SAYI 194

BJK194Beşiktaş Gazetesi’ni
elinden bırakmadı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir teşekkür borçluyuz. Ödememiz lazım… Çarşı’daki arkadaşlar yıllardır her hafta gelirler, yüzlerce gazete alıp, dağıtırlar. Bu sefer de, bizim gazetemizi yani; Beşiktaş Gazetesi’ni Kemal Kılıçdaroğlu’nun eline tutuşturmuşlar, seçim gezisi sırasında Köy-içi’nde… Hiç haberimiz yok… Televizyondaki görüntülerden birşeyler sezmiştik… Gazeteye gelip söylediklerinde ve fotoğraflara bakınca, iyice farkına vardık. Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinde bizim gazete dolaşıp duruyor. Gezisi boyunca yani saatlerce elinden bırakmamış gazeteyi… Beşiktaş’a verdiği önem ve kibarlığından dolayı koca bir teşekkür Sayın Kılıçdaroğlu… Gerçekten çok mutlu olduk, duygulandık… Emekten yanaymışsın ve emekçi insandan anlıyormuşsun gerçekten…
Beşiktaş Gazetesi’ni sahiplenen Çarşı’daki dostlarımıza ve arkadaşlarımıza, gerçek Beşiktaşlılara da ayrı bir teşekkür…

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal:
“Beşiktaş’ta tüm kararlar kentlimizle birlikte alınır”
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal Beşiktaşlılara seslenerek: “Meydan ve heykeller bir kentin aynasıdır, arttırılmalıdır” şeklinde konuştu…
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaşlılara seslendi. Ünal, kentliyi bilgilendirme amacıyla yapılan faaliyet ve etkinlikleri Beşiktaşlılarla paylaşırken vatandaşların da sorun ve şikayetlerini dinledi. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın Beşiktaşlılarla paylaştıkları özetle şöyle:
HERKESE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ
7/24 herkese ücretsiz tam donanımlı ambulans hizmeti veriyoruz. Uluslar arası kabul görmüş acil durum tanımları çerçevesinde tam donanımlı ambulansımız hizmetinizde…
7/24 SAĞLIK DANIŞMA HATTI
444 44 55 numaralı iletişim merkezi, cepte.besiktas.bel.tr ve internet sitesi 7/24 beşiktaşlıların emrinde… 65+ yaş üstü kentlilere psikolog ve diyetisyen desteği veriyoruz. Belediyemiz 65 yaşını geçen her kentlisine psikolog yada diyetisyen desteği veriyor. İster 444 44 55 numaralı iletişim merkezinden ister belediyemize gelerek bu konuda bilgi alabilirsiniz. 75+ yaş üstü kentlilere evlerinde bakım desteği veriyoruz. Kendi başına ihtiyaçlarını karşılayamayan 75 yaş üstü kentlilerimizin evlerinde bakımlarına yardımcı oluyoruz.
“ENGELSİZ YAŞAM” PROJESİ
Engelli kentlilerimizin en çok ihtiyaç duydukları tekerlekli sandalye ve kişisel temizlik malzemelerinin tümünü karşılıyoruz.
BEŞİKTAŞ’I HER GÜN TEMİZLİYORUZ
Halk sağlığının önemli bir konusu yaşama çevresinin temizliğidir.
Bu anlamda gerek kara Beşiktaş’ını gerekse Beşiktaş’ın deniz kıyılarını titizlikle ve her gün temizliyoruz.
HERKESLE KENTLİLİK DAYANIŞMASI
Emeklilerimize yaşam evleri açıyoruz. Emekli kentlilerimiz için Ulus’ta herkese açtığımız yaşam evi, çağdaş bir buluşma noktası, bahçe içinde, anılara ve sohbetlere eşlik eden sakin bir dinlenme köşesi… Semt konakları ile mahalleden hizmet veriyoruz. Beşincisini Dikilitaş’ta hizmete soktuğumuz semt evlerinde bir yandan belediyemizin doktor ve diyetisyen gibi hizmetleri, kentlilerin ayağına getiriliyor. Diğer yandan çeşitli ücretsiz beceri ve meslek edindirme kursları düzenleniyor.
HIZ VE BÜTÜNLÜK İÇİN KENTLİ KART
Beşiktaşlıların bütün hizmetlerimizden daha hızlı ve yaygın yararlanması için kentli kart uygulamasını getirdik. B+ dergisi ile Beşiktaş’ı ve Beşiktaşlı’yı tanıtıyoruz. Artık Beşiktaş kentlilerinin üç ayda bir yayımlanan bir dergileri var. Beşiktaş’ın güncel ve tarihi birikimlerini yetkin, insan kaynaklarını kentin anılarını ele alan B+ dergisi bir anlamda Beşiktaş’ın kent belleğini oluşturuyor.
BEŞİKTAŞLI’NIN DOST ELLERİ
Kent içi sosyal dayanışmayı güçlendirmek, ihtiyacı olan yurttaşlarımıza yardımcı olmak için, ihtiyaç fazlası eşya ve giysileri temizleyip onararak yeniden değerlendiren sürekli kampanyamızla on binlerce yurttaşımıza yardımcı olduk.
İLETİŞİM MERKEZİ İLE TÜM BELEDİYE
Her kentlinin hizmetlerle ilgili başvurularını yapabileceği, işini takip edebileceği, bilgi alabileceği belediye iletişim merkezi… 444 44 55
HERKES İÇİN HER YERDE SANAT
Beşiktaş’ı kültür ve sanat başkenti yaptık. İsmail Ünal başkanlığındaki yönetimimiz Beşiktaş’ı bir sanat ve kültür merkezi haline getirdi. Kültür merkezlerinde sürdürülen düzenli ve sürekli etkinliklerle Beşiktaş dünyanın en önemli senfoni orkestralarıyla buluşuyor. Türk resim sanatının duayenlerine ve yeni başlayan sanatçılara kültür merkezlerimizin galerilerini sürekli açık tutuyoruz. Kültür sanat dünyamızın önemli yaratıcılarını ‘Ustalara Saygı’ adlı sürekli bir programla anıyoruz. Yaz döneminde Beşiktaş’ın tüm parklarında 22 noktada park buluşmaları düzenliyoruz. Böylece sanatı ve sanatçıyı kentlilerimizle buluşturuyoruz. Gösteriler, konserler ve yazlık sinema, bu şölenlerin ayrılmaz parçaları… Kültür merkezlerimiz İstanbul’un toplam koltuk varlığının yüzde otuzuna sahip. Tiyatro, gösteri, sinema, konser ve toplantı gibi çağdaş kent hizmetlerini paylaştığımız kültür merkezlerimiz şunlar: Mustafa Kemal Merkezi, Kuruçeşme Arena, Akatlar Kültür Merkezi, Ortaköy Kültür Merkezi, Levent Kültür Merkezi.
MUSTAFA KEMAL MERKEZİ’Nİ AÇTIK
Mustafa Kemal Merkezi’nin yapısal eksikliklerini tamamlayarak ve işlevsel bütünlüğünü yeniden tasarlayarak hizmete açtık, bin kişilik Atilla İlhan Sahnesi ile Beşiktaş Çağdaş Sanat Galerisi Beşiktaş için değil İstanbul için de büyük kazanım…
BOĞAZA KURUÇEŞME ARENA
Daha önce çöp araçları için otopark olan alanı, kültür ve eğlence dünyasının hizmetine sunduk. Boğaza ve sanata Arena’yı kazandırdık.
FULYA GÖSTERİ MERKEZİ’Nİ AÇIYORUZ
Köyiçi, Dikilitaş, Abbasağa, Vişnezade Mahalleleri başta olmak üzere kentlilerin kültür ve sanat etkinliklerinden daha kolay yararlanmalarını sağlayacak 700 koltuk kapasiteli merkez “Fulya Süleyman Seba Beşiktaş Kompleksi” içinde yakında hizmete açılıyor.
GELECEK İÇİN GENÇLİK AYDINLIK İÇİN EĞİTİM
50 okulumuza sürekli destek sağlıyoruz. Beşiktaş ilçesinde bulunan ilköğretim ve lise düzeyindeki eğitim kurumlarının bakım onarım boya badana tesisat yenileme bahçe düzenleme işlerinde laboratuar ve spor salonu yapımında ve yenilenmesinde belediyemiz sürekli destek sağlamaktadır.
ÖĞRENCİLERİMİZE BURS VERİYORUZ
Beşiktaş’ta oturan ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerine burs veriyoruz. Tek koşulumuz: Başarı.

(DEVAM)
Şarkılarıyla fethetti!..
Şubat ayında özel bir organizasyon daha Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlendi. “Sevgililer Günü” konserinde Türk Pop Müziği’nin sevilen yıldızı Yalın sevgililere yağmur altında adeta bir müzik ziyafeti yaşattı. Ortaköy Meydanı’nda düzenlenen konserde Yalın, en beğenilen ve tüm kalplerde yer alan parçalarını sevenleriyle birlikte seslendirdi. Havanın oldukça soğuk olmasına ve şiddetli yağan yağmura rağmen ilginin yoğun olduğu konseri izlemeye gelenlere Beşiktaş Belediyesi tarafından yağmurluk ve şemsiye dağıtımı da yapıldı. Yağmur altında binlerce dinleyicisine seslenen Yalın, aralarında “Meleklerin Sözü Var”, “Onsuz Ol”, “Koy Ver Gitsin” ve çıkış parçası olan “Zalim”in de yer aldığı beğenilen birçok parçasıyla sevenlerini coşturdu.

Kültür turizm tarih
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, geniş çaplı açıklamalar yaparken, özellikle bilgilendirici kesitler sundu. Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal, yaptığı açıklamalara şöyle devam etti:
KIZ VE ERKEK YURTLARI AÇTIK
Belediyemiz elindeki imkanları zorlayarak üniversiteli gençlerimiz için yurtlar yaptı. 148 kişilik kız öğrenci yurdumuz Yıldız Mahallesi’nde, 72 kişilik erkek konuk evimiz ise Gayrettepe Mahallesi’nde…
ÜCRETSİZ SERTİFİKALI KURSLAR
Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla düzenlediğimiz ücretsiz beceri kurslarımız sertifikalı isteyen kentliler beceri sahibi oluyor, isteyenler de meslek ediniyor.
ÜCRETSİZ YAZ KURSLARI
Beşiktaş gençliğinin beden sağlığı için basketbol, futbol, tenis, voleybol ve yüzme kursları düzenliyoruz. Matematik ve ingilizce derslerinde sorunları olan gençler için de ayrıca eğitime destek kursları var. Hepsi ücretsiz…
GENÇLER İÇİN “GENÇLİK MERKEZİ”
Beşiktaş kentlisi ve Beşiktaş’ta okuyan ya da çalışan gençlerin boş zamanlarını doğru değerlendirmeleri için hizmete açılan bir buluşma noktası… İnternet ve yazılı basılı eserlerden yararlanma imkanı olan Gençlik Merkezi, seminer ve söyleşi etkinlikleriyle de gençlerimizin hizmetinde…
KATILIMCI YÖNETİM
Beşiktaş’ın artık kent konseyi var. Beşiktaş’ta yaşayan, okuyan, çalışan tüm kesimler Kent Konseyi Meclisleri aracılığı ile Beşiktaş yönetimine katılıyor, plan ve porojelere katkı veriyor. Birikimlerine göre kentlilerimiz, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Çocuk Meclisi ve Engelli Meclisi’nde görev alabiliyor.
BEŞİKTAŞ KENTLİSİYLE TOPLANTILAR
Yönetimle kentlilerin ilişkilerini güçlendirmek için İsmail Ünal’ın katılımı ile semt sakinleri ve esnafla toplantılar düzenliyor, fikir alışverişi gerçekleştiriyoruz.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE İŞBİRLİĞİ
İnsan, doğa ve kültür için ülkemizin önemli STK’ları ile işbirliğii gerçekleştirdik. ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği ile Uluslararası Beşiktaş-İstanbul Buluşması’nda ve Ihlamur Kasrı düzenlemesinde birlikte çalıştık. Biodizel grubu ile atık mutfak yağlarının toplanmasına katkıda bulunduk. Arnavutköy, Bebek vb semt girişimleriyle ortak etkinlikler düzenledik.
ÜNİVERSİTELERİMİZLE İŞBİRLİĞİ
Sınırlarımız içindeki üniversitelerle farklı konularda işbirlikleri kurduk. Yıldız Teknik Üniversitesi’yle “kardeş şehirlerle öğrenci değişimi”, İstanbul Teknik Üniversitesi’yle “deprem”, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’yle “kültür-sanat”, Galatasaray Üniversitesi’yle “Avrupa Birliği” ve Bahçeşehir Üniversitesi’yle “Meslek ve beceri eğitimleri” konularında çalışmalar yürütüyoruz.
KENTİMİZİ EMEKLE GÜZELLEŞTİRİYORUZ
Beşiktaş’ı meydanlara kavuşturduk. Beşiktaş ve Levent’te yaptığımız yeni düzenlemelerle araba parkları, dükkanlar, pazarlar nedeniyle unutulmuş, yaya alanları iyice daraltılmış, iki meydanımızı sizler için yeniden düzenledik. (DEVAM)

ANAP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Muvaffak Batur:
“Beşiktaş’ı Beşiktaş yapanlar
yeniden sizleri kucaklıyor”
Anavatan Partisi, Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Muvaffak Batur, Beşiktaş Gazetesi aracılığıyla Beşiktaşlılara seslendi. Muvaffak Batur, önce kendini tanıttı daha sonra belediye başkanlığı döneminde yapacaklarını Beşiktaşlılarla paylaştı. Anavatan Partisi Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Muvaffak Batur, şunları söyledi:
“Sevgili Beşiktaşlılar,
Sizlere önce kendimi tanıtarak söze başlamak istiyorum. 1949 yılı Gaziantep doğumluyum. İlkokulu bitirdikten sonra ailesi Rumeli, Bulgaristan .Tuna boyundan gelen annemin teşvikiyle İstanbul, Beşiktaş ilçesine ailecek yerleştik. Sırasıyla Valide çeşme, Gayrettepe ve halen Levazım mahallesinde ikamet etmekteyim. Beşiktaşlıyım. Gaziosmanpaşa Ortaokulu, Kabataş Lisesi ve İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdim. Askerlik görevini bitirdikten sonra bir süre Hürriyet Gazetesinde olmak üzere 35 yıla yakın süredir serbest Avukat olarak hizmet vermekteyim. Evliyim, biri kız Turizmci, diğeri erkek ve Avukat olan iki çocuğum var. Gaziantep eşrafından olan Babam Gaziantep de 1946 yılı Demokrat parti kurucularından olup, 1950-1955 ve Adalet Partisi 1968-1973 iki dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı. Ben, Kabataş Erkek Lisesinden sınıf arkadaşım rahmetli Adnan Kahveci’nin önerisiyle 1983 yılında Anavatan Partisine girdim. Beşiktaş teşkilatı kurucularındanım. 1994-1999 döneminde İl Genel Meclisi üyesi, 1999 seçiminde ise Beşiktaş’da CHP iktidarına son veren Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu’nun ekibinde bulundum. 1999-2002 yıllarında Anavatan Partisi Beşiktaş İlçe Başkanı ve Belediye Meclis grup Başkanlığı yaptım. Bundan sonra Anavatan Partisi İl Disiplin Kurulu Başkanlığı görevinde bulundum.2002-2008 yıllarında büyük bir çöküş yaşayan Anavatan Partisinin yeni genç Genel Başkanı SALİH UZUN’un onurlu, ilkeli çıkışına ve ülkesine sahip çıkmasına inandığımdan AKP ve CHP çekişmesi altında ezilen Türk halkına yeni siyasi ve medeni bir alternatif sunmak üzere yaklaşan mahalli seçimlerde partimin görev almam ve aday olmamı istemesi üzerine Adnan Kahveci ekolünden gelen ve çizgisi olan bir siyaset adamı olarak ONURLU, İLKELİ, TEMİZ SİYASET KALİTELİ, ÇAĞDAŞ YÖNETİM sloganıyla 29.03.2009 mahalli seçimlerinde Beşiktaş Belediye Başkanı adayı oldum.
Anavatan Partisi geçmişte 1984-1989 Mümtaz Kola ve 1999-2004 Yusuf Namoğlu döneminde Beşiktaş halkının teveccühüyle yerel yönetimde iktidar olmuş ve Beşiktaş’a büyük hizmetlerde bulunmuştur. Anavatan son dönemde yapılan, Akmerkez, Zincirlikuyu yolu, Ortaköy, Ulus, Ortaköy, Levazım, Zincirlikuyu by pass yollar, Beşiktaş çarşı Ihlamur yolunun alt yapısı ve tonozların yeniden yapılması, Çilekli futbol sahası, yeşil alanlar, Levent Belediye hizmet binası Beşiktaş halkının belleğindedir. Türkiye’de Belediyeciliği başlatan ve bu işi en iyi bilen parti Anavatan partisidir. Bu işi iyi bildiğini söyleyen iktidarın başı Belediyeciliği bizden Anavatan partisinden öğrenmiştir. Rahmetli Turgut Özal’ın onlar bizim hayallerimize yetişemezler, sözü hatırlardadır. Beşiktaş halkı bize oylarını vererek tekrar iktidar olduğumuzda aklın ve bilimin ışığında Beşiktaş’a yine en iyi hizmeti bizim vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.
Değerli Beşiktaşlılar,
Oylarınızla hepsi genç, bir kaçı tecrübeli ama ruhu genç pırıl pırıl olan meclis üyesi adayı arkadaşlarımla Beşiktaş Belediye Başkanı olduğum takdirde,
– Önce aklın ve bilimin ışığında KALİTELİ VE ÇAĞDAŞ BİR YÖNETİM vaad ediyorum. İyi bir iletişim ve doğru bilgilerle, doğru kararlar alıp, Beşiktaş’da uygulayacağız.
– Muhtarlar yerel yönetimin temel bireyleridir. Beşiktaş halkı Belediyeye gelmeden sorunlarını muhtarlara ileterek ve mahallesini iyi bilen muhtarların görüş, düşünce ve her alanda yakın işbirliği ve iyi, sağlıklı işleyen bir diyologla Beşiktaş’ın her türlü sorunlarını çözmeyi vaat ve taahhüt ediyorum.
– Bir Rotary kulüp üyesi ve eski Başkanıyım. Lions, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce benzer sivil toplum kuruluşlarıyla bu kulüp ve derneklerdeki değerli insanların kendinden önce hizmet anlayışıyla uluslar arası ilişkileri ve proje üretme kudret ve kabiliyetlerini Belediyenin imkanlarıyla birleştirerek Beşiktaş’a birlikte büyük hizmet projelerini kazandırmayı düşünüyorum.
– Beşiktaş Asya kıtasını Avrupa’yla birleştiren ve Anadolu’yu Avrupa’ya taşıyan KÖPRÜ BİR İLÇEDİR. İktidar olduğumuzda şimdilerde unutulan Avrupa Birliği ile ilişkilere özel önem vereceğiz. Ülkemizi Avrupa Birliğinin şerefli bir üyesi yapmak için KÖPRÜ GÖREVİ YAPACAĞIZ. Her alanda kardeş şehir vs. ilişkilerimizi geliştireceğiz. Bu alanda iyi yetişmiş Beşiktaşlı gençleri Beşiktaş’ın Büyükelçileri, temsilcileri olarak görevlendirip yurt dışına göndereceğiz. Avrupalı gençleri misafir edeceğiz.
– Beşiktaş bir kültür ve Üniversite şehri. Beşiktaş’ın kültür alt yapısını geliştireceğiz.
Ses getirecek kültür değişim projeleri gerçekleştireceğiz.
– Öğrenciye, Öğretmene destek olacağım.Okulların ihtiyaçlarını gidereceğim.
Üniversiteler şehri olan Beşiktaş da öğrencilere yurt, barınma , çağdaş yaşam imkanı sağlayacağım.
– Temizlik ve çöp toplama Belediyenin temel ve en önemli görevi. Temizlik imandan gelir anlayışıyla bu hizmetin kusursuz verilmesi için azami titizlik göstereceğiz. Temizlik görevlilerine ödüller vererek bu insanların motivasyonlarını geliştireceğiz. Yolları tankerlerle taşınan sularla yıkayacağız.
– Cami, Cemevi,Sinagog,kilise tüm mabedlerin temizliğini,bakımını yapacağız, inançlara saygılı olacağız.
– Beşiktaş Metropol İstanbul şehrinin merkezinde yoğun bir yerleşim merkezi. İnsanlar Gökdelenlerin arasında eziliyor. Beşiktaş’a yoğunluk ve trafik yükü getirecek projelere destek vermeyeceğiz.
– Boğazın kıyısında Beşiktaş Ceza Adliyesi’nin yeni yapılan Çağlayan büyük adliyesine taşınmasını ve buranın turizm ve kültür alanı yapılmasını sağlayacağız.
– Kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Yapı sahipleri, müteahhit ve meslek adamlarına kaçak yapı yaptıkları takdirde yasal olarak nasıl bir işleme maruz kalacaklarını bildiren bir talimatnameyi yapı ruhsatını verirken kendilerine imzalatıp baştan tebliğ edeceğiz.
– Yeşil alanların artırılması, yolların her mevsim ayrı çiçeklerle süslendirilmesi, parkların bakımı, apartman bahçelerine belediyenin tedarik edip sahiplerinin izniyle dikeceği güzel ağaçların dikimi,en güzel çiçekli balkon yarışmaları olmazsa olmazlarımız.
– Vatandaşa yeni otopark alanları yaratıp buralarda ücretsiz Belediye görevlilerinin denetiminde otopark hizmeti vereceğiz. Araç sahipleri bunca oto vergisi ödüyorlar. Bunlara ücretsiz otopark hizmeti verilmesi Belediyenin yol, su, elektrik temizlik gibi temel ödevidir diye düşünüyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi boğaz kıyısını otopark gelir alanı haline getirdi. Buraların ücretli otopark alanı yapılması Belediye Gelirleri Kanunu’na da aykırı. Geçmişte Arnavutköy sahilinin paralı otopark haline getirilmesini biz önledik. Buraları yürüyüşe gelen, balık tutan vatandaşlarımızın ücretsiz istifadesine açacağız. Büyükşehir Belediyesi İspark’ın yollarda apartmanların önünü paralı otopark haline getirmesine karşıyız.Beşiktaşda Apartman önünde arabasını parkeden bina sakinlerinden otopark bedeli alınması uygulamasını kaldıracağız.
– Arnavutköy demişken, Arnavutköy’ü Viencafe tarzı yarışmayla yapılacak bir projeyle İstanbul’un bu en güzel köşesini Ortaköy’den daha güzel uluslar arası bir mekan haline getireceğiz. Doğal olarak Arnavutköy 3.köprü geçişine karşıyız. Şimdilerde konuşulmasa da her an gündeme gelebilir. Bu konuda dikkatli ve duyarlı olacağız.
– Sporu ve sporcuyu destekleyeceğim.Yeni spor alanları açacağım.Mevcut Spor alanlarına Gökdelen yapılmasına asla izin vermeyeceğim.
– En önemlisi Beşiktaş Belediyesi olarak Kimsesizlerin, çaresizlerin yardıma muhtaç yaşlıların,engellilerin Belediyesi ve Belediye Başkanı olacağım. Anadolu’da Fakirsen Belediye baksın derler ben bakacağım. Fakirlere yardım yapacağım. Ancak bunu kendilerinin evine kimse görmeden yapacağım. Sadaka değil bir hak olan insanca yaşama hakkı gereği bu insanlarla yardımlaşacağım. Balık vermeyeceğim balık tutmayı öğreteceğim.
Yardım vereni mağrur alanı mağdur etmemeli sözüne uyacağım.
– Yaşlı ve engellilerin evde bakımını sağlamaya devam edeceğim.Dahası gönüllü kuruluşlar oluşturarak maddi menfaat karşılığı değil tamamen insani duygularla hareket eden ve bundan manevi zevk alan gönüllüleri organize ederek bu insanlarımıza moral ve psikolojik destek sağlayacağım.
– Pazarcı esnafı halka hizmet veren insanlar. Onların dertleriyle ilgileneceğim. Mahalleliye zarar vermeden, trafiği kapatmadan onlara yer göstereceğim.
– Taksiciler kentin vatandaşa hizmet veren en yakın insanları, onların dertleriyle de ilgileneceğim. Bu hizmetin disiplin içinde en iyi bir şekilde verilmesini sağlayacağım.
Büyükşehir’in aldığı harç ve verginin kaldırılması için Büyükşehir nezdinde çaba harcayacağım. Ayrıca Taksi esnafı vatandaşın dert ve ihtiyaçlarını en yakın bilen insanlar. Onlarla Muhtarlarla olduğu gibi yakın bir işbirliği içine girerek Belediye hizmetinin daha iyi verilmesini sağlayacağım.
Son olarak, hukukçu kimliğim, bugüne kadar olan kazanımlarım ve felsefi derinliğimle Beşiktaş’a layık bir ilçe Belediye başkanı olmaya çalışacağım.
Altı yıldır çok altlarda faaliyetini sürdüren Benim partimin rengini, birçok üyesini alan mevcut iktidarın sadece CHP ye verilen oylarla devrilemeyeceğini düşünüyorum.
Bana ve Anavatan partisine verilecek oylarla Beşiktaş’ta iktidara geldiğimde AKP ve CHP ikilemi içinde sıkışan ülkeme ve ülkemin güzel insanlarına yeni,medeni siyasi alternatifler sunulması gayreti içinde olacağımı ve Türkiye’nin önünü açacak bu siyasi kadroda Beşiktaşlı bir siyaset adamı olarak yer alacağımı da vaad ve taahhüt ediyorum.”

DSP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Ayfer Atay:
“Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”
DSP Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Ayfer Atay, Beşiktaş Gazetesi aracılığıyla Beşiktaşlılara seslendi. Belediye başkanlığı yaptığı dönemlerdeki icraatlarını özetleyen Atay, ilkleri gerçekleştirdiklerini ve yaptıklarının ve yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi. İşte, Atay’ın başlıklar halinde yaptığı açıklamalar:
AYFER ATAY İLE
BELEDİYECİLİKTE İLKLER
Yeni Bir Belediyecilik Modeli… Yeni Bir Hizmet Anlayışı…
Türkiye ve Beşiktaş, belediyecilikte ilkleri Ayfer Atay ile tanıdı. Halkın katılımına açık, sosyal yardım ve dayanışma temelinde örgütlenmiş bir belediye modeli ile hayaller gerçeğe dönüştü. Sadece yol yapan, çöp toplayan değil; ekonomik ve sosyal hayatı düzenleyen, kent kültürünü geliştiren, modern hayatın her alanında etkin hizmet veren bir belediye ile Beşiktaş, Türk belediyeciliğine örnek oldu.
İşte ilkler…
BELTAŞ MARKETLER ZİNCİRİ
Serbest piyasa koşullarında hizmet veren en modern süpermarketler, Beşiktaş’a ucuzluk getirdi.
KÜLTÜR VE SANAT MERKEZLERİ
Ortaköy, Akatlar ve Levent Kültür Merkezleri, tiyatro, sinema ve sergi salonları ile sanatçıların ve sanatsever Beşiktaş halkının hizmetine sunuldu.
TİYATRO OKULU
Beşiktaş Belediyesi, Akatlar Kültür Merkezi bünyesinde gerçekleştirdiği Tiyatro Okulu ile bir ilke imza attı.
ULUSLARARASI KÜLTÜR VE
SANAT ŞENLİKLERİ
Beşiktaş Kültür ve Sanat Şenliği ile her yıl bir hafta boyunca konserler, sergiler, konferanslar, tiyatro, sinema ve halk oyunları gösterileri ile Beşiktaş bir şenliğe dönüştü. Düzenli olarak gerçekleştirilen etkinliklerle Beşiktaş bir kültür ve sanat merkezi haline getirildi.
KARİKATÜR YARIŞMASI
Karikatür sanatçılarını desteklemek ve gençlerimizi özendirmek amacıyla, ülkemizin değerli karikatüristi Nehar Tüblek adına bir yarışma düzenlendi ve geleneksel hale getirildi.
SANATÇILARIMIZIN HEYKELLERİ
Beşiktaş, sanatçılarına olan minnettarlığını onların heykellerini ve büstlerini yaptırıp en güzide mekânlarına yerleştirerek gösterdi.
SEMTEVLERİ
Eski Halkevleri uygulamasından esinlenerek geliştirilen Semtevleri, meslek ve beceri kazandırma kursları, eğitim ve kültür çalışmaları, kütüphaneleri, sağlık hizmeti veren birimleri, kreşleri ile hizmeti halkın ayağına götürdü.
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ
BELTAŞ VAKFI
Doğrudan belediye bütçesinden karşılanamayan hizmetler için bir vakıf kuruldu. Bu vakıf aracılığıyla öğrencilerimize burs, dar gelirli insanlarımıza yardım sağlandı.
DOĞAL ÇEVRENİN KORUNUP GELİŞTİRİLMESİ
Kazandırılan yeni yeşil alanlar, yapılan parklar, ağaçlandırma çalışmalarıyla Beşiktaş, İstanbul’un akciğeri oldu. Beşiktaş, park ve yeşil alan miktarı bakımından Türkiye’nin en zengin ilçesi haline geldi.
DENİZ TEMİZLEME ARACI
İstanbul Boğazı’ndaki kirliliği ortadan kaldırmak için bir deniz temizleme aracı alındı; çevre etkinlikleriyle halkımızın çevre duyarlılığı geliştirildi.
HAYVAN SEVGİSİ
İnsan doğasını şenlendiren hayvanların korunması ve çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılamak amacıyla çalışmalar yapıldı. Eski İstanbul’un kuş yuvaları Beşiktaş’ın çeşitli park ve korularında öğrencilerimizin katılımıyla ağaçlara yerleştirildi. Belediyece hayvan gözetimi ve kısırlaştırma merkezi kuruldu.
SPOR TESİSLERİ
Futbol, voleybol, basket sahaları, tenis kortları, kapalı spor salonu ve yüzme havuzunu barındıran Levent Çilekli Spor Tesisleri inşa edildi.
ENGELLİLERİ TEKERLEKLİ SANDALYE VE MEDİKAL YARDIM
Düzenli olarak gerçekleştirilen kampanyalarla ihtiyaç sahibi engellilere yüzlerce tekerlekli sandalye ve medikal yardım sağlandı.
EL SANATLARI PAZARI
Türkiye’nin dört bir yanından insanları çeken Ortaköy El Sanatları Pazarı kuruldu.
SAĞLIK HİZMETLERİ
Özellikle okullarda düzenli olarak sağlık taramaları yapıldı. İlk tıbbi atık aracı Beşiktaş’ta hizmete girdi.
BELEDİYE SOSYAL TESİSLERİ
Halkımızın kullanımına açık Belediye Sosyal Tesisleri, Ortaköy’de hizmete girdi.
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ CİDE
SOSYAL TESİSLERİ
Belediye çalışanlarının tatil ihtiyaçlarını karşılayacak Cide Sosyal Tesisleri inşa edildi ve isteyen yurttaşlarımızın da yararlanması sağlandı.
BENZİN İSTASYONU
“En ucuz benzin en yakın benzincidedir” sloganı ile Levent’te kurulan benzin istasyonu ile belediyemiz önemli bir gelir kaynağına kavuştu.
SU SATIŞ İSTASYONLARI
Su sıkıntısının yoğun olarak yaşandığı dönemde su istasyonları kurularak, halkımızın sağlıklı ve ucuz su ihtiyacı karşılandı.
HALK VE MUHTAR TOPLANTILARI
Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen halk ve muhtarlar toplantıları ile yönetim halka açıldı.
BİLGİSAYAR SİSTEMİ
Beşiktaş Belediyesi, bilgisayar sistemine geçen ilk belediyelerden biri oldu. Tapu idaresine hediye edilen bilgisayar ile Belediye Harita Müdürlüğü ve Tapu İdaresi arasında sağlanan entegrasyon sayesinde vatandaşa verilen hizmetler hızlandırılmştır.
Katılımcı, demokratik sol bir anlayışla gerçekleştirilen bütün bu çalışmalar, Beşiktaş’ı, insanların içinde yaşamaktan mutluluk duyacağı bir kent haline getirmeye dönüktü. Ne yazık ki, Ayfer Atay’dan sonra Beşiktaşlıların kıymetli zamanları kaybetmekle kalmadı, modern belediyeciliğin en önemli gerekleri olan bu çalışmaların bir kısmı askıya alındı, bir kısmı amacından saptırıldı.
Ayfer Atay, bütün bu çalışmaları yeniden canlandırmak, yeni projelerini hayata geçirmek için yola çıktı.
HER ŞEY ÇAĞDAŞ BİR BEŞİKTAŞ İÇİN AYDINLIK VE MUTLU
YARINLAR İÇİN

AK Parti Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Sibel Çarmıklı:
“Beşiktaş bizimle birlikte
‘dünya markası’ olacak”
Radyo Beşiktaş’a konuk olan AK PARTİ Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Sibel Çarmıklı “Katılımcı, şeffaf bir yönetim felsefesi ve ‘doğru projelerle’ Beşiktaş’ı dünya markası yapmak istiyorum. Beşiktaş, bugünkü durumundan çok daha fazlasını hak ediyor” dedi. Çarmıklı, Gazete Beşiktaş ve Radyo Beşiktaş’a SMS gönderen Beşiktaşlıların sorularını yanıtladı.
Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
“1958’de İstanbul’da doğdum. İlkokulu Maçka İlkokulu’nda, ortaokulu Notre Dame de Sion’da, liseyi St. Michel’de tamamladım. ABD’de New England Üniversitesi’nde İş İdaresi ve Ekonomi eğitimi aldım. Siyasete 1992’de Anavatan Partisi’nin Beşiktaş İlçe Yönetimi’nde başladım. ANAVATAN’da il ve ilçe yönetimlerinde görev aldım. Genel Başkan Yardımcılığı’na kadar yükseldim. 1995 ve 1999’da milletvekili adayı oldum. Devlet Bakanı Sayın Nimet Çubukçu ve ardından Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teklifiyle Beşiktaş İlçesi Belediye Başkan Adayı olarak 2009’da AK PARTİ’ye katıldım. ARI Hareketi, Türkiye Engelliler Spor Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı (TESYEV) ve Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) üyesiyim. İşadamı Ali Çarmıklı ile 29 yıldır evliyim. Can (27), Cem (24) ve Ceylan (21) isimlerinde 3 çocuk sahibiyim. Fransızca ve İngilizce biliyorum.”
“KADINLARIN DESTEĞİNİ
ALIYORUM”
AK PARTİ’nin İstanbul’daki tek kadın adayısınız. Partiniz ve kadın örgütleri sizi destekliyor mu?
“Seçim kampanyamda başta Devlet Bakanımız Nimet Çubukçu olmak üzere AK PARTİLİ milletvekillerinin desteğini alıyorum. Ayrıca üyesi olduğum Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) ile pek çok kadın derneği de kadın adayları destekliyor”
“BEŞİKTAŞ TÜRKİYE’NİN
EN ÖZEL, EN GÜZEL KENTİ”
Beşiktaş’ın sizin için önemi nedir?
“Beşiktaş’ta doğdum ve büyüdüm, en güzel yıllarım Beşiktaş’ta geçti. Beşiktaş’ta eşimle tanıştım, çocuklarımı Beşiktaş’ta doğurdum ve büyüttüm. İlkokula Beşiktaş’ta gittim. Beşiktaş’ı çok iyi tanıyorum, sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorum. Entellektüel sermaye, finans, turizm, kültür, sanat, spor, kongre merkezi olan, farklı dinlerden insanların yüzyıllardır barış içinde birlikte yaşamayı başardığı Beşiktaş, bana göre Türkiye’nin en özel, en ayrıcalıklı, en güzel kenti…”
“TEMEL SORUNLAR, OTOPARK,
ULAŞIM, ALTYAPI VE ÇEVRE”
Beşiktaş’ın ne gibi sorunları var?
“Bu konuda hem alanında uzman mimar, mühendis, planlamacı, iletişimci vb disiplinlerden oluşturduğumuz ekibimizle hem de AK PARTİ İstanbul İl ve Beşiktaş ilçe teşkilatı ile kapsamlı bir çalışma yaptık. Gerek kendi gözlemlerimiz gerekse yaptığımız farklı araştırmalarla sorunları ortaya çıkardık. Temel sorunlar otopark, ulaşım, altyapı ve çevre olarak ortaya çıktı. Gençler ve kadınlar spor tesisleri ve spor alanlarının eksikliğinden şikayet ediyor. Daha fazla park, yeşil alan, çocuk parkı isteniyor. Yollar, kaldırımlar ve asfalt konusunda da farklı şikayetler ve talepler var. Sokak köpeklerinin kontrol altına alınmasından kültürel etkinliklerin eksikliğine kadar farklı grupların farklı talepleri olduğunu gördük.”
KATILIMCI, ŞEFFAF YÖNETİM,
DOĞRU PROJELER
Beşiktaş için hazırladığınız projeleri anlatır mısınız?
“Ana hedefimiz katılımcı, şeffaf bir yönetim felsefesi ve ‘doğru projelerle’ Beşiktaş’ı dünya markası yapmak. Çünkü tarihiyle, kültürüyle, içinde barındırdığı farklılıklarıyla, yüksek eğitim seviyesiyle, çağdaşlığıyla, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılığıyla iş, sanat, alışveriş, turizm, eğitim merkezi olmasıyla Beşiktaş bugünkü konumundan çok daha fazlasını hak ediyor. Bu nedenle sloganımızı “Beşiktaş’ın hakkı, çok daha fazlası’ olarak belirledik. Getireceğimiz en önemli farklılıklardan biri belediye hesaplarının devlet denetiminin yanı sıra uluslararası bağımsız bir denetim kuruluşu tarafından da denetlenmesi olacak. Ayrıca Beşiktaş halkı nereye, ne kadar para harcandığını internet üzerinden sürekli takip edebilecek. Projelerimizi şöyle özetleyebilirim:
30 Mart sabahı göreve gelirsek öncelikle yönetim anlayışında değişiklik yaratacağız. Birlikte, katılımcı ve Beşiktaşlıların verilecek her kararda imzasının olacağı bir dönemi başlatacağız. Yapacağımız tüm projeler için referanduma gideceğiz.
Gençlerin çalışacağı AB Proje Merkezi kuracağız.
Beşiktaş deniz kıyısında ama Beşiktaşlılar denizi yeterince kullanmıyor. Bebek – Beşiktaş arasında deniz üzerinden sürekli ring seferler düzenleyerek boğaz trafiğini rahatlatacağız.
Kent estetiği konusu en öncelikli başlıklarımız arasında yer alıyor. Tabela kirliliğine son vererek, balkonlar ve pencerelerin çiçeklendirilmesine çalışacağız. Ayrıca binalarda gözleri okşayan bir renk armonisi olacak.
Gençlerin ve kadınların sosyal, kültürel ve spor etkinlikleri yapacağı çok amaçlı yaşam merkezleri kuracağız. Aynı şekilde yaşlıların bir araya gelebileceği buluşma merkezleri olacak.
Özellikle kadınların güvenliği için sokak aydınlatmalarını çok önemsiyoruz, karanlık sokak kalmayacak.
Kadınların hukuk, iş, eğitim, aile, çocuk konularında danışmanlık alacağı bir merkez kurulacak. Şiddet gören kadınlar için sığınma evi açılacak.
İlçemizin önündeki en büyük tehdit deprem için, dönüşüm projesi hızla başlatılacak. Öncelikle okullarımız güçlendirilecek. Büyükşehir Belediyesi ve üniversitelerle işbirliği halinde deprem taramaları yapılacak.
Otopark sorununu ‘yerin altına yapılacak’ otoparklarla çözmeyi planlıyoruz.
Bazı okullarımız çok kötü durumda, onlar yıkılarak yeniden yapılacak.
Devlet Hastanesi en büyük eksiklerden biri. Bu belediyenin görev alanında olmasa da hastanenin yapılması için Sağlık Bakanlığı nezdinde her türlü girişimi yapacağız.
Beşiktaş’ta vatandaşların nüfus, trafik vb işlerini aynı yerde halledebilecekleri bir hükümet konağı yok. Bunu mutlaka sağlayacağız.
Engellilerin hem bir araya gelmesini hem de sorunlarını dile getirmesini sağlayacak, onlara her türlü desteği sağlayacak için merkez açacağız.
Beşiktaşlıları kültür sanatla buluşturacak ve iş imkanları sağlayacak dev bir festival düzenleyeceğiz. Beşiktaş’taki en önemli eserlerimizden birinin Çağdaş Sanat Müzesi olmasını arzu ediyorum.
Beşiktaş’ta 8 üniversite var ama kız öğrenci yurdu eksiğimiz bulunuyor. Yurt konusunda çalışma yapacağız.
Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştireceğimiz pek çok proje olacak. Bunların bazılarını şöyle sıralayabilirim: Kabataş – Bağcılar, Beşiktaş – Zeytinburnu, Beşiktaş – Sarıyer, Beşiktaş – Üsküdar – Ümraniye metro hatları, Dikilitaş, Nispetiye, Akat Mahallesi ve Dikilitaş’ta otoparklar, bisiklet yolları, Beşiktaş – 4. Levent Metrobüs hattı, bağlantı ve kavşak yolları, Beşiktaş Meydanı’nın trafiğe kapatılması, Ortaköy Vadisi’nin dev bir park ve yaşam alanına çevrilmesi, okul bahçelerine kapalı spor salonları”
“İNTERNET BEDAVA OLACAK”
Beşiktaş gençlerin ve doğal olarak internet kullanımının da yüksek olduğu bir yer. İnternetin çok daha yaygın kullanımı için projeniz var mı?
“Park, dinlenme ve kamu alanlarından başlayarak internete ulaşımı ücretsiz hale getirmek istiyoruz. Her yerden, her türlü araçtan, her zaman internete ulaşmak mümkün olmalı. En önemli projelerimizden birini “bedava internet” olarak görüyorum ve ilk yapılacaklar arasında olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Beşiktaş “bilgiyle kalkınan” bir kent haline gelecek. Ayrıca dar gelirli ailelerin çocuklarına ucuz bilgisayar ve internet ulaşımı sağlama yönünde çalışmalar yapacağız. Başta çocuklara, yaşlılar, engelliler ve kadınlar olmak üzere isteyen herkese ücretsiz bilgisayar ve internet eğitimi vereceğiz.”
“KADIN BAŞKAN BELEDİYENİN
İMAJINI DÜZELTİR”
Kadınların yerel yönetimlerde daha fazla yer bulması Türkiye’de ve Beşiktaş’ta neleri değiştirir? Kadın bakış açısının, kadın odaklılığın artması yerel yönetimlere ne gibi katkılar sağlar?
“Pek çok şeyi değiştirir, çünkü kadın belediye başkanı demek, kadınların, çocukların, yaşlıların ve tüm vatandaşların sorunlarını yakından tanıyan, bu konularda duyarlı olan insan demek. Yerel yönetimler kadınları çok daha yakından ilgilendiriyor. Pek çok kadın çocuklarının yanı sıra ailedeki yaşlıların ya da engellilerin bakımından da sorumlu. Çalışsın ya da çalışmasın evin yönetiminden kadınlar sorumlu oluyor. Ayrıca güvenlik çok önemli bir konu. Kadınlar karanlık sokaklarda evlerine korku içinde gitmeye çalışıyorlar. Türkiye’de sürekli kaldırım yapılıyor ama o kaldırımlarda ne yaşlılar ve engelliler yürüyebiliyor ne de kadınlar çocuk arabasıyla yol alabiliyor. Çocuklar evlere mahkum edilirken kentlerde nefes alınabilecek tüm alanlara binalar dikiliyor. Kadın belediye başkanı, daha yeşil, daha estetik, daha çevreye duyarlı, daha insana saygılı, insanların daha mutlu yaşayacağı belediyelerin olması anlamına geliyor. Bana göre kadınlar ‘rant, kayırma, yolsuzluk’ gibi olaylar nedeniyle imajı zedelenmiş belediyelerin bu imajını düzeltebilecekleri son şans…”
“BARIŞ İÇİNDE YARIŞ” DİYORUZ
Nasıl bir seçim kampanyası yürütüyorsunuz?
“AK PARTİ’nin seçim kampanyasının mottolarından biri “Barış içinde yarış”. Çok doğru ve benim hayata bakışımı da yansıtan bir motto. Siyasi hayatım boyunca hiçbir zaman kavgacı olmadım, insanları incitmedim, her zaman saygı ve sevgiyi önde tuttum. Bu nedenle kampanyama başlamadan önce tüm rakiplerimi ziyaret ederek başarı diledim. Kampanyam süresince Beşiktaş halkına hem kendimi hem de projelerimi anlatacağım, herkese bire bir dokunmaya çalışacağım. Kendi geleceklerini etkileyecek bu kadar önemli bir kararı verirken ellerinde veriler olması gerekiyor. Kendi adıma ilçe teşkilatımız ve ekibimle birlikte bu bilgilendirmeyi en iyi şekilde yapacağımızı söyleyebilirim. Kuracağımız en doğru iletişimle Beşiktaş’a yakışır bir kampanya olacak.”

Spor ve sanat
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, yaptığı açıklamalarda yeşil alanların arttığını söyleyerek bu konu hakkında da önemli bilgiler verdi. Başkan İsmail Ünal şöyle devam etti:
YEŞİL ALANLARIMIZI ARTTIRDIK
Beşiktaş’taki mevcut parkları yeniden düzenleyerek Beşiktaşlıların kullanımına sunduk. Parklarımız da yaz boyunca süren kültür-sanat etkinlikleri yaparak Beşiktaşlılarla beraber parklarımıza sahip çıktık. Atilla İlhan, Demokrasi Kahramanları, Çamlık ve Azerbaycan parklarını açtık. Beşiktaştaki yeşil alanlarımızı 510 bin metrekareye çıkardık.
KAPALI OTOPARKLAR AÇTIK
400 araçlık kapalı otopark açtık. Levent Kültür Merkezi altındaki 144 araçlık otoparkı ücretsiz yaparak Levent Meydanı’na alışverişe gelen Beşiktaşlıların kullanımına sunduk. Çamlık otoparkını hizmete açtık. Otoparkın üzerini yeşil alan olarak düzenledik. 600 araç kapasiteli yeni bir otoparkın temelini atıyoruz.
IHLAMUR KASRI’NIN DUVARLARINI YIKTIK
Yüksek duvarlarla çevrili Ihlamur Kasrı duvarlarını ÇEKÜL Vakfı, Tarihi Kentler Birliği ve Milli Saraylar Daire Başkanlığı işbirliğiyle yıkarak, kasrın algılanabilmesini sağladık. Kasrı, kent yaşamına kattık.
ÇAĞDAŞ SPOR MERKEZLERİ
Beşiktaşlılar olimpik yüzme havuzuna kavuşuyor. Akatlar Mahallesi’nde inşa edeceğimiz olimpik kapalı yüzme havuzu sayesinde tüm kentlilerimize dört mevsimde yüzme zevkini tattıracağız.
AMATÖR SPORCULARIMIZA SAHA
Sınırlarımız içindeki amatör spor kulüplerimize malzeme desteğini sürdürüyoruz. Genç sporcularımızın daha iyi koşullarda antrenman yapabilmeleri için sahalarını yeniledik.
PAZAR VE DURAKLARI YENİLİYORUZ
Balık pazarını yeniliyoruz. Beşiktaş Köyiçi’nin en önemli simgelerinden biri olan Balık Pazarı yenileniyor. Pazardaki hijyen koşullarını sağlığınız için en üst düzeye çıkarıyoruz.
TAKSİ DURAKLARIMIZI YENİLİYORUZ
İlçede bulunan tüm taksi duraklarını çağdaş bir hale getirmek için baştan sona yeniliyoruz. Eskilerini kaldırarak taksici arkadaşların rahatlıkla oturup hizmet verebilecekleri bir insani bir taksi durağı oluşturuyoruz. Bu kapsamda bir çok taksi durağı değiştirildi. İlçede bulunan 70 adet taksi durağının tamamı yenilecek.
CUMARTESİ PAZARI’NI DÜZENLEDİK
Beşiktaş’ın meşhur Cumartesi Pazarı’nı yeniden düzenledik. Tüm tezgahları bir alanda toplayarak sokakların yaya ve araç trafiğine kapatılmasını önledik.
YENİ MEKANLARLA İLKLER
Beşiktaş huzurevine kavuşuyor. 4.Levent Konaklar Mahallesi’nde kentimizde eksikliğini duyduğumuz huzurevini kısa sürede bitirerek kentlilerimizin hizmetine sunuyoruz.
BEŞİKTAŞ CEMEVİ’NE KAVUŞUYOR
Akatlar’da inşa edeceğimiz Cemeviyle kentimizde bir ilki gerçekleştiriyoruz.
ORHAN KEMAL Akatlar’da anıldı
Göç sorunundan geçim derdine, eğitimsizlikten acımasızlığa Anadolu insanının hayatını müthiş bir yalınlıkla unutulmaz satırlara döken Orhan Kemal, Beşiktaş’ta anıldı. Düzenlenen organizasyon, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleşti.
Eserleri birçok kez sahneye ve beyazperdeye uyarlanan yazar için hazırlanan “Ustalara Saygı” toplantısına, aralarında “Orhan Kemal Roman Armağanı” sahiplerinin de bulunduğu edebiyatçıların yanı sıra tiyatro ve sinema dünyasından sevenler de geceye katıldı. Adalet Ağaoğlu, Adnan Özyalçıner, Halit Kıvanç, Haşmet Zeybek, Hıfzı Topuz, Nebil Özgentürk kitaplardan futbola, hapishaneden kamera önüne uzanan Orhan Kemal sohbetleriyle geceyi renklendirdiler. Rahatsızlığından dolayı salonda yerini alamayan Fikret Otyam ise geceye telefon bağlantısıyla katıldı. Orhan Kemal’in eserlerinden biri olan “Tersine Dünya”nın “Bitirim Leyla”sı Gül Onat ve “Ev erkeği Süleyman”ı Levent Tülek de yapıttan bir bölümü seyirciler için sahnelediler. Salih Kalyon ise “72. Koğuş”taki ünlü Kaptan tiplemesine konuşması arasında kısa da olsa yer verdi. Nebil Özgentürk’ün “Bir Yudum İnsan”ından bir bölümün seyircilere sunulduğu “Ustalara Saygı” toplantısında Ayşe Lebriz Berkem de Orhan Kemal’in “Elli Kuruş” öyküsünü yorumladı.

Cesaret Ana ve Çocukları Akatlar Kültür Merkezi’nde
Cesaret ana ve çocuklarını gördünüz mü.. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday sahnesini yeni bir oyuna daha evsahipliği yaptı. Şubat ayının ilk haftasında seyirciyle buluşan oyun, ayın ortası ve sonuna doğru da sevenleriyle bir araya geldi. Cesaret ana ve çocukları adlı oyunun konusu özetle şöyle: “Bir gün dünyada savaşlar bitecek, silahlar susacak diye umutlanır dururuz. İyi yürekli ve saf insanlarız çünkü. Nasılsa ölmedik henüz; bir mermi göğsümüzü delmedi daha, bir mayına basıp paramparça olmadık, kolumuz bacağımız kopmadı… O yüzden umudumuz taze hala, inancımız tam: bir gün savaş bitecek, gözyaşları dinecek! Kime sorsan savaş için böyle diyecek. Hepimiz iyi yürekli ve saf insanlarız çünkü. O zaman neden her gün bir yerde bir savaş patlak veriyor? Neden onlarca, yüzlerce, binlerce insan ölüyor savaşlarda ve neden biz iyi yürekli ve saf insanların sesi çıkmıyor hiç? Neden? Herkes iyi yürekli ve safsa kötüler kim peki? Savaşı isteyenler kim? Savaştan geçinenler? Savaşla beslenenler? Din uğruna, vatan uğruna, özgürlük uğruna, demokrasi uğruna hayatlarını, çocuklarını, ana babalarını, sevdiklerini yitirenler kim? Peki ya kazananlar? Karlı çıkanlar da var mı bu işten? Bütün bunlar ne uğruna? Para mı, çıkar mı, iktidar mı, egemenlik mi? Peki bütün bunlar için savaşa değer mi? “
Bertolt Brecht tiyatrosundan özel bir seçme oyun olan “Cesaret Ana ve Çocukları”nda tüm bu sorular seyirciye soruluyor. Cevapları bulmak ise size kalmış…”
Semaver Kumpanya’nın çağdaş yorumuyla Akatlar Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunun yönetmenliğini Işıl Kasapoğlu yaptı. Başrolünü ise Tilbe Saran’ın oynadı ve oyunun sahne ve ışık tasarımdaki isim ise Cem Yılmazer’di.
Sadık dostlarımıza sımsıcak bir
yuva hayvan barınma merkezi
Evinizin neşesi olsun, sizin yanınızdan ayrılmasın dediğiniz sadık bir dosta mı ihtiyacınız var? Öyleyse yolunuzu Beşiktaş Belediyesi bünyesindeki hayvan barınaklarına çevirebilirsiniz. Belediyenin çalışmalarını titizlikle yürüttüğü barınakta, hedeflenen amaçlar ise şöyle sıralanıyor: Hayvanların sahiplendirilmesi, insancıl yöntemlerle sokak hayvanlarının sayısının azaltılması, sokak hayvanlarından kaynaklanan zoonoz hastalıklarının önlenmesi, hayvanlardan kaynaklanan şikayetlerin önlenmesi ve ısırık vakalarının takibi gibi… Hayvan barındırma merkezi, vatandaş şikâyetlerini değerlendiriyor veya rutin yakalama çalışmaları sonucu hayvanları yakalıyor. Daha sonra hayvanlar iyileştirme merkezine getiriliyor ve burada gözlem altına alınıyor. Edinilen bilgiye göre, rehabilitasyon merkezinde; kısırlaştırma operasyonu, numaralı kulak küpesi takılması, sahiplendirme, kuduz aşısı uygulanması ve hayvanların geri bırakılması uygulamaları yapılıyor. Detaylı bilgiyi şu telefondan alabilirsiniz:
0212 274 63 64
Beşiktaş Çağdaş’ta modern sanat
Modern sanat tutkunlarının yüzü gülüyor. Beşiktaş Çağdaş’ta yer alan retrospektif sergisi 8 Mart’a kadar izlenmeye devam edecek. Beşiktaş Belediyesi, modern sanatın toplum içinde daha yaygın biçimde sevilip, anlaşılmasını desteklemeye devam ediyor. Bir buluşma yeri olarak toplumun her kesiminden izleyiciye sanatı sevdirmeyi amaçlayan Beşiktaş Çağdaş, Ferruh Başağa retrospektif sergisiyle konseptindeki çalışmalarını sürdürüyor.
1914 yılında İstanbul’da doğan Ferruh Başağa’nın yaşamında, 1900’lü yıllar için verilecek olan en kısa tanım “yeni” ve “yenilik” kavramları içerisinde tanımlanabilir ve Ferruh Başağa’nın non-figüratif sanata yönelmesinin önemliliğinden söz edilebilir. O yıllarda non-figüratif sanat, milliye karşı evrenseli, geleneğe karşı yeniyi ve yenilikçiliği simgelemekte. Başağa’nın sanat anlayışı çağının atılımlarına uygun arayışlar içinde yer alarak 1948 yılından itibaren tümüyle soyut anlatımlarla tuvaline aktarmış. Manzara resimleri, portreler ve natürmortlar üzerine kurgulanan dönemin resim görüşlerinden ayrılmaya, kendisi için özgün olan soyut anlatımlara odaklanmaya ve bu alanda eserler üretmeye başladığı da bilinenler arasında. Türkiye’nin değişim süreciyle birlikte başlayan sanat hayatının her anına yayılan sanatsal üretkenliğiyle, sayısız başyapıtıyla Türk resminin en önemli isimleri arasında yer alan Ferruh Başağa’nın birbirinden değişik eserleri Beşiktaş Çağdaş’ta sizleri bekliyor.
Edinilen bilgiye göre galeride, sanatçının 1938 – 2008 yılları arasında ürettiği yüz adet başyapıtı yer aldığı belirtiliyor. Yetkililer, Avrupa’daki modern ve çağdaş sanata ayrılmış müze standartlarına sahip bir merkez olarak yapılan çalışmalar ile ilgili olarak “Bundan sonra da ev sahipliği yapacağımız önemli sergiler, hazırladığımız yayınlarla Türk resminin sanatsal gelişime hizmetlerimizi sürdüreceğiz” diyor.

SPOR HABERLERİ

İNANDILAR
İLK yarının sonlarına doğru bir ara karamsarlığa düşen Beşiktaş camiası yine umutlandı. Son maçlarda ortaya konan iyi oyun ve alınan galibiyetler, rakiplerin de puan kaybetmesi siyah – beyazlıların gözünü şampiyonluğa dikmesine neden oldu. Futbolcuların kenetlenmesi ve şampiyonluk için söz vermesi, taraftarı da harekete geçirdi.
TEKNİK Direktör Mustafa Denizli: “Çekişmeli bir lig yaşıyoruz. İç sahadaki başarıları, dışardada yakalamalıyız. Sözüm söz şampiyon olacağız şeklindeki” iddialı demeçleri, taraftarı sevince boğdu!.. Öte yandan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören yaptığı açıklamada; “Kucaklaşma zamanıdır. Beşiktaş hak ettiği başarıları mutlaka yakalayacaktır” diye konuştu.
İlk yarının sonlarına doğru bir ara karamsarlığa düşen Beşiktaş camiası yine umutlandı. Son maçlarda ortaya konan iyi oyun ve alınan galibiyetler, rakiplerin de puan kaybetmesi siyah-beyazlıların gözünü şampiyonluğa dikmesine neden oldu. Futbolcuların kenetlenmesi ve şampiyonluk için söz vermesi, taraftarı da harekete geçirdi. Hep destek tam destek diyen camia; “Beşiktaşın iyi bir kadrosu var. Şampiyonluğun en büyük adayı Kartal’dır” şeklinde konuşuyor.
MUSTAFA DENİZLİ:
“ŞAMPİYON BİZİZ”
Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin de bu yöndeki açıklamaları da iddiaları pekiştirdi. Denizli’nin: “Çekişmeli bir lig yaşıyoruz. İç sahadaki başarıları, dışarda da yakalamalıyız. Sözüm söz şampiyon olacağız şeklindeki” iddialı demeçleri, taraftarı sevince boğdu!..
BAŞKAN DEMİRÖREN:
“KUCAKLAŞALIM”
Öte yandan Beşiktaş Başkanı Demirören yaptığı açıklamada; “Kucaklaşma zamanıdır. Yapıcı eleştirilere her zaman açığım. Sevgi ve saygı çerçevesince eleştiriler yapılmalıdır. Beşiktaş hak ettiği başarıları mutlaka yakalayacaktır.” dedi.
Taraftar içini döktü
Taraftar her zaman olduğu gibi yine içini Gazete Beşiktaş ve Radyo Beşiktaş’a döktü. Gerek elektronik posta ile gerekse kısa mesajlarla düşüncelerini gönderen taraftar Beşiktaş’ın son zamanlarda iyi sinyaller verdiğinin altını çizdi. Sonuna kadar mücadele eden bir takım istediklerini söyleyen Beşiktaş taraftarı şampiyon olmak istediğini yineledi. Son günlerde ortaya konan futbol ve yapılan açıklamalar üzerine şampiyonluk umutlarının arttığını mesajlarında belirten taraftar, takıma ve hocaya güvendiklerini söyledi. İşte mesajlardan bazıları:
OYNASINLAR YETER
Beşiktaş büyüktür. Futbolcular bunun bilincinde iseler şampiyon olurlar. Oynasınlar yeter, her takımı yeneriz. Osman Aslan.
HOCA GÜVEN VERİYOR
Hoca başından beri güven veriyor. Açıklmaları camiaya yakışır. Beşiktaş bu yıl şampiyon. İnanıyoruz. Onu destekliyoruz. Sedat Bakır.
ERNST TOPARLADI
Topcular tecrübesiz. Ernst orta sahayı toparladı. Oyunda ilerleme var. Takım artık zevk veriyor. Mevlüt/BJK 1903
ÖNÜMÜZDEKİLERİ YENMELİYİZ
Rakiplerle arayı azalttık. Puan kaybetmemeliyiz. Onları yenmeden olmaz. Derbileri almalı, önümüzdekileri yenmeliyiz. Kadir Çelik-Köyiçinden.
BOMBA GİBİYİZ
Yedek kulübesi bile iyi. Bu yıl kadro bomba… Artık Beşiktaş’ın bir eksiği yok. Bahane aramasın kimse… Ali Bedri-Nişantaşı.
EN İYİ BİZİZ
Galatasaray kör topal gidiyor. Fener bu yıl berbat. Beşiktaş bu sezon şampiyon olamazsa hiç olamaz. Sivas yarışı bırakır. Ayhan.
BU YIL GÜLELİM
Hem kupa hem ligi alırız. Buna inanıyoruz. Deplasmanlara da gidiyoruz. Artık bu yıl gülelim. Metin Darıcı/Gaziosmanpaşa.

Alman Fabian Ernst:
“Türkleri seviyorum”
Devre arasında Beşiktaş’ın kadrosuna dahil olan ve kısa zamanda sevilen Alman oyuncu Fabian Ernst samimi açıklamalarda bulundu. Kariyeri boyunca Almanya’da futbol oynayan Ernst; Türkiye’yi tercih etmesinin nedenini Türk arkadaşlarına bağlıyor. Ernst konu hakkında şunları söylüyor:
“Küçüklüğümden beri etrafımda hep Türk arkadaşlarım vardı. Bu nedenle Türkiye’ye çok uzak değildim. Kültürü de biliyorum. Bu nedenle yabancılık çekmeyeceğimi düşünüyordum. Arkadaşlarımın da desteği ve tavsiyesi ile Türkiye’de karar kıldım. Genel olarak Türk insanı bence çok iyi… Arkadaşlarımla hep iyi ilişkilerim oldu. Zaten burada kolayca kabullenilip, sevilmekle yanılmadığımı anladım.”