SAYI 196

BJK1BEŞİKTAŞLI ‘SONUNA KADAR’ DEDİ

Beşiktaşlı “İsmail Ünal”dedi. 29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde oylarıyla CHP adayı İsmail Ünal’ı tekrar başkan seçen Beşiktaşlılar görevlerini yaptılar. Sabahın erken saatlerinde sandık başına giden Beşiktaş kentlisi geçen seçimlerden daha fazla bir katılım sağladı. Toplam117.685 kişi oy kullanırken, CHP’den İsmail Ünal’a 80.932 kişi oy attı. Ünal’a yüzde 68,77 oranında oy çıktı. AK Parti 18.830 oy aldı ve oy oranı yüzde 16 oldu. DSP 8.900 oy aldı. MHP ise, 4.925 oy aldı.
En yakın rakibine 4 misli fark atan İsmail Ünal’ın partisi CHP Beşiktaş Belediye Meclis üyeliğine 29 il genel meclis üyeliğine 6 üye gönderdi. Bu sonuçlarla Türkiye ve İstanbul rekorunun kırıldığı hatta birinci olunduğu yapılan açıklamalar arasında… Beşiktaşlılardan 5 yıl daha yetki alan İsmail Ünal, yaptığı ilk açıklamada; “Beşiktaşlı ‘Sonuna kadar dedi” şeklinde konuştu. “Demokrasi ve Cumhuriyet için sonuna kadar… Hizmet için sonuna kadar” diyen Ünal, her zamanki gibi parti rozetini çıkartarak, herkesin belediye başkanı olacağını kaydederken, ilk beş yıl içinde yaptıklarınının yanına ikinci beş yılda yapacaklarını ekleyerek, Beşiktaş’ı daha çağdaş, daha modern bir ilçe haline getirmek için gayret göstereceklerini söyledi. İsmail Ünal, seçimlerden hemen sonra ilk hafta tüm Beşiktaşlılara teşekkür edeceğini, bu nedenle de tüm mahalleleri dolaşıp Beşiktaş Kentlisi’nin elini sıkmak, onlara sarılmak istediğini belirtti. Ardından da hemen işlere sarılacağını, vakit kaybına tahammül olmadığını bildirdi. Otopark, yeşil alan, hizmet binalarının yanısıra iletişime de büyük önem verileceğini kaydeden İsmail Ünal; “Tüm kararlarda kentlimizin görüşü alınacak, onlara bilgi verilecek, soru, öneri ve görüşleri takip edilecek, saydam ve şeffaf bir yerel yönetim anlayışı izlenecektir” şeklinde konuştu. Ünal, ayrıca kentin bundan böyle mahallelerden yönetileceği ve sürekli kentlinin içinde olunacağı müjdesini de verdi.
Öte yandan; AK Parti Belediye Başkanı Sibel Çarmıklı adına açıklama yapan sözcüler henüz itirazlar yapıldığını, açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını kaydetti. MHP Beşiktaş Belediye Başkanı Adayı Cennet Süzer, AK Parti ve CHP’nin ilçede çok çalıştığına değinerek, tüm aksaklıklara ve istenmeyen olaylara karşın biz de tüm gücümüzle Beşiktaş’ta olduğumuzu gösterdik. Oy oranımızı artıtırdık” şeklinde konuştu. DSP’nin adayı Ayfer Atay da konu hakkında özetle şunları söyledi: “Seçim sırasında Beşiktaşlılara belli mesajlar vermek istedik iletebildiğimizi de tahmin ediyorum yaklaşık 8000 insan verdiğimiz mesajı aldı. AKP’nin Beşiktaştaki iktidar olma korkusu ve Kılıçdaroğlu’nun rüzgarı demiyelim de borası vatandaşların tam değerlendirme imkanını sağlamadı maalesef. Fakat en iyisini yine vatandaş biliyor. Zannediyorum ki önümüzdeki dönem vatandaş olayları kendi takip eder duruma gelecek diye de düşünüyorum. Öncelikle Cumhuriyet’e, Atatürk devrimlerine ve laik rejime sahip çıktığı için Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum. Zaten Beşiktaşlılardan da bu beklenir.”
ÜYE LİSTESİ
CHP’den Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi seçilenler şunlar:
Kemal Çiloğlu, Bülent Tatar, Mehmet Yıldız, Mustafa Uygun, Uğur Büyükbalkan, Mehmet Arslan, Levent Serdaroğlu, Sebahattin Öztürk, Uğur Gökhan Sarı, Şule Berksoy, Osman Yenen, Yakup Şeker, Hasan Saygılı, Mehmet Rıfat Akyüz, Hasan Şenyurt, Vahap Yaman, Çetin Kırışgil, Mehmet Aydın Velioğlu, Selma Tosun, Yavuz Çakmakkaya, Recep Kabiloğlu, Özgür Koçak, Selahattin Maluşaklı, Cemil Sabuncu, Akın Keskin, Ergün Ağırkol, Metin Yavuz Keçeli, Altan Erkekli, Hasan Kerem Kumbasar.
CHP’den İl Genel Meclisi’ne seçilenler şunlar:
Süleyman Kartal, Müfit Yetkin, Göksel Sunter, Aydın Gürhan, Mustafa Gündüz, Oğuz Tosun.
AK Parti’de Beşiktaş Belediye Meclis Üyeliğine seçilen isimler ise, Celal Akgün ve İsmail Akyıldız oldu.

İLÇEDE YAPILACAKLAR DETAYLARIYLA AÇIKLANDI
Beşiktaş kentlisini bilgilendirdiler
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, yeni dönem için önemli projeler açıkladı. Beşiktaş kentlisine bundan böyle yapılacaklar hakkında sık sık bilgi verileceğini söyleyen Ünal, yerinden yönetimlerin ancak bu tür çalışmalarla sağlıklı olabileceğini vurguladı. İkinci beş yılda yapılan her işte kentlinin görüşünün alınacağını yapılanların iletişim araçları kullanılarak vatandaşlara duyurulacağını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş’taki projeleri kentlinin takip etmesi açısından madde madde sıraladı:
1- GÜVENLİ BİRYAŞAM-
GÜVENLİ BİR KENT
Günümüzde yaşamımızı etkileyen bir çok tehdit ve risk var Beşiktaş kentlisi de daha güvenli bir yaşam sürdürmeyi istiyor. Bu anlamda “daha güvenli bir yaşam” talebinin arkasında “daha güvenilir bir kent” beklentisi var.
İşsizlik: Beşiktaş’taki iş dünyası ile birlikte çalışarak işsiz gençlerimiz ve üniversitelilere “yarı zamalı iş” olanakları yaratılacak. Engelli insanlarımızın istihdamı teşvik edilecek. Kültür turizmi canlandırılarak yeni iş olanakları yaratılacak. Bilgi ve Ar-Ge sektörlerinin Beşiktaş’ta gelişmesi teşvik edilecek.
Deprem: Önceden afet planlaması yapılacak. Bu planlamaya göre toplanma noktaları, acil müdahele ekipleri belirlenecek. Deprem sonrası kullanılacak iletişim, ulaşım ve aydınlanma alt yapısı oluşturulacak. Buluşma alanları ve ulaşım yolları “güneş enerjisi” ile aydınlatılacak.
Otopark ihtiyacı: Üstleri yeşil alan olan yer altı otoparkları yapılacak. Kavşak-kaldırım ve trafik ışıklarında rahatlatıcı düzenlemeler yapılacak. “Evlere vale hizmeti” oluşturulacak.
Sağlıklı beslenme-hilesiz gıda: Okul kantinleri gibi çocukların beslenme noktaları denetlenecek. Okul aile birlikleri ve okul yönetimleriyle birlikte çalışılacak. Eğitim ve iletişim hizmetleri verilecek ve kurslar düzenlenecek. Organik ürünlerin satışının Beşiktaş’ta yaygınlaştırılması sağlanacak.
Asayiş: “Gece bekçisi” uygulamasının yeniden başlatılabilmesi için yasal yollar zorlanacak. “Güvenlik sokaklar” projesiyle ailelerin çocuklarını güvenle gönderebilecekleri eğlence ortamları oluşturulacak. Uyuşturucu ile daha yoğun mücadele edilecek. Bu konuda üniversiteler, aileler ve STK’larla işbirliği yapılacak.
Daha kaliteli bir çevre: İstanbul’da bir ilk olan “Ulus Meyve Bahçesi ve Rekreasyon Alanı” hizmete girecek. “Ortaköy Vadisi Yeşillendirme Çalışması’na” devam edilecek. Evsel atıklar ayrıştırılmış olarak toplanacak. Yenilebilir enerji kullanımı özendirilecek. Çevre bilinci yaygınlaştırılarak çevre kirliliği azaltılacak. Görüntü kirliliğine karşı “cephe düzenleme” ve “sokak sağlıklaştırma” çalışmaları yapılacak. Gürültü kirliliğine karşı “yeşil duvarlar” oluşturulacak, ses kesme panelleri yerleştirilecek. Boğaziçi’nde sualtı ve üstü temizliğine ek olanaklar sağlanacak. Yeni “yürüme yolları” ve açık hava spor olanakları oluşturulacak.
Cumhuriyet’e bağlılık: Eğitim çağındaki gençlerimize daha fazla burs ve yurt olanağı sağlanacak. “Öğrenci pansiyonculuğu” projesi devreye sokulacak. Beceri ve meslek kurslarına ek “kariyer kursları” düzenlenecek. Yaşam ve etüt evleri yaygınlaştırılacak. Sanat ve kültür etkinliklerine daha kolay erişebilirlik sağlanacak. Amatör sporcular desteklenecek, spor alt yapısı yaygınlaştırılacak. Yurttaş organizasyonu olan şenlik, festival ve toplu buluşmalar desteklenecek. STK’larla bilgi ve eylem ortaklığı yapılacak. Ulusal bayramların halkımızla ve büyük coşkuyla kutlamaları devam edecek.
2- 360 DERECE YÖNETİM
“360 Derece Yönetim”, Beşiktaş kentlisini çepeçevre saran her alanda yanında duran ya çözümü doğrudan üreten ya da yurttaşın çözüm kaynağına en kısa sürede ulaşmasını sağlayan çağdaş bir yönetim anlayışıdır.
İnsanlarımız yaşamları boyunca belediyemizden yeterli ve kaliteli hizmeti alacak. Her vatandaşın belediye ile olan ilişkisi mutlaka sonuçlanacak ve sonuç bildirilecek. Beşiktaş Belediyesi Beşiktaşlıların diğer kamu kurumları ile olan ilişkilerini yönlendirmek, kolaylaştırmak için örgütlü bir yapı ile vatandaşa hizmet verecek. Bu nedenle “her mahalleye bir belediye birimi” kurulacak. Her mahalle ve site için “temsilciler” oluşturulacak.
3- ULAŞILABİLİR BEŞİKTAŞ ERİŞİLEBİLİR HİZMETLER
Kentli insan temel sosyo-kültürel ihtiyaçlarını 500 metre çapındaki bir alan içerisinde sağlamak ister. Beşiktaş kentlisinin bütün bu ihtiyaçlarınının yürüyüş mesafesi içinde karşılanmasını esas alan yeni bir projemiz var.
Beşiktaş’ta her semte, her yere yaya ulaşmak mümkün olacak
Avrupa’nın en çok yürünebilen kenti Beşiktaş olacak. Beşiktaş’taki vadiler boyunca yaya yolları yapılacak. Bu anlamda Bebek’ten sahile Leventten Ortaköy’e Gayrettepe ve Dikilitaş’tan Köyiçi’ne yeni yürüme koridorları oluşturulacak. Beşiktaş kentlisini toplu taşıma istasyonlarına, hizmet birimlerine, alışveriş merkezlerine ve kültür-sanat merkezlerine ulaştıran “kent içi ring seferleri” devam edecek. Yaya yolları “kent içi ring seferleri” ile bütünleştirilecek. Var olan yaya ulaşım güzergahlarının kalitesi yükseltilecek. Tüm yaya yolları sinyalizasyon, aydınlatma ve renklendirme çalışmaları ile desteklenecek. Bu koridorları engelli yurttaşlarımızın da kullanabilmeleri gözetilecek. Çeşitli nedenlerle özel araçlarını kullanmak istemeyen kentlilerimiz için “Eve Vale Hizmeti” oluşturulacak. “Eve Vale Hizmeti”nde “yarı zamanlı” çalışacak üniversiteli gençlerimiz Belediyemizce eğitilecek.
Beşiktaş kentlisi hizmetlere daha kolay erişebilecek: Belediyeye gelmeden hizmet alma sisteminin kalitesi arttırılacak. Başta “tam donanımlı ambulans” hizmeti olmak üzere tüm sağlık hizmetleri çeşitlenecek ve yaygınlaştırılacak. Engelli yurttaşlar için düzenlediğimiz “istihdam garantili meslek edinme kursları” yaygınlaştırılacak. Sanat merkezlerimize ring seferleri düzenlenecek. Yeni sanat merkezleri açılarak kentlilerimizin sanata yerinden erişebilmesi sağlanacak. Yardımseverlerin katkıları Türkiye genelinde ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Eğittiğimiz işgücü, yeni iş olanaklarıyla buluşacak. Sosyal dezavantajlı insanlarımız için özel sektör ve STK’larla özel projeler geliştirilecek Cumhuriyet değerlerini, toplumsal barışı, doğa-insan-kent ilişkilerini besleyen sosyal projeler öncelikle desteklenecek.
4- KATILIMCI DEMOKRATİK YÖNETİM
Beşiktaş Belediyesi, Cumhuriyetimizin temel ilke ve değerlerini koruyarak, insan haklarına dayalı, çok aktörlü, kendisi yapmaktan çok yerel aktörleri yapabilir kılan, yönlendiren, kaynakların oluşumunu ve kullanımını kolaylaştıran “katılımcı demokratik yönetim” anlayışına geçecektir.
Daha katılımcı ve demokratik bir kent yaşamı: Beşiktaş’ta “katılımcı demokratik örgütlenme” genişleyecek. Kent konseyi, kadın ve gençlik meclislerine ek olarak her mahalle ve site için temsilciler oluşturulacak. “Mahalle yönetim kurulları”nı mahalleliler seçecek. Beşiktaş Köyiçi, Beşiktaş Meydanı, Levent Çarşı, Ortaköy, Bebek ve Arnavutköy gibi cazibe merkezlerinde “telsiz-internet” uygulaması başlatılacak. Belediye hizmet birimlerinde, kültür merkezlerinde, taksi duraklarında hizmete girecek “bilgi panolarından” kent yaşamı ve belediye hizmetleriyle ilgili her türlü bilgiye ulaşılacak. Yeni oluşturduğumuz “Yapı İşlerinde Kamu Güvenliği” ile ilgili yönetmelik titizlikle uygulanacak. Belediye hizmet kalitesini denetleyecek “Estetik kurul” oluşturulacak. Meydan, sokak, park gibi kamusal alanların fiziki ve sosyal kalitesi artırılacak. Meydanların çevresine sanat ve kültür üreticilerinin yerleşmesi teşvik edilecek. Yaratıcı sokak sanatı ve sokak sporları özendirilecek. Gençlerin sabaha kadar güvenle eğlenebileceği “güvenli sokaklar” oluşturulacak.
Daha saydam yönetim ve proje demokrasisi: Projeler hem kentlilerle hem de projeden etkilenen aktörlerle birlikte değerlendirilecek. Projeler internet ortamında tartışmaya açılacak, gerekirse oylamaya sunulacak. Planlama çalışmaları da saydam ve tartışmaya açık olacak. Yıllık bütçe öngörüleri ve uygulama sonuçları da her yıl kentlilerle paylaşılacak. Proje karar toplantılarına devam edilecek. Kaynakları etkin ve verimli kullanan bir yönetim yapısı kentli denetimine açık olacak.
Özel projeler ve yatırımlar: Beşiktaş “huzurevi”ne kavuşacak. Beşiktaş’ın “çocuk müzesi” olacak. “Kadın sığınma evleri” açılacak… Beşiktaşlılar sağlıklı yaşam için “spor merkezi”ne kavuşacak. Yeni yaşam evleri, kültür-sanat merkezleri açılacak. Sokak hayvanlarını sahiplendirme projesi hayata geçirilecek, hayvan bakım evleri açılacak… Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşı için Beşiktaş’tan Bandırma Vapuru’yla çıktığı gün ile Samsun’a vardığı gün arasında kalan 16-19 Mayıs tarihleri her yıl Beşiktaş’ta “Kurtuluş Şenlikleri” olarak kutlanacak.

KENTLİ SEFERLERİN ARTMASINI İSTİYOR
Ücretsiz ulaşım büyük ilgi gördü
Beşiktaş kentlisi, ring seferlerinin tekrar başlaması üzerine büyük mutluluk yaşıyor. Ulaşımın kolaylaşması adına yapılan bu hizmetle özellikle yaşlılar trafik yoğunluğundan kurtularak evlerine çok kısa sürede ulaşabiliyor olmanın mutluluğunu çeşitli vasıtalarla bildiriyor. Beşiktaş kentlisi ring seferlerinin kesinlikle kaldırılmaması gerektiğini belirterek gerek mesajlarla gerekse telefonlarla yetkililere ulaşıyor. Kentli, tam tersine ring seferlerinin belediye tarafından daha da artırılması hatta her mahalleye bu tür hizmetin yoğun olarak verilmesi gerektiğini belirtiyor. 7’den 70’e herkesin gözü ring seferlerine çevrildi. Trafik sorununu en aza indirgeme için hazırlanan projenin yeniden hayata geçirilmesiyle Beşiktaşlıların yüzü yeniden güldü. Beşiktaş Belediyesi, toplu taşıma araçlarına yani metro, metrobüs, otobüs duraklarına, ana arterlere ve alışveriş merkezlerine pazar günleri hariç her gün 07:00 – 20:00 saatleri arası ring seferleri başlattı. Beşiktaş Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu bu hizmet, her saat başı 5 ayrı güzergâh üzerinden gerçekleştiriliyor. Ring seferlerinin yenilenmiş haliyle güzergahlarının sürekli olarak duyurulmasını ve mahallelere asılmasını isteyen kentlinin isteklerini yerine getirerek yeniden yayınlıyoruz:
1. VİŞNEZADE-MURADİYE-
TÜRKALİ-ABBASAĞA-DİKİLİTAŞ-GAYRETTEPE GÜZARGAHI
Süleyman Seba Caddesiğ Maçka Caddesiğ Maçka Mezarlığığ Hüsrev Gerede Caddesiğ Nüzhetiye Caddesiğ Beşiktaş Evlendirme Dairesiğ Hakkı Yeten Caddesiğ Yeşil Çimen Sokakğ Vefa Bey Sokakğ Yıldız Posta Caddesiğ Barbaros Bulvarığ Cedidiye Sokakğ Üzengi Sokakğ Fulya Deresi Sokakğ Dünya Barış Parkı.
2. KONAKLAR-LEVENT
METRO GÜZARGAHI
Konaklar Muhtarlık Parkı Önüğ Faruk Nafız Çamlıbel Sokakğ Şebboy Sokakğ Melisa Sokakğ Söğüt Sokakğ Ihlamur Sokakğ Akasyalı Sokakğ Akçam Sokakğ Çilekli Caddesiğ Çamlık Caddesiğ Karanfil Sokakğ Gonca Sokakğ Karakol Sokakğ Büyükdere Caddesiğ Çayır Çimen Sokakğ Çamlık Caddesiğ Beyaz Karanfil Sokakğ Akçam Sokakğ Büyükdere Caddesiğ İzzettin Aksalur Caddesiğ Faruk Nafız Çamlıbel Sokakğ Konaklar Muhtarlık Parkı önü.
3. TÜRKALİ-ABBASAĞA-DİKİLİTAŞ-GAYRETTEPE GÜZARGAHI
Türkali Muhtarlığı Önüğ Emirhan Caddesiğ Balmumcu Dere Sokakğ Ayazmadere Sokakğ Gönenoğlu Sokakğ Fahri Gizden Sokakğ Cemil Aslan Güder Sokakğ Prof. Dr. Bülent Tarcan Caddesiğ Vefa Bey Sokakğ Yıldız Posta Caddesiğ Esentepe Metro Durağığ Barbaros Bulvarığ Bahar Sokakğ Hoş Sohbet Sokakğ Yasemin Sokakğ Gönenoğlu Sokakğ Balmumcu Dere Sokakğ Yeni Doğan Sokakğ Cedidiye Sokakğ Üzengi Sokakğ Fulya Deresi Sokakğ Beşiktaş Evlendirme Dairesiğ Nüzhetiye Caddesiğ Muradiye Bostanı Sokakğ Türkali Muhtarlığı önü
4. ULUS-NİSBETİYE-LEVAZIM-
LEVENT GÜZERGAHI
Öztopuz Caddesi Otobüs Durağığ Adnan Saygun Caddesiğ Müderris Salih Rüştü Bey Sokakğ Hakkı Şehithan Sokakğ Adnan Saygun Caddesiğ Meydan Sokakğ Ebulula Mardin Caddesiğ Aytar Caddesiğ Bilgin Sokakğ Tören Sokakğ Saydam Sokakğ Aydın Sokakğ Koru Sokakğ Barbaros Bulvarığ Koru Sokakğ Levazım Muhtarlığı Önüğ Birlik Sokakğ Atilla İlhan Parkığ Birlik Sokakğ Koru Sokakğ Aydın Sokakğ Aytar Caddesiğ Nisbetiye Caddesiğ Gonca Sokakğ Karakol Sokakğ Büyükdere Caddesiğ Levent Caddesiğ Ebulula Mardin Caddesiğ Adnan Saygun Caddesiğ Müderris Salih Rüştü Bey Sokakğ Hakkı Şehithan Sokakğ Adnan Saygun Caddesiğ Öztopuz Caddesi otobüs durağı
5. ORTAKÖY-KURUÇEŞME-
ULUS GÜZERGAHI
Mecidiye Muhtarlığı Önüğ Dereboyu Caddesiğ Muallim Naci Caddesiğ Ahmet Taner Kışlalı Caddesiğ Portakal Yokuşu Caddesiğ Adnan Saygun Caddesiğ Kireçhane Sokakğ Yeşilpınar Sokakğ Muhtar Ali Rıza Sokakğ Yeşilpınar Sokakğ Kireçhane Sokakğ Yol Sokakğ Koru Sokakğ Adnan Saygun Caddesiğ Öztopuz Caddesiğ Okul Yolu Sokakğ Ambarlıdere Sokakğ Mecidiye Muhtarlığı önü.
KENTLİ KARTTAN YARARLANIN
Beşiktaş Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu ring seferleri, klinik, ambulans ve tıbbi danışmanlık hizmetlerinden, kültür ve sanat faaliyetlerinde öncelik ve indirim olanaklarından size özel avantajlarla yararlanabilirsiniz. Yetkililer bu konuda tek yapılması gerekenin Beşiktaş Kentli Kart sahibi olunmasına işaret ediyor.
BEŞİKTAŞLI’DAN YARDIMLAŞMA VE SOSYAL FAYDA
Siz de dost elinizi uzatın
Dost Eller projesi tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Her gün Türkiye’nin çeşitli illerinden telefon ve eposta alan organizasyon, aralıksız yürüttüğü çalışmalarda sesinize kulak veriyor. Sadece Kurban Bayramı ve yeni yıl nedeniyle Beşiktaş ilçesinde ve çevresindeki başarılı öğrencilere 200 adet yardım paketi gittiği kaydediliyor. Bu yardım paketinin içinde ise, ayakkabı, pantolon ve kazak gibi ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Öte yandan bir dost elini uzatan yardım sever 100 aileden yardım alınmış ve 356 kişiye ihtiyaçları doğrultunda yardım yapılmış.
Çırağan’daki Beşiktaş Belediyesi’nin binasından yer alan depoda, ihtiyaca yönelik bir çok eşya bulunuyor. Ütüden elektrik süpürgesine, buzdolabından televizyona, gardıroptan yatağa, kitaplardan giysilere ayakkabılardan komidine kadar bir ev için gerekli tüm eşyalar ihtiyaç sahiplerini bekliyor. Binanın arka avlusuna açılan 80 metrekarelik alanında ikinci el giysileri de görebilirsiniz. Mağazanın üç duvarı çepeçevre çelik kitap raflarıyla kaplanmış, yüzlerce kitap sergileniyor. Proje kapsamında Doğu Anadolu bölgesine bir çok koli kitap gönderilmiş. Yardım kapsamında gıda maddeleri de yer alıyor. Keza, geçtiğimiz bayramda 10’dan fazla araç yüzlerce kolilerle ihtiyaç sahiplerine imdat etti. Depoda, 7 kg.’lık kuru gıda maddelerinden oluşan paketler bulunuyor. Bunlardan bazıları çeşitli firmalar tarafından hibe edilebiliyor. Kolilerde neler bulunuyor derseniz, pirinç, tuz, şeker, çay, un gibi her türlü bakliyat yer alıyor. İhtiyaç sahiplerinin tespit edilmesinin yanı sıra organizasyona kişinin bizzat kendisi de ulaşabiliyor. Yardım etmek isteyen kişiler de ekip ile irtibat kurarak eşya, malzemelerini teslim edebiliyorlar. Üstelik, belediyenin araçları gelip teslim alıyor ve bunlar karşılığında herhangi bir ücret ödemeniz de gerekmiyor. Verdikleriniz kayıt altına alınıyor ve ihtiyaç sahipleri araştırılarak veriliyor. Dost Eller Proje Sorumlusu Erol Ekim, daha çok vatandaşa ulaşmak istediklerini kaydediyor ve tüm Beşiktaşlıların göstermiş olduğu hassasiyete teşekkür ederken çalışmalarının daha etkin ve süreklilik kazanabilmesi için tüm herkesi duyarlı olmaya devam ediyor. Evindeki eşyaları eskiciye satmak yerine yoksullara ulaştırmak isteyenlerin yapacakları tek şey Dost Eller ekibine bir ‘Alo’ demek. En kısa sürede belediyenin aracı kapılarında…. Yardımın yapılması için illa Beşiktaş’ta oturmanız gerekmiyor, mesela Anadolu yakasında ikamet ediyor olsanız bile belediye araçları kapınıza kadar gelip yardımlarınızı imzanız karşılığında teslim alıyor.
AMAÇ YOKUSLARA ULAŞMAK
Günde bir kamyon dolusu giysi getiriliyor bu mağazaya, yaklaşık 2 bin 500 parça. Bu giysiler gönüllüler tarafından elden geçiriliyor, işe yarayanlar bir köşeye istifleniyor. Sonra bunlar da gruplandırılıyor, işe yarayacak durumda olanlar belediyeye hizmet vermeye gönüllü beş yıldızlı otellerin kuru temizlemecilerine gönderiliyor. Bunun için belediye şoförleri Çırağan-Conrad-Swissotel-Dedeman arasında mekik dokuyorlar. Oteller, temizledikleri giysileri belediyeye kendi araçlarıyla gönderiyor. Elbette, belediye temizlik işlemleri için ücret ödemiyor.
İşin özeti, gün içinde avluya giren çıkan kamyonun, aracın haddi hesabı yok. Belediye memurları tek tek teslim aldıkları eşyaların, giysilerin ve yiyeceklerin envanterini çıkartıyor, hangi tarihte, kaç adet gelmiş… Bunlar bilgisayara aktarılıyor. Bir başka memurun işi, bu istiflenen eşyaların hangi ihtiyaç sahibine, nereye, kaç adet olarak gönderileceği, teslimatı kimin yapacağı… Kurye şirketleri, MNG ile Aras Kargo bir ‘Alo’ ile emre amade, gönderim ücretleri de bu şirketlerden.
Projenin mucidi ve isim babası Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal. Belediyenin Özel Projeler Birimi Aralık 2004’te işe koyulmuş. Ünal’ın beş kişiden oluşan timi ve çoğunluğu CHP’li kadınlardan oluşan gönüllüler ordusu, bir gün içinde tıkır tıkır işleyen bir sisteme imza atıyorlar. Dost Eller, sadece Beşiktaş’ın yoksullarına değil, 70 milyonluk Türkiye’nin tüm yoksullarına el uzatmak amacında. Bugüne kadar Beşiktaşlı 800 aile ile 1800 bireye ulaştıklarını söylüyor Ünal. Geçtiğimiz yıl sadece yedi ayda 350 kurumdan yardım yağdığı da bilinen rakamlar arasında…
Bu projenin hayata geçirilmesinde önemli bir görev muhtarlara da düşüyor. Onlar, mahallelerindeki ihtiyaç sahiplerini bir bir saptıyor ve Dost Eller ekibine bildiriyorlar: Mahallede kimin evi yanmış; kimin evini su basmış; hangi aile reisi işsiz kalmış; kim kocasını kaybetmiş; kimin çocuğu kitapsız; mahallenin yeni sakinleri üniversiteli gençlerin neye ihtiyaçları var, tespit edip Beşiktaş Belediyesi Dost Eller ekibine bildiriyorlar.
Belediye Başkanı Ünal, “Yoksul vatandaşımızı rencide etmemek için sivil bir arabayla gidip kapısını çalıyor, neye ihtiyacı varsa onu teslim ediyoruz” diyor.

AKATLAR’DA YEPYENİ BİR GÖSTERİ
Bu dans bambaşka
Farklı bir gösteriye tanık olmak ister miydiniz? Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Tuncay Vural – Dansınız karakteriniz’dir etkinliği yoğun ilgiyle Melih Cevdet Anday sahnesinde gerçekleşti. Kimileri, onun hakkında hipnoz ediyor diyor, kimileri çok komik bir adam, kimileri çok zeki ve hazır cevap diyor ama hepsi tek bir noktada birleşiyor : “Süper bir gösteri!..”
Ünlü koreograf Tuncay Vural ise gösterisini şu şekilde ifade ediyor: “İnsanların dansla ilgili düşüncelerinde devrim yaratıyorum. Seyirci bu tarz bir gösteri ile ilk kez karşılaşıyor ve bu gösteride izleyenler kendilerini ve tanıdıkları karakterleri yeniden keşfediyorlar. Kişiler hangi yaşta olursa olsun, bugüne kadar dansı tabu olarak gören geniş bir kitle var. Ve bu gösteride bu tabular yıkılıyor. Kısacası, gösterinin içeriği; hem anlatı, hem dinleti, hem müzik, hem komik..Ve Dünya’da bir ilk!.. Stand up Dans.. Yirmi beş yıldır dans ediyorum, yirmi yıldır, fiziksel ve ruhsal açıdan insan gelişimine yönelik araştırmalarıma ve uygulamalarıma devam ediyorum ve diyorum ki; her insan dans edebilir ve dansınız karakterinizdir, tıpkı parmak iziniz gibi!..”
Bu gösteride elbette sadece dans konuşuluyor.. Ve farkında olmadığınız yeteneklerinizi gösteriyi izlerken aniden farketmeniz de mümkün… Bir zaman yolculuğuna çıkıp, öncelikle kendinizin, eşinizin, sevgilinizin, katıldığınız ortamlardaki arkadaşlarınızın, dostlarınızın, televizyonda seyrettiğiniz ünlülerin dans tarzlarından, görünen kişiliklerinin dışında asıl olan temel karakterlerini şaşkınlıkla ve kahkahalarla keşfedeceksiniz!.. Tuncay Vural ile dans gösterisi Mart ayında ilgilileriyle buluştu. Akatlar Kültür Merkezi çatısı altında gerçekleşen etkinliğin devam için ise detaylı bilgileri Beşiktaş Belediyesi’nin internet sitesindeki duyurulardan takip edebilirsiniz.
DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST BEŞİKTAŞ’A GELİYOR
Uluslararası konser
Mustafa Kemal Merkezi’nde İstanbul Resitalleri kapsamında etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Piyanist Tamara Stefanovich, 16 Nisan’da Bach, Mozart ve Haydn’ın eserleri ile Rachmaninov ve Ligeti’den 12 karışık etüd sunacağı konserle dinleyicilerin karşısında olacak. Küçük yaşlardan itibaren kazandığı uluslararası yarışmalarla olduğu kadar, henüz 19 yaşındayken tamamladığı doktorası ile de dikkat çeken bir müzisyen olan Tamara Stefanovich, Eugene Istomin, Radu Lupu, Pierre Boulez, Georg Crumb ve György Kurtag gibi büyük ustalarla çalıştı. Ayrıca Stefanovich, 2003 yılından bu yana ünlü piyanist Pierre-Laurent Aimard ile çağdaş repertuar ağırlıklı olmak üzere birlikte çalışıyor. İkili, birlikte solo ve duo resitaller vermeye devam ediyorlar.
NEHAR TÜBLEK bu yıl da anıldı
Geleneksel olarak düzenlenen Nehar Tüblek Karikatür Yarışması, bu yıl da karikatür sevenleri buluşturdu. Beşiktaş Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği, 14’üncü Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nın ödül töreni, Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde yapıldı. “Ekonomi” konulu bu yılki yarışmada birincilik derecesine Kürşat Zaman, ikinci Ahmet Aykanat, üçüncü ise Şevket Yalaz oldu. Mansiyon ödüllerini Sami Caner, Akın Candemir ve Oğuz Güler aldı. Beşiktaş Belediyesi Onur Plaketi’ni Seyit Saatçi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Plaketi’ni Cihan Demirci, Dünya Yayıncılık Onur Plaketi’ni Hicabi Demirci aldı.
YALÇIN MENTEŞ kırdı geçirdi!..
Sevilen oyuncu Yalçın Menteş, Eros Pansiyon ile yine izleyenleri kahkahaya boğdu. Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale sahnesinde tiyatroseverler ile buluşan Yalçın Menteş, Parla Şenol, Kaan Taşaner, Şebnem Schaefer, Çetin Akcan’ın yazıp yönettiği oyunu sahneledi. Mart ayı boyunca her hafta seyircisiyle buluşan oyunun konusu ise şöyleydi: “Karısını kızının doğumunda kaybeden ve tüm yaşamını kızına adayan, biricik kızının üzerine titreyen Emekli Albay Ergun Okan’ın kızı, ‘Kız arkadaşlarımla tatile gideceğim’ diyerek babasından izin koparıp sevgilisiyle güneyde sessiz sakin gözlerden uzak bir kasabada “Eros Pansiyon” a gider. Tatile gideceği yeri öğrenen baba, kadın kılığına girip kızı ve sevgilisinden önce “Eros Pansiyon”a yerleşmiştir . İşte bundan sonra olmayan kalmaz!”

ORTAKÖY, AKATLAR, LEVENT VE MKM
Kültür merkezlerinde
Nisan ayı programı
Tiyatrodan sinemaya resitallerden söyleşilere kadar bir çok etkinlik, dopdolu programlarıyla Beşiktaş Belediyesi’nin kültür merkezlerinde tüm hızıyla devam ediyor. İşte etkinliklerin bazıları şöyle:
AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ
Alpay Erdem – Stand Up: “Şevki teyze, top canavarı, hasta ruh İsmail gibi muhteşem karikatürlerin çizeri ve aynı zamanda Penguen’deki ‘Ben’ adlı köşesiyle okuyuculara hayatından özellikler aktaran, benzerlikler bulunca gülümsemenizi sağlayan, bisiklet ve kuş meraklısı yazar ‘Alpay Erdem’…” Tarih: 17 Nisan 2009 Saat: 20:30
Gagarin Sokağı: İstanbul Halk Tiyatrosu tarafından sahneye konulacak olan oyun ilk olarak 2 Nisan’da Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday sahnesinde start alıyor. Bir sonraki tarih ise 26 Nisan’da… Konusu şöyle: “İskoçya’nın fakir sanayi bölgelerinde bir fabrikada iki işçi, fabrikayı teftişe gelecek ve Japon yada Amerikalı olduğunu tahmin ettikleri birini rehin alırlar. İşçilerin amacı siyasi bir eylem gerçekleştirmektir. O gece görevi biten üniversite mezunu bir güvenlik görevlisi de şapkasını unuttuğu için fabrikaya geri döner ve işin içine bulaşmış olur. Oyun işçi, işveren ve öğrenci arasındaki düşündürücü aynı zamanda komik tartışmalarla gelişir.” Küresel ekonominin büyük bir kriz yaşadığı şu genlerde Gagarin Sokağı özellikle 90’lı yıllar sonrası siyasi bakışıyla düdşündüren ancak komik diyaloglarıyla da eğlendiren bir oyun
Deli: Tiyatro Furi’nin yeni oyunu Nisan ayında tiyatroseverlerle olacak. Melih Cevdet Anday sahnesinde seyirciyle buluşacak olan oyun için şunlar söylenebilir: “Türk doğaçlama tiyatrosunda ‘alkış’ anlamına gelen ‘furi’ adını hak eder işler yapmak peşinde ve ilk oyunları Gogol’ ün ‘Bir Delinin Güncesi’ nin Türkiye’ye ve günümüze uyarlanmış hali… Devrim Saltoğlu bu kez, Deli’yi 1850 yıllarındaki 9. dereceden memur yerine günümüzdeki, ödenekli bir tiyatroda, sözleşmeli dekor asistanı olarak yorumluyor…” Tarih: 10 Nisan 2009 Saat: 20:30
ORTAKÖY KÜLTÜR MERKEZİ
The Yerli Malı Aşk – Oyun: “Oyun yazarı, yöneteni ve sahnedeki başrol oyuncusu Kaan Erkam her zamanki gibi sahnede çok farklı, izlyenleri şaşırtıyor, güldürüyor utandırıyor. Oyun çok mu edepsiz diyeceksiniz.. Hayır, hiç küfür yok. Çok mu açık espriler var derseniz, tiytarocu yanıtı veriyor: ‘Olabilir, anlayışınıza bağlı…’ Aslında bu oyunda tamamen siz varsınız. Her an kendinizi sahnede bulabilirsiniz ya da sahnede anlatılan sizin başınıza da gelmiştir. İnceden gülersiniz. Bu oyunda güldüğünüz kişiler aslında belki de sizsiniz. Burçlarınız ve aşklarınız burada; şarkılar, şarkıcılar, sizin görüp de söyleyemediğiniz her şey. Sanatçı oldukça iddialı: “Çok gülecek ve çok şaşıracaksınız.” Tarih: 24 Nisan 2009 Saat: 20.30 Yer: Ortaköy Kültür Merkezi.
Bu Sen Değilsin: Tiyatro Mahsulleri Ofisi’nden bir oyun Ortaköy Kültür Merkezi’nde sahneleniyor. Okan Metin yazdığı, Afife Jale sahnesinde tiyatroseverler ile buluşacak olan oyunun konusu ise şöyle: “Bu Sen Değilsin adlı oyunla, dünyanin en farkli iki yaratigi, kadin ile erkeğin bir arada olma mücadelesini komik bir dille ele aliyor… Bir kadin ve bir erkek… Birbirlerine söyledikleri…Ve söylemek isteyipte söyleyemedikleri gerçekler… Aslinda herşey bir oyun..ama galibin önemi olmayan oyunla gibi bir oyun… Tıpkı çocukken oynadığımız oyunlardaki gibi, mühim olan oynamak… Zamanla değişen, sonrasında birbirlerine hayretle bakip ‘Bu Sen Değilsin’ diyen bir kadın ile bir erkek üzerinden tüm kadın ve erkekleri anlatan oyunu izledikten sonra herkes sevgilisine dönüp “Evet! Bu sensin…” diyecek…Ve oyun devam edecek…” Tarih: 17 Nisan 2009 Saat: 20:30.
Sığıntılar: İstanbul Emek Tiyatrosu’ndan bir oyun da Sığıntılar adını taşıyor. Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde sahnlenecet olan oyun 18 ve 19 Nisan’da seyredilecebilecek. Oyun ile ilgili detaylar ise şöyle: “İlker Ayrık ve Aykut Taşkın’ın 2005 yılında kurdukları Pervasız Tiyatro adıyla, bir buçuk iki sene önce Buğra Kolcu anısına oynadıkları “Sığıntılar”ı bu sezon tekrar sahneye taşıdı. Sahnede beraber izlemeye aşina olduğum bu iki yüz, aslında çok sık karşılaşmadığımız, penceresi bile olmayan bir odada yaşayan, birbirini tesadüfen tanıyan, biri zenci diğeri beyaz ikiz kardeşlerin hikâyesini anlatıyor. Oyun her Cuma saat 20.30’da Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda oynanıyor. Oyundaki kimliksizlik, aynı zamanda bir savunmasızlık duygusunu da oluşturuyor. Kimliklerini bir yerlerde unutan insanlar birbirlerine kendilerini ne kadar çok savunurlarsa savunsunlar sadece insani korkularla dünyadan korunmak için çoğu zaman yine birbirlerine sığınıyorlar.”
Klasik gitarın Çinli imparatoriçesi MKM’de idi…
BÜYÜLEYEN RESİTAL
Müziğin vazgeçilmez adresi Mustafa Kemal Merkezi’nde İstanbul Resitalleri kapsamında dünyaca ünlü gitarsit Yang’ı ağırladı. Klasik gitarin Çinli İmparatoriçesi diye tanımlalan ünlü gitarist Xuefei Yang, İstanbul Resitalleri adı altında düzenlenen etkinlikler kapsamında Beşiktaş’ta müzikseverler ile buluştu. Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleşen resitalin programı ise şöyleydi: Huiran Wang Yi Dance, Stephen Goss The Chinese Garden (Turkiye Promiyeri), Albeniz Espana, seis hojas de album Op.165, Albeniz Seville, Haydn Two minuets, Granados Valses Poeticos, Giulio Regondi Nocturne-Reverie Op. 19, Tarrega
XUEFEI YANG KİMDİR?
Çin’de bir klasik müzik okuluna kabul edilen ilk gitarist olan Xuefei Yang, yine Royal Academy tarafından uluslararası bir bursla doktora çalışmasına kabul edilen ilk Çinli gitar sanatçısı oldu. 1. Çin Gitar Festivalinde ilk kez 10 yaşında sahneye çıkan Yang, bu konseri ile öyle büyük bir başarıya ulaştı ki İspanya Büyükelçisi tarafından kendisine bir gitar armağan edildi. 14 yaşında Rodrigo’nun da izleyicileri arasında bulunduğu ilk Madrid konserini 14 yaşında verdi. 1995 yılında Çini’i ziyaret eden John Williams, Yang’ı dinledikten sonra kendi Smallman gitarlarından ikisini Pekin Merkez Konservatuarı’na hediye etmeye karar verdi.
Okul yıllarında Çin, Hong Kong, Japonya, Tayvan, Portekiz, İspanya ve Avustralya’da konserler verdi, radyo-televizyon programlarına katıldı. 2000 yılında Londra’ya yerleşen Xuefei, aynı yıl Ivor Mairants Uluslararası Gitar Yarışmasını kazandı. 2002 yılında Royal Academy of Music’ten , akademinin en yüksek derecesi Dip RAM ile mezun oldu. Bugüne kadar dünyanın en prestijli salonlarında (Avrupa’da: Wigmore Hall, Queen Elizabeth Hall, Royal Festival Hall, Londra; Philharmonie, Berlin; Musikhalle, Hamburg; Concertgebouw, Amsterdam; Concert Hall, Vienna; National Auditorium, Madrid, Asya’da: Taipei National Concert Hall; Hong Kong City Hall; Singapore Esplanade; Korea Art Centre; Concert Hall, Beijing, Amerika’da: Lincoln Centre, New York ve Herbst Theatre, San Francisco) resitaller verdi.

SPOR HABERLERİ

ÇARŞI ARTIK AVRUPALI!   

Sloganlarla, aldığı tavırlarla ve eylem biçimleriyle sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’yı da ünüyle fetheden Çarşı, bir yüksek lisans tezinin de konusu oldu. Sema Tuğçe Dikici tarafından hazırlanan tez, “Çarşı Bir Başka Taraftarlık” başlığıyla kitap haline geldi. Kitaptan Çarşı grubunun kuruluşunu, liderlerini ve geçirdiği safhaları öğrenilebiliyor. Sadece Beşiktaş trübünlerinin değil, Türkiye’de futbolla ilgili olsun olmasın herkesin ilgisini çeken Çarşı grubu, nihayet bilimsel çalışmalara ve kitaplara da konu olmayı başardı. Dipnot Yayınları tarafından “Çarşı, Bir Başka Taraftarlık” adıyla basılan kitapta bir çok detay ve kapalı trübünü ele geçirmek için verdiği mücadele ve centilmenlik konusundaki özeni ele alınıyor. Tezi hazırlayan Dikici, neden Çarşı gurubunu ele aldığını şu sözlerle anlatıyor: “Bu çalışmanın hareket noktası, taraftar grubu denilince akla ilk gelen gruplardan olan Çarşı ve Çarşı’nın gerek tribünlerdeki ve gerekse meydanlardaki söylem ve faaliyetleriyle, uzun yıllardır kalıplaşmış taraftarlık anlayışına getirdiği yeni boyutlardır.”
Hazırlana tez ve basılan kitapla Çarşı’nın entelektüel macerasını da göz önüne seriliyor. Kimi zaman sosyalist, kimi zaman nasyonalist, kimi zaman pragmatist, kimi zaman hümanist ama her zaman muhalif ve anarşist bir tavır sergileyen Çarşı grubu, “Çarşı her şeye karşı” diyerek gerektiğinde kendisine bile muhalif olabileceğini de vurguluyor. Kitapta Çarşı’nın bu geniş sorumluluk ve hassasiyet alanları şöyle aktarılıyor: “Küreselleşen futboldan nükleer santrallere, Hrant dink suikastinden İspanya ligindeki ırkçılığa, Hüseyin Üzmez olayına kadar muhalif ve tepkili; kimsesiz çocuklara oyuncak kampanyası, Kızılay’a kan bağışı yapacak kadar yardımsever; Orhan Pamuk’un Nobel ödülü kutlamasından Cumhuriyet mitinglerine, Irak Savaşı’ndan 301. maddeye, Hasankeyf’ten Kaz Dağları’ndaki altın aramalarına kadar gündemi takip eden; tribün liderlerinden veya emekçilerden Ecevit’in vefatına, 17 Ağustos depreminden Pakistan depremine, şehitlere kadar vefakár olan bir grup.” Didem TUTAL
YILIN FUTBOLCU YARIŞMASI
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Yılın Futbolcusu Yarışması’nın serüveni şöyle: Yarışmanın ilkinde 2005 – 2006 sezonu için Sergen Yalçın spor yazarlarından en çok oyu aldı, 2006 – 2007 sezonunda ise Bobo’yu Beşiktaş’ın en göze batan oyuncusu seçildi. 2007 – 2008 sezonunda ise spor yazarlarının katkılarıyla yapılan oylama sonucu Delgado yılın futbolcusu seçildi. Delgado, sezon boyunca altı hafta maçın yıldızı olarak bu ünvanı hak etti. Kupa Delgado’ya Gazete Beşiktaş İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ tarafından verildi. Bu sezonda “Yılın Futbolcusu Yarışması” için spor yazarları oy vermeye devam ediyor.
2008 – 2009 SEZONU
TELLO ÖNDE GİDİYOR
Spor yazarları tarafından seçilen “Yılın futbolcusu” yarışması 2008-2009 sezonunda da devam ediyor. Lig bitiminde, 34. hafta sonunda en çok seçilen futbolcuya Beşiktaş Gazetesi Yılın Kupası verilecek. Yeni sezonda oylar şöyle: Antalya – Beşiktaş maçın da Bobo, Beşiktaş – Konya maçında Delgado, Trabzon maçında Cisse, G.Antep maçında ve İstanbul Büyükşehir maçında Nobre, Hacettepe maçında Nobre, G.Birliği maçında Tello, Sivas maçında Tello, Kayseri maçında yok, Kocaeli maçında Nobre, Bursa maçında yok. Eskişehir maçında Tello, F.Bahçe maçında yok. Ankaraspor maçında Rüştü, Ankaragücü maçında Ekrem Dağ. G.Saray ve Denizli maçında yok. Antalya maçında Tello. Konya maçında yok, Trabzon maçında Bobo. Gaziantep maçında Nobre, İstanbul Büyükşehir maçında Tello, Hacettepe maçında Tello. G.Birliği maçında Ernst, Sivas maçında Tello.

Yeni stat için sezon sonunda yıkım var
İnönü Stadı’nın yenilenmesi için adımlar atılmaya başladı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, sezon sonunda yeniden yapılması planlanan İnönü Stadı için start verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan bu proje için onay alan Demirören, stat içinde bulunan Profesyonel Futbolcular Derneği, Futbol Adamları Derneği ve Türk Futbol Vakfı’na stattan taşınmaları için bildiri gönderdi. Yeni İnönü Stadı projesini Başbakan’ın talimatıyla 45 binden 39 bine indirme çalışmalarına başlandı. Ayrıca finansman konusunda da çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlı yönetim, mali işler sorumlusu Ertunç Soğancıoğlu başkanlığındaki bir ekiple stadın profesyonel bir şekilde sorunsuz finanse edilebilmesi için alternatifli projeler üretiyor. G.Saray’ın Aslantepe inşaasında yaşadığı sorunlardan ders alan Siyah-Beyazlı yönetim, ince eleyip sık dokuyarak finansal olarak hiçbir detayı göz ardı etmiyor. Muzaffer TOPAL
‘2 KUPA DA BİZİM’
Takımın motivasyonu benim için çok önemli diyen Denizli, hedeften şaşmadık ve çok büyük işler başaracağız, şeklinde konuştu. Mustafa Denizli, yönetim sözleşme uzatma teklifini rafa kaldırdı. Ertuğrul Sağlam’ın yerine göreve gelen ve sezon sonuna kadar imza atan Denizli, “Önümüzdeki yılı da resmileştirelim” diyen yönetime adeta mesaj yolladı: “Ben imzayı kağıda değil, sözümle atarım. Benim açımdan sorun yok. Ancak takım iyi giderken motivasyonu bozmayalım. Şampiyonluk hedefiyle geldim, büyük zafere de az kaldı. İmzayı sonra konuşuruz” açıklamasıyla gündeme oturdu. Denizli, “Hedefimiz iki kupayı da almak. Ancak sezonu kupasız da kapatabiliriz. Futbolda bunlar var. Başarı kupa ile ölçülüyor. Sezon sonundaki duruma göre yönetimin de rahat hareket etmesi gerekir” dedi.
Şampiyonluk
paketi bu…
Şampiyonluk yarışında koşan futbolcuları motive edebilmek için yönetim kesenin ağzını açtı. Siyah Beyazlı takım zirve yarışında mutlu sona ulaşırsa, ne kadar prim alacağı şimdiden netleşti. Beşiktaş yönetiminin açıkladığı prim oranları ise şöyle: “Siyah-Beyazlılar Teknik Direktör Mustafa Denizli’ye 500 bin, futbolculara 250’şer bin lira olmak üzere toplam 7 milyon lira” dağıtacak. 7 milyon liralık primden aslan payını Teknik Direktör Mustafa Denizli alacak. Tecrübeli teknik adam, Siyah-Beyazlı takımı hasret kaldığı şampiyonluğa taşıması halinde 500 bin lira prim alacak. Beşiktaş yönetimi, futbolculara ise yaklaşık 250’şer bin lira prim dağıtmayı planlıyor. Sadece Teknik Direktör Mustafa Denizli ve futbolcular değil, kulüp çalışanları da primden pay alacak. Çalışanlara da şampiyonluk primi ödenmesiyle birlikte böylelikle kulübün kasasından yaklaşık 7 milyon lira çıkmış olacak. Yaşanan ekonomik krize rağmen ödemenin kaynağını da bulundu. Siyah-Beyazlı yöneticiler, şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılırlarsa UEFA’dan alacakları yaklaşık 20 milyon euroluk gelire güveniyor. UEFA’dan gelecek parayla şampiyonluk primlerinin yanı sıra Beşiktaşlı futbolcuların diğer alacaklarının da kapatılması hesaplanıyor. Ataç TETİKEREN
Serdarlara acil uyarı
Beşiktaş’ın teknik patronu Mustafa Denizli’nin genç Serdarları toparlanmaları için uyardığı öğrenildi. Şampiyonluk yolunda hiçbir ciddiyetsizliği affetmeyeceğini söyleyen Denizli, Beşiktaş’ın iki Serdar’ının eski formlarına ulaşmalarını istedi. Siyah-Beyazlı ekipte geçen sezon geçirdiği sakatlık nedeniyle uzun süre oynayamayan, sonra da yedeğe düşen Serdar Kurtuluş ile son maçlara kadar takımın gözdeleri arasında yer alan Serdar Özkan’a, Mustafa Denizli’den keskin bir dille uyarı geldiği öğrenildi. Tecrübeli teknik adamın, ‘Sizlere şans tanıdım ama iyi kullanamadınız. Bir an önce forma girmeniz gerekiyor. Yoksa kulübeyi de göremezsiniz’ dediği ifade edildi.
“Hoşgeldin Luiza”
Siyah-Beyazlı ekibin sevilen oyuncusu Bobo Da Silva, baba olanlar kervanına ismini ikinci kez yazdırdı. Golcü futbolcu Bobo’nun eşi Raquel, Kadıköy Acıbadem Hastanesi’nde sabaha karşı bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 2.89 Kg. olarak doğan bebeğe ise Luiza ismi verildi. Bebeği kucağına alan Bobo, çok mutlu olduğunu, ifade edilemez hisler taşıdığını ve ikinci kez babalık yaşattığı için eşine teşekkür ettiğini söyledi.

TARAFTAR RADYO BEŞİKTAŞ’TA
Beşiktaş taraftarının bu hafta Gazete Beşiktaş’a attıkları mesajlarda birkaç aydır olduğu gibi şampiyonluk üzerinde durduğu dikkati çekiyor. Yedek kulübesinin iyi olduğuna, teknik direktörün farklılığına ve tüm camianın şampiyonluğa inandıklarını vurgulayan taraftar “Çoğu gitti azı kaldı”diyor. İşte taraftarın görüşlerinden bazı özetler…
BİRAZ GAYRET: Beşiktaş’ın bu yıl şampiyon olacağına kesin inanıyorum. Çoğu gitti, azı kaldı… Cevat/Ortaköy.
OYUNU BOZALIM: Anadolu takımı şampiyon olsun diye Sivasspor’u öne çıkarıyorlar. Bu oyunu bozmalıyız. Arif Kara.
PUAN KAYBETMEYELİM: Bundan sonra puan kaybına tahammülümüz yok. Fener ve Galatasaraydan çok Sivasa dikkat!.. Mevlüt Yüksel/GOP.
FARK HOCADA: İşi teknik direktörde imiş… Mustafa Hoca takımı oynatmaya başladı. Sonuca gideriz. Semih Ataklı.
DERBİLERE DİKKAT: Sivas mutlaka puan kaybedecektir. Biz derbi maçlara iyi motive olmalıyız. Aslan.
GÜVEN GELDİ: Yedek kulübesi iyi olunca takımın kendine güveni geldi. Yusuf’tan yeteri kadar faydalanamıyoruz. Korkut Mardinli/Nişantaşından.
SONU İYİ OLSUN: Hocanın dedikleri çıkıyor. Tecrübeli olduğunu bir kez daha gördük. Ama sonunu iyi getirmesi lazım. Emin Kavruk/BJK 1903.
FUTBOLCULARI KAZANALIM: Hiçbir futbolcuyu elden çıkarmamak lazım. Galatasaray’ın hali ortada. Özellikle Nobre kalmalı. Kamil Doruk.
ORTA SAHA İYİ: Ernst orta sahayı toparladı. Geldiğinden bu yana iyi oynuyoruz. Ancak Cisse ile birlikte oynamalı. Eser.
Bir İbrahim
bulmalıyız!
İbrahim Üzülmez konusu gündemdeki sıcak yerini koruyor. Milli futbolcunun sezon sonunda sözleşmesinin biteceğine dikkat çeken Beşiktaş’ın patronu Mustafa Denizli, “Kalsa bile mutlaka bir alternatifi olmalı” diye konuştu. İlerleyen yaşına rağmen Siyah Beyazlı takımın vazgeçilmezleri arasında yer alan tecrübeli futbolcudan övgüyle söz eden teknik direktör Mustafa Denizli, “Bir Üzülmez daha bulmalıyız” diyerek yönetimden sol kanada takviye yapılmasını istedi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Asbaşkan Kenan Öner, Levent Erdoğan ve Ertunç Soğancıoğlu ile bir toplantı yapan Denizli, gelecek sezon için transfer çalışmalarına şimdiden başlanılması gerektiğini söyledi. Yeni sezon için en az 3 takviye yapılması gerektiğini savunan Denizli, “Takımın geleceğini düşünmek zorundayız. Bu nedenle yeni sezon için 3 transfer yapılması şart. Gönderilecek oyuncular konusunda henüz kararımı vermedim” dedi. Ve şöyle devam etti:
“Bugüne kadar sol kanada birçok oyuncu alındı ama hiç biri İbrahim Üzülmez’in performansının üstüne çıkamadı. İbrahim Üzülmez’in sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Kalıp kalmayacağı belli değil. Kalsa bile alternatifsiz. İbrahim hem Beşiktaş’ta hem de Milli Takım’da oynuyor. Bu yüzden sakatlık riski ile karşı karşıya. Onun alternatifini mutlaka bulmalıyız.”
Onur BAŞTUĞ

Ernst ikizlerine kavuştu
En güzel Kartallar
Beşiktaş’ın Alman futbolcusu Fabian Ernst, yeni doğan ikiz çocuklarına kavuştu. Ernst, Mustafa Denizli’nin verdiği 3 günlük izin döneminde Almanya’ya giderek çocuklarıyla vakit geçirdi. Doğumdan hemen sonra Almanya’ya gidip dönen Fabian Ernst, Sivasspor maçı sonrasında verilen izinde tekrar ülkesinin yolunu tuttu. Elian ve Tristan ile uzun süre vakit geçirmenin mutluluğunu yaşayan tecrübeli oyuncu, çocuklarına Beşiktaş forması giydirerek hatıra pozu verdi.
Elleriyle besledi!
Cisse, doğum gününü tesislerde kutladı. Fransız oyuncu Cisse, bir yıl daha yaşlandı. Başarılı oyuncu Edouard Cisse’nin yaş günü, pasta kesilerek kutlandı. BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki doğum günü kutlamasına Teknik Direktör Mustafa Denizli, teknik heyet ve futbolcular katıldı. Cisse, 31 yaşına girdi.