SAYI 177

BJK1Beşiktaş’ın ayak sesi
Onbinler Beşiktaş’a sığmadı, el ele kol kol kola, meşaleli ve bayraklı yürüyüşle coşkuyu zihinlere kazıdı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, onbinlerce kişinin coşkusuyla kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 89’uncu yıldönümünde 7’den 70’e herkes bir araya geldi.
Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Darphane önünden başladı. Dikilitaş, Emirhan, Ihlamurdere Caddeleri ve Köy İçi’nden Barbaros Meydanı’na ve marşlar söyleyerek yürüyen Beşiktaşlılar daha sonra Soner Olgun konseriyle doyasıya eğlendi. Kutlamalar esnasında, vatandaşlar bir ağızdan marşlar söyleyerek ve alkış tutarak coşku dolu anlara imzalarını atmış oldu.
Bahara özel karşılama
Beşiktaşlılar bahara hep birlikte “Merhaba” dedi. Gencinden yaşlısına 7’den 70’e Engelliler Haftası nedeniyle de düzenlenen özel etkinlik ile engelli vatandaşlarla el ele bir arada baharı karşıladı. Buluşmada tüm katılımcılar bahar şenliğinde bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Beşiktaş Belediyesinin düzenlediği Engeliler Haftası organizasyonu Bahar Şenliği, Dilek Sabancı Engelliler Parkı’nda gerçekleşti. Şenlikte, BJK Engelliler Basketbol Takımı’nın gösteri maçından İşitme Engelliler Derneği Ritim Grubu gösterisine kadar çeşitli gösteriler yer aldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’da katılımı ile gerçekleştirilen şenlikte, Omurilik Felçliler Derneği Halk Oyunları’nın gösterisinin yanı sıra Yağmur Çocuklar Korosu da şenlik için bir konser verdi.
Boğaz havası iyi geldi!
Hava güzelleşti, boğaz sefası mı sürmek isterdiniz? Beşiktaş Belediyesi, ilçede yaşayanlara 29 Haziran tarihine kadar boğazda tekne gezisi düzenliyor. Her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, 12.00- 15.00 saatleri arasında ücretsiz tekne gezisine katılmak isteyen kentliler, bulundukları mahalle muhtarlarıyla irtibata geçerek gezilere katılabilecekler. Araç için ise, muhtarlık binası önünden kalkacak olan otobüslerle gezilere katılabilecek.
Gezi programı ise şöyle: 16 Haziran Pazartesi Ulus Muhtarlığı Mahalle Temsilcisi, 18 Haziran Çarşamba Mecidiye Muhtarlığı Mahalle Temsilcisi, 20 Haziran Cuma Ortaköy Muhtarlığı Mahalle Temsilcisi, 23 Haziran Pazartesi Kuruçeşme Muhtarlığı Mahalle Temsilcisi, 25 Haziran Çarşamba Arnavutköy Muhtarlığı Mahalle Temsilcisi, 27 Haziran Cuma Bebek Muhtarlığı Mahalle Temsilcisi.
Yunus Nadi Ödülleri sahiplerine verildi…
Cumhuriyet Gazetesi’nin kurucusu Yunus Nadi adına bu yıl 62. kez verilen Ödüller sahiplerini buldu. Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleştirilen törende; bu yılki “Roman” ödülünü, “Pembe Otobüs” adlı eseriyle kazanan Mehmet Anıl, ödülünü Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın elinden aldı, “Sosyal Bilimler Araştırması” dalında, “Sarayın ve Cumhuriyetin Dişçibaşısı Sami Günzberg” adlı yapıtıyla ödüle değer görülen Şevket Çizmeli’ye ödülünü Cumhuriyet Vakfı Başkan Yardımcısı Alev Coşkun’un verdiği törende, “Öykü” ödülünü ise “Sessizlik Kulesi” adlı eseriyle Yavuz Ekinci ve “Kiev’de Aşk” adlı kitabıyla Alper Akçam paylaştı. Ekinci ve Akçam, ödüllerini Kadıköy Belediye Başkam Selami Öztürk’ten aldı. “Şiir” dalında ödüle, “Mesafe” adlı eseriyle Abdülkadir Budak ve “Birkaç, Kuş, Birkaç Anı” isimli yapıtıyla Veysel Çolak değer görülürken, Budak ve Çolak’a ödüllerini, Nurettin Sözen verdi. “Karikatür” ödülünün bu yılkı sahipleri Muammer Olcay ve Ahmet Aykanat ise ödüllerini Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç’ten aldı.
Geleneksel lezzetler kıyasıya yarıştılar…
Bahar mevsimiyle birlikte Beşiktaş’ta birbirinden değişik şenliklere yenileri ekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda Beşiktaş Belediyesi “Mutfakta Şenlik Var” adlı bir yemek yarışması düzenledi. Katılanların mutfaktaki hünerlerini sergiledikleri yarışma, Beşiktaş Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın eşi Şefika Ünal yarışmada jüri başkanlığını üstlendi. Dünyaca ünlü Osmanlı mutfağının en güzel örnekleri yarışma için hazırlandı. Yarışmanın düzenlenmesindeki amacın ise unutulmaya yüz tutmuş yemekleri ve geleneksel Osmanlı mutfağını yaşatmayı hedeflendiği dile getirildi.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın eşi Şefika Ünal’ın, jüri başkanlığını yaptığı yarışmada, kurulda yarışmayı organize eden Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Nilgün Tatlı, Süreyya Büyükçınar, Vedat Özçelik, Yıldız Aydın, Mustafa Mamur, Gülşen Kuas, Nevin Özcan ve Elçin Önder de bulundu.
Mutfakta Şenlik Var yarışması “yemekler”, “hamur işleri” ve “tatlılar” olmak üzere üç kategoride düzenlendi. Her kategori için birer birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü yarışmada dereceye girenler ödüllerini Şefika Ünal’ın elinden aldı.
Başımızın tacı
Beşiktaş Belediye Başkanı, Beşiktaş’ın eski başarılı yöneticisi sıkı Beşiktaşlı İsmail Ünal görevi gereği üç kulübü de idare ediyor!..Çünkü Beşiktaş ilçesinde hem Beşiktaş, hem Fenerbahçe, hem de Galatasaray kulübünün önemli tesisleri bulunuyor.
Kendini şanslı bir belediye başkanı olarak gördüğünü söyleyen İsmail Ünal, “Spordan gelen bir başkan için bulunmaz bir nimet bu” diyor. Türk sporuna Beşiktaş’taki idarecilik yıllarında oldukça yoğun bir şekilde hizmet ettiğini belirten Ünal, “O zamanlar İstanbul kulüpleriyle birlikte en çok önem verdiğimiz konu Anadolu kulüpleriydi. Maçtan önce İstanbul’a gelen konuklarımızı ağırlar, saatlerce sorunları konuşurduk. Sonra yapabileceklerimizi icraata geçirirdik. O zamanlar önemli adımlar attık. Şimdiki kulüp yöneticilerinin de devam ettirdiklerini tahmin ediyorum. Çünkü Anadolu’nun sıcak ilişkilere ve desteğe ihtiyacı var. Belediye Başkanlığım esnasında da buna harfiyen dikkat ederim. Belediye Başkanı olarak katkı sağlamak benim işim. Beşiktaş kentinin yapısının farklı olduğunu söyleyen Ünal, başta Beşiktaş kulübü olmak üzere üç büyük kulübün önemli merkezlerinin benim bölgemde olması ufkumuzu açmaktadır” şeklinde konuşuyor.
İsmail Ünal geçen günlerde önce Beşiktaş’ın kurucusu Şeref Bey’in heykelini Fulya’da hizmete açtı. Ardından Galatasaray için bir hatıra ormanının temellerini attı. Beşiktaşlılarla birlikte muhteşem bir tören düzenleyen ve Şeref Bey’in dev heykelini Fulya’ya diken İsmail Ünal siyah-beyazlı renklerin gönlünde olduğunu söyledi. Ardından iki gün sonra da Galatasaraylılarla bir araya geldi ve Beşiktaş’ın nefes alabilmesi amacıyla Sarı Kırmızılılarla Ortaköy vadisinde yüzlerce fidan dikti. Ünal, Beşiktaş’ın önemli iki isminin daha heykellerinin sırada olduğunu söylerken, isim vermedi ve “sürpriz olsun” dedi.
BEŞİKTAŞLILARLA ŞEREF BEY HEYKELİ
Türk futbol tarihinin kurucu simgelerinden Şeref Bey’in heykeli, Fulya’da açıldı. Beşiktaş Belediyesi ve UNIBJK – Üniversiteli Beşiktaşlılar tarafından yaptırılan Beşiktaş Futbol şubesi kurucusu Şeref Bey’in heykelinin açılışı, Dünya Barış Parkı’nda gerçekleştirildi. Şeref Bey heykelinin açılış törenine Genel Sekreter Kenan Öner, Asbaşkan Levent Erdoğan, Behçet Ümitlen, Yönetim Kurulu Üyeleri Halim Aydın, Hüseyin Yücel, İlhan Durusoy, Nedim Sarsmaz, Hakan Aksoy’un yanı sıra Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, yerel yöneticiler, Üniversiteli Beşiktaşlılar Derneği mensupları, Şeref Bey’in kızı Handan Onur ve çok sayıda Beşiktaş taraftarı katıldı.
Heykelin açılışıyla Türk futbol tarihinin önemli bir simasını yeni kuşaklara tanıtacaklarını kaydeden Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal şunları söyledi: “Şeref Bey’in biz Beşiktaşlılar için ne kadar önemli olduğunu, bizde ne gibi duygular uyandırdığını kelimelere dökmek çok zor. Onun yaşamı boyunca koruduğu spor ve Beşiktaş sevdasını kendimize örnek aldığımızı gururla ifade etmek istiyorum. Bu heykeli açarak futbol kültürümüzün ölümsüzlerinden Şeref Bey’i derin bir sevgi ve saygıyla gelecek nesillere aktarmış olacağız”
G.SARAYLILARLA HATIRA ORMANI
Toprakların yeşillenmesinde destek çalışmalarını sürdüren ve katkı sağlayan Beşiktaş Belediyesi, bir hatıra ormanın daha oluşturulmasında rol oynadı. Galatasaray Lisesi mezunlarının oluşturduğu Galatasaraylılar Derneği’nin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla meydana getirilen Hatıra Ormanı için geçtiğimiz hafta fidan dikimi yapıldı. Törenle gerçekleştirilen dikime ilgi oldukça büyüktü. Galatasaray camiasının da katılımıyla düzenlenen törende, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Galatasaraylılar Derneği Başkanı Candan Erçetin de hazır bulundu. Sabah saatlerinde bir araya gelindi ve öğlen vakitlerinde dikim çalışmaları başladı ve gün boyunca devam etti.
AMATÖRLERİN YERİ AYRI…
Öte yandan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, amatör kulüplerin yerlerinin ayrı olduğunu söyleyerek, şöyle konuşuyor: “Ayrıca 10 adet amatör takımımız bulunmaktadır ve hepsi birbirinden önemlidir. Sporun içinden geldiğimden ve sporu çok sevdiğimden bu durum bana mutluluk veriyor” Ünal, konu hakkında özetle şunları söylüyor: “Amatör takımlarımızın dışında bir de profesyonel takımımız Beşiktaş var. Sosyal ve spor alanları bulunuyor. Biz de Beşiktaş Kulübü’nün Beşiktaş kenti içerisindeki sorunlarına destek oluyoruz. Ayrıca, Fenerbahçe’nin 1907 Derneği Beşiktaş sınırları içerisinde… Galatasaray’ın da Galatasaray adası ve evi de Beşiktaş kentinde… Özetle, 3 büyük kulübümüzün de belirgin bir noktası var. Biz de hem profesyonel hem de amatör kulüplere kucak açtık. Örneğin çilekli tesislerimizden amatörlerimiz yararlanıyor. Maçlar sürekli burada. Yakında Ortaköy’de bir sahamızdan da yararlanacaklar. Her kulübümüzün tesisleşmesine ve kulüp binalarına destek olmaktayız. Sporcuların sağlık kontrollerine, maçlara gidiş gelişler de araç temininde önemli katkılarımız var. Ayrıca onlara sponsorlardan da destek alarak katkı vermeye devam ediyoruz. Malzeme yardımında dahi bulunuyoruz. Bunun ötesinde Beşiktaş sınırları içerisinde okullarımızın Anadolu’da yarışmalara katıldığı okul takımlarıyla yaptıkları maçlar var. Bunlar sadece futbol değil. Basketbol, voleybol, jimnastik hatta folklar ve halkoyunlarıyla ilgilidir. Belediye hep arkalarındadır.”
HER YAŞ İÇİN SPOR
Bu arada Beşiktaş Belediyesi genç yaşlı herkesin spor yapabilmesi için çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Yaşlılar için Akatlar Spor Kompleksi’nde düzenlenen aktivitelerin yanı sıra bayanlar ve çocuklar için de jimnastik aletlerinin bulunduğu spor alanlarının sayısını artırıyor. Spora teşvik amacıyla Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da, tüm bu etkinliklere katılarak yaşlı genç çoluk çocuk Beşiktaş kentlisini spora teşvik ediyor. Ünal, “Bu konuda spordan geldiğim için belediye başkanlığım dönemimde sportif olaylara her zaman önem verdim. Ve halen de önem vermekteyim” diyor.

Ortaköy Mahallesi…
Ortaköy Muhtarı Refik Mamunlu:
“Mahallemizle gurur duyuyoruz…”
Ortaköy Mahallesi Muhtarı Refik Mamunlu, önce mahallesini özet olarak tanıttı. Ardından da sorularımıza şu yanıtları verdi:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?
Ortaköy Mahallesi’nin adının antik çağda Arkheon olduğunu ama daha sonra Hacı Mahmut Mahallesi olarak değiştirildiğini bilmekteyiz. Ancak 27 Mayıs 1960 tarihinde görevde olan idareciler tarafından mahallenin adı Arkheon’un karşılığı olan Ortaköy Mahallesi’ne dönüştürülmüştür. 1960 yılından sonra da bütün devlet ünitelerinde ve tüm resmi yazışmalarda Ortaköy Mahallesi ismi kullanılmaktadır. Örneğin Ankara vatandaşlık müdürlüğünde, nüfus müdürlüklerinde, tapu kadastroda, askerlik şubesi başkanlıklarında, seçim kurulunda, harita müdürlüklerinde, tüm konsolosluklarda Ortaköy Mahallesi adı resmi kayıtlarda işlem görmektedir. Ayrıca mahalle sakinleri de Ortaköy mahalleli olmaktan gurur duymaktadırlar.
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?
Mahallemiz tarihi antik çağlara dayanan en eski yerleşim yerlerinden biridir. 1960 yılından itibaren Ortaköy Mahallesi olarak işlem görmektedir (anılmaktadır).
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?
Dört cadde, 53 sokak, 17 site bulunmaktadır.
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?
01.08.1936 yılında Balıkesir, Bandırma, Edincik’te doğdum. 1948 yılında ailemle birlikte İstanbul Ortaköy’e yerleştim ve Ortaköy Yeni Şifa Eczanesi’nde 25 yıl hizmet verdikten sonra 1984 yılında Ortaköy Mahallesi muhtarı seçildim ve 25 yıldır halen hizmet vermekteyim.
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
25 yıldır Ortaköy Mahallesi muhtarıyım
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
Yeniden aday olacağım (bugünkü kararımdır).
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?..
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve çalışmalarından memnun musunuz?
Belediyemiz fen işleri, temizlik işleri, park bahçeler müdürlüğü, elemanlarına çok çok güzel çalışma yaptıklarından dolayı şahsım ve mahallem adına teşekkür ederim. Başarılarının devamını diler mahallem hudutları içerisinde köprü ayaklarını güçlendirmesi yapıldığından dolayı geçici olarak hizmet aksaması mevcuttur bu belediyemizden kaynaklanmamaktadır.
Soru 9: Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Öncelikle kendisinin mimar oluşu yaptığı hizmetleri bilerek kalıcı, ileriye dönük yapmakta olduğu, halkla iletişim kuran güler yüzlü her seviyeye inip çıkabilen bir karektere sahip. Beşiktaş’a hizmet vermek için gece gündüz çalışan böyle bir başkanın bir dönem daha başkanlık fırsatı verilmesi kanaatindeyim.
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
Mahallem sorunlarını benden iyi bilen bir belediye başkanı ve ekibi var. Yazışmalara meydan vermeden mahallem sokaklarının altyapısı yapılarak parke taş döşenmiş olup bir daha kazılarda çukur kalmayacak çünkü aynı taşı döşeyecekler, asfalt dökmek için yazı beklemeyecekler ve asfalt parası belediyenin kasasında kalarak çok büyük tasarruf yapılmış olacaktır. Bu da beni çok mutlu kılmıştır. Kutlarım.
Sinanpaşa Mahallesi
Sinanpaşa Mahalle Muhtarı Zeki Bölükbaşı: “Markalaşıyoruz…”
Sinanpaşa Mahalle Muhtarı Zeki Bölükbaşı, mahallesiyle ilgili yaptığı açıklamada, sorunların halledilmesi yönünden şanslı olduğunu belirterek, “Merkez mahalle olmamız bizi göz önünde tutmaktadır” dedi. Bölük başı daha sonra sorularımıza aşağıdaki şekilde yanıt verdi:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?..
Mahallemiz, Yıldız, Türkali, Cihannüma, Vişnezade ve Abbasağa mahallerinin arasında Beşiktaş’ın kuruluş tarihi olan ilk çağlara dayanan tarihi ile merkez mahalle özelliğindedir. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinde küçük bir Rum köyü olan bölgemiz üs görevi yapmış. Barbaros Hayrettin Paşa, Turgut Reis ve bazı ünlü denizcilerin dinlenmek üzere geldikleri hatta Barbaros Hayrettin Paşa’nın ebedi istirahatgah olarak seçtiği yerdir. Sinanpaşa Camii, Ermeni ve Rum Kilisleri Barbaros Hayrettin Paşa Türbesiyle eski Cumbalı evleriyle, balık pazarıyla Akaretlerdeki Sıra Evleri ile bir tarihtir mahallemiz.
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?..
Ellibeş yıllık Sinanpaşa mahalleliyim.
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?..
On cadde, 27 sokak var.
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?..
08.08.1946 Nazilli doğumluyum, evliyim. Beş çocuk sahibiyim. Muhtarlığımın yanında aynı zamanda ticaretle uğraşıyorum.
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
Vekaleten muhtarlık yaptığım süre ile birlikte 27 yıldır muhtarlık görevini yürütüyorum.
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
Halkımın tercihi doğrultusunda o gün geldiinde karar vereceğim.
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?..
Mahallemizin sorunları ile ilgili tabii ki sorunlar hiçbir zaman bitmez. Sorunların halli yönünden şanslı sayılırız, merkez mahalle olmamız ve halkın, bütün kurumların gözü önünde oluşumuzdan dolayı sorunlar gecikmelide olsa halloluyor. Tabii bunda Kaymakamlığımız, Belediyemizin katkıları büyüktür.
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve çalışmalarından memnun musunuz?..
Daha öncede belirttiğim gibi belediyemiz bütün birimleriyle ilgili ellerinden geldiğince mahallemize hizmet getirmektedir.
Soru 9: Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?..
Belediye Başkanımız İsmail Ünal ile ilgili mahallemiz sınırları içerisinde gerçekleştirdiği Akaretler’deki Sıra Evlerin restorasyon çalışmalarına destek vermesi, Atatürk anıtının bulunduğu bölgenin meydana dönüştürülmesi, halihazırda Balık pazarının restore edilmesi, kültür sanatla ilgili çalışmaları mahallemizin marka olması yönündeki gayretleri takdire şayandır. Kendisine teşekkür ederiz. Diğer muhtar arkadaşlarımın görüşlerine katılıyorum. Spora olan hizmetleri genç ve dinamik her zaman enerjik belediye başkanımızın olması bizim için bir şanstır diyorum. Sadece kendisinden istediğimiz her zaman olduğu gibi biz Beşiktaş muhtarlarıyla birlikte el ele hizmet vermesidir.
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
Mahallemizde balık pazarının restore çalışması yapılmaktadır. Köyiçi’nin düzenlenmesi tarihi olan Cumbalı Evlerin belediyemizce restore çalışmalarına katkı yapılması dileğimizdir.

Türkali Mahallesi…
Türkali Muhtarı Ahmet Bayraktar:
“Ünal, Beşiktaşlıdır sözünü tutar”
Türkali Mahalle Muhtarı Ahmet Bayraktar, 38 yıllık esnaf olduğunu belirtti. Kendisini, yumurtacı Ahmet Bayraktar olarak tanındığını söyleyen Muhtar Bayraktar, sorularımıza şu yanıtları verdi:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?..
Mahallem 31 sokak ve 6 caddeden oluşup 7033 haneden oluşan 15.000 bin nüfuslu olup çak eski bir mahalledir. Yüz yıllıktır.
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?..
58 yıldır Türkali Mahallesi’ndeyim.
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?
Mahallem 31 sokak ve 6 caddeden oluşuyor.
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?
02.12.1953 doğumluyum. 3 çocuk babası 2 torun sahibiyim. 38 yıl esnaflık yaptım. Herkes beni yumurtacı Ahmet Bayraktar diye bilir ve tanınırım.
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?
Üç dönemdir muhtarım.
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
Mahallemin sakinlerin isteği ve sevgisi üzerine tekrar adayım.
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?..
Mahallemin hiçbir sorunu yoktur. Sorunu olduğunda Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılmaktadır.
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve çalışmalarından memnun musunuz?..
Ben muhtar olarak memnunum. Bir problemim yoktur.
Soru 9: Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?..
Başkanımız eski Beşiktaşlı olup Beşiktaşımıza yararlı ve faydalı bir başkandır. Sözünü tutan bir kişiliğe sahiptir.
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
Mahallemizde parklarımız yenilenip, aeoribik alteler yapılacaktır. Yarım kalan sokaklarımızın asfalt kalkıp taş yapılacaktır. En kısa zamanda bu faaliyet uygulanacaktır.
Ulus Mahallesi…
Ulus Mahallesi Muhtarı Kadir Gedik: “Trafik ve elektrik sorunumuz vardır”
Ulus Mahallesi Muhtarı Kadir Gedik sorularımıza net ve özet yanıtlar verdi. Gedik’in aşağıdaki şekilde:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?
Mahallemiz Nisbetiye ve Ortaköy Mahallesi sınırları içerisinde Ulus Mahallesi 160 Blok 300 muhtelif yapılaşmadan ibarettir. 8500 nüfusu var.
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?
10 yıllık mahalle. Ortaköy’den ayrılarak Ulus mahalle ismini almıştır.
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?..
Dört Cadde 22 sokak vardır
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?..
1938 Erzincan doğumlu 4 çocuk babasıyım. 40 yıldır aynı mahalle aynı adreste ikamet etmekteyim. 1989 seçimlerinde Beşiktaş Belediye ve ana kent meclis üyesi, 1994’te tekrar Beşiktaş Belediye meclis üyesi görevinde 1998’den sonra da muhtarlık görevine devam etmekteyim.
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
10.yıl
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
Mahalle sakinlerinin talebi sürdüğü müddetçe…
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?..
Mahallemiz yeni yerleşim olduğundan elektrik kablolarını yer altına alınması trafik sorunu giderilmesi.
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve çalışmalarından memnun musunuz?..
Belediye Başkanımızdan beklentilerimiz ve projelerin çalışmaları devam etmekte…
Soru 9: Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?..
Belediye Başkanımız mahallemizde yapılması gereken hizmetler çalışmalar devam etmekte.
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
Belediye Başkanımızın mahallemiz için yapmış olduğu ve yapımı devam eden hizmetlerden dolayı mahallem adına teşekkür ediyorum.

‘Beşiktaşlı başka radyo dinlemez’
Yaklaşık 15 gündür test yayınında olan Radyo Beşiktaş Programlı ve canlı yayınlara başladı. 1 Haziran tarihi itibariyle müzik, ulusal haberler ve spor ağırlıklı yayınlara geçen Radyo Beşiktaş’ı test yayınlarında tam 35 bin kişi dinledi.
“Beşiktaşlı başka radyo dinlemez!..” şeklinde iddialı bir slogan ile yayınlara başlayan Radyo Beşiktaş yetkilileri konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı.
“Beşiktaş Gazetesi’nin yayınlarını güçlendirecek her gün yayın yapacak ve Beşiktaşlıların sesi olacak bir radyoya ihtiyaç vardı. Web üzerinden dünyanın dört bir yanından aynı anda dinlenebilecek olan bu radyo kısa zamanda büyük ses getirecek. Kaliteli programları ve programcıları ile kendinden söz ettirecek. Beşiktaş’a yakışır bir stüdyo kurduk. Her türlü canlı yayın yapılabileceğiz. Otomasyon sistemimiz bir çok radyoda yok ve her türlü yayına müsait… Profesyonel bir yönetim anlayışı içinde hareket ediyoruz. Bu radyoda aradığınız her şeyi bulabileceksiniz. Daha şimdiden takdir almaya başladık.”
İnternet üzerinden özellikle genç kitleyi hedeflediklerini belirten yetkililer, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her kesimden insan radyo Beşiktaş dinleyecek ancak gençler teknolojiye açık, heyecanlı ve itici güç sağlıyor. Bizi de heyecanlandırıyor. Ayrıca konu Beşiktaş olunca dinleyici sayımız milyonları bulacaktır.”
Kuruçeşmeyi salladı!
KURUÇEŞME Arena’da konser veren Kylie Minogue, sevenlerini Beşiktaş’ta buluşturdu. Turkcell’in sponsorluğundaki Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu olan Kuruçeşme’de konser veren Kylie, “Burada muhteşem vakit geçirdim, tatil için de geleceğim” dedi. Advantage Kart’ın kuruluşunun 10’uncu yıldönümü ve son albümü X’in turnesi kapsamında 10 bin izleyicinin karşısına çıkan Avustralyalı yıldızın konserine ünlüler büyük ilgi gösterdi. Minogue’un görsel şölene dönüşen konserini, Burak Kut, Yonca Evcimik, Soner Arıca, Zeynep Tokuş, Teoman, Gülşen ve Helin Avşar, Deniz Seki, Hüsnü Şenlendirici ve Harun Tan-Ebru Şallı çifti izledi.

SPOR HABERLERİ

Konumuz: Transfer…
Beşiktaş’ın, transfer gündemi oldukça hareketli bir haftaya imza attı. Yerli transferin yanı sıra bir çok yabancı futbolcuyla da ismi bir arada anıldı. Yerli transferde Beşiktaş Tuna Üzümcü’yü renklerine bağlarken, Siyah Beyazlı kulüp dış transferde ise Seric, Zapotoncy ve Sivok ile sık sık temas kurdu. Siyah- Beyazlı kulüp yeni sezonun ilk transferini Gençlerbirliği’nde forma giyen Ayhan Tuna Üzümcü’yü alarak gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada Ayhan Tuna Üzümcü ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandığı da duyuruldu. Sözleşme bedeli olarak futbolcuya 2008-2009 sezonu için 300.000 YTL garanti ücret ve her resmi maç için 15.000 YTL maç başı ücreti, ayrıca 1 defaya mahsus olmak üzere bu sezon içinde ilk 11’de oynadığı toplam 15 resmi maç için 100.000 YTL ödeme yapılacağı da belirtildi. Öte yandan Beşiktaş Kulübü ile sözleşmesinin bitmesinin ardından İspanya’nın Getafe Kulübü ile anlaşan İbrahim Kaş da, İspanya’ya gitti. (Didem TUTAL)
Çarşı kendini feshetti

BEŞİKTAŞ’ın en etkili taraftar grubu Çarşı, kendini feshetti. Markaryan, ‘Artık Çarşı yok’ diye konuştu. Beşiktaş Kültür Merkezi’nde Çarşı grubu için yapılan “Asi Ruh” belgeselinin galasında konuşan, grubunun lideri Alen Markaryan, Çarşı’nın kendini feshettiğini açıkladı. Markaryan, Çarşı’nın Beşiktaş’ın önüne geçtiği eleştirilerinden yakındı. Çarşı’nın sitesi forzabesiktas. com’da Alen Markaryan adına açıldığı belirtilen başlıkta da haberin doğru olduğu teyid edildi ve “Haber doğrudur. Çarşı ismi bitmiştir” ifadesi yer aldı. Gelişmeler Beşiktaş camiası tarafından yakından takip ediliyor.

Ergin Ataman ayrıldı

BEŞİKTAŞ Cola Turka Basketbol Takımı’nda Ergin Ataman dönemi sona erdi. İtalyan ve İspanyol kulüplerinden de teklif alan Ataman’ın Efes Pilsen’le anlaştığı iddia edildi. Yazılı bir açıklama yapan başarılı antrenör görevinden yönetimle görüş birliğine vararak ayrılma kararı aldığını söyledi. Ataman, “Beşiktaş’ı Avrupa’nın ve Türkiye’nin önemli bir takımı haline getirmenin gururunu yaşıyorum. Ancak böylesine başarılı bir sezonu küçük detaylarla ve büyük şanssızlıklarla kupasız kapatmanın üzüntüsünü camiayla paylaşıyor, bu sezon başlattığımız büyük hamlenin önümüzdeki yıllarda kupalarla süslenip devam etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Akkaya Milli Takımda

BEŞİKTAŞ Cola Turka Bayan Basketbol antrenörü Aziz Akkaya, Avrupa Şampiyonası’nda Ümit Milli Bayan Basketbol Takımı’nın antrenörlüğünü yapacak. Siyah-Beyazlı kulüp ile sözleşmesi devam eden Akkaya, kendisine milli takımdan teklif geldiğinde bunu Yönetim Kurulu’na ilettiğini ve onay alınca bu teklifi kabul ettiğini söyledi. Akkaya, “Bana milli görevi veren herkese ve beni destekleyenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (3)” seçti…
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması tamamlandı. 2007 – 2008 sezonu Yılın Futbolcusu spor yazarlarının her maç sonrası verdiği oylar değerlendirerek ortaya çıktı. Delgado Beşiktaş’ın oynadığı altı maçta spor yazarlarından en fazla oyu aldı. Delgado’yu Bobo, Tello, Holosko ve Serdar Özkan izledi. Beşiktaş Gazetesi 2007 – 2008 sezonunda en çok göze batan oyuncu Delgado’ya yeni sezon başlamadan “Beşiktaş Gazetesi Yılın Futbolcusu Kupası’nı düzenlenecek olan törenle verecek.”
GELENEKSEL HALE GELDİ
Beşiktaş Gazetesi, yılın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı’ya Beşiktaş Gazetesi Yarışma her hafta oynanan maçtan sonra spor yazarlarının görüşleri doğrultusunda yapılıyor. Spor yazarlarının verdiği oylar, haftanın futbolcusu belirliyor. 34 hafta sonunda haftanın futbolcuları ortaya çıkıyor ve en fazla haftanın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı sezon sonunda Beşiktaş Kupası’nın sahibi oluyor. Geleneksel hale gelen ve bu sezon üçüncüsü yapılan Beşiktaş Gazetesi Kupası için görüşlerine başvurduğumuz, yazılarından yararlandığımız ve her maçtan sonra oy veren spor yazarları şöyle:
ÜNLÜ SPOR YAZARLARI OYLADI
Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
2007-2008 sezonu oylamaları şöyle: İlk yarı, Konya: S. Özkan. Kasımpaşa: Yok. G.Antep: Batuhan. Kayseri: H. Arıkan. Ankara: Yok. Denizli: Tello. Galatasaray: Tello. Gençlerbirliği: Tello. Trabzon: Bobo. B.Ş. Belediye: H. Arıkan. F.Bahçe: Yok. Sivasspor: Higuain. Oftaş: Bobo. Rize: Delgado. Bursa: Delgado. Ankaragücü: Delgado. Manisa: Bobo. İkinci yarı da Konya: Nobre. Kasımpaşa: Nobre. Gaziantep: Cisse. Kayseri: Yok. Ankaraspor: İ. Toraman. Denizlispor: Holosko. Galatasaray: İ. Toraman. Gençlerbirliği: Bobo. Trabzonspor: Holosko. İst. B.Ş. Belediye: Yok. F.Bahçe: Yok. Sivas: Holosko. G.B. Oftaş: Yok. Ç.Rize: Delgado. Bursaspor: Holosko. Ankaragücü: Tello. Vestel Manisa: İbrahim Kaş.

Ödül aldılar…
Beşiktaş Divan Kurulu’nun 2008 yılı 1. Olağan Toplantısı, Ceylan Intercontınental Otel’de yapıldı.
Toplantıya Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’in yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri, Divan Başkanlık Kurulu Üyeleri, Denetleme Kurulu Üyeleri ve Divan Kurulu Üyeleri katıldı. Kulübün 60 ve üzeri yıllık üyelerine plaketlerini Başkan Yıldırım Demirören verdi.
Gündemin arzıyla başlayan toplantıda daha sonra Divan Kurulu Başkan Yalçın Karadeniz, açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan Başkan Yıldırım Demirören, yaptığı konuşmada Turkcell Süper Ligi’nin son haftasında oynanan Vestel Manisaspor maçında yaşanan olayların kendisini üzdüğünü söyledi. Demirören, Beşiktaş’ta yönetimlerin seçimle gelip seçimle gideceğini belirterek, “Beşiktaş, 1978’lerdeki gibi her yenilgiden sonra Genel Kurul’a gitmez. Son maçta yaşanan olaylar benim içimde bir acıdır. Camiamız başkanını destekler, seçim günü başkanını seçer, sonra da sonuna kadar destekler” diye konuştu. BJK İnönü Stadı’nın yıkılıp yeniden yapılması ile ilgili gerekli izinleri beklediklerini anlatan Demirören, şunları kaydetti: ”Üst kademedekilerin bana söyledikleri, stadın yapımını engelleyenlerin Beşiktaşlı olduklarıdır. Bu beni üzdü. Bu, Yıldırım Demirören’in projesi değil, Beşiktaş’ın projesidir. Bu proje Beşiktaş’ın istikbalidir ve her Beşiktaşlı bu projeye sahip çıkmalıdır.”
Başkan Demirören, Beşiktaş’ın hedefinin her zaman için şampiyonluk olduğunu ve artık sportif başarıya ihtiyacı bulunduğunu anlattı. Yönetim Kurulu çalışmalarının açıklanması için söz alan Genel Sekreter Kenan Öner, geçtiğimiz sezon hakem hatalarından çok puan kaybedildiğini ifade ederek, “Artık bunları konuşmak bizi bir yere getirmez ama hakemlerin bu yaz vicdanlarının rahat olacağını düşünmüyorum. Seneye aynı hatalar olursa bu kadar müsamahakâr olmayacağız” diye konuştu.
Şu anda transfer çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Öner, ”SPK’ya bağlı olduğumuz için, ‘Şu futbolcuyla anlaştık’ diyemiyoruz. 7-8 futbolcunun ismini vererek görüştüğümüzü bildirdik. Bunlardan 2-3 tanesiyle çok olumlu bir noktaya geldik” diyerek sözlerini tamamladı.
2008 yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, raporların müzakeresi ve dileklerle sona erdi.