SAYI 195

BJK129 MART’TA SANDIK BAŞINA 

Tüm yurtta 29 Mart tarihi itibariyle yapılacak olan seçimler şimdiden heyecan yarattı. Ülke genelinde yapılan çalışmaların bir benzeri İstanbul ve Beşiktaş’ta da aynı şekilde gerçekleşiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’den Kadir Topbaş ile CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu kıyasıya bir yarış içinde. Saadet Partisi’nden Bekaroğlu, MHP’den Ahmet Turgut, DSP’den Ahmet Vefik Alp, Anavatan Partisi’nden Ahmet Özal ile diğer belediye başkan adayları gibi çalışmaya devam ediyor. Beşiktaş’ta ise mevcut belediye başkanı ve CHP adayı İsmail Ünal, bugüne kadar yaptıklarını ve bundan sonra yapacağı projelerin Beşiktaşlılara durup dinlenmeden anlatıyor. AK Parti adayı Sibel Çarmıklı ve DSP adayı Ayfer Atay da Beşiktaşlılarla yapmak istediklerini paylaşıyor. Geçen sayımızda AK Parti adayı Sibel Çarmıklı ve DSP adayı Ayfer Atay’ın yaptıklarını ve yapacaklarını tam sayfa olarak Beşiktaş Gazetesi’nde fotoğraflarıyla yayınlayarak kamuoyuna duyurmuştuk.
KILIÇDAROĞLU’NUN PROJELERİ
CHP’nin İstanbul Belediye Başkan adayı Kılıçdaroğlu projelerini kamuoyuyla paylaştı. Bunlar arasında en dikkat çekeni işsize destek, 50 bin kadına yardım, trafiksiz Taksim ve halk su da yer alıyor. Kılıçdaroğlu, projelerini şu başlıklarda sıraladı:
İŞSİZ AİLELERE DESTEK
Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçe belediyeleri öncelikli olarak fertleri arasında hiç bir sosyal güvencesi bulunmayan ailelerden en az bir kişiyi işe alacak. Böylece her ailede en az bir kişinin sosyal güvenceye sahip olması sağlanacak.
50 BİN KADINA YARDIM
İstanbul’da yaratılan 50 milyar dolarlık rantın tümü İstanbullular’ın kullanımına sunulacak. Bu rantın kullanımı ile İstanbul’un resmi bütçesinin de üstünde bir gelir elde edilmiş olacak. Bu gelir kapsamında öncelikli olarak yaklaşık 50 bin ailenin kadınlarına 600 YTL’lik gelir yardımı yapılacak.
TAKSİM ARACA KAPANIYOR
Metro ve deniz taşımacılığı entegrasyonunun ardından Taksim, Kadıköy ve Sultanahmet başta tüm meydanlar trafiğe kapatılacak. İki yıl içinde de 10 ayrı meydan oluşumu tamamlanacak.
20 MİLYON TURİST
İstanbul’un 4 milyon olan yıllık turist kapasitesi 5 yıllık ilk dönem içinde 20 milyona çıkarılacak. Bu doğrultuda kent güvenliği, konaklama ve temel turistik hizmet kalitesi artırılacak.
“HALK SU” PROJESİ
Halk Su projesiyle, öncelikli olarak İstanbul’daki yaklaşık 2 bin mahalle çeşmesi faal hale getirilecek. Bu çeşmelerden kaliteli su akması sağlanacak. Halkın da daha kaliteli suyu daha ucuz fiyata kullanması sağlanacak. Halk ekmek kuyrukları yerine, halkın istediği fırından belediye desteğiyle ekmeğini alması sağlanacak.
TRAFİK ZABITASI
Belediyeler bünyesinde görev yapan 50 bin zabıtanın yarısı trafik zabıtası olarak görevlendirilecek.
TOPBAŞ: “SU SORUNU BİTTİ”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, barajlardaki doluluk oranının yüzde 80’lere ulaştığına dikkat çekerek, “Su sorunu bitti” dedi. İstanbul’da 16-22 Mart tarihlerinde düzenlenecek ”5. Dünya Su Forumu” öncesinde basının karşısına çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentin çok farklı bir konuma geldiğini belirterek, yaklaşık 20 bin kişinin su projelerini konuşmak için İstanbul’a geleceğini söyledi. İstanbul’un, çevre ve su konusunda Osmanlı’dan aldığı deneyimi bu foruma aktaracağını anlatan Topbaş, sanat ve kültür kenti olan İstanbul’un artık uluslararası etkinliklerin düzenlendiği bir ”kararlar kenti” haline geldiğini söyledi. Topbaş, ”İstanbul’daki barajlarda doluluk oranı yüzde 80’lere ulaştı, ama tasarrufa devam. İstanbul’u susuz bırakmayacağız. İstanbul’un su sorunu bitti. O dönemler geçmişte kaldı. ‘Su bedava’ diye geldiler, tıss sesini bedava yaptılar. Su sorunu yaşanmaz” dedi.
AHMET ÖZAL BEŞİKTAŞ’TAYDI
Anavatan Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Özal Beşiktaş’ta. Anavatan Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Özal, geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Muvaffak Batur ve partililerle birlikte önce bir kapalı salon toplantısı düzenledi. Toplantı sonrasında Ahmet Özal ve Muvaffak Batur Beşiktaş Çarşısı’nı gezdi. Ahmet Özal, sempatik tavırlarıyla Beşiktaş Çarşı esnafı ve halktan yoğun ilgi gördü. Daha sonra Anavatan Partililer Petek otobüsüyle Beşiktaş’ı gezerek halkı selamladı.
SP’DEN SOSYAL BELEDİYECİLİK
Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, belediyecilik anlayışlarında, belediye hizmetlerinden kar edilmesinin olmadığını belirtti. Bekaroğlu, sosyal belediyecilik anlayışlarının sadaka belediyeciliği olmadığını söyledi ve belediye hizmetlerini, maliyetine halka ulaştıracaklarını, zayıf kalmış toplum kesimlerinin destekleyeceklerini vurguladı. Didem TUTAL

BÜYÜK İLGİ GÖRMESİNE RAĞMEN DURDURULMUŞTU
Ücretsiz ulaşım seferleri yeniden başladı
Trafik sıkıntısına bir neşter de Beşiktaş Belediyesi’nden geldi. Ulaşımı kolaylaştırmak adına düzenlenen ring seferleri yeniden hizmet veriyor. Beşiktaş Belediyesi, toplu taşıma araçlarına yani metro, metrobüs, otobüs duraklarına, ana arterlere ve alışveriş merkezlerine pazar günleri hariç her gün 07:00 – 20:00 saatleri arası ring seferleri başlattı. Beşiktaş Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu bu hizmet, her saat başı 5 ayrı güzergâh üzerinden gerçekleştiriliyor. Ring seferlerinin güzergâhları ise şöyle:
1. VİŞNEZADE-MURADİYE-TÜRKALİ-ABBASAĞA-DİKİLİTAŞ-GAYRETTEPE GÜZARGAHI
Süleyman Seba Caddesiğ Maçka Caddesiğ Maçka Mezarlığığ Hüsrev Gerede Caddesiğ Nüzhetiye Caddesiğ Beşiktaş Evlendirme Dairesiğ Hakkı Yeten Caddesiğ Yeşil Çimen Sokakğ Vefa Bey Sokakğ Yıldız Posta Caddesiğ Barbaros Bulvarığ Cedidiye Sokakğ Üzengi Sokakğ Fulya Deresi Sokakğ Dünya Barış Parkı.
2. KONAKLAR-LEVENT
METRO GÜZARGAHI
Konaklar Muhtarlık Parkı Önüğ Faruk Nafız Çamlıbel Sokakğ Şebboy Sokakğ Melisa Sokakğ Söğüt Sokakğ Ihlamur Sokakğ Akasyalı Sokakğ Akçam Sokakğ Çilekli Caddesiğ Çamlık Caddesiğ Karanfil Sokakğ Gonca Sokakğ Karakol Sokakğ Büyükdere Caddesiğ Çayır Çimen Sokakğ Çamlık Caddesiğ Beyaz Karanfil Sokakğ Akçam Sokakğ Büyükdere Caddesiğ İzzettin Aksalur Caddesiğ Faruk Nafız Çamlıbel Sokakğ Konaklar Muhtarlık Parkı önü.
3. TÜRKALİ-ABBASAĞA-DİKİLİTAŞ-GAYRETTEPE GÜZARGAHI
Türkali Muhtarlığı Önüğ Emirhan Caddesiğ Balmumcu Dere Sokakğ Ayazmadere Sokakğ Gönenoğlu Sokakğ Fahri Gizden Sokakğ Cemil Aslan Güder Sokakğ Prof. Dr. Bülent Tarcan Caddesiğ Vefa Bey Sokakğ Yıldız Posta Caddesiğ Esentepe Metro Durağığ Barbaros Bulvarığ Bahar Sokakğ Hoş Sohbet Sokakğ Yasemin Sokakğ Gönenoğlu Sokakğ Balmumcu Dere Sokakğ Yeni Doğan Sokakğ Cedidiye Sokakğ Üzengi Sokakğ Fulya Deresi Sokakğ Beşiktaş Evlendirme Dairesiğ Nüzhetiye Caddesiğ Muradiye Bostanı Sokakğ Türkali Muhtarlığı önü
4. ULUS-NİSBETİYE-LEVAZIM-LEVENT GÜZERGAHI
Öztopuz Caddesi Otobüs Durağığ Adnan Saygun Caddesiğ Müderris Salih Rüştü Bey Sokakğ Hakkı Şehithan Sokakğ Adnan Saygun Caddesiğ Meydan Sokakğ Ebulula Mardin Caddesiğ Aytar Caddesiğ Bilgin Sokakğ Tören Sokakğ Saydam Sokakğ Aydın Sokakğ Koru Sokakğ Barbaros Bulvarığ Koru Sokakğ Levazım Muhtarlığı Önüğ Birlik Sokakğ Atilla İlhan Parkığ Birlik Sokakğ Koru Sokakğ Aydın Sokakğ Aytar Caddesiğ Nisbetiye Caddesiğ Gonca Sokakğ Karakol Sokakğ Büyükdere Caddesiğ Levent Caddesiğ Ebulula Mardin Caddesiğ Adnan Saygun Caddesiğ Müderris Salih Rüştü Bey Sokakğ Hakkı Şehithan Sokakğ Adnan Saygun Caddesiğ Öztopuz Caddesi otobüs durağı
5. ORTAKÖY-KURUÇEŞME-
ULUS GÜZERGAHI
Mecidiye Muhtarlığı Önüğ Dereboyu Caddesiğ Muallim Naci Caddesiğ Ahmet Taner Kışlalı Caddesiğ Portakal Yokuşu Caddesiğ Adnan Saygun Caddesiğ Kireçhane Sokakğ Yeşilpınar Sokakğ Muhtar Ali Rıza Sokakğ Yeşilpınar Sokakğ Kireçhane Sokakğ Yol Sokakğ Koru Sokakğ Adnan Saygun Caddesiğ Öztopuz Caddesiğ Okul Yolu Sokakğ Ambarlıdere Sokakğ Mecidiye Muhtarlığı önü.
KENTLİ KARTTAN YARARLANIN
Beşiktaş Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu ring seferleri, klinik, ambulans ve tıbbi danışmanlık hizmetlerinden, kültür ve sanat faaliyetlerinde öncelik ve indirim olanaklarından size özel avantajlarla yararlanabilirsiniz. Yetkililer bu konuda tek yapılması gerekenin Beşiktaş Kentli Kart sahibi olunmasına işaret ediyor.
Çalışan kadınların
çocuklarına yuva
Çalışan annelere nefes aldıran yuva desteği Beşiktaş Belediyesi çatısı altında aralıksız devam ediyor. 1992 yılında kurulan Beltaş Vakfı Çetinemeç Çocuk Evi 17 yıldır aktif bir şekilde çalışmasını sürdürüyor. 03 ile 06 yaş çocuk gruplarını kabul eden çocuk evi, doğal ortamda meyve ağaçlarının arasında 5 dönümlük arazide kurulmuş. Alanında uzman 5 eğitmenin görev aldığı Çocuk Evi’nin müdürü Gül Önder, çocuk evini şu şekilde anlatıyor: “Çalışma saatlerimiz sabah 08.00 ile akşam 18.00 saatleri arasıdır. Velilerin isteğine bağlı olarak her semte servis imkânımız var. Anne ve babaları tarafından sabah bizlere teslim edilen çocuklarımıza burada sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı şeklinde servislerimiz var. Temmuz ayı tatil dönemi olmaktadır.11 aylık bir çalışma dönemimiz var. 100 Çocuk kapasiteli bir çocuk yuvası olarak hizmet veriyoruz. Zaten çocuklarımız birbirleriyle uyum içindeler. Alanında uzman olan 5 eğitimci öğretmen eşliğinde hareket ediyorlar. Haftanın 4 günü dönüşümlü olarak İngilizce, müzik, resim ve ritmik dans dersleri eğitimi veriliyor. Geniş bir araziye sahibiz ve hem ön bahçede hem de arka bahçede parklarımız var. Eğitimcilerimiz üniversitelerin çocuk gelişimi bölümlerinden mezundur. Çocukların her türlü ihtiyacı karşılanmakta ve bakımları da geniş ve ferah bir ortamda giderilmektedir.’’ Konuyla ilgili detaylı bilgi edinmek için ise 0212 258 00 51 nolu telefonu arayabilirsiniz.

HER YAŞ GRUBUNA YÖNELİK HİZMET BURADA
Yaşam Evi Nisbetiye ve Ortaköy’den sonra Ulus’ta
Beşiktaş’ta yeni bir proje daha hayat buldu. Nisbetiye ve Ortaköy yaşam evlerinden sonra hayata geçen merkez, Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal, Ulus Mahallesi Muhtarı Kadir Gedik’in de katılımıyla Ulus Mahallesi’nde hizmete girdi.
Açılışta kısa bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, bu tarz yerlerin faaliyete geçirilmesine hiç ara vermeden devam edileceğinin müjdesini verdi. Başkan İsmail Ünal; “Ulus Yaşam Evi’nde sağlık kentlilerimiz için sağlık hizmetleri de yer alacak. Diğer yaşam evlerimizde olduğu gibi burada da psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmeti vermeyi düşünüyoruz ancak burası aynı zamanda bir etüt merkezi niteliği taşıyor. Gençlerimiz burada ders çalışma ve eğitim alma imkanı da bulacak” dedi.
Görüntü
kirliliğine son
Beşiktaş’ta görüntü kirliliği önüne geçmek için bir dizi tedbirler alınıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, yaptıkları çalışmaları Beşiktaşlılarla paylaşırken öncelikle tarihi dokuyu korumaya özen gösterdiklerini belirtti. Ünal, binaların estetik ve tek tip boya ile güzelleştirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü, bundan sonra da tüm mahallelerde aynı türden çalışmaların son sürat devam ettiğini vurguladı. Yetkililer konu hakkında şu özet bilgileri verdi: “Görüntü kirliliğin ortadan kaldırılması, Beşiktaş’ın değerine yakışan bir görünüme kavuşması için başlattığımız çalışmalarda önceliğimiz tarihi değerleri nedeniyle koruma altına alınan Ortaköy Meydanı ve çevresi ile örnek bir konut çevresi olarak koruma altına alınan Levent’in Meydanı ve yakın çevresi oldu.
ORTAKÖY MEYDANI VE
YAKIN ÇEVRESİ
Ortaköy’de tarihi yapıların cephelerinin özgün görünüme kavuşturulmasını amaçlayan çalışmalarımız 2006 yılında başlatıldı. 19. yüzyıl Osmanlı sivil mimarisinin özgün örneklerinin oluşturduğu Ortaköy Meydanı ve çevresindeki harap binaların tespiti yapılarak fotoğraflandı ve ardından tek tek elden geçirildi. Bunlardan en önemlileri Ortaköy Camii, Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Çeşmesi, Ayios Fokas Rum Kilisesi, Musevi Sinagogu, Balyan Apartmanı olarak sayılabilir. Sahildeki yer döşemesi değiştirilip motor iskelesinin tamiri yapıldı. Meydanda ve ara sokaklarda tabela, tente ve seyyar satıcılar için bazı standartlar getirildi.
Bugün Ortaköy, her zamankinden daha fazla hak ediyor Türkiye’nin turizm anlamında görsel simgesi olmayı…
LEVENT MEYDANI VE
YAKIN ÇEVRESİ
Mimar Kemal Ahmet Aru’nun eseri Levent Yerleşkesi planlı, çağdaş, insancı bir konut alanının nasıl olması gerektiğinin en güzel örneklerinden birini oluşturmaktadır. Bugün örnek bir konut alanı olarak koruma altına alınması, bu değerin farkındalığının göstergesidir. Farkındalığı yaratan sadece entellektüel çabalar değil, Levent’te yaşayan kentlilerimizin kararlılığıdır. Yıllardır değişim/ dönüşüm baskısı altında olan Levent’in bir konut bölgesi olarak korunmasını sağlayan en önemli etken, Levent’te yaşayanların örgütlü direnişidir”
ÖĞRENİYORLAR ÜRETİYORLAR KATKI SAĞLIYORLAR
İş garantili mesleki kurs
İstihdam sağlanması için projeler devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin sürdürdüğü evde bakıcı yetiştirme projesi ise başladığı günden bu yana yoğun ilgi görüyor. 0 – 6 Yaş Evde Çocuk Bakım ve Eğitim Elemanı Yetiştirme Programı’nın amacı, öncelikle Beşiktaş İlçesi’nde yaşayan işsiz lise mezunu genç kız ve ev kadınlarını eğiterek meslek edindirmek ve evde çocuk bakımı ve eğitimi alanındaki mevcut nitelikli personel açığına cevap vermek olduğu ifade ediliyor. Proje, Beşiktaş Belediyesi’nin liderliği ve Eğitim Bilimcileri Derneği’nin ortaklığıyla bugüne değin tüm hızıyla sürüyor. Projenin toplam bütçesi 172.569,60 Euro, toplam bütçenin 154.950,2 Euro’luk bölümü Merkezi Finans ve İhale Birimi kanalı ile Avrupa Komisyonu tarafından karşılandığı da yetkililer tarafından açıklanmaktadır. Toplam bütçenin geri kalan % 10,21’lik bölümü ise Beşiktaş Belediyesi tarafından karşılanıyor. Konuyla ilgili yapılan açıklama ise şöyle:
“Türkiye’de kadınların aktif işgücüne katılımı 2000 yılı Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre yalnızca %23’tür. Bu oranın düşük olma nedenlerinden biri meslek sahibi evli-dul çocuklu kadınların dışarıda çalışmaları halinde çocuklarına baktırabilecekleri nitelikli elemanların bulunamamasıdır. Bir diğeri ise, lise mezunu genç kızların ülkedeki işsizlik sorunu nedeni ile çoğunlukla yaşamlarını ev kadını olarak sürdürmeleridir. Bu tablonun bir diğer boyutu ise okul öncesi çağı okullaşma oranının 2000 yılına ait MEB kaynaklı verileriyle %10 civarında olmasıdır. Proje bu ihtiyaca cevap vermek üzere kurgulanmıştır. Yine DİE’nin aynı raporuna göre Beşiktaş İlçesi’nde yaşayan 25 yaş üstü gelir düzeyi yüksek çalışan kadın sayısı 16 bin dolayındadır. Projenin dolaylı yararlanıcı grubunu bu toplam oluşturmaktadır”
YOĞUN EĞİTİM VERİLİYOR
Projenin kilit faaliyetini mesleki eğitim oluşturuyor. Bu başlıkta proje, eğitimi teorik ve uygulama olarak iki alanda tanımlamakta, hem yararlanıcılara iki aylık teorik eğitimleri boyunca öğrendiklerini pratikte sınama şansı sunmakta hem de teorik eğitimlerinin ardından 1 aylık staj döneminde önemli bir iş pratiği ve deneyimi kazanma şansı sağlanıyor. Eğitim konuları arasında ise şu başlıklaryer alıyor: Çocuğa bakım veren kişinin özbakımı, sağlıklı gebelik ve doğum, Yenidoğan dönemi (0-1 ay) ve yenidoğan bebeğin bakımı, çocuğun büyüme, gelişme ve izlemi (0-6 ay, 6-9 ay, 9-12 ay, 1-2 yaş, 2-6 yaş), çocuklarda beslenme davranışlarının geliştirilmesi, besinlerin hazırlanması, çocukluk döneminde aşılar, çocuğun hijyenik bakımı (ağız-diş sağlığı, banyo, giyim, tuvalet eğitimi vb.), çocukluk döneminde uyku, çocukluk döneminde kazalar ve kazalardan korunma, çocuk-aile etkileşimi, çocuğun istismar ve ihmali, çocukluk döneminde sık görülen hastalıklar (kızamık, boğmaca, kıl kurdu vb.) korunma ve kontrol. Eğitim boyunca kursiyerler, toplam 320 saat teorik, 160 saat uygulama olmak üzere toplam 480 saatlik bir programa katılmış oluyorlar. Teorik eğitimler, Beşiktaş Belediyesi’nin Çırağan Caddesindeki binasında gerçekleştiriliyor. Uygulama eğitimlerinde ise bölgedeki özel kreş ve çocuk yuvaları proje ile işbirliği yapıyor. İsteyen adaylar aylık stajlarını eğitici kadromuz ve proje yönetiminin uygun gördüğü aile yanlarında da yapabiliyor. Kursiyerler tüm bu eğitimler için herhangi bir ücret ise ödemiyor, hatta sertifikalarını ellerine almalarıyla işlerini de hazırlamış oluyorlar. Çünkü çalışan aileler güvenilir bir dadı bulabilmek için binlerce mesaj kurs başladığı günden bu yana bırakıyorlar.

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ÜNAL:
“Herkes Beşiktaş’ta yaşamak istiyor”
Gazete Beşiktaş seçim çalışmalarını yakından izliyor. Daha önceki sayılarımızda AK Parti Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Sibel Çarmıklı, DSP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Ayfer Atay, MHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Cennet Süzer, Anavatan Partisi Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Muvaffak Batur ile söyleşi yapmış. Tüm adayları tam sayfa olarak Beşiktaş Gazetesinde yayınlamıştık. Ayrıca bu söyleşilere canlı yayında görüntülü olarak Radyo Beşiktaş’ta da yer vermiştik. Ayrıca seçim gününe kadar da bu söyleşileri ve son dakika gelişmelerini internet üzerinden de haber ve yorum şeklinde okuyabilirsiniz.
Beşiktaş gazetiesi bu sefer de Beşiktaş Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı İsmail Ünal ile görüştü. Ünal, yaptıklarını ve yapacaklarını ilk kez ve detalı olarak Beşiktaş Gazetesi’ne aktardı. İsmail Ünal’la Beşiktaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ konuştu. İşte özet bilgiler ve 5 yılda yapılanlar…
SAĞLIK
Çağımızda bir kentlinin en önemli ve doğal hakları arasında etkin ve hızlı sağlık hizmetleri almak bulunuyor. Beşiktaş gibi, kentsel standartlarının, eğitim ve kültür seviyesinin yüksekliğiyle İstanbul’un başkenti nitelemesini hak ettiğini düşündüğüm bir kentte sağlık hizmetlerinin de en kaliteli şekilde verilmesi gerekiyor.
Bu anlayışla Acil Sağlık Güvencesi hizmetini sunduk. Bu hizmet çerçevesinde bütün hemşerilerimize ücretsiz ambulans hizmeti veriyoruz. Bu hizmetimiz, yüksek ateşten kalp krizine, ciddi alerjiden astım krizine kadar, uluslararası parametrelerde acil olarak kabul edilen pek çok durumda müdahale olanağı sağlıyor. Ayrıca 444 44 55 numaralı hattımızı arayanlar günde 24 saat, haftada 7 gün tıbbi danışmanlık hizmeti de alabiliyorlar.
Sadece 2008 yılında 3650 Beşiktaşlıya sağlık hizmeti sağladık.
Bunun dışında yaşlılarımız, çocuklarımız ve kronik hastalarımız için özel programlarımız var. Kadın sağlığı, aile planlaması, temel sağlık bilgileri, bebek bakımı, beslenme gibi konularda eğitim çalışmaları yapıyoruz.
VATANDAŞA HİZMET SUNUMU
Hizmet anlayışımız her zaman insan odaklı oldu. Vatandaşlarımızın Belediye olan işlerini kolayca halletmelerini sağlamaya çalıştık. Yaptığımız çalışmalarla Beşiktaşlı hemşerilerimize daha etkin ve hızlı hizmet verme olanaklarımızı genişlettik. Kurduğumuz Hizmet Merkezleri, kentlilerimizin her türlü başvurusunu onlar adına takip ediyor.
Vatandaş İlişkileri Yönetim Sistemi (VİYÖS) kapsamında çalışmaya başlayan Çağrı Merkezimiz, 444 44 55 no’lu hat üzerinden 7 gün 24 saat hizmet veriyor. E – belediye web sitemiz ile kentlilerimizin Belediyemizden hizmet alması, sadece bir bilgisayar ekranı mesafesine indi. Tele-belediye ile sabit telefon, mobil telefon, kısa mesaj, faks gibi iletişim araçlarıyla işlemler çok hızlı yürütülüyor.
Bunun yanı sıra KentliKart uygulamasını başlattık. Ücretsiz gönderilen bu kart sayesinde Beşiktaşlılar bütün belediye hizmetlerinden daha hızlı ve kolay bir şekilde yararlanabiliyorlar. Ayrıca eğlence etkinliklerine indirimli girilebiliyor.
Önümüzdeki dönemde insana odaklı hizmet anlayışımızı 360 derece hizmet yaklaşımı ile bütünleştireceğiz. Hayata geçireceğimiz Vatandaş Hizmet Yönetimi ile Beşiktaş kentlisinin tüm yaşamsal ihtiyaçlarının ve sorunlarının en etkin şekilde çözülmesini sağlayacağız. Bu kapsamda her mahallenin, her sitenin bir temsilcisi, bir anlamda müşteri temsilcisi olacak. Böylece vatandaşlarımız sorunlarının çözümü için doğru adrese yönlendirilecek. Vatandaş Hizmet Yönetimi ile insan odaklı, hızlı ve kaliteli hizmeti Beşiktaş ile özdeşleştireceğiz.
Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştireceğiz ve her mahalleye bir Belediye kuracağız. Her mahallede tutacağımız dairelerle Belediyeciliği mahallelere yayacağız ve her hafta bu ek binalarda ben ve ekibim mahallenin sorunlarını dinleyip, sorunlara yerinde çözüm bulacağız. Bu uygulamayla mahalleliler Belediye binasına gelmek yerine kendi mahallelerindeki Belediye binalarına giderek sorunlarını çözebilecekler.
İŞSİZLİKLE MÜCADELE VE BECERİ KAZANDIRILMASI
Halk Eğitim Merkezi ile ücretsiz el emeği değerlendirme ve meslek edindirme kursları düzenliyoruz. Etkili iletişim, yabancı dil, güzel sanatlar, müzik, tekstil, bilgisayar, aşçılık gibi çok çeşitli alanlarda Beşiktaşlılara beceriler kazandırıyoruz. Kurslarımızı başarıyla tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı sertifikalar veriliyor. Bugüne kadar 4 binin üzerinde kentlimiz sertifika aldı.
Eğitim ve iş becerisi edindirme çalışmalarımızda kadınlar ve engelliler de önemli yer tutuyor. Öncelikle kadınlarımızla ilgili yaptıklarımızı anlatmak isterim.
Kadınlarımızın ekonomiye katılmasına, ekonomik güçlerini kazanmalarına büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede kadınlara yönelik ücretsiz “El Beceri Kursları” gerçekleştirdik. Bunlar arasında Beşiktaş Hobi Merkezi işbirliğiyle düzenlediğimiz Boyama Teknikleri Kursu da yer aldı. Bunun dışında Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’nin kadınlara yönelik düzenlediği kurslar için Ortaköy Kültür Merkezi’ni kendilerine tahsis ediyoruz. Ayrıca kadın derneklerinin ilçemizdeki taleplerine destek veriyoruz.
Üzerinde önemle durduğumuz projelerimizden biri de 0 – 6 Yaş Evde Çocuk Bakımı ve Eğitim Elemanı Yetiştirme Programıdır. 3 ay süren bu programda çocuk bakımıyla ilgili her türlü teorik ve pratik eğitim veriliyor. Avrupa Komisyonu, Eğitim Bilimcileri Derneği ve Galatasaray Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz bu proje, ilçemizde yaşayan kadınlarımıza iki yönden çok yararlı oluyor. İşsiz kadınlarımıza iş olanağı yaratırken, çalışan kadınlarımıza da çocuklarını gözleri arkada kalmadan evde bırakma imkanı veriyor.
Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak ise Bilgisayar Teknik Eleman Yetiştirme Kursu’nu vurgulamak isterim. Bu kursta, engelli vatandaşlarımız bilgisayar sektöründe teknik servis ve bilgi işlem elemanı olarak görev almak üzere eğitim alıyorlar. Mezunlara istihdam güvencesi sağlayarak gerek engelli vatandaşlarımızın aktif iş gücüne kazandırılmasına, gerekse bilgisayar sektörünün yetişmiş eleman sıkıntısına destek oluyoruz. Projemiz, Türkiye çapında bundan sonra gerçekleştirilecek projeler için de bir model olma özelliğini taşıyor.
Mezunlara istihdam güvencesi sağlayarak gerek engelli vatandaşlarımızın aktif iş gücüne kazandırılmasına, gerekse bilgisayar sektörünün yetişmiş eleman sıkıntısına destek oluyoruz. Projemiz, Türkiye çapında bundan sonra gerçekleştirilecek projeler için de bir model olma özelliğini taşıyor.
EĞİTİM
Toplam 148 öğrenci kapasiteli kız ve 72 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurtlarımız 2008 – 2009 öğretim yılında hizmete girdi. Yurtlarımızda kütüphane, etüt, bilgisayar, İnternet ve televizyon odaları bulunuyor. Bu yurtlarda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği veriyoruz. Yurtlarımızda kalan gençlerimiz çeşitli sosyal projelerde görev alarak sosyal sorumluluklarını yerine getiriyorlar.
3600 öğrencimize burs desteği sağlıyoruz. Bu destek, Anayasa Mahkemesi’nin kararı kesinleşinceye kadar sürecek.
Ayrıca Beşiktaş sınırlarında bulunan üniversitelerin öğrencilerine yine Belediye sınırları içerisinde bulunan ticari kurumlar ile anlaşarak part time çalışma olanağı sağlayacağız. Böylelikle gençlerimiz bir gelir sahibi olacaklar. En azından yemek kartları olacak.
Ayrıca sınırlarımız içinde bulunan ilköğretim okullarına ve liselere tadilat, boya – badana, spor salonu ve laboratuar yenilenmesi, bahçe düzenlemesi, eğitim araçlarının temini gibi konularda destek veriyoruz.
GENÇLER
Katılımcı demokrasi anlayışımızın bir gereği olan ve kentlilerin yerel yönetime katılımını sağlayan Kent Konseyi’nin temel dayanaklarından biri olarak Gençlik Meclisi’ni oluşturduk. Gençlerimiz bu Meclis aracılığıyla Beşiktaş’ın yönetimine ağırlıklarını koyuyorlar.
Beşiktaş Meydanında gençlerimize bir mekan tahsis ettik. Beşiktaş Gençlik Merkezi diye adlandırdığımız bu mekan iki yıldır kullanılıyor. Merkezde ücretsiz İnternet bağlantısı ve çeşitli hizmetler sunuluyor.
Temel eğitim ve lise öğrencilerine tatillerinde sportif olarak kendilerini geliştirebilecekleri ve eğitimdeki eksiklerini giderebilecekleri Yaz Okulları açıyoruz. Özellikle matematik ve İngilizce konusunda eğitime destek kursları başlattık. Kurslarımızdan 2007’de 1500, 2008’de 3800 öğrencimiz yararlandı.
Gençlerin spor yapma imkanlarını artırmak için Beşiktaş’taki amatör spor kulüplerine tesislerin yenilenmesinden, malzeme desteğine kadar bir çok yardım yapıyoruz.
DEV PROJELER YOLDA
Beşiktaş Belediye Başkanı ve CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı İsmail Ünal ikinci beş yıl için ise, dev projeler içinde olduklarını söyledi. Ünal, seçildiği taktirde hizmetlere aynı hızla kaldığı yerden devam edileceğini vurgulayarak; ”Sonuna kadar…”diyor. İşte Ünal’ın yapacakları ile lgili bilgiler
HERKES NEDEN BESİKTAŞ’TA YAŞAMAK İSTİYOR?
Son beş yıldır Beşiktaş’ı İstanbul’un en yaşanılır kenti yapmak için çalıştık. Bu hedefe varmak için atmamız gereken birçok adım vardı. İmardan altyapıya, kültür merkezlerinden sağlık hizmetlerine, Kentli Kart’tan ücretsiz ambulansa, öğrenci yurtlarından eğitim burslarına, yaşlıların evde bakımından gençlere iş sağlamaya kadar…
Beşiktaşlılara yakışan bir hizmet anlayışıyla hareket ettik. Şimdi önümüzde yeni hedefler ve atılımlar var. Gelecek 5 yılda Beşiktaş’ı sadece İstanbul’un değil, Avrupa’nın en çok yaşanmak istenen kenti yapmak için desteğinize ihtiyacımız var. Şimdiye kadar olduğu gibi bunu da demokratik katılımcı bir anlayışla, Cumhuriyetimizin ilkelerine SONUNA KADAR bağlı kalarak birlikte başaracağız. Beşiktaş’ı Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yaşanılmak istenen kenti yapmak için hazırlanmış bir programımız var. Bu programı isteyenler, 0212 217 99 06 numaralı çağrı merkezimiz aracılığıyla veya seçim bürolarımızdan edinebilirler.
Siz de Beşiktaşımızı en yaşanacak kent yapma sevdamıza katılın, kentimizi birlikte yönetelim.
YAŞAYACAKSAN BEŞİKTAŞ’TA YAŞAYACAKSIN!
GÜVENLİ BİR KENTTE YAŞAYACAKSIN!
Beşiktaşlı güven istiyor. Güven içinde yaşamak istiyor. Bunun farkındayız. Güvenli yaşamın kalbi Beşiktaş’ın huzurunu kaçıran her türlü unsura karşı buradayız. Bugün olduğu gibi yarın da çalışmalarımız devam edecek. Çevre ve deprem güvenliği projelerimiz daha da hız kazanacak. Gençlerimizi uyuşturucuya karşı koruyacağız. Acil Sağlık Hizmetleri 24 saat sağlığımızın teminatı olacak. Gelecek korkusuna yeni istihdam çözümleriyle cevap vereceğiz. Duruşumuz ve çalışmalarımız SONUNA KADAR Cumhuriyet’imizin güvencesi olacak.
YAŞAYACAKSAN BEŞİKTAŞ’TA
YAŞAYACAKSIN!
HER YERE YÜRÜYEREK
ULAŞACAKSIN!
Beşiktaşlının yaşam kalitesi yönetim anlayışımızın öncelikli konusudur. Her kesimden, her meslekten, her yaştan, tüm Beşiktaşlıların gurur duyacağı bir kenti var ediyoruz. Bebek’ten sahile, Levent’ten Ortaköy’e, Gayrettepe’den Çarşı’ya her yöne yürünebilecek yaya yollarıyla, yaşayan meydanlarıyla Beşiktaş “Türkiye’deki ilk yaya öncelikli trafiğe sahip kent” haline gelecek. Yürüme yollarına ek olarak düzenleyeceğimiz “ring seferleri” ile kentimizin her noktası ulaşılabilir olacak. Kent içi toplu taşıma teşvik edilecek. “Vale Hizmeti” hayata geçirilecek. Beşiktaş’ı en çok yaşanmak istenen kent yapmak için kararlılığımız SONUNA KADAR devam edecek.

CHP BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSMAİL ÜNAL:
SONUNA KADAR!
Beşiktaş Belediye Başkanı, CHP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı İsmail Ünal, tüm detaylarıyla hizmetlerini ortaya koydu. Ünal, beş yıl içinde yaptıklarıyla ilgili açıklamalarına şöyle devam etti:
ENGELLİLER
Bizce çağdaşlığın en önemli ölçütlerinden biri engelli vatandaşlarımıza sağlanan yaşam koşullarıdır. Beşiktaş Belediyesi olarak, onların yaşam kalitesini yükseltmeyi, sosyal faaliyetlere katılımlarını kolaylaştırmayı, bu toplumun bağımsız ve üretken bireyleri olmalarına katkıda bulunmayı önde gelen görevlerimiz olarak görüyoruz.
Bu yaklaşımımız doğrultusunda öncelikle Engelsiz Yaşam Platformu’nu oluşturduk. Engelsiz Yaşam Platformu, engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve sorunlarını çözmek için toplumsal kaynakları seferber etme hedefimizin hayata geçtiği bir platformdur.
Bu konuda ortak amaçlara sahip olan kişi ve kuruluşları bir araya getiriyor. Engelsiz Yaşam Platformu, İstanbul’un aydınlık ve çağdaş yüzü olan Beşiktaş’ta engelli hemşerilerimizin yaşamını kolaylaştırmak için neler yapılabileceğini araştırıyor, planlıyor ve uyguluyor
Platformun çalışmaları kapsamında, Azerbaycan Dostluk Parkı’nın kurulması, Alternatif Yaşam Derneği’nin etkinlikleri, Beşiktaş Spor Kulübü ile düzenlenen ortak etkinlikler ve Dilek Sabancı Parkı etkinliklerini sayabilirim.
Dilek Sabancı Parkı bizim konuya yaklaşımımıza çok iyi bir örnektir. Bu park engelli hemşerilerimizin yararlanabileceği şekilde düzenlendi. Burada çeşitli sosyal faaliyetler ve spor aktiviteleri düzenliyoruz. Beşiktaş Spor Kulübü de engelli vatandaşlarımız ile spor etkinlikleri gerçekleştiriyor. Örneğin, son olarak, Basketbol Takımı parkta engellilerle bir maç yaptı. Ayrıca parkta konserler de veriliyor.
TESYEV yararına yardım geceleri düzenledik. Ayrıca MESS Eğitim Vakfı’nın koordinasyonu, İşkur İstanbul İl Müdürlüğü’nün denetiminde “Eksik Değil Farklı” projesi kapsamında istihdam garantili ofis elemanı yetiştirme kursu düzenledik.
Alternatif Yaşam Derneği (AYDER), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Vodafone Vakfı’nın finansal desteği ile “Düşler Akademisi” projesini Kasım 2008 itibarı ile hayata geçirdik. Burada engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerimize ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimleri veriliyor. Bu akademiyi kalıcı hale getirmek için çalışıyoruz.
Engelli hemşerilerimize evde destek hizmetleri sunuyor, engelli çocukları olan ailelere psikolojik danışmanlık sağlıyoruz. Bunun yanı sıra engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye temin ediyor, onların sağlık ve hijyen ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
YAŞLILAR
Yaşlılara sahip çıkmayı ve onların yaşamlarını kolaylaştırmayı öncelikli görevlerimiz arasında görüyoruz. “75 + Sosyal Destek Hizmeti” kapsamında 75 yaşın üstündeki vatandaşlarımıza ücretsiz kısa süreli hemşirelik, hastabakıcılık ve çeşitli ev destek hizmetleri sunuyoruz. 444 4455 nolu telefona başvurarak bu programdan yararlanmak mümkün. Bu numaraya başvuran 65 yaş üstündeki vatandaşlarımız da fiziksel, psikolojik ve diyetisyen desteğinden yararlanabiliyorlar.
Bunun dışında 2008’de ve 2009’un başında iki adet Yaşam Evi’ni hizmete soktuk. Bu merkezlerde emekliler yaşıtlarıyla rahat bir ortamda buluşup çeşitli etkinliklerde bulunabiliyorlar. Üçüncü yaşam evimizi yakında hizmete açacağız.
KÜLTÜR SANAT
Göreve gelirken kültür sanat alanında Beşikaş’ın gelişmişlik derecesinin ve Beşiktaşlıların bu konudaki beklentilerinin yüksekliğinin farkındaydık. Bu nedenle çalışmalarımızı sağlam bir zeminde en etkin bir şekilde yürütebilmek; kültür sanat faaliyetlerinin daha geniş kesimlerce izlenebilmesine olanak sağlamak ve Beşiktaş’ı bu alanda sadece Türkiye çapında değil, uluslararası bir çekim merkezi haline getirmek amacıyla Kültür Sanat Platformu’nu oluşturduk.
Uzmanlardan ve profesyonellerden oluşan bu platform son derece etkili ve başarılı çalışmalar yürüttü. Ortaköy’de, Bebek’te ve diğer semtlerimizde düzenlediğimiz çeşitli festival ve konserlerde Türkiye’nin ve dünyanın ünlü isimleri sahne aldı. Bu etkinlikler hem sanatseverleri mutlu etti, hem de gerçekleştirildikleri semtlerimizin sosyal ve ekonomik yaşamına katkıda bulundular.
Halen Belediyemizin sınırları içinde Beşiktaş Kültür Merkezi, Levent Kültür Merkezi, Akatlar Kültür Merkezi, Mustafa Kemal Merkezi ve Ortaköy Kültür Merkezi olmak üzere 5 tane kültür merkezimiz yer alıyor.
Mustafa Kemal Merkezi’nde galeri / müze konseptine sahip, dünya çapında sanat etkinliklerinin sergilenebileceği çok önemli bir sanat merkezi olan Beşiktaş Çağdaş’ı faaliyete geçirdik. 2500 metre kare alana sahip olan bu merkezimiz dünyaca ünlü sanatçıların eserleriyle sanatseverleri buluşturmaktadır.
Kuruçeşme’de eskiden belediye araçlarının durduğu bir alanı Kuruçeşme Arena adıyla ve 10 bin kişilik bir konser mekanı olarak sanatseverlerin hizmetine sunduk.
Bir başka etkinliğimiz ise, Türk sinemasının gelişiminde son derece önemli bir rol oynamış olan, ancak 12 Eylül döneminde faaliyetleri durdurulan Sinematek’i yeniden açmak oldu.
ÇEVRE VE PARKLAR
Bu konuda yoğun bir çalışma içindeyiz. Beşiktaş’ta kişi başına düşen yeşil alan miktarını çağdaş standartlara çıkartmayı hedefliyoruz. Görev süremizde 15 parkı yenileyip genişletirken, 13 yeni parkı da hemşerilerimize armağan ettik. Toplam olarak 61.629 metre kare yeşil alan oluşturduk.
Bu noktada siz birkaç projeden bahsetmeden geçemeyeceğim. Bunlardan ilki Ortaköy Vadisi yeşillendirme çalışmasıdır. Biliyorsunuz biz Ortaköy Vadisi’ne 20.000 yetişmiş ağaç diktik. Biz gece diktik, büyük şehir gündüz söktü, biz yılmadık yine diktik. Siz değerli basın mensuplarıda bu konuya mecralarınızda yer verdiniz. Bu ağaçlandırma çalışması egzoz gazı içerisinde, yoğun trafikle yaşayan Beşiktaş Kentlisi için bir oksijen takviyesidir. Bizim yeni akciğerlerimizdir. Burayı mümkün olduğunca koruyacağız, yaşatacağız.
Bir diğer proje ise Ulus’da bu yaz hayata geçecek olan 140.000 ağaçlık meyve bahçesi projesidir. Bu projede o bölgeye ferah bir yeşil alan ve bol bol oksijen sağlayacaktır. Bundan sonra Beşiktaşlının ağaç görmek için Belgrad Ormanına gitmesi gerekmeyecek.
KENTSEL DÜZENLEMELER
Beşiktaş Belediyesi olarak göreve başladığımızda yaptığımız ilk işlerden biri Avrupa Birliği’nin Sürdürülebilir Kentleşme stratejisini, kentimiz ölçeğinde yaşama geçirebilmek amacıyla Stratejik Planımızı hazırlamak oldu. Stratejik plan doğrultusunda Beşiktaş’ı, tarihi dokusunu koruyarak geliştirmek için çalışıyoruz
Uzun yıllardır çözülemeyen Beşiktaş meydan düzenlemesi konusunda yetki sahibi iki kuruluş olan Büyükşehir Belediyesi ve Koruma Kurulu’nun görüşlerini alarak hazırladığımız ulaşım çözümü kabul edildi. 40 dükkan, üç büfe, köprü altında 9 dükkan ile, halk pazarı ve Tansaş mağazası yıkıldı. Yeşillendirme ve çevre düzenlemesi yapıldı. Beşiktaş 7 bin metre karelik yeni bir meydana kavuştu.
Levent meydanı yeniden düzenlendi. Meydana bakan binaların cephe yenilemeleri yapıldı. Çiçekçiler ve manavlar yeniden düzenlendi, tabelalara standart getirildi. Trafiği rahatlatacak düzenlemeler yapıldı. “Gelecek için Elele” heykeliyle meydan süslendi.
Ortaköy Meydanı ve çevresindeki harap binalar tespit edilerek tek tek elden geçirildi. Sahildeki yer döşemesi değiştirildi. Motor iskelesi tamir edildi. Tabela, tente ve seyyar satıcılara standart getirildi.
Ana arterleri düzenleme konusunda ilerleme kaydettik. Nispetiye, Adnan Saygun, Nüzhetiye ve Şair Nedim caddelerinin tasarımları ihale edildi, Dereboyu caddesinin yapım ihalesi gerçekleştirildi.
Modern kentlerin en belirgin ölçülerinden biriside yürünebilirliktir. Londra 2008 yılında %16 oranında yürüyen bir şehirdir. İstanbul ise geçtiğimiz yıl itibarı ile %50 oranında yürüyen bir şehirdir. Beşiktaş’ın ise yürüme oranı daha da yüksektir.
Bizim hedefimiz Beşiktaşı Türkiye ve Avrupa’nın en çok yürünen kenti haline getirmektir.
Bu proje ile amacımız Beşiktaş’taki hava kirliliğini azaltmak, Beşiktaşı Türkiye’deki ilk yaya öncelikli trafiğe sahip kent haline getirmektir.
Bu konuda sinyalizasyon, aydınlatma ve renklendirme çalışmaları yapılacaktır.
Beşiktaş’ı baştan başa yürünebilir hale getirmek, halkı özel araçlarını kullanmadan istedikleri yere sağlıklı, güvenli bir şekilde ulaştırmak istiyoruz. Bu doğrultuda ihtiyaç duyulacak bazı noktalara ring seferler de konulacaktır.
“YAŞAYACAKSAN BEŞİKTAŞ’TA YAŞAYACAKSIN
İNSAN ODAKLI HİZMET ALACAKSIN”
YAŞAYACAKSAN
BEŞİKTAŞ’TA
YAŞAYACAKSIN!
KALİTELİ BİR ÇEVREN, SAĞLIKLI BİR
YAŞAMIN OLACAK!
Önümüzdeki beş yıl içinde Beşiktaş’ı “ayrıştırılmış evsel atık” toplanması konusunda en yaygın hizmet sunan kent yapacağız. ”Yenilenebilir Enerji” kullanımını özendireceğiz, hizmet binalarımızda, sokak aydınlatmalarında güneş enerjisinden yararlanan teknolojiler kullanacağız.
Gürültü kirliliği konusunda ise yeşil ses duvarı uygulaması genişletilecek. Görüntü kirliliğine karşı Ortaköy ve Levent meydanlarında gerçekleştirdiğimiz cephe düzenleme ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarını yaygınlaştıracağız. Gıda güvenliğiyle ilgili olarak özellikle okul kantinlerini okul aile birlikleriyle işbirliği yaparak “gıda sağlığı” açısından daha yoğun denetleyeceğiz, kentlimizin organik ürünlere daha kolay erişebilmesini sağlayacağız.
YAŞAYACAKSAN
BEŞİKTAŞ’TA
YAŞAYACAKSIN!
TİYATROYA, MÜZİĞE,
ŞENLİĞE
DOYACAKSIN!
Geride kalan beş yıl içerisinde Beşiktaş’ı “İstanbul’un Sanat Merkezi” yaptık. İstanbul’da kültür-sanata ayrılan koltuk sayısının üçte birinin Beşiktaş’ta olması, sayısız kültür-sanat ödülü almamız bu alandaki başarılarımızın kanıtı… Beşiktaşlı ile tiyatrodan senfoniye, sinemadan şenliğe kadar sayısız etkinlik paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz!
Spor alanında ise bir yandan gençler için çeşitli spor olanaklarını yarattık; diğer yandan amatör spor kulüplerine sahasından formasına kadar destek verdik. Kültür, sanat ve spor kaliteli yaşamın vazgeçilmezleridir. Bu alandaki öncülüğümüz önümüzdeki beş yılda da aynen devam edecek SONUNA KADAR.
YAŞAYACAKSAN
BEŞİKTAŞ’TA
YAŞAYACAKSIN!
“İNSAN ODAKLI”
HİZMET ALACAKSIN!
Görevimiz; yaşamın her anında, her alanda Beşiktaş kentlisinin yanında olmaktır. Bu yüzden “insan odaklı” belediyecilik anlayışını benimsedik. İnsana öncelik vererek, “demokratik katılımcı” bir yönetim anlayışıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz!. “360 Derece Vatandaş Hizmet Yönetimi” yeni bir yönetim sistemi olarak hayata geçiyor. Beşiktaş kentlisi temel yaşamsal ihtiyaçlarını çözebileceği kurumsal bir altyapıya kavuşacak. Her mahalleye ve siteye bir temsilci atanacak. Böylece ihtiyaç duyduğunuz her an SONUNA KADAR hizmetinizde olacağız.
YAŞAYACAKSAN
BEŞİKTAŞTA
YAŞAYACAKSIN!
İNSANA DEĞER
VERİLDİĞİNİ GÖRECEKSİN!
Kentimizin otopark sorununu çözmek için yeni çözümler hazırladık. Beşiktaş’ın çeşitli semtlerinde yapİlacak “kapalı otoparklar”la yaklaşık 5.000 araçlık kapasite yaratılacaktır.
Kentimizde “öğrenci pansiyonculuğu” dönemini başlatıyoruz. Evini öğrenciye açacak kentlimize çeşitli yardımlar ve teşvikler sağlayacağız. Öğrencilerimiz de daha sağlıklı ortamlarda yaşayacak.
”Öğrencilere yarı zamanlı iş” sağlayacağız. Hizmet sektörü yaygın, iş dinamikleri yoğun Beşiktaş’ta belediyemizin örgütleyeceği bu sistemden yararlanacak öğrenciler, aynı anda belediyenin sosyal projelerinde de çalışacak.
LAİK CUMHURİYETİ VE
ÇAĞDAŞ DEMOKRASİYİ
YAŞATACAKSIN.
SONUNA KADAR!

YENİLENEN BALIK PAZARI AÇILDI
Çarşı doldu taştı!..
Köyiçinde taze balık
Yeni bir görünüme kavuşan Balık Pazarı’nın açılışı gerçekleşti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla gerçekleşen açılışa Beşiktaşlılar büyük ilgi gösterdi. Beşiktaş Çarşısı’nda gerçekleşen bu değişim için Başkan İsmail Ünal, projenin balıkçı esnafının isteği ve öncülüğü ile oluştuğunu vurguladı. Tezgahların sıkışık olmasından sulama yetersizliğinden kokudan rahatsız olan Beşiktaşlılar için böylelikle Balık Pazarı yeni bir simaya kavuşmuş oldu. Ve balık pazarı var olan sıkıntılarını bertaraf etti. Başkan Ünal, üç ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirilen yenileme çalışmaları sonucunda kullanışlı hijyenik ve modern bir pazar haline gelmiş oldu. Çelik ve hafif kaplama elemanlarından oluşan ve şekil itibariyle bir deniz kabuğunu andıran Balık Pazarı, çelik ve alttan soğutmalı tezgahlarıyla Beşiktaşlılar ve İstanbullulara hizmet vermeye devam ediyor.
DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE ANLAMLI MESAJ
“Aile içi şiddete son”
Kadınlar seslerini Beşiktaş’tan da yükseltti. Dünya kadınlar günü dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi Beşiktaş’ta da tüm coşkusuyla kutlandı. Sivil toplum örgütlerine bağlı bir çok kuruluşa üye kadınların da yer aldığı grup, günün anlamına uygun sloganlarıyla dikkat çektiler. Beşiktaş Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, “Gül ve Ekmek İçin El Ele” sloganıyla Beşiktaş Meydanı’nda “Aile İçi Şiddete Hayır” etkinliği düzenledi.
İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ve Beşiktaş Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilecek olan “Aile İçi Şiddete Hayır” organizasyonunda Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Nazan Moroğlu birer konuşma yaptı. Çok sayıda ünlü konuğun da katıldığı Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde günün anlam ve önemine ilişkin mesajlar verildi. Belediye Başkanı İsmail Ünal, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ayrıca çiçek dağıttı.
Taksi durakları baştan yapıldı
Beşiktaş Belediyesi, hem trafiğin rahatlaması hem de taksi hizmetlerinin kalitesinin artırılması amacıyla 61 taksi durağını yeniledi. Beşiktaş’ın modern çehresini daha da güçlendirecek yeni taksi duraklarının açılış töreni ise geçtiğimiz hafta içinde Kuruçeşme Arena’da yapıldı.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı Cem Sert ve yüzlerce taksicinin katıldığı tören oldukça hareketli geçti. Tören, yapılan konuşmaların ardından ise tamamlandı.

ORTAKÖY, AKATLAR, LEVENT VE MKM
Kültür merkezlerinde programlar dopdolu
Tiyatrodan sinemaya resitallerden söyleşilere kadar bir çok etkinlik, dopdolu programlarıyla Beşiktaş Belediyesi’nin kültür merkezlerinde tüm hızıyla devam ediyor. İşte etkinliklerin bazıları ise şöyle:
AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ
Sevimli Dinazor Akatlar Kültür Merkezi’nde…
Tiyatro Mavi Sahne tiyatro oyunu çocuk tiyatroseverleriyle buluşmaya devam ediyor. Melih Cevdet Anday sahnesinde yer alan oyun, iki farklı saatte 15, 21, 22, 28 tarihlerinde sahnelenecek.
ORTAKÖY KÜLTÜR MERKEZİ
Ortaköy yine dopdolu…
Ortaköy KültürMerkezi’ninbu ayki konuğu duayen tiyatrocu Yalçın Menteş’ti. 15,22 Mart’ta Saat 15.30’da 21 ve 28 Mart’ta Saat: 21.00’de Afife Jale Sahnesi’nde izlenebilir. Merkezde, 15,21,22,28 Mart’ta Saat: 13.00’te Tiyatro Alkış tarafından ‘Pamuk Prenses’ sahnelenecek. Tiyatro Birileri ekibi de Ortaköy Kültür Merkezi’nde 19 Mart’ta ‘Hoş gelişler ola’ adlı oyunuyla tiyatroseverlerle buluşacak.
LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ
Seçkin ve ödüllü filmler Levent’te…
Levent Kültür Merkezi yeni çehresiyle sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ise Onat Kutlar Sinema Salonu’nda yasadışı göçmen işçilerin hayatlarının konu edildiği ‘İşte Özgür Dünya’ isimli sinema filmi gösterimi gerçekleşti. Minikler için ise ‘Niko: Yıldızlara yolculuk’ isimli film, 18 Mart’ta Levent Kültür Merkezi’nde sinema perdesinde olacak. 19 Mart’ta ise ‘Pandora’nın kutusu’ adlı film, Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterime girecek. 20 Mart’ta ‘Gökten 3 elma düştü’ filmi sinemaseverlerle buluşacak.
AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ
Tek kişilik gösterimler Akatlar’da…
Tek kişilik gösteri sevenler için de seçenekler oldukça fazla. Ayın başında Sunay Akın Tarihi isimli tek kişilik gösterisiyle Sunay Akın, sahnedeydi. Tek kişilik gösterimler ise hız kesmeden devam ediyor ve Mart ayının başında sahne alan Umut Kantoğlu; 21 Mart’ta da Akatlar Kültür Merkezi’nde ‘Sahnede Umut Var’ oyunuyla severleriyle buluşacak. 26 Mart’ta ise Alpay Erdem, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday sahnesinde tek kişilik komedisiyle tiyatroseverlere seslenecek.
MUSTAFA KEMAL MERKEZİ
Müziğin vazgeçilmez adresi MKM’de…
Klasik gitarin Çinli İmparatoriçesi diye tanımlalan ünlü gitarist Xuefei Yang İstanbul Resitalleri etkinlikleri kapsamında Beşiktaş’ta müzikseverler ile buluşuyor. Resitalin tarihi ise 18 Mart. Saat: 20.00 Mustafa Kemal Merkezi’nde başlayacak olan resitalin programı ise şöyle: Huiran Wang Yi Dance, Stephen Goss The Chinese Garden (Turkiye Promiyeri), Albeniz Espana, seis hojas de album Op.165, Albeniz Seville, Haydn Two minuets, Granados Valses Poeticos, Giulio Regondi Nocturne-Reverie Op. 19, Tarrega Carnival of Venice.
Orhan Duru anısına gece düzenlendi
YAŞAMINI geçtiğimiz ocak ayında yitiren gazeteci-yazar Orhan Duru için Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday sahnesinde bir gece düzenlendi. Bilim-kurgudan beslenen ironik yapıtlarıyla edebiyatta kendine özgü bir yer edinen yazar için gecede, Emel Uygur’un yapımcılığında hazırlanan belgesel niteliğinde bir film de gösterildi. Piyanist Orçun Orçunsel, usta edebiyatçının en sevdiği klasik müzik eserlerinden oluşan kısa bir dinleti sundu. Murat Katoğlu, Rabia Çapa ve Sedat Ergin’in anılarını paylaştı. Gecede, Orhan Duru’nun çevirmen eşi Sezer Duru yazarın bir öyküsünü okudu. Taş plak sesli solist Sema, geceyi Orhan Duru’nun sevdiği şarkılarla renklendirdi.

SPOR HABERLERİ

FUTBOLCULAR DA İNANDI 

Zirve yarışında Beşiktaş, şampiyonluk heyecanını tatmak için sezon sonu gülen taraf olmayı çok istiyor. Tüm takım oyuncuları, şampiyonluğu camiamıza borçluyuz, diyor ve kenetlendiklerini, kupayı kaldırmak için sabırsızlıkla beklediklerini söylüyor:
İşte oyuncuların şampiyonluk sözleri:
Holosko: “Lig bu sene oldukça dengeli. Birbirinden güçlü takımlar şampiyonluğu kovalıyor. Ama bence diğer takımların ne yapacağı önemli eğil. Çünkü biz hem ligi hem kupayı alacağız bu sene…”
Delgado: “Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşamak istiyorum. Basel’de kılpayı kaçırdığım kupayı Türkiye’de kazanmak istiyorum.”
Ernst: “Ben buraya tatil yapmaya gelmedim. En büyük hedefim sezon sonunda Beşiktaş’la şampiyonluk yaşamak.”
İbrahim Toraman: “İkinci yarıdaki önemli maçları BJK İnönü Stadı’nda oynayacağı ki büyük bir avantaj. Şampiyonluğa en yakın takımın kesinlikle Beşiktaş’tır.”
İbrahim Üzülmez: “Şampiyon olmalıyız. Sezon bittikten sonra futbol hayatıma devam edip etmeyeceğime karar vereceğim. Tek hedefim Beşiktaş ile bir kez daha şampiyonluk yaşamak.”
Rüştü Reçber: “Tek düşüncemiz şampiyonluk. Şampiyon olma inancımızı her an koruyoruz. Camianın beklediği şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz.”
Sivok: “Beşiktaş forması altında şampiyon olmayı çok istiyorum. Beşiktaş’tan ayrılmayı da kesinlikle düşünmüyorum ve oynayabildiğim kadar uzun süre burada oynamak istiyorum. Diğer bir hedefim ise şampiyon olmak.”
Zapotocny: “Asla yenilgiyi kabul etmeyen ve sahada elinden gelenin en iyisini yapan bir yapıya sahibim. Beşiktaş’a büyük başarılar yakalamak için geldim.”
Gökhan Zan: “Şampiyonluk için, iyi oynamadığınız maçları da çevirmek zorundasınız. Kendimi taraftarımıza ve camiamıza karşı borçlu hissediyordum. Attığım gol ve gollerle umarım, kendimi affettirmişimdir.”
Bobo: ”Şampiyonluk şansımız çok yüksek. Takım olarak şampiyonluğa inanmış durumdayız.” Onur BAŞTUĞ
TARAFTAR MESAJ HATTI
Sivas ve Trabzon’un puan kaybetmeye başlaması, Fener ve Galatasaray’ın bir iyi bir kötü sonuç alması, Beşiktaş’ın ise, son zamanlarda ortaya koyduğu iyi futbolla birlikte taraftar iyice umutlandı. Geçen hafta gelen umut dolu mesajlar, bu sayı da daha da arttı. Taraftar her zaman olduğu gibi yine içini Gazete Beşiktaş ve Radyo Beşiktaş’a döktü. Gerek elektronik posta ile gerekse kısa mesajlarla düşüncelerini gönderen taraftar Beşiktaş’ın son zamanlarda iyi sinyaller verdiğinin altını çizdi. Sonuna kadar mücadele eden bir takım istediklerini söyleyen Beşiktaş taraftarı, bu sezon şampiyon olacaklarına inandıklarını yineledi. Taraftar, iyi bir hava yakalandığının altını çizerek, takıma ve hocaya güvendiklerini söyledi. İşte mesajlardan bazıları…
İYİ BİR HAVA YAKALANDI
Çift golcü oynamaya başladığından bu yana iyi bir futbol oynuyorlar. Böyle devam etsinler. Adem Yılmaz.
NOBRE İLE ANLAŞSINLAR
En iyi golcü Nobre… Mutlaka anlaşmak lazım. Başkan bu işe el atsın. Uzatmaya gerek yok. Kadir Eliaçık/Ortaköy.
TOPARLANMALILAR
Bobo ve Nobre iyi anlaşıyorlar. İleride sorun yok, ancak ben defansta sıkıntı görüyorum. Sadun Aksu.
ERNST LİDER ÖZELLİKLİ
Ernst geldikten sonra orta saha toparlandı. Adam iyi topcu, sakin ve iyi top çalıyor. İyide kullanırsa bu iş tamam. İnanıyoruz. Metin/BJK 1903
DENİZLİ’YE GÜVENİYORUZ
İki üç maçta eleştiriyoruz. Hocayı rahat bıraksınlar. Son maçlarda yine başlarlar eleştirmeye… Beşiktaş’ı yıpratıp, şampiyonluğu kaçırtacaklar… Dikkat etmek lazım… Osman Derelioğlu
FİKSTÜR AVANTAJI VAR
Beşiktaş’ın fikstür avantajı var. Derbilerde iş biter. Ancak aldığı son maçlar iyi bir avantaj… Bu avantajı kullanalım. Karakartal.
İSABETLİ TRANSFER
Ernst bu güne kadar yapılan en iyi ve isabetli transfer. Gösterişsiz ama iyi oynuyor. Alışırsa, lider olur. Yedek kulübesi de iyi oldu. Enver/Nişantaşılılar.
TELLO TAKIMI SIRTLIYOR
Yabancılar bu yıl iyi… Tello takımı sırtlıyor. Bu futbolcuyu kaçırmamamak lazım. Özel olarak ilgilenmeliyiz. Serdar.
BU YIL ŞAMPİYONUZ
Takım güzel oynuyor. Gol atıyor, böyle oynarlarsa kesin şampiyon oluruz. Son maçlarda kazanmak lazım. Hayri Keten/Köyiçi…
2008 – 2009 SEZONU
Spor yazarları tarafından seçilen “Yılın futbolcusu” yarışması 2008-2009 sezonunda da devam ediyor. Lig bitiminde, 34. hafta sonunda en çok seçilen futbolcuya Beşiktaş Gazetesi Yılın Kupası verilecek. Yeni sezonda oylar şöyle: Antalya – Beşiktaş maçın da Bobo, Beşiktaş – Konya maçında Delgado, Trabzon maçında Cisse, G.Antep maçında ve İstanbul Büyükşehir maçında Nobre, Hacettepe maçında Nobre, G.Birliği maçında Tello, Sivas maçında Tello, Kayseri maçında yok, Kocaeli maçında Nobre, Bursa maçında yok. Eskişehir maçında Tello, F.Bahçe maçında yok. Ankaraspor maçında Rüştü, Ankaragücü maçında Ekrem Dağ. G.Saray ve Denizli maçında yok. Antalya maçında Tello. Konya maçında yok, Trabzon maçında Bobo. Gaziantep maçında Nobre, İstanbul Büyükşehir maçında Tello, Hacettepe maçında Tello.
Beşiktaşlı Tomas Sivok dünya evine girdi!..
Kara Kartal’ın Çek futbolcusu Tomas Sivok, dünya evine girdi. Tomas Sivok, Çek Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilen nikah töreninde, Cartik Sivokova ile hayatını birleştirdi. Çiftin nikah şahitliklerini Jiri Sahl ile Zuzana Chrtova yaptı. Sivok, konsoloslukta nikah töreni yaparak bir ilki de gerçekleştirdi. Başkonsolos Frantisek Stepaner, İstanbul’daki Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’nda ilk defa yapılan nikah töreninin kendisine nasip olmasından mutlu olduğunu belirterek, çifte hem mutluluk hem de şampiyonluk dileklerinde bulundu. Konsolosluk ataşesi Pavel Peşok da törende hazır bulundu. Didem TUTAL