SAYI 174

BJK1Japonların Beşiktaş çıkartması
Beşiktaş kültür ve sanatın doruğuna çıktı. Kültür Merkezleri sanat ve sergi salonları ile son yıllarda adından sıkça söz ettiren Beşiktaş’ta çok önemli bir etkinliğe daha imza atılıyor. Japon Çağdaş Güzel Sanatlar Sergisi’nin dördüncüsü Nisan ayı ortalarında Beşiktaş Çağdaş’ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Beşiktaş Belediyesi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve TC Tokyo Büyükelçiliği’nin desteğiyle Japon sanatçılarını bir araya getirecek olan sergi 212 sanatçının toplam 343 eserinden oluşuyor. Ayrıca bu yıl Beşiktaş Belediyesi’ne ait sanatçılar parkında Türkiye’de sanat eserleri sergilenen Japon sanatçılarının isimlerinin yazılı olduğu bir anıt hazırlanarak Türkiye Japonya arasında süregelen dostluk ilişkilerini pekişmesi sağlanacak. Bunu yanı sıra Beşiktaş Çağdaş sergi süresince ünlü yönetmen Akira Kurosawa’nın ‘7 samuray’ ‘Ran’, ‘Ağustos’ta rapsodi’, Masaki Kobayashi’nin ‘Samurai İsyanı’ ve Yasujiro Ozu’nun ‘Geç İlkbahar’ filmleri her gün gösterilecek. Öte yandan Akatlar Kültür Merkezi’ndeki Japon müziği de büyük ses getirdi. Geleneksel Japon müzik aleti olan kotoyu çalan Mieko Miyazaki ve batının klasik müzik aleti olarak tanınan kemanı çalan Manuel Solans’ın resitali ilgi gördü. İki ayrı kültürü temsil eden koto ve kemanın konserinde orijinal müzikler, Japonya’nın geleneksel ve popüler müziklerinden ve Batı müziğinden esinlenerek yeniden derlenen eserler seslendirildi.
Sanatçıların kısa özgeçmişleri şöyle. Mieko Miyazaki, 9 yaşından itibaren Koto çalmaya başlamıştır. Klasik Batı müziklerini Koto’ya uyarladığı eserlerden oluşan 3 CDsi 2000 yılında piyasaya çıkmış olmasına rağmen halen Japonya’da büyük ilgi görmektedir.
Manuel Solans, 6 yaşından itibaren keman çalmaya başlamıştır. Manuel Solans, M.Rostropovitch, Z.Mehta, P.Domingo, N.Yepes, N.Freire, P.Mauriat, D.Humair, S.Gadd, M.Legrand gibi dünyaca ünlü müzisyenlerle aynı sahneyi paylaşarak kendi profesyonel kariyerinde hızla ilerlemektedir.
Sinemaya davet var…
Beşiktaş Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda birbirinden değişik sinema gösterimleri sinemaseverler ile buluşmaya devam ediyor. Levent Kültür Merkezi’nde Mayıs ayı başına kadar üç farklı filmde perdede olacak. 17 Nisan tarihinde, Julian Scnabel yönetmenliğindeki “Kelebek ve Dalgıç”, 18-24 Nisan tarihleri arasında Kirsten Sheriden yönetmenliğindeki “Kalbini Dinle”, 25 Nisan 1 Mayıs tarihleri arasında Michael Moore yönetmenliğindeki “Hasta” adlı film seyredilebilecek.
Bu üç film, Onat Kutlar Sinema Salonunda saat: 12.00, 14:15, 16:30, 18:45, 21:00 seanslarında sinema tutkunlarıyla buluşacak. Kelebek ve Dalgıç filmiyle Julian Scnabel, Cannes film festivalinde ‘En iyi yönetmen’ ödülüne sahip olmuştu. Ödüllü filmin konusu ise şöyle: “Geçirdiği beyin kanaması nedeniyle 43 yaşında sol gözünün görme yetisi hariç bütün bedensel fonksiyonlarını yitiren Jean – Dominique Bauby hayatı zihninde yaşamaya başlar ve dış dünyayla bağını sol gözü aracılığıyla kurar. Film, gerçek yaşam hikâyesinden yola çıkılarak hazırlandı.”
FARK YARATIYORLAR
Nisan ayının sonuna doğru Akatlar’da yine tiyatro programı dopdolu. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday sahnesi’nde 16 Nisan’da Tiyatro Oyunbaz’ın Martı adlı oyunu sahneleniyor. Yönetmeni ise Abdullah Cabaluz. Oyuncular arasında Aslıhan Azeri, Can Şahin, Güray Dinçol, İmra Dinçer, İpek Türkten Onur Yıldırım, Orkun Yeşim, Pınar Akkuzu, Sibel Ulusoy, Sina Cebecigil, Tolga Şengül, Tuna Öztunca yer gibi isimler alıyor. Bir diğer gösterim de Köy enstitülerinin hazırladığı seçkiden oluşuyor. 17 ve 18 Nisan’da sanatseverler ile buluşacak. Aynı tarihlerde, Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu, Mikadonun Çöpleri adlı oyunuyla sahne alıyor. Ekranın sevilen yüzleri olan tiyatrocu Timuçin Esen ve Özgür Çınar birlikte rol alıyorlar. 24 ve 25 Nisan’da platform, Mutlu Yıllar adlı oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkıyor. Yöneten Zeliha Berksoy. Oyuncular arasında ise Bilge Şen, Tamer Levent, Ali Barışık bulunuyor. 26 Nisan’da ise Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım adlı oyun sahne alacak.
Hadi Çaman’a destek çıktı!..
Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Yaşam Derneği, bir süredir tedavi görmekte olan usta tiyatrocu Hadi Çaman’a destek amacıyla bir etkinlik düzenledi. Hadi Çaman Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, “Aşkın Yaşı Yoktur” adlı oyun sahnelendi. Oyundan elde edilen gelirin tamamı ise Hadi Çaman’ın tedavisine aktarılacak. CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükbalaban’ın da katıldığı etkinlik, Hadi Çaman Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. 2007 Aralık ayında ALS hastalığı saptamasıyla Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan Hadi Çaman’ın ise tedavisi halen devam ediyor.
Destek etkinliğinde sahnelenen “Aşkın Gözü Kördür” oyununun konusu ise şöyleydi:
“Çocuklarıyla yaşayan iki hastalık hastası ihtiyar bir muayenehanede karşılaşır ve aşık olurlar. Birbirlerini gördükçe hastalıklarından da kurtulan ihtiyarlar çocuklarından gizli buluşmaya devam eder. Bu arada işler giderek karışır ve komik bir hal almaya başlar. Duyguları incinen, kendi çocukları tarafından yaşlarından ötürü küçümsenen ihtiyarların imdadına, muayenehanede tanıştıkları doktor yetişir.”
Bir savaşın anatomisi
Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde Önder Aydın’ın ‘Bir savaşın görsel anatomisi’ adlı resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Beşiktaş Çağdaş’ta İstanbullularla buluşan sergi, 3 Mayıs’a kadar izlenebilecek. Sergide, m.ö.333yy dan kalma İskender Lahti’nin gigüratif geometrik formlarla yorumlamalarına ilişkin birbirinden değişik re-simler yer alıyor. 1955 Ordu doğumlu sanatçı, resimlerinin esin kaynağını anadolu uygarlıklarına ait heykeller, mozaikler, rölyefler, fresko ve lahitlerden aldığını dile getiriyor ve 18. kişisel sergisini açan Aydın, bugüne değin 250’nin üzerinde yurt içi ve yurt dışı karma sergilere eser verdi. Halen Ankara’daki atölyesinde çalışmalarını yürüten Önder Aydın, Birleşmiş Milletler Ressamlar ve Heykeltraş Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de sürdürüyor.
Cem Karaca için…
Anadolu rock ve folk müziğinin efsane ismi Cem Karaca’nın 64. doğum günü, Beşiktaş’ta kutlandı. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliklerinde bu defa, Cem Karaca konuşuldu. Gecede Cem Karaca’nın son grubu Yol Arkadaşları üyeleri Ayhan Yener, Aydın Şeref, Bülent Ay, Nevzat Yılmaz ve Zafer Sanlı sanatçının sevilen eserlerinden örnekler yorumladı. Etkinliğe Müjde Ar, Asu Maralman, Baha Boduroğlu, Bora Gencer, Cahit Berkay, Can-Ceyhun-Sümer üçlüsü, Deniz Kavukçuoğlu, Ercan Karakaş, Garo Mafyan, Genco Sabancı, Gürkan Vural, İlham Gencer, İzzet Öz, Korkut Koray, Mehmet Soyarslan, Murat Kekilli, Nil Burak, Orhan Kahyaoğlu, Ohannes Kürkçü ve Serap Aksoy Gürkan katıldı. Bir dia gösterisinin de gerçekleştirildiği gecede Cem Karaca’nın Almanya dönemi çalışmalarından daha önce yapılan, yayımlanmamış kayıtlarından bölümler de sunuldu ve hayatından kesitler aktarıldı.

Temiz ve Yeşil
Beşiktaş’ta güzel şeyler oluyor. Çevreyle ilgili birçok adım atan Beşiktaş Belediyesi en son olarak Beşiktaş Meydanı’nı manolyalarla donatarak bir ilki gerçekleştirdi. Tüm mahallelerde ağaçların budamasını bitiren ve on binlerce yeni fidan diken Beşiktaş Belediyesi çevreye ve doğaya duyarlı olduklarını göstermiş oldu. Öte yandan deniz tem-izliği, atıkların toplanması ve geri dönüşüm projeleri ile kamuoyu oluşturan Beşiktaş belediyesi yeşilin daha da artması için hatıra ormanları oluşturmaya başladı. Bu konuda Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal; “Beşiktaş’ı İstanbul içinde örnek bir ilçe yapma gayreti içindeyiz. Bu nedenle çevreye, engelli vatandaşlarımıza ve de yardımlaşma konularına çok dikkat ediyoruz.” dedi. Konu hakkında edinilen bilgiler şöyle:
ENGELLİLERUNUTULMADI
Bununla birlikte, Beşiktaş Belediyesi engellileri de unutmadı ve engelli vatandaşlara yönelik proje ve eğitim çalışmalarına da ilk kez belediye olarak imza attı. Proje ortaklığını Gayrettepe Rotary Kulübü, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile beraber yaptığı “Bilgisayar Teknik Eleman Yetiştirme Kursu” kapsamında, bedensel engelli vatandaşların istihdamına katkıda bulundu. Eğitimi, TÜBİDER (Türkiye Bilişimciler Derneği) de verilen eğitimi denetledi ve kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin yüzde 90’ına yakını iş sahibi oldu.
ÇEVREYE DUYARLILAR
Bu arada yeşile de önem veren belediye cevre konusunda da çok hassas… Bugüne kadar on binlerce fidan diken Beşiktaş Belediyesi, tüm ara sokaklardaki ağaçlarında budama işlemlerini bitirdi. Parkların yeşillendirilmesini tamamladı. Periyodik olarak bakımlarını da yaptı. Ayrıca boğaz’ın temizlenmesi için çeşitli çevre kuruluşlarıyla güç birliği içinde etkinlik düzenleyen belediye çalışmalarında Başkan İsmail Ünal’da bizzat hazır bulunuyor. Dünya Çevre Günü etkinlikleri dışında da Beşiktaş’ın kıyı temizliğinde belediyeye ait deniz süpürgesi kullanılarak temizliği sağlanıyor. Çevreye duyarlılık konusunda ise, Beşiktaş Belediyesi ilkler olma olunda yerini kimseye bırakmıyor. Çevreye pil atıklarının zarar vermemesi için pil konteynırları konuldu. ÇEP Projesi’ne destek vererek gerçekleştirdiği konferanslarla birlikte Beşiktaş kentlisini çevreye duyarlı olmaya çağırıyor, konu ile ilgili uzmanlarından detaylı bilgi edinme olanağı tanıyor. Şimdilerde ise bitkisel atık toplanmasında başı çeken belediyelerden biri olarak geçiyor. Toprağa karışacak olan zararlı yağları geri dönüşüme kazandırmak için özel bir ekip çalışıyor.
DOST ELLER HER YERE ULAŞIYOR
Diğer yandan belediye kurduğu dost eller adlı organizasyon sayesinde gerek Beşiktaş ve İstanbul’da gerek Türkiye’nin dört bir yanında ihtiyacı olan 7’den 70’e herkese yardımda bulunuyor. Çırağan’daki belediyenin alt katında 80 metrekarelik bir alan, bu sosyal yardımlaşmaya ayrıldı. Gelen her telefonla, belediye elaman göndererek, kamyonlarla erzak, giyecek topluyor. Vatandaşlara dağıtıyor. Projenin isim babası ise Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal. Belediyenin Özel Projeler Birimi olarak geçen bu organizasyon Aralık 2004’te start almış. Dost Eller, sadece Beşiktaş’ın yoksullarına değil, 70 milyonluk Türkiye’nin tüm yoksullarına el uzatmaya çalışıyor. Hizmete başladığı günden bugüne kadar ise binlerce aileye ulaşmayı başarmış. Bugüne kadar bu organizasyon ile hemen her ay ortalama 100 kadar aileye gıda, giysi, kitap, kırtasiye, ev eşyası, mobilya, beyaz eşya, soba gibi yardımlar yapılıyor. Bu organizasyonun önemli bir özelliği de, bir telefonla belediye araçları istenilen yere kadar gelip bağışlayacağınız eşyaları hiçbir ücret talep etmeden alıyor ve sizin yerinize yardımı ihtiyacı olan kişilere ulaştırıyor.
Sinanpaşa Köprü Sokak’ta ıhlamurlar
Artık daha yürüyebilecek, baharın gelişini de caddenizin güzelliğiyle tadabileceksiniz. Ağaç dikim ve Beşiktaş’ın kaldırım-yürüyüş parkur yenileme çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz hafta içinde Akaretler Sıraevleri’nin yapılmasıyla birlikte Sinanpaşa Köprü Sokak’ta ve Şair Nedim Caddesi’nde hummalı bir çalışma gözlendi. Çalışma kapsamında kaldırım boyuncu bir çok Ihlamur ağacı dikildi. Ayrıca köy içinde ağaç dikim çalışmalarını yanı sıra muhtelif yerlerde gerçekleşen hasarlar ve bozukluklar için de kaldırım onarım çalışmaları da tamamlanmış oldu.
Her yaşa çok özel
Drama Kursları…
Çocuğunuzda ‘tiyatrocu’luk alametleri mi var? Vakit kaybetmeden Beşiktaş Belediyesi’nin drama kurslarına kayıt ettirin, çocuğunuz yeteneğini keşfetmesine izin verin. Ayrıca ilginiz de varsa bizden geçti artık demenize de gerek yok. 5 ayrı yaş grubunda düzenlenen kurslarda, tiyatroya gönül veren herkes, sahneni tozunu yutabilecek. Dikilitaş Semt Evi ve Ortaköy Kültür Merkezi’ndeki yaratıcı drama kursları, 5- 8, 8- 12, 13- 16, 17- 24 ve 25 yaş üstü oyunculuk atölyelerinde sürüyor. Detaylı bilgi için 444 44 55 no’lu telefondan bilgi alabilirsiniz.

Bebek Mahallesi…
Beşiktaş Mahallelerini tanıtmak ve Beşiktaşlıların sesini duyurabilmek amacıyla başladığımız seri yazıya yine 4 muhtarımızla devam ediyoruz. Geçen sayıda Abbasağa, Akatlar, Arnavutköy ve Balmumcu başlamıştık. Bu sayıda da Bebek, Cihannüma, Dikilitaş ve Etiler Muhtarımızla devam ediyoruz.
Bu sayıda ilk söz Bebek Mahallesi Muhtarı Aydın Onar’ın… Onar, sorulara şu yanıtları verdi:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?
“Bebek mahallesi 6500 nüfuslu nezih bir mahalledir.”
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?
“Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet zamanından beri gelen bir mahalledir. O dönemlerde küçük bir balıkçı köyüymüş. Bebek ağanın yönetiminde olan bir köymüş. İsmini de zaten buradan almıştır.”
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?
“2 cadde , 61 sokak bulunmaktadır.”
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?
“Bebek’te doğmuş büyümüş bir insanım. Hala doğduğum evde oturmaktayım. 78 yaşındayım. 35 yıllık evliyim. 3 kızım var ve 4 torun sahibiyim. Muhtarlık görevim dışından sigortacılıkla uğraşıyorum. 1967’den beri muhtarlık yapıyorum.”
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?
“42 yılık muhtarım.”
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?
“Evet düşünüyorum. Tekrar aday olacağım.”
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?
“Mahallemizin büyük bir sorunu bulunmamaktadır. Belediyemiz çalışmalarını ehemmiyetle yapıyor. Mahalle sakinlerimizden bir beklentimiz yok. Hepsi aklı başında kültür seviyesi yüksek insanlar. Bize karşıda anlayışlı mahalle sakinlerimiz…”
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve belediye çalışmalarından memnun musunuz?
“Belediyemiz bizim beklentimize gerek olmadan bütün sorunlarımızla ilgileniyor. Belediyemiz çok özenli çalışmaktadır. Biz Bebek mahallesi olarak memnunuz.”
Soru 9: Başkan İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Başkanımızdan çok memnunuz. Oyumuz, Başkan İsmail Ünal’a önümüzdeki seçimlerde…
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?
“Evet var . Belediyemizin yol yapımı var. Fakat vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olmalı…”
Eşsiz güzellikte…
FATİH’in İstanbul’u fethinde, Rum balıkçı köyü olan Bebek, adını Bebek Çelebi isimli askerden almıştır. Rağbet gören semt haline gelmesi ise III. Ahmet dönemine rastlar. O dönemlerde sayfiye yeri olan Bebek, 19. yy’nin ortalarında vapur seferlerinin başlamasıyla, sürekli yaşanan bir semt haline gelmiş, 1980 sonrasında Boğaz tepelerini ve korumalarını hızla tahrif eden yapılanmadan Bebek de nasibini almıştır. 7000 civarındaki nüfusuyla Bebek, sadece Beşiktaş’ın değil, İstanbul’un da önemli yaşam merkezlerinden biridir.
Sokakları şöyledir: Türksan Yolu, Gülşen Sokak, Selviler Sokak, Lütfiye Mevki Sokak, Ayazma Yolu, Seramik Sokak İnşirah Caddesi, Nur Sokak, Bebek Deresi Sokak, Meygede Sokak, Manolya Sokak, Hüsrev Gerede Sokak, Bebek Hamamı Sokak, Arifi Paşa Sokak, Yoğurtçu Zülfü Sokak, Ayşe Sultan Sokak, Mektep Sokak, Günaydın Çıkmazı, İğdeli Sokak, Bebek Dağı Sokak, Düzgören Çıkmazı, Çatal Çam Sokak, Eczane Çıkmazı, Çatal Höyük Sokak, Özenli Sokak, Ayaz Bostanı Sokak, Bornova Sokak ,Bostanüstü Sokak, Bağ Arası Sokak, Bodur Sokak, Selçuk Sokak, İbriktar Aralığı Germencik Sokak, Aziz Ogan Sokak, Ehram Yokuşu, Vezirköşkü Çıkmazı, Dayı Bey Sokak, Yeni yol Sokak, Küçük Bebek Caddesi, Cevdet Paşa Caddesi, Günaydın Yolu Yalı Sokak, Haremeyn Sokak, Ekrem Talu Sokak, İbriktar Sokak, Bebek Bostanı Sokak, Erguvan Sokak, Reşat Nuri Güntekin Sokak, Küçük Bebek Dere Sokak, Nisbetiye Caddesi, Rumeli Hisarı-Nafi Baba Yolu, Tanberk Çıkmazı, Şehitlik Dergahı Sokak Kortel Korusu Yolu, Kayalar Sokak, İpek Sokak, Aşiyan Sokak, Bağ Sokak, Akaygen Sokak, Sakin Sokak, Karaman Sokak, Özlemli Sokak, Hüsnü Kortel Sokak.
Cihannüma Mahallesi…
Cihannüma Mahallesi Muhtarı Ertan Kurtlutepe, önce mahallesini tanıttı, ardından mahalleyle ilgili sorunları masaya yatırdı.
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?
“Cihannuma mahallesi tarihi camileri ve çeşmeleri ile bütünleşmiş Beşiktaş ilçesinin en eski yerleşim yerlerindendir. 1956 senesinde Barbaros Bulvarı’nın açılmasıyla mahallemizin yerleşim yerleri Yıldız Caddesi’ne kadar genişlemiştir. Eğitim ve öğretim düzeyi yüksektir. Yaklaşık 5000 kişilik bir nüfusa sahibiz.”
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?
“Manzarası çok güzel” anlamıyla adını alan Cihannüma Mahallesi yaklaşık 500 seneliktir.”
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?
“28 sokak, 3 cadde…”
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?
“1952 İstanbul/Beşiktaş doğumluyum. Yüz küsür senedir dedemin çocuk yaşta Cihannüma’ya yerleşmelerinden beri buradayız. 1969 senesinden beri bobinaj işleri yapıyorum. Muhtarlıkta eşim bana yardımcı oluyor. Meslek lisesi mezunuyum ve 2 çocuk babasıyım.”
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?
“Muhtar vefatı nedeniyle 1. aza olduğumdan Sayın Kaymakamımız tarafından vekaleten görevi aldım. Sonra seçim yapıldı. Şuan 2 senelik muhtarım.”
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?
“Muhtar olmayı veya olacağımı hiç düşünmemiştim. İlçemizdeki deneyimli ve bilgi birikimli olan muhtarların olması benim için önemli bir şanstı. Kısa zamanda onlardan çok faydalandım. Hizmet etmek, yeni insanlarla çalışmak onur ve gurur verici… Seçimlerde tekrar aday olacağım.”
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?
“Her mahallede olan sorunlar bizin mahallemizde de var. Çözümü olmayacak sorunuz yok. Belediyemizle iyi bir diyalog halinde haberleşiyoruz.”
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve belediye çalışmalarından memnun musunuz?
“Belediyemizin yoğun bir tempo ile çalıştığını görüyor ve biliyorum. Çalışmalarından kesinlikle memnunum.”
Soru 9: Başkan İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?
“Beşiktaş ilçesini gönülden seven, işini iyi yapan enerjik bir Başkan…”
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?
“Mahallemizde su boruları yenilendi. Sokaklar ve kaldırımlar çok hırpalandı.”

500 yıldır varlar
TARİHİ camileri ve çeşmeleriyle bilinen Cihannüma Mahallesi, günümüzde Beşiktaş’ın tarihi okullarıyla bütünleşmiş, yaklaşık 4550 kişinin yaşadığı önemli yerleşimlerden biridir.
Sokakları şöyledir: Serencebey Yokuşu, Maşuklar Caddesi, Eski Yıldız Caddesi, Abbasağa Sokak, Muhtarı Evvel Sokak, Akdoğan Sokak, Bostancıbaşı Sokak, Ressam Hamdi Bey Sokak, Cihannüma Sokak, İsmaliye Sokak, Dalbudak Sokak, Bostancı Veli Sokak, Camcı Hüseyin Sokak, Şehit Kazım Sokak, Mazhar Paşa Sokak, Çömezler Sokak, Mehmet Ali Bey Sokak, Yenimahalle Fırın Sokak, Yıldız Caddesi, Hüznü Savman Sokak, Barbaros Bulvarı, Dörtyüzlü Çeşme Sokak, Hasfırın Sokak, Tatar Hüseyin Sokak, Akmaz Çeşme Sokak, Faruk Canıtez Sokak, Abbasağa Camii Salih Efendi Sokak, Selmalık Caddesi.

Dikilitaş Mahallesi…
Öncelikle İETT ve Elektrik gibi sorunlardan şikayet eden Dikilitaş Muhtarı Abdullah Sızmaz tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi. 4 yıllık muhtar olan ve tekrar aday olmayı düşünen Sızmaz, “Beşiktaş Belediyesi şuana kadar ne istersek yapmıştır ve yapmaktadır. Bu konuda çok memnunuz belediyemizden… Ve çok şanslıyız.” diyor. Dikilitaş Mahallesi Muhtarı Abdullah Sızmaz sorularımıza ise, şu yanıtları verdi:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?
“Mahallemizde 25,000 nüfus bulunuyor. Beşiktaş’ın en büyük mahallesidir.”
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?
“Tam olarak bilemiyorum ancak Beşiktaş’ın en eski mahallesi Dikilitaş Mahallesi’dir.”
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?
“2 cadde, 67 sokak bulunmaktadır.”
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?
“Dikilitaş Mahallesi’nin 4 yıldır muhtarlığını yapmaktayım. 33 yıllık evliyim ve 6 çocuk babasıyım.”
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?
“4 yıllık muhtarım.”
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?
“Kısmetse aday olacağım.”
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?
“Mahallemizin en büyük sorunu ulaşım. İ.E.T.T otobüsleri zamanında duraklara gelmiyor. Bu çalışan mahalle sakilerimiz için özellikle çok sorun oluyor. Bir de elektrik sorunumuz var. O konuyla ilgili de yazışıyoruz. Mahalle sakinleri ile aramız her zaman iyidir. Mahalle sakinlerimizin hepsi samimi ve anlayışlıdır.”
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve belediye çalışmalarından memnun musunuz?
“Beşiktaş Belediyesi şu ana kadar ne istersek yapmaktadır. Bu konuda belediyeden yana çok şanslıyız. Dikilitaş Muhtarlığı olarak çalışmalardan da son derece memnunuz.”
Soru 9: Başkan İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?
“Belediye Başkanımız İsmail Ünal’ı çok seviyoruz. Şu ana kadar bütün sorunlarımız ve isteklerimiz olsun, bire bir ilgilendi. Başkanımızdan da memnunuz.”
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?
“Şu an Emirhan da kaldırım ve yol çalışmaları yapıldı. Bunun dışında başka bir çalışma ya da proje bulunmamaktadır.”

Tarihle içiçe yaşıyor
BOSTANLARI ve meyve bahçeleri ile ünlü olan Dikilitaş, Osmanlı döneminde sayfiye yeri olarak bilinirdi. 1980’den önce gecekonduların yoğun olduğu bir yerleşim iken, günümüzde yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı modern yapılaşmanın örneklerinden biri haline gelmiştir.
Sokakları şöyledir: Yenidoğan Sokak, Tohum Sokak, Mukataacı Sokak, Yeni Gelin Sokak, Hora Sokak, Ayazmadere Sokak
Saraka Sokak, Hakkı Yeten Caddesi, Gelincik Sokak ,Fulya Deresi Sokak, Leylak Sokak, Söğüt Sokak Server Paşa Sokak, Setüstü Sokak, Zerde Sokak, Yeni Gelin Zerde Sokak, Balmumcu Deresi Sokak, Böğürtlen Sokak, Tuğrul Sokak, Gül Sokak, Dilek Sokak, Orkide Sokak, Barış Sokak, Menekşe Sokak, Filiz Sokak, Dutlukiçi Sokak, Cedidiye Sokak, Karakol Çıkmazı, Yeşilçimen Sokak, Şehit Teğmen Ali Yücel Sokak, Cami Meydanı Sokak Lale Çıkmazı, Emirhan Caddesi, Karanfil Sokak, Aslan Sokak, Sardunya Sokak, Barbaros Bulvarı, Manolya Sokak Kardeşler Sokak, Şebboy Sokak, Bestekar Sokak, Zambak Sokak, Bestekar Aralığı Yaprak Sokak, Karakış Sokak, Ceylan Sokak, Şehit Cahit Gökalp Sokak, Eren Sokak, Otopark Çıkmazı, Meşe Sokak
Dikilitaş Sokak, Mine Sokak, Sincap Sokak, Sarmaşık Sokak, Aynalı Pembe Sokak, Kardeşler Çıkmazı Karadut Sokak, Dikilitaş Çıkmazı, Barbaros Sokak, Çiçek Sokak, Otopark Sokak, Kaktüs Sokak, Saraka Sokak Çitlenbik Çıkmazı Sokak, Aşık Kerem Sokak.
Etiler Mahallesi…
Etiler muhtarlığı İstanbul ve Beşiktaş’ın en hareketli ve en tanınmış mahallelerinden biri Etiler…
Eğlence ve iş dünyasının tanınmış simaları ve ünlülerin uğrak yeri olan Etiler Mahallesi’nin genç muhtarı Seçil Eşki, sorularımıza yanıt vermeden önce sokak hayvanları için insanları uyarmak istediğini söyledi. Eşki, trafik sıkışıklığına da değindi… Eşki, sorularımıza şu yanıtları verdi:
Soru 1: Mahallenizi biraz tanıtır mısınız?
“Etiler 1950’de yerleşime açılan Levent’ten sonra kurulan ikinci toplu konut yerleşimidir. Etibank’ın ortaklığı Etiler Yapı Kooperatifi’nin 192 villalık inşaatı 1954 yılında başlamıştır. Etiler Mahallesi adını bu kooperatiften almıştır. İstanbul’un en çok yerleşim yerlerinden biri olmuştur. Ve yaklaşık 10250 nüfusa sahiptir.”
Soru 2: Kaç yıllık mahallesiniz?
“Etiler Mahallesi 54 yıllık mahalledir.”
Soru 3: Kaç sokak kaç cadde bulunmaktadır?
“3 caddemiz, 59 sokağımız bulunmaktadır.”
Soru 4: Kendinizi tanıtır mısınız?
“1979 İstanbul doğumluyum. Öğrenimimi mahallemizde ve komşu mahallemizde bulunan okullarda tamamladı. Şuanda Açık öğretim işletme 3. sınıf öğrencisiyim. Rahmetli babam Emmar Eşki uzun yıllar mahalle muhtarı olarak Etiler Mahallesine hizmet vermiştir. Çok sevilen sayılan ve değer gören bir insandı. Vefatında sonra 2005 yılında yapılan ara seçimlerde, mahalle sakinlerimin çok büyük desteği ile muhtarlık görevime başladım. Amacım, babamın yarım bırakmak zorunda kaldığı hizmetini etkin, etkili bir şekilde devam ettirmek.”
Soru 5: Kaç yıllık muhtarsınız?
“3 yıldır muhtarlık görevimi sürdürüyorum.”
Soru 6: Tekrar aday olacak mısınız?
“Önümüzdeki seçimlerde nasipse tekrar aday olacağım”
Soru 7: Mahallenizin sorunları nelerdir ve sizin mahalleliden beklentileriniz nelerdir?
“Etiler mahallesi yerleşmiş, düzenli bir mahalledir. Bu anlamda çok büyük sorunları bulunmamaktadır. İstanbul’un en büyük sıkıntısı haline gelmiş olan trafik ve otopark sıkıntısı bizi de etkilemektedir. Bunun dışındaki sorunlarımızı yetkili kurumlara iletip, en kısa sürede çözüme ulaştırıyoruz. Beşiktaş Kaymakamlığımıza, belediyemize BEDAŞ ve İSKİ yetkililerine teşekkür ediyorum. Kasım ayından itibaren Tepecik Yolu’nda Büyükşehirce yapılan trafik düzenlenmesi en büyük sorunumuz olmuştur. Derince ve İncesu Sokak’ta ikamet eden sakinlerim bu düzenlemeden en fazla etkilenen zarar gören taraf olmuştur. Büyük şehir belediyesine tüm müracaatlarımızı yaptık ancak halen çözüme ulaşmış değil. Bu trafik düzenlenmesini en kısa zamanda insan hayatına ve sağın zarar vermeyecek şekilde düzenlenmesini umuyoruz. Mahalle sakinlerim her konuya çok duyarlı çok ilgilidir. Görevimi yapmam da bana çok yardımcı ve destek olmaktadırlar. Yalnız mahalle sakinlerimden bir isteğim var. Özelikle köpek besleyen sakinlerimden… Hayvan sevgisine saygım sonsuz çünkü ben de hayvan severim. Benim de bir kedim var. Ancak yaşadığımız, yaşadığınız çevreye karşı daha duyarlı olmalarını arzu ediyorum.”
Soru 8: Belediyeden beklentileriniz nelerdir ve belediye çalışmalarından memnun musunuz?
“Belediyeyle iletişimimiz oldukça iyidir. Sorunlarımıza etkili bir şekilde yanıt almaktayız. Beşiktaş ilçesi bir markadır. Bu anlamda belediyemizce oluşturulmuş projelerin daha hızlı uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş Belediyemizin her konuda öncü olmasını arzu ediyorum. Kültürel anlamda yapılan etkinlikler çok başarılı, açılan semt konakları bir çok vatandaşımıza hizmet veriyor.”
Soru 9: Başkan İsmail Ünal hakkında düşünceleriniz nelerdir?
“Sayın Başkanımız İsmail Ünal, güler yüzlü, dinamik, çalışkan biridir. Biz Türk insanı ilgiyi, alakayı çok severiz. Birebir iletişim isteriz.”
Soru 10: Mahallenizde yeni bir proje var mı?
“Mahallemizin eksiği olan sağlık ocağı ve posta hane binamız tamamlanmış olup, nisan ayı sonunda açılışını planlamaktayız. Sağlık ocağı ve postanemizin yapımında emeği geçen yardım seven sakinlerimize çok teşekkür ediyorum. Daha önce sınırlarımızda mevcut olan ancak kapatılan Etiler Karakol’umuzun da inşaatına başlandı. En kısa zamanda faaliyet geçecektir. Etiler Karakolu’nun oluşumuna destek veren Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın Fahri İnceçelikli’ye sonsuz teşekkür ediyorum. Bu yıl çocuk parklarımızda yeni bir oluşum olacak. Ayrıca tespit edilen parklara spor aletleri yerleştirilecek. En küçük bir alanın bile yeşillendirilmesine ve çiçeklendirilmesine çalışacağız.”
Nezih bir semt…
ETİLER, 1950’de yerleşime açılan 1. Levent’ten sonra kurulan ikinci toplu konut yerleşimidir. İstanbul’un en çok tercih edilen yerlerinden biri olan mahallede yaklaşık 10.000 kişi yaşamaktadır. Eğlence merkezlerinin yoğunlaştığı Etiler, İstanbulluların tercih ettiği mekanlardan biridir.
Sokakları şöyledir: Nisbetiye Caddesi, Bıyıklı Mehmet Paşa Sokak, Tepecik Yolu, Çal Hasan Sokak, Tunca Sokak, İhsan Aksoy Sokak, Derince Sokak, Bebek Yokuşu, Emin Sokak, Şehit Ahmet Acarkan Sokak, Mutlu Sokak, Hürriyet Mücahitleri Sokak, Yanarsu Sokak, Düzgören Çıkmazı, Cengiz Topel Caddesi, Özlemli Sokak, Tuğcular Sokak, Gülşen Sokak, İncesu Sokak, Gülerdi Sokak, Edincik Sokak, Ovun Sokak, Taşlıçay Sokak, Hilal Sokak, Demirkent Sokak, Gülal Sokak, Koçyiğitler Sokak, Mineli Sokak, Füzeciler Sokak, Toprak Kale Sokak, Muharipler Sokak, Altın Ekin Sokak, Cevher Sokak, Ergin Sokak, Seher Yıldızı Sokak, Özdeş Sokak, Akgören Sokak, Özden Sokak, Dilek Yıldızı Sokak, Etiler Sokak, Sarı Oba Sokak, Çamlık Yolu Ahular Sokak, Bebek Dağı Sokak, Yıldız Çiçeği Sokak, Selviler Sokak, Albay Nail Gönenli Sokak, Bade Sokak, Bahtiyar Sokak, Küçük Bebek Caddesi, Dilhayat Sokak, Ayazma Yolu, Tanburi Ali Efendi Sokak, Arnavutköy Yolu, Özenli Sokak, Muhtar Emmar Eşki Sokak.

SPOR HABERLERİ

Taraftar: ‘Sonuna kadar’
SİVAS galibiyeti Siyah Beyazlıları tekrar umutlandırdı. Büyükşehir ve Fenerbahçe maçında kaybedilen puanlardan sonra avantajını yitiren Beşiktaş’ın şampiyonluk umutlarını kaybetmemesi taraftarı yine beklentiye itti. Takıma sonuna kadar destek vereceklerini ifade eden Siyah Beyazlı taraftarlar her zaman olduğu gibi yine “Her şeyden önce Beşiktaş” diyor.
ÖZELLİKLE Fenerbahçe maçındaki yenilgiden sonra Beşiktaş Gazetesi’ni mesaj yağmuruna tutan taraftarlar, Siyah Beyazlı futbolcuların İnönü’ye inanarak çıkmadıklarından dem vurdu!.. Binlerce mesajın geldiği geçen hafta takımın savaşmak için sözleşmesi de yer aldı. Futbolcuların inançlarını kaybetmemesi gerektiğini belirten taraftar ligin sonunu bekliyor.
SON maçlarda takımın ruhunu ortaya koyması gerektiğini söyleyen taraftar, “Oynasınlar yeter. O zaman saha dışındaki tüm güçler bizimle mücadele edemez. Önemli olan takım ruhu ve istikrar…” şeklinde konuştular. Taraftar her zaman destek olacakları söylüyor. Rakiplerinde puan kaybedeceğini söyleyen taraftar, “Sonuna kadar savaşmalıyız” diyor.

Söz futbolcularda
Şampiyonluk yarışında Kartal pençesini zirveden çekeceğe benzemiyor. Dosta düşmana şampi-yonluk umutlarının ve inançlarının tam olduğuna dair mesaj gönderen Beşiktaşlı oyuncular, taraftardan da sonuna kadar destek beklediklerini vurguluyor.
İşte geçen hafta boyunca Beşiktaşlı futbolcuların zaman zaman verdikleri demeçlerden bazıları…
İ. ÜZÜLMEZ: “TAKIM RUHU ÖNEMLİ”
Takım kaptanı İbrahim Üzülmez genç ve tecrübesiz oyuncuların adapte olmaya çalıştığını vurgulayarak, “Takım ruhu çok önemli. Bunu aşılamaya çalışıyoruz” diyor. Üzülmez, taraftarın da iyi ve kötü günde desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Lig en iyi yerde bitireceklerini söylüyor.
RÜŞTÜ: “ŞANS BİZİMLE”
Rüştü Reçber, artık tüm sorunları geride bıraktıklarını söylüyor. Yeniden şampiyonluk umutlarının doğduğunu kaydeden tecrübeli isim Rüştü, kalan tüm maçlarda aynı inançla sahaya çıkacaklarını ve zirve yarışını sürdüreceklerini belirtiyor.
MERT NOBRE: “KAYBEDECEKLER”
Nobre: “Şampiyon olmak isteyen bir takımın ruhla mücadele etmesi lazım. Bundan sonra kazanacak ya da kaybedecek puanlar daha çok değer kazandı. Bundan sonra kaybetmemek için mücadele edeceğiz. Yukarıdaki takımlar birbirleriyle de maç yapacaklar ve muhakkak puan kaybedecekler. Biz de elimizden gelen her şeyi yapıp şampiyon olmak istiyoruz” diye konuştu.
İ. TORAMAN: “HEDEFE ULAŞACAĞIZ”
İbrahim Toraman, “ Siyah Beyazlı ekibin ikinci kaptanı İbrahim Toraman ise, hedefe ulaşacaklarına inancının tam olduğunu söyledi. Toraman, “Sonuçta ligde bir takım şampiyon olacak. Ancak kupayı herkesten çok istiyorsak elimizden geleni yapmalıyız. Gelecek sezonu etkileyecek bir durumdayız. İkinci olmak da şampiyonluk kadar önemli. Elimizde kalan bu son hedefi mutlaka yakalayacağız. Her şeyi düşünüp, yüreğimizi koyup mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
CISSE: “HER ZAMAN HAZIRIZ”
Beşiktaş’ın Fransız oyuncasu Cisse iddialı konuşuyor. Beşiktaş’ın sevilen siyahi oyuncusu Cisse ise takımı için her zaman hazır olduğunu vurguluyor. Uyum sağlama konusunda pek bir sıkıntı çekmediği gözlenen ve savaşçı bir ruha sahip olduğu dile getirilen oyuncu, kalan maçlarının her birini final maçı olarak gördüğünü ve buna göre hazırlandıklarını vurguluyor.
HOLOSKO: “GÜVENİYORUZ”
Genç yıldız Holosko, Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışında kendisine oldukça güveniyor. Korkularının başında ise başarısız olmak geliyor. Yaptığı açıklamalarla başarı ile huzuru birbirine örtüştüren oyuncu, taraftarın mutluluğu için şampiyonluk yarışında ellerinde ne geliyorsa yapıp hedefe ulaşmak istediklerini dile getiriyor. Oyuncu, “Beşiktaş birbirini tamamlayan bir ekip. Takımdaki oyunculara tek tek baktığımızda en zengin kadroya sahip olduğumuz açık. Takım içinde birliği sağladığımızda başarılı oluruz. Kalan maçlarımızda gerçek gücümüzü sergileyeceğiz ve zirveye yükseleceğiz” diye konuşuyor.
ALİ TANDOĞAN: “KENETLENMELİYİZ”
Yeni bebek sahibi olan Ali Tandoğan ise, sevincine şampiyonluk heyecanını da katmak istediğini belirtiyor. Şimdi kenetlenme zamanıdır diyen oyuncu, “Her şey bitmiş gibi davrananlar var ancak zirve yarışında iddiamızın sürdüğüne inanıyorum” diye konuşuyor. En kötü ihtimalle Şampiyonlar Ligi’ne gideceklerini söyleyen futbolcu, “Kalan maçları kazanırsak her şey değişebilir. Önemli olan bundan sonra pişman olacağımız kayıplar yaşamamak. Umutsuzluğa yer yok. Şimdi kenetlenme zamanı” diye konuşuyor.
DELGADO: “BIRAKMAYACAĞIZ”
Sezon boyunca çok konuşulan isimlerden bir tanesi olan Delgado, şampiyonluk konusunda aklında olan tek konunu da bu olduğuna işaret ediyor. Oyuncu, “Şu anda aklımda olan tek şey Beşiktaş’ın başarısı. Sözleşmem sürüyor ve İstanbul’da mutluyum. Bir yere gitmeyi düşünmüyorum” diye sözlerini tamamlıyor. Derleyen: Didem TUTAL
SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (3)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Beşiktaşlı Yılın Futbolcusu Yarışması bu sezonda devam ediyor. Beşiktaş Gazetesi, yılın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı’ya Beşiktaş Gazetesi Yarışma her hafta oynanan maçtan sonra spor yazarlarının görüşleri doğrultusunda yapılıyor. Spor yazarlarının verdiği oylar, haftanın futbolcusu belirliyor. 34 hafta sonunda haftanın futbolcuları ortaya çıkıyor ve en fazla haftanın futbolcusu seçilen Beşiktaşlı sezon sonunda Beşiktaş Kupası’nın sahibi oluyor. Geleneksel hale gelen ve bu sezon üçüncüsü yapılan Beşiktaş Gazetesi Kupası için görüşlerine başvurduğumuz, yazılarından yararlandığımız ve her maçtan sonra oy veren spor yazarları şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay. 2007-2008 sezonu oylamaları şöyle: İlk yarı, Konya: S. Özkan. Kasımpaşa: Yok. G.Antep: Batuhan. Kayseri: H. Arıkan. Ankara: Yok. Denizli: Tello. G.Saray: Tello. G.Birliği: Tello. Trabzon: Bobo. B.Ş. Belediye: H. Arıkan. F.Bahçe: Yok. Sivas: Higuain. Oftaş: Bobo. Rize: Delgado. Bursa: Delgado. A.Ggücü: Delgado. Manisa: Bobo. İkinci yarı da Konya: Nobre. Kasımpaşa: Nobre. Gaziantep: Cisse. Kayseri: Yok. Ankara: İ. Toraman. Denizli: Holosko. G.Saray: İ. Toraman. G.Birliği: Bobo. Trabzon: Holosko. İst. B.Ş. Belediye: Yok. F.Bahçe: Yok. Sivas: Holosko.

Olimpiyat meşalesini Kübra taşıyacak…
Siyah Beyazlı Kulübün Satranç Takımı başarılı sporcusu, son Avrupa Şampiyonu Kübra Öztürk, Beşiktaş yönetimini ziyaret etti. Öztürk, Genel Sekreter Kenan Öner ve Satranç Şubesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sarsmaz’la görüştü. Kulüp Derneği Genel Koordinatörü Levent Çifter’in de yer aldığı ziyarette, yöneticiler tarafından ilgiyle karşılanan Kübra’ya Futbol Takımı’nın forması hediye edildi. Öner, 2 Avrupa şampiyonluğu olan ve dünya şampiyonluğuna kıl payı kaçıran Kübra için onu gönlümüzde şampiyon kabul ediyoruz diyor ve olimpiyat meşalesini taşımak için davet edilmesinin kendileri için başka bir gurur sebebi olduğunu söylüyor. Öner, başarılı sporcuya eğitim hayatında da gerekli desteği vereceklerini söylerken böyle bir yetenek böyle bir zeka onur verici diye sözlerini tamamlıyor. Kübra Öztürk ise, “Çok iyi bir takımımız var. Temmuz ayında başlayacak lige yine Beşiktaş ruhuyla başlayacağız ve şampiyonluk için mücadele edeceğiz” dedi.
Voleybolculara yazık oldu
Beşiktaş Erkek Voleybol Takımı, hayalini kurduğu birinci lige erişemedi. Final Grubu’nun son maçında Maliye Gençlikspor ile karşılaştı. Alanya Atatürk Spor Salonu’ndaki mücadele Maliye Gençlikspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Siyah Beyazlılar bu sonuçla grubu 3. sırada tamamladı ve birinci lige yükselme şansını değerlendiremedi. Siyah Beyazlılar dört takımın katıldığı Final Grubu’nda 2 mağlubiyet, 1 galibiyet alarak sıralamanın 3. basamağında kaldı ve birinci lige çıkamadı. Birinci lige yükselmek için mücadele eden Erkek Voleybol Takımın antrenörü Aziz Kal-oğlu final grubunda her takıma eşit şans tanımıştı. Konuyla ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu: “Final grubundan kimin bir üst lige yükseleceği belli olmaz. Takımların güçleri eşit, her an herkes birbirini yenebilir. Bana göre herkesin birinci lig şansı var. Özellikle yarı final maçlarında bu düşüncem beni haklı çıkardı. Finallerin bu kısmına daha hazır gelen takım daha iyi sonuçlar alır.”