SAYI 144

BJK144Çocukları olimpiyatlara hazırlıyorlar
Beşiktaşlı öğrenciler spor ve olimpiyat kültürü ile ilgili sorularının cevaplarını uzmanlarından aldı. Akademisyen ve pedagogların desteği ile hazırlanan seminerlerle öğrencilere, spor ve olimpiyat kültürünün erken yaşlarda oluşması gerektiğini içeren interaktif bir program hayata geçirildi.
Beşiktaş Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçekleştirilen seminerde, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, kendisinin de spordan gelen biri olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye Milli Olimpiyat Komitesiyle yapmış olduğumuz bu ortak çalışmanın önemini vurgulamak istiyorum, bizim için çocuklarımızın eğitimi çok önemli” diye konuştu.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı’nın, Türkiye’de ve dünyada sporun birleştirici unsurlardan olduğunun önemine değindi. Bayatlı ayrıca “Amacımız Anadolu çocuklarına sporu sevdirmek, onları teşvik etmek” dedi. Togay Bayatlı engellilere yönelik çalışmaların yapıldığını ve devam edeceğini de konuşmasında dile getirdi. Seminerde Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve TMOK Başkanı Togay Bayatlı’nın yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör ile birlikte İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, TMOK Olimpik Akademi Komisyonu Başkanı Turgay Kıran, TMOK Genel Sekreter Yardımcısı Aziz Başdoğan, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ersan Öksüz, İstanbul Gençlik ve Spor Müdürü Tamer Taşpınar ve TMOK Olimpik Akademi Komisyonu üyeleri de yer aldı. Didem TUTAL
Gençler artık daha bilinçli
BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı İsmail Ünal, Beşiktaş ve civarındaki okulları sırayla ziyaret etmeye başladı. 2007 yılı programına dahil ettiği okul ziyaretlerinin ilkini geçtiğimiz haftalarda Şişli Terakki Vakfı Okulları’nda gerçekleştirdi. Öğrencilerle samimi bir iletişim kuran ve onlarla yakından ilgilenen Başkan Ünal, öğrencileri Beşiktaş’ın yerel yönetimi konusunda da bi-linçlendirdi ve merak ettikleri soruları detaylıca yanıtlamaya çalıştı.
Beşiktaş ve çevresindeki sorunların giderilmesi, belediyenin faaliyet alanları, hizmetleri ve gençlere yönelik kültürel ve sanatsal etkinliklerinin konuşulduğu söyleşi sonunda Ünal sözlerini, “Çağdaş, laik ve demokratik bir yolda ilerleyişini sürdürecek Beşiktaş kentini, yarın yönetecek ve yaşatacak olan sizler olacaksınız. Türkiye’nin yarınları sizlersiniz ” diyerek tamamladı.
Beşiktaş Musiki Derneği Akatlar Kültür Merkezi’nde Türk Sanat Müziği’ne doyurdu
Beşiktaş Musiki Derneği sanatse-verlere ve Beşik-taşlılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Beşiktaş Musiki Derneği’nin Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlediği konsere ilgi büyüktü. Müzikseverler unutulmaz bir gece yaşarken, salon alkıştan adeta yıkıldı. Ocak ayının son haftasında gerçekleşen Türk Sanat Müziği konserini Şef Hamdi Demirci yönetti. Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen gecenin sunuculuğunu Seçil Süslü üstlendi. Gecede Ayşe Sağyaşar da konuk sanatçı olarak eserlerini icra etti.
1963 yılında kurulan Beşiktaş Musiki Derneği yetkilileri, kurulduğu yıldan bu yana etkinlikleri ile musikinin sevilmesi adına büyük çabalar sarf ettiklerini dile getirdi.
Seçime hazırlık
YÜKSEK Seçim Kurulu’nun (YSK), seçimlerde parmak boyama uygulamasına son vermek için geliştirdiği “TC kimlik numarası ile oy kullanılması” yöntemi için çalışmalar sürüyor. Ancak bu yöntemle yaklaşık 2.5 milyon seçmenin oy kullanamaması endişesi doğdu. Seçimde seçmenlerin parmağını boyama zorunluluğuna son vermeyi planlayan YSK, seçim hazırlıklarına başladı. Edinilen bilgiye göre, YSK öncelikle 43 milyon seçmenin tamamını bilgisayar ortamına kaydetti. Seçmenlerin yüzde 94’ü MERNİS ile eşleştirme sonucu kimlik no’larına göre sisteme işlendi. Ancak seçmenlerin yüzde 6’sı sisteme işlenemedi. Her seçmenin askıdaki isminin yanı sıra kimlik numarasının olup olmadığını ve varsa doğru olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor. Listede no’su olmayanların kısa sürede muhtarlıklara bildirerek kaydettirmeleri gerekiyor.
Dolmabahçe Sarayı artık daha güvenli
(DOLMABAHÇE) Dolmabahçe Sarayı’nda oluşturulan yeni kamerayla güvenlik sistemi, Ocak ayının son haftasında TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın da katıldığı törenle hizmete girdi. Dolmabahçe Sarayı’nın iç ve dış mekanları ve çevresindeki yerlere belirlenen noktalara yerleştirilen 180 kamerayla sürekli gözleniyor. Bu kameraların elde ettiği kayıtları ana izleme merkezinde görevli personel izleyecek. Buna bağlı olarak saray çevresinde 42 sabit, 26 hareketli kamera yerleştirilirken Camlı Köşk’te 7, Saat Müzesi’nde ise 4 sabit kamera bulunuyor.
Kaygan yolda kaydı minibüsü devirdi
(BEŞİKTAŞ) Alkol ve dikkatsizlik az kalsın bir faciaya neden oluyordu. Alkollü sürücü Boğaziçi Köprüsü’nden Beşiktaş istikametindeyken kazaya neden oldu. Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz haftalar içinde gerçekleşen olayda, Anadolu Ateşi Dans grubu üyeleri hafif sıyrıklarla olayı atlattı. 23 dansçının yer aldığı minibüs, kaza sonrasında köprü üzerinde yan yattı. Görenleri tedirgin eden kaza sonrasında, minibüs içinde olanların durumlarının ciddi olmadığı belirtildi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslar ve polis araçlarıyla hastanelere götürüldü.
TÜRSAB-Anadolu Ateşi işbirliği yaptı
(FULYA) Merkezi Fulya’da bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Anadolu kültürünü dünyaya tanıtacak ve yabancı turisti Türkiye’ye çekecek bir işbirliğine imza attı. 1 Mayıs- 1 Kasım tarihleri arasında Türkiye’ye seyahat edecek turiste, uçak biletinin yanında Anadolu Ateşi gösterileri ve 14’ncü Aspendos Opera ve Bale Festivali biletleri verileceği kaydedildi. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ile Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, bir araya geldi.

Beşiktaş’a beş tünel birden geliyor
T rafik sorunu, merkezi bir nokta olan Beşiktaş ilçesini de derinden etkiliyor. Yapılan açıklamaya göre önümüzdeki günlerde yapımı başlanacak olan tünel yol çalışması ile bu sıkıntının aza inmesi bekleniyor. Buna göre, Büyükşehir Belediyesi, Dolmabahçe – Fulya, Fulya – Levazım, Levazım – Akatlar, Sarıyer – Çayırbaşı ve Eyüp – Silahtarağa Caddesi -Gaziosmanpaşa Caddesi karayolu tünelleri için girişimler başladı.
Tünel yol projelerinden 5’inin daha gündemde. Buna göre, Dolmabahçe – Fulya arasında yapılacak 2027 metre uzunluğundaki karayolu tüneli inşaatının yer tesliminden sonra 510 günde tamamlanması öngörüldü. Fulya – Levazım arasında yapılacak 4450 metrelik, Levazım – Akatlar arasında 3360 metrelik, Sarıyer – Çayırbaşı arasındaki 4100 metrelik karayolu tüneli inşaatları 540 günde, Eyüp Silahtarağa Caddesi -Gaziosmanpaşa Caddesi arasındaki 200 metrelik tünel inşaatı da 180 günde tamamlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tünel yollarla ilgili yaptığı açıklamada, tünellerin İstanbul’da yol açamadıkları yerlerde topo-grafyadan da yararlanarak bypass yapacakları önemli ulaşım aksları olduğunu söyledi. Şu anda 156 kilometre tünel yol hedeflediklerini belirten Topbaş, bu yolların yeni keşfedilmediğini, dünyada özellikle Cenova ile Paris’te bunun örneklerinin olduğunu bildirdi.
Daha önce yapılan Dolmabahçe – Dolapdere – Piyalepaşa – Kağıt-hane karayolu tünel inşaatının Piyalepaşa – Kağıthane bölümündeki kazı çalışmaları tamamlan- ma aşamasına geldi. Planlanan diğer karayolu tünelleri arasında ise şunlar yer alıyor: Fulya – Ortaköy Vadi – Kuruçeşme, Be-bek – Baltalimanı. Muzaffer TOPAL
Akmerkez hırsızlarına çok yönlü soruşturma
(ETİLER) Akmerkez’in depolarından, ünlü markalara ait yaklaşık 1 milyon YTL’lik ürün çaldıkları iddia edilen beş kişi yakalandı. Zanlıların üzerindeki giysi ve ayakkabıların Akmerkez’den çalınan “markalı” ürünler olduğu anlaşıldı. Yapılan hırsızlıkta Mavi Jeans, Lacoste, Gant ve bir ayakkabı mağazasının otoparkın 4’üncü kattaki 15 metrekarelik odalarda depoladığı 1 ürünlerin çalındığı açıklanmıştı. Soruşturma sürüyor.
Dolandırıcı banka şefi yargılanmaya başlandı
(AKATLAR) İstanbul’da operasyon şefi olarak çalıştığı bankayı 2 milyon YTL dolandırdığı iddia edilen H. G., gözaltına alındı. 2004’te bir bankanın Akatlar Şubesi’nde operasyon şefi olarak işe başlayan H. G., 2006’da bankadan ayrıldı. Müşterilerin şikáyeti üzerine yapılan müfettiş incelemesi sonucu Güneş’in, müşterilerin yatırım hesaplarındaki 2.137.331 YTL’yi, düzenlediği sahte belge ve sahte imzalarla buharlaştırmıştı.
Harika Avcı borç yüzünden icralık
(ETİLER) Harika Avcı, icralık oldu. Avcı, iddiaya göre haciz işlemlerini engellemek için pencerede başına silah dayayarak “Kendimi öldürürüm” dediği öğrenildi. Ancak başına dayadığı silahın gerçek değil, ocak çakmağı olduğu ortaya çıktı. Harika Avcı, yazlığı ile Etiler’deki villasının dekorasyonunu yapan mimar Eser Özdoğan’a olan 57 bin 358 YTL’lik borcu nedeniyle, icralık olduğu kaydedildi.
Taksici cinayetleri
bir türlü önlenemiyor
(KURUÇEŞME) Beşiktaş’ta müşteri olarak aldığı 2 kişi tarafından bıçaklandığı ileri sürülen taksici hastanede hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri tarafından yaralı olarak hastaneye kaldırılan taksici, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Edinilen bilgiye göre, taksi sürücüsü Fahrettin Berber, gece saat 02.30 sıralarında Kuruçeşme Muhtar Ali sokak içerisinde vücudunun 24 yerinden bıçaklanmış olarak bulundu.

Pinokyo MKM’de
Burnu uzayan çocuk yine bizlerle… Çocuklar, Pinokyo sizi MKM’de bekliyor. Yalan söylemenin kötü olduğunu doğru davranışlar sergilemenin doğruluğunu ve kendi hikayesini sizinle paylaşmak istiyor. Ne dersiniz?.. Sevilen hikaye Pinokyo, müzikal olarak karşımıza çıkıyor. Tiyatro Mie’nin sahnelediği Pinokyo oyununu küçük yaş gurubunun anlayacağı şekilde uyarlandığı belirtiliyor. Oyun, interaktif tarzda şekillendiğinden dolayı çocuklar istedikleri zaman oyuna katılıp adeta oyuncu gibi oyunun parçası oluyor. Çocuklar hep birlikte Pinokyo’yu kandırmak isteyenlere karşı birbirlerinden cesaret alarak ne yapması gerektiğini söylüyorlar. “Tanımadıkları kişilerle konuşmamaları gerektiği, Pinokyo’nun babasının söylediklerini hatırlatmaları gibi”
Oyunun Özeti: Geppetto baba kuklacıdır. Bir gün kapısının eşiğinde bulduğu odun parçasını kukla yapmak için yonttuğu sırada tahtanın konuştuğunu duyar. Sabırsızlıkla kuklayı yapar. Kuklaya Pinokyo adını verir. Pinokyo konuşuyor ve dans edebiliyordur. Geppetto buna çok şaşırır. Pinokyo’nun tek isteği gerçek insan olmaktır. Oda diğer çocuklar gibi olmak istemektedir. Geppetto’nun gerçek insan olamazsın cevabını kabul etmez ve gerçek insan olmak için düşer yola. Ve böylece Pinokyo’nun macerası başlamış olur.
Oyun öncesi ve sonrası çocuklar fuaye alanında palyaçolar ve animatörler eşliğinde eğleniyor, Tiyatro Mie oyunlarının müziklerini dinleyebiliyor.
Oyunlaştıran Neslihan Dörtcan, yöneten Salim Dörtcan, müzik Tuğrul Aray, dekor Sibel Nihal, kostüm Aygül Kostümevi, Solist Burçak Bahar, Tuğrul Aray. Oyuncular: Dilek Yıldız, Seçil Hergül, Müge Mangan, Seçkin Öcek, Burçak Bahar, Salim Dörtcan.
Fazıl Say’ın Nazım Hikmet konserine sanatseverlerce büyük ilgi gösterildi
Fazıl Say Nazım Hikmet’in 105. doğum yılı nedeniyle sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Nazım Hikmet Vakfı’nın işbirliğiyle Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi’nde düzenlenen konsere, Zuhal Olcay, Genco Erkal, Güvenç Dağüstün ve Kansu Tanca konuk sanatçı olarak katıldı. Konserin ilk bölümünde Fazıl Say Beethoven ve Gershwin’in birer eserini, ayrıca “Kara Toprak” isimli kendi eserini seslendirdi. İkinci bölümde konsere Zuhal Olcay, Genco Erkal, Güvenç Dağüstün ve Kansu Tanca da Fazıl Say’a eşlik etti. Bini aşan kişinin izlediği etkinlikte, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal katılan sanatçılara, Nazım Hikmet Vakfı yöneticileri Tarık Akan ve Rutkay Aziz’le birlikte, Nazım Hikmet’ten esinlenerek yapılan heykelleri hediye etti.
Küçük Burjuvanın düğünü Akatlar’da
AKATLAR Kültür Merkezi’nde yine beğeneceğiniz bir oyun sahneye konuldu. Hem komedi hem dram sevenler için kaçırılmayacak bir tiyatro eseri… Sanatseverler ve Beşiktaşlılar eminiz ki bu oyunu beğeniyle izleyecekler. Bertolt Brecht tiyatrosundan, komik olduğu kadar bir o kadar düşündüren ‘Küçük Burjuva’nın düğünü’ adlı oyun Akatlar Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluştu. Yönetmenliğini Şirvan Akan’ın yaptığı oyun, yüksek tabakaya erişmeye çalışan bir ailenin düğün esnasında başından geçen komik olayları ve bir o kadar da ilginç konuşmalarını içeriyor. Oyuncular arasında, İpek Ayaz, Gün Koper, Deniz Celiloğlu, Gözde Çetiner, Zafer Tepe, Bedir Bedir gibi isimler bulunuyor.
Doğaçlama Festivali ilk kez gerçekleşti
DOĞAÇLAMAYA katıldınız mı? Beşiktaş’ta ilk kez gerçekleştirilen festivale ilgi büyüktü. Doğaçlama Festivali’nde müzikten dansa şiirden anlatıya kadar bir çok renklilik aynı sahnede tek bir çatı altında bir araya gelmiş oldu. Beşiktaş Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen “doğaçlama festivali” Ocak ayının son haftasında Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleşti. Festivalin amacı ise, doğaçlama sanatını yakından tanıtmak. Bununla beraber, özgürlük, katılım ve iyileştirme anlayışlarını da seyirci ile paylaşabilmek.
150 sanatçı ve grupların 5 gün boyunca sahnelediği etkinlikler, müzisyen, dansçı, oyuncu, yönetmen, grup, ressam ve heykeltıraşın bulunduğu 200’den fazla katılımcıyla ilk kez hayata geçirilmiş oldu.
Yeşilçam’ın Altın Şarkıları hayat buldu
BEŞİKTAŞ Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Türk “Yeşilçam’dan Şarkılar” adlı etkinliği Levent Kültür Merkezi’nde sanatseverleri bir araya getirdi. Onat Kutlar Sinema Salonu’ndaki etkinlikte Zeki Müren’in “Beklenen Şarkı”sından Türkan Şoray’ın “Gözleri Ömre Bedel”ine kadar Yeşilçam’ın unutulmaz şarkılarından oluşan bir şölen yaşandı. Faruk Şüyün’ün hazırladığı, 1960’lardan 1980’lere Yeşilçam’ın keyifle izlenen müzikli filmlerinin şarkılarından örneklerin gösterildiği toplantıya, filmlerin yaratıcıları da konuk oldu. Yönetmen Ülkü Erakalın, dönemin solistlerinden ve ünlü oyunculara şarkılarda sesini veren Gülderen Gül, araştırmacı ve film eleştirmeni Agâh Özgüç, müzik eleştirmeni Murat Meriç gibi isimler konuştu.

İşte Beşiktaş’ın Başkanı ve Yönetim Kurulu
Yıldırım DEMİRÖREN
Kulüp Başkanı
1964 İstanbul doğumlu. Eğitimini Leysen American School’da tamamladı. Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili. TÜSİAD, TUGİAD ve TABA üyesi. 2000-2002 ve 2002-2004 dönemlerinde BJK Yönetim Kurulu Üyeliği, Asbaşkanlık ve Futbol Şube Sorumluluğu görevlerinde bulundu. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.
ERTUĞRUL KUMCUOĞLU: 1938 Aydın doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra “State University of New York”tan master derecesi aldı. Maliye ve Ekonomi Müşaviri, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü, Maliye Müsteşarı, Maliye ve Gümrük Müsteşarı, Lefkoşe Büyükelçisi ve Başbakan Başdanışmanı görevlerinde bulundu. 1999 yılında Aydın’dan Milletvekili seçildi.Yeditepe Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babası.
KENAN ÖNER: 1948 İstanbul doğumlu. Bürokrat. Özel bir bankada üst düzey yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2004 Mayıs-2007 Ocak tarihleri arasında BJK Genel Sekreteri olarak görev yaptı. İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası.
ERTUNÇ SOĞANCIOĞLU: 1959 Manisa-Akhisar doğumlu. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye mezunu. 2004 Mayıs–2007 Ocak tarihleri arasında BJK ve Beşiktaş Futbol Yatırımları A.Ş. İcra Kurulu Üyesi görevinde bulunan Soğancıoğlu, Doğan Yayın Holding Şirketlerinden Doğan Factoring Hizmetleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi-Genel Müdür olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi’dir. Evli ve iki çocuk babası.
LEVENT ERDOĞAN: 1941 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Avukat. 2002 döneminde BJK Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Evli ve iki çocuk babası.
BEHÇET ÜMİTLEN: 1954 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. İnşaat boyaları ve temizlik kağıtları sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapmaktadır. 1994 yılında BJK Divan Kurulu Üyesi olarak görev yapan Behçet Ümitlen, 1996-1998, 2002-2004 yılları arasında BJK Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.
NUMAN CEYHAN: 1959 Malatya doğumlu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden ayrılan Ceyhan, İngilizce biliyor. Birçok şirketin üst düzey yöneticiliğini yaptı. İşadamı. Evli ve iki çocuk babası.
CELALETTİN KOLOT: 1961 İstanbul doğumlu. Londra Üniversitesi mezunu. İşadamı. Türkiye Futbol Federasyonu’nda iki dönem üyelik görevinde bulundu. İngilizce ve Almanca biliyor. Evli.
HALİM AYDIN: 1955 Sivas doğumlu. Lise mezunu. Transay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı. Evli ve beş çocuk babası.
HÜSEYİN YÜCEL: 1942 Sivas doğumlu. Bürokrat. 2004 Mayıs-2007 Ocak tarihleri arasında BJK Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Almanca biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.
İLHAN DURUSOY: 1944 İstanbul doğumlu. Robert Kolej mühendislik mezunu. Amerika’da mastır yaptı. Çeşitli şirketlerde üst düzey yöneticilik yaptı. 2004 Ocak-2007 Mayıs döneminde BJK Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. İngilizce biliyor. Evli ve 2 çocuk babası.
A.GÜLNAZ KUDUNOĞLU ARSEL:1972 doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezunu. 1992 yılından itibaren kesintisiz olarak medya sektöründe çalıştı. 2003 yılında kurduğu Strateji Parkı İletişim Danışmanlığı Ltd. Şti.’de yönetici olarak çalışmalarına devam eden Arsel, farklı sektörlerde çeşitli firmalara marka yönetimi ve stratejik iletişim danışmanlığı hizmeti vermektedir. Evli.
BÜLENT DERİŞ: 1965 İstanbul doğumlu. İşadamı. 2004 Mayıs-2007 Ocak tarihleri arasında BJK Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası.
A.NEDİM SARSMAZ: 1949 İstanbul doğumlu. İstanbul Tıp Fakültesi Mezunu. Özel Sağlık Kuruluşları Birliği Derneği Kurucu üyesi, Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği, EDTA Türk Tıp Derneği, İstanbul Tabip Odası, T. Nefroloji Derneği’nin üyesidir. Evli ve iki çocuk babası.
M.EMİR TAMER: 1976 İstanbul doğumlu. The George Washington University’den Uluslararası İşletme ve Finans dallarından mezun oldu. Ekonomi masterı yaptı. Emma Reklam Grubu ve Birleşik Tütün-Alfa Şirketlerinin de kurucu ortak ve yönetim kurulu üyesi olan Tamer, bekar ve İngilizce biliyor.
MURAT ÇELİK: 1970 Üsküdar doğumlu. ABD’de televizyonculuk eğitimi aldı. Gazeteci ve televizyoncu. Halen Bugün Gazetesi’nde Ankara Temsilcisi ve Köşe Yazarı olarak çalışıyor. Ayrıca Habertürk Televizyonu’nda haber program hazırlayıp sunuyor. TRT’de de radyo programı yapıyor. 1998-2000 döneminde BJK Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Fransızca ve İngilizce biliyor. Evli ve bir çocuk babası.
HAKAN AKSOY: 1966 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu. Hakan Aksoy Tekstilci. Bekar ve iki çocuk babası.
ŞEREF YALÇIN:1966 Elazığ doğumlu. İsviçre Lozan’da Ecole Lemaina’da Fransızca ve iş idaresi üzerine eğitim gördü. Amerika’da Montclair State University, New Jersey (USA)’de öğrenimini tamamladı. Tekstilci. İngilizce ve Fransızca biliyor. Bekar.
M. MARİO BERK: 1971 İstanbul doğumlu. İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat mezunu. İşadamı. İngilizce ve İspanyolca biliyor. Evli ve iki çocuk babası.

SPOR HABERLERİ

Yeni yönetim, taze kan!..
Hedef: Şampiyonluklar olsun
B u sayımızda taraftar gerek faks ile gerekse forum sitemize yönetim ile ilgili mesaj yağdırdı. Yeni seçilen yöneticilere başarılar dileyen taraftar onlardan bazı isteklerde de bulundu. Taraftarın ilettikleri mesajların çoğu şampiyon olmak üzerine… Ayrıca transfer yapılmasını da arzu eden taraftar bu takımın sezon sonunda ipi göğüsleyeceğine inandığını vurguluyor. İşte taraftarın www.besiktasgazetesi.com adresindeki forum sitesine gönderdiği mesajlar ve Beşiktaş Gazetesi’ne yolladığı fakslardan derlemeler:
BİR BÜTÜN OLMALIYIZ
Seçimlerin ardından artık yöneticilerimize sahip çıkmalı ve bir bütün olarak hareket etmeliyiz. Çatlak sesler çıkmamalı. Hüseyin Alperoğlu.
ATEŞTEN GÖMLEK
Önce hayırlı olsun. Yeni yöneticiler ateşten gömlek giydi. Taraftar olarak üç yıldır şampiyonluk bekliyoruz. Bu yönetim bunu mutlaka başarmalı artık. Selçuk Yazgı.
HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK
Eski hataları tekrarlamayacağız demişler. Beşiktaş’ın zaten artık hata yapma lüksü yok. Siyah Beyazlılar çok şey bekliyor. Vural Kıvrık.
YENİ YÖNETİM YENİ BİR KAN
Yeni yönetim, “Yeni bir kan!..” demek. Daha iyi olacağına inanıyorum. Öncelikle futboldan işe başlamak lazım. Leyla Tatar.
BRANŞLARDA BAŞARI
Beşiktaş tüm branşlarda başarılı olmalı. Bu nedenle yapılan görev bölümü çok önemli. Yapılan işin önümüzdeki aylarda ortaya çıkacaktır. Erkan Bülbül.
BİZ BİR MARKAYIZ
Sabahtan akşama pek bir şey beklememek lazım. Çok şeyin değişeceğini zannetmiyorum. Beşiktaş büyük bir markadır. Bunu en üst seviyeye çıkarsınlar yeter. Gerisi önemli değil. Can Aksu.
KENDİMİZİ TEKRARLAMAYALIM
Seçilen kişiler Beşiktaş’ı temsil edecek nitelikte. Yeni olduklarından heyecanda vardır. Hata yapma riskleri yüksek. Murat Karakaya.
BAŞARILAR DİLİYORUM
Seçimlerde çok az kişi oy kullandı. Önce bunu analiz etmek lazım. Hepsine başarılar diliyorum, ihtiyaçları olacak. Adil Dilekoğlu.
TESİSLERE ÖNEM VERSİNLER
Üç yıl içinde yapacakları en iyi şey tesisleşme olacaktır. Öncelikle kalıcı bir miras bırakmalarını bekliyorum. Feridun Haydar Aktürk.
Nobre gol orucunu bozdu!..
“DEVAMI GELECEK”
Nobre oynadığı futbolun ve hırsının mükafatını aldı. Ligin ikinci yarısındaki ilk maçında patlama yapan Nobre suskunluğunu Vestel Manisa karşısında bozmuştu. Üç gol birden atan Mert Nobre taraftarı sevince boğdu. Taraftar da Nobre’ye güvendiği ve onu desteklediği için mutlu.
Nobre’nin gollerine devam edeceğine inandıklarını söyleyen taraftar; “Onun gol atması kadar, oynadığı futbola da hayranız” diyor. Savaşan, sahada basmadık yer bırakmayan Nobre’yi adeta bağırlarına basan taraftar Beşiktaş Gazetesi’ne konuştu.
Nobre’nin ilk yarıdaki güzel futbolunu golle süsleyememesini şansızlığa bağlayan taraftar; “Fenerbahçe Nobre’yi bıraktığı için pişman olmuştur. Fener karşısında da ondan gol bekliyoruz” dedi.
Nobre’de yaptığı açıklamalarda sürekli “Gol atmak benim işim. Atmadığım zaman strese giriyorum. Ancak şansızlığımı kırdım. Bundan böyle her maçta gollerimi sıralayacağım. Taraftar da bunu çok istiyor. Hissediyorum” şeklinde konuşuyor.
Delgado ve Ricardinho ortaklığı
MUHTEŞEM İKİLİ
Beşiktaş’ın ilk yarıda en çok tartışılan konusu artık kapandı. “Delgado ve Ricardinho yan yana oynar mı?” sorusu ikinci yarı itibariyle yanıt buldu.
Siyah-Beyazlı iki oyuncunun birlikte oynadıkları maçta uyum içinde takımı yönlendirdikleri bir kez daha görüldü.
Tigana da ilk yarıdaki uygulamayı bir kenara bırakıp bu iki oyuncuyu birlikte oynatmaya başladı.
Ricardinho ilk yarının son maçlarındaki performansını ikinci yarıda da gösterirken, Delgado’nun ise sakatlıktan iyice kurtulup güçlendiği gözlemlendi. Delgado artık eskisi gibi fazla top ezmiyor. Paslarında isabet kaydediyor. Mücadele ediyor. Ricardinho ise lider vasfını kullanarak oyunu istediği gibi yönlendiriyor. Didem TUTAL
Fransız Hoca’dan:
“Aman tahtaya vuralım”
Tigana her gecen gün daha iyi olacaklarını söyledi. Fransız teknik direktör ligin ikinci yarısındaki maçlarda sakatlıklardan tam olarak kurtulduklarında ve sakatlıklar yaşamadıkları takdirde fırtına gibi eseceklerini kaydetti. “İlk yarıda sakatlıklardan başımız ağrıdı. Bir türlü istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Ancak devre arasında sakatlar iyileşti, form grafiğimiz arttı. İyi de bir başlangıç yaptık. Her geçen gün iyiye gideceğimize inanıyorum.” diyen Tigana “Tahtaya vuralım” diye de bir espri yaptı ve sürecin iyi gitmesini diledi. Muzaffer TOPAL

SPOR YAZARLARI OYLUYOR
Beşiktaş Gazetesi, “Beşiktaşlı Yılın Sporcusu’nu (2)” seçiyor
Beşiktaş Gazetesi 2006-2007 sezonunda da yine Beşiktaş’ın en iyi futbolcusunu seçiyor. Geçen sayıda her maçtan sonra yapılan oylama sonucu; Sergen Yalçın altı maçta en çok göze batan oyuncu oldu ve kupasını aldı. Spor Yazarlarının oylarıyla seçilen Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi bu sezon da yine dev bir kupa verecek. Yıl boyunca her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. Ayrıca spor yazarların verdiği oylar ve seçilen futbolcuların bilgileri Beşiktaş Gazetesi’nin internet sitesinde de yer almaktadır. Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Yemen Ekşioğlu, Gültekin Onay.
Spor yazarları yeni sezonda da yine oylarını vermeye başladı. Gerek yazılarıyla gerek direk olarak görüşülerek tespit edilen oylama sonucu ilk maçta göze batan oyuncu İbrahim Üzülmez oldu. İkinci haftada ise, Gaziantep maçında attığı iki golle Bobo birinci oldu. Üçüncü haftada oynanan Denizlispor maçında Gökhan Zan, dördüncü hafta Konyaspor maçında Burak seçildi. Trabzonspor maçında ise “Maçın yıldızı yok” denildi. Galatasaray maçında yine isim çıkmadı, Ankaragücü maçında ise en çok oyu Ali Tandoğan aldı. Kayseri Erciyes-Beşiktaş maçının yıldızı Gökhan Zan seçildi. Beşiktaş-G.Birliği maçında yorumculardan Gökhan Zan tam puan aldı. Rizespor maçında ise yine isim yoktu. Sadece iki yorumcu “Kaleji Runje” dedi. Sakaryaspor karşılaşmasında maçın yıldızı seçilemedi, Antalyaspor maçında ise 3 gol atan Bobo maçın yıldızıydı. Beşiktaş-Sivas maçında hiçbir futbolcuya spor yazarlarından oy çıkmadı. F.Bahçe derbisinde ise yazarlar Koray Avcı’ya dikkat çekti. Beşiktaş-Bursaspor maçında yorumcuların oyları Ricardinho üzerinde birleşti. Ankara – Beşiktaş maçında ise otoritelerin görüşleri yıldız oyuncunun olmadığı yönündeydi, Beşiktaş-Kayserispor maçında ise göze batan oyuncu Ricardinho’ydu. İkinci yarının ilk maçında ise en fazla oyu Nobre aldı.

KARTAL YUVASINA HOŞGELDİNİZ…
Olağan Seçimli Genel Kurul’da 57. Dönem başkanlığına seçilen Yıldırım Demirören ve yeni yönetim, düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Tören, Akaretler’deki kulüp binasında Divan Kurulu Lokali’nde yapıldı. Mazbata törenine çok sayıda basın mensubu katıldı. Yıldırım Demirören’e mazbatasını Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ile Kongre Divan Başkanı Ali Riza Dizdar birlikte verdi. Daha sonra Divan Başkanlık Kurulu Üyeleri, Kongre Divan Kurulu Üyeleri ve Seçme Sicil Kurulu Başkanı, yeni yönetim kurulu üyelerine mazbatalarını teker teker verdi. Mazbataların dağıtılmasının ardından Başkan Yıldırım Demirören destek konuşması yaptı. Demirören, şunları söyledi: “Beşiktaşımıza yakışır güzel bir kongreyi geride bıraktı. Beşiktaşımızın bundan sonra ki birinci hedefi daha büyük başarılara imza atmaktır. Tek gayesi tek yumruk olmaktır. Benim bütün Beşiktaş Camiası’ndan ricam yepyeni 18 tane arkadaşımızı önce tanısınlar, onların icraatlarını görsünler ve arkasında dursunlar ki başarıyı hep beraber kucakla-yalım. Kongrede emeği geçen kongre başkanı ve bütün ekibine teşekkür ediyorum”
Başkan Yıldırım Demirören, tören sonrası yaptığı açıklamada, Beşiktaş’a yakışır güzel bir kongre yaşadıklarını belirterek, “Birinci hedefimiz daha büyük başarılara imza atmaktır. Tek yumruk olup Beşiktaş’ı başarılara taşıyacağız. Camiamızdan 18 yönetici arkadaşımızı tanımalarını, onlara destek olmalarını bekliyorum. Böylece büyük başarılar gelecektir” dedi.
Mazbata töreni sırasında Kongre Divan Başkanı Ali Rıza Dizdar, Yıldırım Demirören’e, “Umarım Süleyman Seba gibi uzun süreli olursunuz” derken, Demirören de “Gelmeyi bilmek gibi, gitmeyi de bilmek gerek” diye yanıt verdi.