SAYI 149

BJK149Erken teşhis hayat kurtarır
Kanser, korkulu rüya olmasın diye kanserle savaşanlar mücadele öykülerini anlattı. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, sevilen ünlüler bir araya geldi ve hikayelerini dinleyicilerle paylaştı. Nisan ayının başlarında gerçekleşen etkinliğe, Osman Yağmurdereli, Kazım Kanat, Meral Gökçaylı ve Sibel Kalaycı gibi ünlü isimler katıldı. Toplantıyı, Türkiye Kanserle Savaş Vakfı Başhekimi Doç. Dr. Metin Aran yönetti. Oldukça kalabalık bir seyirci kitlesinin izlendiği etkinlikte, kanserle mücadele ederken özellikle erken tanı koyulmasının ve kanserli hastanın ailesinden göreceği desteğin önemine değinildi. Yağmurdereli, “Kanseri 2 ayda yendim! Yurtdışına hiç gitmeden, Türk hekimlerine tedavi oldum. Ben bundan sonra da bu
hastalık için mücadele edeceğim. Ben ölürsem çok insan ölecek bunu biliyorum. Onun için de ölmeyeceğim” dedi. Erken teşhisin bu hastalık için çok önemli olduğunu vurgulayan modacı
Meral Gökçaylı, “Bu dönemde moral çok önemli… Eşim beni motive edebilmek için gelinden gelen her şeyi yaptı. Bir kadın için göğüs kanseri olmak korkunç bir duygudur. Ama eşim bana, herkesin iki göğüsü var, sen amazon kadınlarına benziyorsun di-yerek beni mutlu ediyordu” dedi.

TÜRKİYE KANSERLE SAVAŞ VAKFI

Nisbetiye Mah. Yücel Sok. No.6 34340 Levent – İst. TEL: 0212 278 83 41 0212 325 11 18
Atatürk büstü sevinç yarattı
Ulusca; “Atatürk” dendiğinde bir başka hassasiyet duyuyor, anısına, fikirlerine ve kişiliğine bir başka özen gösteriyoruz. Ayrıca, bunun için de son zamanlarda daha büyük bir çaba göstermek gerektiğine de inanıyoruz. Bu nedenle fikirler kadar yapılan etkinlikler de önemli. Atatürk fotoğrafları, büstleri ve heykelleri gelecek nesiller içinde o büyük insanı tanımak açısından yarar sağlıyor bizlere… Beşiktaş ilçesinde yapılan ve yapılmakta olan Atatürk’le ilgili her türlü yapıt fazladan bir artı getiriyor yaşadığımız kente ve insana… Bu nedenle de okullara konulan ve yenilenen küçücük büstler bile bizim baş tacımız, Ata’mız, Cumhuriyetimiz’in kurucusu büyük insanın anısını yaşatmak adına çok önemli. İşte öyle bir gün yaşandı Beşiktaş’ta geçen hafta… Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın yaptırdığı büst okula geldiğinde çocuklar neşe içindeydiler ve hep birlikte haykırdılar, “Sen bizim baş tacımızsın” diye… Ve Ata’mıza yine önce onlar sahip çıktı.
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır ve Gülhane Lions Kulübü Üyeleri katılımlarıyla Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na Atatürk büstü armağan edildi. Geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşen törende, büstün yapımını üstlenen Enise Kubilay’ın Okul Müdürü Yener Şarkoğlu, Beşiktaş Kaymakamı Nihat Nalbant, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, eğitime desteğin önemini içeren birer konuşma yaptılar. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal eğitime verdiği önemi vurgulayarak “Beşiktaş kentindeki tüm ihtiyaç sahibi devlet okullarını kolej seviyesine getireceğimize dair verdiğimiz sözü tutmaya çalışıyoruz. Eğitime verdiğimiz destek her daim sürecektir” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Dikkat!.. Beşiktaş Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veriliyor
Ö ğrencilere destek geldi. Eğitim ha-yatlarında başarı sağlayan ihtiyaç sahibi öğrencilerin yüzünü Beşiktaş Belediyesi güldürüyor. Beşiktaş Belediyesi eğitim ve öğretim yardımları kapsamında başarılı ancak gelir düzeyi düşük ihtiyaç sahiplerine, eğitimlerine katkı olması amacıyla burs veriyor. Eğitime destek vermeyi sürdüreceğiz diyen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, geçtiğimiz haftalarda velilerle bir araya geldi. 2006-2007 eğitim öğretim yılı için burs için başvuranlar arasında 274 öğrenci burs almaya hak kazandığı açıklandı. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katılımıyla yapılan duyuru da burs alan öğrenciler sevinçten göz yaşı döktü. Eğitim ve öğretim yardımları kapsamında öğrenim hayatlarında başarılı fakat gelir düzeyi düşük ihtiyaç sahiplerine, eğitimlerine katkı olarak sağlanan bursun aylık 75 YTL olarak belirlendiği ifade edildi.
Eski mahkumlar ve engellilere iş garantili eğitim programı başladı
Beşiktaş Belediyesi, MESS Eğitim Vakfı ve İŞKUR ortaklığı ile “Eksik Değil Farklı” projesi kapsamında yeni bir protokol eklendi. Engelli ve eski hükümlüler mesleki eğitim protokolü imzalandı ve projeye göre engelliler iş garantili kurs sonrasında çalışma hayatlarına aktif olarak başlamış olacak. Başvurular 16 Nisan’da bitiyor. Uygulamada, Beşiktaş Belediyesi MESS Eğitim Vakfı’nın koordinasyonunda, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ve Kadıköy Belediyeleri ile işbirliği içerisinde gerçekleştiriliyor.
İŞKUR’a kayıtlı 40 engelli vatandaş yararlanacak. Projenin hedefi, kurstaki her grup için bilgisayar kullanımı, büro yönetimi, kurum kültürü, takım çalışması, iletişim, verimlilik, kalite, iş hukuku gibi başlıklar altında toplanan eğitim süreçlerinin başarıyla tamamlanması. Eğitim süresi yaklaşık 45 gün sürecek. Eğitimler, MESS Eğitim Vakfı ve Galatasaray Üniversitesi uzman eğiticileri tarafından veriliyor. Eğitimlere katılmak isteyen engelli vatandaşlar başvurularını Beşiktaş Belediyesi’ne ya da Şişli İŞKUR Şubesi’ne yapmaları gerekiyor.
Beşiktaş’ta meydan muhaberesi!..
(BEŞİKTAŞ) MLKP duruşmasının görüldüğü sırada sanıklara destek vermek için Beşiktaş Meydanı’nda toplanan Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) üyeleriyle polis arasında çatışma çıktı. Biber gazlı müdahalede bulunan polis, kendilerine taş atan eylemcileri dağıtırken vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Ara sokaklara dağılan eylemciler, bir çok işyeri ve bankanın camını kırdı. 150 kişilik grup, polis engeliyle karşılaşınca, dağılmaya başladı. Grup üyeleri, kaçarak ara sokaklara girdi. Çok sayıda eylemci gözaltına alındı.
Doğu Perinçek ve
İşçi Partililer ifade verdi
(BEŞİKTAŞ) İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ve iftirada bulunduğu iddiasıyla ifade verdi. Erdoğan’ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu vasıtasıyla yapılan başvuruda, İP Genel Başkanı Perinçek’in, İP Beşiktaş İlçe Merkezi’nde 4 Şubat 2007’de yaptığı basın toplantısında, Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırı kastıyla ağır hakaret, iftira ve suç isnadında bulunduğu gerekçesiyle TCK’nın 267 ve 125. maddelerine göre yargılanması istenmişti.
Tek kollu şoför silahıyla birlikte yakalandı
(BEŞİKTAŞ) Akıllara durgunluk veren bir olay geçtiğimiz hafta içinde Etiler’de yaşandı. Sabaha karşı ters şeritte giden bir araç polisin dur ihtarına uymadı ve kaçtı. Etilere doğru yol alan ve ara sokaklara dalarak izini bir süre kaybettiren araç, Mecidiyeköy’de park halinde bulunadu. Lüks otomobilin sürücü koltuğundaki şahsın tek kolunun olmadığı anlaşıldı. Şüpheli şahsın otomobilinde de bir adet ruhsatsız silah bulunduğu öğrenildi. Yakalanan şahıs gözaltına alınırken, konuyla ilgili araştırmalar sürdürülüyor.

İETT arazisinden elde edilen tüm gelir Beşiktaş’a yapılacak tünellere gidecek
Geçen sayımızda İETT arazisinden elde edilen gelir ve Zincirlikuyu’da Zorlu Grubu tarafından satın alınan araziden elde edilen gelirin Beşiktaş bölgesine harcanması gerektiğini belirtmiştik. Yetkililer, sesimizi duymuş olacak ki, Beşiktaş Bölgesi’ndeki ihalelerden kazanılan milyonlarca doların tekrar Beşiktaş’a harcayacaklarını bildirdiler. Buna göre, daha önce planlaması yapılan projeleri biten ve ilk kazmanın vurulması beklenen beş tünelin yapımını bir an önce başlanacağı belirtildi. Ancak trafiğin rahatlaması için 5 tünelin aynı anda başlaması ile birlikte trafiğin önceleri daha da kötü duruma geleceği, bu inşaatların kısa sürede ve vatandaşlara daha büyük sıkıntıya sokmadan bitirilmesi bekleniyor.
Levent bağlantı noktalarının merkezi haline geldi. Beşiktaş merkezinde trafiğin yoğunlaşmaması için adeta yetkililer, proje yarışına girdi. Onaylanan projeler bir tanesi de Levent bölgesine tünel entegresi. Levent’teki İETT arazisi Dubai Şeyhi El Maktum’un şirketi Sama Dubai’ye satışı gerçekleşti. Buna göre, elde ettiği 705 milyon dolarlık gelirin yaklaşık yarısına yakın bir paraya 5 karayolu tüneli ihale edilmiş oldu.
Trafiğe çözüm bulmak amacıyla yapılması planlanan 5 karayolu tüneli ihalesinin 3’ünü Limak ve Kolin ortak girişimi kazandı. Belediyenin açtığı tünel ihalelerine verilen en iyi tekliflerin toplamı 436 milyon YTL gibi bir rakam oldu.
Buna göre Beşiktaş sınırlarında kalan tünellerin güzergahları ise şöyle; Fulya – Levazım arası 4 bin 450 metrelik karayolu tüneli inşaatı, Dolmabahçe – Fulya arası 2 bin 27 metrelik karayolu tüneli – Dolmabahçe kavşak ve bağlantı yolları – Fulya kavşak ve bağlantı yolları inşaatı, Levazım – Akatlar arası 3 bin 360 metrelik karayolu tüneli – Levazım Kavşağı bağlantı yolları – Akatlar Kavşağı ve bağlantı yolları inşaatı.
Sinanpaşa Mahalle Muhtarı Zeki Bölükbaşı:
“Vatandaş ne yazık ki haklarını tam bilmiyor”
H alkın nabzını Gazete Beşiktaş olarak bu sayıda Sinanpaşa Mahallesi’nde tuttuk. Belediye hizmetlerinden ülkenin genel durumuna kadar sorularımıza yanıt ararken mahalle muhtarı Zeki Bölükbaşı ile içten ve dobra söyleşide bulunduk.
“Başkanımızın kültürel sanat yönündeki çalışmaları fevkalade. Yaptıkları gayet güzel diyen” Sinanpaşa Mahalle Muhtarı Zeki Bölükbaşı, bir özeleştiri de bulunuyor ve şunları söylüyor: “Biz birebir görüşme fırsatı bulamadık, ‘tak tak’ deyip kapısını çalıp, örneğin, bazı konuları görüşmek istiyorum diyebilmeliyim. Belki o benim hatam. Zaman ayıramıyor olabiliriz. Beni bekliyor olabilirler. Ne olacağını gidip görmek gerek. Eleştirmek kolay, ama bizim bir alışkanlığımız var. Ne yazık ki işimiz olmadı mı gitmiyoruz. Ben vatandaşın temsilcisiyim. Beşiktaş’ta 300 bin nüfusu var, temsilen de 23 kişi var. 23 kişiyi kabul etmek, 300 bin kişiden evladır”
HERKESİN GÖZÜ ÜZERİMİZDE
Bölükbaşı sözlerine şeyle devam ediyor; “Semt toplantıları henüz burada olmadı. Bizim bölgemiz merkezi bir yer. Herkesin gözünün üstünde olduğu bir bölgedir. Ama kişi görmek istediği için veya Başkanı tebrik etmek için de bu toplantılara gereksinim duyabilir. Ancak mahallemde kimi zaman kişilere kızıyorum. Ama suç benim suçum. ‘Muhtarın kim?’ dediğin zaman ‘Bilmem’ diyor, sen nasıl bilmezsin? ‘Belediye başkanının ismi ne?’ dediğim zaman ‘Bilmem’ diyenler çıkıyor. Niçin bilmiyorsun? Senin adına o insan karar veriyor. Senin adına bir takım masraflar yapıyor, seni isterse ipe götürür!.. Sen nasıl seçtiğin insanları bilmesin? Muhtara düşen görev nedir? Ben kendim için söylüyorum, benim ona o kişiye gitmem gerekir. “Ben bu mahallenin muhtarıyım” demem gerekir. Bu tür davranışlar insanları onure etmektedir. Çok önemli bir hizmet yerine vatandaşa ‘Hayırlı işler, bir şeye ihtiyacın var mı’ demek bence çok daha önemli.”
VATANDAŞ HAKKINI BİLMİYOR
Bölükbaşı, genel olarak değerlendirildiğinde vatandaşın en büyük sıkıntısının haklarının nereye kadar olduğunu bilmediği olduğunu söylüyor. “Makamdaki insanlar da tersi. Yetkilerinin nereye kadar olduğunu biliyor ama vatandaşa bunu söylemiyor. Benim yetkim bu kadardır, demiyor kullanıyor onu maalesef. Burası için veya belediyemiz hakkında konuşmuyorum, genel olarak baktığımız zaman böyle. Kamu kuruluşlarından insanlar beziyor. Hizmet talebinde bulunuyorsunuz, hizmet alacağınız zaman bile çay içiyor orada “Bekle bir dakika” diyor, hakkı yok buna… Ne zaman çay içecek, ona devlet tatil zamanı vermiş. Ama ezilen vatandaş oluyor. Halk görüyor, üzülüyor, kızıyor ama nereye şikayet edecek bilemiyor. Uğraşmak istemiyor.
BAŞKAN HALK ADAMI
“İsmail Başkan ile toplantılarda etkinlikler de karsılaşıyorum, görüşüyoruz. Başkandan kesinlikle şikayetçi değilim. Ben gerçekten beni ne zaman görse sorar ‘muhtarım nasılsın?’ diye.. Bana tavrında aksaklık yok. Ben daha iyi olur diye öneri sunuyorum. Mahallemize geldiğinde haberim olursa, beraber dolaşırız. Ben Bulgar’ın yerine gidiyorum, diyor. Orada kahvaltı yapıyorum, diyor. Güzel bir şey… Halkın içinde bir belediye başkanı orada kahvaltı yapıyor, bizde bilirsek gideriz, vatandaşla hep birlikte kaynaşırız. Başkanın bir özelliği var. Gerçekten halk adamı gibi hareket ediyor. Rahat ve yanına gittiğiniz zaman da sıcak. Biz buna katkı yapabiliriz.”
SORUNLARIMIZI AŞIYORUZ
Bölükbaşı genel anlamda sorunların ise aşıldığına dikkat çekerek sözlerine şöyle sürdürüyor; “Elektrik, İSKİ gibi konularda ilgili yerlere bildiriyoruz, buralara ulaşamadığımızda ancak belediyeye söylüyoruz ve gerekeni yapmaya çalışıyorlar. Öte yandan biz de İSKİ’ye söylediğimizde bugün, en azından gelip ilgilenme zorunluluğu var. Herkes görevini yapmak zorundadır. Herkes bulunduğu makamın ne yapması gerektiğini bilmesi lazım. Mahallem dar, sıkışmış bir mahalle. Park yapılacak bir alanı yok. Sahil şeridi zaten Büyükşehir’in sorumluluğunda. Yıldız Sineması’nın önünde bir çöplük alan vardı, BKM’in karşısı. Şimdi park yapıldı oraya. Gayet de güzel oldu. Ayrıca, merkez mahalle konumunda bulunduğumuzdan ve göz önünde olmamızdan dolayı hizmetlerimizde bir sorun yok”
KÖYİÇİ ESNAFI ZORLANIR
“Meydan projesi, Beşiktaş – Çarşı için balık pazarının olduğu bölge, belli saatler içinde araç trafiğine kapalı şekle dönüştürüldü. Ama acil pozisyonlarda zorlanıyoruz. Sabah; 10.00’a kadar, akşam; 17.00’ den sonra araç trafiğine açık. Tamamen kapatmak da hatalı. Esnaf ta burada oturanlar da sorun yaşıyor. Bir kural varsa herkes için geçerli olmalı.
ENGELLİLERE DESTEK
“Belediyecilik hizmetlerinde şehircilik hizmetleri giderek oturmaya başladı. Mükemmele doğru yürüyor. Eksikler mutlaka oluyor. Çok bariz olan şeyler yok. Engelliler için de belediyemiz oldukça çalışıyor. Kaldırımlar onlar için özel olarak yapılıyor. Zaman içerisinde bu sistem yaygınlaştırılıyor.”
Ünlülere uyuşturucu satanlar yakayı ele verdi
(BEŞİKTAŞ) İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, yaptığı istihabarat çalışması sonucu ünlülere uyuşturucu temin eden 11 kişilik çeteyi çökertti. Zanlıların, İstanbul’da bulunan ünlü eğlence mekanlarında uyuşturucu sattıkları ve buralardan müşteri temin ettikleri öğrenildi. Üç aylık istihbaratı çalışma sonucu Beylikdüzü, Tarlabaşı, Fulya, Kağıthane, Feriköy, Çeliktepe, Etiler, Ulus, Bebek, Gayrettepe ve Taksim’de tespit edilen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda A.T. ile birlikte 11 kişi gözaltına alındı.
Kredi kartı dolandırıcısı bilgisayarıyla ele geçti
(BEŞİKTAŞ) İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü İnternet ve Bilişim Suçları Bürosu Ekipleri, bazı banka müşterilerinin kredi kartlarından dolandırıcılık yapıldığı şikâyeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında söz konusu kişilerin kredi kartlarından internet üzerinden alışveriş yapılan bilgisayarların IP numarası ve kullanıldığı adres belirlendi. Ardından Beşiktaş’ta bir eve düzenlenen operasyonda, belirlenen bilgisayarları kullanan R.Y. yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında gerekli işlemlere başlandı.
Taksi şoförlerinin belalıları yakalandı
(BEŞİKTAŞ) Yaklaşık 2 ay önce müşteri olarak bindikleri taksinin şoförü Fahrettin Berber’i, gasp amacıyla bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen iki kişi gözaltına alınmıştı. Geçtiğimiz hafta içinde başka bir taksi şoförünü aynı amaçla bıçaklandı. Olayın ardından yakalanan 19 yaşlarındaki iki zanlı, Beşiktaş’taki adliyeye sevk edildi. Önceki olayda; Kuruçeşme Muhtar Ali Rıza sokak üzerinde saat 02.00 sularında taksi şoförü Fahrettin Berber, iki kişinin bıçaklı saldırısına uğramıştı. Taksi şoförü Berber hayatını kaybetmişti.
Büyülediler!..
Prag Senfoni Orkestrası MKM’de verdiği konserle adeta izleyenleri büyüledi. Çek Cumhuriyeti’nin önemli orkestralarından biri olan Prag Senfoni Orkestrası, 3 ve 4 Nisan 2007 tarihlerinde Mustafa Kemal Merkezi’nde verdiği iki konserle Beşiktaşlı sanatseverler ve İstanbullularla buluştu. Orkestra şefliğini Petr Altrichter’in yaptığı ve piyanist Paul Kaspar’ın solist olarak katıldığı konserlere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.
Mustafa Kemal Merkezi’nde saat 20:30’da başlayan konserlerde, A. Dvorak, B. Smetana ve W.A. Mozart’tan eserler seslendirildi. Orkestra şefliğini Petr Altrichter’in yaptığı konsere piyanist Paul Kaspar da solist olarak katıldı.
Konserde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın yanı sıra Erkan Özerman, Şenay Akın, Prof. Zeliha Berksoy, Deniz Gökçer, Tufan – Pınar Türenç gibi pek çok ünlü sima yer aldı.
Prag Senfoni Orkestrası hakkındaki bilgiler ise şöyle; 1934 yılı sonbaharında orkestra şefi ve müzik organizatörü Rudolf Pekárek tarafından kurulan Prag Senfoni Orkestrası, film-opera-konçerto olarak belirlediği etkinlik yelpazesinden itibaren FOK kısaltmasıyla da anılmaktadır. Tarihinde birçok önemli orkestra şefi, misafir sanatçı ve solist yer alan Prag Senfoni Orkestrası FOK, bugüne kadar Avrupa, Japonya, ABD, Güney Amerika, Porto Riko, Tayvan, Kore, Türkiye, İsrail ve diğer birçok ülkede konserler verdi.
Mikodo’nun Çöpleri Avrupa turnesinde…
Beşiktaş Belediyesi, Mikado’nun Çöpleri’ni Avrupa sahnelerine taşıyor. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday salonunda yoğun ilgi nedeniyle uzun süre sahne alan oyun, Avrupa’da seyirci ile buluşacak. Melih Cevdet Anday’ın ölümsüz eseri Mikado’nun Çöpleri, Paris ve Berlin’de sahnelenecek. Oyun, Nisan ayında Paris’te, Berlin’de seyirci ile buluşuyor. Oyunda televizyon dünyasının sevilen oyuncularından tiyatrocu Timuçin Esen ve Devin Özgür Çınar rol alıyor. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından geçen yıldan bu yana sahnelenen oyun, seyirciden tam not almıştı, Nisan ayı içinde Avrupa Turnesi kapsamında, Paris’te Marie Bell Tiyatrosu’nda, Berlin’de ise Urania Tiyatrosu’nda seyircisiyle buluşacak.
Oyunun konusu; 1960’lı yılların izlerini taşıyan Mikado’nun Çöpleri’nde, soğuk bir kış gününde karşılaşan bir kadın ve bir erkeğin hesaplaşmasını ele alıyor. Bir adam, yolda bulduğu bir kadını evine getirmesiyle hikaye başlıyor ve ikili, yaşamlarını sorgulamaya, günümüzden kırk yıl önceye dönerek hesaplaşmaya başlar.
Sanatçı Leman Sam zihinsel
engelliler için konser verecek
İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) yararına sevilen sanatçı Leman Sam, bir konser verecek. 30 Nisan’da gerçekleşecek olan konser, saat: 21:00’de start alacak. Konsere katılmak ve konser hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz; www.izev.org.tr adlı web sitesine göz atabilir veya 0212 347 02 27 – 28 no’lu telefonu arayabilirsiniz.
Büyük usta Bedri Koraman anıldı
BEDRİ Koraman, ‘Ustalara Saygı Geceleri’nin yirmi yedinci konuğu oldu. Koraman’ın sergisi Akatlar Kültür Merkezi’nin fuayesinde gerçekleştirildi. Faruk Şüyun’un yönettiği etkinlik Selen Domaç’ın sunumuyla aktarıldı. Geceye, Aydın Boysan, Bingür Sönmez, Cihat Hazerdağlı, Ercan Akyol, Gani Müjde, Güneri Civaoğlu, Halit Kıvanç, İlhan Selçuk, Mehmet Sevigen, Melih Aşık, Metin Peker, Mine Kırıkkanat, Tahir Özyurtsever, Tarık Minkari, Tayfun Talipoğlu, Turgut Çeviker, Turhan Selçuk ve Zeynep Oral gibi isimler katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Bedri Koraman’a fotoğraflardan oluşan bir kolaj hediye etti.
Almanya’da gösteri yapacaklar
BEŞİKTAŞ Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübü üç dalda birincilik ödülüyle dikkatleri üzerine çekiyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından İstanbul genelindeki kulüpler arasında düzenlenen halk oyunları yarışmasında, Beşiktaş Belediyesi’nin ekibi katıldığı üç dalda birincilik ödülünün sahibi oldu. Halk oyunları yarışmasına katılan kulüpler, geleneksel ve stilize dallarda birbirleriyle yarıştı . Beşiktaş Belediyesi Oyun Gençlik ve Spor Kulübü yıldızlar otantik, gençler stilize ve büyükler stilize olmak üzere üç kategoride mücadele etti. Kurulduğu günden bu yana başarılarıyla adından söz ettiren kulüp, Nisan ayının son haftasında ise Beşiktaş’ın kardeş belediyesi Erlangen Belediyesi’nin konuğu olacak. Kulüp, Almanya’da yapacakları gösterilerde Türkiye’yi temsil edecek.
Akatlar’da birbirinden güzel 4 oyun var
AKATLAR Kültür Merkezi’nde birbirinden farklı tiyatro oyunları, sizleri bekliyor. Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde uzun zamandır gösterimde olan ve yepyeni oyunlar bir çatı altında sahneleniyor. Sanatseverlerin ilgiyle izleyeceği oyunlar arasında Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Mutlu Günler, Nazım Hikmet’i Yaşamak ve Küçük Burjuva’nın Düğünü bulunuyor. Akatlar Kültür Merkezi’ndeki oyunların programı ise şöyle: 18 Nisan Çarşamba saat: 20.00 Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, 19 Nisan Perşembe saat: 20.30 Mutlu Günler, 20 Nisan Cuma saat: 20.30 Nazım Hikmet’i Yaşamak, 21 Nisan Cumartesi saat: 20.30 Küçük Burjuva Düğünü.

SPOR HABERLERİ

Siyah Beyazlılar tribünde yine gündem oluşturdu
‘Türkiye Cumhuriyeti’ne Hoşgeldiniz’
Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinden sonra Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesindeki forumu mesaj yağmuruna tutuldu. Taraftar gönderdiği mesajda İnönü’de tek bir küfür bile olmadığını, sınavı başarıyla geçtiklerini, aynısının da Saraçoğlu’nda yapılması gerektiğini belirti. “Fenerbahçe ile yapılacak maçta taraftarın aynı hoşgörüyü gösterip göstermediğini göreceğiz” diyen Beşiktaş taraftarı “Bir avuç Fenerbahçe seyircisi bizi tahrik etmeye çalıştı ancak biz bunlara karşılık vermeyerek Beşiktaş taraftarının ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gösterdik” dedi. Beşiktaş Gazetesi’ne bu konuda gelen mesajların bazıları şöyle:
KIŞKIRTAMADILAR
Hafta içinde hep bizi kışkırttılar. Ama oyuna gelmedik. Onlara en güzel yanıtı İnönü’de verdik. Herkes gördü kim haklı kim haksız. Sami Aslan.
YANIT SAHADA
Taraftardan çok, futbolcular galibiyetle onlara yanıt verdi. Hangi takım daha büyükmüş bir kez daha gördük. Cafer Atçı.
EZDİK GEÇTİK
Kupada ezici üstünlüğümüz var. 24 yıldır yenemiyorlardı. Saraçoğlu’nda da yeneriz. Kayseri Erciyesspor daha tehlikeli… Nedim Karaoğlu.
TARAFTAR GEREĞİNİ YAPTI
Beşiktaş taraftarını gördüler. En çok bizim sahamız kapatıldı. Derbi maçta tek bir madde bile sahaya atılmadı. Bizle uğraşmasınlar. Ahmet Kocaer.
AŞAĞI ÇEKEMEZLER
Zor bir viraja girdik. Kupa ve lig bir arada gidiyor. Mutlaka bizi aşağı çekmek isteyeceklerdir. Uymayalım. Kerem S. Talat.
TÜMER BİLE ŞAŞIRDI
Herkes birbirini kontrol etmeli. Fener maçında da öyle yaptık. Birkaç söz dışında kötü tezahürat yapılmadı. Tümer bile şaşırmıştır. Naci Karaman.
KÜFÜR ARTIK OLMAMALI
Takımı desteklemeliyiz. Tezahüratlarla rakibi ezmeliyiz. Küfür artık olmamalı. Fenerbahçe maçı milat olsun. Erdil Şahan.
ÇİCEKLERLE KARŞILADIK
Feneri çiçeklerle karşıladık. Başkanları maça bile gelmedi. Bunlarla oturup konuşulmaz bile… Abidin Muratoğlu.
İKİ KUPA İSTİYORUZ
Biz üzerimize düşeni yaptık. Artık top yönetim futbolcularda… Hem kupayı hem de ligi istiyoruz. Baki Özdemir.
BİZ DEĞİL, FENER TEDİRGİN
Biz değil Fener tedirgin. Önde giden takım her zaman arkasındakini kollar. Beşiktaş şampiyon olacaktır. Kemal Kazancı.
MORALLER İYİ
Kupada Fener’i yenmemiz moral acısından iyi oldu. Onlar şimdi çökmüştür. Kendilerine gelemezler. Bu fırsatı kullanalım. Esra Demir.
SINIFI GEÇTİK
Her zaman söylüyorum, Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynarsa kazanamayacağı maç yoktur. Taraftar sınıfı geçti. Emin Atalay.
AKILLI DAVRANDIK
Tribünlerden küfür bekliyorlardı. Kışkırttılar, üzerimize geldiler ama olmadı. Akıllı davrandık. Sezon sonuna kadarda böyle devam… İlhan Tamer.
Kazanan Beşiktaş oldu
Derbi öncesi Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören basın mensup-ları ile yemek yemiş, yazarlarla Beşiktaş’ı konuşmuştu. Bu yemekte kavga istemediklerini, ortaylığı karıştırmanın Türk futboluna yarar değil zarar getireceğini vurgulamıştı. Demirören; “Beşiktaş şampiyonluğa koşuyor. Bu bir iddia değil inanç” demişti. Toplantıda Genel Sekreter Kenan Öner, Futbol Şubesi Sorumlusu Celal Kolot, Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, BJK Yönetim Kurulu Üyesi, Basın Sözcüsü Gülnaz Kudunoğlu Arsel de vardı. O toplantıda Futbol Şubesi Sorumlusu Celeal Kolot, Fenerbahçeli yöneticilerinin demeçlerini doğru bulmadığını belirterek bu sözler için “Korkunun ifadesi” derken, Genel Sekreter Kenan Öner de ortalığın karıştırılmak istendiğini vurgulamıştı. Demirören ise yemek esnasında Fenerbahçeli yöneticileri İnönü Stadı’nın kapısında karşılayacaklarını ve çocuklar ile birlikte çiçek vereceklerini söylemişti. Maçtan hemen önce bu sözlerini yerine getirdiler ve Fenerbahçeli yöneticileri çiçeklerle karşıladılar. Ancak Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım maça gelmeyerek, bu sıcak masaja yine karşılık vermedi.
Beşiktaş taraftarı ise Beşiktaş’a yakışanı yaparak tek bir küfür ve kötü tezahüratta bulunmadı. Fenerbahçeli bir avuç taraftarın tahrikine kapılmadı, Tümer’i sahada Fenerbahçe forması ile gördüğünde bile çoğu kişinin beklentisini aksine sadece ıslıklarla protesto etti.
Derbi öncesinde basın mensuplarıyla yenilen yemek, karşılıklı fikir alışverişi, verilen beyanatlar ve taraftarın maç esnasında duruşu sonuç verdi. Futbolcular ve kamuoyu gereken mesajı aldı. Ve sonuçta kazanan Beşiktaş oldu.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (2)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sayıda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu ve kupasını aldı. Yılın Beşiktaşlı futbolcusunu seçmek için her maçtan sonra görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay. İlk maçta göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, Gaziantep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizlispor maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konyaspor maçında Burak seçildi. Trabzonspor maçında ise “Maçın yıldızı yok” denildi. Galatasaray maçında yine isim çıkmadı, Ankaragücü maçında Ali Tandoğan aldı. Kayseri Erciyes-Beşiktaş maçında Gökhan Zan G.Birliği maçında yine Gökhan Zan, Rizespor maçında ise isim yoktu. Sakaryaspor karşılaşmasında da maçın yıldızı seçilemedi, Antalyaspor maçında ise 3 gol atan Bobo maçın yıldızıydı. Beşiktaş-Sivas maçında hiçbir futbolcuya spor yazarlarından oy çıkmadı. F.Bahçe derbisinde Koray Avcı, Bursaspor maçında Ricardinho, Ankara – Beşiktaş maçında ise otoritelerin görüşleri yıldız oyuncunun olmadığı yönündeydi, Beşiktaş-Kayserispor maçında ise göze batan oyuncu Ricardinho’ydu. İkinci yarının ilk maçında ise en fazla oyu Nobre aldı. Denizli ve Gaziantep maçlarında en çok oyu Koray Avcı aldı. Yorumcuların, Konya ve Trabzon maçlarında yıldız futbolcu olmadığını açıkladılar. Galatasaray maçında Ricardinho, Ankaragücü karşılaşmasında ise Runje maçın yıldızıydı. Kayseri Erciyes maçına Baki Mercimek en çok oyu aldı. G.Birliği maçında Nobre, Rizespor maçında Runje en çok oyu topladı.
Nazar değmesin sana…
Bir derbi maç daha geride kaldı. Maçtan sonra yorumlar taraftar ve Beşiktaş’lı futbolcular üzerineydi. Tigana’nın sözleri de çok konuşuldu ancak derbi maçın önüne geçmedi.
Gündemde ise taraftar vardı. Taraftar sınıfı geçti. Medya taraftarın duruşunu takdirle karşılarken, “Atmosferi böylesine yüksek maçlarda genelde kavga kıyamet olur. Bırakın bunları sahaya tek bir yabancı madde bile atılmadı, tek kötü bir tezahürat bile yapılmadı” şeklinde konuştular.
Genç ve henüz tecrübesiz bir takım olmasına rağmen Beşiktaşlı futbolcular da ortaya koydukları oyunla tam puan aldı. Bobo’nun ise, 30 dakikası yetti. Derbi maçta en çok konuşulan ameliyattan yeni çıkan ve henüz tam olarak hazırlıklı olmayan Bobo’nun performansı idi. Bobo attığı gol ile taraftarın bayram yapmasını sağladı. Derbide göze batan bir diğer oyuncu ise Nobre oldu. Nobre maç boyunca çalıştı. Yoktan birçok topu var etti.
OLUMLU NOT ALDILAR
Spor otoritelere genelde yazılarında; “Defans, orta sağa ve forvet, tüm takım üzerine düşeni yaptı. Dahası oyunu kontrol altında tutmayı öğrenmişler. Verilen taktiği tam olarak yerine getirebiliyorlar. Profesyonelce davranış sergiliyorlar” dedi. “Sabır içinde disiplinden kopmadan mücadele eden Beşiktaş bileğinin hakkıyla maçı kazandı” diyenlerin sayısı da az değildi.

BJK Store Kartal Yuvası oldu
Türk Dil Kurumu’ndan ödül geldi
Beşiktaş’ın lisanslı ürünlerini taraftarlara ulaştıran mağazaların isminin “Kartal Yuvası” olarak değiştirilmesinden dolayı Başkan Yıldırım Demirören’e, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın tarafından “TDK Onur Ödülü” verildi.
Akaretler’deki kulüp binasında gerçekleştirilen ödül törenine Başkan Yıldırım Demirören’in yanı sıra Genel Sekreter Kenan Öner, Asbaşkan, Behçet Ümitlen, Asbaşkan Numan Ceyhan, Futbol Şubesi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kolot, Alt Yapı’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Halim Aydın, Tesisler, Bedensel Engelliler ve Güreş Şubeleri’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yücel, Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Durusoy, İletişim’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Gülnaz Arsel, Spor Okulları’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Sarsmaz ile Pazarlama ve Kartal Yuvası Mağazaları’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aksoy da katıldı.
Törende yaptığı konuşmada Türkçe’nin son yıllarda büyük yozlaşmaya uğradığını belirten Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, “Son yıllarda Türkçe’nin en büyük sorunu iş yeri adlarının yabancılaşması oldu. Bu değişiklik önce büyükşehirlerde başladı daha sonra Anadolu’ya yayıldı. Bunun sonunda da vatandaşlarımız “Acaba Türkiye’de miyim?” diye sorar oldular” diye konuştu. Türk Dil Kurumu olarak belediyelerle anlaştıklarını ve iş yeri isimlerinin Türkçe’ye dönmesi yönünde çaba gösterdiklerini belirten Akalın, “Belediyelerle yapılan anlaşma neticesinde bugüne kadar yüze yakın iş yeri Türkçe isim kullanma kararı aldı. Bu, ülkemiz ve Türkçemiz için çok önemli bir gelişme” ifadelerini kullandı.
BJK Store isminin “Kartal Yuvası” olarak değiştirmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini sözlerine ekleyen TDK Başkanı, “Beşiktaş’ın aldığı bu karar Türk dili için çok anlamlıdır. Çok güzel ve Beşiktaş’a yakışan bir isim bulmuşlar. Alınan bu kararda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Beşiktaş’ın yaptığı bu girişimi diğer takımlarımızdan da bekliyoruz ve TDK olarak buradan açık çağrı yapıyoruz. Avrupa’da Türkiye’nin ayak sesleri olan takımlarımızdan, Türkçe’nin de sesi olmalarını umuyorum” şeklinde konuştu. Başkan Demirören ise Türkiye’nin ilk Kulübü olan ve armasında Ay-yıldız taşıyan tek takım olan Beşiktaş’ın böyle bir girişimde bulunmasının önemli olduğunu belirti.
Başarısızlığı sakatlığa bağlayan Bülent Deriş destek istedi
“Erkek Voleybolcular 1. lige çıkacak”
Voleybol, Hentbol, Kürek ve Boks Şubeleri’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Deriş, Erkek Voleybol Takımı’nın küme düşmesi ve hakkında çıkan istifa haberleri ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Erkek Voleybol Takımımız, transfer sezonunun kapanması sonrasında yaşanan talihsiz sakatlıklar sonucu maalesef küme düşmüştür. Faaliyette bulunan 10 voleybol takımımızdan 9’u büyük başarılara imza atarken, sadece Erkek A Voleybol Takımımız’ın küme düşmesinin olumsuz yorumlara konu olması beni ve emek veren tüm arkadaşlarımı çok üzmüştür. Öte yandan, şahsım ile ilgili gündeme getirilen istifa haberlerinin aksine, çalışmalarımı daha da yoğunlaştırarak diğer branşlarda sağladığımız başarıları yeni sezonda Erkek Voleybol Takımımız’ın da elde etmesi ve tekrar Birinci Lige çıkması için sürdüreceğim. Bu arada Beşiktaşımız için amatör branşlarda özverili mücadele sergileyen tüm takımlarımıza gereken desteğin herkes tarafından verilmesini bekliyoruz. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım.”

Her sayıda Beşiktaşlı bir futbolcunun burç analizini yapıyoruz
Ali Güneş: Atılgan, zeki ve sevecen
Yay, hayatı kimsenin sevmediği kadar sever ve gayretle ona kendi damgasını vurmaya çalışır. Onun ihtiyacı, iyi bir yaşam ve yeni düşüncelerin keşfedilebileceği özgür bir ortamdır. Yay insanları iyimser, canlı, atılgan, zeki ve rollerinden çok emindirler. Cesaretlerini kanıtlayabilecekleri her fırsatı değerlendirirler ve kendilerine yararlı olacağını düşündükleri insanlarla ilişki kurarlar.
Yay insanı, olağanüstü değişkendir. Merakı tatmin olduğunda ise, konu artık onu pek ilgilendirmez. Yayın bilinen kendine güveni; diğer insanlar üzerinde tıpkı bir kıvılcım etkisi yapar. Bu burç, tereddütlü arkadaşlıkları kayıtsızlıktan kurtarmayı bilir. Astrologlar, bir Yay’la geçinmenin kolay olmadığı görüşünde. Öte yandan yeni deneyimler elde etmek ve çevresindeki insanları etkilemeyi ister. Beklenmeyen bir tepki ile karşılaştığında davranışın sonuçlarına katlanmaya hazırdır.
Yay burcunu taşıyanların, aşağı yukarı 30-40 yaşları arasında tam bir yetişkin olacakları söylenir. Bunun yanı sıra değişime çok fazla inanır. Yay’ların materyalist olduğu hakkındaki tüm suçlamaları reddettiği de söylenmektedir. Yay burcundaki insanların, çevresindeki insanları üç gruba ayırdıkları vurgulanır: “İyi” insanlar; kendisine son derece sadık olan ve her konuda tüm öğütlerini dinleyen iş arkadaşları ve dostlarıdır. “Kötü” insanlar; kendisinden farklı bir anlayışa sahip olan kişilerdir. “Belli bir düşüncesi olmayan” insanlardan ise, ilk gruba katılmalarını bekler.
Yay, iş dünyası hakkındaki hükümleriyle tam bir isabet kaydeder, ama eğer duyguları ve özel yaşamı iş yaşamına karışırsa, işte o zaman sık sık hatalar yapmaya başlar. Bu burcun en büyük sorunlarından biri de aynı anda birçok konuyla ilgilenmesidir. Detaylarla uğraşmakta sabırsız olduğundan, bu görevi başkalarına bırakır. Yay burcu insanları yöneticidir; kulüp ve firmaların kurucusudur. Zorluklarla severek başa çıkan kendini büyük gruplara entegre etmek amacıdır.
Yalnızlıktan çok korkar ve bir şeyle meşgul olmadığında derin bunalımlara düşer. Öte yandan Yay burcu insanın adeta ıslah olmaz çocuk ruhlu, neşeli bir yapısı vardır. Hoş görülü kişilerden hoşlanır ve fazla romantik değildir. Yay burcu erkeği çok sahiplenici bir aşktan, boğucu bir kıskançlığa ise dayanamaz. Nerede, kiminle ve neden onunla değil de başkalarıyla olduğu soruları ise onda nefret uyandırır.
İş konusunda yetenekli ve canlıdır, günlerce işiyle uğraşır ve bu arada da sadece birkaç saat uyur. Yay burcu insanı için uygun meslekler şöyle sıralanmıştır: Yabancı dil ve yabancı ülkelere yolculukla ilgili meslekler: Çevirmen, filolog, ihracatçı, ithalatçı, büyükelçi, araştırmacı, pilot, hostes, gemici, rehber, seyahat acentasında memur, Kültürel meslekler: Doçent, filozof, din adamı, hukukçu, Spor ya da hayvanlarla ilgili meslekler: Binicilik öğretmeni, jokey, at bakıcısı, jimnastik öğretmeni, dansçı, İlişki kurmaya bağlı meslekler: Basın sözcüsü, halkla ilişkiler.
Girişimci, yaratıcı ve kendine güvenen biridir, en önemli özellikleri arasında iyimserlik, kendine güven, girişimci ruhu vardır. En zayıf noktası ise, megolamanlık, konformizm. Uğurlu taşı: Ametist. Hastalığa yatkın organı: Kalça, karaciğer diye bilinir.
Siyah Beyaz Derneği yeni lokaline kavuştu
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, geçtiğimiz hafta içinde Siyah Beyaz Derneği’nin Tophane’deki yeni lokalinin açılışına katıldı.
Açılışa katılan diğer isimler arasında, İkinci Başkan Ertuğrul Kumcuoğlu, Genel Sekreter Kenan Öner, Asbaşkan Levent Erdoğan, Yönetim Kurulu Üyelerinden Hüseyin Yücel, Nedim Sarsmaz, Hakan Aksoy, Mario Berk ile dernek yönetimi ve üyeleri vardı.
Açılış kurdelesini keserken Başkan Demirören, camiaya mesaj vermeyi de ihmal etmedi. Demirören, “Siyah Beyaz Derneği de bu Camia’nın önemli parçalarından bir tanesi. Hepimiz, Beşiktaş’ın başarısı için kenetlenmeliyiz ve tek yumruk olmalıyız” diye konuştu.
Dernek Başkanı Batur Gültekin ise Başkan Yıldırım
Demirören’e teşekkürlerini iletti ve ardından Beşiktaş’ın bugünlerde çok önemli bir yarışta olduğunu belirterek “Şampiyonluk yolunda kenetlenmeliyiz” dedi.
Beşiktaş camiası
Baba Hakkı’yı andı
BEŞİKTAŞ Kulübü’nün Onursal Başkanları’ndan Merhum Hakkı Yeten, kabri başında Beşiktaş camiası tarafından anıldı. Geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşen anma törenine, Baba Hakkı’nın ölümünün 18. yılı nedeniyle Beşiktaş camiasından bir çok isim bir araya geldi. Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında toplanan Beşiktaşlılar, Baba Hakkı’yı tekrar anma fırsatı buldu. Beşiktaş Gazetesi olarak biz de Hakkı Yeten’e Allah’tan rahmet diliyoruz.
Ufuk Sarıca basketbolda mucizeler yaratıyor
BEŞİKTAŞ Cola Turka Basketbol Takımı, başarılı sonuçlarıyla dikkat çekiyor. Murat Didin’in ayrılmasının ardından göreve gelen antrenör Ufuk Sarıca, basketbol takımının kadrosundaki önemli değişikliklere rağmen iddiasını koruyor. Sarıca ile beraber Beşiktaş Cola Turka Basketbol Takımı 4 maçta 3 galibiyet alarak büyük avantaj yakalamış oldu. Sarıca, Reese ve Barış’ın yokluğuna işaret etti ve şunları söyledi: “Artık herkes sahada ruhuyla oynuyor. Daha iyi yapacağız.”
17 dernek, 250’yi aşkın üye bir araya geldi
BEŞİKTAŞ derneklerden sorumlu yönetici Levent Erdoğan’ın başkanlığında, Güney Marmara ve Trakya’da yer alan 17 derneğin başkan ve yöneticileri ile Biga’da bir toplantı gerçekleştirdi. Derneklerin kaynaşıp yararlı işler yapmasını amaçladıklarını söyleyen Levent Erdoğan, “Dernekler birliğini kurduk. Kulübümüze destek olacak, Beşiktaş duruşunu sergileyecek her dernek birliğimize üye olabilir” diye konuştu. Toplantıya, 250’yi aşkın üye katıldı.