SAYI 198

BJK1

ACILI AİLEDEN SABIR İSTEDİLER

Beşiktaş Gazetesi geçen sayısında birinci sayfadan Münevver Karabulut’un vahşice öldürülmesini manşet yapmış ve “Bulun şu caniyi” diye başlık atmıştı. Münevver’in cesedi Etiler’de bir çöp konteynırında bulunması Beşiktaş ve Etiler halkını da ister istemez tedirgin etmiş. Münevver’in arkadaşları ve yakınları katil ve katiller bulunana kadar bu işi takip edeceğiz diyerek yürümüşlerdi. Acılı anne baba, katilin bir an önce yakalanmasını isterken polisin de geceli gündüzlü olayı aydınlatmak için çaba sarfettiği bildirildi. Cinayetin üzerinden bir buçuk ay geçmesine rağmen Münevver Karabulut’un katil zanlısı C.G.’nın yakalanamamasıyla ilgili olarak İstanbul Valisi Muammer Güler bir açıklama yaptı. Muammer Güler, “İstanbul Emniyeti bu cinayet üzerinde çok ciddi çalışıyor. Cinayet için İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Tüm vatandaşlardan ve mağdurlardan biraz sabır bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
Bu merdivenler bela olacak!..
Köyiçi’nde son günlerde bir anda çoğalan ve sayıları onlarla ifade edilmeye başlayan yangın merdiveni görünümünde çirkin yapılar kafaları karıştırdı. Köyiçindeki bar, cafe ve restorantların önünde ve dış cephelerinde metrelerce uzunluğunda dev demir merdivenler birer çirkinlik abidesi gibi yükseliyor. “Yangın merdiveni görüntüsündeki bu demir yapılar ayrıca dış çephelerden mekanlara girmek içinde kullanılıyor” diyen sakinler, Çarşı’nın nostaljik görüntüye kavuşmasanı beklerken, gitgide çarpik yapılar yükseliyor. Bunlara biran önce önlem alınmaclı ve zayılara daha dea çok artmadan yıkılmalı. Köyiçi için acil bir proje açıklanmalı ve izinsiz çivi bile çakılmamalı…”diyor.
Beşiktaş’ta trafik kazası can aldı
BEŞİKTAŞ’ta meydana gelen kazada bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı. 19 yaşındaki Adnan Ecer’in kullandığı motosiklet, Ortaköy Viyadüğü üzerinde Emine Bilge Çakmakçı idaresindeki 34 BP 8761 plakalı otomobile çarptı. Ecer, aynı yönde giden Hasan Yıldız idaresindeki 92-506 numaralı İETT otobüsünün altına girdi. Adnan Ecer, hayatını kaybederken yanındaki 17 yaşındaki Serhat Balı ise yaralandı.
Beşiktaş’taki bar kavgası kanlı bitti
BEŞİKTAŞ’taki Mansion barda Ömer Sivrikaya adlı kişi görevlilerden istediği bir şarkının çalınmasının istedi. Aşırı alkollü olduğu belirtilen 30 yaşındaki Sivrikaya istediği parça çalınmayınca sinirlenerek beylik tabancasını çıkardı. Barmen Erman Gedikoğlu’na ateş eden Sivrikaya, 27 yaşındaki barmeni bacağınan vuran Sivrikaya nedeniyle panik yaşandı. Olay yerine gelen polis ekipleri Sivrikaya ve arkadaşını göz altına alırken Erman Gedikoğlu tedavi altına alındı.

23 Nisanı coşku içinde kutladık
Beşiktaş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği kutlama, adeta karnaval havasında geçti. Oyunlar; yarışmalar, konserler ve animasyonların da yer aldığı organizasyonda çocukların yüzünden gülücük eksik olmadı. Onları yalnız bırakmayan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, çocuklarla sohbet etti, tek tek ilgilendi ve onlarla şakalaştı.
ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİLER
Beşiktaş Belediyesi Çilekli Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte, çocuklar sürpriz hediyeleriyle neşeli ve hareketli bir günü tamamladı. Ayrıca Beşiktaş Kaymakamlığı da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına, Beşiktaş Atatürk Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı düzenlenein çelenk koyma töreniyle başladı. Törene, Kaymakam Sadettin Yücel, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi, Belediye Başkanı İsmail Ünal ve diğer özel kuruluşların ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.
Meclis
toplandı
Seçim sonrası Beşiktaş Belediyesi’nde ilk meclis toplantısı geçtiğimiz haftalarda gerçekleşti. Mart 2009 yerel seçimler ertesinde Beşiktaş Belediyesi 6.dönem ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlk oturumda meclis başkanvekili, divan kâtibi, encümen üyeliği, ihtisas komisyonları üyeliği, Marmara Boğazları ve Belediyeler Birliği komisyon üyeliği ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği komisyon üyeliği görevlerini üstlenecek belediye meclis üyeleri belirlendi.
Beşiktaşlıların ve tüm belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu mecliste bir açılış konuşması yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Belediyesi’nin geçmiş beş yıllık çalışma döneminde olduğu gibi önümüzdeki beş yıl boyunca da farklılığını göstereceğine dikkat çekti.
Konuşmasını geçen beş yıllık dönemde verimli, uyumlu, her zaman çözüme odaklı bir ortak çalışma kültürü ortaya koyan meclis üyelerine ve Beşiktaş kentlilerinin yüksek desteğine teşekkür ederek sürdüren Ünal, “Beşiktaş daima farklı oldu. Beşiktaş, dinamik üniversiteleri, sayısız okulları, kent merkezinde dinlenme ve yenilenme imkanı sağlayan parkları, dünyada benzersiz sahil şeridi, yaşayanlarının toplumsal duyarlılığı ve kentli bilinci, sivil toplum kuruluşları, kültür ve sanata olan bağlılığı, sanatçıya verdiği değerle aydınlık, yüzü ileriye dönük, farklı bir kent. Bizler de bu kentin halkın oyları ile görev verilen yöneticileri olarak önemli bir seçim dönemi geçirdik. Bu seçim döneminde Beşiktaş Kentlisi’nin bize gösterdiği desteğe teşekkür ediyorum. Biz meclisimizde, geçtiğimiz çalışma döneminde olduğu gibi, siyasi parti ayırımı yapmadan omuz omuza, amaç birliği içinde, beraber hedefimize yürüyeceğiz. Esnafıyla, STK’larıyla, okullarıyla, spor kulüpleri ve yaşayanlarıyla kente katkı verdiğimiz zaman bu kenti daha da güzel, herkesce imrenilen, burada yaşamanın mutluluk, huzur, keyif verdiği bir boyuta taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.
BEŞİKTAŞ MECLİS ÜYELERİ
CHP’den Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi seçilenler şunlar:
Kemal Çiloğlu, Bülent Tatar, Mehmet Yıldız, Mustafa Uygun, Uğur Büyükbalkan, Mehmet Arslan, Levent Serdaroğlu, Sebahattin Öztürk, Uğur Gökhan Sarı, Şule Berksoy, Osman Yenen, Yakup Şeker, Hasan Saygılı, Mehmet Rıfat Akyüz, Hasan Şenyurt, Vahap Yaman, Çetin Kırışgil, Mehmet Aydın Velioğlu, Selma Tosun, Yavuz Çakmakkaya, Recep Kabiloğlu, Özgür Koçak, Selahattin Maluşaklı, Cemil Sabuncu, Akın Keskin, Ergün Ağırkol, Metin Yavuz Keçeli, Altan Erkekli, Hasan Kerem Kumbasar.
AK Parti’de Beşiktaş Belediye Meclis Üyeliğine seçilen isimler ise, Celal Akgün ve İsmail Akyıldız oldu.
TÜRKAN HOCA’NIN HEYKELİ YAPILIYOR
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Prof. Dr. Türkan Saylan’ın heykelinin dikileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre heykelin önümüzdeki ay içerisinde bitirilmeye çalışılıyor.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Saylan’ın heykeli dikilmesi ile ilgili Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın bu konudaki girişimlerin tüm hızıyla sürdüğünü belirtiyor. Heykeltraş Ferit Özşenin taslaklarını hazırladığı heykelin, yaz başlarında bitirmeyi planlıyor. Vatandaşların yoğun baskısı ile alındığı söylenen heykel kararı, projeler müdürlüğünün onayından sonra uygulamaya konulacak.
Heykeltraş Prof. Ferit Özşenin, 8 taslaktan birinin hayata geçireleceğini söylüyor. Eskizlerde Türkan Saylan’ın karakteristik özelliklerini yansıtmak için için ise çok titizlikle çalışmaların sürdüğünü ifade ediyor. Özşenin, eskizdeki çizgisinde eğitime verdiği önemi vurgulamak istediğini , heykelde genç ve dinamik yaşları resimlendirileceğini belirtiyor. Özşenin eskizleri yaparken vakıftan bol miktarda fotoğraf aldığını söylüyor ve Saylan’ın saçları toplu olmasına karşın taslakları içerisinde dinamizm vermek için szaçını açık ve uçuşur bir şekilde tasarladığını da vurguluyor.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Türkan Saylan heykelinin nereye yapılacağı konusunda ise şu bilgileri veriyor:
“Ulus-Etiler-Arnavutköy aksı çok önemli bir yer. Burası hocanın yaşadığı yer. Deniz kıyısında da anıt var, Mustafa Kemal Atatürk’ün… O anıtla da buluşmasını ortaya çıkarıyoruz”
Beşiktaş’a büyük onur
Tarihi Kentler Birliği Buluşması, Beşiktaş’ta gerçekleşiyor. 5 yıl önce de Beşiktaş’ta yapılan dev buluşmaya, çeşitli belediyeler katılmış, görkemli organizasyonda konuşmacılar farklı bir panorama sunmuştu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, konuyla ilgili olarak ise şunları söylüyor: “Biz şimdi yeni bir buluşmanın eşiğindeyiz. Mayıs aynın 22’si 23’ü İstanbul’da tarihi kentler birliği toplantısı yapılacak. Beşiktaş Belediyesi ev sahipliği yapacak. 5 yıl öncede olmuştu. Tarihi Kentler Birliği’nin yönetim seçimi de burada yapılacak. Biz ağırlayacağız”
Türkiyenin çeşitli noktalarında belediye üyeleri bulunan Tarihi Kentler Birliği’nin İstanbul üye belediyeleri ise şöyle sıralanıyor:
“Beşiktaş Belediyesi; Beyoğlu Belediyesi, Büyükçekmece Belediyesi, Eyüp Belediyesi, Fatih Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Şişli Belediyesi, Tuzla Belediyesi.”
Tarihi KentlerBirliği’ne kimler üye olabilir derseniz, birliğe üyelik kriterleri de şöyle açıklanıyor: “ Tarihi ve doğal çevre korumasına Yerel Yönetim politikalarında önem ve ağırlık verilen kentler; bu konuda kent kültürünü, sivil toplum katılımını ve toplumsal duyarlılığı geliştirme çabaları içindeki kentler. Yerleşme dokusunun önemli ve etkin bir kesimi “kentsel sit, arkeolojik sit, tarihsel sit ve doğal sit” olarak tescil edilmiş kentler; güçlü ve önemli anıtsal yapıları bulunan ve özellikle bu yapılarıyla tanınan kentler; bir ya da birkaç antik kentle üst üste ve iç içe yaşayan kentler; diğer ülkelerdeki tarihi kentlerle “Kardeş Şehir” ilişkisi kurmuş tarihi kentler; önemli, tarihsel olayların cereyan ettiği tarihsel kentler; geçmiş uygarlıklara başkentlik yapan kentler; UNESCO’nun Dünya Mirası listesine girmiş kültür değerlerinin bulunduğu kentler; tarihsel metropoller.
Tarihi Kentler Birliği’nin nasıl kurulduğuna ilişkin bilgiler ise resmi internet sitesinde özetle şöyle yer alıyor:
“2000 yılına girerken, dünyada yapılan etkinlikler içinde “Avrupa Bir Ortak Miras” kampanyası da yer alıyordu. Bu çerçevede yürütülen projelerden birisi de ‘Tarihi Kentler Birliği’ projesi idi. 7-8 Ekim 1999 tarihinde Strazburg kentinde kuruluş toplantısını yapan “Avrupa Tarihi Kentler Birliği”ne Türkiye de davet edildi. Bu toplantıya Türkiye adına Bursa Büyükşehir Belediyesi gözlemci üye olarak katıldı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “Tarihi Kentler Birliği” kuruluş çalışmaları başlatıldı. Birliğin hazırlık dönemine Kültür Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, ÇEKÜL Vakfı ve Mimarlar Odası çok önemli katkılarda bulundular. 22 Temmuz 2000 tarihinde Bursa’da kuruluş toplantısına davet edilen 54 tarihi kent Belediyesi, Birlik Tüzüğü’nü kabul etti ve “Tarihi Kentler Birliği Kuruluş Bildirgesi”nin altına imza attı. 2001 Nisan ayında Nevşehir’de yapılan Toplantı, Tarihi Kentler Birliği’nin ilk önemli toplantısı oldu. Birlik Başkanı Erdoğan Bilenser, toplantıya katılan Avrupa Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Brian Smith’e Türkiye’nin üyelik başvuru dilekçesini sundu. Sonuçta Türkiye Tarihi Kentler Birliği, Avrupa Tarihi Kentler Birliği’nin 12. üyesi oldu… Tarihi Kentler Birliği’nin 2000 yılı Temmuz’unda başlayan kuruluşu, Avrupa Tarihi Kentler Birliği ile eş zamanlı olarak tamamlandı. O tarihten bu yana üye sayısı da 224’ü bulan “Tarihi Kentler Birliği” (TKB) son yıllarda Türkiye’deki umut verici gelişmelerden biri…”

Başkan İsmail Ünal yurtlara büyük önem verileceğini açıkladı

Gençlere yönelik projelerin hayata geçirilmesi için hız verildi. Geçtiğimiz ay içinde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etmiş onların öneri şikayet ve isteklerini tek tek not etmişti. Ünal, sosyal projelerin sürdüğüne dikkat çekti ve gençlerin öncelikli olduğunu söyledi. Başkan Ünal, konuyla ilgili de şu açıklamaları yaptı: “Gençliğin iş aş eğitim barınma gibi temel sorunlarına çözüm üreten veya çözüme katkı koyan belediyecilik yapmak zorundayız. Bu anlamda Beşiktaş’ta öğrenci yurtları sayısının artırılmasına ve bu noktada yöntemler konusunda üretici olmak zorunluluğumuz vardır. Beşiktaş’ta 7 tane üniversite yerleşkesi vardır. Kentlisi ile öğrenci gençliğini daha sağlıklı bir zeminde buluşturmak adına öğrenci pansiyonculuğunu teşvik edeceğiz. Çeşitli sponsorluklarla pansiyon olacak olan evlerin bakımı da gözden geçirilecek. Beşiktaş kentlisine ek bir gelir yaratacak gençlerimiz daha sağlıklı mekanlarda konaklayacak. Bu sistemden yararlanan öğrencilerimiz belediyemizin sosyal projelerinde gönüllü olarak çalışabileceklerdir. Bu projenin candamarı gençlerimiz için yarı zamanlı iş oluşturacağız. Seçim döneminde de kullandığımız projemiz bu. Gençlere 2-3 saatlik işler yaratacağız. Okul giderleri gibi temel giderlerine katkı yapılmasını hedefliyoruz”

Beşiktaş Buluşmalarına
kaldığı yerden devam
Katılımcı ve şeffaf bir yönetim tarzı izleyen Beşiktaş Belediyesi teknolojiyi sonuna kadar kullanıyor. İnteraktif bir model üzerinde hareket eden Beşiktaş Belediyesi, IP radyo ve tv ile Beşiktaşlılarla buluşuyor. Radyobesiktas.tv vasıtasıyla Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal her ay, bir mahallede yüzlerce kişinin sorularını alıyor, yanıtlıyor, takip ediyor ve bilgi veriyor. Bu ay, Beşiktaş Kentlisi’nin genel görüşleri şöyleydi. Önümüzdeki ay ise Abbasağa Mahallesi sakinlerini sorun, şikayet ve önerileri yer alacak.
ÖNDER: Başkan seçileceğini tahmin ediyordum. Kaldığı yerden devam etmesini istiyorum. Zaten o da yeni dönemde ne yapması gerektiğini biliyor.
OSMAN ÖDEMİŞ: Seçilmesine sevindim. Ortaköy’deki yerlerimizin yıkılmamasını istiyoruz. Yıkıp otopark yapacaklarmış. Mal sahiplerinden satın alınmış, Büyükşehir yıkacakmış. Engellenmesini istiyorum.
HALUK AHMET AKSÜZ: Başarılar diliyorum. Buradaki park sorunlarımızla Ortaköy’deki sorunlarla ilgilenilmesini istiyorum. Buraya bir el attığı zaman daha başarılı olacağına inanıyorum.
MÜJDAT DEMİR: İsmail Ünal’ın kazanması normaldi. Sahile çeki düzen vermesini istiyorum. Ortaköy’de kumpircileri arkaya alıp yürüyüş sahası açması daha verimli olur.
BEYTULLAH: İsmail Ünal, çok çalışkan bir adamdır, aynı zamanda çok karizmatiktir. Öncelikle Beşiktaş’ın trafiğine bir çözüm ondan sonra da yeşillik istiyorum.
BURHAN: İsmail Ünal, herkesin yanında olan bir adam. Taksi durakları çok iyi oldu. Herkese bir iyilik yaptı, herkesin iyi günün de kötü gününde yanında. Elinden geleni yapıyor, gece gündüz çalışıyor. Herkes kapısını çalıp derdini anlatabilir.
ÖNDER: Kendisini tebrik ediyorum zaten, bu fark attığından dolayı kendisinin ve takım arkadaşlarının iyi çalıştığının bir örneğidir, bunun devamını diliyoruz. Daha iyi çalışmasını temenni ediyoruz. En büyük sorunu trafik, el atarlarsa seviniriz.
ERDOĞAN AVCIOĞLU: Öncelikle başarılar diliyorum, memnun oldum. Yeni dönemde trafik ve otopark sorununu bir de başı boş köpekleri halletmesini istiyorum. Bunlardan çok rahatsızım.
MUSTAFA ELMAS: İsmail Ünal’ın tekrar seçilmesi bizi çok sevindirdi, kendisinden çok memnunuz. Bu zamana kadar yapmış olduğu her şeyin üstesinden geldiğine inanıyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. Bu ağaçlardan dökülen polenler üzerinde çalışmasını istiyoruz
NÜKHET PARLIÖZ: Onun için çok iyi şeyler düşünüyorum. Tebrik ediyorum. Beşiktaş’ın daha düzenli olmasını, daha bakımlı olmasını istiyoruz. Bazı kaldırımlarda taşlar çok bozuk. Bir de ben kediler hayvanlar üzerinde duran bir insanım onlara özel barınaklar istiyorum. Belediyenin kısırlaştırmasını istiyorum.
SABRİ İNCİ: Biz Başkanımızı zaten seviyoruz en başta başkanımızın bir kere halkın içinde olmasını istiyoruz. Beşiktaş’ın sahillerinin ve mesire yerlerinin düzenli olmasını istiyoruz. Öncelikle de trafik sorununu halletsin.
METİN KUMRAY: Kazanmasını normal karşılıyorum. İsmail Ünal fark attı.
İSMAİL: Adaşım seçildi, iyi oldu. Ben çevreye bakılsın istiyorum. Şu otopark sorununun çözülmesini bekliyorum. Çevre düzenlemesine eğilirse iyi olur.
MUSTAFA: Bunu haketmişti. Belediye uzun zamadır çalışıyordu zaten böyle olacağı belliydi. Yeni dönemde öncelikle şu trafiğe bir çözüm bulmasını umut ediyoruz. Bir de bu parklardaki köpeklerden arındırılmayı tercih ederiz.
ORHAN ÇÖRÜZ: İlk önce hayırlı olsun diyorum. Zaten beklenen bir sonuçtu. Çarşı içindeki trafik düzenini sağlıklı bir yapıya kavuşturmasını istiyorum.
İRFAN ERKESİM: Öncelikle tebrik ediyoruz. Çarşı içini hareketlendirecek bir takım projeler yapılmasını istiyoruz. En baştki sorun da otopark sorunu.
MEHMET: Öncelikle kendilerini tebrik ediyoruz başarılarının devamını dilerken bu mevcut başarıyla yetinmemesini ileri daha ileri gitmesini daha iyi çalışmalara kapı açmasını diliyorum. Trafik sorununu çözerse seviniriz.
TUNCER ONAY: Bunu bekliyodum. İyi çalıştı, iyi şeyler yaptı. Sokaklarımızı ağaçlandırdı, temizledi. Yollarımız düzgün ama bir isteğim var ara sokaklara yıkama yapılmıyor olsun istiyorum.
ENSARİ: Başarılar diliyorum, daha güzel hizmet vermesini istiyorum. Otopark sorunu halledilsin, ara sokakları daha temiz olsun.
REMZİ: Başarılarının devamını dileriz ama bu kaldırımların çökmesi var. Öncelikli olarak yeni dönemde bunların halledilmesini istiyorum.
HASAN: Hayırlı olsun beklenendi beklenen de oldu Beşiktaş’ın caddelerinin Nişantaşı gibi olmasını istiyorum. Esnafla yakınen ilgilensin istiyorum.
SADIK YANILMAZ: Normal sonuç… Atatürk kazandı, Cumhuriyet, Laiklik kazandı. Bunun için mutluyuz, güzel şeyler yapmasını istiyoruz.
ERDOĞAN ALİOĞLU: Çok iyi bir sonuç. Beklediğimiz sonuçtu, hayırlı olsun diyoruz. Kuruçeşme’ye bir sağlık ocağı istiyoruz
DEMET: Memnunuz hepimiz ona oy verdik ama İsmail Ünal’dan isteklerimiz var. Bebek’te biraz gazinoları azaltsın, trafiği denetlesin ve araba parklarını düzenlesin.
NECLA ALP: Bebek’in düzelmesini istiyorum Bebek’in kalitesini eski haline getirmesini istiyorum. Cafeler ve barları düzeltmesini istiyorum.
DEMET KARAKALE: Levazım’da oturuyorum son zamanda eksik olmasın bir spor sahası açtı oraya ama henüz futbolu açmadı çocuklar futbol oynayamıyor, sadece volebol ve basketbol sahasını kullanabiliyor.
NURAY KARAMAN: İsmail Ünal’dan istediğim Ortaköy’de bir vadi var. Büyükşehir Belediyesi oradan tünel geçirecekmiş fakat çok kötü bu bizim için lütfen İsmail Ünal buna mani olsun.
REŞAT: Biz İsmail Ünal başkanımıza değer veriyoruz, kıymet veriyoruz. Çalışmaları alt yapısı çok iyi çok güzel. Ondan dolayı da oyumu ona verdim. Yeni dönemde yapılacak da fazla bir şey yok zaten yapacağını yapıyor.
LALE: Çocuklarımızı rahatsız eden bizleri gece korkutan başı boş köpeklere ev kazandırsın dedik onlar sahipli köpeklerin bile tasmasız dolaşmasını yasakladılar. Parklara tabelalar asıp önce ihtar sonra da 2 milyar gibi bir para cezası uygulaması yapıyorlar. Köpeklerin özgürlüğünü ve oynamasını kısıtlamayın. Hiç olmazsa belli saatler koyun.
HÜSAMETTİN CEM: Radyo Beşiktaş’taki programlarını beğeniyoruz. Her zaman olduğu gibi gelip radyoda yaptığı icraatlarını anlatmasını istiyoruz.
AYLA: Akatlar Sanatçılar Parkı’nda köpeklerimizi dolaştıramıyoruz. Sahibi yanında serbest dolaşan köpekler için ceza uygulanmaz. Park olmazsa nerede koşup oynayacaklar. Ayrıca reklam afişleri, sokak adı yazan tabelaları kapatıyor.
MUSTAFA: Seçilmesinden memnun kaldık. Biz zaten kendisinden memnunduk ama bu aralar görüyorum Çarşı içinde bazı cafelere demirden merdiven yapmışlar. Yangın merdiveni gibi ama çok sakil bir durumda çirkin bir görüntü oluşturuyor, ilgilensiler. Sayıları çoğaldı kaldırılması artık çok zor. Ayrıca Radyo Beşiktaş’a her ay konuk oluyordu. Yaptıklarını çıkıp anlatmasını isterim. Kendisini hep dinliyorum. Canlı telefon bağlantısı da alın. Konuşmak istiyorum.

Resitaller büyüledi!..
İstanbul Resitalleri, Mustafa Kemal Merkezi farkıyla tüm hızıyla devam ediyor. Ünlü sanatçıların sahne aldığı Mustafa Kemal Merkezi’nde bu kez Mayıs ayında yine dünyaca ünlü bir isim yer alacak. Enrico Belli, gerçekleştirilecek organizasyonla sanatseverler ile buluşuyor. Bununla birlikte dünyanın farklı köşelerinden farklı müzisyenleri, uluslararası virtüözleri, takip edilen ve alkışlanan enstürmanistleri, gözde sanatçıları sezon boyunca İstanbul seyircisine sunan İstanbul Resitalleri, 18 Haziran 2009`a kadar Mustafa Kemal Merkezi’nde aralıksız devam edecek. Piyanist Enrico Belli, Giacomo Rossini Konservatuvarı’nda Franco Scala yönetiminde ilk eğitimini aldıktan sonra Imola Akademisi’nde Vladimir Ashkenazy, Lazar Berman, Maurizio Pollini gibi büyük ustalarla çalışarak Master derecesini tamamladı. Beethoven, Schubert ve Brahms’a odaklı ilk çalışmalarının ardından Dortmund’da Franz Schubert Yarışmasını kazandı. Halen Londra, Madrid, Milano, Münih, Paris ve Viyana’da resitallerini sürdürüyor. Enrico Belli son yıllarda müzik çalışmalarını çağdaş müzik bestecilerinin eserlerini araştırmaya, güncel müzikle geleneksel repertuarı harmanlayan çalışmalara ayırdı. Giacinto Scelsi ile Girolamo Frescobaldi eserlerini birlikte çaldığı konserlerin yanısıra Janacek’in tüm solo eserlerini seslendirdiği turnelere, Gilberto Capelli’nin Frammetto Blu prömiyerine uzanan araştırıcı icracılığı, müzik çevrelerinde çok farklı ve çok özel bir yere konumlanmasına neden oldu. Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleşecek olan sunumun programı ise şöyle belirtiliyor: “Program: Schumann, Davidsbündlertänze op.6 (1. kitap), Kurtag Játékok (10′), Schumann Davidsbündlertänze op.6 (2. kitap), ARA, Debussy Preludes II Livre. Piyano: Steinway & Sons concert grand.
Piyona sanatçısı Stephen Hough’un, 7 Ekim’de verdiği konser ile başlayan resitalde,
2009 yılında Mustafa Kemal Merkezi’nde sanatseverler ile buluşan diğer sanatçılar ise şunlardı: “Etkinliğin 2009 yılındaki bölümünde piyano sanatçıları John O`Conor 15 Ocak’ta sevenleriyle buluşmuştu. Fredrik Ullen 18 Şubat’ta, gitarı ile yetenekli sanatçı Xuefei Yang 18 Mart’ta, piyano sanatçıları Tamara Stefanovich ise 16 Nisan’da müzikseverler ile Beşiktaş’ta bir araya geldi.”

Mata Hari izleyenleri yeniden yaktı kavurdu!..

Mata Hari gösterisi izleyenlerini yaktı kavurdu… Tüm dünyada kareografisiyle kendini kabul ettirmiş ünlü Türk dansçı Nejla Yatkın Broadway’ den sonra İstanbul’a geldi. Bugüne kadar Dance Place DC, The Kennedy Center, The Place in London, The Oscar Neumeyer Museum gibi sanat dünyasının en prestijli salonlarını izleyicisiyle dolduran New York Times ve Washington Post gibi gazetelerden pek çok olumlu eleştiriler almış Broadway sanatçısı Nejla Y. Yatkın’ın Broadway Şovu “Mata Hari’ yi Yeniden Yaratmak” Mustafa Kemal Merkezi’nde izleyicisiyle buluştu. “2008 Princess Grace Choreography Fellow” ödülünün yanı sıra Amerika’da Dance Magazin tarafından görülmeye değer en iyi 25 dansçı arasında gösterilen Nejla Y. Yatkın tarafından koreograflanan gösterimde; özgün sahne, ışık ve ses tasarımı ile Türk seyircisi için büyüleyici bir atmosfer yarattı. Ayrıca, 2006 yılında sanatçı Nejla Y. Yatkın “Mata Hari’yi Yeniden Yaratmak” Kennedy Metro DC’ deki ‘Sahne Sanatları Merkezi En İyi Bireysel Performans En İyi Genel Üretim Dans Ödülü’ kazanmıştır… Bu eser Dance Place (Washington DC) Miami Dade College (Miami, Florida), Miami Kültür Bakanlığı (Miami, Florida), Ulusal Performans Ağ Oluşturma Fon ve Sahne Merkezi (Reston, Virginia)’nin desteklediği bir proje olarak biliniyor. Ayrıca proje, DC Sanat ve İnsan Komisyonu tarafından da destekleniyor.
Çiğdem Talu ve Melih Kibar sevenleri tarafından anıldı
Ustalara saygı etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi çatısı altında gerçekleştirilen etkinlikte bu kez, Çiğdem Talu ve Melih Kibar konuşuldu. Gece popüler müziğin usta yorumcuları ile genç kuşağın en iyi seslerini buluşturan özel bir konsere dönüştü. “İşte Öyle Bir Şey”, “Sevdan Olmasa”, “Bir de Bana Sor”, “İçimdeki Fırtına”, “Etme Eyleme” gibi onlarca şarkıyı birlikte yaratan Çiğdem Talu ve Melih Kibar için organize edilen “Ustalara Saygı” toplantısına; Coşkun Demir, Demet Sağıroğlu, Erol Evgin, Füsun Önal, Murat Evgin, Nükhet Duru, Onur Mete, Sibel Gürsoy, Tuba Önal, Tüzmen ve Yeliz katıldı.
Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve Erol Evgin ile birlikte moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte, dinleyiciler için, sanatçıların solo performanslarının yanı sıra sürpriz düetler ve ‘yıldızlar korosu’ da yer aldı. Gecede; Talu-Kibar ikilisinin birlikte yarattığı klasiklerin yanı sıra ayrı ayrı sanatçılarla ürettikleri çalışmalardan örnekler de sanatseverlere sunuldu. Çiğdem Talu ve Melih Kibar için hazırlanan gecede sadece müzik yok. “Hisseli Harikalar Kumpanyası” müzikalinde sanatçılarla çalışan Haldun Dormen, arşivci-programcı Hakan Eren, Melih Kibar’ın eşi Ethel Kibar ve Talu’nun kızı Zeynep Talu “Ustalara Saygı”ya katılarak duygu ve düşüncelerini konuklarla paylaştı. Firuz İsmailov, Zafer Şanlı, Emir Özoğlu, Mertol Şalt, Yasemin Enis, Alp Yenier, Görkem Devrim Saoulis’ten oluşan Erol Evgin Orkestrası’nın sanatçılara eşlik ettiği gecede Talu ve Kibar ile ilgili çeşitli görüntüler ve dia gösterileri de seyircilere sunuldu.
Sadri Alışık ödülleri
Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncuları ödülleri Mustafa Kemal Merkezi’nde sahiplerini buldu. 14. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncuları Ödülleri töreni, Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katılımıyla gerçekleşen törende onur ödüllerini, tiyatro dalında Yıldız Kenter, sinema dalında ise Türkan Şoray ve Vedat Türkali aldı. Şoray ve Türkali’ye ödülleri Başkan İsmail Ünal tarafından sunuldu. Toplam 19 kategorinin yer aldığı törende dağıtılan diğer ödüller ve sahipleri şöyle:
Tiyatro: “Onur ödülü” Yıldız Kenter, En başarılı yapım yönetmeni “Maskeliler” Taner Barlas, En başarılı kadın oyuncu “Cesaret Ana ve Çocukları” ile Tilbe Saran, En başarılı erkek oyuncu ödülü “Maskeliler” Mehmet Gürhan, Levent Üzümcü’ye verildi. Bununla birlikte Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülü “Kırmızı Pazartesi” Mahperi Mertoğlu, Yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu “Nehrin Solgun Yüzü” Kevork Türker, Müzikal ya da komedi dalında yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülü ile “Rahat Yaşamaya Övgü” Levent Öktem, Yılın en başarılı kadın oyuncusu ödülünü “Basit Bir Ev Kazası” Günay Karacaoğlu’na sunuldu. Ayrıca, yardımcı rolde yılın en başarılı erkek oyuncusu ödülünü “Rahat Yaşamaya Övgü” Erdinç Anaz, Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın oyuncusu “Rahat Yaşamaya Övgü” Başak Meşe, Efes Pilsen Gençlik Özel Ödülünü ise “Albay Kuş” oyunuyla Tiyatro Adam oyuncuları aldı.
Sinema: En iyi erkek oyuncu ödülü “Devrim Arabaları” ile Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Serhat Tutumluer, Onur Ünsal, Selçuk Yöntem’e, en iyi kadın oyuncu ödülü “Issız Adam” ile Melis Birkan’a, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü “Vicdan” ile Tülin Özen’e, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü “Üç Maymun” ile Ercan Kesal’a verildi.

Santana Temmuz’da Beşiktaş’a geliyor
Dünyada Latin-rock tarzının en büyük temsilcisi olan Carlos Santana, uzun yıllar sonra çok özel bir konser için 6 Temmuz’da Beşiktaş’a geliyor. Türkiye’de de en sevilen rock yıldızlarından biri olan Santana ve grubu, Latin vurmalı çalgılarının ateşini, rock müziğinin enerjisi ile birleştiren tarzı ile tanınıyor. Neredeyse elli yıl önce, 1960’lı yıllarda San Francisco’da başlayan Santana rüzgarının etkisi, topluluğun 1969 yılında ünlü Woodstock festivalindeki konseriyle zirveye çıkmıştı. Santana, bu dönemde yayınlanan “Santana” ve “Abraxas” gibi albümleri ile dünya çapında milyonlar satan dev bir isim haline geldi. Aynı başarıyı 90’ların ortasına kadar devam ettiren Santana, 1999 yılında efsanevi “Supernatural” albümü ile rock dünyasının en önemli simalarından biri olduğunu tekrar kanıtladı. Eric Clapton, Lauryn Hill ve Dave Matthews gibi dünyaca ünlü isimlerin konuk olduğu bu albüm, bugüne kadar 10 milyonluk bir satış rakamına ulaştı ve yayınlandığı yıl “Yılın Albümü”, “Yılın Şarkısı” (Smooth) ve “En İyi Rock Performansı”nın da aralarında bulunduğu sekiz dalda Grammy ödülü kazandı. Bu başarısını 2002 yılındaki “Shaman” ve sonraki albümleriyle de perçinleyen sanatçı, verdiği birbirinden güzel konserler ile içindeki Latin ateşinden hiçbir şey kaybetmediğini gösteriyor.
Black Magic Woman, Smooth, Love of My Life, Oye Como Va ve Jingo gibi hitleri ile ülkemizde de büyük bir hayran kitlesine sahip olan Santana’nın heyecanla beklenen konseri Kuruçeşme Arena’da gerçekleşecek. Buna göre bilet fiyatları genel giriş: 100 TL, sahne önü: 270 TL diye açıklandı.
Ünlü Şair Ataol Behramoğlu’na
özel saygı gecesi…
Ataol Behramoğlu için özel bir gece gerçekleştirildi. Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var”, “Aşk İki Kişiliktir”, “Ben Ölürsem Akşamüstü Ölürüm”, “Bu Aşk Burada Biter”, “Sevgilimsin” gibi ezbere bilinen şiirleri okurlara armağan etmenin yanı sıra yaptığı çeviriler, edebiyat-kültür üzerine yazıları, antoloji ve tiyatro çalışmalarıyla da sanat hayatımıza katkıda bulunan Ataol Behramoğlu’nu dostları, Akatlar KültürMerkezi Melih Cevdet Anday sahnesinde buluştu. Behramoğlu’nun yakınları çeşitli dönemlerde birlikte çalışmalar yaptığı sanatçılar ve ailesinin anlattığı gecede, seyirciler sanatçıyı daha yakından tanıma fırsatı buldu.
Ali Sirmen, Ayşe Emel Mesci, Barış Behramoğlu, Dilek Türker, Doğan Hızlan, Hasan Ceyhan, Haluk Şahin, Hülya Behramoğlu, İkna Sarıaslan, Namık Kemal Behramoğlu, Onur Behramoğlu, Sali ve Turgay Fişekçi’nin konuşmacı olarak katıldığı gecede, şairin bestelenmiş yapıtlarından örnekler de seslendirildi.
Küçük Genny
Akatlar Kültür Merkezi’nde oynandı
Tiyatro Z’den “TempOdyssey / Küçük Genny Efsanesi” ile seyirciyi ilk kez selamladı… Geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirilen oyunla, Tiyatro Z ekibi bahar ayları etkinliği içerisinde Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday sahnesindeki oyunuyla sevenlerine merhaba dedi. Oyunun konusu ise özetle şöyle aktarılıyor: “Geçici işlerde çalışan Genny’nin yeni başladığı bir işyerinde ilk ve son gününü izleriz. Bir bomba fabrikasında resepsiyonist olarak çalışmaya başlayan Genny’nin geçmişiyle geleceği çarpışırken sonuçlar patlama etkisi yaratacaktır. Telefonu kullanmayı öğrenmekle dinlenme odası arasında gidip gelirken yaşadığı geriye dönüşlerde Georgia eyaletindeki çocukluğunu ve onun neden bu kadar kaçık, duygusal olarak izole olmuş, asosyal bir insan haline geldiğinin gerekçelerini izleriz. Yazar Dietz bizi zamanda bir ileri bir geri atlayışlarla Amerika Birleşik Devletlerinin en doğusu ile en batısı arasında bir gezintiye çıkarır… “İş dünyası”, “sanal alem”, “aile olgusu” “seks”, “ölümle insan”, “tanrılar ve insanlar”, “evrenin oluşumu”, “bilim dünyası” arasındaki ilişkileri irdeler. Ve en acımasızı da tüm bu olayları “Serbest Piyasa Ekonomisi”nin hakim olduğu bir dünyada geçirir. Ölümcül bir çalışma temposunda, beyin uyuşturucu işlerin arasında gidip gelen bu geçici işçinin öyküsü plazalarda çalışanlar için korkutucu bir mizah duygusuna sahip. Kara Komedi türünde sahnelenmiş bu oyun, “Serbest Piyasa Ekonomisi”nin hâkim olduğu zeminde ve zamanda yaşayanlara şiddetle tavsiye edebileceğimiz gariplikte… Ve bazen garip bir şey izlemek eğlenceli olabilir!” Oyun yazarı: Dan Dietz.
Türkçeye Çeviren: Murat Şevki Çoban – Bengi Heval Öz, yönetmen: Cem Kenar, kostüm ve dekor tasarım: Can Tuğcuoğlu, ışık tasarım: Cem Kenar, yönetmen yardımcıları: Eylül Başoğlu, Selen Almacıoğlu, yapım asistanı: Nezih Tüzel, Eylül Başoğlu, ışık asistanı: Selen Almacıoğlu. Oyuncular ise Genny: Bengi Heval Öz, Ölü Çocuk: Nuri Karadeniz, Bilim Adamı: Umut Tabak, Baba: Nebil Sayın, Anne: Derya Aslan.
Yaşamevi’nde psikolojik danışmanlık ve diyet
Beşiktaş’ta açılan yaşam evleri, sıkıntıları gidermeye güzel vakit geçirmek için sakin bir ortam oluşturup keyifli dakikaların yaşanması için vaçgeçilmez alanlardan biri olacağa benziyor. Beşiktaş Belediyesi tarafından hizmete giren yaşamevleri, sabah 08.30 ile akşam 17.00 saatleri arasında tüm kapılarını 65 yaş ve üstüne açıyor. Belediyenin hizmet projelerinden biri olarak hayata geçirilen yaşam evi Beşiktaş’lı yaşlılara farklı ve temiz bir ortamda yeni insanlar tanıma, sosyalleşme, gündelik aktivitelerde bulunabilme imkanı vermenin yanı sıra ayrıca psikolog ve diyetisyen kontrolünde de sağlık hizmetleri vererek fark atıyor. Konuyla ilgili Psikolog Nimet Temizkan, yaşamevinde Çarşamba ve Cuma günleri saat:13.00 ile 16.00 arasında görevli olduğunu söylüyor. Ayrıca, yaşamevine zahmetsizce gidebilmek için Türkali, Akatlar, Konaklar ve Kuruçeşme’deki muhtarlıkların önünden de ücretsiz servisleri kullanabilmek mümkün. Temizkan, şunları da söylüyor: “Verilen hizmet 65 yaş üstü olduğu için konuklarımızın yanlarında, ailelerinden biri de onlara eşlik edebiliyor. Onların yalnızlık, depresyon gibi sorunlarına çözüm üretiyor, düzenli terapiler uyguluyoruz. Kan dolaşımı hastalıkları, diyabet ve kemik erimesi gibi rahatsızlıkları olan konuklarımız için özel beslenme programları ayarlıyoruz. Ve hastalarımızı da düzenli aralıklarla takip ediyoruz. Yaşamevi’nin en güzel tarafı bu hizmetleri böyle keyif veren bir ortamda sunuyor olması. Burada, hastanelerdeki sıra bekleme, ücret ödeme gibi sorunlar yok. Birebir iletişim kuruyoruz. Bilişsel durum tespiti için yine isteğe bağlı testler uyguluyoruz”
Psikolog ve Diyetisyen hizmetlerinden yararlanmak için, 444 44 55’i arayarak hangi doktorla görüşmek istediğinizi belirtip, isminizi yazdırarak randevu almanız yeterli oluyor.

SPOR HABERLERİ

DERBİ AYINA GİRDİK

Fortis Türkiye Kupası’nda Beşiktaş ve Fenerbahçe kupada 3. kez finalde eşleşti. Daha önce 1989 ve 2006 yıllarında iki dev finalde buluşmuş ve iki eşleşmede de Beşiktaş Fenerbahçe’yi yenip kupayı kazanmıştı. Ayrıca Kartal, 1982-83 sezonundan beri rakibine yenilmiyor.
Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin eşleşmesi ile mayıs ayı adeta derbiler ayı oldu. İlk olarak 3 Mayıs’ta ligde İnönü Stadı’nda Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi oynanacak. İki takım 13 Mayıs’ta kupada İzmir’de kozlarını paylaşacak. 24 Mayıs’ta 33. hafta maçında Beşiktaş ile Galatasaray derbisinde kozlarını paylaşacak.
YILIN FUTBOLCUSU YARIŞMASI-4
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Yılın Futbolcusu Yarışması’nın serüveni şöyle: Yarışmanın ilkinde 2005 – 2006 sezonu için Sergen Yalçın spor yazarlarından en çok oyu aldı, 2006 – 2007 sezonunda ise Bobo’yu Beşiktaş’ın en göze batan oyuncusu seçildi. 2007 – 2008 sezonunda ise spor yazarlarının katkılarıyla yapılan oylama sonucu Delgado yılın futbolcusu seçildi. Delgado, sezon boyunca altı hafta maçın yıldızı olarak bu ünvanı hak etti. Kupa Delgado’ya Gazete Beşiktaş İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ tarafından verildi. Bu sezonda “Yılın Futbolcusu Yarışması” için spor yazarları oy vermeye devam ediyor.
Onur BAŞTUĞ

2008 – 2009 SEZONU TELLO ÖNDE GİDİYOR

Spor yazarları tarafından seçilen “Yılın futbolcusu” yarışması 2008-2009 sezonunda da devam ediyor. Lig bitiminde, 34. hafta sonunda en çok seçilen futbolcuya Beşiktaş Gazetesi Yılın Kupası verilecek. Yeni sezonda oylar şöyle: Antalya – Beşiktaş maçın da Bobo, Beşiktaş – Konya maçında Delgado, Trabzon maçında Cisse, G.Antep maçında ve İstanbul Büyükşehir maçında Nobre, Hacettepe maçında Nobre, G.Birliği maçında Tello, Sivas maçında Tello, Kayseri maçında yok, Kocaeli maçında Nobre, Bursa maçında yok. Eskişehir maçında Tello, F.Bahçe maçında yok. Ankaraspor maçında Rüştü, Ankaragücü maçında Ekrem Dağ. G.Saray ve Denizli maçında yok. Antalya maçında Tello. Konya maçında yok, Trabzon maçında Bobo. Gaziantep maçında Nobre, İstanbul Büyükşehir maçında Tello, Hacettepe maçında Tello. G.Birliği maçında Ernst, Sivas maçında Tello. Kayseri ve Kocaeli maçında ise Yusuf, Bursa maçında yok, Eskişehir maçında Ernst.
Kara Kartallar Alman Michael Fink ile anlaştı
Siyah-Beyazlı ekip, Almanya’nın Eintracht Frankfurt takımının başarılı orta saha oyuncusu Michael Fink’le kesin olarak anlaşma sağladı. Beşiktaş yönetimi, sezon sonunda sözleşmesi biteceği için bonservis sorunu olmayan 27 yaşındaki futbolcu ile 3 yıllığına el sıkıştı. Fink yıllık 1 milyon euro alacak. Beşiktaş, bir panzeri daha renklerine bağladı… Gelecek sezonun kadrosu için kolları sıvayan Kara Kartal yönetimi, Frankfurt’un orta sahasında görev yapan Michael Fink ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Cisse’nin yerine düşünülen Fink, Frankfurt’ta 95 maçta 9 gol attı. Geçen sezon Amanatidis ile birlikte kırmızı-siyahlı formayı en çok (32 lig 2 kupa) giyen oyuncu olan Fink, bu sezon ise 27 lig, 2 de kupa karşılaşmasında görev aldı. Alman yıldız, defansa yönelik oynamasına rağmen 148 maçlık kariyerinde hiç kırmızı kart görmedi. Fink’in 2008’de hazırlık maçında attığı röveşata golü Almanya’da “ayın golü” seçilmişti.
Michael Fink kimdir?: Doğum tarihi 1 Şubat 1982, doğum yeri Almanya, boy 1.83, kilo 75, numarası 6, mevkii orta saha. Didem TUTAL
Nobre ile imza atıldı
Nobre konusu tatlıya bağlandı. Nobre, Beşiktaş kulübüyle el sıkıştı, taraflar uzlaştı ve yüzler gülüyor. Beşiktaş Kulübü, uzun süredir görüşme halinde olduğu futbolcusu Nobre ile anlaşma sağladığını resmen duyurdu.
Beşiktaş Kulübü, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) gönderdiği yazıyla, tecrübeli oyuncuyla kesin anlaşmanın sağlandığını açıkladı.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin, İMKB’ye gönderdiği yazıda, “Şirketimiz profesyonel futbolcularından Mert Nobre ile aramızdaki mevcut sözleşmenin uzatılması hususunda mutabakata varılmış olup, sözleşme detaylarının netleşmesi sonrasında ayrıntılı açıklama yapılacaktır” denildi.
Beşiktaş Fortis Türkiye Kupası zengini oldu!..
Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası’nda kasasını tıka basa doldurdu. Kupada 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alıp finale kalan Kartal, 2 milyon 236 bin dolarlık ödüle kondu. Bu ana dek 1 milyon 586 bin dolar kazanan Siyah Beyazlılar finale kaldığı için 350 bin doları daha kasasına indirdi. Beşiktaş, finalde kaybetse dahi 300 bin dolar kazanacak.
Kupa şampiyonu ise 650 bin dolar alacak. Kartal kupayı kazanırsa toplam 2 milyon 686 bin dolar gelir sağlayacak. Muzaffer TOPAL

TARAFTAR RADYO BEŞİKTAŞ’TA
Nefes nefese geçen şampiyonluk mücadelesi taraftara heyecan yaşatıyor. Beşiktaş taraftarı bu kadar yaklaşılan şampiyonluğun kaçırılmaması gerektiğini belirtiyor. Anadoludan bir şampiyon çıkması için spor kamuoyunun elinden geleni yaptığına dikkat çeken taraftar Beşiktaş Gazetesi ve Radyo Beşiktaş aracılığıyla mesaj verdi.
TEKİN A: Oyunlara dikkat edelim. Sivas teknik direktörünün açıklamaları zaman zaman ilginç…Takip etmek gerek.
KADİR BASMACI / ORTAKÖY: Denizli takımı iyi duruma gösterdi. Şampiyon olmasa da birşey denmez ama, şampiyonluk çok yakın…
MESUT /BJK 1903: Şampiyonluk yarışı çok çetin… Anadolu takımı ile birlikte potada olmak üç büyüklerle yarışmaktan zor!..
HAKKI KEMAL D.: Fener ve Galatasaray’ın şampiyonluktan düşmesi ligi bitirdi. Ancak biz derbileri mutlaka kazanmalıyız. Sivas’ında zor maçları var.
ENVER ADAK: Beşiktaş’ın fikstürü Sivastan kötü… Ancak şampiyon olmak istiyorsak puan kaybetmemeliyiz. Son maçta evimizde iki puan vermemiz iyi olmadı. O puanları arayacağız gibi…
ADEM/ GOP: Cisse gidecek… Bence iyi oyuncu idi, yeni transferin şimdi yapılması Cisse’yi bozacaktır. Yanlış oldu…
OSMAN /KÖYİÇİNDEN: Herkes Sivas’a destek veriyor. Spor kamuoyu Beşiktaş’ı desteklemiyor. Şampiyon olursak şaşırırım. Bu haftaki derbiyi mutlaka almalıyız.
ESER: Bir iki iyi futbolcu takımı toparladı. Ernst ayarında iki futbolcu daha olursa bizi kimse tutamaz.
ADNAN KERİM ABACI: Tüm maçları kazanıp bekleyeceğiz. Sivas mutlaka puan kaybedecektir. Önde olana stres basar.
BİROL/ NİŞANTAŞI: Denizli kurt hocadır. Hesabı yapmıştır. Önemli olan futbolcuların performansı… Hep destek, tam destek… Takımımızın yanında olalım.
Beşiktaş’ta neşeli günler
Beşiktaş’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla futbol takımı oyuncuları, eşleri ve çocuklarıyla birlikte tesislerde öğle yemeğinde bir araya geldi. Oldukça neşeli bir ortamda geçen yemekte Beşiktaş teknik direktörü Mustafa Denizli, futbolcular ve aileleriyle yakından ilgilendi. Mustafa Denizli, tüm konuklarla tek tek sohbet etmeyi tercih etti. Siyah-Beyazlılar, yemeğin ardından da yardımcı antrenör Tayfur Havutçu’nun 39. yaşını pasta keserek kutladı. Denizli, pastanın ilk dilimini yardımcısına elleriyle yedirdi.
Kartal Kanaryayı UEFA’ya yolluyor!
Kartal kupada finale kalınca Fenerbahçe’nin UEFA’ya gitmesi neredeyse kesinleşti. Ankaraspor’u eleyerek finale kalan Beşiktaş, Fenerbahçe’nin de UEFA Ligi’ne katılmasının yolunu açtı. Sivas’ı eleyerek finalist olan Fenerbahçe, 13 Mayıs’taki final maçında Beşiktaş’a kaybetse dahi yüksek olasılıkla yeni sezonda ülkemizi UEFA Ligi’nde temsil edecek. Statüye göre yeni sezonda kupa şampiyonu ile lig 3. ve 4. sü UEFA’ya katılıyor. Beşiktaş kupayı alır, Şampiyonlar Ligi’ne de katılırsa o zaman finalist Fenerbahçe UEFA’nın yolunu tutacak. Siyah-Beyazlılar, 3. veya 4. olursa Fenerbahçe, UEFA biletini alıyor. Fenerbahçe’nin UEFA’ya gitmemesi için için tek olasılık var. O da Beşiktaş’ın ilk ligde 4’e girememesi durumu. O zaman kupa şampiyonu Beşiktaş ile lig 3. ve 4.’sü UEFA’ya katılacak.
Ancak Fenerbahçe son lig maçlarında ardı ardına aldığı yenilgilerle dördüncülük şansını zora soktu. Diğer yandan, Fenerbahçe gibi Galatasaray’da neredeyse lige havlu attı. Şampiyonluğun en büyük rakibi Beşiktaş ve Sivasspor.