SAYI 193

BJK193ATA İLE 85 GÜN
Atatürk’le 85 Gün sergisi ilgiyle izlendi. Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin Cumhuriyet’in 85. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Atatürk’le 85 Gün” fotoğraf sergisi, Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle Beşiktaş Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu. Atatürk’le 85 Gün fotoğraf sergisi, dünyada başka hiçbir liderin başaramadığını, kısa bir ömre sığdıran büyük bir önderin, Mustafa Kemal’in zorlu vatan mücadelesinin bir bölümünü sunuyor. Sergiye Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve kalabalık bir davetli grubu katıldı. Sergisiyi dolaşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal “Atatürk’le 85 Gün” fotoğraflarıyla ilgili kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Beşiktaş, çağdaş ve eğitime sıcak gözlerle bakanların yaşadığı bir kenttir. Bu kent 5 yıldır kültür ve sanatla yönetiliyor. Bu salonda şu an, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 85 gününü, bize anlatan fotoğraflarla tekrar yaşıyoruz. Bizler toplumsal hizmetlerin içinde bulunarak, sanata ve kültüre destek vererek, sivil toplum kuruluşlarıyla omuz omuza mücadele vererek Mustafa Kemal’in güçlü bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz. Onun için hem İstanbul’da hem Beşiktaş’ta yarının aydınlık insanları yaşayacaktır.”
Sergi 13 Şubat Cuma gününe kadar Beşiktaş Belediyesi Sanat Galerisi’nde izlendi.
“BİZE DENİZ OZANI GEREK…” dediler Boğaz’ı temizlediler
Sahil şeridi Beşiktaş’ta gerçekleştirilen etkinlikle korunmaya devam ediyor. Deniz ve edebiyat ilişkisinden yola çıkılarak, yurt çapında altı değişik noktada düzenlenecek etkinlikler, Beşiktaş Belediyesi ve Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi işbirliği ile İstanbul Aşiyan’da başladı. Ocak – Haziran ayları arasında 6 değişik noktada gerçekleştirilecek “Bize deniz ozanı gerek!” etkinlik serisinin ilk noktası Aşiyan’da Orhan Veli Heykeli’nin önünde verildi. Adı İstanbul ve Boğazla özdeşleşmiş şair Orhan Veli’nin, anısına düzenlenen etkinlikte, denizin yaşamındaki yerine, denizle ilişkisine dikkat çekildi ve eserlerinden örnekler sergilendi. Diğer günler ise, Yaşar Kemal (Menekşe), Sait Faik (Burgaz), Cevat Şakir (Bodrum), Can Yücel (Kuzguncuk) ve Cemal Süreya’ya (Kadıköy) ithafen düzenlenecek.
STH Açık Hava Sergisi ve STH Sualtı Temizlik Ekibi tarafından gerçekleştirilen temizlik ve örnekleme çalışmalarının da yer aldığı etkinlikte ayrıca İstek Vakfı Kemal Atatürk Okulu öğrencileri de “bize deniz ozanı gerek!” adlı bir resim sergisini katılımcılarla paylaştı.
Gayrettepe’de park sevinci yaşanıyor
Modern İstanbul’un önemli yaşam ve iş merkezleri arasında yer alan Gayrettepe, sakinlerinin bu modern dünyanın ortasında doğa ile kucaklaşabilecekleri yeşil bir alana kavuştu. Beşiktaş Belediyesi tarafından, Gayrettepe sakinlerinin talepleri doğrultusunda oluşturulan yeşil alan, semt sakinlerinin hizmetine sunuldu. Modern binaların arasında yeşil bir vaha görüntüsü veren parkın açılışına katılacak olan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, başkanlık olarak yeşil alanlara büyük önem verdiklerini, yeşil alanların büyük bir hızla gelişen Beşiktaş ilçesinin karakterinin ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi. Ünal, şunları söyledi: “Gayrettepe, Beşiktaş’ımızın gösterdiği büyük gelişmeyi gözler önüne seren en güzide semtlerimizden biridir. Gayrettepe’de modern kent yaşamının tüm alt yapı gereksinimlerini karşılamakla kalmıyoruz; büyük önem verdiğimiz yeşil alanlar konusuna da hassasiyetle eğiliyoruz. Parkımızla, Gayrettepelilere modern kentin ortasında doğal bir alan sağlıyor olmaktan mutluyuz” Beşiktaş Kentlilerinin yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine Gayrettepe Mahallesi Muhtarı Necla Başar da katıldı. Gayrettepe Parkı, Zabıta Karakolunun arkasında yer alıyor ve dinlenme ve çocuk oyun alanlarından oluşuyor.

Levent Kültür Merkezi sezona merhaba dedi
Çocuklar için okuma günleri, sinema gösterimleri, kukla gösterileri… Tüm etkinlikler Levent’te sizleri bekliyor… Levent Kültür Merkezi yeni programıyla sanatseverlerle buluşuyor. Merkezin yenilenen kafeteryası ve programı yeniden hizmete açıldı. Kültür merkezinde artık hafta içi vizyon filmleri, hafta sonu da saat 12:00 – 17:00 arası birbirinden eğlenceli ve eğitici çocuk filmleri izlenebiliyor. Sinema gösterimlerinin yanı sıra düzenli olarak gerçekleştirilecek olan aydınlanma söyleşileri ve sanatçılar platformu da Levent Kültür Merkezi’ne renk katacak. Fuaye alanının da birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapacağı LKM’de sergiler, imza günleri, tematik kitap stantları, çocuklara yönelik okuma günleri ve kukla gösterileri de yer alacak.
Ayrıca LKM’ye gelenler seansları beklerken, dinlenmek istediklerinde veya yemek için yenilenen kafe ortamında hoşça vakit geçirebilirler.
Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu gerçekleşen programlardan biri de Sevimli Dinazor ve Sonbahar isimli gösterimlerdi. Seanslar, hafta sonu 12:00-14:00, hafta içi 13:00-15:30-19:00’de gerçekleşti.
7’den 70’e herkes için “YAŞAM EVİ”
Alternatif mekanınız Ortaköy Yaşam evi olabilir. Film mi izlemek istiyorsunuz, sakin bir ortam da kitabınızı mı tamamlayacaksınız… Yaşamevi projesinin hayata geçmesiyle farklı bir ortamda kendinizi dinlendirebilirsiniz. Ortaköy’e yeni bir soluk geldi. Semtin göbeğindeki yaşameviyle 7’den70’e herkesin ilgi odağı olacağı bir merkez geçtiğimiz haftalarda hizmete açıldı. Beşiktaş Belediyesi, Ortaköy Yaşam Evi projesini Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Ortaköy Mahallesi Muhtarı Refik Mamunlu’nun ve Beşiktaş sakinlerinin katılımıyla hayata geçirdi.
Açılışta bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, faaliyete geçen Ortaköy Yaşam Evi’nin çok hoş ve güzel bir yer olduğunu belirtti. Ayrıca konuşmalarına şu sözlerle devam eden Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal; “Zaman zaman diyetisyenler ve psikologlar da yaşam evine gelerek destek verecekler” dedi.
Ortaköy’de hizmete giren Yaşam Evi’nde, Beşiktaş Kentlilerinin yaşlı, emekli ve sosyal olanakları kısıtlı vatandaşlarına hizmet vermenin yanı sıra evlerinde sosyal yaşamdan uzak kalan Beşiktaş Kentlilerinin film izleyebilecekleri, oyun oynayabilecekleri, kitap okuyabilecekleri ortak yaşam alanları oluşturulması hedefleniyor.
GÖZÜN GÖREMEDİĞİ SERGİSİ Beşiktaş Sanat Galerisi’nde
Gayrettepe Rotary Kulübü Derneği tarafından düzenlenen, görme engellilerin çektiği 41 fotoğrafın yer aldığı “Gözün Göremedikleri” fotoğraf sergisi, Levent’teki Beşiktaş Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergiye Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da katıldı. Gözün Göremedikleri sergisinde fotoğrafların yanı sıra görme engellilerin kullandıkları saat, abaküs, tablet, Braille alfabesi ile yazılmış kitaplar, beyaz bastonlar da yer aldı.Levent’te bulunan Beşiktaş Sanat Galerisi ziyaretçileri görme engellilerin dünyasına biraz daha yakınlaştırıyor, özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, 14 Şubat günü gerçekleştirilen bir kokteyl ile açıldı. Sergi açılışında yine görme engelli bir çift tango gösterisi yaptı.
Gözün Göremedikleri fotoğraf sergisinin açılışına Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da yer aldı. Sergi 28 Şubat tarihine
kadar meraklılarıyla buluştu. Sergide görme engellilerin kullandıkları kabartma yazılı kitaplar, beyaz bastonlar da tanıtıldı. Sergideki fotoğrafların satışından elde edilen gelir ise Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesine eğitim ve rehabilitasyon malzemesi temininde kullanılacağı belirtildi.

Mustafa Kemal’de muhteşem resital
Mustafa Kemal Merkezi, dünyanın önde gelen Beethoven yorumcularından biri kabul edilen John O’Conor’u ağırladı. İrlanda Kraliyet Müzik Akademisi Başkanı John O’Conor sahibi olduğu sayısız madalya, nişan, ünvan ve ödülün yanı sıra sadece Beethoven yapıtlarından oluşan programları ile de ünlü. Telarc tarafından yayınlanan Beethoven, Mozart ve Field seslendirdiği 20’yi aşkın albümün yanısıra New York Metropolitan müzesinde gerçekleştirdiği ve Beethoven’ın tüm sonatlarını seslendirdiği konser dizileri de kendisini diğer piyanistlerden farklılaştıran özelliklerden bazıları.
Birlikte konser verdiği orkestralar arasında ise şu isimler yer alıyor: London Symphony, Royal Philharmonic, Czech Philharmonic, Vienna Symphony, l’Orchestre National de France, NHK Orchestra Japan, Cleveland, San Francisco, Dallas, Montreal ve Detroit Senfoni orkestraları. Resitallerini Mustafa Kemal Merkezi dışında nerede yaptı derseniz… Carnegie Hall, Lincoln Center New York; Kennedy Center Washington; Wigmore Hall, South Bank Centre Londra; Musikverein Viyana; Dvorak Hall Prag ve Bunka Kaikan Tokyo, resitallerini gerçekleştirdiği yüksek prestijli salonlardan bazıları. Müzik hayatının ilk yıllarını Dublin’de geçiren O’Conor daha sonra beş yıllık bir dönem Avusturya’da müzik çalışmalarını sürdürdü. 1973 yılında Uluslararası Betthoven Piyano Yarışması’nda birinci oldu. Efsanevi Wilhelm Kempf ile çalışma fırsatı buldu. Klasik müziğe katkıları nedeniyle National University of Ireland ve Trinity College Dublin tarafından Fahri Doktor ünvanı verildi. O’Conor, büyük uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği ve başkanlığı yapıyor, günümüzün en önemli piyano hocalarından biri olarak kabul ediliyor. Öğrencileri büyük yarışmalarda önemli dereceler alıyor. John O’Conor’un son albümü, TELARC tarafından 2007 yıılnda yayınlanan Beethoven’ın 2. ve 5. piyano konçertoları. John O’Conor’a bu albümde London Symhpony eşlik ediyor. Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleştirilen resitalin programı ise şöyleydi:
“Haydn: Sonata in B minor Hob XVI No: 32, Schubert: Four Impromptues D 899, Beethoven: Six Bagatelles Op. 126, Beethoven: Sonata No. 21 in C ‘Waldstein’, PIANO: STEINWAY & SONS CONCERT GR”
Ustalar Akatlar Kültür Merkezi’nde anıldı…
Akatlar Kültür Merkezi’nde edebiyat ve sanat dünyasının unutulmaz isimleri için gerçekleştirilen özel geceler devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, Anadolu halk sanatının geleneğinden beslenerek resim ve şiirde kendine özgü bir ekol yaratan usta Bedri Rahmi Eyüboğlu gecesiyle kendinden söz ettiriyor. Ustanın resminden mozaiklerine, şiirinden yaşam tutkusuna, mavi yolculuklarından dostluklarına uzanan ‘Bedri Rahmi sohbetine’; birlikte çalıştığı Doğan Hızlan, Fikret Otyam, Hıfzı Topuz, Hülya Vurnal İkizgüzel, torunu Rahmi Eyüboğlu ve gelini Hughette Eyüboğlu katıldı. Aralarında “Deniz Türküsü”, “İstanbul Destanı”, “Karadut”, “Sevgi Üstüne”, “Sitem”, “Türküler Dolusu”, “Çakıl”, “Can Tükenir”, “Yar Yüreğin Yar”, “Zindanı Taştan Oyarlar”ın da bulunduğu şiirleri; Ayşe Lebriz Berkem, Bertay Ateş, Cemil Büyükdöğerli, Efe Tuncer, Neslihan Arslan ve Tuğçe Tanış yorumladı. Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde bir de sergi açıldı. Öte yandan ‘Bayan Yoh Yoh’ olarak da bilinen “Diplomatik Sanatçı” unvanlı Esin Afşar Ustalara saygı gecelerinin bir diğer anılan isimlerindendi. Faruk Şüyün’ün hazırladığı etkinlikte, “Yunus Emre”, “Mevlana”, “Aşık Veysel” ve “Nazım Hikmet”i bugünün ezgileriyle buluşturan Afşar’ın, müzikle, tiyatroyla ve edebiyatla geçen kırk yılı sevenleriyle birlikte hatırlandı. Afşar piyanoda Aslıgül Ayas ve perküsyonda Gökhan Avcı ile birlikte, adını müzik tarihimize yazdıran sevilen şarkılarını seslendirdi. Düzenlenen geceler arasında ise dikkat çeken bir diğer etkinlikte “Işık Tutanlar”dı. Gecenin ismi ise Aydın Boysan’dı. Aydın Boysan ve Faruk Şüyün’ün sahnede teker teker ağırladığı Ali Sirmen, Bener Dortunç, Alişan Çapan, Hüseyin Baş, Naci Güçhan, Melih Aşık, Mete Tapan, Mustafa Alabora, Nazım Alpman, Refik Durbaş ve Turgay Fişekçi geceye anlatılarıyla katıldı.
Ulus’un artık yeni bir muhtarlık binası var
Ulus sakinleri yeni muhtarlık binasına kavuştu. Ulus Mahallesi Muhtarlık Binası, Beşiktaş Belediyesi tarafından yenilendi ve Şubat ayının ilk haftasında yeniden hizmete açıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla gerçekleşen açılışa, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Ayrıca açılışa mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Ulus Mahallesi muhtarlık binasının açılışı öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan İsmail Ünal şunları söyledi:
“Ulus’ta sokak aralarımıza elimizden geldiği kadarıyla destek olmaya çalıştık. Çok az sayıda olan gecekonduların bulunduğu bölgede sokak aralarını düzelttik, parklar yaptık ama bunun ötesinde ileriye yönelik, yine burada yaşayan kentlilerimizle yeni projeler üretmek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız düzenlemelerle, muhtarlık binasının alt katında sağlık hizmetleri ve genç öğrencilere yönelik Matematik ve İngilizce eğitimleri verilecek.” Ulus Mahalle Muhtarı Kadir Gedik de açılışın ardından; “Mahallem adına, İsmail Ünal’a ve Beşiktaş Belediyesi çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

AKATLAR’a
spor tesisi
Akatlar Spor Kulübü yepyeni tesisiyle sporcularını ağırlamanın mutluluğunu yaşıyor. Amatör spor kulüplerine gösterilen bir örneği Akatlar Spor Kulübünde de hayat buldu. Bugüne kadar yenilediği çim sahalarla, yaptığı malzeme yardımları ile amatör spor kulüplerinin yanında olan Beşiktaş Belediyesi geçtiğimiz hafta içinde Akatlar Spor Kulübü’ne yeni bir tesis kazandırarak desteğini sürdürdü.
Amatör sporun gelişmesine önemli bir destek sağlayacak tesisin açılışına, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.
Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal açılış sırasında yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi: “Bizler bugün burada Akatlar Spor Kulübümüzün açılışını yapmak için bulunuyoruz. Her amatör spor kulübüne yaptığımız hizmeti, katkıyı burada da yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz burada futbol oynayacaklar. Ben de sporcu bir insanım. 5 yıl söyledim, 5 yıl daha söylemeye devam edeceğim. Sporun içinden geldim, amatör sporculardan biriyim. Bu yüzden de spora ve amatör sporculara elimden gelen desteği yapmayı sürdüreceğim.”
AYRICA BİR DE PARK AÇILDI
Öte yandan tesislerin hemen yanındaki yeni park da dikkatlerden kaçmadı. Beşiktaş Belediyesi tarafından yaptırılan parkın açılışı da aynı gün yapıldı. Başkan İsmail Ünal parkın açılışına ilişkin yaptığı konuşmasında ise, “Burada, Akatlar Spor Tesisimizin hemen yanında yer alan parkımızı da mahalle sakinlerimizin gönülden desteğiyle hep birlikte yaptık. Güzel bir şeyler yapmış olmaktan dolayı mutluyum” dedi.
Levazım’a spor kompleksi
Levazım Mahallesi yeni spor kompleksiyle simasını renklendirdi. Beşiktaş Belediyesi’nin hayata geçirdiği spor kompleksi Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katılımı ile hizmete açıldı. Açılışta karma takım kendi aralarında gösteri maçı da yaptı.
Beşiktaş Belediye Başkanı Ünal açılış sırasında yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:
“Meydanın altına 3-4 kat otopark yapıp buradaki otopark sorununu da çözmeyi amaçlıyoruz, ama bu sorunu çözmek sadece belediye başkanının gücü ve etkisiyle olmuyor. Büyükşehir Belediyesinin de bu projeyi desteklemesi lazım. Ancak bir şartla; muhtarlık binamızı, meydanımızı yenileyerek ve yeşil alanları koruyarak. Büyükşehir Belediyesine bu konuda baskı yaparak önümüzdeki dönemde otopark projesini hayata geçirmek için mücadele edeceğimize söz veriyoruz.”
ÜNLÜ SPORCULAR KATILDI
Dinlenme tesisi, basketbol sahası, çocuk parkı ve çim sahadan oluşan tesise Levazım Mahallesi’ndeki genç kesiminin ilgisi yoğun oldu. Spor kompleksinden gençler ve çocuklar spor ve oyun amaçlı, yetişkinler ise yemyeşil ortamından dinlenmek için yararlanabilecekler.
Levazım Mahallesi Muhtarı Ziya Uygur da açılışın ardından; “Sayın İsmail Ünal’a ve Beşiktaş Belediyesi çalışanlarına böyle bir kompleksi mahallemize kazandırdığı için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Muradiye Muhtarı Cengiz Hacıömeroğlu:
“Verdikleri tüm sözleri yerine getirdiler…”
Mahallelerimizi ve muhtarlarımızı tanıtmaya devam ediyoruz. Alfabetik sırayla yer verdiğimiz mahalle muhtar görüşlerinde bu kez Muradiye Mahallesi Muhtarı Cengiz Hacıömeroğlu ile konuştuk. 10 soru sorup 10 yanıt aldık.
İşte, muhtarın görüşleri: Muradiye Mahallesi Muhtarı Cengiz Hacıömeroğlu: “Başkan sözlerini tutmuştur” diyerek görüş, öneri ve sorunlarını dile getirdi. Muradiye Mahallesi Muhtarı Cengiz Hacıömeroğlu sorulara aşağıdaki şekilde yanıt verdi.
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?..
“Mahallemiz Şişli ilçesi hududunda, 7 bin kişi civarında nüfuslu, 3250 haneden oluşan en küçük bir yerleşim alanına kuruludur. Beşiktaş’ın en eski mahallelerinden biridir. Adını 1900’lü yıllarda yapılan Muradiye Camiinden almıştır.”
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?..
“40 yıllık Muradiyeliyim.”
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?..
“Mahallemiz 2 adet cadde ve 7 adet sokaktan oluşmaktadır.”
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?..
“1959 Rize doğumluyum. 2 çocuk babasıyım. 30 yıl Muradiye Mahallesi’nde esnaflık yaptım.”
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
“3 dönemden beri muhtarlık yapmaktayım.”
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
“Mahallemiz sakinlerinin talebi sürdüğü müddetçe adayım”
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?..
“Mahallemiz Beşiktaş’ın en eski merkez mahallelerinden biridir. Yerleşim alanı çok dardır, yeşil alan olarak kullanılabilecek hiçbir yer yoktur. Ancak trafik sorununu mahallemizin başta gelen sorunudur. Trafik sorunu ile birlikte yoğun ses kirliliği ve çevre kirliliği oluşmaktadır. Muhtarlığımız ve mahalle sakinleri uyum ve huzur içerisinde çalışmalarını yürütmektedir. Sokaklarımızın çöpleri de belediyemizce hergün aksamadan toplanmaktadır. Burası bizim müşterek yaşam alanımız ve bu alanı hep beraber titizlikle korumamız gerekir.”
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve çalışmalarından memnun musunuz?..
“Beşiktaş Belediyesinden mahalle sakinlerinin en büyük beklentisi sokaklarımızda kurulan ve bütün gayretlerimize rağmen 20 yıldır kaldırılamayan Pazar idi… Başkanımız, “Pazar sorununuzu biliyorum ve çözmeye geliyorum” dedi ve sözünü yerine getirerek mahallemizi Pazar işgalinden kurtardı. Mahalle sakinlerinin takdir ve sonsuz sevgisini kazandı. Ayrıca bütün sokaklarımız şartların elverdiği oranda ağaçlandırılmış ve yeşile duyulan özlem giderilmiştir. Belediyemiz gerek sosyal ve gerekse kültürel alanda İstanbul’un hiçbir ilçesinde rastlanmayan yoğun çalışmalar yapmaktadır. Bu etkinlik ve faaliyetlerin tüm Beşiktaş’ta yaşayanlara daha etkin bir şekilde duyurulmasının ve Beşiktaş’ta yaşayanların tamamıyla kucaklaşabilme olanağı yaratacağına inanıyorum”
Soru 9: Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?..
” Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ben kendilerini verdiği sözü tutan Başkan olarak tanıyorum. Halkla çok iyi iletişim kurabilen, halkın sorunlarıyla bire bir ilgilenen ve Beşiktaş’ı çok seven bir Başkan olarak tanırım. Ve Beşiktaş’ta çok daha yararlı hizmetler vereceğine inanıyorum”
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
”Mahallemizde yeni bir projenin uygulanabileceği alan bulunmamaktadır. Ancak görevi süresince her yere ve objeye bir mimar gözüyle bakabilen Sayın Başkanımızın sorunlarımızı anında ve yerinde çözme becerisi bizim geleceğe güvenle bakabilmemizi sağlamaktadır.”

SPOR HABERLERİ

Yer yerinden oynadı
Beşiktaş’ın rüyası gerçek oldu ve BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi, gerçekleştirilen görkemli törenle Beşiktaş tarihine ismini yazdırdı. Beşiktaş Kulübü’nün en önemli projelerinden biri olan ve kulübü dünyanın önde gelen kulüp gayrımenkul yatırımlarından birinin sahibi yapan ‘BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi’nin açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı büyük bir törenle yapıldı.
BEŞİKTAŞ CAMİASI ORADAYDI
Açılışa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere Devlet Bakanı Egemen Bağış, Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, İşadamı Şadan Kalkavan, Orhan Gencebay, Yılmaz Erdoğan, Zafer Algöz ve Tarık Ünlüoğlu spor, sanat ve siyaset dünyasından da birçok ünlü isim katıldı.
Ayrıca, Teknik Direktör Mustafa Denizli ve futbolcular İbrahim Üzülmez, Nobre, İbrahim Toraman, Rüştü Reçber, Holosko, Sivok, Ekrem Dağ, Erkan Zengin, Bobo, Zapotocny ile Uğur İnceman da açılışa katılanlar arasındaydı. Basketbol, Voleybol, Bedensel Engelliler takımlarının oyuncuları ile teknik kadroları da açılışta yer aldı.
GÜL: “GURUR DUYUYORUM”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksinin açılışında yaptığı konuşmasında “Bu tesisle gurur duyuyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Gazetelerde görüyordum ama tesisin bu kadar görkemli olduğunu görünce, daha çok mutlu oldum” diye konuştu. Türkiye’de iş yapmanın kolay olmadığını herkesin bildiğini vurgulayan Gül, “Güzel statlar yapılıyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Türkiye’nin en öğündüğü statlardan biri. Galatasaray’ınki yapılmak üzere” deyince törende yer alan kimi katılımcılar, BJK İnönü Stadı’nın da yeniden yapılması isteğinde bulundu. Gül bunun üzerine, “Beşiktaş’ın da muhakkak ki olacaktır” dedi.
DEMİRÖREN: “BÜYÜK GÜN”
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Hakkı Yeten’den Seba’ya kadar tüm başkanların emek verdiği bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Demirören, artık Siyah-Beyazlı kulüp için yeni bir çağın başladığını belirterek “Bugün 106 yıllık tarihimizde, son 50 yıldır hayalini kurduğumuz bir resme dokunduğumuz gün” dedi. Demirören, Hakkı Yeten sayesinde araziyi kiraladıklarını, Mehmet Üstünkaya döneminde altyapı sistemini oluşturup spor salonunu yaptıklarını dile getirerek, “Süleyman Seba döneminde arazinin tapusunu aldık ve kamp tesisi inşa ettik. Serdar Bilgili döneminde kompleksin planlamasını yaptık. Öyle bir resim ki bu gördüğümüz, Beşiktaşlı olmanın gerektirdiği bir terbiyeyle, ödenmesi şart olan bir vefa borcunu ifade ediyor benim için. Bu değerli başkanların, uğruna emek verdiği bu dev projenin açılışını yapma gururunu da ben ve arkadaşlarım birlikte yaşıyoruz” diye konuştu.
SEBA: “HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Adı komplekse verilen Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba törende konuşma yaptı. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Seba, tesisleşmeye başladıkları günlerde nasıl sıkıntılar yaşadıklarını anlattıktan sonra, “Bu görkemli eser bunları helal ettiriyor ve gurur veriyor. Beşiktaşlılara hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
ÜNAL, “DÜNYA İLE KAYNAŞTIK”
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, BJK Süleyman Seba Kompleksinin açılışında şunları söyledi: “Bugün spor tarihinde büyük bir gün, bugün Beşiktaşlılık tarihinde muhteşem bir gün… Bugün Beşiktaş Fulya Süleyman Seba Projesi’ni dünya ile tanıştırma günü. Bu görkemli yapının hayırlı olmasını ve Beşiktaş’ın kapılarının daha güçlü bir geleceğe acılmasını diliyorum. Bu güzel kompleks içinde Beşiktaş Belediyesi’ne ait 700 kişilik bir merkez hizmete giriyor, bu tesisle çok önem verdiğimiz kültür sanat hizmetlerimize yeni bir kurumsal proje daha ekliyoruz. Artık kültür sanat hizmetlerimiz semt halkının ayağına kadar gelmiş olacak. Beşiktaş Fulya Süleyman Seba Kompleksi sadece kulübümüz için değil, dünya sporu için önemli bir girişimdir, önemli bir açılımdır. Bu tesisin gerçekleşmesinde akıl ve bilgisi olan, enerji ve üretim yeteneğiyle önder ve öncelik yapan, kurum ve kişilere teşekkür sunuyorum. Sadece Beşiktaş Belediye Başkanı olarak değil Beşiktaş’ı 100. yılda şampiyon yapan yönetimin genel sekreteri olarak değil, yürekten bir Beşiktaşlı olarak bu başarıyı alkışlıyorum.”
Gece, kompleksin bugünlere gelmesinde emeği geçenlerle, gece için özel olarak hazırlanan pastanın kesilmesiyle devam etti. Pasta kesiminin ardından Anadolu Ateşi’nin davul şovuyla açılış töreni de sona erdi.
Didem TUTAL – Ataç TETİKEREN
Yönetim ibra edildi
Beşiktaş’ın 2008 yılı Mali ve İdari Genel Kurul’da Yönetim Kurulu, İdari ve Mali yönden ayrı ayrı oy çokluğu ile ibra edildi. Kongrenin son bölümünde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören bir konuşma yaptı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryomu’nda yapılan Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul’nda Genel Sekteter Kenan Öner’in idari faaliyetleri anlatan konuşmasının ardından, Mali İşlerler’den Sorumlu Asbaşkan ve Sayman Üye Ertunç Soğancıoğlu da mali bilançoları barkovizyon gösterimi eşliğinde anlattı. Genel Kurul Üyelerinin dilek ve temennilerinin ardından kürsüye alkışlar eşliğinde gelen Başkan Yıldırım Demirören, öncelikle kongredeki atmosferden dolayı üyelere teşekkür etti.
Bu arada Beşiktaş’ın 2009 yılı bütçesinin 124 milyon TL olduğu açıklandı. Derneğin bütçesinin 34 milyon TL olduğu ifade edilirken, Futbol AŞ’nin konsolide bütçesinin ise 90 milyon TL olduğu bildirildi. Öte yandan kulübün borçlarının ise 129 milyon TL olduğu açıklandı. Kulübün Başkan Yıldırım Demirören’e olan borcunun da 50 milyon TL’yi bulduğu dile getirildi.

Tomas Sivok Yavru Kartallara seslendi:
“Beşiktaş’ta bırakabilirim
Beşiktaş’ın sevilen oyuncuları arasında yer alan Tomas Sivok, samimi açıklamalarda bulundu. Minik hayranlarının sorduğu soruları içtenlikle yanıtlayan Sivok, sorular karşısında bazen şaşırdı bazen de gülümsedi. Sorularla terleyen Sivok, Yavru Kartal dergisi için de hayranlarıyla birlikte poz verdi. 4 yaşında futbola başlayan Tomas Sivok’un verdiği yanıtlardan bazıları ise şöyleydi:
Beşiktaş’a geldiğinizde fazla yabancılık çektiniz mi?
“İlk yıllar adapte olmak için zordur. Halen ufak tefek sıkıntılar yaşıyorum ama bir yıl sonunda bunların tamamen biteceğini düşünüyorum”
Takımda en iyi anlaştığınız futbolcular kimler?
“En çok Edouard Cisse ile anlaşıyorum”
Bir sporcuda olması gereken özellikler nelerdir?
“Öncelikle çalışkan ve dürüst olmalı, emeğinin tamamını sahaya yansıtmalı”
Beşiktaş’ın kadrosunda olduğunuz için mutlu musunuz?
“Kesinlikle çok mutluyum”
Mustafa Denizli, sizi joker gibi görüyor, bu durumdan memnun musunuz?
“Elbette bundan memnunum. Sadece defans mevkiinde oynasaydım tek işim savunma yapmak olurdu. Ama şimdi hem savunma yapıp hem de orta sahada oynayıp takıma her yönden yardım edebiliyorum.”
Futbolcu olarak en büyük hayaliniz nedir?
“Tekrar Şampiyonlar Ligi’nde oynayıp, finale çıkmak”
Dünyada en çok beğendiğiniz futbolcular kimler?
“Çok fazla oyuncu var ama eskiden Guardiola’yı çok seviyordum. Yine eskiden sevdiğim futbolculardan birisi Viera…”
Bir defans oyuncusu olarak gol attığınızda neler hissediyorsunuz?
“Bu o kadar güzel bir his ki, o nedenle hücumda oynayıp, bu hissi daha sık yaşamak isterdim. Çünkü o an, mutluluktan insanın duygularının patladığı bir an”
Sahanın her tarafında oynuyor ve başarılı oluyorsunuz. Özel bir çalışma yapıyor musunuz?
“Özel idmanlarım yok ama takımla yaptığım idmanlara kendimi yüzde 100 olarak vermeye çalışıyorum. Hatta bazen arkadaşlarıma sert girdiğim bile olabiliyor ve bu yüzden eleştiriler alıyorum”
Futbolcu olmasaydınız hangi mesleği seçerdiniz?
“Herhalde inşaat ile ilgili bir şey yapardım”
Beşiktaş’a geldikten sonra yaşadığınız en güzel olay neydi?
“Beni en çok etkileyen olay, stadın atmosferi oldu. İnanılmazdı… Hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Bunun dışında Beşiktaş’ta yaşadığım her olay, benim için çok güzel. Farklı insanlarla tanıştım. Yeni ve çok güzel bir şehire geldim. Büyük bir kulüpte oynuyorum. Her şey gerçekten çok güzel”
Boş zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?
“Nişanlımla bir bebek bekliyoruz. Bu nedenle genelde onunla bu konu hakkında konuşuyoruz ve birbirimizle daha fazla vakit geçiriyoruz. İdmanlarda çok yorulduğum için genelde evdeyiz ama bazen alışveriş merkezlerine gidiyoruz”
Beşiktaş’ta olmak size ne kazandırıyor?
“Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Bütün dünyada tanınıyor. Beşiktaş’ta olduğum, Beşiktaş’ın bir parçası olduğum için çok mutluyum”
Beşiktaş’ta uzun yıllar futbol oynamak ister misiniz?
“Çok istiyorum… Hatta umarım kulüp bana katlanır da futbol hayatımın sonuna kadar Beşiktaş’ta futbol oynarım”

TARAFTAR RADYO BEŞİKTAŞ’TA
Beşiktaş’ın şampiyonluik yolunda Trabzon maçı ile büyük bir yara aldığını kaydeden taraftar içini yine Gazete Beşiktaş ve Radyo Beşiktaş’a döktü. Konya maçında Beşiktaş’ın hiçbir şey yapamadığını Trabzon maçında ise iyi oynamasına rağmen 3 puan alamadığını belirten Beşiktaşlılar Siyah-Beyazlı takımda birşeylerin eksik olduğunun altını çizdi. Beşiktaş’ın tesisleşmesine de dikkat çeken taraftarlar; ”Tesisleşme güzel, çok da hoşumuza gidiyor. Ancak Beşiktaş artık sprotif başarıyı da düşünmeli ve şampiyon olmalı”dedi.
İşte Beşiktaşlıların mesajlarından özetler…
BİRŞEYLER EKSİK: Şampiyonluk yolunda büyük yara aldık. Trabzon’u mutlaka yenmeliydik. Gol yollarında başarılı olamıyoruz. Ayrıca çabuk gol yiyoruz. Sadık Sözcü.
BİR LİDER ARANIYOR: Transferler tutmuyor. Yusuf büyük maçları almalı. Bir türlü kendini ispat edemedi. Yine Delgado’ya döndük. Enver/Köyiçi’nden.
HOCAYI ANLAMIYORUZ: Denizli’nin Trabzon maçının son 5 dakikada Erkan Zengin’i almasına inanamadım. Tello iyi idi. Duran toplardan gol bulabilirdik. Ayhan Kara/GOP.
BAL YAPMAYAN ARI GİBİLER: Beşiktaş iyi de oynasa kötü de oynasa kazanmasını bilemiyor. En iyi kadro Beşiktaşta ama bal yapmayan arı gibiler. Mevlüt Atçı/Almanya.
KUPAYA ASILSINLAR YİNE: Şampiyonluk başka bahara kaldı.Trabzon ile Sivas arasında geçer yarış. Bu sezon üç büyükler iyi değil. Kupaya asılsınlar yine… Orhan Yılmaz.
SAVAŞAN TOPÇU İSTİYORUZ: Anadolu takımları takır takır futbol oynuyor. Bizimkiler halı sahada gibiler. Flaş futbolcu değil, savaşan topçu istiyoruz. Muammer/Nişantaşı.
YABANCILAR İYİ OLMALI: Cisseyi küstürdüler. Adam topa ayağını uzatmıyor. Ernst tek top oynuyor. İyi top çalıyor ama pasları isabetli değil. Yabancıların iyi değilse maç kazanamazsın. Semih Çakır / Siyah Beyaz.
TESİSLER İYİ FUTBOL KÖTÜ: Beşiktaş tesisleşiyor ama sportif başarıda gerekli. Yönetim buna kilitlensin, bu sezon geçti, gelecek sezona şimdiden hazırlanalım. Aynur.
Tek kale tek gol tek puan
Beşiktaş, Turkcell Süper Ligi’nin 20. haftasında Trabzonspor’la BJK İnönü Stadı’nda 1-1 berabere kaldı. Turkcell Süper Ligi’nde haftanın en önemli mücadelesi şampiyonluğun iki güçlü adayını karşı karşıya getirdi.
İki takım da karşılaşmaya kontrollü başladı. Trabzonspor, Yattara ile pozisyona girmeye çalışırken Siyah Beyazlılar da ilk dakikalarda kanatlardan etkili olmaya çalıştı. Maçın 3’te 1’lik bölümü sona ermek üzereyken Cale’nin pasıyla ceza sahasına giren Gökhan Ünal takımını 1-0 öne geçirdi. Siyah Beyazlılar golden sonra rakibinin üstüne daha çok gidip beraberliği yakalamaya çalışsa da ilk yarı bordo-mavili ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya Delgado ve Bobo’yu oyuna alarak başlayan Beşiktaş, 45. dakikadan itibaren rakibini sıkıştırmaya başladı. Üst üste pozisyonlar bulan ekip, Bobo’yla gole yaklaştı ancak 77. dakikaya kadar skorda bir değişiklik olmadı. Beşiktaş’ın beklediği golü 77. dakikada Bobo’nun kafasıyla buldu. Onur BAŞTUĞ
“Umutluyuz”
Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, umudunu kaybetmiyor. Denizli, “Üretkenliğimiz sürüyor, iyi oynadığımız müddetçe kazanamayacağımız maç yok. Devamlılığı olan bir kulübemiz var. Gelecek günlere umutla bakıyorum” dedi.
YILIN FUTBOLCUSU
YARIŞMASI-4
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Yılın Futbolcusu Yarışması’nın serüveni şöyle: Yarışmanın ilkinde 2005 – 2006 sezonu için Sergen Yalçın spor yazarlarından en çok oyu aldı, 2006 – 2007 sezonunda ise Bobo’yu Beşiktaş’ın en göze batan oyuncusu seçildi. 2007 – 2008 sezonunda ise spor yazarlarının katkılarıyla yapılan oylama sonucu Delgado yılın futbolcusu seçildi. Delgado, sezon boyunca altı hafta maçın yıldızı olarak bu ünvanı hak etti. Kupa Delgado’ya Gazete Beşiktaş İmtiyaz Sahibi İsmail Baştuğ tarafından verildi. Bu sezonda “Yılın Futbolcusu Yarışması” için spor yazarları oy vermeye devam ediyor.
2008 – 2009 sezonu
Spor yazarları tarafından seçilen “Yılın futbolcusu” yarışması 2008-2009 sezonunda da devam ediyor. Lig bitiminde, 34. hafta sonunda en çok seçilen futbolcuya Beşiktaş Gazetesi Yılın Kupası verilecek.
Yeni sezonda oylar şöyle: Antalya – Beşiktaş maçın da Bobo, Beşiktaş – Konya maçında Delgado, Trabzon maçında Cisse, G.Antep maçında ve İstanbul Büyükşehir maçında Nobre, Hacettepe maçında Nobre, G.Birliği maçında Tello, Sivas maçında Tello, Kayseri maçında yok, Kocaeli maçında Nobre, Bursa maçında yok. Eskişehir maçında Tello, F.Bahçe maçında yok. Ankaraspor maçında Rüştü, Ankaragücü maçında Ekrem Dağ. G.Saray ve Denizli maçında yok. Antalya maçında Tello. Konya maçında yok, Trabzon maçında Bobo.