SAYI 147

BJK147AIDS ile mücadele hazır mısınız?
SORUMLULUK HEPİMİZİN
Yirmibirinci yüzyılın öldürücü ve tedavi edilemeyen hastalığı AIDS’ten korunma yolları geçtiğimiz günlerde masaya yatırıldı. Beşiktaş Belediyesi ve AIDS ile Mücadele Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye Üreme Sağlığı Programı hayata geçirildi. Buna göre, “Gençlerin AIDS, Uyuşturucu ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Korunması İçin Okul UYAD Kulüpleri Aracılığıyla Akran Eğitimi” tamamlanmış oldu.
Projenin ilk aşamasının gerçekleştiği illerden biri olan İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Galatasaray Üniversitesi ile birlikte, 30 okuldan 60 öğretmen ve 270 öğrencinin konuyla ilgili olarak eğitimi gerçekleştirildi. Yetkililer, uyuşturucu ve HIV/AIDS – CYBH ile mücadelenin yaygınlaştırılması konusunda Beşiktaş Belediyesi – Galatasaray Üniversitesi Proje Araştırma ve Uygulama Birimi tarafından, AIDS ile Mücadele Derneği ve Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yeni hedefler belirlenerek gerekli çalışmalar yürüttüklerini belirtiyor. Bu konuda akla gelen ilk soru ise, test… Çok sayıda lise ve üniversitenin yer aldığı Beşiktaş’ta, özellikle önemli bir risk grubunu oluşturan gençlerin rahatlıkla başvurabilecekleri, test ve danışmanlık hizmetleri alabilecekleri taslaklar da hayata geçirilmeye çalışılıyor.
Öte yandan Sağlık Bakanlığı HIV/AIDS Önleme ve Destek Projesi kapsamında gerçekleştirilecek bu çalışma ile ilgili Beşiktaş Belediyesi Sağlık İşleri gerekli düzenlemeleri yapıyor. Bu konuda vatandaşların ücretsiz hızlı ve anonim test uygulamaları Beşiktaş Belediyesi’nin Çırağan Cad. No:77 Beşiktaş adresinde gerçekleştiriliyor.
HAYDİ HAYIRLISI!.. Engelli vatandaşlara iş garantili kurs verilmeye başlanıyor
Engelli vatandaşlar için farklı bir çözüm önerisi daha hayat buluyor. Beşiktaş Belediyesi engelli vatandaşların istihdamına yönelik bir proje gerçekleştiriyor. İhtiyaç ve yeteneklerine uygun olarak ve gelişimlerini destekleyerek iş imkanı yaratacak olan projede ilk aşamada Beşiktaş ve Kadıköy ilçeleri sınırları içinde ikamet eden, İŞKUR’a kayıtlı 40 engelli vatandaş yararlanacak. Beşiktaş Belediyesi, İŞKUR bünyesinde 4857 Sayılı Kanunla kurulan Özürlü ve Eski Hükümlüler Meslek Eğitim Komisyonu tarafından onaylanan ‘Eksik değil farklı’ adlı projenin protokolleri de imzalanarak uygulama aşamasına geldiğini belirtiyor. MESS Eğitim Vakfı’nın koordinatörlüğünde gerçekleşen projenin ilk hedefi çalışmak isteyen engelliler için; bilgisayar kullanımı, büro yönetimi, kurum kültürü, takım çalışması, iletişim, verimlilik, kalite, iş hukuku gibi başlıklar altında toplam 41’er günlük eğitimlere katılmasını içeriyor. Eğitimler, MESS Eğitim Vakfı ve Galatasaray Üniversitesi uzman eğiticileri tarafından sunulacak. Eğitimlerini başarıyla tamamlanan ve gerekli yetkinlikleri kazananların asgari yüzde 60’ı MESS Eğitim Vakfı tarafından projeye destek veren işletmelerde uygun pozisyonlarda istihdam edilecek. Çalışmak isteyen engelli vatandaşlar proje ile ilgili olarak Cemil Yıldızcan ile temasa geçebilirler. Tel: (212) 261 21 14
Didem TUTAL
Fulya’da komşu oluyorlar
Süleyman Seba Fulya Projesi’ni üstlenen Aşçıoğlu İnşaat, proje kapsamında yer alan rezidans kuleler ‘Selenium Twins’ten ABD’nin eski Başkanlarından Bill Clinton’a daire hediye etmeye hazırlanıyor. Yaşar Aşçıoğlu, Bill Clinton’a hediye edilecek dairenin 800 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında olduğunu belirtti. Edinilen bilgiye göre Yaşar Aşçıoğlu, “Kızılay için düzenlediğimiz geceye katılın” şeklinde eski ABD Başkanı Clinton’a öneri sundu. Teklifin incelendiği öğrenildi.
DYP’nin eski Genel Başkanı Tansu Çiller ve ANAP’ın eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’la Fulya’daki Selenium Twins’te komşu oluyor. Çiller dev tesisin içinde 4 daire bulunan 23’üncü katını, Mesut Yılmaz da 20’nci kattan 2 daire satın aldı. Global Menkul Değerler’in sahibi Mehmet Kutman, gökdelenin 28-29 ve 30’uncu katlarının sahibi oldu. Gökdelende Boyner Ailesi’nden Ayten Boyner, Muzaffer Göçek ve Bekir Okan 2’şer daire, eski Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Prof. Dr. Tansu Salman, Prof. Dr. Hilal Mocan ve Atilla Donat 1’er daire satın aldı.
Silahla yakalandılar serbest bırakıldılar
(GAYRETTEPE) Şüphe uyandıran üç kişi Gayrettepe civarında silahlarıyla yakalandı. Emniyete götürülen kişiler daha sonra serbest bırakıldı. Biri bayan üç kişi ruhsatsız silahlarıyla arama yapan polise yakalandı. Silahlarıyla ele geçirilen üç kişi, sorgulanmak üzere Beşiktaş Emniyet Amirliği’ne götürüldü. Şüpheli kişilerin, Ö.A (22), S.K (21) ile 17 yaşındaki genç kız S.D’nin emniyette susma hakkını kullanarak ifade vermedikleri belirtildi. İşlemleri tamamlanan ve sabıka kayıtları bulunmadığı bildirilen şahıslar, ardından da Beşiktaş Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheli 3 kişi savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.
Alkollü sürücü emniyete zor götürüldü
(BEŞİKTAŞ) Barbaros Bulvarı’nda 34 TAC 53 plakalı aracıyla seyreden taksici Mehmet Rıza, asayiş polis ekipleri tarafından kontrol amaçlı durduruldu. Asayiş ekipleri, alkollü olduğu gözlenen taksi şoförüne alkol muayenesi yapmaları için trafik ekiplerini olay yerine çağırdı. Araç içindeki iki kadına kimlik kontrolü yapan polis ekipleri, kadınlardan birinin arandığını belirleyerek genç kadını polis merkezine götürmek istedi. Bunu duyarak çileden çıkan taksi şoförü polise direndi. Olay yerine sağlık ekipleri geldi. Ambulansa götürülmek istendi ancak binmedi. Falçatasıyla basın mensuplarının üzerine yürüyen taksici, zor zaptedildi.
Hava yastığı hırsızları yakayı ele verdi
(BEŞİKTAŞ) Soygun ihbarı üzerine olay yerine giden polis ekipleri bir otomobilin hava yastığını çalmaya çalışan İmdat Ş. (28)’yi suçüstü yakaladı. Kaçmaya çalışan suç ortağı Selçuk D. (27) de kısa sürede ele geçirildi. İki zanlının bölgede çok sayıda otomobilin hava yastığını çaldığı ve bunları Kartal ve Bostancı’daki oto sanayi sitelerindeki bazı tamircilere sattıkları belirlendi. Malları satın alan Muharrem E. (44), Bayram U. (27) ve Mehmet S. (39) adlı tamirciler de gözaltına alınırken, ele geçirilen onlarca çalıntı hava yastığına da el konuldu.
Rus gemisi Boğaz kıyısında yat batırdı
(BEBEK) Dümeni kitlenen buğday yüklü kuru yük gemisi çift demir attığı sırada sürüklenerek, kıyıda demirli bir yata çarptı. Meydana gelen olayda, Karadeniz’den Boğaz’a giriş yapan Rus bandıralı Glorius adlı kuru yük gemisinin dümeni kitlendi. Sürüklenen gemi, sahilde demirli bulunan Cevdet Aydın’a ait Hamit adlı yata çarptı. Sigortasız olduğu belirlenen 17 metrelik yat parçalanıp battı. Çarpan geminin Rusya’dan Tunus’a 21 bin 633 ton buğday götürdüğü belirtildi. Öte yandan Bebek’te bağlı olan Kayahan ve İhsan Kalkavan’ın yatları ucuz kurtuldu.
Hrant Dink cinayeti ile ilgili soruşturma sürüyor
(BEŞİKTAŞ) Gazeteci Yazar Agos Gazetesi’nin yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili soruşturma genişletildi. Cinayete adı karışan ve ilk günlerde ifadelerde bulunan kişiler sorgulanıyor. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’le ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir kişi daha geçtiğimiz haftalarda emniyetteki sorgusunun ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geniş güvenlik önlemleri altında sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı’na ifade veren M.B. daha sonra serbest bırakıldı.

VATANDAŞ UYARIYOR
“Kazandığınızı Beşiktaş’a harcayın”
Beşiktaşlılar kendi ilçelerindeki arazilerin satışından elde edilecek gelirin yine bu ilçelere harcanmasını istiyor. Yeni yapılacak inşaatlar nedeniyle bölgenin altyapı ve ulaşım gibi sorunlarının ortaya çıkacağını söyleyen Beşiktaşlılar geçen hafta içinde Beşiktaş Gazetesi’ni mesaj yağmuruna tuttu. Bölgede birbiri ardına gökdelenlerin yükseldiğini belirten Beşiktaş sakinleri son olarak karayolları arazisinin milyonlarca dolara satıldığını, buradan elde edilecek gelirin kara deliklerin kapatılması için değil de yine Beşiktaş’a hizmet için harcanmasın gerektiğinin altını çizdiler.
Bilindiği gibi Beşiktaş ilçesi sınarlarındaki karayolları arazisi geçen günlerde satışa çıkmış ve yapılan ihaleyi 800 milyon dolara Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırı Anonim Şirketi kazanmıştı.
ARAZİ ÇOK DEĞERLİ
Karayolları 17’inci Bölge Müdürlüğü arsası olan İstanbul’un Beşiktaş ilçesi, Ortaköy Mahallesi, 30 ada, 157 parsel numaralı, 96 bin 505.33 metrekare yüzölçümlü taşınmazın özelleştirme ihalesi Ankara Swissotel’de yapıldı. İhaleyi ÖİB Başkan Yardımcısı Hasan Köktaş yönetti. Zincirlikuyu’daki arazi özelleştirme yüksek kurulunun ÖYK 11 Ağustos 2006 tarihli kararıyla özelleştirme kapsam ve programına alınmıştı. ÖYK’nın 27 Aralık 2006 tarihli kararıyla da taşınmazın imar planı değişiklikleri onaylanarak yürürlüğe girdi. Bu değişiklikle arazide ofis, ticaret, yerleşim, turizm, sosyal ve kültürel alanların bir arada inşa edilmesine olanak sağlandı. 96 bin 505.33 metrekare yüzölçümü ve yeşil alanla ring yolu ayrımından sonra yaklaşık 84 bin 500 metrekare net alana sahip taşınmazın üzerine kurulacak yapının emsali, 2.8 olacak; bu emsalle brüt inşaat alanı yaklaşık 237 bin metrekareye karşılık gelecek. Yapı yükseklikleri karayolları idari binasının 1.5-2 mislini aşamayacak. Planlama alanında yüzde 35 rezidans, yüzde 30 otel ve kongre salonları olmak üzere turizm, yüzde 15 ticaret, yüzde 10 sosyal ve kültürel tesis yüzde 10 ofis ve büro olmak üzere yönetim alanı kullanımı için ayrılacak.
DEV FİRMALAR KATILDI
İhaleye Zorlu Gayrimenkul, Emaar Gayrimenkul, Astay Gayrimenkul, Afken-Osmanlı Ortak Girişim Grubu, Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul, Toray ve Eren Talu Ortak Girişim Grubu, Nurol-Fiba Ortak Girişim Grubu, Limak İnşaat-MSREF VI Living Daylights BV Ortak Girişim Grubu (Limak-Morgan Stanley), Taşyapı İnşaat, Global-Boğaziçi Ortak Girişim Grubu katıldı.
Bu arada Zorlu’nun yaptığı alım ile Yasemin Sokak’ta son haftalarda büyük bir heyecan yaşanıyor. Bundan 30-40 yıl önce hazine arazisini işgal ederek yapılan ve sonraları odalarını, alanlarını daha da gecekondular, şimdiler oldukça değerlendi. Paha biçilemez bir değere kavuşan gecekondular için ise, müteahhitlerin büyük ilgi gösterdiği söyleniyor. Ancak öğrenildiğine göre, gecekondu sahipleri, bir müteahhidin elini çabuk tutup Yasemin Sokak’ta bulunan evlerin hemen hepsini aldığını söylüyor. Geriye ise 6-7 tane evin kaldığı söyleniyor. Bu evler için de sıkı bir pazarlık yaşandığı ileri sürülü-yor. Sokak sakinleri tapu için Ankara’dan onay çıktığını, Beşiktaş Belediyesi’nin son onayına kaldığını söylerken Milli Emlak Genel Müdürlüğü yetkilileri ise bu konudaki gelişmeleri doğruladı.
Öte yandan, Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Sabri Ateş, “Devlet arazisini gasp edenler ödüllendiriliyor, bu durumda gecekondu sahipleri zengin oldu. Bir gecekondu en az 500 bin dolar kazanır” dedi.

ART SHOW 2007
Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Çağdaş’ta 19 sanat galerisini bir araya getiren büyük bir etkinlik düzenli-yor. 23 Mart – 01 Nisan 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “ART SHOW 2007 Sanat Galerisi Buluşması – II”, önemli sanat eserlerinin sanatseverlerle buluşmasına olanak sağlayacak.
“ART SHOW 2007 Sanat Galerisi Buluşması – II” bir yerel yönetim tarafından, plastik sanatlar alanında düzenlenen ilk sanat festivali olma özelliğine sahip. Etkinlik; sanatseverlerin izleyici konumundan alıcı konumuna geçmesine, yeni koleksiyonerler yaratıl-masına ve Türkiye’de sanat pazarının büyümesine destek olma amacını taşıyor.
“ART SHOW 2007 Sanat Galerisi Buluşması – II”, 22 Mart 2007 Perşembe günü saat 19:00’daki kokteylin ardından saat 20:00’de açılacak. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da katılacak.
GALERİ VE SANATÇILAR
Arda Sanat Galerisi – Galip Nahit Noyan, Artdepo Sanat Galerisi Mustafa Ata – Zekai Ormancı, Artisan Sanat Galerisi – Hüseyin Şahbudak, Art Shop Sanat Galerisi – Akın Yıldırım – Feriha Tuğran, Cey Güzel Sanatlar Galerisi – Devrim Erbil, Çağla Caboğlu Art Gallery – Gülveli Kaya, Galeri Baraz – Yurdanur Şentürk – Burhan Doğançay, Galeri Selvin – Uğural Gafuroğlu, Galerie Maas – Güzhan Müstecaplıoğlu – M. Ali Müstecaplıoğlu, Gallery Art & Life – Tuncay Topcu – Yıldız Yılmaz, Gallery Article – Meray Topsakal, Galeri Artist – Filiz Azak, İlayda Sanat Galerileri – Mustafa Ayaz – Adnan Turani, Kavaklıdere Sanat Galerisi – Enis Aktaş – Malik Bulut, Mine Sanat Galerisi – Yusuf Taktak – Ferit Özşen, Ortaköy Sanat Galerisi – Faruk Cimok, Siyah / Beyaz Sanat Galerisi – Nihat Kemankaşlı, Terakki Vakfı Sanat Galerisi – Beyza Boynudelik, Teşvikiye Sanat Galerisi – Mahir Güven – Doğan Paksoy.
Beşiktaş Çağdaş’ta “Art Show 2007” ile eşzamanlı Sinan Demirtaş Litografi Koleksiyonu’ndan bir seçki de sergilenecek. Sergi ücretsiz izlenebilecek.
Prag Senfoni Orkestrası MKM’de
Çek Cumhuriyeti’nin önemli orkestralarından Prag Senfoni Orkestrası’nı 3 ve 4 Nisan tarihlerinde Mustafa Kemal Merkezi’nde izleyebilirsiniz. Gerçekleştirilecek olan iki ayrı konserde, L.V. Beethoven, J. Brahms, A. Dvorak, G. Gershwin, F. Chopin, F. Liszt, B. Martinu ve W.A. Mozart’tan eserler seslendirilecek.
1934 yılı sonbaharında orkestra şefi ve müzik organizatörü Rudolf Pekárek tarafından kurulan Prag Senfoni Orkestrası, film-opera-konçerto olarak belirlediği etkinlik yelpazesinden itibaren FOK kısaltmasıyla da anılmaktadır. Tarihinde birçok önemli orkestra şefi, misafir sanatçı ve solist yer alan Prag Senfoni Orkestrası FOK, bugüne kadar Avrupa, Japonya, ABD, Güney Amerika, Porto Riko, Tayvan, Kore, Türkiye, İsrail ve diğer birçok ülkede konserler verdi.
Konser Programı
L.v. Beethoven: Konçerto No.4 in Sol Majör, Konçerto No.5 in E-flat major, J. Brahms Konçerto No.1 in Re minör, Konçerto No.2 in Si Majör, A. Dvorak: Sol minor Konçerto, G. Gershwin: Rapsody in Blue, F. Chopin Konçerto No.2 in Fa minör, F.Liszt Konçerto No.1 in E-flat major, B. Martin Konçerto No.2, Konçerto No.4, Konçerto No.1, Konçerto No.3, Konçerto No.5, Sinfonietta giocosa, W.A.Mozart Do Majör Konçerto KV 415.
Karikatüristler Nehar Tüblek adına yarıştı
NEHAR Tüblek adına düzenlenen karikatür yarışmasının 12. Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 173 karikatür arasında yapılan değerlendirme sonucunda birincilik ödülünü Muammer Olcay kazandı. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması’nda Burak Engin ikinci, Ali H. Çelikkol ise üçüncü oldu. Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmanın seçici kurulunu Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, Karikatürcülerden Ercan Akyol, Erdoğan Bozok, Musa Kart, Aziz Yavuzdoğan, Raşit Yakalı oluşturdu.
Edebiyatçı Erdal Öz
sanatseverlerce anıldı
BEŞİKTAŞ Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri Erdal Öz gecesiyle devam etti. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, geçtiğimiz yıl mayıs ayında vefat eden Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz anıldı. Gecede, Ayşe Sarısayın, Celâl Üster, Çetin Öner, Deniz Kavukçuoğlu, Doğan Hızlan, Engin Cezzar, Esat Tekand, Füruzan, Hacı Tonak, İnci Kut, Tahsin Yücel, Türkel Minibaş, Yiğit Okur, Erdal Öz ile ilgili anılarını, duygularını, yorumlarını anlattı. Selen Domaç’ın sunduğu gecede, anılarını daha önce iki cilt halinde okurlarla paylaşan Erdal Öz’ün yayınlanmamış günlüklerinden ve yapıtlarından bölümleri seslendirildi. Ustanın oğlu Can Öz dia gösterisi ve edebiyatçının yaşamından görüntüler sundu.
Akatlar ve Levent’te
program dopdolu
AKATLAR Kültür merkezi’nde mart ayı etkinlikleri içerisinde kaçırılmayacak oyunlar var. Bağdasar Kardeş adlı oyun, 24 ve 25 Mart’ta tiyatroseverler ile buluşacak. Galasıyla dikkatleri üzerine çeken Küçük Burjuva Düğünü adlı oyun ise, 27 Mart Salı akşamında sahne alacak. Öte yandan Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde 28 Mart günü Suna Kan Keman Resitali ile sanatseverler müziğe doyacak. Mart ayının son güç gününde tiyatro oyunları yer alıyor. Oyunlar şöyle sıralanabilir; Beckett Günleri, Krapp’ın son bandı, Mutlu Günler. Öte yandan Levent Kültür Merkezi’nde sinema gösterimleri devam ediyor. Vizyon fimleri arasında, ‘Bir ihtimal daha var’, ‘Kraliçe’, ‘Başkalarının Hayatı’ adlı filmler sizlerle olacak.

SPOR HABERLERİ

Siyah-Beyazlılar şiddet ve erken finali değerlendirdi
“Futbol konuşmak istiyoruz”
Beşiktaş Gazetesi’ne geçen hafta içinde Ankara’da yaşanan olaylar ve FB maçı ile ilgili aşağı yukarı aynı sayıda mesaj geldi. Taraftar şiddet olaylarının önlenmesi için acil tedbirler alınmasını isterken, yasaların uygulanmamasını eleştirdi. Şiddet olaylarının münferit bir halden toplu saldırılara dönüştüğüne dikkat çeken Beşiktaş taraftarı “Statlarda ve sokaklarda kan dökülecek. Böyle spor olmaz olsun!..” diyor. Diğer yandan gerek faks, gerekse mail ortamından Beşiktaş Gazetesi’ne mesaj yağdıran Siyah-Beyazlılar Fenerbahçe ile yapılacak olan maçın İnönü’de bitirilmesi gerektiğini, işin Saraçoğlu’na bırakılmamasını istiyor. “Fenerbahçe’yi her ortamda yeneriz” diyen Beşiktaşlılar Türkiye Kupası’nı ve lig şampiyonluğunu çok arzuluyor.
İşte hem şiddet hem de yarı final maçı ile ilgili taraftar görüşlerinden önemli gördüklerimiz:
OLAYLAR BİTMEZ!..
Bu olay sadece bizim statlarımızda değil, geçenlerde herkes gördü, İtalya’da ve İspanya’da da yaşandı. Futbolun olduğu her yerde bu tür davranışlar var. Bunların azalması için maçlara ailelerin gelmesi lazım. Ali Gül.
ÖNLEMLER ALINMIYOR
Ben statlarda önlem alınmadığını zannediyorum. Her ilde hangi yetkili ta- raftarına ve hemşehrisine karşı önlem alabilir. Sonuçta birçok olaya göz yumuluyor. Tedbirler tam anlamıyla alınsa bu tür şeyler olabilir mi? Onur Kale.
AGRASİF TOPLUMUZ
En küçük olaydan bile büyük kavgalar çıkıyor. Halbuki atışmalar ve sataşmalar futbo-lun içinde var. Buna rağmen bazen kaldıramıyoruz ve saldırgan oluyoruz. Olaylar münferit olunca önemli değil de toplumsal hale dönüşünce zor atlatırız. Tufan Ordu.
ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ
Topyekün saldırı kabul edilemez. Ankara’da yaşadığımız olaylar çok çirkin. Bu işin buralara gideceği belli idi. Buna rağmen yaşadık. Bursasporluların tutumunu anlamak mümkün değil, işi kan davasına dönüştür- düler!.. Hüseyin Yurtsever.
GERÇEKTEN ERKEN FİNAL
Fenerbahçe ile oynanacak olan Türkiye Kupası maçlarını alan veya tur altlayan kupayı alır. Kupayı da alacak takım Beşiktaş’tır. Geçen seneki gibi yine kupa bizim olacak, kimse heveslenmesin. Can Zafer.
FENERİ YENER, KUPAYI ALIRIZ
Fenerbahçe’yi her zaman ve her yerde yeneriz. Zaten iyi oynamıyorlar, şansları ile kazanıyorlar. İnönü’de fark atarız. Saraçoğlu’na işi bırakmamak lazım. Gerçekten de Fenerbahçe ile oynanacak maçlar erken final diye- biliriz. Niyazi Pekmezci.
HER İKİ KUPAYI DA İSTİYORUZ
Türkiye Kupası’nı da, ligi de kazanmak istiyoruz. Bu yıl çifte kupa almak zor değil. Galatasaray kötü, Trabzon kötü, Fenerbahçe nasıl bu kadar fark yaptı belli değil. Derbileri kaybederler. Kupayı alılır. Şampiyonluk da hayal değil. Ufuk Akbaş.
ANADOLUYA DİKKAT!..
Ben Anadolu takımlarına daha çok güveniyorum. Beşiktaş her maçına kazanmak için çıksın şampiyon olur. Önce Türkiye Kupası’nı alalım. O moralle şampiyonluk da gelir. Fenerbahçe mutlaka puan kaybedecektir. Üç puanlık sistemde şampiyon oluruz. Ergun Tapancı.
İŞİ SIKI TUTMALIYIZ
Trabzon ligi ve Şampiyonlar ligini kaçırdı. Türkiye Kupası’na asılacaktır. Türkiye Kupası’nı çantada keklik görmeyelim, rehavet olur. Beşiktaş bu kupayı alacak güçte, önce Feneri elesin, sonrası kolay dememek gerekir. İşi sıkı tutmalıyız. Ahmet Birlik.
BJK Başkanı Yıldırım Demirören destek istedi
“Bu bizim değil Türkiye’nin davası”
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Del Bosque’nin tazminat davası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Demirören, “Beşiktaş’tan haksız bir para talep ediliyor; bu Türkiye’nin davasıdır” şeklinde konuştu.
Başkan Yıldırım Demirören, konuyla ilgili olarak “Türkiye’nin davası olan, haksız bir parayı talep eden bir kişiye karşı, Beşiktaş camiasının hukuki savaşı sürmektedir. Beşiktaşlılar’dan bu haksız parayı talep edeni üzülerek görüyoruz. Türkiye’nin ve Beşiktaş’ın bu davasında biz kamuoyunun Beşiktaş’ın arkasında olmasını beklerken, Beşiktaş basını ve kamuoyu maalesef haksız parayı talep eden kişinin adeta sözcülüğünü yapıyor” şeklinde konuştu.
Demirören konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bir de bir şovmen ortaya çıktı; çok büyük bir kulübün genel kurul üyesi olan. Kamera şovmeni. Bitmemiş bir dava ile ilgili Beşiktaş’ı suçluyor ve maalesef yine kamuoyumuz buna alet olu-yor. Ben Beşiktaşlılar’a beklemelerini öneriyorum; çünkü dava hala sürü-yor. Kamuoyundan da ricam, bu davada Beşiktaş’ın arkasında olmaları. Çünkü bu dava Beşiktaş’tan çok Türkiye’yi ilgilendiren bir dava; baştan sona haksız bir dava.”
Öte yandan Beşiktaş yönetiminin, Del Bosque ile yaşadıkları hukuki problemin çözülmesi için İsviçre Federal Mahkemesi’ne itiraz dilekçesini sunduğu öğrenildi.
Yabancılardan yerlilere bir türlü sıra gelmiyor!..
Bu sezon şampiyonluk yarışında Beşiktaş gol ümidini yabancılara bağladı. Nobre bekleneni veremezken, Bobo takımı adeta sırtlıyor. Ricardinho, zaman zaman da Delgado gol kokluyor!.. Siyah-Beyazlılarda bu sezon atılan gollerin yüzde 67.64’ü yabancı oyunculardan gelirken, Türk oyuncular ise yüzde 32.36’da kaldı. 24 haftada rakip fileleri 34 kez havalandıran Beşiktaş’ta yabancı oyuncular 23, yerli oyuncular ise 11 kez rakip golle buluştu.
BOBO SAKATLANDI
Öte yandan Beşiktaş’ta bir son dakika gelişmesi yaşandı. Beşiktaş’ın golcü futbolcusu Bobo antrenmanda sakatlandı, ameliyat olması beklenen Bobo bir ay boyunca sahalarda yok.

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusunu (2)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sayıda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu ve kupasını aldı. Yılın Beşiktaşlı futbolcusunu seçmek için her maçtan sonra görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
İlk maçta göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, Gaziantep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizlispor maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konyaspor maçında Burak seçildi. Trabzonspor maçında ise “Maçın yıldızı yok” denildi. Galatasaray maçında yine isim çıkmadı, Ankaragücü maçında Ali Tandoğan aldı. Kayseri Erciyes-Beşiktaş maçında Gökhan Zan G.Birliği maçında yine Gökhan Zan, Rizespor maçında ise isim yoktu. Sakaryaspor karşılaşmasında da maçın yıldızı seçilemedi, Antalyaspor maçında ise 3 gol atan Bobo maçın yıldızıydı. Beşiktaş-Sivas maçında hiçbir futbolcuya spor yazarlarından oy çıkmadı. F.Bahçe derbisinde Koray Avcı, Bursaspor maçında Ricardinho, Ankara – Beşiktaş maçında ise otoritelerin görüşleri yıldız oyuncunun olmadığı yönündeydi, Beşiktaş-Kayserispor maçında ise göze batan oyuncu Ricardinho’ydu. İkinci yarının ilk maçında ise en fazla oyu Nobre aldı. Denizli ve Gaziantep maçlarında en çok oyu Koray Avcı aldı. Yorumcuların, Konya ve Trabzon maçlarında yıldız futbolcu olmadığını açıkladılar. Galatasaray maçında Ricardinho, Ankaragücü karşılaşmasında ise Runje maçın yıldızıydı.
Divan görev başında
BJK Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ve ekibi, BJK Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı basın mensuplarının takip ettiği törenle mazbatalarını aldı. Eski Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle törene katılamadı. Törende eski divan kurulu üyeleri Yalçın Karadeniz ve ekibini tebrik etti.
Yalçın Karadeniz ve ekibinde yer alan Mehmet Özdilek, Fahrettin Curoğlu, Mustafa Sedat Piroğlu, Mehmet Vedat Cem, Necdet Erbaydar ve Cemil Cengiz Satar yapılan töreni ile görevi resmen devraldı. Akaretler’deki BJK Plaza Divan Kurulu Lokali’nde gerçekleşen mazbata törenine İkinci Başkan Ertuğrul Kumcuoğlu, Genel Sekreter Kenan Öner, Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, Asbaşkan Behçet Ümitlen, yönetim kurulu üyeleri Emir Tamer, Nedim Sarsmaz, Halim Aydın ve Gülnaz Arsel katıldı. Törenin ardından Başkan Demirören, yönetim kurulu üyeleri Yalçın Karadeniz’e ziyarette bulundu.

Beşiktaşlı voleybolculardan çağrı:
“Haydi!.. Akatlara…”
Maçlarda takımlarını desteklemek için seyircilerin mutlaka spor salonlarını doldurması gerektiğini belirten Beşiktaş bayan ve erkek voleybolcuları bu konuya duyarlı olunmasını istiyorlar. Yetkililer ise, konu hakkında şunları söylüyor: “Türkiye geneline baktığımızda, voleybol seyircisinin eski yıllara göre çok daha az olduğunu görüyoruz. Genel olarak seyirciler futbol ve basketbol maçlarını tercih ediyorlar. Ancak son yıllarda voleybolun populerliği milli takımların başarısıyla yeniden artmaya başladı. Özellikle üst sıraları hedefleyen bayan takımımızın maçları olmak üzere, erkek takımımızın kritik maçlarında salonumuzu doldurmak için çalışmalar yapıyoruz. Resmi internet sitemizden maçları duyuruyor, okullardan öğrenciler getiriyor ve tüm altyapı takımlarımızı maçlara çağırıyoruz. Eğer tarihler uyarsa, basketbol maçları ile arka arkaya maçlarımızı oynatmaya çalışıyoruz. Ancak bu da yeterli olmuyor. Tüm Beşiktaşlılar’ın takımlarını desteklemek üzere salonlarımıza gelmesi gerekiyor. Voleybol branşımızın bu desteğe ihtiyacı var. Tüm Beşiktaşlıları, aileleriyle birlikte rahatlıkla gelebilecekleri Akatlar’daki salonumuza davet ediyoruz.”
‘Önümüzü kesmeye çalışıyorlar’
BJK Asbaşkanı Levent Erdoğan Galatasaray maçında BJK’lı taraftarın sadece 52 saniye küfür etmesi sebebiyle sahanın kapatılmasına tepki gösterdi. Beşiktaş’ın Hukuk Kurulu Sorumlusu Levent Erdoğan, “Ayhan, tribünleri tahrik etmiş ve kısa süreli bir küfür yaşanmış. Sahamızın kapatılması yanlış. Emin adımlarla şampiyonluğa koşan Beşiktaş’ın önü kesilmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.
Erdoğan, “Yükselişe geçtiğimizi gördüler, bizi durdurmaya çalışıyorlar” diyerek böyle bir cezanın ağır olduğu söyledi. Asbaşkan sözlerine şöyle devam etti: “Derbide rakip oyuncu Ayhan, taraftarlarımızı resmen tahrik etmiş, bunun üzerine çok kısa bir süre küfür edilmiştir. Diğer maçlarda yaşanan binlerce saha içi olaylarına bile ceza verilmezken, bize böylesine bir cezanın verilmesinin tek bir anlamı vardır; önümüzü kesmeye çalışıyorlar.”
Öte yandan Erdoğan Ankara’da oynanan Ankaragücü maçı hakkında uyarılarda bulunulduğunu, olayların Beşiktaşlı taraftarın çekilmeye çalışıldığının bir göstergesi olduğunu söyledi. Erdoğan futbol sahada oynansın diye sözlerini tamamladı.