SAYI 175

BJK1Coşkulu kutlama
Beşiktaş Meydanı, çocukların neşesine tanık oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Beşiktaş’ta da coşkuyla kutlandı. Törene, askeri erkan, Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, kalabalık öğrenci ve vatandaş grubu katıldı. Saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Atatürk anıtına çelenk konuldu. İlçe okulların öğrencileri okudukları 23 Nisan şiirleri ve folklor gösterisiyle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.
Binlerce çocuk buluştu
Karnaval binlerce çocuğu bir araya getirdi. Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonla ile binlerce çocuk buluştu. 7500 metrekare alan içerisine kurulan dev oyun grupları, tırmanma duvarları, basket potaları, tenis kortları ile 23 Nisan Çocuk Karnavalı, Burger King’in katkıları ile gerçekleştirildi. Yaklaşık yirmi markanın ürünlerini ücretsiz dağıtdığı etkinlikte katılımcı çocuklara sürpriz hediyeler de verildi. Dört Yüz Grubu’nun bir konser verdiği, illüzyonist, jonglör, ritmik jimnastik ve halk oyunları gösterilerinin de yer aldığı karnavala Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da katıldı. 10 bin çocuğun buluşma noktası olan karnaval, Beşiktaş Belediyesi Çilekli Spor Tesisleri’nde düzenlendi. İlçedeki 45 okulun öğrencileri ve 11 futbol takımının oyuncularının da katıldığı Beşiktaş Belediyesi 23 Nisan Çocuk Karnavalı’nda, “Biz Geleceğiz, Bayramımızı Hep Var Edeceğiz” konulu afiş yarışmasının sonuçları da açıklandı. 5- 15 yaş arasındaki tüm ilköğretim okulu öğrencilerinin katıldığı yarışma ile 23 Nisan’ın önemini vurgulanması ve çocuklar arasında var olan kardeşlik, sevgi, dostluk bağlarını geliştirilmesi ve çocuklar için barışçıl yarınların hazırlanmasına katkıda bulunma amaçlandı. Görkemli karnavalda, Çilekli Spor Tesisleri’ne üç oyun parkı, tırmanma duvarı, dev çadır, basket potaları, tenis filesi kurulacak. Alanda ayrıca şişme karakterler, trambolin, minderler ve jimnastik aletleri de yer aldı.
GALERİLER BULUŞTU
Art Show-lll

Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş, üçüncüsü gerçekleşen sanat galerileri buluşmasında 90 sanatçıyı konuk ediyor. 18 sanat galerisinin bir araya geldiği “Art Show 2008 Sanat Galerileri Buluşması- III”, 4 Mayıs’a kadar izlenebilecek. Düzenlenen kokteyl ile açılışını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın yaptığı Art Show 2008’e katılan galeriler arasında şu isimler bulunuyor: “Galeri Baraz, Mine Sanat Galerisi, İlayda Sanat Galerisi, Terakki Vakfı Sanat Galerisi, Art& Life, Siyah Beyaz Sanat Galerisi, Armoni Sanat Galerisi, Art Shop, Ares Sanat Evi, Arda Sanat Galerisi, Ortaköy Sanat Galerisi, Teşvikiye Sanat Galerisi, Artdepo Galerie Maas, Galeri Selvin, Çekirdek Sanat, Almelek Sanat Galerisi,
Artist Sanat Galerisi. Bununla birlikte Art Show Sanat Galerileri Buluşması, bir yerel yönetim tarafından plastik sanatlar alanında düzenlenen ilk sanat festivali olma özelliğini de taşıyor. Etkinlikle sanatseverleri izleyici konumundan alıcı konumuna geçirmek, yeni koleksiyoncular yaratmak ve Türkiye’deki sanat pazarının büyümesine destek olmak amaçlanıyor. Art Show 2008 etkinliğini Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş’ta 10.30 – 19.00 saatleri arasında izleyebilirsiniz.
Erlangen, 5. yaşını kutladı
Beşiktaş Belediyesi’nin, Almanya’nın Erlangen Belediyesi ile kardeşliğinin 5. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 23 Nisan’da Sanatçılar Parkı ve ertesi günü Mustafa Kemal Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklere Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Erlangen Belediye Başkanı Dr. Siegfried Balleis de katıldı. Beşiktaş ve Erlangen Belediyeleri 5. yılını dolduran işbirliklerini 2013 yılına kadar sürdüreceklerini açıkladı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Sanatçılar Parkı’nda Erlangen- Beşiktaş Alman Heykeltıraş Dieter Erhard tarafından yapılan Dostluk Heykeli’nin açılışı gerçekleştirildi. Erlangen’den gelen Mozarella Sirk Grubu ve Beşiktaş Belediyesi Halk Oyunları Ekibi birer gösteri de sundu. Edinilen bilgiye göre, Beşiktaş ve Erlangen belediyeleri çalışmaları öğrenci ve gençlik değiş tokuşu olarak adlandırılan belli süre içinde ülkelerde misafir olma, kadınlar, kültür ve spor, dinler arası diyalog, sosyal konular (engellilere yönelik çalışmalar), sağlık, çevre, bilim, olası afetlere hazırlık gibi başlıklarda yoğunlaşacak. (Geniş haber ve özel fotoğraflar diğer sayıda.)
Japon sanatı büyüledi!
Beşiktaş Çağdaş, Japon konuklarıyla dikkatleri üstüne topladı. Japon sanatını dünyaya tanıtmak amacıyla çeşitli ülkelerde sanat sergileri düzenleyen Art Communication’ın 4. Türk Japon Çağdaş Güzel Sanatlar Sergisi, Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’ndeki Beşiktaş Çağdaş’ta görücüye çıktı. Beşiktaş Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Tokyo Büyükelçiliği’nin desteği ile gerçekleşin serginin açılışını, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, İstanbul Japonya Başkonsolos vekili Mitsuru Horiguchi, MSGSÜ Resim ve Heykel Müzesi Müdürü Prof. Ferit Özşen Art Communication Başkanı Masashi Shimizu gerçekleştirdi. Sergide yağlı boya, kaligrafi, geleneksel Japon resim sanatı, seramik üzerine Japon minyatür sanatı, heykel, fotoğraf ve çeşitli el işleri sanatlarından oluşan 313 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi süresince ünlü yönetmen Akira Kurosaw’nın ‘Yedi Samuray’, ‘Ran’ ‘Ağustosta Rapsodi’, Masaki Kobayashi’nin ‘Samurai İsyanı’ ve Yasujiro Ozu’nun ‘Geç İlkbahar’ filmleri her gün gösterildi.
Öte yandan bu yıl Beşiktaş Belediyesi’ne ait Sanatçılar Parkı’nda, Türkiye’de sanat eserleri sergilenen Japon sanatçıların isimlerinin yazılı olduğu bir anıt hazırlanacağı duyuruldu. Anıt ile Türkiye Japonya arasında süregelen dostluk ilişkilerinin pekiştirilmesi hedefleniyor.
“75 + Evde Sosyal Destek Hizmeti…”
Evde sosyal destek hizmetini duydunuz mu? Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş ilçesinde yaşayan günlük aktivitelerini tek başına yapamayacak 75 yaş ve üstü yaşlıların yaşam kalitelerini artıracak bir hizmeti daha hayata geçirdi. Kısa süreli hemşirelik hizmetinden, kişisel temizlik, yemek, hastabakıcı, küçük ev arızalarına kadar daha birçok hizmeti bünyesinde barındıran 75 + Evde Sosyal Destek hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz. Hizmet kapsamında hastanede yatmayı gerektirmeyecek ve hastane sonrası bakım şekilde tıbbi tedavi ve bakımına yardım ve destek gereken 75 yaş üstü yaşı hastalar, günlük aktivitelerini tek başına yapamayacak, kişisel temizlik, yemek durumda bakıma ihtiyacı olan kişilere hastabakıcı ve ev tamircisi (küçük ev arızaları tamiri) gibi hizmetleri içeriyor. Hizmet ile hasta ve yakınlarının, sahip olduğu hastalıkları hakkında eğitimli ve kendine yeterli hale getirilmesi sağlanarak; bilinçsiz sağlık uygulamaları ile oluşabilecek komplikasyonların önlenmesi ve hastalık seyrinin ağırlaşmasının engellenmesi eğitim Sosyal Destek Hizmeti’nin hastanın evine kadar götürülmesi ile 75 yaş üstü kişilerin sosyal anlamda ihtiyaçlarının da yerinde tespit edip giderilerek yaşam kalitelerinin arttırılması hedefleniyor.
Afife Jale doldu taştı!..
Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi yine tiyatroseverleri sahnesinde bir araya getiriyor. Migros Çocuk Kulübü Afife Jale Sahnesi’nde çocuklara eğlenceli saatler yaşatmak için saatlerini verdi. Enis Fosforoğlu’nun yazıp yönettiği ‘Mutluluk çarkı oyun parkı’ adlı müzikal oyun, Mayıs ayının başına kadar miniklerle buluştu. Sevilerek izlenen Müzikal’in oyuncuları arasında ise Seren Fosforoğlu, Birtan Turan, Korhan Karakışla, Uğur Alyanak, Seda Özel, İlkay Çelebi, Soner Engür, Can Ergen gibi isimler yer aldı. Ortaköy Kültür Merkezi’ndeki diğer etkinlikler için ise detaylı bilgi edinmek isterseniz, (0212) 236 10 27 no’lu telefonu arayabilirsiniz.
Kardeşten de öte!..
ABD’nin Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz ve eşi Jaime Markowitz ve beraberindekiler kardeş belediye Beşiktaş’ı ziyaret etti. Türkiye’yi ve Beşiktaş’ı çok seven Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz, özel açıklamalarda bulundu. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile bir araya gelen Brooklyn Belediye Başkanı Markowitz, “Amerika’da en çok Türk Brooklyn’de yaşıyor. Türkleri zaten çok seviyordum. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal sayesinde Türkiye’yi daha iyi tanıdım. Beşiktaş’a ikinci gelişim. Bu ilçe Türk insanını daha çok sevmeme neden oldu” diye duygularını dile getirdi. İlk gelişimden bu yana Beşiktaş’ı daha değişik bulduğunu söyleyen Markowitz, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal tarafından yeni yapılan Beşiktaş Meydanı’nı gezdirdi. Manolyalar ve yeşil ortama hayran kaldığını belirten Markowitz, Ünal’ı tebrik etti. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da bu buluşmadan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Türk insanını çok yakından tanıyorlar. Çünkü Brooklyn’de fazla sayıda insanımız var. İstanbul’da bu nedenle fazla yabancılık çekmediler. Beşiktaş’a ise özel bir ilgileri var. Kardeş belediye olmamız nedeniyle kültürel anlamda ve benzeri konularda çalışıyoruz. Beşiktaş’ı canlı ve dinamik bulduklarını söylüyorlar. Markowitz, ise konu hakkında çok özel açıklamalarda bulundu. Marty Markowitz ,Türkiye, İstanbul ve Beşiktaş ile ilgili güzel sözler sarf etti. Ayrıca; Türk insanı ve kardeş belediyecilik hakkında şu açıklamaları yaptı:
Türk sevginizi anlatır mısınız?
Türk insanı çok sıcak. Son derece sıcak ilişkiler içinde. Türk insanıyla bir aradayız. Türkiye’yi çok seviyorum. Türk insanlarının misafirperverliği beni buraya çekiyor. New York’ta Türk nüfusunun en fazla bulunduğu yer Brooklyn… Oradaki insanlarla dostluk ilişkim var. İş ilişkisi değil dostluk ilişkisi var. Bu anlamda da, Türk insanını çok seviyorum ama bunda sizlerin de çok etkisi var. Buraya geldikten Türk misafirperverliğini gördükten sonra da buna bir kez inandım. Burası Türk insanını sevmeme neden oldu.
Niye özellikle Beşiktaş?
Beşiktaş İstanbul’un başkenti, en güzel yeri hem de neden olarak Başkan İsmail Ünal sebebiyle. Kendisi çok yakın dostum oldu. Kardeşten de öte, birbirimizle iyi fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ziyaretimi onun dostluğu sayesinde özel olarak uzattım.
Dostluk nasıl başladı?
Bay Ünal bana kendimi hatırlatıyor. O da benim gibi çok enerjik bir Başkan… Sürekli insanlarla iletişim halinde, insanlarla iç içe bir insan. Çok dost canlısı bir insan. Ben kendimi görüyorum İsmail Ünal’da.
Ben Brooklyn Belediye Başkanı olduğum için gurur duyuyorum o da Beşiktaş Belediye Başkanı olduğu için gurur duyuyor. Bu yüzden Beşiktaş ile Brooklyn kardeş belediye.
Kardeş Belediyeciliği anlatır mısınız?
Benim buraya Beşiktaş’a ikinci gelişim. Belediye Başkanımız da nitekim Brooklyn’e geldi. İkimiz de kendi ülkelerimizi tanımış durumdayız. Tarih ve kültürel anlamda çok iyi ilişkiler içinde olabileceğimizi düşünebiliyorum. Sanatçılarınız müzikleriniz var aynı şekilde bizim de öyle. Bir değişim programları. Brooklyn’deki kültürü buraya tanıtmak, Beşiktaş’taki kültürü de Brooklyn’de tanıtmak. Sizin insanlarınızın ve bizim insanlarımızın kültür çatısı altında dostluk ilişkileri ile örtüştürmek istiyoruz. Bu anlamda Beşiktaş ile kardeş belediye olmak en büyük gurur. İlk hedefte kültürel aktiviteler içinde olmayı umut ediyoruz. Şu anda geçen geldiğimden daha fazla yer görme imkanı buldum. Çok daha fazla insanla çalışma fırsatı buldum ve çok daha fazla yer gördüm. Ama tabi biraz daha lazım tam anlamıyla İstanbul’u görebilmek. Umut ediyorum ki İstanbul’u tekrar göreceğim.
Beşiktaş’taki programınız nasıldı?
İstanbul’da sempozyum vardı. 27 tane belediye başkanı ve vekili katıldı. Ülkeler arasındaki yerel yönetimler ve belediyecilik anlayışını ve belediyecilik kültürü üzerine fikir alışverişinde bulunduk. İki gün çok meşguldüm. Bu doğrultuda gezebildiğim kadar İstanbul’u gezdim. İki günlük seyahatimi uzatmamın sebebi Belediye Başkanı İsmail Ünal’la daha fazla beraber olabilmekti… Kardeş kenti yakından tanımak istedim. Çok faydalı oldu.
Beşiktaş size neler hissettiriyor?
New York’ta Manhattan’ı Beşiktaş’a benzetiyorum. Anadolu yakasını Brooklyn’e benzetiyorum. Manathan ile Brooklyn Beşiktaş ile Anadolu yakası gibi. Birbirine benziyor, örtüşüyor. Beşiktaş kesinlikle Manhattan’a benziyor. Karşı yaka ise Brooklyn’e benziyor. Manhattan da Beşiktaş gibi. Ticaret ve alışverişin çok yoğun olduğu insanların özellikle iş hayatının yoğun geçtiği Manhattan… Manhattan sahil kenti ama şu anda iş anlamında ilişkiler anlamında yüzde yüz insanların yoğun olarak yaşadığı yer. Brooklyn daha çok kentsel insanların daha çok oturduğu bölge. İş ve sosyal hayatın geçtiği yer ise Manhattan. Beşiktaş’ı da bu anlamda böyle görüyorum. Beşiktaş’ta daha çok sosyal hayatın iş hayatının iş yoğunluğunun olduğu yer Beşiktaş… Manhattan’da gökdelenler var. Brooklyn’de ise daha küçük katlı evler ve bir iki ailenin yaşadığı bir yer.
Hangi takımı tutuyorsunuz?
Hangi takım kazanırsa ben o takımlıyım. O takımı destekliyorum. Brooklyn’deki Brooklyn takımını seviyorum. İki yıllık basketbol takımı… Beşiktaş takımını da seviyorum.

Gayrettepe Mahallesi
Gayrettepe Muhtarı Necla Başar: “ZOR BİR KENTİ YÖNETİYORLAR”
İki sayı önce başladığımız mahalle ve muhtarları tanıtıcı seri yazıya bu sayıda da aynen devam ediyoruz. Gayrettepe Mahallesi Muhtarı Necla Başar sorulara şu yanıtları verdi:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?..
“Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Darphane Balmumcu Kavşağı, Yıldız Posta Caddesi, Asayiş ve Trafik Şube Müdürlüğü, Otim (Ortadoğu Ticaret Merkezi) ile sınırlanmış, yerleşim, iş ve konaklama birimlerinden oluşmuştur. Beşiktaş’ın hareketli mahallelerinden biri olarak Telefon Başmüdürlüğü, Asayiş Şube, ATV, Sabah Gazetesi, TV8, RTÜK, Özel Has Üniversitesi, BDDK, Mimar Sinan Üniversitesi, Radyo TV Fakültesi, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, büyük banka şubeleri, F. N. Metropolitan hastanesi, Dedeman, Sürmeli, The Plaza otelleri önemli merkezleridir. Muhtarlığımıza kayıtlı nüfus 18.000’dir. Gün yoğunluğu 25.000’lerdedir.”
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?..
“Henüz isminin Gayrettepe olarak tanınmadığı dönemlerde, gençlerin piknik yaptığı, dut bahçeleri ile bezeli müstesna bir İstanbul köşesiydi bu yöre. Yüksek tepelerinden Kızkulesi, Sarayburnu, Marmara diğer taraftan Boğaz’ın Beylerbeyi’ne kadar olan bölümü, hele mehtaplı gecelerde doyum olmaz güzellikler sergilerdi. 1950’lerden sonra Aksaray, Beyazıt, Fatih semtlerindeki yıkımlar, yavaş da olsa başlayan göçler İstanbul’da yeni yerleşim alanlarının yaratılmasını zorunlu kılmıştır. İşte bu süreç içinde bir yanda Şişli diğer yanda Levent, aşağıda Beşiktaş ile çevrili bu müstesna köşe giderek önem kazanmıştır. Önceleri geniş araziler içinde küçük evlerde yaşayan eski sakinler, bu gelişimin çekiminden kurtulamamış, araziler parsellenerek apartman yapıları artmıştır. Boğaz Köprüsü’nün yapılması Anadolu yakasına ulaşımda kolaylık sağlamış, iş merkezlerinin Gayrettepe’ye kaymasında önemli bir etken olmuştur.”
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?..
“598.186 metrekarede 7500 konut, 512 bina, 3 cadde, 50 sokak bulunur.”
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?..
“Ailenin asker kökenli olması nedeniyle Zara, Sivas, Edremit, Amasya, Sarıkamış, İzmit gibi yörelerde bulunup bu yörelerin kültürel özelliklerini yakından tanıdı. 1960 İzmit Lisesi’ni 1968 İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyal Antropoloji ve Etnoloji Bölümünü bitirdi. 1978’den beri Gayrettepe’de oturuyor. Evli, ekonomist ve mimar iki kız annesidir. Mesleki çalışmalarını İstanbul, Strasbourg, Tripoli de sürdürerek toplum bilimciliğin tanıtılmasını sağlamaya çalışmıştır. Gayrettepe Çevre Kültür, Antropoloji Derneği’nin kurucularındandır. 1999’dan beri de Gayrettepe muhtarlığının tüm çalışmalarında bulunmuştur. Mahalle Afet Yönetim Merkezi ilk kez bu dönemde Gayrettepe’de kurulmuştur. 60 kişilik Kamuran Akkor yönetiminde bir korosu vardır. Mahalle sakinlerinin bağış ve desteği ile Batman Meslek Yüksek Okulları, F tipi cezaevleri, Polis karakolları, Jandarma Karakolları, Kemer, Kars, Kağızman, Kapadokya, İstanbul Alemdağ, Bayramoğlu İlköğretim Okulları’nda muhtarlık kütüphanesi gibi kütüphaneler kurulmasına aracılık edilmiştir.”
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
“2003 yılında, muhtarımız Özden Gönül’ün istifası ile birinci azası olmam nedeniyle önce atamalı, 2004 seçimlerinde de seçilerek muhtar oldum”
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
“Uzun süreli program yapmam. Seçim dönemi geldiğinde değerlendireceğiz. Kararı komşularımız verecek.”
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?..
“Gayrettepeli kişilerin ortalama profili; eğitimli, meslek grupları, işyeri sahibi, yönetici, bürokrat, akademisyen, sanatçı, diğer. Cumhuriyet değerlerini benimsemiş, yerel ve genel seçimlerde bu yönde oy kullanır, iyi vatandaş, adli ve polis sicillerinde kayıtları olmayan, üretken, kişi ve kuruluşlarıyla üretici, milli gelire katkıları yüksek, vatandaş olarak kamuya verdiklerinin karşılığını çok eksik olarak alır. Anadolu’nun bir çok kasabasından daha fazla nüfusa sahipken anaokulu yeni yapılmış bir ilköğretim okulu ile orta öğretimi Beşiktaş okullarında gerçekleşen bir ilköğretim. Lise yok. İstanbul’un hemen her semtinde bulunan bir spor sahası yok ki belediye Başkanımız spor geçmişi olan birisi. Yukarıdaki Gayrettepeli profili bir kültür merkezini hak etmiyor mu?”
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve çalışmalarından memnun musunuz?..
“2008’li yıllarda siteler, gökdelenler, residenceler, çağdaş donanımlı binalar yapılırken sokak aydınlatmaları sarkık telli eski direklerle yapılıyor. Akşamın geç saatlerinde korkan kişiler için karabasan olan sokak hayvanlarımız için onların da daha iyi yaşama hakları korunup barınaklara alınamazlar mı? Belediyemiz bunca olumsuzluklar içinde temizlik işlerini en iyi şekli ile yapıyor. Ve apartman görevlileri ile apartman yöneticileri ve tüm işyeri özellikle büyük restaurant, cafe, market yöneticileri lütfen görevlilerimizin çöp konteynerlerinin kapaklarını kapalı tutmalarını etrafa çöplerin yayılmasının önüne geçmelerine dikkat eder misiniz”
Soru 9: Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?..
“Sayın Belediye Başkanımız İsmail Ünal, iyi niyetli, son derece nazik, dinamik, sevecen. Yönetimi zor bir ilçe Beşiktaş. Kültür çeşitliliği, denize açılımı, farklılıkları, gökdelenler, saraylar, üniversiteleriyle ayrı bir yoğunlukta. Bu güç koşullara uygun siyaset anlayışıyla Beşiktaş bayrağını daha ilerilere dikme çabasında. Kolay gelsin diyoruz. Gayrettepe’ye daha fazla zaman ayırır mı?”
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
“Mahallemizle ilgili projeleri Büyükşehir Belediyesi, özel idare gibi yerel ve merkezi yönetimlere sormak gerek. Zira mahallemiz ihtiyaçları dışında yapılanmamıza uymayan ve kalan son yeşil alanları yok eden projeleri haberimiz olmadan meclis kararlarından geçiriyorlar. Usulsüzce yapılmış araştırma anketlerle Gayrettepelilerin haberi olmadan onların kararı imiş gibi gösterip karar alıyorlar. Hamidiye Su Deposu, tarihi eser olmasına rağmen Anıtlar Kurulu’ndan otel projesi imar izni alıyor. 598.186 metre kare Gayrettepemizin 1976 metre karelik tek çocuk parkı içinde Taksim Su Sarnıcı bacaları da geçmesine rağmen otopark projeleri dayatılıyor ve Beşiktaş Belediyemiz ile beraber tek çocuk parkımızın park olarak kalması için hukuk savaşı veriyoruz.”
Konaklar Mahallesi…
Muhtar Mehmet Rıfat Akyüz: “En büyük mahalleyiz”
Konaklar Mahallesi Muhtarı Mehmet Rıfat Akyüz, sorularımıza aşağıdaki yanıtları verdi:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?..
“Konaklar Mahallesi Emlak Bankası’nın 1962 yılında 4. Levent adı altında yaptığı o günkü şartlarda sineması sosyal tesisi tenis kulübü 50 metrekare stüdyo 100 metrekare müstakil bahçeli Türkiye’nin uydu kenti. Daha sonra 1964 yılında başlayan yerleşimlerle Yeni Levent Oyak ve küçük büyük 25 sitenin oluşturduğu 18 bin yerleşik. Sabancı Harp Akademileri, iş kulelerinin faaliyete geçmesiyle 22 bin nüfus. 13 bin oy kullanan seçmen.”
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?..
“1958 yılında 4. Levent adı altında yerleşime açılan mahalle, 1960’larda Ordu Yardımlaşma Kooperatifi’nin kurulmasıyla oluşan Yeni Levent Mahallesi adı ile gelişimini sürdürmüş, askeri lojmanlar ve site inşaatlarıyla yaklaşık 17 bin nüfusu barındırır hale gelerek, ‘Konaklar’ ismini almıştır.”
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?..
“2 ana artel ve 21 sokak. Sokaklar: Akasyalı-Akağaç-Akgül-Akçam-Bahar-Ladin-Mimoza-Selvili-Oyak Sitesi Sokak-Söğüt-Şebboy-F.Nafiz Çamlıbel-Göknar-Gül-Güneş-Ihlamur-Melisa-Meşeli-Muhtar Oya Çolpan Akyüz-İ.Hilmi Alantar-Çınar-Şehit Yalçın Kaya Aydın. Caddeler: Büyükdere-Org. İzzettin Aksalur.”
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?..
“Şanlıurfa 1948 doğumluyum. 1964’ten beri 4. Leventliyim, 3 çocuğum burada doğdu. Annemi ve eşimi burada kaybettim. Şanlıurfa Harran’da ailenin arazilerinde tarım yapıyorum. T. Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanlığı yaptım. Şu an Yeni Levent Kültür ve Sosyal Derneği’nin başkanıyım. İKV Yönetim Kurulu üyesiyim. Muhtarlık bizim için gönül işi, yaşadığım ve yaşayacağım yere Konaklar sakinleri ile beraber sahiplenme.”
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
“Aile olarak devam eden bir anlayışla 1994 yılından beri”
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
“Konaklar Mahalle sakinleri 1994’ten beri bu görevi bize hep verdi. Muhtarlığı devir aldığım eşim bırakacağım aile fertleri hepsi olabilir.”
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?..
“Mahallemiz Beşiktaş İlçesi’nin yüz ölçüm olarak en büyük mahallesidir.. Yeşil alan ve parklar olarak sanıyorum en şanslı mahallesiyiz. Böyle olunca bu güzellikleri korumak biraz zor oluyor. Komşu ilçe-lerde böyle parkların olmayışı bizim parklarımıza bahar ve yaz ayları boyunca akın oluyor. Çoğunlukla bilinçsiz kullanmaları yüzünden hafta sonları parklarımız Belgrad Ormanları’na dönüyor. Mahalleli olarak bundan çok rahatsızlık duyuyoruz. Parklar kamuya açık alanlar ama buraları temiz tutmak çiçeklere ağaçlara oturma banklarına zarar vermemek bir kültür meselesi. Sabancı ve İş Kuleleri’nde yoğun bir personel trafiği var. Sabah 8.30 da işyerlerine servis araçlarıyla geliyorlar. Artık isim vermekten çekinmiyorum, bunları taşıyan ALTUR ve TUREX isimli firma servis sonrası mahallemizin sokaklarını sorumsuzca yaya kaldırımı cadde ortası yolun sağı solu hiç fark etmeden işgal ediyorlar ve kendilerini uyaranları da taciz ediyorlar. Çok uğraşmama rağmen ilgili yerlerle tüm yazışma ve görüşmelerime rağmen maalesef bu firmalar her şeyin üstesinden geldi. Tabi eğer Beşiktaş Belediyesi’nin bir yetkisi olsaydı bu sorun hemen halledilirdi. Burada önemle altını çiziyorum bizim Beşiktaş Belediyesi’nin bu konuda hiçbir yetkisi yok kanunla kendisine böyle bir yetki verilmemiş. Tüm yetki trafik ve Büyükşehir belediyesindedir. (Tabii Sabancı ve İş Kuleleri genel Müdürlerinde de) Mahalle sakinleri ekonomik ve eğitim düzeyi yüksek insanlardır.”
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve çalışmalarından memnun musunuz?..
“Yukarıda belirttiğim gibi yüz ölçümü yeşil alanı en çok olan yerde sorunlar yaşarsınız ama bu Beşiktaş Belediyesi ise başta Park ve Bahçeler – te-mizlik-çevre-imar-fen işleri ve diğer müdürlükler Beşiktaşlı olan ve çevreyi çok iyi bilen deneyimli bir ekip.”
Soru 9: Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?..
“Yukarıda saydığım tüm bi-rimlerin başında güler yüzlü dost ve sorunları çözmede pratik çağdaş demokrat genç dinamik akademisyen bir Başkan İsmail Ünal.”
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
“İsmail Ünal’la çalışıyorsanız güzelliklere güzellik katmaktan yorulursunuz. İnanın her hafta yeni bir projeyle müjdeleniyorum. (Yeni parklar altında otoparklar 40 yıllık kaldırımları yenileme küçük meydanlar site içi güvenlik sorunları tretuvarlar asfalt ve ışıklandırmalar vs.)”

Kuruçeşme Mahallesi
Kuruçeşme Muhtarı Soysal:
“Mahallem adına teşekkürler”
Kuruçeşme Mahallesi Muhtarı Adnan Soysal, sorularımıza şu yanıtları verdi:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?..
“Mahallemiz nüfusu 3485’dir. Beşiktaşımızın en küçük mahallelerinden biriyiz, fakat tarihi Osmanlı Dönemi 9. yüzyıla kadar gider esas ismi Bithias-Kalamos Amapolos’tur fakat semt sakinleri koruları, bol akarsuları (kaynak suyu) bol olduğundan eski isminin Koruçeşme olduğunu söylerler.
Mahallemiz Ortaköy, Kültür, Arnavutköy, Ulus mahalleleri arasına sıkışmış 908.161 metre kare olarak denize kıyısı olan şirin bir sahil kentidir. Mahallemizde emlak beyanı kayıtlarına göre 173 işyeri 1401 mesken bulunmaktadır. Tarihi yapılar olarak 17. yy.’da yapılan teskereci Osman Efendi Cami ile yine Osmanlılardan günümüze kadar gelen Ermeni Kilisesi ile kutsal sayıldığı söylenen ayazması bulunan Rum Kilisesi ve Galatasaray Adamız ile Kuruçeşme, Akatlar, Mecidiye mahallelerinden oluşan 175 kişilik Mahalle Afet Gönüllüleri derneğimiz MAG mevcut olup hafta sonları eğitimlerimiz devam etmekteyiz. Muhtarlık telefonu Türkiye’de ilk kez Kuruçeşme Mahallesi adına kayıtlı telefondur. 118’den herhangi bir muhtarlık telefonunu istediğinizde size 287 06 38’i verecektir”
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?..
“76 yıllık 1932 yılından bu yana mahalleyiz”
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?..
“38 sokak, 3 caddemiz mevcut.”
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?..
“1949 Şebinkarahisar doğumluyum. 33 yıllık evli, bir çocuk babasıyım. Emekli maliye memuruyum.”
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
“14 yıllık muhtarım.”
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
“Mahalle sakinlerim istediği sürece evet yine adayım”
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?..
“Mahallemde rutin yapılan işler haricinde şu an itibarı ile hiçbir sorun yoktur. Tek ciddi sorun olarak sağlık ocağımız yoktur. Onu da sayın Kaymakamımız ve Beşiktaş Sağlık Ocağı Grup Başkanımızla Allah’ın izniyle onu da çözmek üzereyiz. 1996 yılından bu yana muhtarlığımızda ULUS LİONS Kulübü işbirliğiyle çocuk sağlığı ve kadın hastalıkları ile ilgili ücretsiz sağlık taraması yapılmakta. Eski gazete, dergi, mecmua ve kitaplar geri dönüşüm olarak değerlendirip sağlık taramasına gelen hastalara ilaç olarak verilmektedir. Buradan mahalleme 12 yıldır kış, yaz demeden hizmet veren Ulus Lions Kulübü Başkanıma, doktorlarımızdan Candan Ablamıza, Çiğdem Hanıma, Zübeyde Hanıma ve emeği geçen tüm üyelere şükran ve teşekkürlerimi arz ederim.
Mahallemize hizmet veren 57 UL otobüsümüzü güzergah sonunu Kabataş’a uzatılması ile Akmerkez-Mecidiyeköy –Taksim arası ring sefer yapabilecek ikinci bir otobüs tahsisi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Mahallemizdeki TEK’e ait kablolar ile Telekom’a ait kabloların da yer altına alınması ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Mahalle sakinlerimden isteğim çevre kirliliğine sebebiyet veren her şey için biraz daha duyarlı olunması ve ilgili birimlere şikayet etmesi.”
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve çalışmalarından memnun musunuz?..
“Belediyeden beklentilerimiz şu çalışma temposunu bozmadan devam etmesi, atölye müdürlüğü fen işleri, temizlik işleri, park ve bahçeler, emlak vergi müdürlüğü, veteriner ve sağlık müdürlüğü velhasıl tüm birimlerin çalışmalarından son derece memnun olup mahallem adına sonsuz teşekkürler.”
Soru 9: Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?..
“Sayın Başkanım dört dörtlüktür. Güler yüzlü, insancıl, alçak gönüllü aynı zamanda gizli bir hayır sever olduğunu bilir misiniz bunu da benden duymuş olun. Başkanımızı çok seviyoruz. Mahallemizde çok büyük projelerimize imza atmıştır. Şu ana kadar yapılamayanları fazlası ile yapmıştır yapılacak ufak tefek işlerin listesini bizzat kendisine fen işlerine vermişimdir. Mutlaka programa almıştır yakında başlar.”
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
“Mahallemde PTT binası ile banka ve sağlık ocağı projesi var fakat ön görünüm bölgesinde olmamız nedeni ile inşaat yapılamadığından PTT için Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım Bey’le bizzat görüştüğümde bu sorunu bir şekilde çözebileceklerinin sözünü vermiştir. İnşallah sağlık ocağı sürprizini de halkımıza yaşatacağız.”
Kültür Mahallesi…
Kültür Mahallesi Muhtarı Gül: “Markamızı korumaya çalışıyoruz”
Kültür Mahallesi Muhtarı Dursun Gül, hem mahallesini tanıttı, hem de sorularımıza şu yanıtları verdi:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?..
“Kültür Mahallesi 1972’de Arnavutköy Mahallesi’nin üst kısımlarında bulunan bahçelerin ve boş arsaların işçi kooperatifleri tarafından satın alınarak sitelerin oluşmasından meydana gelmiştir. Arnavutköy sahilinden Akmerkez istikametinde birbirine bakan iki yamaca kurulmuş 12 siteden oluşmaktadır. Kültür ve eğitim düzeyi yüksek olduğu için Kültür Mahallesi adını almıştır. Yaklaşık olarak 7500 nüfusa sahiptir.”
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?..
“Kültür Mahallesi 35 yıllık bir mahalledir. Ben 15 yıldan beri Kültür Mahalleliyim.”
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?..
“2 cadde, 30 sokağımız bulunmaktadır.”
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?..
“1947 Erzincan doğumluyum. İlk, orta, lise tahsilini Erzincan, üniversiteyi İstanbul’da okudum. 1970-1980 yılları arası Erzincan’da öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptım. 2 dönem belediye meclis üyesi, daha sonra İstanbul’a 1985’te taşınarak Laleli’de Tekstil ve kafeterya işletmeciliği yaptım. Çeşitli dernek vakıf ve kooperatif yönetimlerinde bulundum. Yerel yönetimlerle ilgili çalışmalarım oldu. 2004 yılında mahalli seçimlerde muhtar adayı oldum ve kazanalı 4 yıldır mahalleme ve Beşiktaş ilçeme ve İstanbulumuza hizmet etmeye çalışmaktayım.”
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?..
“4 yıldır muhtarlık görevimi sürdürmekteyim.”
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?..
“Kısmet olursa mahallelim tekrar beni isterse aday olacağım.”
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?..
“Mahallemizle birlikte Beşiktaş ilçemizi ele alırsak İstanbul’un en eski ilçelerinden birisi ve İstanbul’un çağdaş yüzü diyebileceğimiz 32 ilçenin içinde tarihi dokusuyla, iş merkezleriyle, üniversiteleriyle, eğitim düzeyi ile kültür merkezleriyle ayrıcalığı vardır. Alt yapı sorunlarımızın Beşiktaş Belediyesi tarafından çözüldüğü, mahallemizin en büyük sorununun trafik ve park sorunu olduğuna, bu sorunun yer altı otoparklarının ve kat otoparklarının hizmete açılmasıyla gide-rileceğine inanıyorum. Belediye, muhtarlıklar, halk el ele vererek hem verimliliği artıracaktır. Hem de yaşam çıtasını yükseltecektir. Yeterli iletişim sağlansın, toplumsal düşünülsün. Biz Beşiktaş 23 mahalle muhtarları olarak sosyal, kültürel, siyasal, sağlıksal ve eğitsel her konuda duyarlılık göstererek birlikte hareket etmeyi kendimize amaç edindik. Kurum ve kuruluşlardaki taleplerimiz en hızlı şekilde yerine getirilmektedir.”
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve çalışmalarından memnun musunuz?..
“Belediye ile iletişimimiz oldukça iyidir. Mahallemin muhtarlık binası yapıldı. Yollar asfaltlandı, merdiven sorunumuz programa alındı. Mayıs’ta çözülecek. Daha evvelde belirttiğim gibi Beşiktaş bir marka, bizler belediye Başkanımızla birlikte bu markayı en güzel şekilde korumaya çalışıyoruz. İstanbul’un hiçbir ilçesinde olmayan sosyal ve kültürel etkinlikler Beşiktaş kültür merkezlerinde sergilenmektedir. Gelecekte semt evleriyle eğitsel, sağlıksal, sosyal ve kültürel faaliyetlerle geçmişin halk evlerini aratmayacak, işsize iş olanağı ve istihdam yaratacak çalışmalar belediyemiz tarafından hazırlanmakta ve planlanmaktadır.”
Soru 9: Belediye Başkanı İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?..
“Bir belediye başkanında aranan vasıflar; güler yüzlü, dinamik, çalışkan ve pozitif elektrik verebilen belediyeciliği meslek olarak bilen İsmail Ünal olarak bu vasıfları taşıyan bir kişiliğe sahiptir. Biz muhtarlarla bütünleşip halkla iletişimimizi sağladığımız müddetçe İsmail Ünal, kararlı ve cesaretli yapısıyla da iyi bir belediye başkanı olmayı hak ettiğine inanıyorum.”
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?..
“Mahallemizde deprem öncesi ve sonrası planlanarak hizmete açılmış olan Aykut Barka Parkı’nın spor alanları ve yürüyüş kulvarlarımızın da olduğu bir park olarak jimnastik aletleri (spor aletleri) programa alındı. Uygun parklarımıza Beşiktaş Belediyesi tarafından sağlanacak. Elektrik direkleri değişimi için Bedaş programa aldı. 2008 yılı içinde yenileneceği sözü verildi. Sokak aralarındaki merdivenlerimiz proje kapsamında yapılacak.”

Aydınlar Beşiktaş’ta!..
Beşiktaş’ta demokrasi şehitleri için heykel di-kiliyor. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Demokrasi Kahramanları” projesini Mimar Sinan Üniversitesi’yle birlikte gerçekleştiriyor. Proje kapsamında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Rahmi Aksungur ve Heykel Bölümü Başkanı Prof. Vedat Somay’ın da aralarında bulunduğu yedi akademisyen heykeltıraş, 12 aydının heykelini yapmaya başladı.
Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Bedrettin Cömert, Cavit Orhan Tütengil, Çetin Emeç, Doğan Öz, Muammer Aksoy, Onat Kutlar, Uğur Mumcu, Ümit Doğanay ve Asım Bezirci’nin bronz heykelleri, Haziran ayında 4. Levent’deki Demokrasi Kahramanları Parkı’na dikilecek. Beşiktaş Belediye Başkanı Mimar İsmail Ünal görev saydığı projenin hayata geçmesinden gurur duyu-yor. “Şehit olan bu ustaları yaşatmak bizim sosyal demokrat, cumhuriyetçi, laik ve çağdaş anlayışımızın gereği” diyor. Proje için 500 bin YTL bütçe ayrıldığını söyleyen Başkan Ünal, Haziran ayında açılış olacağını söylüyor ve “Açılış günü on binlerin burada olacağından eminim” diye duygularını dile getiriyor. Başkan İsmail Ünal, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Aydınlık Türkiye’nin aydınlık yüzlü yazar, gazeteci, düşünürlerinin heykellerini parka yerleştireceğiz. Toplumun da bu insanların yaptığı mücadeleyi kavramaları adına böyle bir eseri ortaya koymaya çalıştık. Sivas olayı, öldürülen gazete yönetmenleri, köşe yazarları, üniversite hocaları unutulmadı. Kültür sanatta İstanbul’un merkezi haline gelen Beşiktaş’ta sekiz üniversite, beş kültür merkezi var. Semtimizde eğitimliler, gençler ve sanatçılar yaşıyor. Çok önemli uluslararası konser ve sergilere, oyunlara ev sahipliği yapıyoruz. Park, heykellerle birlikte açık hava müzesi olacak. Daha birçok isim var, aydınlanma uğrunda can veren. Aydın, usta, sanatçı ve önderlerin heykellerini yapmaya devam edeceğiz.” (Hürriyet Gazetesi’ne teşekkürler)

SPOR HABERLERİ

Stres attılar!..
Beşiktaşlı futbolcular, teknik heyet miniklerle bir araya geldi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönüllerince kutladılar. BJK Fun Club Üyesi Yavru Kartallar, Beşiktaş’ın düzenlediği etkinlikte buluştu. Yavru Kartallar, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde aileleriyle birlikte futbolcular ve teknik heyetle bir araya gelerek bayramlarını kutladı. Futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen miniklerin neşesi gözlerinden okunuyordu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan yavrularımız, futbolcu abilerinin idmanlarını izledikten sonra onlarla sohbet etti ve adeta sonu gelmeyen sorularıyla uzun süre onları terletti. Çocuklara oyuncular da yakın ilgi gösterdi ve onlarla gün boyu bıkıp usanmadan sohbet etti. Adeta stres attılar.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (3)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması bu sezonda devam ediyor. Beşiktaş Gazetesi, yılın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı’ya Beşiktaş Gazetesi Yarışma her hafta oynanan maçtan sonra spor yazarlarının görüşleri doğrultusunda yapılıyor. Spor yazarlarının verdiği oylar, haftanın futbolcusu belirliyor. 34 hafta sonunda haftanın futbolcuları ortaya çıkıyor ve en fazla haftanın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı sezon sonunda Beşiktaş Kupası’nın sahibi oluyor. Geleneksel hale gelen ve bu sezon üçüncüsü yapılan Beşiktaş Gazetesi Kupası için görüşlerine başvurduğumuz, yazılarından yararlandığımız ve her maçtan sonra oy veren spor yazarları şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay. 2007-2008 sezonu oylamaları şöyle: İlk yarı, Konya: S. Özkan. Kasımpaşa: Yok. G.Antep: Batuhan. Kayseri: H. Arıkan. Ankara: Yok. Denizli: Tello. G.Saray: Tello. G.Birliği: Tello. Trabzon: Bobo. B.Ş. Belediye: H. Arıkan. F.Bahçe: Yok. Sivas: Higuain. Oftaş: Bobo. Rize: Delgado. Bursa: Delgado. A.Ggücü: Delgado. Manisa: Bobo. İkinci yarı da Konya: Nobre. Kasımpaşa: Nobre. Gaziantep: Cisse. Kayseri: Yok. Ankara: İ. Toraman. Denizli: Holosko. G.Saray: İ. Toraman. G.Birliği: Bobo. Trabzon: Holosko. İst. B.Ş. Belediye: Yok. F.Bahçe: Yok. Sivas: Holosko. G.B. Oftaş: Yok. Ç.Rizespor: Delgado.

Yıldız Bayan Atletler artık ligde koşacak
Beşiktaşlı bayan atletler, hedeflerine ulaştı, lige isimlerini yazdırdı. 12-13 Nisan tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenen Türkiye Kulüplerarası Yıldız Bayanlar Atlezim Ligi eleme yarışlarında Siyah Beyazlı Kulübü’n Yıldız Bayan Atletizm
Takımı, 305.5 puan toplayarak 9. sırayı elde etti ve Türkiye Yıldızlar Atletizm Ligi’nde yarışmaya hak kazandı. Türkiye Kulüplerarası Yıldız Bayanlar Atletizm Ligi 1. kademe yarışları, 28-29 Haziran tarihlerinde İstanbul’da, final yarışları ise 23-24 Ağustos tarihlerinde Trabzon’da koşulacak.