SAYI 201

BJK1BOĞAZ TEHDİT ALTINDA TEDBİR YOK!

Gemi geçişleri İstanbul Boğazı’nda tehdit oluşturmaya devam ediyor. İstanbul Boğazı’nda dümeni kilitlenen 10 bin 762 grostonluk kereste yüklü Ro-Ro gemisi, Yeniköy kıyısındaki bir yalının iskelesine çarparak karaya oturmuştu. Olayın üstünden 2 hafta geçmeden İstanbul Boğazı yine korku dolu anlar yaşadı. Demir yüklü posedion 5 isimli Panama badralı şilep Kuruçeşme açıklarından geçerken dümeni kilitlendi. Akıntının da etkisiyle sürüklenmeye başlayan gemi, Galatasaray adası olarak da bilinen Suada’ya doğru gitmeye başladı. Geminin demir atarak durabilmesi ve çevrede bulunan çok sayıda tekneye çarpmaması büyük bir faciayı önledi. Bu olaydan kısa bir süre sonra Beşiktaş’ta çevreciler de yaşananlara suskun kalmadı, Boğazlar ve Karadeniz’den tankerle yapılan tehlikeli madde taşımacılığına karşı yüzlerce tekne ile İstanbul Boğazı’nda çevreciler eylem yaptı. ‘Türk Boğazları Günü’ etkinliği kapsamında, tekneler toplandı ve tanker geçişlerini protesto etti.
Levent ana hattına şanzelize modeli!..
Levent’te, yeni dönem projeler hayata geçirilmek için bekliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuyla ilgili olarak “Zincirlikuyu Mezarlığı’ndan itibaren 4. Levent’e kadar olan yolu yer altına alıp, trafiği üstten tamamen kaldırıp, Şanzelize gibi yeşil alanları, kafeleri ile farklı bir boyuta getiriyoruz” diyor. Topbaş, “Bu alanın iki kilometre ötesinde orman alanı var. Kaldı ki biz Zincirlikuyu Mezarlığı’ndan itibaren 4. Levent’e kadar olan yolu yer altına alıp, trafiği üstten tamamen kaldırıp, Şanzelize gibi yeşil alanları, kafeleri ile farklı bir boyuta getiriyoruz. Bu bakımdan, zaten orada 44 bin metre kare değil, 10-20 katı büyüklüğünde yeni bir alan elde ediliyor. Dava açanların gerekçelerini samimi bulmuyorum” dedi.
Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi 2009 etkinliği
Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi 2008-2009 eğitim – öğretim yılı yıl sonu etkinliklerini gerçekleştirdiği organizasyonda, güzel bir geceyle duyurdu. 17 Mart’ta Akatlar Kültür Merkezi’nde başlayan etkinlik, 10 Haziran’a kadar devam etti. Resimden el sanatlarına kemandan halk oyunları ve halk müziği etkinliklerine kadar bir çok branş ve türde görevli öğretmen usta öğreticilerin de katılımıyla sosyal kültürel mesleki beceri kurslarının yıl sonu etkinliği, sergi ve belge törenleri gerçekleşmiş oldu. Öte yandan Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 17. Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan kurslarda kültürü yaşamak ve yaşatmak için uğraş veren kursiyerlerce düzenlenen geleneksel ‘oyunlarımız ve türkülerimiz’ içerikli gösteri de gerçekleşti. Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleşen gösteriye Beşiktaşlılar ve seçkin konuklar katıldı.
Korsan afiş şaşkınlık yarattı
Beşiktaş’taki Yıldız üstgeçidine İBB imzalı bir pankart asıldı. Topbaş’ın bir fotoğrafı da yer alıyordu. Bilgi ise belediye ile biraz çelişkili gibiydi: “Eşcinsel Hakları, Cinsiyet Araştırmaları ve Aile İçi Şiddeti Önleme Merkezi Açtık.” şeklindeki pankart belediyeye ait değildi ve tersine, son derece zekice düşünülmüş korsan bir eylemdi. Pankartı asan eylemci, gazetelerin haber merkezlerine gönderdiği e-postada Avusturyalı bir kadın sanatçı olduğunu belirterek, “Türkiye’de herkesin bildiği, ancak çoğu insanın konuşmaktan hoşlanmadığı ’eşcinsellik’ tabusunu sarkastik bir biçimde gündeme getirmek istedim” dedi.
Korkunç cinayette 4’üncü aya girdik!
Kafası kesilerek vücudu bir gitar kutusunda Etiler’de çöp konteynerine atılan 18 yaşındaki Münevver Karabulut’un öldürülmesinin üzerinden 3 ayı aşkın bir süre geçti. Ancak genç kızın katil zanlısı Cem Garipoğlu hala yakalanamadı. İstanbul Valisi Muammer Güler, soruşturmayla ilgili bilgi verirken Cem’in adalete teslim edilmesinin Garipoğlu Ailesi’nin sorumluluğu olduğunu söyledi ve “Elimizde bir görüntü var. Ben izlemedim, değerlendirmesini arkadaşlar yapıyor. Garipoğlu Ailesi için bu çocuğun adalete teslim edilmesi bir manevi mükellefiyettir” dedi. Öte yandan, Bingül Erdem Lisesi okuyan tahlisiz Münevver’e takdir belgesi ve sembolik karne verildi.

ARNAVUTKÖY ŞENLİĞİ BU SEFER BURUK GEÇTİ

Geleneksel Arnavutköy Şenliği’nin 12.cisi, Beşiktaş’ta yoğun katılımla gerçekleşti. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Arnavutköy Şenliği’nin 12.si bu yıl, kısa bir süre önce vefat eden ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan ve Mimarlar Vakfı Kurucu Üyesi Prof. Dr. Günhan Danışman anısına düzenlendi. ÇYDD Kocamustafapaşa Toplum Merkezinde müzik eğitimi alan gençlerin oluşturduğu ve 10 yıllık geçmişi olan Çağdaş Müzik Topluluğu, Prof. Dr. Türkan Saylan’a ithaf edilen Umudun Türküsü adlı eseri de şenlikte seslendirirken daha sonrasında şenliğe katılanlar için Ezginin Günlüğü de kendi parçalarını seslendirdiler.
Arnavutköy şenliğine katılan ve şenliğin açılışında kısa bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, günün anlam ve önemi üzerine şunları söyledi:
“Kültür Mahallesi yanında hem insan sağlığına önemli desteği olan hem de kız öğrencilerin yetişmesi noktasında ÇYDD’nin bir kanat gerip ülkeyi kanatlarının altına alan anlayışının temsilcisi sevgili Türkan ablanın, Prof. Dr. Ferit Özşen’in yaptığı ve üç farklı yaş grubunun yanında bulunduğu anıtı önümüzdeki ay içinde açılacak.”
Çeşitli stantların kurulduğu Ömer Güven Parkı’ndaki şenlikte bu yıl her yıl olduğundan farklı olarak stantlardan elde edilen tüm gelir, Türkan Saylan’ın “100 bin öğrenci okutun” vasiyetinin gerçekleştirilmesi için ÇYDD’ye ayrıldı.
Ayrıca etkinlik, Arnavutköy – Kandilli arasında yapımı planlanan 3. köprü projesine karşı çıkmak, bu konuda kamuoyu duyarlılığını güçlendirmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarını da bir araya getirmiş oldu.
Çevre Günü’nde doğaya saygı!..
Dünya Çevre gününde çocuklar adeta ayaklandı. Sergiden deniz temizleme çalışmalarına sergiden yarışmalara kadar yeteneklerini sergileyen çocuklar, yerlerinde duramadı, organizasyonun her anında yer aldı. 5 Haziran Dünya Çevre Günü Beşiktaş’ta ilköğretim öğrencilerinin katıldığı “III. Konuşan Balık Deniz ve Çevre Şenliği” ile kutlandı. Şenlikte çevre ilköğretim okullarının öğrencileri resim, fotoğraf ve slogan yarışmalarına katıldı ve hünerlerini sergiledi ve bununla birlikte çevre bilinci konulu sunumlar yaptı. Şenlik, 10.30-15.00 saatleri arasına Ortaköy Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şenlik kapsamında 50 fotoğraftan oluşan STH Açık Hava Sergisi de yer aldı. STH gönüllülerince yapılacak sualtı temizlik dalışlarının ardından gerçekleştirilen Katı Atık Envanteri Sergisi ile de STH gönüllüleri miniklere deniz kirliliği konusunda sunumlar yapıldı.
Öte yandan şenliğin önemli bölümlerinden bir tanesi de “Konuşan Balık”ın sloganını belirleyen yarışmaydı. Yarışma şunu getiriyor: “Kazanan slogan bir sonraki şenliğe kadar Konuşan Balık’ın sloganı olarak medya, internet ve sunumlar dahil tüm mecralarda kullanılmış olacak. Yine slogan yarışmasını kazanan okul bir yıl boyunca “Konuşan Balık”a ev sahipliği de yapmış olacak.”

YAZ GELDİ YİNE BEBEK COŞTU!..

İstanbul’da yaz aylarının en canlı semti Bebek, Haziran ayının ikinci yarısındaki etkinliklerle alışveriş, müzik, eğlenceyle doldu. Beşiktaş Belediyesi ve Bebekliler Derneği tarafından organize edilen, Bebek Parkı içerisinde yer alan şenlik, Bebek’in gözde mekanlarında gerçekleşen partilerle başladı. Gündüzleri DJ performansları, akşamları ise farklı grupların konserleri ile Bebek Şenliği’ne katılanlar, renkli bir gün geçirdiler ve keyifli anlar yaşadılar. Şenlikte, birbirinden eşsiz markaların yer aldığı standlar ile modern bir pazar da hazırlandı. Özel olarak tasarlanan ve hazırlanan Bebek Pazarı konseptinde, genç ve özgün tasarımcılar, vintage kıyafetler, el yapımı takılar, kitap, hediyelik eşya ve ev aksesuarları gibi çeşitli ürünler satışa sundu. Vazgeçilmez lezzetleriyle ünlü gurme yiyecek ve içecek markalarının yer alacağı “Gurme ve Ekolojik” pazarın yanı sıra Bebek’te yaşayan ünlülerle söyleşiler gerçekleşti. Farklı sanatçıların sergileri ile Bebek Parkı’na sanatın estetiği yansırken, sokak sanatçıları da özel performanslarını sergiledi. Bu yıl etkinliğe katılan minikler de onlar için özel hazırlanan alanda eğlenceli aktiviteler ile şenliğin tadını çıkarttı. Sürpriz hediyeleler neşelerine neşe kattı. Şenliğin programı nasıldı derseniz özetle şöyleydi: İlk günün akşamı; 18:00 – 19:30 Beşiktaş Belediye Bandosu Konseri 23:00 – 01:00 Gala Party @ Catz // DJ M.D., İkinci günde; 16:00 – 20:00 Vintage Saturdays & Party @ Lucca, 19:00 – 20:15 Eski Tüfekler / Oldies but Goldies DJ set / Vahram Gesar & Kerim Soysal, 20:30 – 22:00 Konser “Sattas”, 22:00 – 01:00 Lounge Party @ Babe // dj U.F.U.K., Saturday Night Fever @ Lulu’s // Perküsyon: Tai-Fun, Trompet: Merih. Üçüncü gün ise; 16-00 – 20:00 Happy Hours @ La Favorita Bebek, House Cafe, Cafe Cle Bebek, 19:00 – 20:15 Konser “Bebek Mızıkacıları” // Celal Kara, Berç Yeram, Atilla Cumurcu, Kerim Soysal, Nuri Irmak, Nilüfer Verdi, 20:30 – 22:00 Konser “aCuba.”
UÇURTMAYI KAPAN RÜZGAR BEKLEDİ!..
Rüzgarı gören uçurtmasını aldı… Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel uçurtma festivali geçtiğimiz haftalarda gerçekleşti. Öğle saatlerinde başlayan şenlikte çocuklar doyasıya eğlendi. Çilekli Futbol Sahası’nda gerçekleştirilen etkinlikte, festivale katılan herkese uçurtmaları ücretsiz olarak verildi. Uçurtma uçurmanın yanı sıra DJ performansı, yüz boyama gibi eğlenceli etkinliklerin düzenlendiği festivale yine binlerce çocuk katıldı. Festival nedeniyle Çilekli Futbol Tesisleri’ni her yıl binlerce çocuk ve aileleri dolduruyor. Bu yıl da festivalde binlerce çocuk anne ve babasından elinde tuttu, koştu uçurtmaların peşinde… Kimisi ilk kez festival sayesinde uçurtma şenliğine katılıp uçurtma uçururken kimisi de güneşli bir günü anne ve babasıyla şenlikte bir arada keyifle kutlamanın tadına vardı ve zamanın tadını çıkardı. Kimisi uçurtmaların renginden yapılışına kadar bir çok konuda sorularını festival başkanlarına yöneltti, hem uçurtmaları tepede tutma yarışında mücadele etti hem de uçurtmanın nasıl yapılabildiğini öğrendi. Sıcakta serinlemek isteyen minikler ve aileleri yiyecek içecek standlarında soluğu alırken günboyu Çilekli Futbol Sahası’nda dinmez bir hareketlilik hakim oldu ve aileler gerçekleştirilen bu etkinlik nedeniyle Beşiktaş Belediyesi’ne ve organizasyon ekibine teşekkür etti.
TRAFİĞİ DURDURUP FUTBOL OYNADILAR
Leventliler, 7’den 70’e toplandı, “Çaylanca”da bir pazar gününün keyfini çıkardı. Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ile Çağdaş Leventliler Derneği tarafından düzenlenen “Levent Mahallesi – Komşular Çaylancası” Levent Sevgi Parkı’nın yanında gerçekleştirildi. Komşuluk ilişkilerini geliştirmek ve gün geçtikçe artan trafiğin olumsuz etkilerine dikkat çekmek isteyen Levent sakinleri, Sevgi Parkı’nda bir araya geldi. Aralarında ünlü tiyatrocu Yılmaz Erdoğan ve televizyon programcısı Acun Ilıcalı’nın da bulunduğu Çağdaş Leventliler Derneği’ne bağlı grup, saat 12.30 – 13.00 arasında Hacı Adil Sokağı’nı trafiğe kapatıp, çift kale maç yaptı. İzleyicilerinde unutulmadığı Nostaljik Sokak futbolunda ev yapımı kek ve kurabiyeler de gelenlerle paylaşıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da destek verdiği, Nostaljik “sokak futbolu” etkinliğinde Leventli gençler ve Beşiktaş Belediye Meclis üyeleri arasındaki müsabakayı, Beşiktaş Belediyesi 4-3 kazandı.

ACUN ILICALI VE YILMAZ ERDOĞAN’DAN ÇAĞRI

Çağdaş Leventliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Zehra Eliçin, bu yıl ilk kez “sokak futbolu” etkinliği düzenlediklerini belirterek “Amacımız 400 binanın bulunduğu Levent’te komşuluk ilişkilerini canlı tutmak” dedi. Etkinliğe eşi Belçim Bilgin’le katılan Erdoğan, trafik sıkıntısını vurguladı. Acun Ilıcalı ise “Levent’in kuruluş döneminde futbolcular sokakta yetişirdi. Bunu hatırlatmak istedik” dedi.

ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI İÇİN İLAÇLAMA ŞART…

Beşiktaş’ta yaz mevsiminin gelişi ile birlikte sineklerle de mücadele başladı. Beşiktaş Belediyesi, yıl boyunca gerekli dönem ve haftalarda ilaçlama hizmeti sunmaya devam ediyor. Yetkililer konuyla ilgili şu bilgileri veriyor: “Sivrisinek üreme odakları yıl boyu uygun larva ilaçlarıyla ilaçlanmakta, yaz aylarında uçkun formdaki sineklere karşı ULV cihazlarıyla yaklaşık olarak haftada 2 kez olmak üzere, bütün ilçe ilaçlanmaktadır. Bu hizmetlerde kullanılan cihaz, ekipman ve ilaçların seçiminde, işlemi uygulayan personel ve vatandaş üzerindeki ilacın zararlı etkileri üzerinde titizlikle durulmakta, personel düzenli olarak kontrol ettirilmektedir.”
İlaçlama konusunda merak edilenlere de değinen yetkililer ilçe sakinlerinden gelen bilgilerin değerlendirilmesiyle birlikte ilaçlama hizmetlerinde plan ve programa gidildiğini belirtiyor ve şunları belirtiyor:
“İlaçlama hizmetleri birimi larva ve ergin(uçkun) mücadelesi ile yoğun bir şekilde mücadele etmektedir. Larva mücadelesinde saha kontrolü yapılır. İlçe sakinlerinden gelen bilgiler değerlendirilir. Sivrisinek şikâyetleri değerlendirmeye alınarak bu şekilde ilaçlama uygun yer ve zamanlarda yapılır. Veteriner İşleri Müdürlüğü, tarafından larva mücadele programı yapılır. Buna göre ilaçlama; Kasım-Mart ayları arasında 30 gün arayla, Nisan-Mayıs aylarında 15 gün arayla, Haziran-Ekim aylarında ise 10 gün arayla ilaçlama işlemi yapılmaktadır. Larvasit uygulama alanları, Kanallar, çöp konteynırları, kuyular, foseptik çukurlar ve inşaat çukurlarıdır. Kullanılan ilaçlar ise gelişim düzenleyici hormonlar ve yüzey gerilimini azaltıcı maddeler şeklindedir. İlaçlama uygulamasında sırt pompası ve motorlu pülverizatörler kullanılır. Uçkun mücadelesinde ise ilaçlama uygun iklim koşullarına göre Mayıs-Eylül ayları arasında yapılır. Personele öncelikle mücadele konusunda eğitim verilir. Zararlının, havada en fazla olduğu gün batımı saatlerinde ilaçlama başlatılır. Aynı bölgenin haftada en az 2 kere ilaçlanması sağlanır. İlçede, ilaçlama yapılacak alanlar, gelen şikâyetler üzerine ve ilçeden belirtilen sokak ve bölgelerdir. İlaçlama için kullanılan ilaçlar, T.C.Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili ruhsat verdiği insektisitler ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) referans verdiği ilaçlar kullanılır. Uçkun mücadelesinde soğuk sisleme (ULV) ile açık alan mücadelesi yapılıyor. Uçkun mücadelesinde ayrıca ULV ve termal sisleme cihazları kullanılmaktadır. Bir de sıcak sislemeyle açık alan mücadelesi yapılır. Termal sisleme cihazlarında ilaç mazotla seyreltilerek, mazot-ilaç buhar şeklinde püskürtülür. İlaçlama hizmetini en iyi şekilde yapmak ve en iyi sonucu alabilmek için meteorolojik koşulların uygun olması, şiddetli rüzgârın olmaması ve bir de yağışın olmaması gerekmektedir.”
Yaz okulları açıldı minikler bayram etti
Yaz geldi, miniklerin günleri şenlendi. Beşiktaş Belediyesi’nin Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirerek onları faydalı aktivitelere yönlendirmek amacıyla düzenlediği yazokulları tüm hızıyla sürüyor. Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Yüzme, Drama, Halk Oyunları, Bale, İngilizce branşlarında faaliyet gösteren Yaz Okullarına başvurular için ön kayıtlar Haziran ayının ilk haftasında Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binasının giriş katında gerçekleşmişti. Yaz Okullarından 7-16 yaş grubundaki tüm çocuklar yararlanabilecek. Yaz okulları Ağustos ayının son haftasına kadar sürecek.
“Dost Eller”den kitap ve eşya dağıtımı…
Dost Eller Yardım Organizasyonu, Beşiktaş Gazetesi’ndeydi. Beşiktaş Gazetesi Genel YayınYönetmeni’nin iş dünyasının seçkin isimleriyle yaptığı söyleşilerin yer aldığı belge niteliğinde yazılardan oluşan kitabı, Beşiktaş Belediyesi Dost Eller’ce Türkiye’nin dört bir yanına dağılacak. 111 siyasetçi, patron, tepe yönetici ve genel müdürden oluşan, “Yönetim Portreleri” adını taşıyan kitapta İsmail Baştuğ, iş dünyasının önemli isimlerini bir araya getiriyor. Finansal Forum, Milliyet ve Sabah Gazetesi yazarı İsmail Baştuğ, iş, yaşam ve spor alanındaki görüşleriyle farklı bir pencerede zirveye oynayan isimlerin başarı öykülerini kaleme almıştı. 10 yılda tamamlanan bir belge niteliğinde olan 448 sayfalık birim fiyatı 20 TL olan toplam 1040 bandrollu kitabı, ücretsiz Dost Eller’e bağışlayan Baştuğ, daha çok insanın okuyabilmesi için böyle bir yol izlediğini kaydetti. Beşiktaş Belediyesi Dost Eller yetkilileri kitapların İstanbul, Anadolu ve tüm Türkiye’ye dağılacağını söyledi ve öncelikli olarak okul, yuva ve cezaevlerine bu yolla yüzbinlerce kitap yolladıklarını belirttiler. Beşiktaş kentlisinden de kitap bağışlayacak olanlara seslenerek 444 44 55 no’lu telefonu aranması halinde istedikleri yerlere gelerek bağışların teslim alınacağını açıkladılar.

KURUÇEŞME ARENA’DA YILDIZ YAĞMURU VARDI

Eğlencenin adresi kuruçeşme arena yine dopdolu yaz programıyla sanatseverleri Beşiktaş’ın göbeğinde boğaza nazır mekanında doyasıya eğlenceye ve coşkuya çağırıyor. Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu olarak anılan kuruçeşme arenada ünlüler geçidi devam ediyor. Haziran ayının başlarında üç ünlü isim kuruçeşme arenada sevenleriyle buluştu. Bunlardan bir tanesi Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncularının çok sevilen ekibinin hazırladığı sahne performansıydı. BKM Mutfak Oyuncuları, gösterileriyle bu kez dünyanın en güzel manzaralı sahnesinde, boğazı inletti, skeçleriyle… Hem BKM Sahnesi’nde hem de Türkiye ve Avrupa turnelerinde yaklaşık 200.000 seyirciyle buluşan, TV programlarıyla milyonları kahkahaya boğan Yılmaz Erdoğan’ın öğrencileri bu kez Kuruçeşme Arena’daydı… Hem yepyeni şakaları hem de seyircinin gülmeye doyamadığı klasikleşmiş skeçleri ile BKM Mutfak Oyuncuları, Beşiktaş’ın merkezinde seyircisiyle buluştu… Haziran ayının ilk haftasında gerçekleyen organizasyonda Çok Güzel Hareketler Bunlar programı binlerce kişiyi kırdı geçirdi.
Bir diğer isim de Anadolu Ateşi’ydi. Anadolu Ateşi yeni versiyonu evolution ile Kuruçeşme Arena’da. Anadolu’nun 7 ayrı bölgesinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinden oluşan koreografileriyle zengin Anadolu kültürünü yansıtan Anadolu Ateşi evolution gösterisiyle Kuruçeşme Arena’da sahne alarak binlerce sanatsevere unutulmaz anlar yaşattı. Anadolu Ateşi Çocuk Grubu da hazırladıkları gösterileriyle evolution gösterisi öncesinde sahne aldı ve Anadolu Ateşi Dans Topluluğu hocalarının İstanbul genelinde eğitim verdiği İlköğretim Okullarından 4-6 yaş grubu Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı 20 dakikalık özel gösteri sahnelendi. Ardından ilk kez Beşiktaş’ta evolution izleyiciyle buluştu. Konuyla ilgili bilgi veren topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Turkcell Kuruçeşme Arena’da grubun klasik Anadolu Ateşi gösterisi değil, “Fire of Anatolia-Evolution” (Anadolu Ateşi-Değişim) adıyla yeni versiyonunu oynayacağını belirtti. Erdoğan, “İstanbullu sanatseverler daha önce hiç izlemediği çok değişmiş çok daha zenginleşmiş bir Anadolu Ateşi izledi, yeni eklenen semahlar, Kafkas dansları, dinsel törenler ve roman dansları gösteriyi çok daha renkli kılıyor “dedi.
Suzan Kardeş ile çok özel Balkan Gecesi…
Suzan Kardeş ile Balkan Gecesi de Kuruçeşme Arena’da yaşandı. BKM’nin Kuruçeşme Arena konser programında Haziran ayının ilk haftasında Suzan Kardeş yer aldı. Suzan Kardeş konuklarıyla birlikte balkanların tüm renklerini ve seslerini sahneye taşıdı.
Suzan’ın sahnesine Özgü Namal, Olgun Şimşek ve Serkan Çağrı konuk oldu. Ramiz, Serdar&Zafer ve Hüseyin Bitmez yönetimindeki 15 kişilik orkestrası ve 20 kişilik dans ekibi de ona eşlik etti. Kuruçeşme Arena’nın dev bir çilingir sofrasına dönüştüğü gecede, sahnenin önünde tahtama masalar ve iskemleler yer aldı. Suzan Kardeş yine doğduğu toprakların geleneklerini yansıtan kıyafetleri ve buna uygun dekoru ile sahneye çıktı.
ÖDÜLLÜ FİLMLER LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ’NDE…
Sinema tutkunları için Levent Kültür Merkezi’nde bu ay da film gösterimleri devam ediyor. Haziran ayının ilk filmi ise, Başka Semtin Çocukları’ydı. Günde iki kez öğlen ve akşamüstü seanslarında sinemaseverler ile buluşan film ile ilgili detaylar ise şöyle: “İlk gösterimi 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapılan filmle, yönetmen Aydın Bulut “Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü” alırken, Volga Sorgu “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ve Türker İşçi “En İyi Sanat Yönetmeni” ödüllerini aldı. Filmin künyesi, yapımcı Aydın Bulut-Serkan Turhan, yönetmen Aydın Bulut senaryo Aydın Bulut-Serkan Turhan, görüntü yönetmeni Tolga Çetin, müzik Cem Yıldız, sanat yönetmeni Türker İşçi, filmin türü ise dram. Oyuncular; Mehmet Ali Nuroğlu (Semih) , İsmail Hacıoğlu (Veysel) , Volga Sorgu Tekinoğlu (Simo) , Ertan Saban (Gürdal) , Eyşan Özhim (Canan) , Bülent İnal (Kerim) , Avni Yalçın (Ali Dayı) , İpek Yaylacıoğlu (Saadet) , Özge Özder (Gül) , Erkan Bektaş (Haydar) , Serkan Keskin (Engin) , Taner Barlas (Hasan) , Bora Sivri (Nusret) , Filiz Ahmet (Beyza). Filmin konusu ise, Gazi Mahallesi’nde yaşayan iki yakın arkadaşın “başka bir hayat” özlemi içinde, bulundukları ‘çöplükten’ kurtulma hayallerini ve bu hayalleri gerçekleştirebilmek için ödemek zorunda oldukları “bedelleri” konu alıyor. Paralel polisiye kurguyla beslenen öykü, Güneydoğuda’ki operasyonlarda gösterdiği “kahramanlıkla” askerden bir ay erken terhis edilmiş olan Semih’in (Mehmet Ali Nuroğlu) askerden döndüğü gün kardeşinin cenazesiyle karşılaşması ve kardeşinin katilini aramasıyla devam ediyor.
Beşiktaş Sanat Galerisi’nde “Uzak Renkler” Sergisi…
Yıllardır gezdiği ülkelerdeki farklı yüzleri fotoğraflayan İbrahim Ethem Temo’nun ilk kişisel sergisi “Uzak Renkler” Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katılımıyla Beşiktaş Sanat Galerisi’nde sanatseverlerinin beğenisine sunuldu. Amerika’dan Asya’ya, değişik coğrafyalarda yaşayan halkların portrelerini çeken İbrahim Ethem Temo, fotoğraflarında doğa kesitlerine de yer veriyor. Sergisinde portre ve doğa fotoğraflarının yanı sıra tanıştığı kültürlerin gündelik yaşamlarını da ele alan İbrahim Ethem Temo, fotoğrafın konu edilen toplumu tamamlaması gerektiğini düşünüyor. Fotoğrafçının objektifine takılan kareler arasında Peru’nun çocukları, çobanları, Tayland’ın kadınları, Kamboçya kırsalının çocukları, İnka gençleri, Amerika’da bir düğünde gelin-damat ve nedime-sağdıçları, Küba’nın delikanlıları bulunuyor. Ayrıca sergi fotoğraflarından ve fotoğrafları anlatan kısa notlardan bir kitap oluşturan İbrahim Ethem Temo, kitabının satışından elde edilecek tüm geliri Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağışlayacak.
Dünyanın dört bir yanındaki renkleri, insanları, kültürleri bir arada toplayan “Uzak Renkler” fotoğraf sergisi Haziran ayının ikinci haftasına kadar Beşiktaş Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerini ağırladı.
BEŞİKTAŞ GECELERİNE ÜNLÜLER AKIN ETTİ!..
Yaz sıcakları başladı.. Yaz mevsimini özleyenler, eğlenceyi de beraberinde bütünleştirenler sahilde boğaza yaklaştı. Kuruçeşme Arena sıcak yaz akşamlarını müzikle de keyifli hale getirmeye devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da sahne alacak olan isimler yine dopdolu sahne performanslarıyla sevenleriyle buluşuyor. İşte ünlüler geçidinde yer alacak olan isimler şöyle: Ata Demirer, Serdar Ortaç, Emel Sayın, Muazzez Abacı, Seçil Heper, Volkan Konak, Yalın, Caveman – Mağara Adamı, MFÖ…
18 Haziran’da Ata Demirer Show, Türkiye’nin dört bir yanında ilginç tiplemeler ve sanatçının kendine özgü hikayeleri ile Turkcell Kuruçeşme Arena’da… Oyun saat:21.00’da start alacak. 19 Haziran günü ise Serdar Ortaç sahnede olacak ve Kuruçeşme’de sevenleriyle buluşacak. Kısa sürede hayran kitlesini artıran Yalın, Kuruçeşme Arena’da sevenlerine muhteşem bir konser verecek… Yalın yeni albümünden de şarkılarını seslendirecek. Volkan Konak, Göklerde Kartal gibiyim adlı şarkısının da yer aldığı yeni albümü Mimoza’dan da Kolbastı havası sevenler için de dünden bugüne sevilen parçalarını Beşiktaşlılar ve tüm İstanbullu müzikseverler için söyleyecek. Kuruçeşme Arena’da yer alacak bir diğer isim ise MFÖ… Önce Kaygısızlar, sonra Mazhar – Fuat ikilisi, arada İpucu Beşlisi ve son olarak Mazhar Fuat Özkan ya da tercih edilen adlarıyla MFÖ, Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da sevenleriyle buluşacak…
CARLOS SANTANA VE PLACEBO GELİYOR…
Yerli yabancı bir çok ünlünün kesiştiği nokta, Kuruçeşme Arena’da yine dünyaca ünlü dev isimler sahne almaya hazırlanıyor. Beşiktaş Belediyesi’nin konser etkinlik alanı olan Kuruçeşme Arena’da temmuz ayında da yürekleri hoplatacak isimler sevenleriyle buluşuyor. Dünyada Latin-rock tarzının en büyük temsilcisi olan Carlos Santana, uzun yıllar sonra çok özel bir konser için 6 Temmuz’da Beşiktaş’ta olacak. Türkiye’de de en sevilen rock yıldızlarından biri olan Santana ve grubu, Latin vurmalı çalgılarının ateşini, rock müziğinin enerjisi ile birleştiren tarzı ile tanınıyor. Neredeyse elli yıl önce, 1960’lı yıllarda San Francisco’da başlayan Santana rüzgârının etkisi, topluluğun 1969 yılında ünlü Woodstock festivalindeki konseriyle zirveye çıkmıştı. Santana, bu dönemde yayınlanan “Santana” ve “Abraxas” gibi albümleri ile dünya çapında milyonlar satan dev bir isim haline geldi. Aynı başarıyı 90’ların ortasına kadar devam ettiren Santana, 1999 yılında efsanevi “Supernatural” albümü ile rock dünyasının en önemli simalarından biri olduğunu tekrar kanıtladı. Eric Clapton, Lauryn Hill ve Dave Matthews gibi dünyaca ünlü isimlerin konuk olduğu bu albüm, bugüne kadar 10 milyonluk bir satış rakamına ulaştı ve yayınlandığı yıl “Yılın Albümü”, “Yılın Şarkısı” (Smooth) ve “En İyi Rock Performansı”nın da aralarında bulunduğu sekiz dalda Grammy ödülü kazandı. Bu başarısını 2002 yılındaki “Shaman” ve sonraki albümleriyle de perçinleyen sanatçı, verdiği birbirinden güzel konserler ile içindeki Latin ateşinden hiçbir şey kaybetmediğini gösteriyor.
Black Magic Woman, Smooth, Love of My Life, Oye Como Va ve Jingo gibi hitleri ile ülkemizde de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Santana’nın heyecanla beklenen konseri İKSV’nin organizasyonu ile Kuruçeşme Arena’da gerçekleşecek. Biletler ise çok yakında satışa çıkmış olacak. Biletix: Genel Giriş: 100,00 TL Sahne Önü: 270,00 TL olarak biliniyor. Kuruçeşme Arena’nın bir diğer konuğu ise Placebo… Santana fırtınasından önce ise Placebo, sahne almış olacak… Konser, 23 Haziran’da gerçekleşecek. Son albümleri “Battle for the Sun” daha piyasaya çıkmadan yayınladıkları ilk single “Battle for the Sun” ile Avrupa listelerine zirveden giren Placebo Beşiktaş’ta Kuruçeşme Arena’da yer alacak. Yeni albümü 8 Haziran’da piyasaya çıkan grup, turne kapsamında Beşiktaş’a gelmiş olacak. Molko, Olsdal ve Robert’den oluşan grup 1995’te ilk single çalışmaları “Bruise Pristine” i yayınladı. Albüm, Michael Stipe, Bono, David Bowie, Marilyn Manson gibi önemli isimlerin dikkatini çekince büyük gruplarla alt grup olarak turne serüvenleri başladı. Büyük çıkışlarını ise David Bowie turnesinin ardından, Bowie’nin 50. yaşgünü partisinde verdikleri konserle yaptılar. Robert bu süreçte gruptan ayrılınca Placebo yoluna, Steve ile devam etti. 1998 yılında grup “Without You I’m Nothing” albümü ile modern rock ilahları arasında yerini aldı. Başarısını ve farklılığını her albümde dinleyicisine bir kez daha ispatlayan Placebo, 2003 senesinde çıkardığı “Sleeping With Ghosts” albümünde elektronik öğelerle rock tarzını buluşturdu.
1 Ekim 2007 de Steve Hewitt gruptan ayrıldı. Yeni albüm onsuz hazırlandı. Placebo, 9 Aralık 2000, 13 Eylül 2003 ve 3 Eylül 2006 tarihlerinde, İstanbul’daki hayranlarıyla buluşmuştu. Şimdi yeni albüm ve yeni şarkılarla yeniden Beşiktaşlıların ve tüm İstanbulların kalbini fethedecek…

BEŞİKTAŞ BULUŞMALARINDA YİNE HER AY BİRLİKTEYİZ…

İki yıldan bu yana süren ve başladığı günden bu yana büyük ilgi gören Beşiktaş Buluşmaları devam ediyor… Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın bugüne kadar yüzbinlerce kentliyle buluştuğu, sorulara direkt ilk ağızdan cevap verdiği interaktif program, web üzerinden yürütülüyor. www.radyobesiktas.tv kanalıyla görüntülü ve canlı olarak gerçekleştirilen Beşiktaş Buluşmaları ile Beşiktaş Belediyesi dünyada bir ilki gerçekleştiriyor.
Tüm siyasiler internet yoluyla her türlü belge ve bilgileri halkın görebileceği çalışmalar sunarken, Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, teknolojiyi çok daha farklı kullanıyor. Hatta dev bir adım atarak, hem canlı hem de görüntülü interaktif bir çalışmayla kentliye ulaşıyor. Tüm Beşiktaşlılarla buluşuyor.
YEREL YÖNETİMLERDE İLK
Web üzerinden sade Beşiktaşlılar değil, herkes Başkan’a tek bir adresle rahatlıkla ulaşabiliyor, onu dinleyip, izleyebiliyor. Anında soru sorup, yanıt alıyor. Ayrıca kısa mesaj hattı ve e-posta ile de sayısız soru geliyor. Başkan İsmail Ünal bu sorulara yanıt verirken, isteklerin tamamını da not alıp, çözmek ve cevap vermek üzere inceliyor. Bir sonraki Beşiktaş Buluşmaları’nda da sonuç açıklıyor. Beşiktaş Kentlisi’nin de merakla beklediği ve izlediği Beşiktaş Buluşmaları’nda her ay bir mahallede olunuyor. Sorular alınıyor, canlı yayında dinleniyor. Ayrıca her ayın ikinci pazartesi günü yayınlanan ve 2 saat süren canlı yayına telefon bağlantıları ile konuklar davet ediliyor. Muhtarlar sorun istek ve şikayetlerini bildiriyor. Bugüne kadar yapılmamış bir hizmeti Beşiktaşlılara bağımsız web tabanlı bir kanaldan canlı ve de görüntülü olarak katılarak, Beşiktaşlılarla buluşan İsmail Ünal, saydam ve şeffaf bir belediyecilik modeli oluşturma çabası içindeyiz. Belediyemizin resmi internet sitesinin dışında, medyanın tüm iletişim olanaklarını kullanarak, vatandaşımıza ulaşmanın gayreti içindeyiz” diyor. “Amacımız Kentlimize her zaman daha yakın olmak. Her gün onlarla içiçeyiz. Ancak Beşiktaş çok büyük bir ilçe, aydınların yaşadığı, kültür seviyesi yüksek, okuma yazma oranı fazla, teknolojiyi kullanan insanların oldukça yoğun olduğu bir kent… Böyle bir hizmet ancak Beşiktaş’ta yapılabilir ve hayat bulabilirdi… Kısa sürede beklenenden büyük ilgi gördü… Bu nedenle mutluyuz. Burada önemli olan her türlü soruyu alabilmek, her türlü görüşü paylaşabilmek. Bu nedenle de bağımsız bir yayın organı ile gerçekleştirilen Beşiktaş Buluşmaları fayda sağlamıştır. Güven vermektedir. Beşiktaşlıların ilgisini çekmektedir.”diyen Ünal, daha sonra konuşmasına şöyle devam etti:
“Söz verdiğimiz gibi seçimlerden sonra da yine halkın arasında ve kentlimizle birlikteyiz. Daha fazla Beşiktaşlıya ulaşabilmek içinde her türlü imkanı değerlendirmeye aldık. Ayrıca cep telefonum tüm kentililerde mevcut ve gece gündüz açık. 24 saat Beşiktaşlılarla birlikteyim.”

TEKNE TURLARI AKATLILAR SORU SORDU BAŞKAN ÜNAL CEVAPLADI
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Buluşmaları’nın ikincisinde Akatlar Mahallesi sakinlerinin görüş, öneri ve isteklerini dinledi. Soruları tek tek yanıtladı. Programda Akatlar Muhtarı Tayfun Kirmanlı da Radyo Beşiktaş’ta canlı yayına katılarak Başkan İsmali Ünal ile söyleşti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da kentlinin şikayetlerine ve sorunlarına yanıt verdi. İstek ve görüşlerini not aldığını belirterek takip edileceği sözünü verdi.
ALİ TURAN: Yaptığı işler gayet iyi. Her yönüyle… Sadece acil olarak otopark sorununa bir çözüm bulunsun.
ALPER BEKİROĞLU: Beşiktaş Belediyesi’nden memnunuz. Biz Başkan İsmail Ünal’dan aynen böyle devamını diliyoruz.. Ondan özellikle istediğim Zeytinoğlu Caddesi’ni düzenlemesi ve otopark sorunu yaşanıyor… Otopark ve trafiğin düzenlenmesini istiyorum.
HAKAN YALIM: Öncelikle başkanımızı ikinci defa seçildiği için tebrik ederiz. Son derece memnunuz. Seçimden önce geldi başkanımız bize ziyarette bulundu, dertlerimizi dinledi. Yapılmayan işler varmı dediği zaman bize bir söz vermişti ama başkanın haberi olmadan geciktirilmişti. Cep telefonunu da verdi sağolsun, kendisi biz kendisini daha aramadık. Kanalizasyonlarla ilgili bir problemimiz vardı onları da gidereceğine inanıyoruz aradığımız takdirde… Tebrik ederiz.
HAYRETTİN EZİK: İsmail Ünal çalışıyor, her şeyi yapıyor. Biz kendisinden memnunuz.
HİLAL GÜLERYÜZ: Beşiktaş Belediyesi’nden ve Başkanımızdan çok memnunuz kendisinden… Etkinliklerin devam etmesini istiyoruz, yaptığı etkinlikleri beğeniyoruz.
KADİR: Ben şahsım adına memnunum çalışmalarından… Yapmış olduğu hizmetlerden… Bizim durağımızı da yenilediği için ayrıca da memnunuz. Genel anlamda kendisinden memnunuz.
MERT KARAKART: Beşiktaş’ta yapabileceği bir şey olduğuna inanmıyorum, çünkü Beşiktaş’ta her şey tamamıyla yerinde… Beşiktaş alt yapı olarak tamamlanmış bir yer… Beşiktaş’a gelecek belediye başkanı sadece şehir düzenlemesine özen gösterebilir, halkla biraz daha iç içe olabilir, haftanın belli günleri parklarda sürekli gezip dolaşabilir, bölgede neler olduğuna dair halkın derdini dinleyebilir. Pankartlarla bildirilerle ve başka şekilde bizi bilgilendirmesi lazım. Halkın da buna katılıp halkın bilgilerinden faydalanabileceğini kendisinden duymak isteriz.
MUHSİN ATEŞ: Beklentimiz daha iyi daha güzel bir Beşiktaş… Kendisi de Beşiktaşlı… Çevre düzenlemesine ve temizliğe önem verilmesi güzel ve yapılıyor zaten, gayet memnunuz ama işin ucu bırakılmasın devamı getirilsin. Başarılarının devamını diliyorum, hayırlı olmasını istiyoruz.
MÜRSEL ALTAŞ: Şu anda her şeyi yapıyor zaten beğeniyorum böyle devam etsin.
MUSTAFA: İsmail Ünal’ın çalışmalarından memnunuz, öncelikle otopark sorunlarına bir çare bulmasını istiyorum. İkinci 5 yılda Akatlar’daki çarşı esnafı olarak müşterilerin memnuniyeti açısından da park sorununu çözmesi gerekiyor.
NAİL: Bugüne kadar sürdürdüğü başarılı çalışmaları devam etmesini isteriz. Özellikle benim için çok öne çıkan bir konu var; hepimiz hayvanları seviyoruz ama hayvanların sokakları kirletmesine engel olmuyoruz… Bunun önlemini almıyoruz… Sayın Başkan geçen dönemde başlattığı uygulamada tabelalar dikti ‘köpekleri hepimiz seviyoruz ama çevremize özen göstermeliyiz’ dedi. Bu uyarıların çoğaltılmasını istiyoruz, hayvan severlerin hayvanlarıyla bilinçli ve eğitimli ilgilenmesini istiyoruz. Bu konudaki uyarıcı faaliyetlerine Sayın Başkan’ın devam etmesini istiyoruz.
NECATİ SÜRMELİ: Öncelikle hayırlı olsun diyorum, biz kendisinden memnunuz. Başkanın bize de sözü var, “Seçimden önce geleceğim” dedi. Buraya da Başkanımızı bekliyorum.
MERİH: Ben şu anda yapılanlardan memnunum fakat ben kitapçıkta bahsedilen Akatlar’daki yüzme havuzu konusu vardı, onu acaba ne zaman açacaklar? ‘En kısa zamanda’ diye bir bilgi almıştık ama şu an bir faaliyet bir şey göremiyoruz, ‘Ne zaman açılacak?’ diye merak ediyoruz. Genel anlamda memnunuz, oyumuzu verdik.
NEZAHAT DENER: Evet, kendisinden çok memnunuz, elbirliğiyle tekrar başa getirdik. İsmail Ünal iyi işler yapıyor.
OKAN TURAN KUŞUKOĞLU: Beşiktaş gelişime açık bir yer olduğu için daha da geliştirmesini daha da iyi olacağını temenni ediyorum. Sanatçılar Parkı’na da daha da özen gösterirse daha da iyi olacak. Bence iyi yolunda her şey… Daha da geliştirip değişiklikler yaparsa bizim için daha da iyi olacak.
RAZİYE: Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’dan tabi ki memnunuz, seçen halkı olarak kendisini seviyoruz.
ŞAHAP ÖZKAN: Biz İsmail Ünal’dan çok memnunuz, inşallah hayırlı uğurlu olsun. Böyle devam etmesini dileriz.
SELÇUK AYDEMİR: Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum, geçtiğimiz senelerdeki hizmetlerini daha geliştirerek yapmasını temenni ediyorum. Ben en büyük olarak İsmail Bey’den istediğim sürekli halkın içinde olması özellikle istiyorum, çünkü bir başkan halkın içinde olduğu zaman mutlaka her şeye daha hızlı daha güzel bir şekilde ulaşır ve aksaklıkları daha iyi görür diye düşünüyorum.
ŞENGÜL: Ben İsmail Ünal’dan memnunum, başarılarının devamını diliyorum.
YILDIRIM AKYÜZ: İlk başta tebrik ederim çok iyi bir insan çok severim. Beşiktaş Kulübü’nde ben kongre üyesiyim aynı zamanda o da bizim daha öncesinde genel sekretemizdi. Çok çok memnunum. Benim de Levent’te kuaför salonum vardı, şimdi büfeye kiraya verdim. 1958’den beri buralıyım, Leventli’yim, her şeyiyle tebrik ederim. Çok çalışkan, çok genç keşke gelecek senelerde hep başımızda olsa…
ZÜMRÜT: Çok memnunuz, tekrar oyumuzu da ona verdik. Genç, enerjik, sorunlara sahip çıkan, çok iyi bir Başkan… Kendi adıma değil bütün Beşiktaşlılar herhalde böyle düşünüyordur.

İLK ÖZEL AÇIKLAMALARI KENTLİ İLE PAYLAŞTI…
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş kentlisine çok özel açıklamalarda bulundu. Ünal, çeşitli projelerden söz etti ve ilk özel açıklamalarını yaptı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal özetle şunları söyledi: “Tarihi Kentler Birliği toplantıları gündeme damgasını vurmuştur. Etkinliklerin en büyük noktası tarihe sahip çıkmak, kültüre, sanata, turizme sahip çıkmak adınaydı… Bütün bunları yaparken engellileri de unutmadık. Ortaköy Camisi’yle Esma Sultan Yalısı arasında dev bir Engelliler Orkestrası oluşturduk. Alternatif Yaşam Derneği ile birlikte orada bir müzik festivali düzenledik. Onlar kendi müzik aletlerini, gitarı, davulunu, zurnasını, piyanosunu, orgunu, sazını alıp çaldılar, orada bulundular. Biz onlara destek verdik.”
EĞİTİME DESTEK
Ünal şöyle devam etti: “Kabataş’ta, Kabataşlılarla, Kabataşlılar Vakfı ile birlikte Süleyman Seba’nın büstünü açtık. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldğı dev bir pilav günü düzenlendi. Kabataşlılarla birlikte Beşiktaş Belediyesi’nin eğitim camiasına bir de hediyesi oldu. 2 Eylül’de bunun ihalesi yapılacak. Kabataş Lisesi’nin kültür merkezi, il özel idare paylarından aldığımız güçle orada eğitime yaptığımız önemli bir değer var; dev bir kültür merkezi oluşturulacak. Tarihi doku yeniden ortaya konulacak. Bu yerel yönetim tarafından Kabataşlılara verilen önemli bir katkıdır, eğitime verilen bir katkıdır, bu emeğe kültüre ve sanata verilen katkıdır.
ŞAMPİYONLUK COŞKUSU
Büyük Beşiktaş’ın şampiyonluğunda dedik ya; ‘Sonuna Kadar… Sonuna kadar büyük Beşiktaş’ dedik. Bu bizim seçim sloganımızla örtüşen bir slogandı. Her tarafı süsledik. Sevgili Beşiktaş Kaymakamı Saadetin Yücel Bey’in bahsettiği gibi polis kayıtlarına göre Beşiktaş Meydanı’nda 40 bin kişi vardı Denizli’ye gidemeyen… Meydanı süsledik, dev ekrandan maçı birlikte izledik. Ben eşim ve çocuklarım da orada birlikteydik.
ÇARŞI FESTİVALİ
Şimdi sırada, Çarşı’da-Köyiçi’nde yapacağımız bir festival var. Çarşı Grubu’nun Çarşı’nın temsilcileriyle de bir araya geleceğiz. Onlarla da bir takım planlamalarımız var. Yazın epeyce bir etkinliklerimiz olacak. Levent’te, Ortaköy’de etkinliklerimiz olacak. Beşiktaş yazı doya doya yaşayacak. Biz Beşiktaş’ı kültür-sanatla yönetiyoruz. Beşiktaş’ta halktan aldığımız dev yarışta yüzde 69 oya layık olmaya çalışıyoruz. Hedef daha çağdaş Beşiktaş, hedef aydınlık yarınların temsilcisi, Beşiktaş kentlisi, hedef aydınlık İstanbul… Bütün bunları söylerken biz Beşiktaş’ta güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz. Öte yandan Ortaköy’de Haziran ayının 29’unda hoş bir şenlik olacak. Ertekin’in de katkısı da var. Şapka Ertekin kimliğiyle, yaratıcılığıyla Beşiktaş’a önemli bir destek verecek. Öte yandan Kuruçeşme Arena’da da çok ucuz ücretlerle konserlerimiz devam ediyor.
GÖRÜNTÜ VE GÜRÜLTÜ
KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE
Görüntü-gürültü kirliliği ile mücadele edeceğiz, ilk etapta görüntü ve gürültü kirliliğinin temeline inmek. Maçka tarafına çıkmak, Akaretler’de yürümek, Barbaros Meydanı’ndan Zincirlikuyu’ya giden sol aksta tabela kirliliği, Ortaköy’e giden bir kirlilik…
LEYLA GENCER HEYKELİ
Beşiktaş’ta geçtiğimiz yıl heykel sempozyumu yaptık. Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümüyle de bu yıl da yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl yapılan heykelleri de Beşiktaş’ın belli yerlerine yerleştiriyoruz. Onun bir kaç tanesi de Akatlar’da yerleştirildi. Kentin her noktasında bu tür heykeller oluyor. Ayrıca, çok önemli soprano-operacı Leyla Gencer’in heykelini yapacak olan hoca geldi, Leyla Gencer’in heykelini de Beşiktaş’ın önemli noktalarından bir yerde hayata geçireceğiz.
KAÇAK YAPILAŞMAYA
KESİNLİKLE TAVİZİMİZ YOK
Kentleşme adı altında Beşiktaş’ta kaçak yapılaşmaya çok önem ve dikkat veriyoruz. Tarihi dokuyu korumaya çalışıyoruz. Plan yapma yetkilerinin de daha yüksek yapılaşma ile de ilgili de Büyükşehir’de olduğunu söylemek istedim. Temel hedefimiz görüntü kirliliği ile mücadele edeceğiz. Beşiktaş’ta gecekondu sayısı 750 civarında. Bunun çok büyük bir bölümü Akatlar’da, geri kalan kesimi Ortaköy’ün, Arnavutköy’ün üstü. Çok az Kuruçeşme’nin üstü var. Bir de sadece 150 civarında Ambarlıdere’de var. Burası ile de ilgili planlamalarımız devam ediyor. Gecekondulaşmayla kaçak yapılaşmayı ayırt etmek lazım. Kaçak yapılaşmaya karşı hiçbir şekilde tavizimiz söz konusu değildir.
OTOPARK-ÇARŞI PROJESİ’NDE KENTLİNİN YANINDAYDIK
Boğaz Sitesi’nin yanında bir alan vardı, alan sitelerin önündeydi. Büyükşehir oraya bir otopark projesi geliştirdi ama otopark çarşı şeklindeydi ama halk ona karşıydı ve biz Büyükşehir’de Akatlılarla birlikte konuştuk ve bunu reddettik. Akatlar’ın bunu bilmesini istiyorum. Seçim döneminde de onlarla konuştuk. Yanı sıra ihtiyaca yönelik otopark konusunda; Beşiktaş Ortaköy, Çarşı içinin olduğu yerlerde otopark projelendirme çalışmalarımız devam ediyor.
SOKAK HAYVANLARINI EVLENDİRDİK
Sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Normal hayvanlar, ev hayvanları, evde korunan hayvanlarımızla ilgili de sahiplerinin bizim seçim döneminde de sözümüz var, sokak hayvanlarının sahiplendirilme projesi vardı. Devam ediyoruz. Seçimden bu yana yaklaşık 12-13 tane sokak köpeğini sahiplendirdik. Belgeleriyle de bu sabittir. Diğer noktada hayvanseverlerin kendi evde baktıkları hayvanların parklarda ve yeşil alanlarda ihtiyaçlarını gidermeyle ilgili kum havuzlarımız var. Bu konuda onlara destek veriyoruz.
AKATLAR’A YÜZME
HAVUZLU SPOR KOMPLEKSİ
Akatlar Çilekli Caddesi’nin sonunda olan Uğur Mumcu ile kesiştiği noktada projelerimiz hazırlanıyor. Burada çalışmalarımız başlayacak. Projelerimiz tamamlandıktan sonra. Akatlar’da yaşayanlar, kentli kartı kullananlar belli planlanan noktalara gelerek yüzme havuzuna girecek, spor aletlerinden yararlanacak. Kompleksin gerçekleşmesi süreci bir yılı aşacaktır. Kompleksin içinde kapalı yüzme havuzu, spor alanları olacak. 2010’un sonunda burayı tamamlamış oluruz diye düşünüyorum.
GÜVENLİK İÇİN DAHA
ÇOK AYDINLATMA
Aydınlatmalarla ilgili Beşiktaşlılardan hiç şikayet gelmiyor. Yaz sonuna kadar bunu tamamlarız dedik, iyi bir noktaya geldik. Bu konuda şikayet yok, hırsızlıkları azalttık, geri kalan olaylar için de Beşiktaş Emniyet Müdürü çalışıyor. İşini yapıyor, beceriyor. Başarılı bir arkadaşımız ama biz de bu aydınlatma ile kentimize destek verdik. Hiç kimsenin aydınlatma ile ilgili şikayeti yok.”
Beşiktaşlılığıyla da bilinen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, spor konusunda da fikirlerini açık yüreklilikle dile getirdi.
MEHMET TOPUZ TRANSFERİ OLMADIĞI İÇİN MUTLUYUM
Ünal şunları söyledi: “Mehmet Topuz ile ilgili olarak Fenerbahçe’ye bu konuda hayırlı olsun demek gerekir. Bence Beşiktaş çifte kupayı almıştır. Büyük başarıdır. Başkanı, yönetimi, teknik heyeti, sporcularımızı ayrıca kutluyorum. Sevgili dostum Mustafa Denizli hocaya da yürekten sevgilerimi gönderiyorum, kutluyorum ama Beşiktaş öyle bir noktaya gelmiştir ki… Düşünmek gerekir. Transferin olmaması konusunda bu rakamlarla Beşiktaş çok şanslıdır. İyi ki olmamış diyorum. Fenerbahçe’ye hayırlı olsun, dilerim yararlı olur. Benim temel felsefem o rakamlarla o noktada transferler; bunu ben belediye başkanı olarak değil Beşiktaş Kongre Üyesi İsmail Ünal olarak konuşuyorum, bu transfer bu boyutlarda bizim bütçemize fazla gelir. Bütçe olarak bana göre doğru bir transfer olmazdı. İyi bir futbolcu, yetenekli bir futbolcu bunlar ayrı bir şey. Fenerbahçe’ye hayırlı olsun demek gerekir. Beşiktaş adına rakamdan dolayı Beşiktaş şanslıymış demekki… Yıllar evvelinde Kahramanmaraş’ta Şifo Mehmet vardı. Ta 90’lı yıllar öncesi, 88’ler… Şifo Mehmet’e Fenerbahçe Kulübü Başkanı teklifi yapmıştır. Şifo Mehmet, ‘Ben Beşiktaş’a söz verdim’ demiştir. Beşiktaş’a gelmiştir. Bunlar transferde olabilir, farklı şeyler olabilir. Benim sevgili dostum kardeşim Rıdvan Dilmen, Galatasaray ile görüşmüştür, gelmiştir. Transferde bunlar olabilir. Anlayışla karşılamak artık bunları unutmak gerekir. Bu bir futboldur, futbolda centilmenlik esastır. Beşiktaş Kulübü Başkanı hayırlı olsun demiştir, gayet doğaldır. Ben bir Beşiktaşlı olarak bu rakamlarla bu transferin olmadığından dolayı çok mutlu olduğumu söylemek isterim. Çifte kupayı aldınız, Şampiyonlar Ligi’ne gittiniz, çok iyi bir kadromuz var. Nihat’ı alabiliyor muyuz alalım, çok önemlidir. Çok çok iyi bir transferdir. Tabi ben transferleri gazeteden okuyorum, tv’den, internetten takip ediyorum. Yönetim mutlaka Beşiktaş’ın Avrupa’da başarılı olabilmesi adına Sevgili Başkan Yıldırım Demirören, araştırma yapıyordur. Mustafa hocayla koordineli çalıştığını biliyorum.”
Deprem ihmale gelmez tedbirini şimdiden alın
Deprem ile ilgili tedbirlerinizi aldınız mı?.. 17 Ağustos depreminin üzerinden yıllar geçmesine rağmen halen bir çok önlemin halen alınmadığı kamuoyunda tartışma konusu. Bu önemli konuya her zaman duyarlılık ile yaklaşan Beşiktaş Belediyesi, internet yoluyla da halkı bilgilendirmeye çalışıyor. Deprem halinde yapılması gereken bilgileri, kamuoyuyla paylaşan tedbirleri maddeler halinde sıralayan yetkililer, merak edilen konuların giderilmesi için her yolu deniyorlar. İşte, internet üzerinden olası afet durumunda belediyenin yapacakları ve hazırlık evresi…
“Toplam 180 kişiden oluşan bir ekip kurulmuş ve olası bir afette bulunması gereken araç-gereç ve teçhizatlar tamamlanmıştır. Beşiktaş Kaymakamlığı ile İlçe Sivil Savunma Müdürlüğü emrine 38 kişilik belediye kurtarma ekibi verilmiş, söz konusu ekibe uzmanlar tarafından düzenli ve sürekli eğitimler verilmiştir. 17 kişilik tam donanımlı Kurtarma ve Enkaz Kaldırma Ekibi oluşturulmuş Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü emrinde görevlendirilmiştir. Yardımcı ve tahliye ekibi olarak üç ayrı ekip oluşturulmuştur. Afet durumunda kullanılacak acil eylem ve ulaşım planı hazırlanmış ve haritalandırılmıştır. Çadır kurulacak mahalle alanları ve boş alanlar tesbit edilmiş, söz konusu alanların alt yapı hizmetleri tamamlanmıştır. Toplu mezar alanları, afet esnasında gerekli olan tüm kritik noktalar tesbit edilerek harita üzerine işlenmiştir. “Beşiktaş Depreme Hazır” broşürleri hazırlanıp, dağıtılmıştır. Kaymakamlık, Sivil Savunma Müdürlüğü ile ortak “İlçe Afet Kriz Merkezi” kurulmuş,Yıldız Parkı girişindeki binası hizmete açılmıştır. Dereboyu sonunda “Deprem Eğitim Alanımız” hizmete girmiştir. Beşiktaş’ın zemin etüdü ve ilçenin depremsellik ile ilgili tüm çalışmaları İ.T.Ü işbirliğiyle tamamlanmıştır. Kışa dayanıklı çadırlar alınmış ve olası bir afet durumunda kullanıma hazır hale getirilmiştir.”

KURUÇEŞME ARENA’DA
YILDIZ YAĞMURU VARDI
Eğlencenin adresi kuruçeşme arena yine dopdolu yaz programıyla sanatseverleri Beşiktaş’ın göbeğinde boğaza nazır mekanında doyasıya eğlenceye ve coşkuya çağırıyor. Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu olarak anılan kuruçeşme arenada ünlüler geçidi devam ediyor. Haziran ayının başlarında üç ünlü isim kuruçeşme arenada sevenleriyle buluştu. Bunlardan bir tanesi Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncularının çok sevilen ekibinin hazırladığı sahne performansıydı. BKM Mutfak Oyuncuları, gösterileriyle bu kez dünyanın en güzel manzaralı sahnesinde, boğazı inletti, skeçleriyle… Hem BKM Sahnesi’nde hem de Türkiye ve Avrupa turnelerinde yaklaşık 200.000 seyirciyle buluşan, TV programlarıyla milyonları kahkahaya boğan Yılmaz Erdoğan’ın öğrencileri bu kez Kuruçeşme Arena’daydı… Hem yepyeni şakaları hem de seyircinin gülmeye doyamadığı klasikleşmiş skeçleri ile BKM Mutfak Oyuncuları, Beşiktaş’ın merkezinde seyircisiyle buluştu… Haziran ayının ilk haftasında gerçekleyen organizasyonda Çok Güzel Hareketler Bunlar programı binlerce kişiyi kırdı geçirdi.
Bir diğer isim de Anadolu Ateşi’ydi. Anadolu Ateşi yeni versiyonu evolution ile Kuruçeşme Arena’da. Anadolu’nun 7 ayrı bölgesinden derlenen yüzlerce halk dansı motifinden oluşan koreografileriyle zengin Anadolu kültürünü yansıtan Anadolu Ateşi evolution gösterisiyle Kuruçeşme Arena’da sahne alarak binlerce sanatsevere unutulmaz anlar yaşattı. Anadolu Ateşi Çocuk Grubu da hazırladıkları gösterileriyle evolution gösterisi öncesinde sahne aldı ve Anadolu Ateşi Dans Topluluğu hocalarının İstanbul genelinde eğitim verdiği İlköğretim Okullarından 4-6 yaş grubu Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı 20 dakikalık özel gösteri sahnelendi. Ardından ilk kez Beşiktaş’ta evolution izleyiciyle buluştu. Konuyla ilgili bilgi veren topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Turkcell Kuruçeşme Arena’da grubun klasik Anadolu Ateşi gösterisi değil, “Fire of Anatolia-Evolution” (Anadolu Ateşi-Değişim) adıyla yeni versiyonunu oynayacağını belirtti. Erdoğan, “İstanbullu sanatseverler daha önce hiç izlemediği çok değişmiş çok daha zenginleşmiş bir Anadolu Ateşi izledi, yeni eklenen semahlar, Kafkas dansları, dinsel törenler ve roman dansları gösteriyi çok daha renkli kılıyor “dedi.
Suzan Kardeş ile çok özel Balkan Gecesi…
Suzan Kardeş ile Balkan Gecesi de Kuruçeşme Arena’da yaşandı. BKM’nin Kuruçeşme Arena konser programında Haziran ayının ilk haftasında Suzan Kardeş yer aldı. Suzan Kardeş konuklarıyla birlikte balkanların tüm renklerini ve seslerini sahneye taşıdı.
Suzan’ın sahnesine Özgü Namal, Olgun Şimşek ve Serkan Çağrı konuk oldu. Ramiz, Serdar&Zafer ve Hüseyin Bitmez yönetimindeki 15 kişilik orkestrası ve 20 kişilik dans ekibi de ona eşlik etti. Kuruçeşme Arena’nın dev bir çilingir sofrasına dönüştüğü gecede, sahnenin önünde tahtama masalar ve iskemleler yer aldı. Suzan Kardeş yine doğduğu toprakların geleneklerini yansıtan kıyafetleri ve buna uygun dekoru ile sahneye çıktı.
ÖDÜLLÜ FİLMLER LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ’NDE…
Sinema tutkunları için Levent Kültür Merkezi’nde bu ay da film gösterimleri devam ediyor. Haziran ayının ilk filmi ise, Başka Semtin Çocukları’ydı. Günde iki kez öğlen ve akşamüstü seanslarında sinemaseverler ile buluşan film ile ilgili detaylar ise şöyle: “İlk gösterimi 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapılan filmle, yönetmen Aydın Bulut “Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü” alırken, Volga Sorgu “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ve Türker İşçi “En İyi Sanat Yönetmeni” ödüllerini aldı. Filmin künyesi, yapımcı Aydın Bulut-Serkan Turhan, yönetmen Aydın Bulut senaryo Aydın Bulut-Serkan Turhan, görüntü yönetmeni Tolga Çetin, müzik Cem Yıldız, sanat yönetmeni Türker İşçi, filmin türü ise dram. Oyuncular; Mehmet Ali Nuroğlu (Semih) , İsmail Hacıoğlu (Veysel) , Volga Sorgu Tekinoğlu (Simo) , Ertan Saban (Gürdal) , Eyşan Özhim (Canan) , Bülent İnal (Kerim) , Avni Yalçın (Ali Dayı) , İpek Yaylacıoğlu (Saadet) , Özge Özder (Gül) , Erkan Bektaş (Haydar) , Serkan Keskin (Engin) , Taner Barlas (Hasan) , Bora Sivri (Nusret) , Filiz Ahmet (Beyza). Filmin konusu ise, Gazi Mahallesi’nde yaşayan iki yakın arkadaşın “başka bir hayat” özlemi içinde, bulundukları ‘çöplükten’ kurtulma hayallerini ve bu hayalleri gerçekleştirebilmek için ödemek zorunda oldukları “bedelleri” konu alıyor. Paralel polisiye kurguyla beslenen öykü, Güneydoğuda’ki operasyonlarda gösterdiği “kahramanlıkla” askerden bir ay erken terhis edilmiş olan Semih’in (Mehmet Ali Nuroğlu) askerden döndüğü gün kardeşinin cenazesiyle karşılaşması ve kardeşinin katilini aramasıyla devam ediyor.
Beşiktaş Sanat Galerisi’nde “Uzak Renkler” Sergisi…
Yıllardır gezdiği ülkelerdeki farklı yüzleri fotoğraflayan İbrahim Ethem Temo’nun ilk kişisel sergisi “Uzak Renkler” Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katılımıyla Beşiktaş Sanat Galerisi’nde sanatseverlerinin beğenisine sunuldu. Amerika’dan Asya’ya, değişik coğrafyalarda yaşayan halkların portrelerini çeken İbrahim Ethem Temo, fotoğraflarında doğa kesitlerine de yer veriyor. Sergisinde portre ve doğa fotoğraflarının yanı sıra tanıştığı kültürlerin gündelik yaşamlarını da ele alan İbrahim Ethem Temo, fotoğrafın konu edilen toplumu tamamlaması gerektiğini düşünüyor. Fotoğrafçının objektifine takılan kareler arasında Peru’nun çocukları, çobanları, Tayland’ın kadınları, Kamboçya kırsalının çocukları, İnka gençleri, Amerika’da bir düğünde gelin-damat ve nedime-sağdıçları, Küba’nın delikanlıları bulunuyor. Ayrıca sergi fotoğraflarından ve fotoğrafları anlatan kısa notlardan bir kitap oluşturan İbrahim Ethem Temo, kitabının satışından elde edilecek tüm geliri Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na bağışlayacak.
Dünyanın dört bir yanındaki renkleri, insanları, kültürleri bir arada toplayan “Uzak Renkler” fotoğraf sergisi Haziran ayının ikinci haftasına kadar Beşiktaş Sanat Galerisi’nde ziyaretçilerini ağırladı.
BEŞİKTAŞ GECELERİNE ÜNLÜLER AKIN ETTİ!..
Yaz sıcakları başladı.. Yaz mevsimini özleyenler, eğlenceyi de beraberinde bütünleştirenler sahilde boğaza yaklaştı. Kuruçeşme Arena sıcak yaz akşamlarını müzikle de keyifli hale getirmeye devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da sahne alacak olan isimler yine dopdolu sahne performanslarıyla sevenleriyle buluşuyor. İşte ünlüler geçidinde yer alacak olan isimler şöyle: Ata Demirer, Serdar Ortaç, Emel Sayın, Muazzez Abacı, Seçil Heper, Volkan Konak, Yalın, Caveman – Mağara Adamı, MFÖ…
18 Haziran’da Ata Demirer Show, Türkiye’nin dört bir yanında ilginç tiplemeler ve sanatçının kendine özgü hikayeleri ile Turkcell Kuruçeşme Arena’da… Oyun saat:21.00’da start alacak. 19 Haziran günü ise Serdar Ortaç sahnede olacak ve Kuruçeşme’de sevenleriyle buluşacak. Kısa sürede hayran kitlesini artıran Yalın, Kuruçeşme Arena’da sevenlerine muhteşem bir konser verecek… Yalın yeni albümünden de şarkılarını seslendirecek. Volkan Konak, Göklerde Kartal gibiyim adlı şarkısının da yer aldığı yeni albümü Mimoza’dan da Kolbastı havası sevenler için de dünden bugüne sevilen parçalarını Beşiktaşlılar ve tüm İstanbullu müzikseverler için söyleyecek. Kuruçeşme Arena’da yer alacak bir diğer isim ise MFÖ… Önce Kaygısızlar, sonra Mazhar – Fuat ikilisi, arada İpucu Beşlisi ve son olarak Mazhar Fuat Özkan ya da tercih edilen adlarıyla MFÖ, Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da sevenleriyle buluşacak…
CARLOS SANTANA VE PLACEBO GELİYOR…
Yerli yabancı bir çok ünlünün kesiştiği nokta, Kuruçeşme Arena’da yine dünyaca ünlü dev isimler sahne almaya hazırlanıyor. Beşiktaş Belediyesi’nin konser etkinlik alanı olan Kuruçeşme Arena’da temmuz ayında da yürekleri hoplatacak isimler sevenleriyle buluşuyor. Dünyada Latin-rock tarzının en büyük temsilcisi olan Carlos Santana, uzun yıllar sonra çok özel bir konser için 6 Temmuz’da Beşiktaş’ta olacak. Türkiye’de de en sevilen rock yıldızlarından biri olan Santana ve grubu, Latin vurmalı çalgılarının ateşini, rock müziğinin enerjisi ile birleştiren tarzı ile tanınıyor. Neredeyse elli yıl önce, 1960’lı yıllarda San Francisco’da başlayan Santana rüzgârının etkisi, topluluğun 1969 yılında ünlü Woodstock festivalindeki konseriyle zirveye çıkmıştı. Santana, bu dönemde yayınlanan “Santana” ve “Abraxas” gibi albümleri ile dünya çapında milyonlar satan dev bir isim haline geldi. Aynı başarıyı 90’ların ortasına kadar devam ettiren Santana, 1999 yılında efsanevi “Supernatural” albümü ile rock dünyasının en önemli simalarından biri olduğunu tekrar kanıtladı. Eric Clapton, Lauryn Hill ve Dave Matthews gibi dünyaca ünlü isimlerin konuk olduğu bu albüm, bugüne kadar 10 milyonluk bir satış rakamına ulaştı ve yayınlandığı yıl “Yılın Albümü”, “Yılın Şarkısı” (Smooth) ve “En İyi Rock Performansı”nın da aralarında bulunduğu sekiz dalda Grammy ödülü kazandı. Bu başarısını 2002 yılındaki “Shaman” ve sonraki albümleriyle de perçinleyen sanatçı, verdiği birbirinden güzel konserler ile içindeki Latin ateşinden hiçbir şey kaybetmediğini gösteriyor.
Black Magic Woman, Smooth, Love of My Life, Oye Como Va ve Jingo gibi hitleri ile ülkemizde de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Santana’nın heyecanla beklenen konseri İKSV’nin organizasyonu ile Kuruçeşme Arena’da gerçekleşecek. Biletler ise çok yakında satışa çıkmış olacak. Biletix: Genel Giriş: 100,00 TL Sahne Önü: 270,00 TL olarak biliniyor. Kuruçeşme Arena’nın bir diğer konuğu ise Placebo… Santana fırtınasından önce ise Placebo, sahne almış olacak… Konser, 23 Haziran’da gerçekleşecek. Son albümleri “Battle for the Sun” daha piyasaya çıkmadan yayınladıkları ilk single “Battle for the Sun” ile Avrupa listelerine zirveden giren Placebo Beşiktaş’ta Kuruçeşme Arena’da yer alacak. Yeni albümü 8 Haziran’da piyasaya çıkan grup, turne kapsamında Beşiktaş’a gelmiş olacak. Molko, Olsdal ve Robert’den oluşan grup 1995’te ilk single çalışmaları “Bruise Pristine” i yayınladı. Albüm, Michael Stipe, Bono, David Bowie, Marilyn Manson gibi önemli isimlerin dikkatini çekince büyük gruplarla alt grup olarak turne serüvenleri başladı. Büyük çıkışlarını ise David Bowie turnesinin ardından, Bowie’nin 50. yaşgünü partisinde verdikleri konserle yaptılar. Robert bu süreçte gruptan ayrılınca Placebo yoluna, Steve ile devam etti. 1998 yılında grup “Without You I’m Nothing” albümü ile modern rock ilahları arasında yerini aldı. Başarısını ve farklılığını her albümde dinleyicisine bir kez daha ispatlayan Placebo, 2003 senesinde çıkardığı “Sleeping With Ghosts” albümünde elektronik öğelerle rock tarzını buluşturdu.
1 Ekim 2007 de Steve Hewitt gruptan ayrıldı. Yeni albüm onsuz hazırlandı. Placebo, 9 Aralık 2000, 13 Eylül 2003 ve 3 Eylül 2006 tarihlerinde, İstanbul’daki hayranlarıyla buluşmuştu. Şimdi yeni albüm ve yeni şarkılarla yeniden Beşiktaşlıların ve tüm İstanbulların kalbini fethedecek…

SPOR HABERLERİ

TATİL ERKEN BİTTİ TRANSFERE DEVAM

Önümüzdeki sezon da iki kupa birden kazanmak isteyen, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olan Kartal, kadroyu güçlendiriyor.
TEKNİK Direktör Mustafa Denizli ile sözleşme yenileyen Beşiktaş, Nobre ile de yeniden imza attı. Mehmet Topuz konusunda ise hayli macera yaşayan Kara Kartal, bu futbolcuyla anlaşamadı. Bu yıl hayli yararlı olan Fabian Ernst’in yanına yine bir Alman Fink ile anlaşıldığı öğrenildi. Öte yandan, transfer rotasını Almanya’ya çeviren Beşiktaş yönetiminin bu ülkede iki önemli futbolcuyu yakın takibe aldığı söyleniyor.
BOBO’nun takımdan ayrılacak olması nedeniyle, yeni golcü için kolları sıvayan yönetim yurtdışında arayış içinde. Hırvat Gordon’un Graz’a satarak yabancı kontenjanını azaltan Kartal alacağı golcünün ismini sır gibi saklıyor. Öte yandan, Denizli’nin son zamanlarda Bobo’nun kalmasından yana tavır aldığı da konuşuluyor. Gökhan Zan’ın Galatasaray’a gitmesi Beşiktaş’ın Ankaraspor’dan Erhan Güven’i alması son gelişmelerden…
BEŞİKTAŞ GAZETESİ KUPASI TELLO’NUN…
Beşiktaş Gazetesi tarafından bu yıl 4’üncüsü yapılan “Yılın Futbolcusu Yarışması”nda spor yazarları 34 haftanın 7’sinde “Tello” dedi.
SPOR yazarları tarafından yapılan oylama sonucu 34. hafta neticesinde 7 maçta en göze batan oyuncu Tello oldu. Son maçlarda sakat ve formsuz olmasına rağmen sezon boyunca gösterdiği performans ile Tello arkadaşlarının az da olsa önüne geçmeyi başardı.
HER yıl yapılan yarışma sonucu ligin bitiminde Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusu seçilen yıldıza bir kupa hediye ediyor. 2005-2006 sezonunda kupayı Sergen, 2006-2007 sezonunda Bobo, 2007-2008 sezonunda Delgado kazanmıştı. Tello’ya da kupa verilecek.
Gül: “Beşiktaş’ın şampiyonluğu şarttı”
Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin yeni seçilen yönetimini Çankaya Köşkü’nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Beşiktaş’ın şampiyon olması şarttı. Çünkü Galatasaray ve Fenerbahçe her geçen yıl arayı açıyordu” dedi. Gül, bir Beşiktaşlı taraftarı olarak şampiyonluğuna çok sevindiğini söylerken, Mehmet Topuz transferine de değindi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Tahmin ediyorum ki iyi bir kazanç sağlandı. Kayserililer bu işi bilir” dedi.

KURUÇEŞMESPOR BİRİNCİ KÜMEDE…
Beşiktaşta bugünlerde tatlı bir heyecan yaşanıyor… Çünkü; Beşiktaş’ın önemli mahallelerinden Kuruçeşme’de büyük bir sevinç var. Kuruçeşmespor büyük bir başarı elde etti ve hedefine ulaştı… Beşiktaş’ın başarılı kulüplerinden Kuruçeşme Spor Kulübü, birinci kümeye çıkınca 7’den 70’e herkes sokağa döküldü, çılgınca eğlendi!.. Bu sevinci yaşayan kulüp yöneticileri samimi açıklamalarda bulundu, mutluluğu taraftarlarıyla paylaştı. Kuruçeşme Spor Kulübü Başkanı Abdülkadir Yenen semt sakinleriyle elbirliğiyle kurulan Kuruçeşme Spor Kulübü’nün dünü ve bugünü hakkında konuştu.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da kutladığı Kuruçeşme camiası bugünlere kolay gelmedi!.. İşte bu serüveni dinlemek için Kuruçeşme’deydik…
İsterseniz, önce Kuruçeşme Spor Kulubü yöneticilerini tanıyalım:
Kuruçeşmespor’un yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Başkan Abdülkadir Yenen, 2. Başkan Adem Heybetli, Genel Sekreter Cengiz Tatar, Genel Kaptan Yavuz Kerpeten, Sayman Orhan Gümüş, Veznedar Kahraman Güzel, İdari İşler Özkan Yılmaz, Kulüp Müdürü Nevzat Kül.
“Kuruçeşmespor 1946 yılından bu yana şirin Boğaz’ın bir köşesinde… Başta Hüseyin Kutay, Yeni Devletoğlu ve Lütfi Eryılmaz olmak üzere bütün semt sakinlerinin elbirliği ile kurulduk” diye söze başlayan Başkan Abdülkadir Yenen, Kuruçeşme’nin serüvenini şöyle anlatıyor:
“Kuruçeşmelilerin de diğer kulüpler gibi en büyük sıkıntıları sahasızlıktır… Senelerce Türk sporuna amatörce hizmet eden Kuruçeşmespor Kulubü’nün semt sporseverlerinin el birliği ile güzel bir lokal yaptık. Yetişmiş ve profesyonel kulüplere verilmiş. Pek çok oyuncu var, arkadaşlarımız var. Onlarla övünüyoruz. 1956-57 ve 1961-62 sezonunda ikinci olunarak terfi edildi.1965-66 sezonunda ise yine kümesinde 2. oldu. Muhakkakki bunlar öğünülecek neticeler… 2006-2007 sezonu fair-play birincisi Kuruçeşmespor oldu. Aynı zamanda eski başkanım da Haziran 2008’de bu yönetim geldi. Gümüş Damla gemisinde futbolculara sezon açılışı için moral yemeği düzenlendi. Aynı zamanda eski büyükleri görmek ve bir araya gelmek için… Tarihimizde bir çok şampiyonluklar var. Geçen sene fair play ödülü aldık. 25 kişi A takımında, 25 kişi Genç takımda var. Ali Kırca’nın yardımlarıyla 2001’de halı sahayı yaptık. Antremanları Çilekli Tesisleri’nde yapmak zorunda kalıyoruz ama istediğimiz gibi rahat olmuyor, zaman yetmiyor. 1952-1953 şampiyonu, 2. Amatör Küme 6. Grup 1997 – 1998 şampiyonu, 1953 Kuzguncuk Kupası gibi bir çok kupa kazandılar ve amacımız kulubü yine iyi derecelere getirmek, şampiyon yapmak. Elimizdeki sınırlı imkanlarla bunu başarmaya çalışacağız. Lokalin her şeyini yapıyoruz, ilgileniyoruz. Şu anda sadece futbol dalında faaliyet gösterebiliyoruz.”
Yönetim anlayışınız eskisine göre nasıl?
“Kulübü büyüklerimizin bize destekleriyle aldık. Aldığımızda kulübün bir sürü borcu vardı, hiç iyi yönetilmeyen bir kulüp nezdindeydi. Biz ilk aldığımızda sporcu arkadaşlarımızla hocalarımızla bir araya geldik, kulübü nerelere getirebiliriz, ne yapabiliriz diye düşündük. Elimizdeki futbolcu arkadaşlarımın durumlarını sorduk. Hocamız bize çok güzel şeyler anlattı. El birliğiyle bu işe başladık. Çalışmalarımız devam etti, liglerimiz başladı. Güzel bir çalışma ortamıyla ağabeylik kardeşlikle bu işin başarısını sağladık ve şampiyon olduk ve birinci amatör kümeye çıktık.”
Yeni transferler düşünüyor musunuz, yeni sezondaki hedefleriniz nelerdir?
“Yeni transferler düşünüyoruz, hatta daha liglerin başlamasına bir kaç ay var fakat biz biraz daha hızlı çalışarak transferleri yaptık. Hatta birinci ligde hocalık yapmış iyi bir hoca bulduk. Saygınlığıyla, yaşlılığıyla, bize futbolcu arkadaşlarıma çok güzel şeyler verecek. Hocamızla geçen çarşamba akşamı futbolcu arkadaşlarımızla bir araya getirdik. Onlara sezon başlamadan önce bir yemek verdik. Yenilerle eski arkadaşlarımızı kaynaştırdık, güzel bir ortam oldu.”
Beşiktaş Belediye Başkanı Sayın İsmail Ünal’ın spora ve spor kulüplerine destek olduğunu biliyoruz, siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?
“Başkanımız sağolsun, geçen sene bize çok destek oldu. Bu sene de bize destek olacağının sözünü verdi. Kendisinden biz her türlü yardımı alabiliyoruz alacağımızdan da eminiz. Kendisine sizin nezdinizde teşekkür ediyorum. Amatör spor kuluplerinin durumu iç açıcı bence bizim Beşiktaş ilçesinde 10 tane spor kulübü var bu spor kulüplerinin sadece birinin doğru düzgün bir antreman sahası var, o da Dikilitaş. Onun dışındaki spor kulüplerinin hiç birinin antreman sahası yok, sadece herkese bir antreman sahası var, o da belediyenin yaptırmış olduğu Çilekli Tesisleri var. Burada 9 tane takım hatta 10 tane takım antreman yapıyor. Bunlara antreman saati açısından haftada 4 saat düşüyor. Bu sürede futbolcu arkadaşlarımızın yapmış olduğu antreman, yapmış olduğu kondüsyon ne kadardır ben bunu büyüklerimize sormak isterim… Onun için bizim amacımız süper amatör olabilir ama süper amatörün de olması için saha olması lazım, para olması lazım. Onun için de çok fazla yükselmeyi de düşünmüyoruz. Gönül isterki çok yükselelim ama dediğimiz gibi elimizde tesislerimiz olmadığı için çok fazla yüksekleri düşünmüyoruz. Yani tesisiniz olmadan çalışmak zor nerede çalışacaksınız ne yapacaksınız nerede antreman sahası olacak antreman sahası olmayan bir kulübün yükselmesi bence çok zor.”
Yeni sezona nasıl hazırlanıyorsunuz?
“Yeni sezona ilk açılışımızı Çilekli Tesisleri’nde yapacağız. 15 – 20 gün gibi bir çalışmamız olacak ondan sonraki 15 günü hocamızın ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber aldığımız karar neticesinde Tekirdağ’ın Enez ilçesinde 15 günlük kamp yapmayı düşünüyoruz. Tabii bunun maliyeti çok fazla ama oradaki tesis arkadaşımız bize ödeme için kolaylıklar sağladı. Böyle bir kamp yapabiliyoruz bu kampın da bize çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu arada kulübümüze destek sağlamak için büyük bir tekne gezisi yapmak istiyoruz.”
Gelirleriniz nedir?
“Bizim dışarıdan gelen bir gelirimiz yok, tamamen lokal geliri ve arkadaşlarımızdan gelenler var. Halı sahamıza az da olsa oradan bir gelirimiz var, başka da bir şey yok. Ara sıra bir gece düzenliyoruz. Geceden gelecek olan paralarla futbolcu arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz, forma gibi, ayakkabı gibi ihtiyaçları… Aslında çok zor şartlar altında bu işi yapıyoruz. Biz bir tesis yapmak istedik bazı aksiliklerle karşılaştık ama inşaallah onu yakın bir zamanda büyüklerimizin yardımlarıyla beraber bertaraf edeceğiz. Güzel, nezih bir çay bahçesi yaptığımızda kulübümüze oradan bir gelir sağlamayı düşünüyoruz.”
Son olarak söylemek istedikleriniz nelerdir?
“Spor Bakanımız’dan şunu istiyoruz amatör kulüpler futbolcuların ilk ana yetişme yerleridir. Futbolcuların çoğu buralarda yetişiyor büyük kulüplerin çoğu futbolcuları buradan beğenip alıyor. Biz isteriz ki büyük kulüplere verdikleri bu spor teşkilatından paylardan amatör kulüplere de yüzde bir ya da yarım gibi bir pay verseler, bu amatör kulüplerde kendini güçlendirse, daha güzel alt yapılara inseler, burada güzel futbolcular yetişse, bu futbocuların onlara da daha fazla olanak sağlayacağını düşünüyorum. Burada bizler devletimizden yardım ve destek bekliyoruz.”
BEŞİKTAŞ MEYDANINI ONBİNLER DOLDURDU
Beşiktaş’ın şampiyonluğu, belki de en çoşkulu şekilde Beşiktaş ilçesinde geçtiğimiz haftalar içinde kutlandı. Beşiktaş Belediyesi’nin Beşiktaş Meydanı’na kurduğu dev ekrandan maçı izleyen Beşiktaşlılar, maçın bitiş düdüğü ile birlikte meydanı festival alanına çevirdi. Birbiriyle kenetlenen, sevinç çığlıkları atan, Beşiktaşlılar belediyenin organizasyonunda havai fişekler ve eğlencelerle unutulmaz bir gece yaşadılar.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal konuyla ilgili olarak, Beşiktaş Meydanı’nı onbinlerce kişinin doldurduğuna dikkat çekerek, “Beşiktaşlılarla birlikte büyük bir mutluluk yaşadık” dedi.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal daha önce de milli maçlarda bu türden etkinlikler yaptıklarına dikkat çekerek, “Bu yönde çok istek var. Kentililerin beklentilerini karşılamak için, önemli maçlarda dev ekranlar kurarak, Beşiktaşlıların çoluk çocuğu ile maçları izlemesini sağlayacağız” şeklinde konuştu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, meydanların, kentin can damarı olduğunu söyleyerek, konu hakkında daha sonra şöyle konuştu:
“Kentler meydanları ile anılır. Beşiktaş Meydanı’nı ortaya çıkardığımız için son derece mutluyuz. Bu tür önemli organizasyonlar ve ceşitli etkinliklerde bunu daha rahat görüyoruz. Ayrıca kentlimiz yaşlı genç meydanlara gelerek, güzel bir gün geçirmenin keyfini yaşıyor. Artık insanların Buluşma noktası, Beşiktaş Meydanı oldu. Beşiktaş’a birkaç meydan daha kazandırmak için girişimlerimiz sürüyor.”
Öte yandan, vatandaşlar; daha düne kadar adeta bir mezbeleliği andıran ve karmaşanın yaşandığı bu alanın dev bir meydan olarak, kente ve insanlara hizmet etmesini memnuniyetle karşıladıkları belirttiler.
Bu arada, Beşiktaş Spor Kulübü’nün futbolcularının üstü açık otobüsle geçtiği Akaretler’de müthiş görüntülere sahne oldu.
AMATÖR KULÜPLERE KUCAK AÇTILAR!..
Beşiktaş Belediye Başkanı, Beşiktaş’ın eski yöneticisi İsmail Ünal artık üç kulübün de başkanı!.. Beşiktaş’ta tüm kulüplerin taraftarlarının bulunduğu göz önüne alındığında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, tüm kulüplere eşit ölçüde hizmet götürme çabası içinde olduğu gözleniyor. Çünkü Beşiktaş ilçesinde hem Beşiktaş, hem Fenerbahçe, hem de Galatasaray Kulübü’nün önemli tesisleri bulunuyor. Kendini şanslı bir belediye başkanı olarak gördüğünü söyleyen İsmail Ünal, “Spordan gelen bir başkan için bulunmaz bir nimet bu” diyor. Türk sporuna Beşiktaş’taki idarecilik yıllarında oldukça yoğun bir şekilde hizmet ettiğini belirten Ünal, “O zamanlar İstanbul kulüpleriyle birlikte en çok önem verdiğimiz konu Anadolu kulüpleriydi. Maçtan önce İstanbul’a gelen konuklarımızı ağırlar, saatlerce sorunları konuşurduk. Sonra yapabileceklerimizi icraata geçirirdik. O zamanlar önemli adımlar attık. Şimdiki kulüp yöneticilerinin de devam ettirdiklerini tahmin ediyorum. Çünkü Anadolu’nun sıcak ilişkilere ve desteğe ihtiyacı var. Belediye Başkanlığım esnasında da buna harfiyen dikkat ederim. Belediye Başkanı olarak katkı sağlamak benim işim.” Beşiktaş kentinin yapısının farklı olduğunu söyleyen İsmail Ünal, “Başta Beşiktaş Kulübü olmak üzere üç büyük kulübün önemli merkezlerinin bizim bölgemizde olması ufkumuzu açmaktadır” şeklinde konuşuyor.
AMATÖRLERİN YERİ AYRI…
Ünal, sözlerine şöyle devam ediyor: “Ayrıca 10 adet amatör takımımız bulunmaktadır ve hepsi birbirinden önemlidir. Sporun içinden geldiğimden ve sporu çok sevdiğimden bu durum bana mutluluk veriyor” Ünal, konu hakkında özetle şunları söylüyor: “Amatör takımlarımızın dışında bir de profesyonel takımımız Beşiktaş var. Sosyal ve spor alanları bulunuyor. Biz de Beşiktaş Kulübünün Beşiktaş kenti içerisindeki sorunlarına destek oluyoruz. Ayrıca, Fenerbahçe’nin 1907 Derneği Beşiktaş sınırları içerisinde… Galatasaray’ın da Galatasaray Adası ve Evi de Beşiktaş kentinde… Özetle, 3 büyük kulübümüzün de belirgin bir noktası var. Biz de hem profesyonel hem de amatör kulüplere kucak açtık. Örneğin, Çilekli Tesisleri’mizden amatörlerimiz yararlanıyor. Saha desteği önemli… Maçlar sürekli burada. Her kulübümüzün tesisleşmesine ve kulüp binalarına destek olmaktayız. Sporcuların sağlık kontrollerine, maçlara gidiş gelişler de araç temininde önemli katkılarımız var. Ayrıca onlara sponsorlardan da destek alarak katkı vermeye devam ediyoruz. Malzeme yardımında dahi bulunuyoruz. Bunun ötesinde Beşiktaş sınırları içerisinde okullarımızın Anadolu’da yarışmalara katıldığı okul takımlarıyla yaptıkları maçlar var. Bunlar sadece futbol değil. Basketbol, voleybol, jimnastik hatta folklar ve halkoyunlarıyla ilgilidir. Belediye hep kulüplerimizin ve sporun yanındadır.”
HER YAŞ İÇİN SPOR
Öte yandan Beşiktaş Belediyesi genç yaşlı herkesin spor yapabilmesi için çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Yaşlılar için Akatlar Spor Kompleksi’nde düzenlenen aktivitelerin yanı sıra bayanlar ve çocuklar için de jimnastik aletlerinin bulunduğu spor alanlarının sayısını artırıyor. Spora teşvik amacıyla Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da, tüm bu etkinliklere katılarak yaşlı genç çoluk çocuk Beşiktaş kentlisini spora teşvik ediyor.
Ünal, “Spordan geldiğim için belediye başkanlığım dönemimde sportif olaylara her zaman önem verdim. Ve halen de önem vermekteyim” diyor.