankara Büyük Kolej, 8. dakikada 11-10 üstünlük yakalamasına karşın, El Amin ve Ayuso ile dışardan sayılar bulan Beşiktaş, ilk periyodu 16-15 önde tamamladı.
2. periyotta Tunç’un etkili oyunuyla yeniden üstünlüğü eline geçiren konuk ekip, ilk yarıyı 32-29 önde kapadı.
3. periyotta da pota altında Adem ile etkili olan Ankara ekibi, bu periyodu da 53-47 önde geçti.
Son periyodun başlarında dış atışlarda yüksek bir yüzde yakalayan Ankara Büyük Kolej, Adem’in basketiyle 37. dakikada farkı 9 sayıya (69-60) çıkardı. İyi savunma yapan Beşiktaş, El Amin’in basketleriyle bitime 42 saniye kala 69-69 beraberliği sağladı. Son hücumu kullanan siyah-beyazlı takım, bitime 6 saniye kala El Amin ile sayı bulamadı.
Ankara Büyük Kolej, son saniyede Felton’un orta sahadan attığı 3 sayılık basketle karşılaşmayı 72-69 kazandı.

BEŞİKTAŞ:3 – DİCLE ÜNİ:1
HAKEMLER: Barış Sümen xx, Arzu Şener xx
BEŞİKTAŞ: Arzu xxx, Dos Santos xx, Duygu xx, Elisangela xxx, Deniz xxx, Julia xxx (Nihan xx, Emel x, Hatice x)
DİYARBAKIR DİCLE ÜNİVERSİTESİ: Esin x, Hanna xx, Özlem Özdemir x, Victoria xx, Özlem Badak xx, Oxana xx (Ebru x, Serap x, Sevtun x)
Bayanlar Voleybol Birinci Ligi’nde Beşiktaş, Dicle Üniversitesi’ni 3-1 yendi.

ASKİ SPOR:42 – BEŞİKTAŞ:22
HAKEMLER: Ali Atalay xx, Mustafa Öztürk xx
ASKİ: Nevzat xx (Yılmaz xx), Bülent xx 4, Cengiz xx 4, Korer xx 4, Okan xxx 5, Utku xxx 10, Miljkovic x 3, Sergei x, Serdar xx 5, Petras x 1, Önder xx 4, Cavit x 2
BEŞİKTAŞ: Namık xx, Ömer x 1, Veselinoviç xx 4, Murat xxx 7, Cem x 2, Volkan x, Jonovski x, Kerim xx 4, Serkan x 1, Çağrı x 3, Yamaç x, Gökhan x
Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde namağlup lider ASKİ Spor, kendi sahasında Beşiktaş’ı 42-22 yendi.

İstanbul AK Parti’nin

AK Parti Kadir Topbaş %45 oranında oy alırken, Cumhuriyet Halk Partisi %28’de kaldı. Bu sonuca göre İstanbul’un yeni belediye başkanı AK Parti’li Kadir Topbaş oldu.

AKP İstanbul’da 32 ilçenin 24’ünü kazanarak bu ilde güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. CHP 5, ANAP ise 3 ilçeyi aldı. Buna göre İstanbul’da sonuçlar şöyle oluştu. Adalar Coşkun Özden (ANAP), Avcılar Mustafa Değirmenci (CHP), Bağcılar Feyzullah Kıyıklık (AKP), Bahçelievler Osman Develioğlu (AKP), Bakırköy Ateş Ünal Erzen (CHP), Bayrampaşa Hüseyin Bürge (AKP), Beşiktaş İsmail Ünal (CHP), Beykoz Muharrem Ergül (AKP), Beyoğlu Ahmet Misbah Demircan (AKP), Büyükçekmece Hasan Akgün (ANAP), Çatalca İsmail İp (ANAP), Eminönü Nevzat Er (AKP), Esenler Mehmet Öcalan (AKP), Eyüp Ahmet Genç (AKP), Fatih Mustafa Demir (AKP), Gaziosmanpaşa Erhan Erol (AKP), Güngören Şakir Yücel Karaman (AKP), Kadıköy Selami Öztürk (CHP), Kağıthane Fazlı Kılıç (AKP), Kartal Arif Dağlar (AKP), Küçükçekmece Aziz Yeniay (AKP), Maltepe Fikri Köse (AKP), Pendik Erol Kaya (AKP), Sarıyer Yusuf Tülün (AKP), Silivri Hüseyin Turan (AKP), Sultanbeyli Alaettin Ersoy (AKP), Şile Can Tabakoğlu (AKP), Şişli Mustafa Sarıgül (CHP), Tuzla Mehmet Demirci (AKP), Ümraniye Hasan Can (AKP), Üsküdar Mehmet Çakır (AKP), Zeytinburnu Murat Aydın (AKP).
Müezzinoğlu açıklama yaptı
AK Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, “Yarından itibaren göreve başlama hazırlıklarına geçilecek” dedi. Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda bir basın açıklaması yapan Müezzinoğlu, gelen neticeleri değerlendirdiklerini ifade ederek, “Aşağı-yukarı beklediğimizin 1-2 puan üzerinde bir tablo devam ediyor” diye konuştu. Müezzinoğlu, “İstanbul halkını rahatsız edecek hiçbir şov yapılmayacak” dedi.