SAYI 57

GAZETE BEŞİKTAŞ,

SAYI:57, 28 OCAK 2004

SAYFA 2

Çırağan’da seminer

Beşiktaş’ta Almanlar ile ‘yerel yönetim’ konusu masaya yatırıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu’nun davetlisi olarak İstanbul’a gelen Almanya Bavyera Eyaleti ve Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı, Çırağan Sarayı’nda yerel yönetim sistemleri üzerine konuşmaya katıldı. Sistemlerin işlerliği ve öncelikli gereksinimleri üzerine konuşan konukları, önde gelen isimler, üniversitelerin öğretim ve araştırma görevlileri büyük ilgi gösterdi.
Almanya Bavyera Eyaleti ve Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı, Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu’nun davetlisi olarak İstanbul’daydı. Almanya Bavyera Eyaleti ve Hükümet Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Dr. Günter Beckstein ve Erlangen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Siegfried Balleıs, katılacakları “Almanya ve AB Ülkelerinde Kamu ve Yerel Yönetim Sistemleri ve Uygulamaları” konulu konferans için İstanbul’a geldi. Çırağan Kempinsky Oteli Yıldız Salonunda gerçekleştirilen panele, Beşiktaş Belediye Başkanı Namoğlu konuşmacı olarak katılırken, Beşiktaş Kaymakamı, İstanbul Bölge Emniyet Müdürü, üniversitelerin rektör ve öğretim görevlileri, İlber Oltaylı gibi isimler de dinleyici olarak katıldı.
Almanya’daki yerel yönetim sistemlerinin, uygulamadaki zorlukları ve yöntemlerinin tartışıldığı konferansta, belediyelerin en büyük sorununun ise kaynak yaratımı olduğunun altı çizildi. Bu konunun çözülmesi için de, hükümet yetkililerinin ve çıkarılan kolaylaştırıcı yasaların gerekli olduğu ifade edildi.

Kurban yerleri belirlendi

Beşiktaş Belediyesi Kurban Bayramı için kolları sıvadı. Hijyen koşullarının muhafaza edileceği ve görevlilerin hazır bulunacağı kesim alanında, kesim süresince yer alan din adamları da vatandaşları bilgilendirebilecek.
İtinalı ve şefkatli
olunması lazım
Kurban Bayramı süresince akıllara durgunluk veren kesim görüntüleri bayram yaklaştıkça yeniden düşündürüyor. Belediyeler, kolları sıvamış durumda. Aynı zamanda halkın bilinçlenmesi için belediyeler ile birlikte müftülüklerde birlikte hareket ediyor. Beşiktaş Müftülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, belediyenin tahsis ettiği ve hazırladığı bu alanda sağlık ve kesim ekiplerinin yanı sıra din görevlileri de hazır bulunacak. Kesim esnasında, sağlık ekipleri hayvanın hırslandırılmaması için çok dikkatli olmak gerektiğini ve saldırgan bir tutum içinde bulunulmaması gerektiğini vurguluyorlar. Hayvan iyi beslenmeli, temizlenmeli ve dinlendirilmeli. Kesecek kişinin ehil biri olması da çok önemli. Bu sebeple, Beşiktaş Belediye tüm hazırlıklarını tamamladı. Kurban kesecek olan vatandaşlar, Pazar yeri’nde Kurban Bayramı süresince hijyen koşulları altında bir alanda kurban kesimleri usule uygun bir şekilde gerçekleştirilebilecekler.
Kesim nasıl olmalı?
Öncelikle, kurbanı kesecek olan kişinin ehil birisi olmalı gerekli. Kurban sahiplerine de seslenen uzmanlar, hayvanlara bakılması, temiz tutulması ve dinlendirilmiş olmasının önemine dikkat çekiyorlar. Bunun yanı sıra, kesim işlemi esnasında, eziyete mahal verilmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, kullanılacak bıçağın ucunun kör olup olmadığının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini değilse sivriltilmesine işaret ediyorlar. Usule göre, kurban kesimi gerçekleşmeden önce hayvana su içirtmeli, gözü kapatılmalı ve merhametli davranılmalı, okşanmalı. Kelime-i şahadet getirilmeli. Bir kerede can damarı kesilmeli.

Hükümet binasının yeri belirlendi

Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu yapılması düşünülen Hükümet Binası ve Adliye’nin yerinin belirlendiğini açıkladı. Namoğlu, eski darphane binasının uygun olduğu doğrultusunda fikirler geliştiğini ve bunun imar planlarına işlendiğini bildirdi.

SAYFA 3

Ne alırsan 1.000.000 TL

Kurban Bayramı nedeniyle alışveriş telaşı da devam ediyor. Giyim kuşamdan yiyecek içeceğe kadar bir çok ihtiyacı karşılamak için kolları sıvayan vatandaşı, kardan sonra fiyatların ne olacağı düşüncesinde. Bir çok marka, Beşiktaş’taki mağazalarda yüzde elliye varan indirimlerle karşımıza çıkıyor. Hatta bu rakam daha da aşağıya inebiliyor. Ancak son zamanların gözde alışveriş mağazası ‘1 milyonluklar’ ile gizli bir rekabet bile söz konusu. Aklınıza gelebilecek hemen her şeyi bulabileceğiniz bu ibareyi taşıyan mağazalarda, ev ihtiyacından kozmetiğe süs eşyasından çamaşıra, atkıya, giyeceğe kadar bir çok çeşidi bir arada bulmanız mümkün. Beşiktaş’ta bu konuda başı çeken mağaza ise Papi.
Papi Alışveriş Dünyası adını taşıyan mağazanın sahibi Hasan İlkadlı, bir ilk olmalarını ve gördükleri yoğun ilgiyi şöyle anlatıyor: “Öncelikle bu birbirinden değişik ve kaliteli ürünlerin hesaplı olması, bu işin odak noktası. Böyle bir kampanya için Türkiye genelinde baktığınızda, biz bir ilkiz. Beşiktaş Papi Mağazamızın yanı sıra İstanbul’da altı şubemiz daha var. Bahçelievler, Bağcılar, Bayrampaşa, Kadıköy gibi semtlerde de hizmet veriyoruz. Dışarıda 5 – 10 katı fiyatına alabileceğiniz ürünler burada sadece 1 milyon liraya bulabiliyorsunuz. Ürünlerimizin çoğunu Çin, Taiwan ve İran’dan getiriyoruz. Yerli ürünlerimiz de var ancak ağırlıklı olarak ithal ürün satışımız söz konusu”
Beşiktaş cazibe merkezi
Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği, 1 milyonluk kampanyanın ne kadar devam edeceği ise, hükümetin belirleyeceği kotaya bağlı. Vatandaş ise, mağdur edilmeyelim diye veryansın ediyor. Bir çok mağaza bayram için 1 milyonluklar kadar olmasa da, çeşitli indirim ve kampanyalar ile dikkat çekiyor. Beşiktaş’ın genelinde neredeyse tüm mağazalar kampanya yarışında. Bu yüzden Beşiktaş esnafı da Beşiktaşlısı da, semtini bir cazibe merkezi olarak görüyor.
Ayfer Kaya-31 yaşında
“Bu bayramda, fiyatlar hakkında gerçekten hiçbir fikir yürütemiyorum. Şu anda alış verişteyim ama fiyatların bir gün öyle bir gün böyle olmasından, belirsizliklerden dolayı kararsız geziyorum. Bu bayramda fiyatlarda düşüş olmasını dört gözle bekliyoruz. Vatandaş mağdur edilmesin”
Remziye Uysal-40 yaşında
“Açıkçası, fiyat araştırması yapmakla yetiniyorum. Ancak fark ettiğim bir şey var ki, bu sene özellikle giyimde fiyatlar çok uygun. Geçen sene ile karşılaştırdığımda neredeyse yarı yarıya fark var. Elbette, bu düşüşte yağan karın ve sıkıntıların da etkisi çok büyük. Bu bayramı bol bol alış veriş yaparak karşılayacağız, sanırım. ”
Mağaza sahipleri de bayram için olumlu konuşuyor. Özel fiyatlar, indirimler olacağını müjdeliyorlar… Kadın giyimde fiyatlara şöyle bir bakalım:
“Bayram için özel fiyatlar olacak. Yeni kıyafetler gelecek, kadınlara özel…Pırıltılı badiler, rengarenk kaşkollar, bereler, kemerler, takılar gibi. Ayrıca son modaya uygun kazaklar da… Bir anlamda bu bayramla birlikte dışarıda yağan kara rağmen, baharın geleceğini müjdeleyebiliriz. Müşterilerimiz yeni ürünlerde bu farkı görecekler. Fiyatlara gelince, kazaklar için fiyatlarımız 19 milyondan başlıyor, 100 milyona kadar devam ediyor. Pantolonlar ise en düşük 20 milyon diyebiliriz”
Erkek giyimde fiyatlara baktığınız zaman fiyatlarda kadın giyim kadar bir düşüş olmasa da bu bayramda fiyatlar düşüyor. Beşiktaş geneline baktığımızda mağaza reyonlarında ve vitrinlerde indirimli triko kazaklar en düşük 71 milyon ile başlıyor, gömleklerin indirimli fiyatı ise 39 milyon, takımlar 199 milyonken kimi yerlerdeki indirim, ortalama fiyatın altında.
Erol Söyler-27 yaşında-Mağaza İşletmecisi
“Bu bayramda fiyatlarımızda yüzde 50’ye varan indirimler yaptık. Şu anda reyonlarımızda yer alan ürünlerimizden en düşük fiyat 10 milyon iken en yüksek rakamımız ise kabanlarda 115 milyon. Erkek hırkalarda ise 65 milyon”
Bir diğer erkek giyimde marka olan mağazada ise fiyatlar yüzde 50 indirimli.
Ramazan Öztürk-24 yaşında-Mağaza İşletmecisi
“Gömleklerimiz etiketlerin yarısı. 60 milyonluk bir ürün, yaptığımız kampanya ile şu anda 30 milyon liraya alıcı buluyor. Bu ürünler arasında trikolar da yer alıyor. Biz sezon boyunca olabildiğince kampanyalar ve indirim dönemlerini canlı tutmaya çalışıyoruz. Kalitemizi ve farklılığımızı bir çok kişiye de böylelikle ulaştırmış oluyoruz. Yaptığımız sezonluk kampanyaların yanı sıra bayrama özel indirimler de mevcut. Örneğin, gömlekte en düşük fiyat 20 milyon. Ceketlerde ise, 70-120 milyona kadar. Bir de nakit ödemelerimizde çeşitli kolaylıklarımız ve indirimlerimiz söz konusu. Bu indirimler dolayısıyla müşterilerden çok ilgi görüyoruz”

KURBAN Kesmeli mi Kesmemeli mi

Kurban Bayramı ile birlikte İslamiyet’te kurban kesiminin olup olmadığına ilişkin tartışmalar gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kuran’da kurban kesmenin zorunlu olmadığını dile getirirken İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Zekeriya Beyaz, bu konuya şöyle açıklık getirdi:
“Kurban kesmek, Hanefi Mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre sünnettir. Kesilirse sevaptır, kesilmezse günahı yoktur. Kurbanın amacı, kurban etini fakirlere dağıtmak, yoksulları yararlandırmaktır. Amaç, kesinlikle kan akıtmak değildir. O devirde, sadece hayvancılık yapıldığı için ve insanların birbirine yardım etmesinde hayvan ve hayvan ürünleri önem taşıdığı için kurban kesmek söz konusu idi. Şimdi yardım araçları çok çeşitlendi ve dolayısıyla kurban bedeli para olarak da verilebilir, dağıtabilir. Bakış açısını sınırlandırmamak lazım. Yapılan yardım bir veya bir çok fakire taksim edilebilir. Burada amaç, yoksulun faydalanmasıdır”
Amaç, yoksulun faydalanmasıdır
Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Hac zamanı kurban kesilmesi hususunda, kurban kesilmesinde itinalı davranılması, kurban kesmenin amacına uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
“Hac zamanı da olduğunda, hacca gidecek olanlar gitmeden önce, burada kurban kesme görevlerini vekalet vererek kestirebilirler. Aksi takdirde, hac esnasında kesilecek olan kurban, kumlar üzerinde leş halinde kalabilir. Haccın kendine özgü bir takım kuralları vardır, burada vekalet bırakıp kurban kesilebilir veya bedeli fakirlere verilebilir. Kurban maksat, Allah’a yakınlıktır”
Kesilmese de olur
Bunun yanı sıra konuyla ilgili olarak bir diğer cephe de, kurban kesiminin Kuran’da açık ve net bir dille yer aldığına ilişkin. Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz, kurbanın Kuran’da ibadet olarak yer aldığını, Müslümanların kestikleri kurbanlar ile ilgili olarak Kuran’da Kevser Suresi olduğunu belirtiyor. Zorunlu olmadığı görüşünü savunanların taraflı olduklarını iddia eden Yavuz, Peygamberimizin Medine’de kaldığı 10 yıllık zaman zarfında kurban ibadetini hiç terk etmediğini ve son veda haccında da 100 deve kurban ettiğine işaret ediyor.
Her kurban eti yenir mi?
Kurban Bayramı yaklaşırken, kurban etinin yenip yenmeyeceği hususunda çıkacak olan olası tartışmalar için de Zekeriya Beyaz açıklık getirdi. Kurban kesimi esnasında hijyen ortamına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Beyaz, özenli davranılması gerektiğini vurguluyor ve şöyle devam ediyor:
“Müslümanların kesmiş olduğu bütün kurbanlar, yenilebilir. Müslümanlar kesim esnasında ‘Bismillah- i Allah-ü Ekber’ derler. Allah’ın adıyla kesim başlanır. Ancak bu unutulsa dahi kurban eti yenilebilir, dağıtılabilir. Kesim esnasında kesilen yerin koşulları sağlıklı olmalı ve kesilecek hayvana özenle bakılmalıdır. Başka bir deyişle, çöplükler, merdiven altları gibi huzme ve buna benzer yerlerde gördüğümüz manzara artık tekrarlanmamalı”

SAYFA 4

Kar BEŞİKTAŞ’ı da vurdu

İstanbul’da kötü hava koşulları hayatı felç etti. Kara deniz ve hava trafiğini büyük ölçüde etkileyen yağış nedeniyle saatlerce yollarda kalan insanlar perişan oldu. Elektrik ve suların kesilmesi ısıtma sistemlerinin çalışmaması sonucu evlerinde bulunanlar hem karanlıkta kaldı hem soğukta… Yağışa sevinen çocuklar okulların erken tatil edilmesinin ardından karnelerini alarak çifte sevinç yaşadılar. Avrupa yakasının yüzde 80’i, Anadolu yakasının da bir bölümü saatlerce elektriksiz kaldı. Büyükşehir afet koordinasyon merkezi (AKOM) en yüksek yoğunluk alarmı anlamı taşıyan “C planı”na geçti.
Son 20 yılın en şiddetli kış günü
AKOM yetkilileri İstanbul ve Marmara bölgesinin son 20 yılın en şiddetli kış günlerinden birini yaşadığını söyledi. Ocak ayı ortalama yağış miktarı 77 kilogram olan İstanbul’a önceki gün bu miktarın yüzde 65’i kadar kar düştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da “yaşanan sıkıntı belediyenin ekip ve malzeme yetersizliğinden kaynaklanmıyor. Trafikteki tıkanma, çalışmaları engelledi” şeklinde konuştu.
Beşiktaş’ta ara yollar kangren
Vali Muammer Güler, yollarda yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak şöyle konuştu: “İstanbul son 50 yıldan beri yaşamadığı bir sıkıntı yaşıyor. Herkesin sihirli bir değnek gelip şartları normale çevirecek diye beklemesi mümkün değildir”
Beşiktaş’ta ise vatandaş dert yanıyor. Bir kar yağdı hayat felç oldu. İlgi daha çok insanın mahsur kaldığı Hadımköy’e yoğunlaştı ama Beşiktaş’ta da, özellikle ara yollarda çok sıkıntı yaşandı. Vatandaş Beşiktaş’ın merkezi bir yer olmasından dolayı, herkesin, bir şey yoktur, şeklinde düşündüğünü, oysa burada da pek çok rahatsızlığın yaşandığını ve ilgi beklediklerini söyledi. Peki, bu yoğun kar fırtınasında Beşiktaş’ta her şey yolunda mı gitti? Yoldan geçenlere, esnafa Beşiktaş’ta ikamet edenlere kulak verelim:
“Karın ilk bastırdığı gün karnelerimizi almıştık. Ancak her zaman gittiğimiz yol olan Kabataş Beşiktaş arasında resmen mahsur kaldık. Herkes böyle merkezi yerlerde sorun yaşanmayacağını sanıp ilgilenmedi ama biz 10 dakikalık yolu tam 3 saatte geldik. Maalesef, ilgilenilmeyince sorunlar kendiliğinden yok olmuyor”
Tuğçe Püsküllü – yaş 17
Beşiktaş esnafı da dertli…
“Beşiktaş’ta dükkanım var. Mecidiyeköy’de oturuyorum. Karın bastırdığı gün, Mecidiyeköy’den Beşiktaş’a yürüyerek gelip gittim mecburen. Bayağı bir sıkıntı yaşadık anlayacağınız. Ancak bir de, şu tuzlama meselesi önemli. Çünkü ana arterler tuzlandı, elbette ok güzel ama ara sokaklarla kimse ilgilenmedi. Burada vatandaşlardan yolda yürüyemiyorlar. Her şey arabalara göre ayarlanıyor. Oysa insanların yürüme mesafeleri de dikkate alınmalı”
Beşiktaş’ta ikamet ediyorum ve yoğun kar yağışı olduğu iki içinde yoldan ziyade en çok sorunu elektrik ve suyun olmamasından çektik. İlk günün akşamından sabaha kadar elektrik verilmedi ve sularımız da kesildi. Bu durumu telefon ile yetkili mercilere iletmiştik.
Zafer Köseoğlu – 30 yaşında
Benim yoğun kar yağışı döneminde yaşadığım en büyük sıkıntı, elektriklerin olmayışı idi. Ancak sadece bir gece boyunca elektriksiz kaldık. Bazı yerlerde bu 30 saati aştı diye biliyorum. Bizim evimizin bulunduğu yer caddeye baktığı için buzlanmada belediye tarafında tuzlama yapıldı ancak öğrendiğim kadarıyla kimi ara sokaklarda aşırı buzlanma için zamanında yetişilememiş. Bir çok komşumuz sıkıntı yaşadı bu yüzden.
Hüveyda Özkan – 41 yaşında
Elektrik, su ve doğalgaz. Bunların üçü iptal idi. En çok da elektrik olmadığı için doğal gaz kullanımını da etkilediğinden soğukta kaldık. Karın yağması ve yolların bundan etkilenmesini doğal karşılamak lazım. Ancak, elektrik ve suyun kesilmesi epeyce vatandaşı yordu diye düşünüyorum. Bir gece elektrik hiç verilmedi, diğer gece dörtte üçünde yoktu. Bir tek dün akşam bu sorun çözümlendi. Fevzi Tekin-44 yaşında

Bastır parayı, ol aday adayı

28 mart yerel seçimlerini daha iki ay var ama sokaklar seçim havasına girdi bile. Sokaklarda karşımıza çıkan afişler ve pankartlara gelince, her aday adayının duruşunun bakışının vaatlerinin birbirinin kopyası olduğu göze çarpıyor. Özellikle bazı partilerden de müthiş bir aday adayı enflasyonu yaşanıyor. Örneğin sadece AKP’den başvuran aday adaylarının sayısı 500 bini buluyor. Bu yüzden olsa gerek, partiler, il ve ilçelerin nüfusuna göre adaylardan para alıyor. Bu para 150 milyon ile 5 milyar arasında değişiyor. Adayların ödeyeceği toplam paranın ise 130 trilyonu bulacağı sanılıyor. Rakam böyle yüksek olunca aday adayları da seçilme süreci içinde iletişim danışmanları ve danışmanlık hizmeti veren ajanslarla işbirliği halinde çalışıyorlar. Bu ajanslar da sektörün bir parçası olarak sadece aldıkları paraya bakıyorlar. Bunun dışında aday adayları seçilmek için türlü yollara baş vuruyorlar. Örneğin, artık teknoloji ile doldurulan hayatlara ulaşmanın en önemli yolu olan cep telefonlarına mesaj gönderme, yani SMS yoluyla seçmene ulaşma gibi. Ya da afişlerde ve el ilanlarında kendilerini tanıtırken iyi aile babası olduğu imajını çizmek, buna göre ailesiyle afişlerde poz verenler de oluyor. Yani ortada büyük paralar dönüyor ve her aday adayı seçilmek için büyük paralarla yatırım yapıyor ama kimin seçileceğini kim bilebilir?

SAYFA 5

TANITIM CAFE-RESTORAN

Hünkar Restaurant

Hünkar deyince akla restoranla özdeşleşmiş bir isim olan Feridun Ügümü geliyor. hünkar’ın methini ilk duyduğumda Nişantaşı şubesine gitmiş, çok hoş bir akşam geçirmiştim; bu boşluğu yaratan Feridun Ügümü idi. Bütün bu hoş beşler içinde yemeklerin lezzeti, servis, güleryüzlü bu mekan “tamam” demenizi de kolaylaştırıyor elbette. Etiler Hünkar’ın en önemli özelliği ise Osmanlı mutfağının lezzetlerini bir arada bulabileceğiniz bölgedeki neredeyse tek seçenek olması. Hünkarbeğendi, hamsili pilav, imam bayıldı mönünün gözdeleri. Sebze yemekleri ve zeytinyağlılar (5 milyon TL9, etli yemekler (10-12 milyon TL9, tatlılar (4 milyon TL) civarında. 12.00-22.00 arası açık olan Hünkar’da kredi kartlrı geçiyor.
Tel:
0212 287 84 70
Adres:
Nisbetiye Cad. No:52 Etiler

4. Aralık

Sera salonu sayesinde yaz-kış bahçe keyfi yapmanıza olanak sağlayan 4.Aralık, hem içki içip sohbet etmek, hem gecenin geç saatlerine kadar eğlenmek ve dans etmek isteyenler için ideal bir mekan. 50 yaş civarındaki kadınların bile ertesi gün sesleri kısılıncaya kadar şarkılara eşlik ettiği 4.Aralık’ın sırrı biraz da cuma ve cumartesi akşamları sahneye çıkan Atilla Demircioğlu. Kendisi esasında bir chanson uzmanıdır, ama Türk popunun sevilen parçalarını da söylüyor. Bir de ayrıntı, Çalıkuşu sokak’ta olan 4. Aralık’ın olduğu villada Reşat Nuri Güntekin yaşamış. 12.00-02.00 saatleri arasında hizmet veren mekanda kredi kartları geçiyor.
Tel:
0212 278 24 78
Adres:
Çalıkuşu Sok. No:2 Levent

SAYFA 6

Her şey sizin için

Saklama kapları
Monev’in bu aralar en çok satan ürünleri WMF kaplama saklama kapları. Yiyecekleri uzun süre taze tutmak için ve kokmasını önlemek için kullanılabilecek ayrıca mikrodalga fırında ısıtılma gibi özellikleri olan kaplar bulaşık makinesinde de sorunsuzca temizlenebiliyor. Bu ürünün satış fiyatı; üçlü set halinde 290 milyon lira.
Calligaris’in yeni masası
Tanınmış İtalyan tasarımcı Poulo Cianni’nin tasarım ödülü kazandığı Callıgaris’in Mascotte modeli, modern görünümü ve işlevsel özellikleri ile en çok rağbet gören ürün olma özelliğini kazandı. Kademeli olarak yükselip alçalma ve açılıp kapanabilme özelliğiyle hem sehpa hem de yemek masası olarak kullanılabilen bir ürünün satış fiyatı; 930 euro.
Tuna’dan farklı bir dizayn
Tuna Ev’in yeni tasarımı şimdilerde çok konuşuluyor. Bu günlerin en çok satılan ürünü fuşya rengindeki farklı şekil ve boyutlarda vazolar. Farklı renk seçenekleriyle de satışa sürülen ürünlerin fiyatları; 42 euro ile 145 euro arasında değişiyor.
Değişken bir model
Mimarca’nın değişken sehpası kullanıcısının ihtiyacına ve yaratıcılığına göre şekilleniyor. Şekillendirilebilen bu yüzey ile değişik kullanım seçenekleri sunuluyor. Birbiri üzerinde hareket edebilen 3 kunt modülden oluşan tasarım, değişebilen bir özellik taşıyor. Kullanım yüzeyi yan modüllerin hareketi ile genişleyebiliyor, ayrıca orta modül de hareket ettirebiliyor. Fiyatı; 2 milyar 350 milyon lira.
Zengin perdeler
Döşemelik kumaş ve zengin perde çeşitlerinin yanı sıra yastık, kırlent, şal ve yatak örtüsü gibi ev dekorasyonunun vazgeçilmez aksesuarları Penelope’de sizlerin beğenisine sunuluyor. Farklı tasarılarıyla dikkat çeken Penelope’de yatak örtüsü 271-900milyon lira, şal 128 milyon lira, yer minderi 120-250 milyon lira arasında değişiyor.
Step’ten halılar
Bu sene Step firmasının en çok satan ürünü Espina marka renkli halıları. Tabloyu andıran stil ve renkleriyle ilgi çeken halılar boyutlarına göre, 90×160 325 milyon, 140×200 625 milyon lira.
Tasarımda özgünlük
Koleksiyon mobilya evlerinde sıradışı tasarımlara yer vermek isteyenlere Domino sehpayı öneriyor. Marco Penati’nin tasarladığı Domino sehpa grubu, küçüklü büyüklü, kare ve dikdörtgen parçalarla çekmecelerden oluşuyor. Kullanıcının yaşam tarzına göre şekillendirebildiği Domino’nun kare ve dikdörtgen parçaları servis tepsisi olarak da kullanılabiliyor. Parçaları tek tek satışa sunulan Domino sehpaları ana kasa üzerine dikdörgen ve kare tepsilerden farklı alternatifler yaratmak mümkün. Fiyatı 1 milyar 475 milyon lira.
Ev tekstili
Yatak odası için şık ürünlerin satıldığı bir adres olarak Maks&Spencer, farklı modelleriyle göz alıyor. Çiçekli nevresim takımlardan, çift taraflı yastıklara, çerçevelerden abajurlara kadar aradığınız bir çok ürünü burad bulabilirsiniz. Nevresim takımı 250 milyon, örtü 175-305 milyon lira. Yastıklar 40-58 milyon, abajur 250 milyon çerçeve 20-76 milyon arasında değişen fiyatlarla.
Mozaik’ten çay takımı
Stelton marka Arne Jacopsen tasarımı paslanmaz çelik koleksiyonu Manhattan, pek çok ekten oluşuyor. Çaydanlık sütlük şekerlik gibi parçalar ve çok geniş bir fiyat aralığı olan ürünlerin satış fiyatı, 16 euro ile 400 euro arasında değişiyor.

OTOMOBİL

Arazi tutkunlarına

Arazi aracı segmentinde yarım asırlık bir geçmişe sahip olan Land Cruiser’ın V6 silindirli motora sahip Prado versiyonu Avrupalı tüketicinin zevk ve beklentileri doğrultusunda Avrupa’da geliştirildi.
Prado’nun kaslı görüntüsü, tekerlekleri çevreleyen kalın çamurluklar ve yan basamaklarıyla devam ediyor. Prado’ya arkadan bakıldığında ise en çok dikkat çeken kısım stop farları. İki ayrı renk ve üç bölmeden oluşan bu farlar aynı zamanda otomobilin köşesini de oluşturuyor. Prado’nun kapısının açılmasıyla oluşan manzara gerçekten hoş. Toyota’nın tüm yeni modellerinde kullandığı hatlar, Prado’nun konsolunda da aynen devam ediyor. Ağır arazi şartlarında bile yolcularına gerekli olan yanal desteği sunan ön koltuklar sekiz ayrı yöne elektrikli olarak ayarlanabiliyor. Isıtmalı ön koltuklar rahat ve konforlu. Prado, 8 kişi ve eşyalarını en rahat ve erfonomik biçimde taşımak için tasarlanmış bir aile otomobili. Üç sıradan oluşan koltuklar her şekilde düzenlenebilen bir yapıya sahip. Otomobilin 193 litre olan bagaj hacmi koltukların katlanmasıyla 620 litreye ulaşabiliyor.

MOTORSİKLET

Küçük sınıflar için

Konforlu, hızlı, güvenli. Yeni Aprilia Atlantic 125-200’ün kıyaslanamaz konforu, üst sınıf koruması ve kolay kullanımı kendi sınıfının çok üst düzeylerinde olan bir tasarımın güçlü noktaları. Geleneksel scooter kadar derli toplu, bir maxi kadar konforlu ve maksimum performanslı.
Atlantic 125-200, Aprilia’nın konforlu scooter sınıfındaki önerisi. Dinamik ve zarif tasarımı ve çok yüksek standartlı teknolojisiyle Atlantic 125-200 Aprilia’nın konforu, güvenliği ve hızlı araç isteyenlere yanıtı. İki kapasiteli versiyonlar istenen bütün gereksinimleri karşılayabiliyor. Hızlı ve atik, Atlantic 200 kendi sınıfında performans, konfor ve kullanım açısından örnekle gösterilecek bir model. 125 cc versiyonda teknoloji ve tasarım açısından daha azına sahip değil. Yalnızca B sınıfı ehliyetliler için maksimum biniş memnuniyeti sunuyor.
Maxi-scooter için geçerli bir alternatif Atlantic 125-200 istisnai bir kullanım karakteristiği ve yüksek performansı, iki farklı yüksek teknolojili iki motoru ile garanti ediyor.

Sayfa 7

SİNEMALAR

Cold Mountain

Yönetmen: Anthony Minghella
Oyuncular: Jude Law, Nicole Kidman, Renee Zellweger, Donald Sutherland, Natalie Portman, Giovanni Ribisi,Philip Seymour Hoffman.
Senaryo: Anthony Minghella (Charles Frazier’in aynı adlı kitabından)
Görüntü Yönetmeni: John Seale, Prodüksiyon Tasarımı: Dante Ferretti
Kostüm Tasarımı: Carlo Poggioli, Ann Roth, Kurgu: Walter Murch, Müzik: Gabriel Yared, T-Bone Burnett
1860’lar Amerika’sı… Savaş yüzünden ikiye bölünen bir ülkede insanların birleşmesi bile olağanüstü bir yolculuk gerektirir. Charles Frazier’in sevgi, arkadaşlık, doğa, hayatta kalma ve İç Savaş sonrası değişen Amerika üzerine yazdığı ödüllü kitabı “Cold Mountain”in özünde bu zor yolculuk yer alıyor.

Aşk her yerde

Yönetmen: Richard Curtis, Oyuncular: Hugh Grant, Emma Thompson, Alan Rickman, Colin Firth, Laura Linney, Martine McCutcheon, Liam Neeson, Rowan Atkinson, Keira Knightley, January Jones, Billy Bob Thornton, Claudia Schiffer, Yapımcılar: Tim Bevan, Eric Fellner, Duncan Kenworthy, Senaryo: Richard Curtis, Görüntü Yönetmeni: Michael Coulter, Prodüksiyon Tasarımı: Jim Clay, Kostüm Tasarımı: Joanna Johnston, Kurgu: Nick Moore, Müzik: Craig Armstrong
“Genel kanıya bakacak olursak, her tarafımızın nefret ve hırsla çevrili olduğu bir dünyada yaşamaktayız. Ancak ben durumu öyle görmüyorum. Bence her yerde aşk var.” Unutulmaz, pişmanlık duyulan, estetik, heyecanlı, beklenmedik, karşılıksız, uygunsuz, sakıncalı, anlaşılmaz, açıklanamaz, çirkin, eşi benzeri bulunmaz…

SPOR YAZILARI

Sayfa 10

Renk kattılar!

Maçı yazmadan önce belir- teyim; Maçın Futbol Federasyonu tarafından 4-0 hükmen Samsunspor lehine tescil edilmesi bekleniyor.
Resmen katliam
Beşiktaş İnönü Stadı’nda buz kesti. Ne tribünler, ne yöneticiler ne de rakip Samsunspor böyle bir sonucu beklemiyordu. Hakem Cem Papila resmen İnönü’de 5 Beşiktaşlı futbolcuyu atarak katliam yaptı. Rakiplerin durduramadığı Kartal’ı hakem Papila yıktı.
17. dakikada Serkan Aykut, Samsun’u 1-0 öne geçirdi. Gol sonrası Beşiktaşlı futbolcular pozisyon öncesi Pancu’ya faul yapıldığını öne sürerek hakeme itiraz etti. 20.dakikada sahaya atılan kartopları yüzünden Cem Papila 3 nolu anonsu yaptırdı. 21.dakikada Kartal durumu eşitledi. Pancu durumu 1-1 yaptı. 25. dakikada Celil’e sert giren Zago 2. sarıyı görüp kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 41. dakikada ise Cesar’a vuran İbrahim kırmızı kart gördü. 44.dakikada Cem Papila, İbrahim oyundan çıkmadan suratına gelen bir kartopu nedeniyle 4 nolu anonsu yaptırdı. Aynı dakika içinde Cem Papila Ahmet Yıldırım’a hiçbir neden yokken kırmızı kartı yapıştırdı. Böylece Beşiktaş 8 kişi kaldı. Yine bu dakikada Beşiktaş’ın bazı yedek futbolcuları sahaya girip olayları Cesar’ın kışkırttığını iddia ederek onun üzerine yürüdüler.
Maç, maç olmaktan çıktı
Menajer Sinan Engin ve teknik direktör Lucescu olayları yatıştırdı. Devre de 1-1 sona erdi. Beşiktaş 8 kişi kalınca Samsunspor golleri sıralamaya başladı. 50’de Adnan durumu 2-1 yaptı. 55’te Serkan Aykut farkı 2’ye çıkardı: 3-1. 62.dakikada Cem Papila kötü tezahürat nedeniyle 1 numaralı anonsu yaptırdı. 67’de Krita golleri dörtledi: 4-1. İşte bu dakikadan sonra 69’da önce Pancu, 85’te de İlhan Mansız 2’nci sarıdan kırmızı kart görünce Beşiktaş sahada 6 kişi kaldı. Kurallar gereği de Cem Papila maçı bitirdi.

SAYFA 9

BEŞİKTAŞ’ı yönetecekler

Beşiktaş tek listeyle seçime giren Serdar Bilgili’yi üçüncü dönemde de başkanlığa seçti. Kongrede yeni yönetime 1985 oy çıkarken, muhalefetten 232 üye de boş oy kullandı. Lütfi Kırdar Uluslar arası Sergi ve Kongre salonunda gerçekleşen seçimlerde oy kullanma hakkı olan 9 bin 260 üyenin ancak 2 bin 323’ü sandığa geldi. Muhalefet ise 232 boş oy kullandı. 89 üye sandığa “Pascal, Kapalı, Loca” gibi işaretli pusulalar atarak yönetime tepkisini dile getirdi. Yönetim listesinde gözler İbrahim Altınsay ve Mete Düren’i aradı. Ancak onlar Bilgili ile yollarını ayırmıştı. Buna göre düzenlenen yönetim listesi ise şöyle:
Hüsnü Güreli: 1952 İstanbul doğumlu, İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu. Yeminli müşavirlik yapan Güreli, iki çocuk babası ve ingilizce biliyor.
Fikret Ercan: 1947 Sivas doğumlu. İ.Ü. edebiyat ve sosyoloji okudu. Hürriyet gazetesi yayın koordinatörü. İngilizce bilen Ercan, bir çocuk sahibi.
Haşmet Kürüm: 1960 Van doğumlu. Demir çelik ticaretiyle uğraşıyor. Gelecek dönem futbol şube sorumluluğuna getirilecek. Evli ve iki çocuk babası.
Cengiz Kaptanoğlu: 1947 İstanbul doğumlu. Galatasaray İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu. AKP İstanbul milletvekili olan Kaptanoğlu 4 çocuk babası.
Deniz Atalay: 1964 Denizli doğumlu. Ege Üniversitesinde ziraat eğitimi gördü. Halen Gıda sektöründe çalışıyor. İngilizce bilen Atalay iki çocuk babası.
Gürol Kaymak: 1942 İstanbul doğumlu. İstanbul üniversitesi hukuk mezunu. Tahkim kurulunda 4 yıl boyunca görev alan Kaymak, bir çocuk sahibi.
Muzaffer Nasıroğlu: 1966 Batman doğumlu, İşletme eğitimi alan Nasıroğlu, Fernas’ı yönetiyor. Geçen dönem yönetimden istifa eden Nasıroğlu, üç çocuk babası.
Erol Obdan: İstanbul 1967doğumlu. Yıldız Teknik üniversitesi Elektrik mühendisliğini bitirdi. Telekomünikasyon işiyle uğraşıyor. İki çocuğu bulunuyor.
Emin Önal: 1957 Mardin doğumlu. İnşaat işiyle uğraşan Önal, daha önceki iki dönem yönetimlerde görev yaptı. Önal bir çocuk babası.
İbrahim Özdoğan: 1963 Kütahya doğumlu. GİSAD’ın başında bulunan Özdoğan, tekstilci. Geçen dönem Hasan Arat’ın listesinde bulunan Özdoğan bir çocuk babası.
Behçet Ümitlen: 1954 İstanbul doğumlu. İktisat fakültesi mezunu olan Ümitlen, boya ve temizlik kağıtları üretiyor. Son dönemde de yönetimde bulunuyordu.
İsmail Ünal: 1952 Antalya doğumlu. Mimarlık eğitimi alan Ünal, halen inşaat işleriyle uğraşıyor. Ünal iki çocuk babası ve Bilgili ile ikinci dönemi.
Yedekler:
Cem Bilge: 1964 Ankara doğumlu. İstanbul teknik üniversitesinden mezun. İnşaat mühendisi. Reklam ve telekomünikasyon işinde çalışıyor. Bir çocuk babası.
İlhan Durusoy: 1944 İstanbul doğumlu. İnşaat mühendisi. Amerika’da öğretim üyeliği yaptı. İngilizce biliyor iki çocuk babası.
Birol Güven: 1964 Kocaeli doğumlu. Hacettepe ingiliz dili bölümünü bitirdi. Öğretmenlik yaptı. Senarist ve yapımcı. Evli ve iki çocuk babası.
Mehmet Hanif: 1959 İstanbul doğumlu. Ankara koleji ve Post Long üniversitesinden mezun. Elsan’ı yönetiyor. İngilizce biliyor iki çocuk babası.
Ahmet Kavalcı: 1960 Rize doğumlu. Ticaret yüksek okulu mezunu. Aytur turizm şirketinin sahibi. Rusça ve Arapça biliyor. Evli ve bir çocuk babası.
Hüseyin Mican: 1965 İstanbul doğumlu. Serbest ticaret yapıyor. Geçen dönem alt yapı sorumlusu olarak görev yapmıştı. İngilizce biliyor evli ve iki çocuk babası.

SAYFA 8

Potaların kralı

DARÜŞŞAFAKA: 71-BEŞİKTAŞ: 83
SALON: Ayhan Şahenk
HAKEMLER: Memduh Öget xxx, Haluk Yeşiloğlu xxx, Tarkan Tuser xx
1.PERİYOT: 14-25
DEVRE: 34-38 (Beşiktaş lehine)
3.PERİYOT: 52-55
5 FAUL: Cüneyt 36.45, Erdem 39.15 (Darüşşafaka)
DARÜŞŞAFAKA: Cüneyt xx 7, Rice xx 16, Ersin xx 7, McDade xx 14, Whorton xxx 20, Erdem x 5, Cevher x 2, Soner x, Deniz x, Caner x
BEŞİTAŞ: El Amin xxxx 23, Ayuso xxx 14, Mustafa xx 10, Nedim xx 11, Ruzic xx 11, Faruk x 2, Tolga x, Cuthrell xx 12, Hüseyin x, Barış x
Basketbol 1. Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, Darüşşafaka’yı El Amin’in süper oyunu ve 23 sayısıyla devirdi: 83-71.
Bir hafta önce kendi evinde T.Telekom’a boyun eğen Kartal, Daçka önünde başarılı bir savunma örneği verdi. ilk yarıyı da 34-38 önde kapayan Siyah-Beyazlılar maçtan 12 sayı farkla falip ayrılmayı başardı.

BAYANLARDA HÜSRAN

BEŞİKTAŞ: 55 – BOTAŞ SPOR: 65
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde Beşiktaş, sahasında BOTAŞ Spor’a 65-55 yenildi.
BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda yapılan karşılaşmanın ilk yarısını da konuk ekip BOTAŞ Spor 33-27 önde kapadı.

BEŞİKTAŞ: 3
ANKARA SSK SPOR: 2
SALON: Burhan Felek
HAKEMLER: Serdar Nişancıoğlu xxx, Kadir Uzun xxx
BEŞİKTAŞ: Burak xxx, Soner xxx, Uğur xx, Walker xxx, Jason xx, McMillan x (Kerem xx, Barış x, Hakan x)
ANKARA SSK: Ali xx, Igor xx, Hürol xx, Fatih xx, Denis xxx, Engin x (Serkan xx, İbrahim x, Çağlar x, Burgaç x)
SETLER: 21-25, 25-22, 19-25, 25-19, 15-12 SÜRE: 101 Dakika (21, 22, 23, 21, 14)
Erkekler 1. Voleybol Ligi’nde Beşiktaş, SSK’yı zor da olsa devirmeyi başardı: 3-2. 101 dakika süren zorlu maçta Kartal’ı 2 puana Burak, Soner ve Walker’ın başarılı oyunları taşıdı. Siyah-Beyazlılar ligdeki puanını 15’e çıkardı.

A. İLLER BANKASI:0
BEŞİKTAŞ:3
SALON: Selim Sırrı Tarcan
HAKEMLER: Suat Koçer xxx, Ömer Ünal xxx
İLLER BANKASI: Güldeniz x, Milosavjevik xx, Oxana xx, Heval x, Evguenia xx, Sevil x (Songül x, Seda xx, Hülya xx)
BEŞİKTAŞ: Deniz xx, Emel x, Soliza xxx, Santoz xxx, Arzu xxx, Yulia xx (Nihal xx)
SETLER: 16-25, 21-25, 20-25 SÜRE: 59 Dakika (19, 20, 20)
Bayanlar Voleybol Birinci Ligi’nde Beşiktaş, deplasmanda Ankara İllerBankası’nı 3-0 yendi.

Fener’e piyango

İSTANBULSPOR: 0
FENERBAHÇE: 1
Gectiğimiz cumartesi günü oynanması gereken ancak sahanın karla kaplı olması nedeniyle pazar günü İstanbulspor ile Güngören Mimar Yahya Baş Stadı’nda karşılaşan Fenerbahçe, “Altın buldu” desek yeridir. İstanbulspor’uninanılmaz goller kaçırdığı karşılaşmada Sarı-Lacivertliler, Boğa’yı Brezilyalı savunma oyuncusuyla vurdu.
12.dakikada Petkov’un köşe atışından gönderdiği topa ceza alanı içinde iyi yükselen Luciano kafayı yapıştırdı, yerden seken top direğin dibinden filelerle kucaklaştı. İşte bu golden sonra İstanbulspor’un baskısı başladı.
Sarı-Siyahlılar Saidou, Yordanov, Faruk ve Boliç’le inanılmaz fırsatları harcadı. Fenerbahçe’nin 3 puan almasındaki bir diğer etken ise Volkan’ın kalesinde devleşmesiydi. Sonuçta Kanarya zirveden kopmadı. Beşiktaş’ın Samsunspor’la oynadığı maç sonrası puan farkını iyice kapatan sarı-lacivertlilere adeta milli piyango vurdu.

Cimbom bildiğiniz gibi

DİYARBAKIRSPOR: 0
GALATASARAY: 0
Diyarbakır’ın Teknik Patronu Sakıp Özberk haklı çıktı. Özberk maçtan önce, “Galatasaray’ın Efes Cup’ı alması aldatmasın. Almanya Lig Lideri Werder Bremen ve Spartak Moskova resmi maç olsa böyle oynamazlardı. Galatasaray’ı devirmek için elimizden geleni yapacağız” demişti… Gerçekten de Diyarbakır, Galatasaray’ı öyle bir salladı ki, Aslan rakip kaleyi göremedi. 96 top kaybı yapan Galatasray’ın, Diyarbakır önünde başarılı olması elbetteki beklenemezdi. Evsahibi Yeşil-Kırmızılılar Ramazan, Bakadal ve Murat Hacıoğlu ile yüzde yüz 3 gollük fırsatı harcadı. 44.dakikada ise Serdar’ın bazukasında Galatasaray direkleri sallandı. Sonuçta gol olmadı, maç da başladığı gibi bitti: 0-0

Ne alırsan 1.000.000 TL

Kurban Bayramı nedeniyle alışveriş telaşı da devam ediyor. Giyim kuşamdan yiyecek içeceğe kadar bir çok ihtiyacı karşılamak için kolları sıvayan vatandaşı, kardan sonra fiyatların ne olacağı düşüncesinde. Bir çok marka, Beşiktaş’taki mağazalarda yüzde elliye varan indirimlerle karşımıza çıkıyor. Hatta bu rakam daha da aşağıya inebiliyor. Ancak son zamanların gözde alışveriş mağazası ‘1 milyonluklar’ ile gizli bir rekabet bile söz konusu. Aklınıza gelebilecek hemen her şeyi bulabileceğiniz bu ibareyi taşıyan mağazalarda, ev ihtiyacından kozmetiğe süs eşyasından çamaşıra, atkıya, giyeceğe kadar bir çok çeşidi bir arada bulmanız mümkün. Beşiktaş’ta bu konuda başı çeken mağaza ise Papi.
Papi Alışveriş Dünyası adını taşıyan mağazanın sahibi Hasan İlkadlı, bir ilk olmalarını ve gördükleri yoğun ilgiyi şöyle anlatıyor: “Öncelikle bu birbirinden değişik ve kaliteli ürünlerin hesaplı olması, bu işin odak noktası. Böyle bir kampanya için Türkiye genelinde baktığınızda, biz bir ilkiz. Beşiktaş Papi Mağazamızın yanı sıra İstanbul’da altı şubemiz daha var. Bahçelievler, Bağcılar, Bayrampaşa, Kadıköy gibi semtlerde de hizmet veriyoruz. Dışarıda 5 – 10 katı fiyatına alabileceğiniz ürünler burada sadece 1 milyon liraya bulabiliyorsunuz. Ürünlerimizin çoğunu Çin, Taiwan ve İran’dan getiriyoruz. Yerli ürünlerimiz de var ancak ağırlıklı olarak ithal ürün satışımız söz konusu”
Beşiktaş cazibe merkezi
Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği, 1 milyonluk kampanyanın ne kadar devam edeceği ise, hükümetin belirleyeceği kotaya bağlı. Vatandaş ise, mağdur edilmeyelim diye veryansın ediyor. Bir çok mağaza bayram için 1 milyonluklar kadar olmasa da, çeşitli indirim ve kampanyalar ile dikkat çekiyor. Beşiktaş’ın genelinde neredeyse tüm mağazalar kampanya yarışında. Bu yüzden Beşiktaş esnafı da Beşiktaşlısı da, semtini bir cazibe merkezi olarak görüyor.
Ayfer Kaya-31 yaşında
“Bu bayramda, fiyatlar hakkında gerçekten hiçbir fikir yürütemiyorum. Şu anda alış verişteyim ama fiyatların bir gün öyle bir gün böyle olmasından, belirsizliklerden dolayı kararsız geziyorum. Bu bayramda fiyatlarda düşüş olmasını dört gözle bekliyoruz. Vatandaş mağdur edilmesin”
Remziye Uysal-40 yaşında
“Açıkçası, fiyat araştırması yapmakla yetiniyorum. Ancak fark ettiğim bir şey var ki, bu sene özellikle giyimde fiyatlar çok uygun. Geçen sene ile karşılaştırdığımda neredeyse yarı yarıya fark var. Elbette, bu düşüşte yağan karın ve sıkıntıların da etkisi çok büyük. Bu bayramı bol bol alış veriş yaparak karşılayacağız, sanırım. ”
Mağaza sahipleri de bayram için olumlu konuşuyor. Özel fiyatlar, indirimler olacağını müjdeliyorlar… Kadın giyimde fiyatlara şöyle bir bakalım:
“Bayram için özel fiyatlar olacak. Yeni kıyafetler gelecek, kadınlara özel…Pırıltılı badiler, rengarenk kaşkollar, bereler, kemerler, takılar gibi. Ayrıca son modaya uygun kazaklar da… Bir anlamda bu bayramla birlikte dışarıda yağan kara rağmen, baharın geleceğini müjdeleyebiliriz. Müşterilerimiz yeni ürünlerde bu farkı görecekler. Fiyatlara gelince, kazaklar için fiyatlarımız 19 milyondan başlıyor, 100 milyona kadar devam ediyor. Pantolonlar ise en düşük 20 milyon diyebiliriz”
Erkek giyimde fiyatlara baktığınız zaman fiyatlarda kadın giyim kadar bir düşüş olmasa da bu bayramda fiyatlar düşüyor. Beşiktaş geneline baktığımızda mağaza reyonlarında ve vitrinlerde indirimli triko kazaklar en düşük 71 milyon ile başlıyor, gömleklerin indirimli fiyatı ise 39 milyon, takımlar 199 milyonken kimi yerlerdeki indirim, ortalama fiyatın altında.
Erol Söyler-27 yaşında-Mağaza İşletmecisi
“Bu bayramda fiyatlarımızda yüzde 50’ye varan indirimler yaptık. Şu anda reyonlarımızda yer alan ürünlerimizden en düşük fiyat 10 milyon iken en yüksek rakamımız ise kabanlarda 115 milyon. Erkek hırkalarda ise 65 milyon”
Bir diğer erkek giyimde marka olan mağazada ise fiyatlar yüzde 50 indirimli.
Ramazan Öztürk-24 yaşında-Mağaza İşletmecisi
“Gömleklerimiz etiketlerin yarısı. 60 milyonluk bir ürün, yaptığımız kampanya ile şu anda 30 milyon liraya alıcı buluyor. Bu ürünler arasında trikolar da yer alıyor. Biz sezon boyunca olabildiğince kampanyalar ve indirim dönemlerini canlı tutmaya çalışıyoruz. Kalitemizi ve farklılığımızı bir çok kişiye de böylelikle ulaştırmış oluyoruz. Yaptığımız sezonluk kampanyaların yanı sıra bayrama özel indirimler de mevcut. Örneğin, gömlekte en düşük fiyat 20 milyon. Ceketlerde ise, 70-120 milyona kadar. Bir de nakit ödemelerimizde çeşitli kolaylıklarımız ve indirimlerimiz söz konusu. Bu indirimler dolayısıyla müşterilerden çok ilgi görüyoruz”