Ortaköy’de Futbol Sahası nasıl ve kimler tarafından rezidans yapıldı?..

CHP’li İsmail Ünal, İBB’nin “çekince raporu”na rağmen 13 dönümlük kamu arazisini imara açtı. Serdar Bilgili’ye sattı. 300 milyon euro rant sağladı.

Bu olay önce Radyo spor’a taşındı. Radyo spora bağlanan olayın içindeki Başkan İsmail Ünal ile meclis üyeleri Bülent Tatar, Hasan Bozkurter, Kemal Akar olayı anlattı. Hasan Bozkurter olayı önce kabullendi sonra Bülent Tatar gibi o da kandırıldık deyip önerge vereceklerini açıkladı. Konuşmalar içinde zamanın meclis üyesi Mehmet Aslan’ın da adının geçtiği görülüyor.

CHP’yi de karştıran olay şöyleydi…
Beşiktaş’ın CHP’li Belediye Başkanı İsmail Ünal, kamuya ait alanları imara açmakta meslektaşı ve partidaşı Cemil Ekşi’yi aratmıyor. İsmail Ünal, kamu veya özel demeden Beşiktaş’ta 2 dönüm ve üzerinde ne kadar arazi varsa neredeyse hepsini imara açmış. Tüm bu usulsüzlükleri yaparken de sırtını Serdar Bilgili gibi bir “müteahhit” işadamına dayamış. Ünal, Ermeni Mezarlığı’na sadece 1 kilometre uzaklıkta olan 13 dönümlük kamu arazisini usulsüz şekilde imara açtı, residence ve AVM yapılmasına göz yumdu.
İBB’NİN RAPORU
Arazi, imar planlarında açık ve kapalı spor alanı, afet toplanma bölgesi, ortaöğretim alanı ve kültürel tesis olarak görünüyor. Ancak arsa o kadar kıymetli ki Ünal ve Bilgili burayı “değerlendirmek” istiyor. Hemen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bir rapor yazılıyor ve arazinin imara açılması için onay isteniyor. İBB, Beşiktaş Belediyesi’nin talebini inceledikten sonra Mimarlar Odası’na gönderiyor. Mimarlar Odası da “buranın kamuya yeşil alan terki yapılmadan ruhsat verilemeyeceğini ve kamuya açılamayacağını” rapor edip belediyeye gönderiyor.
KULÜP BAŞKANI KARDEŞİ
İsmail Ünal, bunun üzerine aynı zamanda Afet Toplanma Merkezi için Valiliğe, ortaöğretim alanı olarak da Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurma gereği bile duymuyor… Ünal, nasılsa burayı imara açmayı kafasına koyduğundan işe sorun çıkartacağını düşündüğü Ortaköy Spor Kulübü’nden başlıyor ve kendince geri tepmeyecek bir plan yapıyor. Çünkü kulüp antrenmanlarını imara kapalı spor alanı olan bu arazide yapıyor. Başkan, kulübe 250 bin lira “yardım” yapıp Olağanüstü Kongre’nin toplanmasını sağlıyor ve bilin bakalım kongrede kim başkan seçiliyor. Tabii ki İsmail Ünal’ın kardeşi Fikret Ünal… Bunu fırsat bilen Başkan Ünal, hemen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden “çekince raporuyla” birlikte gelen belgeler üzerinde oynama yapıp, planı “başkanlığını yapmadığı bir gün” kendi meclisine sunuyor. Üstelik meclis üyelerine “konut dışında kamuya açık bir spor sahasının da yaratılıp belediyeye tahsis edileceği” vaadinde bulunarak. Meclis üyeleri de bu “taahhütü” duyunca hiçbir çekince göstermeden planı onaylıyor.
İNŞAAT BAŞLIYOR
Tüm bu “kurmaca imar değişikliği” 40 gün içerisinde çözülüyor. Hemen ardından işlerinin yoğunluğunu bahane eden Fikret Ünal, Ortaköy Spor Kulübü başkanlığı görevinden istifa ediyor. Ve 13 dönümlük kamuya ait arazi imara açılıyor, metrekaresi 5 bin euro’dan Serdar Bilgili satın alıp, inşaata başlıyor. Üstelik usulsüz inşaatın yüzde 35’lik kısmının “yeşil alan terki”ni bile yapmadan..
4 RESİDENCE 2 AVM
Uyanık Bilgili, inşaatına başladığı 4 adet residence ve 2 alışveriş merkezinin damlarını “yeşil alan” olarak gösterdi… İsmail Ünal ile Serdar Bilgili böylece 13 dönümlük imar yolsuzluğundan 300 milyon euro rant sağladı.
KAYNAK: (TAKVİM)

Daha sonra RadyoSpora taşınan olay şöyle gelişti…
Barış Ertül İsmail Ünal Konuşması
Futbolistan 07/05/2008

4 Ocak 2008
Barış Ertül: Peki sayın Ünal şunun altını çizmek istiyorum. Akatlar Spor kulübünün bugünkü durumu itibariyle büyükşehir belediye il özel idaresine kullanmış üç günde dışarı atmış falan bunlar ayıp konular. Şu an biz diyor sokaktayız. Beşyüz tane sporcumuz var.
Beş altı branşta mücadele ediyoruz. Antrenman yapacak yerimiz yok. Cami avlusundayız. Bu işi çözme noktasında girişimleriniz olduğunu söylüyorsunuz, ihale sürecinde olduğunu söylüyorsunuz. bu işi Beşiktaş Belediyesi olarak çözecek misiniz?
İsmail Ünal: Bakınız Barış bey, üstelik spor kulübünün yanına suni çim saha yapmıştım. Sayın Necati Avcılar da bana dediki başkanım burayı yapalım. Karşıdaki ikinci bir suni çim saha yaptık. Avrupa çim saha yaptık. Üstelik ordaki sitelerdeki insanların tepkisine rağmen. Onların arkadaşlarımız bilir mücadelesine rağmen spor dedik onların gönlünü de aldık.
Oraya yaptık ama il özel idare orada okul alanı, yan taraf okul alanı olduğu için çıkarttı. Biz hizmetimizi yaptık. Bunun belgeleri de mevcuttur bizde. Harcamaları da mevcuttur. Şimdi tekrar söylüyorum. Uğur mumcu caddesiyle cumhuriyet caddesi köşesinde çok küçük bir parsel var. O parselde mini bir sahayla soyunma hacimleriyle ihaleye çıkartıyoruz işlemlere başladık. İhaleden sonra yapıp Akatlar Spor Kulübümüzü teslim edeceğiz.
Barş Ertül: Tamam bunun sözünü aldık.
İsmail Ünal: Sanırım bu yanıt sizin için yeterli.
Barış Ertül: Tabi tabi benim için yeterli bu. Benim için zaten sadece Akatlar Spor Kulübü değil, bütün amatör kulüpler bakın.
İsmail Ünal: Çünkü sporun içinde insanlarsınız.
Barış Ertül: Sizle konuşurken
İsmail Ünal: Nasıl bir futbol müsabakası yapılırken sporcular birbirlerini takip ederler. Markaj yaparlar. Siz de sporun içindesiniz. Siz de markaj yaparsınız.
Barış Ertül: Sayın başkan
İsmail Ünal: bunun neticesidir, bir süre sonra bunun neticesini kamuoyuna zaten açıklarsınız.
Barış Ertül: Evet evet şimdi sayın başkan şunu da söylim. Bakın sizle konuşurken merter spor kulübü aramış bizi bizim de sorunlarımız var. Biz de sorunlarımızı anlatmak istiyoruz demiş. Bizim tabi bunu bugün anlatmamız mümkün değil ama yayınlarımıza devam edeceğiz. Bizim burada
İsmail Ünal: davet ediniz, pazartesiden sonra istediğin zaman, davet ediniz programınıza katılmaya hazırım.
Barış Ertül: Çok teşekkür ederiz sayın İsmail Ünal.
İsmail Ünal: İyi yayınlar diliyorum. Kapatıyorum telefonumu.
Barış Ertül: Peki sayın Ünal Görüşmek üzere.
18 Ocak 2008
Bülent Tatar: Sorunuzu ben anladım. Ben sizi yormadan izah edeyim. Şimdi kamuya bırakıldığı zaman sayın Ayfer Atay da izah etti, kendi döneminde 10 yıl burayı kamulaştıramadı. Çünkü bedeller çok ağır burda. Bu yaptırılamıyor. Bunu hiç kimse istimlak edemiyor.
Yusuf bey zamanında da istimlakları yapılamamışki 2002 senesinde ticaret artı kültür alanına çevrilmiş burada özel bir protokol, belediye başkanlığı aracılığıyla şahıslarla yapılarak bu belediye ye devredilecek ve belediye burayı beşiktaş’ta spor yapan amatör kulüplere aynı çilekli tesisleri gibi tahsis edecek. Yani orada özel olduğu için size bahsedilen hani fitness center gibi küçük bir yer yapılıp da böyle bir şey yok.
Bu anlaşma belediye ile şey arasında yapılan. Bana söylenen belediye başkanıma itimat ediyorum ki 90+45 boyutlarında normal spor alanı çünkü yedi buçuk dönümünü biz dört dönümden yedibuçuk dönüme çevirdik aynı zamanda burayı bize hiç bir maliyet ödemeden beşiktaş belediyesine yapılacak protokol şeklinde teslim edecekler Barış bey.
Bülent Tatar: Ben taahhütlerde bulunmuyorum. Ama 2002 ve daha sonrası için taahhütlerimin geçerli olduğunu söylüyorum.
Barış Ertül: Söylüyorsunuz. En azından size verilen bilgiler bunlar.
Bülent Tatar: Sayın başkanın da bu konuda taahhüdü vardır ve inanın ki orada o futbol sahasını kazandırmak için çok mücadeleler yaptı.
25 Ocak 2008
Bülent Tatar: Barış Bey olayı olayı, Barış bey programa katılmak için sizinle konuştuk mu ?
Barış Ertül: Konuştuk.
Bülent Tatar: Bizim saklamak için elinizde bulunan bütün belgeleri o elinizde bulunan belgelerin doğru olduğunu, benim kronoloji yapacağımı sadece bilgi ekleyeceğimi konuştuk mu?
Barış Ertül: Doğrudur belgeleri de, Bülent Bey ben söylim siz devam edin. Siz zaten burda konuşulanlar, bugüne kadar burda konuşulanlar zaten bu belgelerinde doğru olduğunu Atilla Aksel’in söylediği şeylerin doğru olduğunu bana daha evvel de söylediniz.
Bülent Tatar: Konuşuyorum di mi?
Barış Ertül: Benimle benimle. Bilgileri teyit etmek ve başka bilgileri, bilgiler vermek için bağlanmanız konusunda önceden de konuştuk. Konuşulanların da büyük bölümünün zaten atilla Aksel’in getirdiği belgelerin doğru olduğunu da zaten siz teyit ettiniz.
Bülent Tatar: Büyükşehir yapıyor. Büyükşehir özel plan yaptı. Burasını çünkü özel plan yapmasının sebebi bu arkadaşlar bu gücü bu plana yükleyen arkadaşlar özel plan da yapsın. Burada belediye başkanının bize ricası bize emri, arkadaşlar burda da kültür alanı yapılmış spor alanı ayrılmamış biz de spordan geliyoruz geçen bunu söyledim.
Burada en azından (kelime anlaşılmıyor) burada dört bin metrekarelik bir alan var kültür alanı ayrılmış bir alan var. Burayı 90+45 alanında spora ayıralım. Beşiktaş’a biz de bedelsiz çünkü kamu bedilini biz üstleniyoruz.
Bu şahıs yapacak ve 7.5 dönümlük araziyi spora ayıracak. Burada spora ayrılmadan dolayı biz burda ordaki planlara itiraz etmedik meclis üyelerimizden hiç biri de itiraz etmedi. Geçen gün Namık Bey’le de görüştüm. Mehmet aslan var bizim mecliste Anakenti temsil edilen o arkadaşlarla görüştüm, onlar itiraz etmediklerini söylüyorlar ve bu plana spor alanı işlendiği için işlettiğimiz için bedelsiz olarak da bize spor alanı altında soyunma odaları yapılacağı için itirazımız ondan olmadı.
Eğer spor alanı kazandırmaksa spor alanı bu diye düşündük. Yanlışımız varsa zaten mahkemesi var mahkemeden de d öner, şu an mahkemesi devam ediyor.
Hürser Tekinoktay: Spor alanını tapuya koydurttunuz mu Bülent Bey? Tapuya şerh koydurdunuz mu?
Bülent Tatar: Efendim
Hürser Tekinoktay: Tapuya şerh koydurdunuz mu buranın spor alanı olduğuna dair?
Bülent Tatar: Kimle görüşüyorum, ben sizi duyamadım.
Hürser Tekinoktay: Hürser Tekinoktay
Bülent Tatar: Efendim
Barış Ertül: Hürser Tekinoktay soruyor, tapuya spor alanı olacağına dair şerh
koydurdunuz mu? Bir protokol yapıldı mı diyor?
Bülent Tatar: Bu benimle değil. Belediyenin yürütmesinin işi, ben onu bilmiyorum.
Hürser Tekinoktay: Ya benle ilgili olamaz bu Bülent Bey. İmar Komisyonu
başkanısız ve spor alanı olacağını söylüyorsunuz.
Bülent Tatar: Bilmiyorum bunu
Hürser Tekinoktay: Bunun belgesi nerde imar komisyonu başkanı olarak bundan
haberiniz yok mu?
Bülent Tatar: Bir şey yanlış biliyoruz, onu düzeltelim. İmar Komisyonu Başkanı’nın belediyenin memuruna emretme, belediyenin memuruna bir şey imzalama yetkisine sahip değil. Meclisle ilgili kararları verir.
Atilla Aksel: Sayın Tatar ben attilla Aksel bakın
Bülent Tatar: Dinliyorum Atilla, yanlız bıraz yavaş olursa
Atilla Aksel: Sayın tatar bakın bu kararı imzalarken niçin belgeleri imzalarken, her türlü belgeyi imzalarken bakıyorsunuz da niçin bu belgede teğetler geçilirken niçin bu
belgeyi imzaladınız.
Bülent Tatar: Hangi belgeleri
Atilla Aksel: Niçin imzaladınız? Tapuda niçin bunların terki yapılmadı. Gereken yerler niçin üzerine kayıt olarak düşülmedi. Niçin imzaladınız bunları.
Bülent Tatar: Anlayamıyorum.
Atilla Aksel: Niye söze dayalı olarak imzalandı. Siz diyorsunuz ki belediye başkanına söz verildi burasını 45’e 90 spor alanı
Bülent Tatar: Evet evet.
Atilla Aksel: Bunu inşaat sahibi yapacak. Yapmadı nedir bizim yaptırımımız. Hiçbir yaptırımımız yok. Bunları niçin kayıt altına almadınız.
Bülent Tatar: Atilla Bey bakın belediye başkanı haftaya dedi ki program çıkacak.
Atilla Aksel: Zaten tabi bekliyoruz onu, ben burada karşımada bekliyordum gelmedi kendisi.
Bülent Tatar: Pardon benim konum değil orası.
Barış Ertül: Bunu anlatmaya çalışıyorsunuz, tamam bunu anlatıyorsunuz bunu anladık. Bir beklerseniz hattımızda bizi aramış Kemal Akar CHP Grup Başkanı Kemal Bey aramış.
Bülent Tatar: Evet
Barış Ertül: Onu da hatta alalım. Kemal Bey bizi niçin aramış ne diyecek bakalım.
Kemal Bey. Alo Kemal Bey hatta mısınız?
Kemal Akar: Dinliyorum sizi.
Barış Ertül: Kemal Akar CHP grup başkanı bizi aramışsınız, bağlanmak istemişsiniz. Buyurun sizi dinliyoruz.
Kemal Akar: Efendim izin verirseniz
Barış Ertül: Buyrun
Kemal Akar: Sayın ben, iki haftadır yayınınızı dinliyorum. Öncelikle iyi yayınlar diliyorum.
Barış Ertül: Teşekkür ediyorum. Hoşgeldiniz efendim, şeref verdiniz.
Kemal Akar: Sağolun efendim. Şimdi sayın Bülent Tatar, Atilla Aksel, Hasan Bozkurter hem partili hem de bizim belediye camiasında sevdiğimiz saydığımız arkadaşlar. Şimdi bu alanla ilgili geçen hafta sayın Ayfer Atay’ın ve sayın Bülent Tatar’ın açıklamaları da var. Burası geçmişte ben kısa bir özet yapim, çünkü anlatıldı, yarısı spor alanı yarısı okul alanı arsanın.
Daha sonra burada bir kısmına sayın Namoğlu döneminde kültür hizmet alanı olarak bila-bedel istimlak edilmesi koşuluyla bir imar hakkı veriliyor. Plan iptal ediliyor. Bundan sonra tekrar gündeme geldiğinde burada yeni bir plan yapıldığı kamuya ve beşiktaş’a bir şeyler kazandırılması amacıyla bir değerlendirilmeye gidiliyor.
Bir defa sayın Bülent Tatar’ın sayın Hasan Bozkurter’in bu programlarda muhatap olma konusunda teknik bilginin dışında bir şey yok. Şimdi bu plan yapılırken bizim amacımız Ortaköy, Ortaköy Spor Kulübüne bir tesis kazandırılması idi. Sonuçta Beşiktaş Belediyesi’nden sayın Beşiktaş Belediye başkanımızdan burada gerekse Beşiktaş’a bila-bedel bir spor alanı kazandırılacaktır.
Bu nedenle bu plana sadık kalınması konusunda bir düşüncesi ortaya çıktı ve bu duruma ilişkin arsa sahipleriyle bir protokolün yapıldığı söylendi. Şimdi Ayfer bey de geçen hafta ifade etti, belediyenin büyük rakamlarla istimlak etme hakkı daha doğrusu istimlak yapma şansı yoktu.
Bu plan kamuya yer terkedilmesi ve spor alanı yapılması karşılığında bir supleksle kabul edilmişti. Bunu Bülent Bey de bilir ki geçen hafta bunu belirtti. Şimdi eğer burada kamuya kazandırılan iki bin metredir dört bin metredir ve komple bir alan çünkü planda özel açık ve spor alanı geçiyor. Böyle bir protokol varsa zaten kamunun zararı söz konusu değildir.
Barış Ertül: Doğrudur.
Kemal Akar: Bütün bu tartışmaları bitirecek olan Belediye başkanımız sayın İsmail Ünal’dır. Şimdi Hasan arkadaşım yanılmış olabilir, Bülent bey’e bu konuda telkin gelmiştir, bana gelmiştir ama sonuçta bu planın altında yatan temel neden o tarihte arsa sahipleriyle görüşürelerek burada bila-bedel hiç bir kuruş çıkmadan bu bölgeye bir alan kazandırılmasına yönelik anlaşma yapılmasından kaynaklanmıştır.
Barış Ertül: Böyle bir protokol olması gerekiyor bu durumda değil mi sayın Akar?
Kemal Akar: Elbette. Yani şimdi sonuçta böyle bir bilginin sahibiyiz.
Barış Ertül: Evet
Kemal Akar: Şimdi böyle bir bilginin sahibiyiz ama belgenin sahibi değiliz. Muhtemelen sayın belediye başkanımız İsmail Ünal’da kamu adına elinde, cebinde böyle bir protokol vardır. Bunu sunduğunda sanıyorum Hürser hocam da siz de kamuoyu da rahatlayacaktır.
Barış Ertül: Hepimiz rahatlarız, hepimiz rahatlarız. Böyle bir protokol yapılmışsa bu inşaatı yapan kuruluşla ilgili eğer böyle bir şey yapılmışsa tabiki o zaman kamunun hakkı gözetilmiştir burda bir ranta burası teslim edilmemiştir diyebiliriz. O zaman zaten biz sayın İsmail Ünal’a da sorucaz bu protokolü yani burası ne şekilde imara açıldı, ne şekilde imar verildi.
Kemal Akar: Efendim şimdi ben size kısa bir bilgi verim. Bu konuda ben teknik adam değilim, sayın Bülent Tatar gerçekten imar konusunda İstanbul’da herkesin saygı duyduğu önem verdiği bilgili yetkin bir arkadaşımız. Yani o varken benim bunları söylemem de çok doğru olmaz. Ancak şunu söylim. Bir plan iptal edildiğinde eski plan geçerlidir. Yerel yönetimlerin plan yapma yetkisi yoktur.
Barış Ertül: Bunu öğrenmem çok güzel. Şimdi siz dediniz ki bir plan bozulduğunda mahkeme tarafından eski plan geçerlidir. Burada geçerli olan eski planda spor alanı açık ve kapalı spor alanı.
Kemal Akar: Şimdi kalkıp yeni plan yoktur ve plansız alan haline geliyor orası yani hiç bir planı yok anlamına geliyor orası.
Barış Ertül: Ama eski plana göre yapılması gerekir orası yapılacaksa bir plan.
Kemal Akar: Şimdi yeşil alan veya spor alanları kaldırı4ldığında il gençlik spor müdürlüğünden ilgili kurumlardan görüş alınıyor özellikle yeşil alan miktarı bir başka yerde üretilmek zorunda. Şimdi sayın Yusuf bey, çünkü ben Ortaköy Spor Kulübü yöneticileriyle beraberce ilgilendik.
Barış Ertül: Evet
Barış Ertül: Bu kadar büyük bir artış 24 bin metrekare, bu kadar büyük bir yer bırakılmış bunun karşılığında nasıl bir protokol var. Şimdi biz bunu sorucaz. Di mi biz bu noktaya geldik.
Bülent Tatar: Tamam barış bey. Onda hem fikiriz. Onla ilgili bir şey söylemiyorum. Ben bu yapılan işin kronolojisiyle ilgili söylüyorum. Kemal Abi de bunu teyit etti. Hürser bey’de söyledi. Aynı şeylere geldik.
Yani bizim evet burada spor alanı kalsaydı, keşke ayfer bey’in zamanında yapılan spor alanı istimlak edilseydi kamulaştırlsaydı bunların hiç birinin derdi olmayacaktı. Ama o yetkilerde olabilirdi. Hükümetler elimizdeydi. Yapılabilirdi. İstimlak edilebilirdi yapılmamış. Beş yıl sonra da insanların müracat edip bunları değiştirme hakları vardı. Yusuf bey’in zamanında değiştirmişler.
Yusuf beyin zamanı derken yusuf beye demiyorum ki yusuf bey yaptı yaptırdı. Yine 5000’leri büyükşehir yapıyor. Kemal abinin dediği gibi yerel yönetimlerin bu konuda illa şunu yapacaksınız diye şeyi yok. Biz burada müdahil şöyle olduk. Spor alanının buraya işlenmesi çünkü 90+45 şeklinde bir spor alanı katılması, kültürün oraya bir şey getirmeyeceğini çünkü biz o planları 2000 planlarında bunu görmedik. Ben tamamen bunu anlatmaya çalışıyorum.
Barış Ertül: Anlıyorum ben sizin anlattığınızı Bülent bey. Burda benim üzerinde duracağım iki nokta olacak bundan sonra. Birincisi buradaki imarın ne derecede bir rant olduğu, bu rant karşılığında 97’ye kadar olan kamuya açık spor alanının ondan sonra mahkemeler şunlar bunlar planlar açıkta bırakılmış bunlar bizi vatandaş olarak ilgilendirmez biz işin etik tarafına bakarız.
Kamu menfaatine bakar konuşuruz. Onun üzerine yorum yaparız. Sonundada deriz belki yolsuzluk yapmamışlar ama yerel belediye inisiyatifini kamunun aleyhine kullanmış deriz. Bunu da biz deriz. Bu da bizim işimiz. Biz demekki olayın bu tarafını kovalayacağız
1 Şubat 2008
Barış Ertül: Hürser hocam hoşgeldiniz
Hürser Tekinoktay: Hoşbulduk.
Barış Ertül: bugün stüdyo kalabalık. Konuklarımız var. Geçen hafta olduğu gibi Atilla Aksel yine konuğumuz. Atilla Aksel hoşgeldiniz.
Attila Aksel: Hoşbulduk. Günaydın.
Barış Ertül: İddialarınızı belgeleriyle ortaya koydunuz. 2-3 haftadır sizlerle değişik ortamlarda konuşuyoruz. Radyoya telefonla bağlandınız. Yayına katıldınız. Geçen hafta stüdyo konuğumuz olduğunuz. Bütün iddialarınızı belgeleyeceğinizi söylemiştiniz. Bunları safha safha ortaya koydunuz. Ortaya bir tablo çıktı ortaköy’de. Bunu değerlendiriyoruz muhataplarıyla konuşmaya çalışmaya çalıştık. Onlarlara da söz hakkı vermeye çalıştık. Biz bugün CHP meclis grup başkan vekili sayın Kemal akar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, CHP grup başkan vekili Kemal Akar konuğumuz. Sayın Akar hoşgeldiniz.
Kemal Akar: Hoşbulduk, iyi yayınlar diliyorum.
Barış Ertül: Teşekkür ederim. Telefon bağlantımız da olmuştu sizinle geçen hafta. Bugün lütfedip stüdyomuza geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz size. Biz özellikle geçen hafta yaptığınız telefon konuşmasında da siz yayında açık bir şekilde belediye başkanımız ismail ünal’ın bütün bu konulara açıklık getirebileceğini geçirmesi gereken kişinin de onun olduğunu söylemiştiniz. Bana sayın ismail ünal programa katılma sözü de vermişti. Ayrı bir program yaparsanız, müstakil bir program yaparsanız katılırım. Atilla aksel’le birlikte katılmam demişti.
Ben de saygı duydum düşüncesine ve ona istediği hafta da istediği saatte ne zaman müsait olursa bir program yapacağımı ve bütün bu iddiaları belgeleri ortaya koyacağım, iddiaları kendisine yönelticem ve kamu adına sorucamızı söylemiştik fakat sayın ismail ünal katılmaktan vazgeçti. Siz bu anlamda geldiğiniz için bize muhatap olduğunuz için, bizi muhatap olarak kabul ettiğiniz için size şükranlarımı sunuyorum. Sağolun.
Kemal Akar: efendim ben öncelikle teşekkür ediyorum. Tabi belediye başkanımız sayın ismail ünal adına, belki bugün çok önem arzeden bir programı da olabilir. Öncelikle radyonuzun bu konuda ve sizlerin belli tartışmalar yaşandığında tartışılan konular konusunda taraflara geniş biçimde yer vermeniz saygın bir davranış. Bu önemli bir davranış. Sonuçta bir iddia var, iddia sahipleri var, iddiaya cevap vermesi gereken insanlar var. Bu fırsat tanındıktan sonra sanıyorum bundan kaçmak kelimesi belki yanlış herhalde bu imkanı kullanma düşüncesi içerisinde olacaktır belediye başkanımız.
Kemal Akar: Efendim şimdi siyasetçiler yayıncılardan, gazetecilerden, yorumculardan daha hoşgörülü olmak durumunda. Çoğu zaman çok yakın arkadaşlarımızın yakın gazeteci arkadaşlarımızın bizle ilgili yaptıkları eleştirilerden sonra biz yanına gitmişizdir, hadi bu akşam oturalım sohbet edelim demişizdir.
Sonuçta gazeteciyi, yayıncıyı aydınlatmak bizlerin görevi. Bir defa siyasette küslük olmaz diye bir tabir vardır. Burda bir çok şeyi söyleyebilirsiniz. Eğer bu fırsatı tanıyorsanız karşı şeyi söyleme fırsatını tanıyorsanız bunu da kullanmak gerekir. Ancak biraz önce de ifade ettim belki duygusal bir nedenle, gerçekten belki bugün kendisinin mutlaka uyması gereken bir program vardır. Herhalde kendisi bunu bizlere Pazartesi bizim meclis toplantımız var. Gelmeme nedenini açıklayacaktır. Çünkü beşiktaş belediye başkanlığı makamı, istanbul’un baş ilçesi olma iddiasını taşıyan makamın sahibi olan belediye başkanımızın bu nezaket ilişkileri içerisinde eksik davranmaması gerektiğini, bu davranışı da sunmayacağını düşünüyorum.
Kemal Akar: şimdi burada siz bir uyarı görevi yapıyorsunuz. Bu bir toplumsal görev. Burdan çıkacak sonuçlar ne gürsel hocamın kişisel yararınadır. Ne barış bey’in kişisel yararınadır. Burda o çevrenin yararınadır.
Barış Ertül: Aynen öyle. Kamu yararınadır.
Kemal Akar: Siz saygıyla yaklaşılacak bir uyarı görevini yapıyorsunuz bu uyarı görevlerini de olgunlukla karşılanması lazım.
Barış Ertül: teşekkür ederiz sağolun.
8 Şubat 2008
Barış Ertül: İstanbul çevre konseyi genel sekreteri. Bizi aramışsınız, bağlanmak istemişsiniz. Şu anda canlı yayındasınız ben Barış Ertül. Buyrun.
Zafer Murat Çetintaş: efendim buyrun.
Barış Ertül: Bağlanmak istemişsiniz. Dinliyoruz sizi. Biz ortaköy’le ilgili konuşuyoruz. Şimdi yeni bir yer daha var. Birazdan fulya’yı yemen ekşioğlu gelecek konuşucaz siz istanbul çevre konseyi genel sekreteri olarak sayın Zafer Murat Çetintaş ne söyleyeceksiniz bize.
Zafer Murat Çetintaş: Şimdi efendim ben Beşiktaş belediyesindeki yolsuzluklar konusu diyelim bu konuda, imar yolsuzlukları ve spor alanlarının yokedilmesi konusuyla ilgili uzun süredir bize ihbarlar geliyor, bilgiler geliyor. Biz de bunu basınla paylaşıyoruz hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi yolsuzluk araştırma komisyonuna da bunları taşıdık.
Dolayısıyla beşiktaş belediyesine müfettiş gelmesi konusunda da bir takım taleplerimiz oldu ve bu müfettişlerde geldi gerekli çalışmaları yaptı. Sonuçta herşeyi Atilla Bey’in de az evvel izah ettiği gibi belgeleri sunduğu gibi herşeyi ortaya çıkardılar. Ancak futursuzca sanki çok haklıymış gibi sanki hiç bir şey olmayacakmış gibi Beşiktaş belediye başkanı İsmail Ünal ben isim vererek konuşuyorum ismail ünal bütün bu yapılanmaya spor alanlarının yokedilmesine yeşil alanların yokedilmesine devam ediliyor. Ancak istanbul’da sivil toplum örgütleri uyumuyor. Bütün bunları izliyor biliyor.
Zafer Murat Çetintaş: Biz de sizin yayınlarınızı izliyoruz yani arkadaşlarım haber veriyorlar. Hatta banta alıyorlar yayınlarınızı. Bizim izleyemediğimiz yayınlarda Çevre konseyinin Çarşamba günkü toplantılara bantı getirerek dinletiyorlar bize. Dolayısıyla çalışmalarınızı takdir ediyoruz dinliyoruz. Az önce radyonun konuşmanızın başında diğer radyoların televizyonların ya da basın kurulularının sizi takip etmesi gerektiğini söylediniz. Bu konuda emin olun sizi takip edeceklerdir ediyorlardır. Çünkü biz sizi takip ediyoruz.
Dolayısıyla bizim sizi takip etmemiz onların takip etmesini sağlar. Bu k onuda yalnız değilsiniz yani çabalarınızın sonucu yakında çıkacaktır ortaya. Bunu göreceksiniz biz şunu son kez söylemek istiyorum, bir kızılderili’nin bir deyişi var bunu hepimiz biliriz. Son ağaç kesildiğinde balık öldüğünde o zaman paranın yenmediğini anlayacaksınız der. Şimdi herşeyi dolarla ve parayla endekslemek gerekmiyor.
Doğanın maliyeti sıfır değildir. Özellikle az evvel konusu geçen ortaköy vadisindeki spor alanları çok uzun yıllardır orada spor alanı olarak kalmış ve bunca belediye gelmiş geçmiş olmasına rağmen oraya dokunmamıştır. Yani oranın o şekilde kalmasına özen göstermiştir. Ama gelin görün ki üstelik de mimar olan bir belediye başkanının orayı imara açması akıllara durgunluk verecek bir çalışmadır.
Biz buna şiddetle karşıyız. Bazı yasal süreçleri bekliyoruz. Bu yasal süreçler biter bitmez önümüzdeki günlerde Beşiktaş belediyesi önünde ve çeşitli yerlerde belediyeyi protesto eden eylemler sergileyeceğiz. Bunu siz de göreceksiniz. Çünkü gerçekten Beşiktaş bu süreç içerisinde hiç olmadığı kadar bir talan yaşamaktadır.
Barış Ertül: Bir defa daha sesleniyorum. Sayın ismail ünal istediğiğ gün, istediği saatte radyomuz açıktır, sonuna kadar mikrofonları bize hangi saatte konuk olursa, programımızda yayın akışımızı değiştiririz, o saatteki programımızı kaldırırız özel yayın yaparız. Hangi gün hangi saatte istediği kadar da tekrarını veririz.
Sayın ismail ünal’ın da vereceği her türlü cevabı, burada ne haksızlık yapılıyorsa, burada belge sahte midir, değil midir? Başka bir belge karşılığında sayın ismail ünal sunabilir mi? Sunarsa o belge nedir? Bu yerlerle ilgili iddialarla ilgili bütün bunlara ne cevap veriyorsa sonuna kadar mikrofon açıktır, bir defa da sesleniyoruz.


Beşiktaş Belediye Spor Komisyon Başkanı Hasan Bozkurter ve Bülent Yüksel’in Olay Konuşması
Futbolistan 13/11/2008
Bülent Yüksel : Buyurun Hasan Bey
Hasan Bozkurter : Bülent Bey ?
Bülent Yüksel : Buyurun. Hasan Bey siz misiniz?
Hasan Bozkurter : Evet
Bülent Yüksel : Buyurun.
Hasan Bozkurter : Öncelikle amatör spora gösterdiğiniz ilgi için Radyospor’a da
teşekkür ediyorum bir yönetici olarak. Şimdi olay şu. Bu Ortaköy’deki o meşhur
inşaat
Bülent Yüksel : Hep beraber meşhur ettik. Siz de dahil.
Hasan Bozkurter : Evet, evet. Bu kadar gündeme geldi. Orda da mutluyuz. Olay
şudur. Beyefendi yani bizim belediye başkanımız anakentteki oradaki plan tatiline
bakın. Anakentte yapılır.
Bülent Yüksel : Biliyorum biliyorum.
Hasan Bozkurter : Ben anakent meclis üyesi değilim sayın Yüksel. Bu anakentte
bizim arkadaşlarımıza
Bülent Yüksel : Siz de biliyorsunuz konuyu ama.
Biliyorsunuz konuyu.
Hasan Bozkurter : Tabi biliyorum ben. Ben
bir şeyi anlatmaya çalışıyorum. İzin
verirseniz. Arkadaşlarımıza burada bir itiraz olmamasını çünkü sonunda bir spor
sahası yapılacağını bunun altına sağlık ocağı, muhtarlık binalarının
yapılacağı, sayın belediye başkanı meclis üyelerine anlatıyor: Arkadaşlarımız da
peki diyorlar ve bu plan tadili böyle geçiyor. Ama deniliyor ki, bunun şeyi
nerde bir protokol olması gerek. Bu protokolü size getireceğim diyor. Siz şimdi
sonunda siyasette bir sizin belediye başkanınızın dediğine inanmanız gerekiyor.
Yani doğrusu da budur.
Bülent Yüksel : Hasan Bey çok güzel.
Hasan Bozkurter : Koca bir belediye başkanı bu sözü veriyorsa arkadaşlarımızın da
buna inanması gerekiyor.
Bülent Yüksel : Ama çıkmıyor.
Hasan Bozkurter : Oraya geleceğim
Bülent Yüksel : O protokol çıkmıyor piyasaya.
Hasan Bozkurter : Oraya geleceğim bir
müsaade buyurursan. Biz de soruyoruz doğal
olarak sayın başkan bilgimiz var ama belgemiz yok. Lütfen belgeyi getirir
misiniz dediğimiz zaman bugün yarın, gelecek ay sonraki ay maalesef belediye
başkanı bunu bize sunamadı. Bunu bize sunamayınca biz ne yaptık Beşiktaş
belediyesi meclis üyeleri olarak orda binlik yaptık ve dedik ki buradaki saha
tamamen inşaat dışı bırakılacak. Saha yapılacaktır ve bu saha Beşiktaş
belediyesinin tapuda kaydına geçirilecektir ama geçirilirken de şu şerh
konulacaktır. Beşiktaş ilçesindeki amatör spor kulüpleri buradan
faydalanacaktır.
Bülent Yüksel : Evet Fitness salonu değil.
Hasan Bozkurter :Biz de bu kararı geçirdik.
Bülent Yüksel : Evet.
Hasan Bozkurter : Biz bu kararı geçirdik. Yani biz anakent meclis üyesi değiliz.
Yani biz Beşiktaş belediyesi ilçe meclis üyeleri olarak Beşiktaş’taki amatör spor
kulüplerinin yararına olan kamunun yararına olan bu kararı aldık ve biz bunu
anakent’e gönderdik. Şimdi top anakentte. Bakalım anakent buna evet mi diyecek
hayır mı diyecek. Bizim temennimiz mücadelemiz buranın Beşiktaş’taki gençlerin
spor alanı olarak kullanılmasından yana tarafız bu taraflılığımızı da meclisten
bu kararı geçirerekten onaylamışızdır.
Bülent Yüksel : Hasan Bey öyle bir konuşuyorsunuz ki sanki Radyospor programcısı
gibisiniz. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Ne kadar enteresan. Peki siz o zaman
söyleyin sporsever olarak söyleyin peki bu beyefendi sayın değerli başkanınız
mesai arkadaşınız niye Hürser Tekinoktay, Barış Ertül’ü dava etti.
Hasan Bozkurter : Bakın ben size şunu söyleyeyim. Bu bir defa biz arkadaşımıza
söyledik. Yanlış yapma. Yani sonunda Türkiye’de eleştiri özeleştiri mekanizması
vardır. Türkiye’de medya vardır. Türkiye’de her eleştiriyi bir farklı
algılanmaması lazım. Çünkü eleştiri öz eleştiri ve medyanın özgür olduğu
yerlerde doğruyu güzeli bulmanın yöntemidir bu dedik. Ama arkadaşımız böyle bir
takdir etti. Biz belediye meclis üyeleri ben şahsım bu olayın hiç içinde
değiliz. Tamamen belediye başkanımızın o iki tane saygın arkadaşımıza yapmış
olduğu bir hukuk mücadelesidir ve ben onlara da şunu söyledim. Eğer mahkemede
bizim üzerimize düşen bir görev varsa siz nasıl bizi değerlendirirseniz biz
gelir burada şahsıma konuşuyorum şahitlikte yaparım dedim sevgili yüksel. Biz o
kadar.
Bülent Yüksel : Siz A 4 kağıdını nasıl çıkartırız ortaya.
Hasan Bozkurter : Ben de merak ediyorum. Grupta da söyledim, defalarca söyledim
sayın başkana. Dedim ki lütfen bunu getirin görelim, yani bu nasıl bir şeydir.
Aradan geçti kaç ay.
Bülent Yüksel : Sizin kanaatiniz yok da başkan var mı dedi.
Hasan Bozkurter : Vallahi şimdi ben size şunu söyleyeyim. Kanaat olarak değil de
görmeden bir şey söyleyemiyorum. Ama bugüne kadar bir şeyler de gelmiyorsa
insanların kafasında da sürekli soru işaretleri çıkıyor. Eğer bir başkan verdiği
sözü yerine getirmesi lazım. Bizim aldığımız siyasi ahlak bu. Yani bir başkan
yapamayacağı bir şeyin sözünü veremez. Yapacağı bir şeyin teminatını verir.
Karşısındakiler İstanbul’un çok saygın bir partinin üst düzey grup başkan vekili
ve anakent meclis üyeleri. Buna rağmen o arkadaşımız herhalde bir şeye
güveniyordur ki o sözü vermiştir. Sözleri yerine getirir vermez siyasette gereği
yapılır yani.
Bülent Yüksel : Hasan bey siz de biliyorsunuz ki spor kamuoyuna biz spor
kamuoyunu örnekleyerek veriyoruz. Spor radyosuyuz. Bir takım adamlar üzerinde
çok eleştiri oluyor. Süleyman Seba gibi Faruk Süren gibi beyefendiler hakkında
konuşurken de farklı konuşuyoruz. Birinin ismini söyleyince ekşitiyoruz. Ya
boş ver diyoruz. Ötekinin adını saygı gösteriyoruz. Eziliyoruz büzülüyoruz. Siz
bir CHP’li olarak sayın başkanınızın hangi kategoride olduğunu düşünüyorsunuz.
Atatürk’le Beşiktaş semtinde bil board’lardaki efendim beş metreye dört metre
gibi işte neyse ben tahmini söylüyorum büyük büyük koca koca bil board’larda
Atatürk’le Ulu Önder’le sayın İsmail Ünal Bey’in yan yana olan ama çokça olan
insanları gözüne sokarcasına olan reklam stratejisini hal böyleyken
söylüyorsunuz ya bizlerin bu işte kabahati yok diyor. Sinirleniyor musunuz? Yani
içinizden ne geçiyor merak ediyorum.
Hasan Bozkurter : İşte tabi büyük Önder hem cumhuriyetimizin hem partimizin
kurucusu. Atatürk’ün resmini asmak çok doğal. Ama sayın başkan Cumhuriyet
bayramında halkın görüntü veriyorsa onun yanındaki danışmanları böyle bir şey
diyorsa ben buna bir şey diyemem. Ama ben kendim olsaydım. Atatürk’ün yanına ben
kendimi koymazdım açık net söyleyeyim. Türk bayrağı ve Atatürk’ü koyardım. Altına
ismimi yazardım eğer ben belediye başkanı olsaydım. Bu benim tercihim. Ama sayın
Ünal böyle bir tercih yapmış ona bir şey diyemem.
Bülent Yüksel : Peki Barış Ertül bağlanmak istemiş. Genel yayın yönetmeni
Radyospor’un
Hasan Bozkurter : Buyursunlar.
Barış Ertül : İyi yayınlar Bülent kolay gelsin. Hasan Bey selamlar saygılar.
Hasan Bozkurter :Selamlar saygılar bizden buyurun.
Barış Ertül : Hasan Bey’i şimdi dinledim ve uyardılar beni. Toplantıdaydım. Bu
söyledikleri için teşekkür ederim Hasan Bey’e. Biz aynı çizgideyiz. Aynı
noktadayız.
Hasan Bozkurter :Aynı yerdeyiz.
Barış Ertül : Bu konuşmanızla aynı noktadayız. Teşekkür ederim size. Şunu
söyleyeceğim bizim burada bu protokolün ortaya çıktığı var mı çıkar mı çıkmaz mı
Bülent soruyor tabi biz Bülent’e göre daha işin içindeyiz. Neticede mahkemelere
işte yazılar yazıyoruz işte avukatlarımız cevaplar hazırlıyorlar falan filan bir
defa mahkemeyi açarken belediye başkanı İsmail Ünal zaten böyle bir protokolün
olmadığı ortaya çıktı. Efendim bu inşaatı yapan insanlarla görüştüm. Buraya
futbol sahası yapmayacaklarını beyan ettiler. Yani burada böyle bir protokolün
olmadığı belediye başkanı İsmail Ünal’ın kendi imar komisyonu başkanı Bülent
Tatar’a doğruyu söylemediği bila hakikat konuştuğu aynı şekilde partinizin
hiyerarşisinde üst düzey pozisyonunda bulunan sayın kemal akar büyükşehir
belediyesi grup başkan vekili yanılmıyorsam ona da aynı beyanda bulunduğunu
kemal akar da zaten canlı yayında söylemişti. İsmail Ünal’ın … (anlaşılmıyor)
olduğu dava dosyasında ortaya çıktı. Böyle bir protokol yok. Buraya 90’a 45’lik
bir futbol sahası yapılmıyor. İlçe belediye meclis üyesi Hasan Bozkurter burada
ne tür bir karar çıkarttılar. Bu karar bizim zaten haklılığımızı gösteriyor. Biz
bunu da mahkemeye sunduk. Şimdi yine parti meclis konuşmalarında belediye meclis
konuşmalarında orada İsmail Ünal’ın kürsüye gelip burayı mühürlettim, burada
futbol sahasını yaptıracağım. O sahanın ilgili kısmını saha yapılacak parseli
mühürlettim ifadeleri söylendi. Bunları da istettik mahkeme olarak. Burada sayın
Hasan Bozkurter’in de duyduğunu bize söyledi. Sizin dışında konuştuğumuzda
söyledi. Biz şimdi sayın Bozkurter’in şahsında şey yapılacak konu değil bu. O
belediye meclisinin bir üyesidir. Arkadaşlarıyla birlikte meclis üyesi olarak ki
söz konusu kararı biz çıkarttık dedi Bülent’e. Az önce söylediğiniz kararın
arkasında olmanızı biz medya olarak bekliyoruz. Belediye meclisi olarak çünkü
orada inşaat devam ettiği ortaya çıktı. Bir müddet mühürlendi fakat yine inşaat
devam ettiği ortaya çıktı. Ortada mahkemeye intikal etmiş bir konu var ve orada
90’a 45’lik futbol sahası yapılmadığı ortaya çıktı. Sizin belediye meclisinizde
belediye başkanızın bila hakikat konuştuğu ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk
Partisi’nin büyükşehir belediyesi meclis grubu başkanının bila hakikat konuştuğu
ortaya çıktı. Bunları sizin belediye meclis üyesi olarak bize karşı halka karşı
sorumluluğunuzdur takip etmeniz gerekiyor. Bizim sizden beklentimiz mümkünse de
bunun yazılı olarak başkanlıktan belediye başkanlığından talep edilmesi ve bunun
kamuoyuna ulaştırılmasıdır Hasan Bey.
Bülent Yüksel : Valla Hasan Bey, Barış Ertül şimdi ben bu konuyu takip ettiğim
kadar söylerken ben görüyorum ki dinleyicilerimiz arasında bu konuyu benden çok
bilen var. Ruhsat verildi mi peki en önemli nokta bu diye mesajlar geliyor.
Barış Ertül : Ruhsat verildi. Biz zaten Beşiktaş belediyesi niçin ruhsat verdi
diye biz sorduk. İmar kanuna aykırı diye. Bunları buraları geçtik biz. Yani
oraya ruhsatın verilmemesi gerektiği imar komisyonu başkanının konuşmalarından
ortaya çıktı. İlçe belediyesi veriyor o ruhsatı. Beş binlikten çıkartılmış karar.
Fakat büyükşehirdeki imar komisyonundaki ilçe belediyesini temsil eden tek kişi
Beşiktaş belediyesi imar komisyonu başkanı Bülent tatar. O’nun itiraz hakkını
kullanmadığı bunun altına imza attığı ortaya çıktı. Bülent Tatar yayınınıza
bağlandı. Evet imzaladım, doğrudur imzaladım çünkü belediye başkanı öyle emretti
dedi. 90’a 45’lik saha yapıyorum protokol yapıyorum dediğini yayında deklare
etti. Biz de zaten bunun üzerine bu beyanatın üzerine kamu adına bu yayınları
yaptık. Olay budur. Hasan Bey bunları verdiğini biliyor. Dinleyicilerimiz de
biliyor. Hasan bey’in bulunduğu noktada biz aynen duruyoruz kendisiyle birlikte
ve kendilerinden Hasan Bey’in şahsıyla birlikte, itibariyle diğer belediye
meclis hangi parti olduğu da önemli değil beklentimiz belediye başkanının il
meclisindeki orayı mühürlettim sözünün arkasında olup olmadığının yazılı olarak
ortaya çıkması. Çünkü orda inşaat devam ediyor.
Bülent Yüksel : Hasan Bey bir de anladığım kadarıyla tüm meclis üyeleri ve siz
de karşı görüştesiniz. Siz de açıkça belirtiyorsunuz ancak
Barış Ertül : Hasan Bey daha ne diyecek. Az önce dedi ki
Bülent Yüksel : İmza atan meclis üyelerinin yani bir tek dava açmadıklarını
görüyoruz İsmail Bey’e karşı. Yani bu da olabilir mi? Siz madem bizi yanılttılar
diyorsunuz böyle bir sorumluluğun altına girmiş oluyorsunuz.
Barış Ertül : Bülent. Hasan bey’in veya diğer belediye meclis üyelerinin İsmail
Bey’in elini kolunu tutacak halleri yok. Neticede yapabilecekleri şeyler
sınırlı. Fakat sınırlı olan şeyler içinde olan bir şeyi söylüyorum belediye
meclisi olarak İsmail Ünal dışındaki tüm belediye meclisi üyelerinin hangi parti
mensubu oldukları önemli olmaksızın bütünüyle bila istisna alınmış bir karar var
ortada. Oy birliğiyle alınmış bir karar var ortada. Bu kararın takipçisi
olmaları. Hele hele bu kararın üzerine orada inşaatın devam edip etmediğine dair
tespit yapmaları gerekiyor. Biz bunu medya olarak halk vatandaş olarak
yapamayız. Orada bir belediye meclisi var. Konuya vakıf olarak ve hasan bey’in
de az önce söylediği tamamen bizim durduğumuz kamu menfaatine uygun noktada.
Hasan bey’e teşekkür ediyoruz ve bunu da açıkça yayında da talep ediyorum. Bu
konuyu takip etmelerini.
Bülent Yüksel : Peki teşekkür ediyorum. Yayın süresinin sonuna geldik.
Barış Ertül : Hasan Bey’e selamlar ben kapatıyorum.
Hasan Bozkurter :Bu fırsatı verdiğiniz için ben teşekkür ediyorum.
Bülent Yüksel : Biz fırsat veririz siz yeter ki böyle bir çağrınız olduğunu
anlatın.
Hasan Bozkurter : Kamunun adına olacak olan her yerde yer aldım bugüne kadar.
Onun için ben mesajları aldık, görüyoruz aynı yerdeyiz, hiç mi hiç bir şey yok.
Ama inşallah ilk grup toplantısında yazılı olarak bunu önerge olarak vereceğiz.
Bundan sonra da cevabı hep birlikte bekleyeceğiz.
Bülent Yüksel : Hasan bey nedeni budur. Peki
burada imzası olanları benim
tanımadıklarım var. Siz benim tanıdığım için efendim diğer arkadaşlarınıza göre
daha tanınan biri olduğunuz için, Beşiktaş’ta da göreviniz var. Daha fazla
sorumluluğunuz var, çünkü bu insanlar sizin isminizi zikrederek bir şeyler
bekliyorlar.
Hasan Bozkurter : Biz de beklentisi olanları boş çıkarmamak için elimizden gelen
mücadeleyi yapıyoruz sevgili Yüksel o konuda rahat olun.
Bülent Yüksel : İnşallah sonuç alırsınız çünkü.
Hasan Bozkurter : Ama bakın yine söylüyorum Pazartesi günü sayın belediye
başkanına. Ondan sonra oturup bekleyeceğiz. Ondan sonra gereken ne gerekiyorsa
onu yine hep birlikte oturacağız.
Bülent Yüksel : Peki bir önerge veriliyor. Bu prosedür böyle gidiyor. İkili
konuşmaları ben merak ediyorum. Sayın başkan bizi nasıl yanıltırsınız diye
mesela böyle bir şey sorulmaz mı?
Hasan Bozkurter : Onu da söyledik.
Bülent Yüksel : Nasıl cevap veriyor mesela. Ne yapıyor gülüyor mu?
Ne yapıyor
Hasan Bozkurter : E işte arkadaş diyor Avrupa’da diyor. Ne yapabilirim diyor.
Benim gibi öbür arkadaşlarım da soruyor.
Bülent Yüksel : Kim Avrupa’da.
Hasan Bozkurter : O Protokol’ü yapan arkadaşı söylüyor. Geliyor, avukatı geliyor.
Protokolü inceliyor. Avukatı inceliyor. O maddeye geldik. O maddeye gittik,
bekliyoruz biz de yani, sonunda bu bir süreç. Bu öyle böyle tamamlanacak. Bütün
iddiamız Türk gençliğinin Türk sporunun Beşiktaş halkının beklentileri neyse onu
yapmak için elimizden geleni yapacağız, o konuda rahat olun.
Bülent Yüksel : İnşallah olumlu sonuçlanır biz de
Hasan Bozkurter : Hep birlikte siz medya olarak takip edin. Halk halk olarak
takip etsin. Gelsinler sorgulasınlar. Katılımcı demokrasi bu. Şeffat yönetici
bu. Ben de elimden geldiğini arkadaşlarımla hep birlikte doğrusunu güzelini
yapacağımıza inanıyorum.
Bülent Yüksel : Teşekkür ediyorum.
Hasan Bozkurter : Ben teşekkür ediyorum.