SAYI 118

BJK1ŞEHİR HABERLERİ

ÖZEL RÖPORTAJ

Sağlık tamam sıra ulaşımda!..

Gazete Beşiktaş’a konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “2006 yılında farkı hissedeceksiniz” dedi

Beşiktaş Belediye Başkanı ile çok özel bir söyleşi yaptık. Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlının ilk ve tek gazetesi olan Gazete Beşiktaş’a konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal 2006 yılında önce sağlık ardından ulaşım sorununa çözüm bulunacağını belirterek 2005 yılında başlatmış olduğumuz kültür ve sanat hamlelerimiz artarak devam edecektir” dedi. Sağlık hamlesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Beşiktaş ile ilgili projelerin tamamlandığını bir çok yapılacak işin stratejisinin de belli olduğunu açıklayan İsmail Ünal, farkın kısa zamanda ortaya çıkacağını iddia etti. Sağlıkla ilgili yapılacak olan çalışma tamamlandı. Konu hakkında yapılan açıklama ise şöyle:

24 SAAT ARALIKSIZ HİZMET

Beşiktaş Beşiktaş Belediyesi, Acil Sağlık Güvencesi ile semt sakinlerine ücretsiz tıbbi danışmanlık ve tam donanımlı ambulans hizmeti vermeye başladı. Beşiktaş Kart sahiplerinin varacağı ayrıcalıkta, Acil Sağlık Güvencesi, 7 gün 24 saat doktor danışma hattı ve tam donanımlı ambulans hizmetini kapsıyor. Hizmet için Beşiktaş Belediyesi’nin 444 44 55 numaralı danışma hattını aramak mümkün. Beşiktaşlılar acil müdahale gerektiren durumlarda ambulans ve tıbbi danışmanlık ihtiyaçları için, Beşiktaş Belediyesi’nin ücretsiz olarak sağladığı “Acil Sağlık Güvencesi” hizmetinden yararlanabilecekler.
Beşiktaş’ta amaçlarının çağdaş kent yaşamının araçlarını oluşturmak olduğunu belirten İsmail Ünal, Acil Sağlık Güvencesi paketi ile semt sakinlerinin sağlıklarına dair sorumluluk üstlendiklerini belirtti. Ünal, şunları söyledi: “Acil Sağlık Güvencesi hizmetimiz ile, tek bir telefonla tam donanımlı ambulans Beşiktaşlıların olacak. Ayrıca telefonla tıbbi danışmanlık hizmeti almak mümkün hale gelecek. Yeni hizmetimiz, kent sakinlerimizin yaşamını kolaylaştırma ve yaşam standartlarını yükseltme gayretimizin bir parçasını oluşturuyor. Sağlık, insan hayatı için en önemli konu. Bu alanda Beşiktaşlılara ücretsiz, kolay ulaşabilecekleri ve güvenilir hizmet vererek sorumluluk üstlenmekten mutluluk duyuyoruz.”
Beşiktaş Belediyesi, tam donanımlı ambulans hizmetini, uluslararası kabul görmüş acil durum tanımları çerçevesinde sağlıyor. Tanımlar arasında trafik kazalarından suda boğulmaya, elektrik çarpmasından donmaya, zehirlenmelerden ciddi yanıklara kadar çok sayıda durum yer alıyor.

RİNG SEFERLERİ GELİYOR!..

“Bir diğer önemli gelişme de Beşiktaş’ta otobüs seferleriyle ilgili” diyen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal şunları söyledi: “Ortaköy, Ulus, Levent, Gayrettepe, Dikilitaş güzergahını takip edecek ring seferleri ücretsiz olarak düzenlenecek. Tüm bu hizmetler Beşiktaş Kart sahibi olan herkes için ücretsiz olarak yararlanacak.”

TEK NUMARA YETERLİ…

Beşiktaş Belediyesi’nin Acil Sağlık Güvencesi hizmeti hakkında 444 44 55 numaralı telefondan ya da www.besiktas.bel.tr adresli İnternet sitesinden detaylı bilgi almak mümkün.

NASIL YARARLANACAKSINIZ?..

Öncelikle verilecek olan hizmet sadece Beşiktaş’ta ikamet edenler için ve Beşiktaş ilçesi dahilinde geçerli. Bu kapsamda doktor danışma hattından gerekli bilgileri alabilirsiniz ve tam donanımlı ambulanstan yararlanabilirsiniz. Belediyenin bilgilendirme hattı “444 44 55 iletişim merkezi” de sağlık danışma ve ambulans talebi olan kişileri hemen doktora bağlıyor. Vatandaşın talebi doğrultusunda; hastalığı ile ilgili bilgi veriliyor, ilaç önerisi yapılmıyor, sadece çocuklar için yüksek ateş durumunda ilaç öneriliyor, hastalığa ilişkin sağlık kuruluşları hakkında bilgi veriliyor, hastalığı konusunda branş hekimler ile ilgili bilgi veriliyor. Doktora başvuruları için zaman önerisinde bulunuluyor. Ve acil durumlarda en yakın noktadan adrese ambulans yönlendiriliyor. (VERİ BASIN HABER AJANSI)

ŞEHİR HABERLERİ

Çevreye duyarlı gençler geliyor!..

(İSTANBUL) İSKİ İstanbulların gönül rahatlığıyla musluklarından su içmesini sağlayan içme suyu arıtma tesislerine görücüye çıkardı. İstanbulların denizle barışmasını sağlayan atıksu arıtma tesislerine eğitim gezileri düzenliyor. Yetkililer, geziler ile gençleri çevre konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda çevreci gençlerini yetişmesini hedefliyor.

Kaçaklar önlendi suya zam gelmedi

(İSTANBUL) İSKİ’nin İstanbul’da kayıp ve kaçak su kullanım oranını % 7 azaltması 2006 yılı bütçesine 60 milyon YTL’lik bir kazanç sağladı. Bu tasarruf ile İSKİ’nin 2006 yılı yatırım bütçe payı arttırırken, su fiyatlarına da zam yapılmamasını sağladı. Yetkililer, yaptıkları açıklamayla “Su kayıp ve kaçak oranı % 34’ten % 27’ye indirildi” dedi.

İETT şoförlerine özel eğitim verilecek

(İSTANBUL) Yeni araçları eğitimli şoförler kullanacak. İETT, araç filosuna katılan Mercedes Citaro’lar için şoförleri teorik ve pratik bir dizi eğitimden geçirdi. Ayazağa garajındaki eğitim programına şoförler 30’ar kişilik gruplar halinde katıldı. Yapılan açıklamada yolcuların rahat edebilmesi için her türlü eğitimin aralıksız verileceği belirtildi.

Yeni otobüsler klimalı ve daha rahat

(İSTANBUL) İETT’nin yeni otobüsleri İstanbul sokaklarında dolaşıyor. Kent içi ulaşımda konforu ve güvenliği artıran Citaro’ların 239 tanesi teslim alınarak bölgelere dağıtıldı. Araçların 139’u normal, 100’ü körüklü toplam 239 Mercedes Citaro otobüsle İstanbullulara Avrupa standartlarında modern ve çağdaş anlamda bir hizmet sunulacak.

Doğalgaza mart ayında zam var

(İSTANBUL) Botaş’ın şubatta düşündüğü zam Mart ayına ertelendi. Uygulamanın erteleme sebepleri arasında, yeterli doğalgazın verilemediği bir dönemde zam yapmanın tepki çekeceği kaygısı duyulduğu iddia ediliyor. Bununla birlikte Botaş, martta en az yüzde 8 zam yapmayı düşünüyor. Vatandaşlar bu zammı hiçte hoş karşılamayıp, “Olacağı buydu” dedi.

Yeni Akbil ile yolculukta sınır yok

(İSTANBUL) Mavi Akbil, İstanbul’daki toplu taşıma araçlarını birbirine bağlıyor. İETT, Ulaşım A.Ş ve İDO’nun hayata geçirdiği proje sayesinde İstanbullular, tek biletle seyahat edebiliyor. Uygulama 1 Şubat Çarşamba günü başladı. Yeni proje kapsamında; İETT araçları, raylı sistemler ve Şehir Hatları vapurları Akbil’le birbirine bağlanıyor.

Vergilerinizi internetten ödeyin

(İSTANBUL) İlan reklam vergilerinizi internetten ödeyebileceksiniz. İstanbul Büyük şehir belediyesinden yapılan açıklama şöyle. “Yazılımı Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen e-beyanname sisteminde mükellef kendisine ait bilgiler ile e-mail yoluyla şifre almakta ve bu şifre ile beyannamesini elektronik ortamda göndermektedir.

Okuma yazma bilmeyen kalmayacak

(İSTANBUL) Haydi İstanbul, Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın sloganıyla yürütülen kampanya çerçevesinde, bu eğitim sezonu içerisinde, yüz bin kişiye “I. Kademe Okuma-Yazma Kursu” verileceği açıklandı. Kursların ücretsiz olup, eğitim için gerekli tüm malzemelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığı açıklandı.

Çoğu gitti azı kaldı

TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Didem TUTAL

Bir süre önce Beşiktaş Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar sonuç vermeye başladı. Ihlamur Kasrı, tüm şeffaflığıyla ziyaretçilerini bekliyor. Yakın gelecekte tamamlanacak olan çalışmayla Ihlamur Kasrı’nın tüm çekiciliği ortaya çıkmış olacak.
Ihlamur Kasrı’nı çevreleyen yüksek duvarların kaldırılması, Kasrın çevreyle bütünleşmesi için Beşiktaş Belediyesi çalışmaları devam ediyor. Ihlamur Kasrı’nı çevreleyen yüksek duvarların kaldırılması, kasrın çevreyle bütünleşmesi için Beşiktaş Belediyesi bir süre önce çalışmalara başlamıştı. Şimdi, yıkılan duvarların yerine kasrın yapısına ve döneme uygun olacak şekilde döküm korkuluklar yer alıyor. Beşiktaş Belediyesi ve Milli Saraylar ile ortaklaşa hazırlanan proje yakın zamanda tamamlanmış olacak. Beşiktaş Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili olarak çalışmanın yarısının tamamladığını diğer yarısı için de projelendirmenin yapıldığını ifade etti. Bahçenin kendi içindeki ışıklandırmasıyla estetik bir görünümle gün ışığına çıkan Ihlamur Kasrı, yakın zamanda ziyaretçileriyle buluşacak. Araç girişlerinin yapılamadığı kasra taşıtla gelenler için ise belediyeye ait hemen yakındaki otopark da hizmete hazır. Demir parmaklıkların henüz konulmadığı kasrın diğer yarısında ise düzenlenmeyen kaldırımlar da yenilenecek. Kasrın iç düzenlemesinin ise, Milli Saraylar Müdürlüğüne ait olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, gerçekleştirilen çalışma ile 100 metreye yakın bir alanda detaylı bir çalışma yapıldı. Yakın zamanda, yaklaşık bir 100 metrelik alan kadar yerin yenilenme çalışmaları başlayacak. Konu hakkında, “Tarihi eserleri gün ışığına çıkarmak ve bu eşsiz güzelliklerin vatandaşlarla buluşturmak için bir dizi çalışma başlattık. Bunun sonuçları yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır.” diyen Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal şunları söyledi: “Beşiktaş tarih eserleri ile ön plana çıkmış bir ilçedir. Ancak bu eserlerin bir çoğunun etrafı kalın ve aşılmaz duvarlarla çevrilidir. Vatandaşlarımızın bir çoğu bu güzelim eserleri görme ve tanıma imkanı yoktur. Bu durumu ortadan kaldırmak için bir kaç aydır çalışma yapıyorduk. Ihlamur Kasrı’ndan yola çıktık. Duvarları yıktık. Artık vatandaşlarımız yoldan geçerken bile bu eşsiz eserleri görebiliyor. Herkes durumdan memnun.”

Kar yağdı böyle oldu

Yeni yılın gelişi ile birlikte İstanbul soğuk ve karlı havaya teslim oldu. Tüm yurtta olduğu gibi İstanbul ve Beşiktaş ilçesinde de karla mücadele edildi. Yapılan açıklamaya göre, kar yağışı boyunca ve sonrası herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Beşiktaş’ta karla mücadele ekipleri 24 saat aralıksız olarak çalıştı. Beşiktaş Belediyesi, kar yağışı ve buzlanmaya karşı durmaksızın ekipleriyle yolları denetledi. Kar yağışının başladığı günden bu yana devamlı yaya ve araç geçişi için çalışmalarını sürdüren Beşiktaş Belediyesi ekiplerinin verdiği mücadele vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Edinilen bilgiye göre, meydana gelebilecek buzlanmalara karşı gerekli bütün önlemleri alan belediye, nöbet usulüyle de gece-gündüz çalıştı. Tüm güvenlik önlemlerini aldı.

Sevgililere özel büyük indirim

Collezione; mağazalar genelinde ve tüm ürünlerde başlattığı %70’e varan indirimlerini duydunuz mu? Her yaş grubuna hitap eden Collezione’da üç bin çeşit ürüne sahip. %70’e varan indirimle; Mont 14.99, pantolon 9.99, gömlek 7.99, etek 8.99, triko 9.99 YTL’den başlayan fiyatlarla üstelik 100 YTL üstüne 12 taksit imkanı da bulunuyor.

Aşkınızı yaşayın

Aşkınızı, şubat soğuğunda sarmalayacak kışlık seçenekleri, yarı fiyatına almanın tam zamanı. Rengarenk berelerden, şık trikolara, stil pantolonlardan, çarpıcı gömleklere. Ayrıca 14 Şubat’ta hediye seçenekleri %50 indirimle Sevenhill’de. Sevenhill’de neler mi var? Öncelikle, kışın yapmaktan keyif aldığınız anlara ve mekanlara özel olarak hazırladığı 800 parçalık koleksiyonu çeşitli temalara ayrılmış olarak sunuluyor. “Underground”, “Fusion sports”, “Hollywood smile”, “Stylish comfort” bu temalardan bazıları. Şişli Cevahir AVM, Maslak, Beyoğlu mağazaları Sevenhill’e ulaşabileceğiniz adresler arasında.

OGS almak kolay

Bankaya kadar zahmet etmeyin. Fulya Total Benzin İstasyonu’nda keyifle içeceğiniz bir çay ile OGS başvurunuz alınsın, OGS cihazınızı anında alın. 100 YTL’ye satışa sunulan cihazda 2.400 indirimli geçiş ücreti üzerinden 36 YTL’lik 15 kontörünüz de içinde bulunuyor. Sıra beklemeden yorulmadan oturduğunuz yerde, Fulya Total Benzin İstasyonu yetkilileri tarafından evraklarınız 5 dakika bile dolmadan hazırlanıyor ve işleme sokuluyor. Hala OGS için ne yapabilirim diyorsanız Fulya Benzin İstasyonu’na mutlaka uğrayın.
Tel: (0 212) 327 25 17

Kışlıklarınızı tamamlayın

Koton’da Yüzde 70’e varan indirim var. Koton yeni yılın ikinci ayında da modaseverleri cazip fiyatlarıyla kendine çekiyor. Sevgililer günü de özel tasarımlarıyla uzun bir süre konuşulacak. Koton’da tüm ürünlerde yüzde 70’e varan indirimin yanı sıra Maximum Card ile tüm alışverişlere 8, 150 YTL ve üstü alışverişlere 10 taksit fırsatı da sunuluyor. Kış mevsimi, tüm soğukluğuyla sürerken, gardırobunuzdaki kışlıkları tamamlamak istiyorsanız birbirinden şık trikolardan, içinizi ısıtan kaşkol, bere, şal seçeneklerine, çarpıcı abiyelerden, stil gömleklere bir çok çeşidi bir arada bulabilirsiniz.

Muhteşem konser

St. Petersburg Senfoni Orkestrası MKM’nin büyülü atmosferinde sanatseverleri bekliyor

Mustafa Kemal Merkezi, muhteşem bir konsere ev sahipliği yapıyor. Beşiktaş Belediyesi, işlettiği kültür merkezleri ve gerçekleştirdiği büyük organizasyonlar ile sanatseverlere hizmet vermeye devam ediyor. Dünyanın dört bir yerinde konser veren St. Petersburg Orkestrası Beşiktaş’a geliyor. Şubat ayında gerçekleşecek olan St. Petersburg konseri Mustafa Kemal Merkezi’nde sanatseverleri buluşturacak. Görkemli yapısıyla dev konser, 1.032 koltuk kapasitesi ve geniş fuayesi ile Türkiye’nin en modern ve saygın kültür merkezi MKM’de gerçekleşmiş olacak.
Rusya’nın St. Petersburg şehrinde kurulmuş olan ve aynı isimle anılan dünyaca ünlü senfoni orkestrası, MKM’de klasik müzik sevenler için kaçırılmaz bir fırsat sunuyor. Biletler, Ticketturk ve MKM gişelerinde satışa sunuluyor.

Konser Programı
21 Şubat Salı: Şef: Maestro Altshuler
Çaykovski, Romeo ve Juliette Uvertürü
Glazunov, Keman Konçertosu
Solist: Sergei Dogadin
Rahmaninov, Senfoni No:3
22 Şubat Çarşamba: Şef: Erol Erdinç
Çaykovski, Piano Concerto No:1
Solist: Igor Tchetuev
Çaykovski, Senfoni No:5

Etkinliklere aralıksız devam

Sanatseverlerin dikkatine!.. Akatlar Kültür Merkezi’nde Şubat ayı programı yine dopdolu. Tiyatro oyunundan konsere, sergiden anma gecesine tüm organizasyonlar aralıksız devam ediyor.
08 Şubat saat 20.30: Zaman Adında Bir Kadın, Dilek Türker – Tiyatro Ayna. Yazan: Melisa Gürpınar. Yönetmen: Mahmut Gökgöz. Dekor Kostüm: Osman Şengezer. Işık Tasarım: Yüksel Aymaz. Müzik: Nurettin Özşuca.
10 Şubat saat 20.30: Fagot Trio Konseri. Can Göktürk, Sertaç Çevikkol, Kaan Yalçın.
11 Şubat saat 20.30: Sevdalı Bulut, İstanbul Gölge Oyuncuları. Yazan: Nazım Hikmet. Oyuncular: Erol Ozan Ayhan, Didem Erdoğan, İlham Erdoğan, Deniz Boran, İlke Boran, Başak Özdoğan Pirim.
19 Şubat saat 20.30: Zaman Adında Bir Kadın, Dilek Türker – Tiyatro Ayna. Yazan: Melisa Gürpınar. Yönetmen: Mahmut Gökgöz. Dekor Kostüm: Osman Şengezer. Işık Tasarım: Yüksel Aymaz. Müzik: Nurettin Özşuca.
20 Şubat saat 19.00: Ustalara Saygı – “Cemal Reşit Rey”. Yönetmen: Faruk Şuyun.
21 Şubat saat 20.30: Zaman Adında Bir Kadın, Dilek Türker – Tiyatro Ayna. Yazan: Melisa Gürpınar. Yönetmen: Mahmut Gökgöz. Dekor Kostüm: Osman Şengezer. Işık Tasarım: Yüksel Aymaz. Müzik: Nurettin Özşuca.
22 Şubat saat 20.30: Zaman Adında Bir Kadın, Dilek Türker – Tiyatro Ayna. Yazan: Melisa Gürpınar. Yönetmen: Mahmut Gökgöz. Dekor Kostüm: Osman Şengezer. Işık Tasarım: Yüksel Aymaz. Müzik: Nurettin Özşuca.
24 Şubat saat 20.30: Gala: Mikadonun Çöpleri, Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu. Yazan: Melih Cevdet Anday. Yönetmen: Zeliha Berksoy. Oyuncular: Timuçin Esen, Devin Özgür Çınar.
25 Şubat saat 20.30: Gala: Mikadonun Çöpleri, Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu. Yazan: Melih Cevdet Anday. Yönetmen: Zeliha Berksoy. Oyuncular: Timuçin Esen, Devin Özgür Çınar.
26 Şubat saat 20.30: Mikadonun Çöpleri, Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu. Yazan: Melih Cevdet Anday. Yönetmen: Zeliha Berksoy. Oyuncular: Timuçin Esen, Devin Özgür Çınar.

Uğur Mumcu anıldı

Ustalara Saygı etkinlikleri, Uğur Mumcu için düzenlenen gece ile sürüyor. Usta gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Ustalara Saygı Özel, Uğur Mumcu” etkinliği ile anıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın katıldığı kokteyl ile başlayan gecede; Uğur Mumcu ile ilgili konuşmalar, slayt gösterisi ve dinleti yer aldı. Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Beşiktaş Şubesi işbirliği ile düzenlenen gece, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’ın konuşmaları ile başladı. Gecede; Cumhuriyet Gazetesi yazarları Ali Sirmen, Aydın Engin, Şükran Soner, Orhan Bursalı ile yazar Öner Yağcı, Uğur Mumcu’yu anlattılar. Faruk Şuyun’un yönettiği gece, Soner Olgun konseri ile son buldu.

Haldun Dormen gecesi

Ustalara Saygı etkinlikleri Haldun Dormen için yapıldı. Onuncusu düzenlenen Ustalara Saygı etkinlikleri gecesi, kısa film gösterimi ile başladı. Halit Kıvanç ve Göksel Kortay’ın sundukları gecede, Kemal Uzun’un hazırladığı kısa bir film ilgiyle izlendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Selçuk Yöntem, Cemal Süreya’nın Haldun Dormen için yazdığı bir yazıyı okudu. Erol Günaydın ve Metin Serezli’nin konuşmalarının ardından Dormen’in İstanbul Üniversitesi Müzikal Bölümü’ndeki öğrencileri, ustanın sahneye koyduğu yapıtlardan besteler seslendirdi. Gecenin devamında Hülya Koçyiğit, Müjdat Gezen, Selahattin Beyazıt ve Hıncal Uluç, Haldun Dormen’i anlattı. Konuşmaların ardından Haldun Dormen’in televizyondaki çalışmalarını konu alan kısa film izlendi. Fatih Aksoy, Mehmet Çerezcioğlu, Ali Altuğ, Murat Ovalı ve Gazi Şeker’den sonra sahneye gelen Serpil Günseli ve Turkuaz orkestrası, Haldun Dormen için sevilen parçaları seslendirdi.

Caz rüzgarı esti geçti

Beşiktaş Belediyesi, ünlü caz müzisyeni Kerem Görsev ve Erol Erdinç’i aynı sahnede buluşturdu. İstanbul Senfoni Orkestrası Şefi Erol Erdinç ve ünlü caz müzisyeni Kerem Görsev, Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde “İki Piyano Caz” isimli konserle seyircilere unutulmaz bir konser verdi. Kerem Görsev ve Erol Erdinç daha önce Görsev’in ‘November in St. Petersburg’ adlı albümünde birlikte çalışmıştı.

SPOR HABERLERİ

Youla, Beşiktaş taraftarına salladı

AYIP OLUYOR!..

Youla: “Beşiktaş’ta takımın değil, Çarşı’nın dağılması lazım. Sorun futbolcu kalitesinden ziyade taraftarın yarattığı baskıda” dedi. Metz’e kiralanan Souleymane Youla’dan zehir zemberek açıklamalar geldi. Youla: “Başarı asla gelmez” diyerek Futbol Ekstra dergisine şu açıklamalarda bulundu: “Siyah-Beyazlı ekibin son yıllardaki başarısızlığının temelinde ‘tribün baskısı’ yatıyor. Beşiktaş böyle bir atmosferde asla başarılı olamaz. Bu futbolcular gitsin, başkaları gelsin, her şey yine aynı olur. Sorun futbolcuların kalitesinde değil, taraftarın baskısında.”
Öte yandan ‘Sadece küfür var’ diye açıklamada da bulunan Youla sözlerine şöyle devam etti: “Beşiktaş’ta oynamak gerçekten de zor bir iş. Beşiktaş taraftarı sadece küfür ediyor. Kimi alırsan al, Beşiktaş taraftarı böyle sabırsız olursa başarı gelmez.”
Youla’ya cevap gecikmeden geldi. Beşiktaş Gazetesi muhabirleri taraftarın nabzını tuttu. Taraftar, Youla’nın yaklaşımını çok çirkin bulduklarını belirterek “Beşiktaş’a yakışmıyordu. Takımdan ayrılması iyi oldu. Sahada bir varlık gösteremeyenler saha dışında kendilerini ispat etmek istiyorlar. Beşiktaş Camiası’na ve taraftarına saldırarak en büyük hatayı yapmıştır” dedi.

Kısaca ‘Bobo’ deyin

Beşiktaş’a üç yeni oyuncu geldi. “Bobo” lakaplı Brezilyalı oyuncu, sezon sonuna kadar Beşiktaş formasını giyecek. 21 yaşındaki Deivson Rogerio Da Silva, Corinthians takımından transfer sezon sonuna kadar 150 bin dolara kiralandı. Golcüye 6 ay için 200 bin YTL ödenecek. Bobo: “Siyah-Beyazlı formayı giyeceğimden dolayı çok mutluyum” dedi.

TOMAS JUN NE YAPACAK?

Beşiktaş’ın sezon sonuna kadar Trabzon’dan kiraladığı Çek yıldız “Başarılı olmaya geldim” dedi. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu: “Beşiktaş’a şimdiden ısındım. Trabzon’da yalnız 2-3 oyuncu ile konuşabiliyordum. Altı ayda konuştuğumu burada 2-3 günde konuştum. Herkesle iletişim kurabiliyorum. Hedefim Beşiktaş forması ile coşmak.”
Beşiktaş’ın 4 aylığına kiraladığı Jun, “Takımım için elimden gelenin en iyisini yapacağım” dedi. Tigana ile iyi anlaşacaklarına inandığını dile getiren oyuncu, “Umarım çok gol atarım, uzun ya da kısa olmam önemli değil, önemli olan gol atmam veya attırmam” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderdiği yazıda, Almanya’nın Hertha Berlin ekibinde oynayan genç futbolcu Aydın Karabulut’la 4,5 yıllık anlaşma yapıldığını duyurdu. Hertha Berlin’in altyapısında oynayan Aydın Karabulut, 25 Ocak 1988 Berlin doğumlu. Orta sahada oynayan Karabulut, 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımda da görev alıyor. (Didem TUTAL)

İyi ki Sergen Yalçın var

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Tigana’nın, “Sergen futbol dehası” şeklindeki tanımlamasına yıldız futbolcudan yanıt geldi. Süper solak, Tigana’nın sözü için “Doğru” dedi. Geçtiğimiz hafta, Teknik DirektöreTigana açıklama yapmış: “Sergen büyük futbol dehasına sahip. Benden iyi bir futbolcu. Bana Platini’yi hatırlatıyor” diyerek Sergen ‘e adeta övgüler yağdırmıştı.

Cordoba üç hafta yok

BEŞİKTAŞ’TA kaleci Oscar Cordoba şoku yaşanıyor. Samsunspor’la oynanan kupa maçının 13. dakikasında sakatlanan Kolombiyalı kalecinin MR’ının çekilmesi sonrası sakatlandığı belirtildi. Kulüp doktoru Ayhan Optur, Cordoba’nın sol üst baldırında lif yırtığı tespit ettiklerini ifade etti.

Ailton yine kriz yarattı

BEŞİKTAŞ’IN Almanya’nın Hamburg takımına kiraladığı Ailton’un menajeri Werner Helleckes, Siyah-beyazlı kulübün Brezilyalı futbolcuya 280 bin dolar ödemesi gerektiğini iddia etti. Helleckes, Spor Bild dergisine yaptığı açıklamada “Beşiktaş’tan futbolcuma alacaklarından vazgeçilmesi için baskı yapılıyor.” derken, olayı hukuk yoluyla FIFA’ya yansıyabileceğini vurguladı.

Federasyon Okan Koç’a izin vermedi

FUTBOL Federasyonu, Beşiktaş’la sözleşmesini feshedip G.Saray’la anlaşan Okan Koç’un transferine izin vermedi. Beşiktaş’ın itirazını dikkate alan TFF, transfere “şimdilik kaydıyla” izin verilmediğini açıkladı. G.Saray geçici lisans için başvurdu.

Kulüplere yine para cezası yağdı

PFDK, G.Birliği maçında tribünleri “Ulusoy istifa” diyen F.Bahçe’yi cezalandırdı. Kurul, Sarı-Laciverlilere kötü ve çirkin tezahürattan 5 bin YTL. ceza kesti. Beşiktaş’a 5 bin YTL, G.Saray’da 2.500 YTL ceza verildi. Malatya ve Sivas’da 2.500 YTL ile cezalandırıldı.

İbrahim Üzülmez kız babası oldu

BEŞİKTAŞ’lı İbrahim Üzülmez, “baba” oldu. Tecrübeli oyuncunun eşi Neslihan Üzülmez, Kadıköy Acıbadem Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 3.5 kilo ağırlığında ve 50 santim boyundaki minik bebeğe “Ela” adı verildi.

SPOR YAZARLARI BELİRLİYOR

Ali Güneş muhteşem bir gol attı ve bu hafta göze battı…

Beşiktaş, G.Birliği’ni kendi sahasında 2-1 yenerken,
Ali Güneş’te spor yazarlarından tam not aldı

Nefes kesen yarışmada ilk yarı sonuçları alındı. Beşiktaş Gazetesi tarafından başlatılan “Yılın Futbolcusu Kupası” oylamaları sonucu ilk yarıda Kleberson ve Cordoba ipi göğüsledi. İşin ilginç yanı başka bir futbolcu iki kez seçilemedi. Spor Yazarları birer kez “İbrahim Toraman, Sergen Yalçın, İbrahim Akın, Koray Avcı, Ahmed Hassan, Tümer Metin ve Ali Tandoğan” dedi. Üç hafta ise, spor yazarları hiçbir futbolcuya oy vermedi.
Yarışma sezon başında başlamış ve bizde bunun anonsunu şöyle vermiştik.
Sahada 90 dakika boyunca ter akıtan Beşiktaşlı futbolcuları teşvik edebilmek için yılın futbolcusunu seçiyoruz. Gazete BEŞİKTAŞ İmtiyaz Sahibi Ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Baştuğ bu yarışmayı Beşiktaşlı futbolcuları daha da teşvik etmek amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Yılın futbolcusunu kendimiz seçmedik. Spor Yazarlarına seçtirmek istedik. Bu şekilde daha katılımcı ve daha saydam bir seçim olacaktır.”dedi.
Gazetenin Kurucusu İsmail Baştuğ, sözlerine şöyle devam etti. “İlk defa bu sezon böyle bir uygulama yapıyoruz. Başarılı olursak, ilerideki yıllarda da sürdürüp,bu yarışmayı kalıcı kılmak arzusundayız. Aldığımız tepkiler ve bize bildirilenler teşvik edici yönde.”

YILIN FUTBOLCUSU SEÇİLENE DEV BİR KUPA VERİLECEK

Spor Yazarlarının oylarıyla seçilecek olan Beşiktaş’ın en başarılı futbolcusuna Beşiktaş Gazetesi dev bir kupa verecek. Beşiktaş Gazetesi yılın futbolcusunu seçiyor anketi devam ediyor. Ünlü spor yazarları ve spor otoriteleri tarafından bildirilen isimler derleniyor ve yıl sonunda en başarılı futbolcu belirlenecek. Her hafta seçilen maçın yıldızı Beşiktaş Gazetesi’nde yayınlanıyor. İlerleyen haftalarda kimin ne kadar oy aldığı istatistiklerle verilecek ve sizlerde bu istatistik bilgilerden daha kolay takip etme imkanı bulacaksınız.
Beşiktaş’ı yazan ve takip eden spor yazarlarının oylarıyla seçilecek olan yılın Beşiktaşlı yıldızına Beşiktaş Gazetesi yeni sezonun başındaki ilk maçta dev bir kupa verecek.

HER MAÇTAN SONRA SPOR YAZARLARI OYLUYOR

Maçın yıldızları ve yılın en başarılı Beşiktaşlı futbolcusu için görüş aldığımız ve alacağımız isimler şöyle: Atilla Gökçe, Güven Taner, Kazım Kanat, Zeki Çol, İlker Ateş, Korkut Göze, Gülengül Altınsay, Vedat Okyar, Salih Sezer, Hayri Ülgen, Atıf Keçeci, İsmail Er, Ömer Güvenç, Sanlı Sarıalioğlu, Bilal Meşe, Faik Gürses, Adnan Aybaba, Fatih Doğan, Zafer Arapkirli, Basri Baykoç, Metin Çakmak, Gültekin Onay.

BEŞİKTAŞ’IN MAÇLARI VE İLK YARI OYLAMA SONUÇLARI
1. Hafta: Kayserispor-Beşiktaş: 1-1
Yıldız Futbolcu: Koray
2. Hafta: Beşiktaş- Denizlispor: 2-0
Yıldızı Futbolcu: Koray
3. Hafta: Gençlerbirliği-Beşiktaş: 0-2
Yıldız Futbolcu: Kleberson
4. Hafta: Beşiktaş-Diyarbakırspor: 1-1
Yıldız Futbolcu: Kleberson
5. Hafta: Çaykur Rize-Beşiktaş: 1-0
Yıldız Futbolcu: Cordoba
6. Hafta: Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2
Yıldız Futbolcu: Kleberson
7. Hafta: Ankaraspor-Beşiktaş: 2-0
Yıldız Futbolcu: Yok
8. Hafta: Beşiktaş-Samsunspor: 3-2
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
9. Hafta: Beşiktaş-Kayserispor: 0-0
Yıldız Futbolcu: Cordoba
10. Hafta: Konyaspor-Beşiktaş: 0-1
Yıldız Futbolcu: Ahmet Hassan
11. Hafta: Beşiktaş-Ankaragücü: 4-2
Yıldız Futbolcu: Tümer Metin
12. Hafta: Malatyaspor-Beşiktaş: 1-1
Yıldız Futbolcu: Cordoba
13. Hafta: Beşiktaş-Gaziantepspor: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
14. Hafta: Sivasspor-Beşiktaş: 1-3
Yıldız Futbolcu: Ali Tandoğan.
15. Hafta: BJK-Vestel Manisaspor: 3-1
Yıldız Futbolcu: İbrahim Akın
16. Hafta: Galatasaray-Beşiktaş: 3-2
Yıldız Futbolcu: İbrahim Toraman
17. Hafta: Beşiktaş-Trabzonspor: 0-1
Yıldız Futbolcu: Yok
18. Hafta: Beşiktaş-Kayseri Erciyes: 2-2
Yıldız Futbolcu: Sergen Yalçın
19. Hafta: Ertelendi.
20. Hafta da Beşiktaş’ta göze batan oyuncu Ali Güneş oldu

SPOR yazarlarının 20 hafta da yaptığı oylama şöyle:

KORKUT GÖZE

ALİ GÜNEŞ

Beşiktaş’ın sağ kanadında Ali Güneş ve Ali Tandoğan gibi koşan ve savaşan iki adam oynuyor. Bu bölgede Beşiktaş’ın daha etkili olabileceğini düşünenlere aynen katılıyorum Öte yandan maçta Ali Güneş’in golü her bakımdan mükemmeldi.

VEDAT OKYAR

KORAY AVCI

Bütün oyuncular, çok istekli oynadılar, karşılığını da aldılar. Yalnız içlerinden birini ayırıp, liste başı yapıyorum. O da Koray Avcı. Koray’a aferin. Sıfır hata ile maçı bitirdi. Her rakip hücumu çürüttü. Ayağından da çıkan her top, olumluydu.

GÜLENGÜL ALTINSAY

ALİ GÜNEŞ

Siyah-Beyazlılar birinci yarıda, Beşiktaş’ı öne geçiren gölü Ali Güneş attı. Gençlerbirliği maçında Kartal pozisyonlar bulmuştu ama bunlardan en az pozisyon olanını değerlendirebilmişti. Bu nedenle maçın adımı Ali Güneş’ti.

ATIF KEÇECİ

İSİM YOK

Kayseri maçının ilk, Samsunspor’ mücadelesinin ikinci yarısında oynanan futbola bakıp istikrar ne zaman yakalanacak merak ediyorum. Beşiktaş adına Ali Güneş’in 18 dışından yaptığı vuruşla gelen gol. Sonrası iki ileri bir geri.

ADNAN AYBABA

SERGEN YALÇIN

Oyun sistemi içerisinde göze batan oyuncu, Sergen’di. Oyunda topa sadece Sergen bastı, orta sahada akıllı işler yaptı. Öte yandan oyundan neden çıktığına bir anlam veremedik. Oyunda kalsa idi sonuç belki de daha değişik olabilirdi.

KAZIM KANAT

ALİ GÜNEŞ

Beşiktaş- Gençlerbirliği maçının en güzel yönü ise siyah-beyazlı ekip adına bakıldığında Ali Güneş’in attığı goldü. Bunlardan bir tanesi Ali Güneş’in 25 metreden attığı goldü ve şıktı. (Ömer Çatkıç uyuyup, öne çıksa da…)

ATİLLA GÖKÇE

KORAY AVCI

Beşiktaş’ın değil, sahanın en iyisi Koray Avcı’ydı. Geri dörtlünün içinde savunmada yaptığı her hamleyle rakibin ataklarını çürüttü. Orta alana geçti, oyun kurgusunu üstlendi. Bir ara tek başına yaptığı öyle bir derin atak var ki, şapka çıkarılır.

ÖMER GÜVENÇ

ALİ GÜNEŞ

Bu yarının en güzel enstantanesi Ali Güneş’in attığı süper goldü. Beşiktaş-Gençlerbirliği karşılaşmasında hava ve zemin şartları futbol oynamaya müsaitti ama ne bol gol vardı ne de güzel bir futbol sergilendi. Ali’nin golü süperdi.

İLKER ATEŞ

TÜMER METİN

Tigana’nın 4-3-1-2 oynattığı sistemde özellikle 2 kişi ön plana çıkıyor, olardan biri de orta alanla hücum arasıda görevini en iyi şekilde yapan oyuncu, Tümer Metin. Belki maç içinde görünmüyor ama Tümer’in görevi önemli.

BASRİ BAYKOÇ

ALİ GÜNEŞ

Bu maçta klasik bir hücum oyuncusunun bulunmadığı bu düzende 3 solaktan oluşan ofansif bir blok vardı ve Doğrudan şahsi becerilere endeksli tuhaf bir denemeydi.Ali Güneş, golden sorumlu solakların eşref saatini beklemeden vurdu.

BJK Divan Kurulu toplandı

Muzaffer TOPAL

BJK Divan Kurulu’nun 2006 yılı 1. Olağan Toplantısı, Ceylan İntercontinental Oteli’nde yapıldı. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’in yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ve Divan Kurulu Üyeleri ile birlikte Denetleme Kurulu Üyeleri katıldı. Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır’ın, açılış konuşmasında, 2002 yılından beri aidatlarını yatırmadığı için 571 kişinin üyeliklerinin silindiğini belirtti. Futbolun endüstri haline geldiğini ifade eden Nasır, “Buna bağlı olarak Kulübümüzde de bir takım sıkıntılar yaşanmaktadır. Önemli olan mali yapıların sağlam zemine oturtulmasıdır” diye konuştu. Önümüzdeki yıldan itibaren UEFA kriterlerinin gündeme geleceğini de sözlerine ekleyen ve bu durumda mevcut kaynakların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Nasır, “Gelirler arttırılmalı. Altyapı üzerinde durulmalı. Camia olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız” dedi.
Şeref Nasır’dan sonra söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Fulya Projesi konusunu gündeme getirdi. Fulya Projesi’nde bütün Beşiktaşlılar’ın emeği olduğunu söyleyen Demirören, “Fulya Projesi, Beşiktaş’ın 50 yıllık hayalidir” dedi. Projenin her şeyiyle hazır olduğunu kaydeden Başkan, yıllık gelir beklentisinin 12 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, “Yabancı bankalar, 20 yıllık toplam 70 milyon dolarlık geliri, 40 milyon dolar nakite çevirebileceklerini söylediler. Aradaki fark 30 milyon dolar. Ancak borcu sıfırlayacağız. Borç faizinden kurtulduğumuzda, 50 milyon dolar gizli para kazanacağız” dedi. Demirören ruhsatın neden alınamadığına da hayret ettiklerini söyledi.
Yaklaşık iki saat süren toplantıda üyelerin ardından Erdoğan Demirören’in yıllar önce kulübe verdiği parayı geri aldığı yolundaki sözler üzerine tekrar kürsüye çıkan Başkan Demirören, bunları yalanladı. Yıldırım Demirören, kulübün borcunun 41 milyon dolar olduğunu söyleyerek, “Derneğin borcu daha önce 5 milyon dolardı. Bu miktarı 2 milyon dolara indirdik. 2 milyon dolar da bankada teminat olarak durmakta; yani derneğin borcu şu anda sıfırlanmıştır” şeklinde konuştu.

Kupaya sarıldılar

Türkiye Süper Ligi’nde geride kalan Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası’nda hedefe ilerliyor. Siyah-Beyazlılar ligde aldıkları kötü sonuçları, Türkiye Kupası’ndaki 3-0’lık Samsunspor galibiyet ile biraz olsun unutturdu. Tigana takımda hem sistem hem de oyuncu revizyonu yaparken, Kaptan Sergen Yalçın attığı gol ile ayakta alkışlandı. İbrahim Akın’ın da golleri beğeni ile izlendi. İlk yarıda Beşiktaş, istenilen futbolunu sahaya yansıtamadı. Samsunspor bu dakikalarda bir çok pozisyona girdi. İlk 45 dakika 0-0 golsüz berabere bitti. İkinci yarıda ise, sahada bambaşka bir Beşiktaş vardı. Baskılı oynayan Kara Kartal, İbrahim Akın (2) ve Sergen Yalçın ile skoru belirledi. 3-0’dan sonra Samsunspor iyice oyundan düştü. Bu sonuçta Siyah-Beyazlı ekip, kendisine Avrupa yolunu açacak olan Türkiye Kupası’na sıkı sıkıya sarıldığını bir kez daha ispat etti.
(Onur BAŞTUĞ)

Beşiktaş-Gençlerbirliği: 2-1

Üç puan iyi geldi

Beşiktaş, Süper Lig’deki kötü gidişe G.Birliği’ni yenerek son verdi: 2-1. Beşiktaş’ın gollerini Ali Güneş ve penaltıdan Tümer atarken, G.Birliği’nin golünde Mehmet Çakır’ın imzası vardı. G.Birliği futbolcularının sert futbolu ve tribün baskısına rağmen siyah beyazlılar etkili bir oyun çıkardı. Sergen’in ayağından çıkan ölçülü paslar tehlike yaratsa da, İbrahim Akın fırsatlardan yararlanamadı. Sahanın çalışkan isimlerinden biri olan Ali Güneş, mükemmel bir gol atarak tribünleri ayağa kaldırdı. G.Birliği’nin sert futboluna karşılık, hakem İsmet Arzuman, sarı kartlarına sık sık başvurdu. 63. dakikada Beşiktaş defansındaki anlaşmazlık G.Birliği’ne beraberlik golünü getirdi. Mehmet Çakır, eşitliği sağladı: 1-1. Beşiktaş’ı galibiyete taşıyan gol, 8 dakika sonra geldi. İbrahim Üzülmez, soldan ceza alanına girdiği anda Ayman tarafından itilerek düşürüldü. Beşiktaş’ın penaltısını Tümer Metin gole çevirip, galibiyeti getirdi: 2-1. (Onur BAŞTUĞ)

Ceplerinden yediler: 1-1

F.Bahçe, Ç.Rize ile 1-1 berabere kaldı. Konuk ekip, 55. dakikada Serkan ile öne geçti. Tuncay’ın, 71. dakikada gelen golü 3 puan için yetmedi. Bu sezon ligde 4 kez berabere kalan Fenerbahçe bu kayıpların 3’ünü Kadıköy’de yaşadı. Christoph Daum, Çaykur Rizespor maçı sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Mücadele eder kaybedersiniz. Her şekilde mücadele etmek zorundasınız.Oyuncularım bu maçta şampiyonluk yolundaki her maçın büyük öneme sahip olduğunu anladılar. Bundan sonra da buna göre mücadele edeceklerdir. Ancak yüzde 100 konsantrasyon bize şampiyonluğu getirebilir.”

Malatya cimri çıktı: 1-1

Düştüğü kötü durumdan para toplayarak kurtulmaya çalışan G.Saray, Malatya’da umduğunu bulamadı!.. Sarı-kırmızılı ekip, 20. hafta da deplasmanda Malatya ile karşılaştı. Maçta ilk yarı 28. dakikada Volkan Arslan’ın golü ile öne geçen G.Saray, devreyi 0-1 kapadı. İkinci yarı 55. dakikada Toth’un 40 metreden vurduğu top ile skor eşitlendi. Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca maç 1-1 sona erdi.

2005-2006 LİG FİKSTÜRÜ İKİNCİ YARI

18. Hafta

Ç.Rize-D.Bakır
B.Ş. Ankara-Denizli
Beşiktaş-Erciyes
F.Bahçe-G.Birliği
Kayserispor -Trabzon
Konya-G.Saray
A.Gücü-V.Manisa
Malatya-Sivasspor
G.Antep-Samsun

19. Hafta

G.Birliği-B.Ş. Ankara
V.Manisa-Malatya
G.Saray-A.Gücü
Trabzon-Konya
Denizli-Beşiktaş
D.Bakır-F.Bahçe
Samsun-Ç.Rize
Sivasspor-G.Antep
Erciyes-Kayserispor

20. Hafta

Sivasspor-Samsun
Beşiktaş-G.Birliği
A.Gücü-Trabzon
B.Ş. Ankara-D.Bakır
Kayserispor-Denizli
Konya-Erciyes
G.Antep-V.Manisa
F.Bahçe-Ç.Rize
Malatya-G.Saray

21. Hafta

Denizli-Konya
D.Bakır-Beşiktaş
V.ManisaSivasspor
Kayserispor-A.Gücü
G.Birliği-Erciyes
Ç.Rize-B.Ş. Ankara
Samsun-F.Bahçe
Trabzon-Malatya
G.Saray-G.Antep

22. Hafta

B.Ş. Ankara-F.Bahçe
Beşiktaş-Ç.Rize
V.Manisa-Samsun
Konya-G.Birliği
A.Gücü-Denizli
Malatya-Erciyes
G.Antep-Trabzon
Sivasspor-G.Saray
Kayserispor-D.Bakır

23. Hafta

F.Bahçe-Beşiktaş
Samsun-B.Ş. Ankara
Erciyes-G.Antep
G.Birliği-A.Gücü
D.Bakır-Konya
Ç.Rize-Kayserispor
G.Saray-V.Manisa
Trabzon-Sivasspor
Denizli-Malatya

24. Hafta

A.Gücü-D.Bakır
Sivasspor-Erciyes
Malatya-G.Birliği
G.Antep-Denizli
V.Manisa-Trabzon
Kayserispor-F.Bahçe
Konya-Ç.Rize
G.Saray-Samsun
Beşiktaş-B.Ş. Ankara

25. Hafta

G.Birliği-G.Antep
F.Bahçe-Konya
Denizli-Sivasspor
Ç.Rize-A.Gücü
Samsun-Beşiktaş
Trabzon-G.Saray
Erciyes-V.Manisa
D.Bakır-Malatya

26. Hafta

V.Manisa-Denizli
Malatya-Ç.Rize
G.Antep-D.Bakır
Sivasspor-G.Birliği
G.Saray-Erciyes
A.Gücü-F.Bahçe
Trabzon-Samsun
Kayserispor-Beşiktaş

27. Hafta

G.Birliği-V.Manisa
F.Bahçe-Malatya
Ç.Rize-G.Antep
B.Ş. Ankara-A.Gücü
Beşiktaş-Konya
Samsun-Kayserispor
Erciyes-Trabzon
Denizli-G.Saray
D.Bakır-Sivasspor

28. Hafta

A.Gücü-Beşiktaş
Erciyes-Samsun
V.Manisa-D.Bakır
G.Saray-G.Birliği
Trabzon-Denizli
Konya-Kayserispor
G.Antep-F.Bahçe
Sivasspor-Ç.Rize

29. Hafta

G.Birliği-Trabzon
Ç.Rize-V.Manisa
Beşiktaş-Malatya
Kayserispor-A.Gücü
Samsun-Konya
Denizli-Erciyes
D.Bakır-G.Saray
F.Bahçe-Sivasspor

30. Hafta

Trabzon-D.Bakır
V.Manisa-F.Bahçe
Erciyes-G.Birliği
A.Gücü-Konya
G.Antep-Beşiktaş
G.Saray-Ç.Rize
Denizli-Samsun
Malatya-Kayserispor

31. Hafta

G.Birliği-Denizli
D.Bakır-Erciyes
Konya-Malatya
Kayserispor-G.Antep
Samsun-A.Gücü
Ç.Rize-Trabzon
Beşiktaş-Sivasspor
F.Bahçe-G.Saray

32. Hafta

Denizli-D.Bakır
Sivasspor-Kayserispor
Trabzon-F.Bahçe
Samsun-G.Birliği
G.Antep-Konya
V.Manisa-Beşiktaş
G.Saray-B.Ş. Ankara
Erciyes-Ç.Rize
A.Gücü-Malatya

33. Hafta

F.Bahçe-Erciyes
Kayserispor-V.Manisa
Malatya-Samsun
A.Gücü-G.Antep
D.Bakır-G.Birliği
Ç.Rize-Denizli
Beşiktaş-G.Saray
Konya-Sivasspor
B.Ş. Ankara-Trabzon

34. Hafta

Samsun-D.Bakır
Trabzon-Beşiktaş
G.Birliği-Ç.Rize
Sivasspor-A.Gücü
V.Manisa-Konya
G.Saray-Kayserispor
Erciyes-B.Ş. Ankara
Denizli-F.Bahçe
G.Antep-Malatya